Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2011 11:39 - Как тълкуват археологическите находки в Германия. Защо?
Автор: boristodorov56 Категория: История   
Прочетен: 5143 Коментари: 65 Гласове:
41

Последна промяна: 06.08.2011 11:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

      

      Намерих тази снимка в едно електронно издание и се зачудих  на текста под нея. Съобщава се, че скелета е на 7 000 години и е открит при разкопаване на славянско селище в KOETHEN, провинция Саксония, Германия.
      То е ясно, че славяни преди 7 000 години на територията на Германия не е имало, но връзката и препратката към славяните са явно траките обитавали нашите земи и почти цяла Европа, които по-късно официалната ни (разбирай съветистиката по история към БАН) историческа наука нарича славяни.
      Този факт е още един повод да се замислим до кога ще е в обръщение официалната (разбирай - измислената и лъжлива) история на Българския народ и Държава?

    


image

KOETHEN.- A skeleton is measured by an employee of the Archeological Heritage Board Saxony-Anhalt at an excavation site in Koethen, Germany, 04 August 2011. The skeleton is a remain of a 7.000-year-old former Slavonic settlement that was recently uncovered in the area, due to construction works at the main road 6n. EPA/JENS WOLF


   *     *     *

     За да предотвратя някои по-остри коментари предлагам да се запознаят колкото се може повечко хора с този материал:
              http://history.rodenkrai.com/files/dnk_na_bulgarite.pdf

                                         


Гласувай:
42
11. cucu - Така поднесена
05.08.2011 11:55
тази информация може и да е манипулативна. Не става ясно от кой пласт е скелетът. Едно селище може да има няколко пласта, в които се откриват останки от различни епохи. Например при Троя са засвидетелствани 9 пласта, принадлежащи към различни култури, като се предполага, че Омировата Троя е в пласт VIIа.
цитирай
2. joysii - Какво пречи селището да е славянско ...
05.08.2011 12:12
Какво пречи селището да е славянско и защо непременно трябва да има грешка,лъжа,манипулация?Кому са нужни тези неща?
Скелет може да се намери във всякакво селище.
Когато той се изследва,ще се разбере приблизително какъв е що е.Явно засега се знае само от кога е.
Както се споменава в горния коментар - в селищата има пластове от различни времена.
При това не е известно и при какви обстоятелства това тяло е попаднало там. Може да е пренесено. Може човекът да не е местен.....
.........................
Струва ми се,че съвсем неоснователно нападате учените от БАН.
цитирай
3. boristodorov56 - Нека не се съмняваме в научната добросъвестност на германскте архолози.
05.08.2011 12:52
cucu написа:
тази информация може и да е манипулативна. Не става ясно от кой пласт е скелетът. Едно селище може да има няколко пласта, в които се откриват останки от различни епохи. Например при Троя са засвидетелствани 9 пласта, принадлежащи към различни култури, като се предполага, че Омировата Троя е в пласт VIIа.


Приемаме, че нищо не е манипулирано и скелетът си е в слоя, които съответствува на е епохата преди 7 000 години.

По-интересното е защо се прикачва към етнос, който по това време въобще не е съществувал.
цитирай
4. minavamottuk - Четох внимателно
05.08.2011 13:06
изследването за генетичното наследство на народа ни ,уважавам всяко мнение ,но нека признаем ,че учените дълго време говоряха каквото им наредят или си мълчаха тези с повече досотойнство.Изгледзжда ми правдоподобно ракийското присъствие на балканите и отпечатъците му в историята.Дори по назад- древното населяване ан тези земи и приносът му към историята,а дали са траки или прототраки или народ още преди тях ,но е факт че историята на тези земи не започва с Аспарух.И съвремените средства за датиране ,изследване могат да дадат нов тласък на историята,нови посоки на изследване.Никой не иска да обижда историците ,имаме нови данни с нови резултати.
А към БАН и аз имам резерви.
цитирай
5. cucu - 4. boristodorov56
05.08.2011 13:10
Никой не оспорва ничия добросъвестност, грешно съм разбран. Просто казвам, че според мен информацията е непълна.
цитирай
6. boristodorov56 - Ами тогава просто не е имало славяни, поне в смисъла на понятието, което днес се влага.
05.08.2011 13:11
joysii написа:
Какво пречи селището да е славянско и защо непременно трябва да има грешка,лъжа,манипулация?Кому са нужни тези неща?
Скелет може да се намери във всякакво селище.
Когато той се изследва,ще се разбере приблизително какъв е що е.Явно засега се знае само от кога е.
Както се споменава в горния коментар - в селищата има пластове от различни времена.
При това не е известно и при какви обстоятелства това тяло е попаднало там. Може да е пренесено. Може човекът да не е местен.....
.........................
Струва ми се,че съвсем неоснователно нападате учените от БАН.


Не съм историк, даже и любител, но със сигурност знам, че техническото за историята понятие - славяни - е въведено в обръщение след една прокламация на Екатерина Велика от 1760 год. към народите на балканите за да им съобщи, че ги е ощастливила да ги сложи в намерението си да бъде техен изразител и защитник в една единна бъдеща общност наречена славянство с център Москва.
С този акт се слага началото на панславизма.
До тогава нито един народ от балканските християнски народи не знаел, че е славянски (и никога не се определял като такъв), най-малко от всички българският.
До тогава те самите се наричали словени(от слово,реч или писмо) или пък склавини.

Имам основание да се съмнявам в добросъвестността, не в знанията, на учените от БАН - щом 250 годино по-късно клакират на една лъжа и чужди политически интереси, а не защитават българския национален интерес разобличавайки тази чисто антибългарска лъжа.

В този смисъл прилагателното "Българска" добавено към Академия на науките съвсем не си е на мястото.

Вариациите за мястото на скелета, причините за попадането му на това място или други обстоятелства са без всякакво значение и ние можем да ги репродуцираме в геометрична прогресия.
цитирай
7. boristodorov56 - Истината ще ни спаси! Само истината!
05.08.2011 13:16
nikstan написа:

Време е българите да се освободят от комплексите си,изградени изкуствено върху ИСТОРИЧЕСКИ НЕИСТИНИ за собственият им произход.
И активно, сами да търсят факти, документи и доказателства за своето историческо наследство.Дърво без корени не живее дълго ,а нашите корени са били сечени дълго и търпеливо. Не искате ли да разберете ЗАЩО и от КОИ ??? АЗ ИСКАМ!!!

цитирай
8. joysii - Случвало се е археолози от герма...
05.08.2011 13:19
Случвало се е археолози от германски университет да интерпретират по свой начин факти свързани с нашата история.По-точно да омаловажават значението им.
Но тогава българските археолози пък, отвръщат с контрастатия в съответния сборник...или там...каквото е, и уточняват своите позиции.Възможно е споровете да продължат дълго време.
Искам да кажа,че нашите учени от по-младото поколение са непримирими и отстояват мненията си. А те ,естествено са в полза на България.
Не виждам причина всички археолози от БАН непрекъснато да се изкарват родоотстъпници и некадърници.
цитирай
9. balkanec - Разпитали са скелета
05.08.2011 13:20
и той е казал, че е славянин.
Понеже славяните се появяват през 16-17 в., а скелета е толкова отрано - това е доказателство, че славяните са имали машина за пътуване във времето. Така всичко се изяснява.

МИТЪТ ЗА СЛАВЯНИТЕ
http://bgsviat.narod.ru/drevnobulgarskaistoria/slavqni.htm
цитирай
10. анонимен - от Севт Непримиримии
05.08.2011 13:21
nikstan написа:
И активно, сами да търсят факти, документи и доказателства за своето историческо наследство.Дърво без корени не живее дълго ,а нашите корени са били сечени дълго и търпеливо. Не искате ли да разберете ЗАЩО и от КОИ ??? АЗ ИСКАМ!!!Не знам на колко години си,но аз съм на 51.Знам си корените и това никога не ми е донесло нищо добро.По бащина линия съм от рода на Гоце Делчев,дори и баща ми на млади години физически беше сякаш негово копие.По линия на майка си съм наследник на много богат човек,който е основал читалището в Кукуш.
Какво е донесло това генетично наследство обаче...?ПРЕСЛЕДВАНЕ И НЕПРЕСТАННИ ОПИТИ ЗА СМАЗВАНЕ.Това никога не би го разбрал,ако не си го изпитал лично!НИКОГА!Изключване от училище,под тъпи предлози,уволнение от работа,настройване на околните в колектива дето работиш,защото си "дете на враг на народа",присмех от глезльовците синчета и тъпи щерки на партийни секретари.За да имаш шанс,да се развиваш трябваше да знаеш за 7,за да получиш 6.Същите тези зубъри сега са пълен провал,но тогава са те унижавали,когато си бил най - крехък,дете...
По стечение на обстоятелствата децата ми са кръстоска между Делчевия и рода на Яне Сандански.Само ,че от малки са възпитани ,да забравят за това,за да нямат същата,твоята участ.
Рода ти е пролял достатъчно кръв,за идеали и каузи,които сега са девалвирали до абсолютна нула.Точка на замръзване!Рода ти вече отива да живее в "топли страни",защото времето е дало мъдростта ,да осъзнаете,че от цървули не стават лачени обуща,колкото и да ги лъскаш!
Та ,така "мъдростта носи печал"пише в Библията.
Търсете си корените,но не забравяйте дълга пред поколението,което ще оставите.Дългът не е в миналото,с натлачени лъжи,а в бъдещето....но не в абсурда на едно географско понятие,наречено българия....защото такава държава отдавна комунизмът се постара да няма!
цитирай
11. boristodorov56 - Мисля, че все пак ИСТИНСКАТА История на Българския народ и Държава ще бъдат написани!
05.08.2011 13:22
minavamottuk написа:
изследването за генетичното наследство на народа ни ,уважавам всяко мнение ,но нека признаем ,че учените дълго време говоряха каквото им наредят или си мълчаха тези с повече досотойнство.Изгледзжда ми правдоподобно ракийското присъствие на балканите и отпечатъците му в историята.Дори по назад- древното населяване ан тези земи и приносът му към историята,а дали са траки или прототраки или народ още преди тях ,но е факт че историята на тези земи не започва с Аспарух.И съвремените средства за датиране ,изследване могат да дадат нов тласък на историята,нови посоки на изследване.Никой не иска да обижда историците ,имаме нови данни с нови резултати.
А към БАН и аз имам резерви.

цитирай
12. boristodorov56 - Абсолютно съм съгласен!
05.08.2011 13:23
joysii написа:

Не виждам причина всички археолози от БАН непрекъснато да се изкарват родоотстъпници и некадърници.

цитирай
13. joysii - 7. boristodorov56
05.08.2011 13:24
"Вариациите за мястото на скелета, причините за попадането му на това място или други обстоятелства са без всякакво значение и ние можем да ги репродуцираме в геометрична прогресия. "
.........................
Личи си, че нямате представа от изследване на гроб или некропол.
..........................
Колкото до Истината - да ,тя ще ни спаси, вярно е.Не измишльотините и свободните съчинения на тема история, които за съжаление преобладават в този сайт.
цитирай
14. joysii - и той е казал, че е славянин. Понеже ...
05.08.2011 13:40
balkanec написа:
и той е казал, че е славянин.
Понеже славяните се появяват през 16-17 в., а скелета е толкова отрано - това е доказателство, че славяните са имали машина за пътуване във времето. Така всичко се изяснява.

МИТЪТ ЗА СЛАВЯНИТЕ
http://bgsviat.narod.ru/drevnobulgarskaistoria/slavqni.htm

..............................
Доколкото разбрах, никъде не е казано ,че скелетът е на СЛАВЯНИН.
Пише ,че е намерен в славянско селище, но какъв е скелетът,ще се установи след по-задълбочени изследвания.
Нали не е задължително ако намерят скелет във Вашия двор,той непременно да е на дядо Ви?
цитирай
15. dushka - ...
05.08.2011 13:41
Лужишките сърби (сорбите, лужичаните) са славянска общност, наброяваща около 100 000 души, които живеят в югоизточните части на източна Германия. Те са наследници на доста по-многобройните в миналото славяни, населявали районите на Дрезден, Лайпциг и Берлин през ранното средновековие.
Много от тях все още говорят лужишки езици , а голяма част от пътните знаци освен на немски са написани и на лужишки. Преди няколко месеца бях там, имат много интересни носии.
цитирай
16. boristodorov56 - 14. joysii
05.08.2011 13:45
Не смея да твърдя, че разбирам от археология, но по една чиста случайност съм участвувал в проучване на праисторическо селище, може би най-старото в България под ръководството на с.н.с. Петър Детев, Бог да го прости, датирано почти към епохата на намерения въпросен скелет - така, че съм виждал и чувал за какво става въпрос.

Не става дума за измишльотини и свободни съчинения - безсмислени са.
С постинга се опитвам да провокирам хората да се замислят върху едни наслоения, които не са от полза за Истината за това какви и кои сме, и какъв е генезиса на нашата нация.
цитирай
17. boristodorov56 - Мисля, че е ясно, че става въпрос за епоха преди 7 000 години. Чувал съм за тази общност, но смяташ ли, че този скелет е на техен предшественик?
05.08.2011 13:48
dushka написа:
Лужишките сърби (сорбите, лужичаните) са славянска общност, наброяваща около 100 000 души, които живеят в югоизточните части на източна Германия. Те са наследници на доста по-многобройните в миналото славяни, населявали районите на Дрезден, Лайпциг и Берлин през ранното средновековие.
Много от тях все още говорят лужишки езици , а голяма част от пътните знаци освен на немски са написани и на лужишки. Преди няколко месеца бях там, имат много интересни носии.

цитирай
18. joysii - 17. boristodorov56
05.08.2011 13:56
Моите впечатления са доста по-съвременни - от прабългарски некропол с около 300 гроба.
цитирай
19. joysii - 20. nikstan
05.08.2011 14:20
Ники,сладурче, известни са ми тукашните мнения по този въпрос. Но засега те все още не са възприети официално.
Освен това, в научните публикации не е прието да се използват вероятни понятия
................
Пише се "правИлна", бе душко, не "правЕлна".Зная,че без да искаш си объркал,от бързане, поправи го.
..........
За прабаба ти..друг път ще поговорим.:):):):)
цитирай
20. diso - Благодаря за линка!
05.08.2011 14:57
Отдавна търся подобна информация. Авторката е права, че възникналите въпроси са повече от получените отговори, но изследването доста ме заинтригува. Отдавна пиша, че е време да се направи сериозно изследване в тази насока и от специалистите.
цитирай
21. boristodorov56 - Чудесно! Не оспорвам нечия компетентност, знания или опит!
05.08.2011 15:54
joysii написа:
Моите впечатления са доста по-съвременни - от прабългарски некропол с около 300 гроба.


А може би някъде, точно в тези исторически пластове са намирани и "славянски" артефакти?
Или може би някъде, са намерени успоредици с доказателства за едновременно съществуване на протославянски и протобългарски етнос в една историческа епоха или пласт при проучванията?
цитирай
22. boristodorov56 - 11. анонимен - от Севт Непримиримии
05.08.2011 15:57
Нямам какво да кажа - доста изчерпателно си коментирал, а тази мисъл е достойна за уважение:
" Търсете си корените,но не забравяйте дълга пред поколението,което ще оставите.
Дългът не е в миналото,с натлачени лъжи,а в бъдещето...
но не в абсурда на едно географско понятие,наречено България...
защото такава държава отдавна комунизмът се постара да няма! "
цитирай
23. анонимен - Vixte: Гети, венети, сармати и какво е общото между тях. Автор: merlin
05.08.2011 16:20
...Йордан пише в "Гетика": "...започвайки от изворите на река Вистула (Висла), на неизмерими пространства се е разположило многобройното племе на венетите. Въпреки, че наименованията им сега постоянно се променят в зависимост от местата които обитават и различните родове, основно те се наричат славяни и анти."

Теофилакт Симоката, пише: "Sclavos sive getas hoc enim nomine antiquatis apelati sunt – Славяни, или още гети защото това бе името им в древността"

И двамата автори пишат през VІ век. Както виждаме и двамата автори наричат по едно и също време с името славяни, както тракийските гети, така и венетите, обитаващи земите между Карпатите и Балтийско море. Какво е общото между венети и гети? С голяма доза увереност можем да предположим, че са говорели един и същ (или много близък) език, което предполага и близка родствена връзка. Със сигурност можем да кажем, че венетите, както и гетите, обитават замите на Европейска Сарматия. Кои са сарматите? Това са наречените преди това европейски скити, преди да стане Сарматия, същата територия се е наричала Скития. Някои историци смятат, че сарматите са избили и изгонили скитите и са се заселили на територията им, но това не е правдоподобно, тъй като на практика археологически няма никаква индикация за пристигане на нови народи, погребенията и керамиката на скитите е идентична с тази на сарматите, което показва, че става въпрос просто за промяна в названието им. Основание за това ми дава и написаното от римският историк Квинт Курций Руф през І век: "Народът на скитите, който живее недалеч от Тракия, заема земите на североизток от тях, но не граничи със сарматите...
цитирай
24. grigorsimov - Коментар 26 е от мен - grigorsimov
05.08.2011 16:30
Не зная защо илзиза, че е "анонимен". Освен това, не ми се показва опцията за редактиране на коментара, за да поправя изписаната погрешно с латински букви, първа дума (Vixte:) в заглавието, която всъщност е: Вижте:
Съжалявам за причиненото неудобство!
цитирай
25. kasnaprolet9999 - Материалът е много интересен, к...
05.08.2011 16:51
Материалът е много интересен, копнах си го. Нашите предци са траките, а както неведнъж spartok ни е обяснявал, българите са част от тракийските племена, най-вече мизи. Били сме навсякъде, но тук на Балканите ни е корена и тук е родена първата цивилизация. Дали сме много на света, но сега на нас няма кой да даде, трябва сами да се оправяме, а не да се унищожаваме един друг, както често се случва напоследък. Добре че другите народи са възприели само хубавите ни черти, та да има някои нашенци къде да избягат и да се съхранят от всеобщата лошотия, която цари напоследък у нас.
цитирай
26. boristodorov56 - Ако преводача е добросъвестен - скелетите могат да се изразяват чудесно на всички езици.
05.08.2011 17:21
balkanec написа:
Разпитали са скелета и той е казал, че е славянин.
Понеже славяните се появяват през 16-17 в., а скелета е толкова отрано - това е доказателство, че славяните са имали машина за пътуване във времето. Така всичко се изяснява.

МИТЪТ ЗА СЛАВЯНИТЕ
http://bgsviat.narod.ru/drevnobulgarskaistoria/slavqni.htm

цитирай
27. boristodorov56 - 27. grigorsimov
05.08.2011 17:23
Да и самият Теофилакт Симоката е написал това, което твърдя: Sclavos.
цитирай
28. анонимен - Стига с тоя Славянизъм - няма такова животно - Танев
05.08.2011 17:23
Втръснахте с тоя славянизъм. Никога не е имало славяни. Престането с тази Романовска измишльотина. До идването на Романовци на Руския царски престол, Славяни не е имало. А после изведнъж се появяват от нищото. С тези си действия, Романовци объркаха не само историята на Балканите, Поляци, Чехи, Словаци, Украинци и Белоруси. Те объркаха собствената си история, градейкия върху превъзходство над гореизброените народи. Което ги прави техни противници. Руските историци сами посочват, че Рюрюковичите са Българско потекло. Тоест до средата на 17 век, Р начело на Руските княжества стоят Българи, потомци на Бат Баян, а с идването на Романовци, всички станаха славяни. Пък и съвременни Руски историци вече отричат някакъв си техен Славянски корен. Те търсят произхода си от районите на Северното Причерноморие, тоест, там където сме били и ние, там където са били и Тракийски племена.
цитирай
29. aman - Пуснах пост, провокиран от този и ...
05.08.2011 18:30
Пуснах пост, провокиран от този и коментарите в него:) Напълно съм съгласен със Севт Непримирими от 11. Що се отнася до това, което са казали немските учени... Ми знаем ли какво точно са имали предвид, но със сигурност ще им е трудно да изкарат някой славянин на 7000 години, както и на някои траколози дет се пънат да извадят траки на същите години тук по Балканите. А и да са славяни и да са траки или марсиани - се вта на 7000 г. кокали, интересно като факт и може би обект за туризъм и напълно непрактично за нас - за съжаление.
цитирай
30. zahariada - Това е...
05.08.2011 23:02
Това е българско дете в пясъчник с откраднат пясък. По главата се познава, голяма е. А може да е и БГ-НЛО. Поздрав!
цитирай
31. joysii - 33. aman
05.08.2011 23:26
Умно.:):)
цитирай
32. valsodar - Уникални глупости изчетох в темата ...
06.08.2011 03:28
Уникални глупости изчетох в темата и коментарите към нея - благодаря за доброто настроение, което ми доставиха "начетените" коментиращи. Не мога да спра да се смея препрочитайки някои особенно компетентни коментати :)))
цитирай
33. boristodorov56 - Лаф да става.
06.08.2011 09:18
valsodar написа:
Уникални глупости изчетох в темата и коментарите към нея - благодаря за доброто настроение, което ми доставиха "начетените" коментиращи. Не мога да спра да се смея препрочитайки някои особенно компетентни коментати :)))

цитирай
34. vmir - Не успях да се добера да оригиналния източник, но за сметка на това видях, че
06.08.2011 09:43
текста на английски, който посочваш, е на нашата БТА, а следователно изразът "7.000-year-old former Slavonic settlement" e най-вероятно не немско, а чисто нашенско, родно творение.

За пояснение ще посоча, че в превод значи: "7000 годишно бивше славянско селище", което звучи достатъчно шизофренично, за да не се забележи в него заслугата на някоя Джойска, кахърна за отслабените позиции на славянството.

Ще си позволя предположението, че става дума за късно славянско селище, на територията на което е открит древен скелет, но на някой радетел на славянската идея му се е приискало и славяните да бяха на годините на скелета...
цитирай
35. boristodorov56 - 38. vmir - Не е късно славянско селище, дума да не става - 7 000 години не са измислени, защото все пак става дума за датирани културни пластове
06.08.2011 10:35
Опитах се да открия линк към публикацията, която е от тук: http://www.artdaily.com/, а не от БТА, както предполагаш, но вече са свалили материала. Можеш да се поровиш ако ти се ще.

цитирай
36. анонимен - Жосо, нидей да правиш забележки на ...
06.08.2011 10:38
Жосо, нидей да правиш забележки на хората за "и" и "е", че още помним твоя "СИвилски бръснар", културтрегерке и историческа необятна базо данни:)
цитирай
37. анонимен - Зарежия тази кукавелка joysii - май страда от недостиг на секс!
06.08.2011 10:47
анонимен написа:
Жосо, нидей да правиш забележки на хората за "и" и "е", че още помним твоя "СИвилски бръснар", културтрегерке и историческа необятна базо данни:)Някой има ли представа тази истеричка коя е и освен да псува може ли нещо друго?
цитирай
38. анонимен - Дрън дрън, та пляс
06.08.2011 10:49
kasnaprolet9999 написа:
Материалът е много интересен, копнах си го. Нашите предци са траките, а както неведнъж spartok ни е обяснявал, българите са част от тракийските племена, най-вече мизи. Били сме навсякъде, но тук на Балканите ни е корена и тук е родена първата цивилизация. Дали сме много на света, но сега на нас няма кой да даде, трябва сами да се оправяме, а не да се унищожаваме един друг, както често се случва напоследък. Добре че другите народи са възприели само хубавите ни черти, та да има някои нашенци къде да избягат и да се съхранят от всеобщата лошотия, която цари напоследък у нас.


Абсолютна загадка е произходът на българите, науката не знае нищо за него.
Спароток пише историческа фантастика, но и яростните му хулители - също.
Най-добре е да се оставят учените да си вършат работата, понеже досега нищо не са свършили.
цитирай
39. анонимен - 42. poligor
06.08.2011 11:01
Кажи твоята версия за призхода ни, ако нямаш - пиши си поезийката в посвещения на блогена и си трай.
Оплювачите са доста тук.
цитирай
40. vmir - 39. boristodorov56,
06.08.2011 11:09
boristodorov56 написа:
Опитах се да открия линк към публикацията, която е от тук: http://www.artdaily.com/, а не от БТА, както предполагаш, но вече са свалили материала. Можеш да се поровиш ако ти се ще.Не мога да открия нищо от чужбина, явно само БТА държи на новината за 7000-годишното славянско селище. Бре, пак сме по-католици от папата, май.
цитирай
41. whitebarde - ..
06.08.2011 11:59
Предполагам е най-обикновена правописна грешка. Стига с тея световни заговори и мистификации!
цитирай
42. boristodorov56 - Будалкаш се нещо - тва да не е Божидар Димитров - храненика на ДС?
06.08.2011 12:18
whitebarde написа:
Предполагам е най-обикновена правописна грешка. Стига с тея световни заговори и мистификации!

цитирай
43. germantiger - ;)
06.08.2011 13:58
Тълкувание в постинга ти, особено германско такова не видях?!

Обяснението за "славянското" селище в което е намерен скелета, е че този скелет принадлежал на човек преди да има въобще славяни е намерен в "границите" на славянско селище от средновековието. Това е все едно да намериш някой "нов" Йотци само че във варненския некропол.

Днешните българи като антропологични типове почти нямат общо със славянските народи!
Правете разлика между расови/антропологични типове, племена и народи, и език и езикови групи! Това са три разл;ични "неща" и излседването им може да е само интердисциплинарно!

...

Славяни до 4 век от н.е. в земите на германските племена няма, а германските племена са ПЪРВИ населяват земите на днешна Чехия, Полша - факт. По-късно славяните заселват до Елбе, след великото им слИвянско възстание което пали и избива до Хамбург дори, те са почти изцяло победени и изтрепани, след което са заселени германски колонисти - "реконкиста" на прастарите ПЪРВО ГЕРМАНСКИ земи, други примери за населението:

ЗАЩО ГЕРМАНЦИТЕ СА ГЕРМАНЦИ, А НЕ СЛИВЯНСКИ СБИРТАК!

ЗАГУБИ:

През 30-годишната война провинциите на Прусия:

Мекленбург губи почти цялото си население

Померания губи 70% от населението си

Бранденбург в частта му Пригниц губи 90% от населението

В частта му Алтмарк губи 50% от населението си

Град Берлин губи 40% от хората в него

ПОСЛЕ ДЪРЖАВНО СЪГРАЖДАНЕ С ГЕРМАНСКИ КОЛОНИСТИ:

- 13-и век маркграфовете създават над 30 града в Прусия

- Между 1746 и 1752г. Фридрих Велики създава 122 нови селища, а държавата финансира училища за най-бедните деца!

ПОДОБНО Е БИЛО ПОЛОЖЕНИЕТО И В САКСОНИЯ!

ИНАЧЕ КАЗАНО - В ГЕРМАНИЯ СЛАВЯНСКО ИМА НЕЗНАЧИТЕЛНО, НО В ПОЛША, РУСИЯ И ЧЕХИЯ ИМА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ГЕРМАНСКО И ТОВА Е ЛЕСНО ДОКАЗУЕМО - ПИСАЛ СЪМ ГО ДЕСЕТКИ ПЪТИ ЗАЩО И В КАКВО В ДЕТАЙЛ!

Иначе ясно е, че всички са траки:
трако-славяни от стешпите на Дон, през Балканите като център, вкл. земите на дн. Германия и Франция, Британските острови несъмнено също, Иберийския полуостров въобще тракийски, айде Египет знаем, че е трако-български, а такова нещо като класически Рим или антична Елада с нейната философска, социологическа и математическа мисъл не съществуват. всички те са крали от траките, ерго българите - без сянка на съмнение няма и келти - те са еле траки, такива като готи, франки и бавари за тях няма колебание, че са българи при всяко положение, Господ да ме прощава също!

...

Пак сериозно да се "върна" на темата - не прочетох как тълкуват в Германия находките и какво ти не си разбрал или "къде е заровено кучето" - срещу какво се бунтува кантианското ти чувство за справедливост и кой отново е крал от тракийската, еле българската история?

Естествено "чисти" народи няма, в различна степен сме "миксирани" и в това няма нищо изненадващо, за мен обаче не би било изненада в блогбг да прочета, че всички са траки (в блогбг, не в твоя постинг тук конкретно, "сакън")!
цитирай
44. cucu - Да се цитирам:
06.08.2011 14:13
"Абе и тоя скелет извади скелетите от гардероба (отново)! Що никой не чете както трябва? Какво пише в информацията: "В Славянско селище е открит скелет на 7000 години" Ама не се казва, че е на славянин, не се казва изобщо какъв е. Дори славянско, това селище може да се е развило върху по-старо, чиито скелети си лежат в гардеробите отдолу. Терминът "стратификация" дали е познат? Доскоро, ама много доскоро и Перперикон беше смятан САМО за средновековна крепост..."
цитирай
45. vishnichka - новината си я има:
06.08.2011 15:51
http://www.newslettertree.com/artdaily-newsletter-friday-august-05-2011/145751/
цитирай
46. cucu - Е да,
06.08.2011 16:00
има я, но само добра снимка...
цитирай
47. vishnichka - cucu, нали не очакваш навсякъде да има дълги статии и бурни дебати по въпроса,
06.08.2011 16:15
Борис споделя своята находка-факт, без да генерализира цялата история върху това, нито е седнал научен труд да пише ...
Ако на някой му се задълбочава, да потърси съответния източник или друга информация относно достоверността направо в Саксония...на мен ми беше интересно и достатъчно да видя!:)
цитирай
48. cucu - Не, разбира се,
06.08.2011 16:22
просто искам да кажа, че когато се поднася информация от този тип, то би трябвало да е по-подробна, щото виж какво става...
цитирай
49. tihatavoda - Нормално е човек да търси това , което му се губи .
06.08.2011 16:29
Историята на България е много добре известна за последните около 130 г. т.е. от възникването на държавата , и до сега . За каква история на народ и държава от преди 7000 г. става въпрос ? Не се ли опитвате да запълните някаква празнина с подръчни материали , като етнос и държавност ? Българите са точно толкова еднороден етнос , колкото повечето софиянци са с градски произход . И това за кого е проблем ? За БАН ?
цитирай
50. germantiger - ...
06.08.2011 19:32
48. cucu - Да се цитирам:
14:13
"Абе и тоя скелет извади скелетите от гардероба (отново)! Що никой не чете както трябва? Какво пише в информацията: "В Славянско селище е открит скелет на 7000 години" Ама не се казва, че е на славянин, не се казва изобщо какъв е. Дори славянско, това селище може да се е развило върху по-старо, чиито скелети си лежат в гардеробите отдолу. Терминът "стратификация" дали е познат? Доскоро, ама много доскоро и Перперикон беше смятан САМО за средновековна крепост..."

...

И аз това се опитах да обясня с "други" думи!
Освен това не видях заявената в заглавието "логика" или как германците тълкували находките - това не го прочетох в постинга въобще, вероятно обаче намека или внушенето?!

http://history.rodenkrai.com/files/dnk_na_bulgarite.pdf

Интересно изследване, което според мен поставя проблеми пред автохтонистите... Келтите явно няма да "излязат" траки, балтославяните също ще са спорни за траки, а всъщност населението на България изглежда доста смесено сравнено с немалко други народи днес.
цитирай
51. cucu - Кампфваген 6,
06.08.2011 19:37
Тук не иде реч кой народ как тълкува, а че е опасно и манипулативно определена информация да се подава по определен начин. За което, обаче, - и държа веднага да поясня! - не обвинявам автора на блога. Тази информация така си е разпространена из нет-а и дори и най-непредубеденият ползвател би се подвел
цитирай
52. cucu - И още нещо:
06.08.2011 19:44
Аз това го писах по-горе, но мина между другото. А инак отново се разрази партизанщината... ! Ега ти "Твоята гледна точка"! Много е важно да се надскачаме и надхвърляме!
цитирай
53. germantiger - ...
06.08.2011 21:44
Разбира се, че в България няма дискусия по същество, всъщност тук винаги "си" ги мерим ;)

Колкото до мен - аз винаги съм се опитвал да защитавам де що германско видя извън България, а вече от 3 години и в БГ го правя - не винаги успешно, понякога грубо и безогледно, но в отговор на някой друг, който брутално го атакува".

За инфото си прав - този тип поднасяне е манипулативно и за това типично днес. Аз също нямам забележки към автора, освен в заглавието му, но за сметка на това имам много причини да уважавам Борис Тодоров и понякога да научавам от него какво ли не.
цитирай
54. cucu - А аз съм обективна гад!
06.08.2011 22:24
И никак не нихилистична, каквито обвинения очаквам. Дори напротив! А за германците... Поклон! НО! Поклон и за руснака, поклон и за всеки, щъкащ по тая земя! Пак обявявам мнението си: Няма велики нации, има велики хора!
цитирай
55. germantiger - ...
06.08.2011 22:47
Обективна гад или твар няма, възможен е стремежа към обективност, но не и постигането му като завършен и постоянен! Аз обаче спирам да теоретизирам и оставям коментарите на друг.

Заслужено уважение за теб cucu и за Борис също.
цитирай
56. cucu - Да, Прав си, че няма и не може да има максимална обективност,
06.08.2011 22:59
то това ще е болестно състояние. Уважение и за твоя стремеж към нея (щото се наблюдава)!
цитирай
57. boristodorov56 - Благодаря за коментарите ви!
07.08.2011 11:38
Благодаря на cucu , germantiger и на tihatavoda за приноса им към изясняване на проблематиката.

- За успокоение на germantiger в заглавието не влагам и грам укор, а по-скоро указание произхода на тълкуването. И друго - приятелю, нали мога навременя(не в случая) да критикувам и нещо германско, което не ми харесва без да го свързваш с укор към нацията?

- Сucu по принцип е прав, на не вадя скелети, а се опитвам да свържа новината с мисълта, че у нас нещата с историята ни не са както трябва.
Всъщност аз не мога да си представя как германци в археологически слой от средновековието, отговарящ на времето, когато там някъде из днешния германски ареал са живели славяни могат да намерят скелет, които да датират към праисторическата епоха. Самия текст под снимката е неточен като информация, но тъй като са посочени 7 000 години като възраст на скелета предположих(което си е напълно възможно) той да е открит точно във археологическия слой отговарящ на тази епоха.

- tihatavoda - много точен коментар, но ако разсъждаваме като автохонци би следвало да кажем - прототраки, протобългари и т.н. Дума да няма, че преди 7 000 е имало някакъв тракийски етнос или българска нация.
цитирай
58. cucu - cucu рядко...
07.08.2011 11:46
е сигуреН, че е напълно праВ ( ;))), така е и сега. И не казвам, че ти си извадил скелетите от гардероба; казвам, че често дори и да не искаме да ги извадим, все ще се намери някой, който да го стори. И да такова мамата на ситуацията :)))
цитирай
59. germantiger - ...
07.08.2011 14:29
За съжаление Борисе не се познаваме извън блогбг, ако бяхме познати вън от нета или примерно във вибокс7, щеше да забележиш, че аз съм един от най-острите критикуващи германско и австрийско примерно и то конкретно и често.
Разбира се, че си прав да критикуваш, дори е полезно!
цитирай
60. germantiger - ...
08.08.2011 18:18
Нямам нищо против автохтонистите да са прави или след време да "излязат" прави, но аз капитулирам ;)

Сега ще си дам няколко дни почивка, няма да коментирам, защото просто немога да се боря срещу всемира тракийски :)

1. Трако-българската теория им дава:
първенство на Балканите заявено за бгземите днес
първенство да фантазират всеевропейски-континентално
дава им възможности да пръскат това сродство към мала Азия, Средиземноморието

2. Трако-българската теория им дава отново братско сливане със славянското море, с маддъ Рашшъ, дава им нов панславянски "блок" вече и исторически не само идеологически обоснован (измислен всъщност)!

3. Трако-българската теория им дава космичност и божественост, която те смесват с първия човек, атланти, богове и какво ли не.

Лошо няма, може да е истинна тази теория, и аз като простосмъртен се оттеглям за някое-друго време далеч от боговете на всемира ;)
цитирай
61. merlin68 - Не виждам никаква грешка. Преди ...
10.08.2011 00:18
Не виждам никаква грешка. Преди 7000 години, понятието "славяни", не е съществувало, но и "траките", едва ли са се наричали така. Като се има предвид, че славяните са преки потомци на траките, или по-точно, траки и роднините им скити, през VІ век са наречени със сборното име славяни, то грешка няма.
цитирай
62. germantiger - ...
11.08.2011 23:23
- ТРАКИ, СЛАВЯНИ И БЪЛГАРИ НЯМА КАК ДА СА ЕДНИ И СЪЩИ ПЛЕМЕНА, АКО ЧОВЕК ИМА ЗДРАВ СМИСЪЛ В СЕБЕ СИ!

- НИТО АНТРОПОЛОГИЧНО, НИТО ИСТОРИЧЕСКИ, НИТО ЕТНОЛОГИЧНО, НИТО ДОРИ МИГРАЦИОННО МОГАТ ДА СА ЕДНО!

- НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ДА СА В ОСНОВАТА НА ВСИЧКО ОТ МИКЕНА И КРИТ, ПРЕЗ ЕЛАДА, ДО ИРЛАНДИЯ И СКАНДЗА,РАЗБИРА СЕ ПЪРВО И ЗАВИНАГИ НА БАЛКАНИТЕ, ПРИ ВСЯКО ПОЛОЖЕНИЕ В ДОНСКИТЕ СТЕПИ, ЧЕ И ДО КИТАЙ ИЛИ КЪМ ПЕРСИЯ... "алоууу"?!

Автохтонизма днес катожелание да си ВСИЧКО И ВСИЧКИ, ВИНАГИ ПРЪВ, ВСЕСВЕТОВЕН И ВСЪЩНОСТ ТРАКО-БЪЛГАРО-СЛАВЯНИН!
цитирай
63. germantiger - ...
12.08.2011 00:21
Георги Пизидийски в поемата "Аварската война"

"Наистина войната не беше проста и единствена, но беше преплетена и бешесе разпростряла сред различни и смесени племена. Защото СЛАВЯНИН СЕ БЕШЕ СПОРАЗУМЯЛ С ХУН, СКИТ С БЪЛГАРИН И ПАК МИДИЕЦ СЪС СКИТ, ТЕ ИМАХА РАЗЛИЧНИ ЕЗИЦИ И ЗЕМИ, БЯХА РАЗДЕЛЕНИ И ДЪЛГО ВРЕМЕ СЕ НАМИРАХА В БЛИЗКИ ОТНОШЕНИЯ, Повдиганаха общата война срещу нас..."

РАЗГРАНИЧЕНИЕТО И ПЛЕМЕННО И ЕЗИКОВО МЕЖДУ СЛАВЯНИ И СКИТИ И БЪЛГАРИ... факт!

Разбира се, с уговорката, че авторите преди векове яко са се излагали в немалко "комични" извори като истинност и все пак за автохтонистите "полезно четиво"!
цитирай
64. cucu - А аз...
18.08.2011 21:54
...а аз все пак се чудя дали да не посветя един отделен постинг по темата. Някак си ситуацията с траките (които никога не са се самоназовавали Траки) много ми прилича на едновремешната ситуацията с Китай и Съветския съюз на север от него - уж едно име, пък мразещи се и воюващи помежду си племена :))))
цитирай
65. анонимен - create a pdf online
19.02.2012 20:14
best linux pdf viewer install adobe flash player http://bdkvyrc.hostingsociety.com/acrobat-creator-pdf.html acrobat creator pdf
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 4970856
Постинги: 1534
Коментари: 20145
Гласове: 47465