Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2011 10:27 - Преди Заговезни
Автор: boristodorov56 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 400 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 04.11.2011 11:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



    
     Нали  можем да се изразяваме нормално?
     Бихме  ли опитали да си наложем воля и не създаваме излишно и тъпо напрежение между нас - с незаслужени обиди и груби  влизания с взлом в чуждото личното пространство   сякаш сме  пошли недорасляци и неосъзнати човешки инвалиди?
     Когато започнах да поствам тук се дразнех от анонимността, но не тя  е най-лошото тук, а поносимостта ни към гаврата с чуждите мисли, пориви, идеи и честото ни възползване от този похват.
     Блоговете са личното кътче - на един за връзка със света, на друг за търсене на съмишленици, на трети за намиране на съпричастност към кауза...
     Всеки си има дълбок личен мотив да го прави и се изявява, както намери за добре -  само ако не пречи на другите, а по този начин и на себе си.
     Нека не бъркаме с мръсни ръце в съкровеното на блогъра -
 теговото изживяване за независимост и безкрайната свобода да създава  нещо смислено - за себе си , за другите, за всекиму, на когото се  хареса.
     Нашите блогчета, звучи ми като блокче за рисуване, са място за мирно съвместно съществуване и вземането на приличието на абордаж и изналисването на добрия тон е не само израз на липса на добро възпитание и изискан вкус, но и невъздържана проява на недопустима и с нищо незаслужена от никого вандалщина.
     Да не ограбваме собствената и чуждата свобода, като се ограничаваме с пошли вметки, тъпи цинизми, смешни сериозности - връхлитайки необуздано като интернетхуни върху необременените мисли на хората.
     Ако не мажем да сме си полезни един друг - то поне нека не си пречим с творческо ожесточение и упорита непримиримост към различните от нашите мисли, убеждения и предпочитания.

     Ще се пропука ли ледът, дами и господа?








Тагове:   толерантност,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8091685
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589