Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2010 08:29 - Х О Л И
Автор: boristodorov56 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2898 Коментари: 5 Гласове:
23

Последна промяна: 14.03.2010 11:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    


    
Холи е фестивал на цветовете, който се празнува по  пълнолуние  всяка година в Индия, щата Пенджаб от сикхи и индуисти в края на фервуари и началото на м. март. Този пищен за окото празник води началото си от древността и е радост за всички касти и възрасти.    
     Свързва се древноиндийската  терапевтична практика  на свещената Аюрведа, при която както е известно   лечението  се осъществява с лечебни растения - треви, цветя, листа и т.н. , които имат най-различни цветови нюанси при разпръскването си във въздуха. Подтекста на действието е - създаване на лечебна аура около всеки след предразполагащите към заболяване зимни месеци.
     С годините заедно с лекарства са се разпръсквали и хвърляли най-различна гама цветове, с което си действие празника Холи и достигнал до наши дни.
     По време на празника се пие специално приготвена напитка - "тандай", която съдържа малко количество марихуана, за да е изживяването по пълно и комфортно.
     Предлагам няколко снимки от този щастлив порив.


      image

     image


image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

             image


            Ето една песен в тон с празника:
          http://www.vbox7.com/play:3cdc9613






Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kasnaprolet9999 - Индийците са много напред в прилагането на лечебвите свойства на растенията.
11.03.2010 10:24
Те отдавна са наясно, че те растенията ни въздействат не само с химическия си състав, а и на вълново ниво, което ще рече със своята аура, която въздейства върху нашата. Не случайно се правят възглавнички, пълни със сухи билки, върху които слагат да спят заболелите.Тези, които имат проблеми с коремните органи трябва да слагат тези възглавнички върху корема, поне до като спят и да ги прикрепят през деня с пояс, ако са си в къщи. Възглавничка пълна с невен и носена отред ниско под талията лекува миоми и кисти. Вълните, които излъчват билките се наслагват върху вълните, излъчвани от нас, но понякога това става с обратен знак и това не е в наша полза, резулнтантната вълна става по-ниска от собствената. Тогава билките не само не ни помагат, но ни вредят. За това, когато човек има сериозни здравни проблеми трябва да провери билките, които пие при радиестезист, работещ с линеали и махало. Комбинациите, които се прилагат в аптеките за разни заболявания могат да помогнат на един, но на друг или да не му помогнат или да му навредят.
цитирай
2. vayaleta - прекрасно е!
11.03.2010 12:16
Научих толкова много за този древен и магичен народ! Благодаря!
цитирай
3. razkazvachka - ето още едно доказателство,
11.03.2010 17:57
че човешкият род не се харесва с човешките си цветове, ами гледа да се издокара шизофренично червено, лилаво, жълто, та и синьо:))))
много образователен постинг!
цитирай
4. magity - ...интересно ...
12.03.2010 08:41
благодаря за постинга ...и поздрави...
цитирай
5. roza17 - И днес научих нещо. . . Благодаря!
12.03.2010 12:43
И днес научих нещо...Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8120032
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47590