Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2010 21:30 - Свят обърнат наопаки
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 9445 Коментари: 65 Гласове:
32

Последна промяна: 15.09.2010 09:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 image

    
     
Много приказки на вятъра са изприказвани и два пъти повече  слова на халост са изписани за виновниците за колапса, в който е изпаднала България и народа `и.
     Нас българите сякаш  ни е някой орисал  никога да не се разбираме и вечно да се надприказваме, ей така - да си говорим и да не се чуваме и усилията ни всуе да са.
     Който не ни харесва е виновен, всеки който ни е попречил е негодник,  всички са маскари, а изразяващите противно мнение и критикували политическите ни възгледи - врагове. Мразим ги без изключение и от сърце,  ако бихме имали възможност с удоволствие и за разтоварване щяхме за ги пречукаме за поука на останалите и за нагледен урок за недоумямащите.
     Омраза, злоба, непримеримост и уродливи страсти...    
     Отрицателната енергия, лошите намерения и откровената наглост, с която се афишират са на път да затрият нацията, която с гордост накои твърдят, че е една от най-интелигентните. Не знам защо са толкова сигурни и кой е правил класацията за да имат основание да хранят оптимизма си с тази толкова очебийна и откровена лъжа. Страхът за бъдещето, уплахата от несправянето с настоящето прави хората зли и агресивни към всеки страничен фактор. 
     Вместо бедствието, което ни споходи благодарение `и на нашето безразличие и безотговорност, да ни сплоти за подразбираща се солидарност и да преодолеем социалните
колизии, хората изгубиха и последните си наченки на човещина и благоприличие и го удариха през просото на непукизма  и всеобщо овълчване - подкарвайки го  на изживяване като пред свършека на света.
     Упадъкът на нравите, липсата на морални  стожери и вяра в Бог - прояждат като гангрена нацията.
     Свят обърнат наопАки.
     Цяр се не вижда, но пътят към храма е свободен.



Тагове:   Бог,   път,


Гласувай:
35



Следващ постинг
Предишен постинг

1. semtomovi - Господине,
13.09.2010 21:44
Абсолютно ви подкрепям този път!
Само солидарността и обединението, колективизма на нацията ще я спаси на ниво индивид.
цитирай
2. cornflower - скоро
13.09.2010 21:49
Бог ще ни поправи...
цитирай
3. tomcat - Мисля че комунизма е виновен, а да и ...
13.09.2010 21:52
Мисля че комунизма е виновен, а да и БКП,също и коминтерна!
цитирай
4. boristodorov56 - Обединение винаги се прави на основата на ценности и с конкретна цел.
13.09.2010 22:05
semtomovi написа:
Абсолютно ви подкрепям този път!
Само солидарността и обединението, колективизма на нацията ще я спаси на ниво индивид.


На каква основа да се обеденим?
С каква конкретна цел?
цитирай
5. boristodorov56 - Бог дава, но в кашара не вкарва!
13.09.2010 22:07
cornflower написа:
Бог ще ни поправи...



А ние... да чакаме Второ Пришествие?


цитирай
6. boristodorov56 - Иронизираш ме...
13.09.2010 22:09
tomcat написа:
Мисля че комунизма е виновен, а да и БКП,също и коминтерна!


А ти какво предполагаш ни тормози? - Еврейската завера?

Каква е твоята версия за покушението върху бъдещето на нацията?

цитирай
7. kentoff - А дали това не е помагало?
13.09.2010 22:25

ИНСТРУКЦИЯ

за управлението на окупираните от Съветската армия източноевропейски държави
КАА/08.113 Москва, 2.VI.1947 г. НК/003 47

1. В сградата на посолството да не се приемат местни информатори. Срещите да се организират от наши специални служби на публични места. Посолството приема информации чрез специалните служби.

2. Да не се допуска контакт между нашата войска и цивилни лица от страната. Забраняват се посещения на местни лица от нашия офицерски състав, контакт на войници с местни жени или на войници с войници от страната и нашата войска.

3. Да се ускори ликвидирането на граждани, които участват в или симпатизират на партии и организации отпреди войната и възстановили се след нея без нашето съгласие. Да се използват за тази цел всички конфликти и недоразумения между тях, а също така и въоръжена опозиция.

4. В политическите репресии да се използват войници от армията (възстановена на наша територия) и след това да се ликвидират тези войници.

5. Да се ускори съединяването на всички социалистически партии в една – комунистическа, като всички водачи на тази партия да бъдат предварително утвърдени от органите на нашите специални служби.

6. Да се обединят всички младежки организации в една – комсомолска – с водачи, утвърдени от нашите служби. Преди обединяването да се ликвидират всички водачи на бивши юношески и младежки организации.

7. Делегатите на партийните конгреси да нямат мандат след конгреса. Да се елиминират делегатите, които са активни. За всеки следващ конгрес да се избират делегати, утвърдени от нашите служби.

8. Да се прави системно разследване на хора – добри организатори и специалисти, които са популярни. Тези хора да се привличат към нас, а ако откажат – да не се допускат до ръководни длъжности.

9. Да се организира – всички държавни служители, освен милиционери и миньори, да получават ниски заплати. Това специално да се отнася до здравните служби… съдебно-изпълнителските служби, просветата и културата.

10. Към всички органи на властта и всички значителни заводи да се включат хора, които сътрудничат на КГБ. Това да се осъществява без знанието на държавните местни власти.

11. Да се обърне внимание на печатната преса да не цитира сумарни количества и видове на стоки, които се изпращат в СССР. Да се посочва, че това е обменна търговия.

12. Местните власти да не издават на купувачите на земя, къщи и парцели нотариални актове, а актове за получаване.

13. Да се приложи такава специална икономическа политика към частното селско стопанство, че то да бъде с ниска производителност и неефективно. При втория етап да се започне колективизация на селското стопанство. Ако се появи силна опозиция – да се намали доставката на средствата за производство и се увеличат данъците към държавата. Ако и това няма ефект, то селското стопанство да се доведе до състояние да не може да изхранва държавата и да разчита на внос отвън на храна.

14. Да се формулират всички закони, укази и разпоредби за организация, икономика и право така, че да не се дава точно и прецизно тълкуване (с изключение на военните).

15. За всеки проблем да се създават комисии, съвети, инструкции и т. н., така че никой от тях да няма право на окончателно решение без консултации с останалите.

16. Самоуправляващите органи на заводите да не могат да имат влияние върху дейността и развитието на предприятието. Те могат да се занимават само с изпълнение на полученото задание.

17. Профсъюзите не могат да имат противоречия с разпорежданията на дирекцията. Да се натоварят профсъюзите с други задължения – организиране на почивка, просвета, културни и други развлечения, екскурзии, разпределяне на дефицитни стоки и потвърждаване на мнение и характеристики от политическите власти.

18. Да се авансират само такива сътрудници и началници, които образцово изпълняват получените служебни задания, но без склонност към анализ на проблемите извън заданията.

19. На всички отговорни ръководители на партийни, държавни и стопански дейности да се създадат условия, които да ги компрометират в очите на подчинените им, като се изключва възможността да се върнат в средата, от която са излезли.

20. Офицерският кадър от местната армия може да получи отговорни длъжности само при условие че там има наши сътрудници от КГБ.

21. Да се организира специален надзор за количеството муниции за всички видове оръжие на всеки арсенал. Учение с бойни патрони да се прави само при строг контрол.

22. Да се обхванат под специален надзор всички лаборатории към НИИ.

23. Да се обръща специално внимание на всички изобретатели и рационализатори, като всички по-важни изобретения и предложения да се регистрират в нашите централи. До реализация да се допускат само изобретения, засягащи експлоатацията на минното дело. Важните изобретения да се продават в чужбина. Да не се допуска до публикация стойността на изобретението.

24. Системно да се нарушава графикът на транспорта в страната (изключение на нашия специален транспорт).

25. Да се провеждат симпозиуми и конференции и да се записват предложенията и докладите, като се регистрират докладчиците, но за реализацията да се спазва само нашата инструкция.

26. Да се популяризират интервюта с работници за актуални производствени проблеми, като се критикува безпорядъкът, но не трябва да се ликвидират причините за тези проблеми.

27. Всички обръщения към народа от официални служители и водачи да обхващат исторически и народни акценти, но да не се проповядва дух на обединение на целия народ.

28. Да се обърне внимание на всички новостроящи се градове и квартали [red]да не се изгражда друг освен главен водопровод. Всички стари кладенци и локални водопроводи да се ликвидират систематично[/red].

29. При модернизиране и разширение на заводите да се осигури изтичането на замърсени води да става в реки, които могат да бъдат резерв за питейна вода.

30. В новостроящите се апартаменти и къщи, а така също и при възстановяване да не се строят помещения за запасяване с хранителни стоки и за оглеждане на животни.
31. Частните работници и предприятия да се снабдяват с лошокачествени суровини и оборудване, което да осигурява производството на лошокачествена продукция на цени, по-високи от държавните.

32. Да се създадат условия за максимално развитие на администрацията по всички нива – районни, общински, градски. Може да се допуска критика на администрацията, но това да не влияе на нейното намаляване или по-прецизна работа.

33. Да се контролира само изпълнение на плана на предприятия, произвеждащи суровини и други производства, включени в нашата инструкция. Забранено е изпълнението на плана за продукти и стоки за вътрешния пазар.

34. Специално да се наблюдава църквата, като се създават условия и програми за обучение на младежта за наслагване на омраза към нея. Специален контрол да се упражнява над църковните печатници, библиотеки, архиви, проповеди и т. н.

35. От всички основни, професионални и средни училища да се уволнят учителите, които имат голям авторитет и се ползват с уважение от учениците и населението. На тяхно място да се назначат нови. Учебните програми да се направят така, че да се прекъсва връзката между изучаваните предмети. Да се ограничи производството на учебни помагала. Да се премахне изучаването в средните училища на латински, гръцки, обща философия, логика, генетика. По история да не се обяснява какво са правили царете за доброто на страната, а да се изтъкват тиранията и борбата на потискания народ. В професионалното обучение да се набляга на тясната специализация.

36. Да се организират държавни митинги при годишнини на борбата против завоевателите (с изключение на руснаците), като се подчертава борбата срещу германците, а преди всичко борбата за социализъм.

37. Забранява се да се поместват в средствата за информация и издаваните книги данни за местни хора, живели в Русия преди революцията и по време на Втората световна война.

38. Ако се възстановят или създадат организации, които поддържат дружбата със СССР, но се опитват да контролират дейността на държавните органи – да се обвинят в шовинизъм и национализъм (нашите действия са независими от органите на държавата). Начин на действие: унищожаване на нашите гробища и паметници, публикуване и размножаване на позиви, в които се осмива руският народ, руската култура и договорите между СССР и страната. Към тази пропаганда да се ангажират граждани от страната и да се използва съществуващата ненавист към СССР.

39. Да се прояви грижа за строителството на пътища и мостове, за да са готови при налагаща се интервенция, така че нашите войски най-бързо и от всички посоки да се придвижат до центровете на опозиционните сили.

40. Да се арестуват всички политически противници. Специално да се преследват противниците, които имат авторитет сред населението. Да се ликвидират всички политически противници и след това да се обвинят в тежки криминални престъпления.

41. Да не се допуска реабилитация на хора, съдени на политически процеси. Ако се налага, такава да се допусне, но при условие че това е съдебна грешка, без започване на разследване и обвиняване на виновните за съдебното решение.

42. Не може да се изправят пред съд хора с длъжности, дадени от партията – независимо че тези хора са виновни за икономически загуби и са мразени от подчинените си. В драматични ситуации трябва да се преместват на друга равностойна или по-висока длъжност в друга област или град. В крайни ситуации тези хора да се назначават на неначалническа служба като се използват за кадрови резерв за друго време.

43. За хора, които не са съгласувани от нашите специални служби, може да се публикуват съдебни процеси (специално се отнася за кадри от армията, генерални директори, министри), в които се обвиняват в дейности против народа, социализма, индустриализацията. Това ще увеличи подозрителността и ще мобилизира работническата класа.

44. Да се проявява системен контрол хората на отговорни длъжности да произхождат от работническата класа и да имат най-ниска квалификация.

45. Да се проявява постоянна грижа за систематически подбор за висшите институти на хора, които произхождат от най-ниската категория от населението или незаинтересовани професионално хора, стремящи се само към диплома.
цитирай
8. tomcat - Мисля че комунизма е виновен, а да и ...
13.09.2010 22:31
boristodorov56 написа:
tomcat написа:
Мисля че комунизма е виновен, а да и БКП,също и коминтерна!


А ти какво предполагаш ни тормози? - Еврейската завера?

Каква е твоята версия за покушението върху бъдещето на нацията?



До сега не си ли разбрал как оперира света и кой мъти водата зарежи,бори комунизма там и тва е.
цитирай
9. boristodorov56 - 8. tomcat
13.09.2010 22:53
Явно е, че май не разбирам нещо.
Чакам твоята пълна версия - не се смущавай - давай!
Истинската кавга е предпоставка за прогрес!
цитирай
10. boristodorov56 - 7. kentoff
13.09.2010 22:57
Това е основната причина за днешният батак - руският империализъм.
цитирай
11. xloranphyl - Въх!
13.09.2010 22:58
"Който не ни харесва е виновен, всеки който ни е попречил е негодник, всички са маскари, а изразяващите противно мнение и критикували политическите ни възгледи - врагове. Мразим ги без изключение и от сърце, ако бихме имали възможност с удоволствие и за разтоварване щяхме за ги пречукаме за поука на останалите и за нагледен урок за недоумямащите.
Омраза, злоба, непримеримост и уродливистрасти... "

Чичо Борко,някой ти е хакнал профила и пише някакви АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ,КОИТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ГИ ПИСАЛ ТИ!!!
P.S.За к'ъв чеп ни е вяра в бог? Нали и преди си имахме партия?
(...защо ние цар, нали си имаме султан...)
цитирай
12. xloranphyl - Въх,въх,въх!
13.09.2010 23:00
О,пресвета Дево от Гуадалупе!
"Коментарът ви бе изпратен успешно."
Защо няма цензура? Искам цензурааааааа!!!
цитирай
13. boristodorov56 - 11. xloranphyl
13.09.2010 23:06
Глупостите са необходими като слънцето и въздуха за всеки хлорофил -„
иначе не си личат умнотиите.

В какво ме обвиняваш - бъди по-обстоятелствен.
цитирай
14. boristodorov56 - Да не би да не ти дават възможност да се изявяваш другаде?
13.09.2010 23:07
xloranphyl написа:
О,пресвета Дево от Гуадалупе!
"Коментарът ви бе изпратен успешно."
Защо няма цензура? Искам цензурааааааа!!!



Защо?

А защо не пишеш със собственият си профил?
цитирай
15. анонимен - Това е най-готиното.
14.09.2010 00:13
10. Към всички органи на властта и всички значителни заводи да се включат хора, които сътрудничат на КГБ. Това да се осъществява без знанието на държавните местни власти.
цитирай
16. анонимен - Пише се "наопАки".
14.09.2010 01:28
Доста елементарна грешка за автор с претенции.
цитирай
17. vencivaleri1951 - Този път си в десетката. Просто не мога да повярвам, че си ти...
14.09.2010 01:33
Иначе,наистина сме интелегентен народ. Погледни двама световни шампиони по шах имаме, а сме мъничка страна. Само арменците имат двама/Петросян и Каспаров/от малките държави , но за тях се знае, че са интелегентни. Стар народ сме, много път сме извървели до тук, на кръстопът сме ...Много сме се омешали , а това винаги е предпоставка за талант...За съжаление и много лошотия сме събрали:(((
цитирай
18. boristodorov56 - 15. анонимен
14.09.2010 07:16
Да, овтратително е.
цитирай
19. boristodorov56 - Елементарно недоглеждане от бързане,
14.09.2010 07:17
но нямам никакви претенции.
Дори не се вземам насериозно.
цитирай
20. boristodorov56 - 17. vencivaleri1951
14.09.2010 07:26
Ти си повода за този постинг, но причината е друга.
За интелигентността ще поспорим, питам те - като сме толкова интелигентни -
що сме на това дередже?
Моето обяснение е по-просто - станали сме по-находчиви.
Находчивостта е качество, което сме втъркали в гените си за да живуркаме безалтернативно в дългите години на робия от свои и чужди и сме го превърнали във всеобщ недостатък.
Така сме станали дребнави кокошкари борещи се за оцеляване, а не сме се изградили и проявили като лидири достойни за водачи.
Просто начин на оцеляване.
Сиромахилски идиотизъм.
Народ остракиран и готов за комунизъм...
цитирай
21. slavimirgenchev1953 - Боре,
14.09.2010 07:58
горчивата чаша трябва да се изпие докрай.
цитирай
22. boristodorov56 - 21. slavimirgenchev1953
14.09.2010 08:14
Лочим чашата отдавна,
ще удържим ли на отровата или ще се гътнем?
цитирай
23. liliyanaandreeva - Пътят към към кой храм?
14.09.2010 08:57
1 - пътят ВИЯ АПИЯ беше " електрифициран " с разпятията на 6 000 спартанци
2 - пътят към Бачковския манастир,където кръщавам деца и внуци, сега минава покрай величествената и импозантна нова джамия в Асеновград.Няма да отида в манастира докато тя стои там.
цитирай
24. boristodorov56 - 23. liliyanaandreeva
14.09.2010 09:46
Храма Господен е неръкотворен и е в сърцата и умовете ни!

Другото е дан на тленността ни.
цитирай
25. liliyanaandreeva - Къде е храмът на тези дето...
14.09.2010 10:25
... нямат душа , сърце и разум ? - справка : виж Инструкцията по-нагоре и особено точка №9 !
цитирай
26. panazea - Борисе , чрез обединение
14.09.2010 12:00
към спасение. Друг път нямаме!
цитирай
27. boristodorov56 - 26. panazea
14.09.2010 12:11
Антония, какво пречи да го направим и най-после да влезем в правия път?
цитирай
28. breeze - Борка, мисля че пречат провокаторите.
14.09.2010 12:36
Много са и много "загрижени". И ни се присмиват.
цитирай
29. haralanov - О разбира се...
14.09.2010 12:45
Пътя към храма на Сатаната е свободен и широко отворен!
цитирай
30. haralanov - ,,Чрез обединение,,..?
14.09.2010 12:52
panazea написа:
към спасение. Друг път нямаме!


Тоест да се обединим престъпници с невенни?Жертви с палачи?Изнасилващи с изнасилени?Честни с лъжци?И пак ще стигнем до противоречие.Щото ако за теб Трактора е невинен то за мен е бандит.И аз няма да искам да се обединя с него!Ако за теб Митьо Гестапото е жертва на медийно оклеветяване то за мен е палач!И пак няма да искам ,,обединяване,,!Ако за теб Гоце е честен то за мен и чист лъжец!Е как тогава да се обединим?Нали първо трябва да знаем кой-какъв е и тогава?Всички да се обединим не става!Нездравословно е най-малкото!
цитирай
31. анонимен - част от тази Инструкция още е в действие
14.09.2010 12:53
усещаме я ежедневно на гърба си
цитирай
32. apostapostoloff - Не искам да оригиналнича, но...
14.09.2010 13:04
Не искам да оригиналнича, но аз лично мисля, че България никога не е била по- добре. Всеки, който може и знае, му намира колая. Никога и никъде не съм живял по- добре.

Особено благодатна е сегашната атмосфера за виснца ни, защото ние сме индивидуалисти и всичките тези приказки за единение и пр. са пълна глупост. Как ли пък не- ще се съединявам и обединявам с простаци, крадци, лентяи, цигани...

Я си живейте живота и оставете тези дивотии! Но помнете едно: българите не могат да мислят и в това е цялата им трагедия. Защото пари се правят и трупат САМО С МИСЛЕНЕ!
цитирай
33. vmir - Този път аз ти ръкопляскам,
14.09.2010 13:15
напук на безхитростните злобари, за които нашия разговор е лишен от смисъл, защото понятията им са празни, а скуката - безкрайна.
цитирай
34. анонимен - до ан. 32
14.09.2010 13:19
Е, "оригинален" сте. А как ще живеят наследниците Ви?
А мнозинството? А да, това е без значение...
цитирай
35. vmir - 23. liliyanaandreeva,
14.09.2010 13:21
liliyanaandreeva написа:
1 - пътят ВИЯ АПИЯ беше " електрифициран " с разпятията на 6 000 спартанци
2 - пътят към Бачковския манастир,където кръщавам деца и внуци, сега минава покрай величествената и импозантна нова джамия в Асеновград.Няма да отида в манастира докато тя стои там.


Свръх меко казано - странни "аргументи".


цитирай
36. анонимен - от вОДЕСос - Какво е проповядвал Христос ?!, а и "нашият" Орфей
14.09.2010 13:54
haralanov написа:
panazea написа:
към спасение. Друг път нямаме!


Тоест да се обединим престъпници с невенни?Жертви с палачи?Изнасилващи с изнасилени?Честни с лъжци?И пак ще стигнем до противоречие.Щото ако за теб Трактора е невинен то за мен е бандит.И аз няма да искам да се обединя с него!Ако за теб Митьо Гестапото е жертва на медийно оклеветяване то за мен е палач!И пак няма да искам ,,обединяване,,!Ако за теб Гоце е честен то за мен и чист лъжец!Е как тогава да се обединим?Нали първо трябва да знаем кой-какъв е и тогава?Всички да се обединим не става!Нездравословно е най-малкото!

Доводите са правилни но ... Какво е проповядвал Христос ?!, а и "нашият" Орфей.
1. Покаяние (вътрешен катарзис-пречистване-възраждане);
2. Прошка (смирение-смиряване на духът-чувствата, от даващият прошката+любов към сбъркалият. Спомнете си притчата за "Блудният Син");
3. Смирението(помиряване при задължителното наличие-изпълнение на първите две условия) в дуалната му форма насилник-жертва;
Следват: Вяра, Надежда и Любов - стигаме до сорса/първоизточника/ Бог - няма да Ви ги обяснявам.
Само ще ви кажа, че ако сте изпълнили правилно трите по-горни действия-условия, сами ще стигнете до същността и смисловото съдържание на последните три думи.
Дано не ви прозвуча твърде мистично :) ! - Но казаното е и проверено лично от мен :) - Действа !
С уважение и Любов към всички прочели това !
цитирай
37. vencivaleri1951 - за Борис 56
14.09.2010 13:57
Отново съм съгласен с теб/аз ти казах, че нищо не делим/ Неправилното "обгрижване" което векове наред сме имали си е казало думата. От нас се е искало/гърци, турци, германци, /за съжаление малко време/руснаци главно послушание. Според мен едни са слушали/по голямата част/ други са се бунтували. От там едни обичат чалга , други класика и рок:) Впрочем сериозно говоря. Чалгата , на масата, с ракията и салатата макар и да предизвиква на момента силни емоции към края на вечерта си спокоен с кротнала ръка в нечия пазва ...Класиката и рока са друго нещо...Голамачаст от оперите те вдигат...Набуко, Аида, княз Игор...за Вагнер и рока да не говорим. Ето и един колега/блогър/ в този постинг казва, че "никога и никъде не е бил по добре" защото правел пари. Не можеш да си богат, ако съседът ти няма какво да яде. Рано или късно ще ти скочи. Ако знаеш как ,научи и другия/нямам предвид само правенето на пари/ Не може да си богат/във всякакъв смисъл/ ако живееш в бедна страна. За това харесвам скандинавския модел. Представи си как ще реагират там само един ден да ги управлява Луканов, Костов, Доган и Станишев, Боце...Ама там природата ги е научила да са солидарни. Я си представи само за миг ако бяхме като "лалетата" под водата. Та нас бари и гьолове ни давят...а иначе имаме не лоши хидроинжинери/доказали се в чужбина/ Познавам един на сериозна позиция при дигите в Амстердам...
цитирай
38. boristodorov56 - Освен, че е нездравословно - не е и морално. Губи се смисъла на човешки живот.
14.09.2010 14:26
haralanov написа:
panazea написа:
към спасение. Друг път нямаме!


Тоест да се обединим престъпници с невенни?Жертви с палачи?Изнасилващи с изнасилени?Честни с лъжци?И пак ще стигнем до противоречие.Щото ако за теб Трактора е невинен то за мен е бандит.И аз няма да искам да се обединя с него!Ако за теб Митьо Гестапото е жертва на медийно оклеветяване то за мен е палач!И пак няма да искам ,,обединяване,,!Ако за теб Гоце е честен то за мен и чист лъжец!Е как тогава да се обединим?Нали първо трябва да знаем кой-какъв е и тогава?Всички да се обединим не става!Нездравословно е най-малкото!



Все пак - моралните ценности правят живота истински, останалото е ненормално.
цитирай
39. boristodorov56 - Едни го правят от глупост - други в собствена полза, трети по традиция.
14.09.2010 14:27
breeze написа:
Много са и много "загрижени". И ни се присмиват.

цитирай
40. boristodorov56 - 32. apostapostoloff
14.09.2010 14:33
В общи линии си прав, но все пак целта ни е морална и хуманна. Посоката също.
На тази база се гради справедливост.
Справедливостта липсва на обществото ни - ако щеш в библейски смисъл.
Без справедливост - няма общество и държавата се разпада поради безсмислието си, защото е удобна само на сегашната плутокрация.
цитирай
41. boristodorov56 - 36. анонимен
14.09.2010 14:39
Прав си - безусловно,
но само за нас ли важи - за да изпаднем в нирвана
или за цялото общество.

Виждаш ли червените гестаповци и безродните комунистически гаулайтери носители на християнски добродетели и ценности?

Няма ли да осъдим носителите на пороците и греховете преди да им простим, но след като се покаят?

Или да ги зарежем е станем отшелници и да спасим душите си и обречем потомците си на нищета и беднотия?

Би било добре, но да беше преди 2 000 години.
цитирай
42. boristodorov56 - 33. vmir
14.09.2010 14:40
Всеки чувства и вижда нащата от висотата на собствената си некомпетенстност.
цитирай
43. boristodorov56 - 37. vencivaleri1951
14.09.2010 14:43
Защо имам чувството, че не ме разбираш или изпускаш нещо напълно съзнателно.

цитирай
44. vencivaleri1951 - за Борис 56
14.09.2010 15:01
А може би те разбирам както ми се иска...:)
цитирай
45. анонимен - от вОДЕСос до boristodorov56 - Нирвана - Самсара ?!!
14.09.2010 15:38
boristodorov56 написа:
Прав си - безусловно,
но само за нас ли важи - за да изпаднем в нирвана
или за цялото общество.

Виждаш ли червените гестаповци и безродните комунистически гаулайтери носители на християнски добродетели и ценности?

Няма ли да осъдим носителите на пороците и греховете преди да им простим, но след като са се покаели?

Или да ги зарежем е станем отшелници и да спасим душите си и обречем потомците си на нищета и беднотия?

Би било добре, но да беше преди 2 000 години.


Не си прав приятелю ! :))

И преди 4 хил. и преди 2 хил., и сега, ценосттите са си ценности, мракобесието си е мракобесие.
По отношение на Самсара - Нирвана, можеш да прочетеш в блога на panazea мнението ми !
Това е по свещенните книги Веди, оставени на човечеството от Арийците, на които се явяваме и ние наследници, бълг-арите:) в частност.
Ценното е от Бог-а, Мракобесието е от Дявола ! - Всеки сам си избира мястото, в "Театъра" наречен Живот !
Илия Бешков е казал "Човекът е единственото създание във Вселената, в което се съчетават Ангелът и свинята !
И в най-големият престъпник, и в най-големият светец съществуват тези две начала, тук в земната ни проявна форма - въпросът е в степента на проява на "началата" :) !
Убеден съм в това - професията ми даде възможност да се срещам с най-различни съдби и хора - пояснявам откъде е убедеността ми :).
Аз-(ът) е този, който избира на кого да служи !, т.е. това зависи от, каква буква слагаш пред понятието за "човек" - "голяма" или "малка" ?!

С уважение и най-добри чувства !
цитирай
46. rat - :))))))))))))))))))))))))))...
14.09.2010 16:24
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Боре, приличаш на циганин с тупан, който прави забележки на околните да пазят тишина.
Хубав постинг, но да излиза от теб е вицът на деня.
Поздрави.
цитирай
47. vmir - 42. boristodorov56,
14.09.2010 16:32
boristodorov56 написа:
Всеки чувства и вижда нащата от висотата на собствената си некомпетенстност.


Те затова в странство от десетилетия си напомнят едни други да не са катерят прекалено на високо, ама нали ние трябва да сме все наопаки...
цитирай
48. анонимен - ЧЕТЕТЕ №7....БЪЛГАРИ, И СИ ГО ПРЕПИШЕТЕ!
14.09.2010 16:36
ЧОВЕКА ГОВОРИ АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА ----ИНСТРУКЦИЯТА Е ПРЕПИСАНА 1:1!!!!!!

ТОВА СА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИНСТРУКЦИИ НА СТАЛИН,КГБ И ДС, КОИТО ВАЖАТ И ДО ДНЕС!

ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, .....ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ПРОПАДА И Е ЕВРОПЕЙСКИ "КЕНЕФ".....!
РУСИЯ --Е ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!!
РУСИЯ И ПЕТАТА КОЛОНА НА РУСИЯ--БКП/БСП И ДС!!

ТОВА ,ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТИ!!!
цитирай
49. dantonov - Много си прав, Борисе. И си го син...
14.09.2010 17:37
Много си прав, Борисе.
И си го синтезирал отлично в №7.

За съжаление липсват национално отговорни политици. И в ляво и в дясно. Според мен обяснението е много просто. Ако си умен, можеш да прогресираш и печелиш много повече и по-добре, ако се занимаваш с бизнес, не с политика.
Остават другите, не толкова умни, но достатъчно напористи, готови да влязат в политиката с цел не благоденствие на народа, а благоденствие на собствения си джоб. Естествено, има и не толкова умни, но достатъчно честни, които също системата пропуска вътре в голямата политика. Но те не са толкова нагли и безскрупулни, което ги поставя на втори план.
Има ли изход? Не, докато не се вдигне достатъчно стандарта, така че държавните служби да станат привлекателни и за по-умните. Но за да се вдигне стандарта, те трябва вече да са се включили. И май се завъртяхме в кръг…
И ще си стоим в блатото…
цитирай
50. bojiislujitel - Нещата ще продължат да стават все ...
14.09.2010 18:19
Нещата ще продължат да стават все по-зле. Защо?
Кой спира народа да се обърне към Бога? Не е ли самият народ? А кой може да помогне на този народ като му даде и другата страна на този важен въпрос, та да може народа сам да направи интелигентен и добър избор, как иска да върви по-нататък-как да живее добре-не са ли тези които наричат себе си попове, отци и пастори?
Но защо не става това? Дали не е защото те самите са на тези постове за своя лична облага? Точно така-а-а-а! Те самите ако и да знаят по нещичко за Бога, дори и това, което знаят крият и изкривяват, защото иначе кой ще им пълни кесиите? Нали народа трябва да се държи в тъмнина, за да може да се управлява лесно? Така е било и винаги така е било-цялата човешка история-не само на България, но на света е така-повтаря се едно и също от самото начало.
Но в момента в който народа се насити с лъжите на тези които трябва да го водят при Бога, а не го водят там-тогава и ще се обърне от тях и ще ги остави.
Но-има и разумни хора и хора които прекрасно чувствуват, когато ги лъжат-има такива българи и българки! И това ми дава абсолютно пълната увереност, че Държава България ще има в Божието Царство!! Бих искал обаче колкото може повече българки и българи да бъдат там, но зная, че само от индивида си зависи, къде ще е...
А всеки ще си получи заслуженото-нищо скрито и покрито не съществува за Бога-ето това е нещо от което разумните наистина се плашат! При това-всеки, който малко или повече се занимава с пророчествата на Библията и познава историята на света, знае, че времето на човешкото управление е към своя край!

Да живее България!!! Да живее Българският народ, който мнозина се опитваха и опитват да изкоренят, без никакъв успех!! Защото не е възможно! Едно е сигурно, независимо от другите ни качества за които не бих искал да споменавам сега-ината ни, който е пословичен!!! В това отношение приличаме твърде много на народа Израел, но това е друга тема...
цитирай
51. razkazvachka - Пътят към храма е открит и осветен...
14.09.2010 18:48
... и имаме деца, които нямат зло в себе си -
цитирай
52. atinonino - много хубав постинг, за което бл...
14.09.2010 19:22
много хубав постинг,за което благодаря!а на въпроса "защо не сме единни като народ"...бих казал,че е в следствие на комунизма.първо те превръщат в стадо,карайки те да вярваш в партията преди Бог.у4ейки че трябва да издадеш другаря си с който пиеш на масата,ако каже нещо с/у партията.и след това 20 години скрит комунизъм.в момента виждаме как различните правителства биват оплювани от опозицията,вместо да се хванат всички заедно за доброто на народа.според мен ,за да се обедини народа трябва да стане гражданска война и да няма ново правителство без досегашни депутати...

с уважение:atinonino
цитирай
53. анонимен - Борисе, не е недоглеждане от бързане!!!!
14.09.2010 19:26

19. boristodorov56 - Елементарно недоглеждане от бързане, но нямам никакви претенции.
Дори не се вземам насериозно.


Думата е написана отново "наопЪки" и по-долу в текста ти, дори и след като си оправил заглавието. Ако просто беше казал "не знаех как се пише", можех и да ти повярвам, че не се взимаш насериозно.
цитирай
54. анонимен - Анализирай това --> http://www.youtube.com/watch?v=PPh3QHPApgk
15.09.2010 06:09
\m/
//
цитирай
55. boristodorov56 - 55. galinbalin
15.09.2010 08:46
Петьо, благодаря, че отново ми подсказваш...
Знаеш ли, гледал съм много пъти този клип, но чак сега ме впечатли, че героят се хвърля от най-високата точка на виенското колело.
Изведнъж припева ми прозвуча вместо - кралят на мечтите, като убиецът на мечтите.

Поздрави от Пловдив!
цитирай
56. boristodorov56 - 54. анонимен
15.09.2010 08:47
Е, да - разконстирира ме - имам пропуски в образованието си.Сигурен ли си, че нямам още грешки в правописа?

Не знаех как се пише, дори и след като ми показа.

Ах, как ми липсва учителката ми от 3-то отделение...
цитирай
57. boristodorov56 - 53. atinonino
15.09.2010 08:48
България се нуждае от нас,
така както ние не можем без нея.
цитирай
58. boristodorov56 - 52. razkazvachka
15.09.2010 08:51
Дано си права, защото децата генетично и интелектуално са си наш "продукт".
цитирай
59. boristodorov56 - 51. bojiislujitel
15.09.2010 08:55
"А всеки ще си получи заслуженото - нищо скрито и покрито не съществува за Бога"!
цитирай
60. boristodorov56 - 50. dantonov
15.09.2010 08:56
Обръча на омъгьосаният кръг трябва да се скъса!
цитирай
61. boristodorov56 - Това е самата истина!
15.09.2010 08:59
анонимен написа:

ЧЕТЕТЕ №7....БЪЛГАРИ, И СИ ГО ПРЕПИШЕТЕ!

ЧОВЕКА ГОВОРИ АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА ----ИНСТРУКЦИЯТА Е ПРЕПИСАНА 1:1!!!!!!

ТОВА СА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИНСТРУКЦИИ НА СТАЛИН,КГБ И ДС, КОИТО ВАЖАТ И ДО ДНЕС!

ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, .....ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ПРОПАДА И Е ЕВРОПЕЙСКИ "КЕНЕФ".....!
РУСИЯ --Е ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!!
РУСИЯ И ПЕТАТА КОЛОНА НА РУСИЯ--БКП/БСП И ДС!!

ТОВА ,ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТИ!!!

цитирай
62. boristodorov56 - Е - поне по нещо се разграничаваме от мургавите ни братовчеди!
15.09.2010 09:03
vmir написа:
boristodorov56 написа:
Всеки чувства и вижда нащата от висотата на собствената си некомпетенстност.


Те затова в странство от десетилетия си напомнят едни други да не са катерят прекалено на високо, ама нали ние трябва да сме все наопаки...

цитирай
63. boristodorov56 - 46. rat
15.09.2010 09:04
Ти стопли сърцето ми, човече!
цитирай
64. boristodorov56 - - вОДЕСос
15.09.2010 09:08
"Ценното е от Бог-а, Мракобесието е от Дявола !"

Мракобесието = Дявалски плод = комунизма.

От там са нюансите, които влагам и ти изглежда, че разсъждавам различно от теб.
цитирай
65. анонимен - Re: На "Мракобесието = Дявалски плод = комунизма."
15.09.2010 16:20
Така е друже !
Но правилно ме разбери !
Човек-ът тръгнал по пътя да промени Света към По-добър - Отпочва тази борба първом в себе си !
Когато той осъзнае, че средата и хората са тези които му влияят зле - абсолютно нормално е да ги огнирира - по отношение на последното вариантите са множество ! - Варианта "отшелничество" мисля ... не е най-добрият !
С уважение, :) и пожелание за всичко най-добро !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8121918
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47590