Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2010 13:18 - Гласът на разума или даровете на данайците
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 1752 Коментари: 3 Гласове:
17

Последна промяна: 12.11.2010 13:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                      Декларация
     на Парламентарната група на Синята коалиция


     На 13 ноември 2010 г. Владимир Путин пристига в София, за да договори участието на България в руските енергийни проекти у нас. Путин носи със себе си пакет от изисквания и условия към българската страна, скрити зад лозунгите за равноправно икономическо сътрудничество между двете страни.
     От десетилетие Москва поддържа високи вносни мита за българските стоки от леката и хранителната промишленост. Независимо от многобройните обещания на руските власти, пазарите в Русия остават затворени за българския износ.
     От българското правителство ще се поиска да подпише важни документи, обвързващи страната ни със строителството на два руски проекта “Южен поток” и АЕЦ “Белене.” За тях няма нито техникоикономическа обосновка, нито е ясно колко ще струват. Договорите окончателно ще направят страната ни придатък към експанзионистичната руска енергийна политика за десетилетия напред.
     В момент, когато Европейският съюз предлага инвестиции от 1000 млрд евро до 2020 г. за реализация на единна европейска енергийна мрежа за постигане на енергийна сигурност на общността, българското правителство реално ни превръща в “троянски кон” на Русия в Европейския съюз.
     През изминалите 15 месеца правителството на Бойко Борисов нямаше воля да започне реализацията на нито една трансгранична връзка на газопреносната ни система с Турция, Гърция и Румъния, отговори с мълчание на проектите за доставка на компресиран газ и използването на терминалите за втечнен газ в съседни държави. Това напълно обезсилва позицията ни в утрешните преговори и прави безалтернативни доставките на газ от Русия.

 

      Парламентарната Група на Синята коалиция настоява:

 

  •  Да се извърши технико-икономически анализ на руските проекти с ползите и вредите за страната ни;
  •  Да се оповестят публично финансовите ангажименти на България и източниците на финансиране;
  •  Докато не се направи оценка на икономическата изгода на проектите да не се подписват никакви ангажименти. В противен случай Бойко Борисов ще поеме дори по-големи ангажименти по необезпечени договори от Станишев.
  •  Правителството да предприеме незабавни мерки за ускоряване строителството на междусистемните газови връзки със съседните страни и реализиране на проектите за доставка на компресиран и втечнен природен газ, като по този начин се осъществи реална диверсификация на доставките.

 

         Всяко преждевременно споразумение за реализиране на руските енергийни проекти у нас без изпълнение на горните мерки е отказ от защита на националните ни интереси.






Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - За съжаление СК са единствените, които защитават
13.11.2010 15:55
интересите на България пред Русия, но техните възможности са малки.След поредното предателство на поредният министър председател на България, СК ще е единствената опозиция в парламента, защото всички останали са на едно мнение за руските енергийни проекти, които обричат България на вечна бедност и зависимост от Москва.Затова толкова много работиха , щото СК служебно да не влезне в парламента.За да не се чува истинският български глас.След предателството на Бойко ще сме свидетели на рязко стихване на критиките срещу неговото правителство.БСП и ДПС ще си останат опозиция, но вече в кавички.В крайна сметка се разбра,че пак БСП управлява, но със своят "Б" отбор.
цитирай
2. boristodorov56 - 1. анонимен - това не е откритие, а очаквано.
13.11.2010 18:01
Никога не съм мислил, че Бойко Рапона е различен от Сергей Станишев или "царъ".
Бях твърде силно убеден, че Рапонича ще постъпи точно така, като се има предвид, че
състоянието си дължи на пазванстската си дейност на обектите на Лукойл, а това не може да стане без санкция от Кремъл.В подобни случаи това взаимодействие се нарича - рушвет, подкуп, корупция.
Освен това един месец преди последните избори настоящият Премиер е бил почти месец инкогнито в Москва заедно със свинарчето - руския консул Георги Гергов.
Не смятам да убивали времето само из московските бардаците.
цитирай
3. анонимен - Само че
13.11.2010 23:15
точно този "глас на разума" пусна "Лукойл" в България. Не издържа тезата, съжалявам...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8060706
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589