Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2010 16:21 - Тайните масони сред магистратите + Краси Черничкия пич и независимия съд у нас
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 7269 Коментари: 18 Гласове:
33

Последна промяна: 06.12.2010 16:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image


     Те се обръщат помежду си на "скъпи братко".
     Честват тържествено 24 юни - Еньовден и култът към слънцето. Организират си срещи в скъпи курорти. Никой не подозира за тайните им срещи, защото в работно време не ги декларират и още повече - правят се, че не се познават.
    Източници на "Биволъ" споделят, че в една от масонските ложи в България членуват над 30 висши магистрати, юристи, адвокати, бивши политици. Скандалното е, че никой не подозира за тези връзки, а често "братята" изпадат в служебни отношения, които изискват независимост или поне отвод при явен конфликт на интереси. Източниците коментират, че членове на тази група са членът на ВСС и шеф на комисията за професионална етика и противодействие на корупцията Цони Цонев, бившият правосъден министър Антон Станков, председателят на апелативния съд в София Веселин Пенгезов, уволненият от системата бивш председател на окръжния съд във Велико Търново Даниел Минов, софийските адвокати Димитър Райчев, Константин Симеонов и Илиян Кършев, бившият председател на съда в Благоевград Красимир Аршинков, благоевградският адвокат Иван Михайлов, бившият зам.-министър на правосъдието Маргарит Ганев, председателят на окръжния съд в Хасково Росен Русев, частният съдебен изпълнител от Кърджали Росен Росенов, съдията от районния съд в Шумен Тодор Тодоров, колегата му от окръжния съд в Стара Загора Тоньо Тонев, съдията от административния съд в Бургас Атанас Вълков и съгражданинът му Янко Янков, който е юрисконсулт на ТБ Алианц в Бургас. 
     Интересното е, че ложата има и женска секция в която членуват не само съпругите на магистратите, но и други известни юристи. Сред тях виждаме съпругата на шефа на бюджетната комисия на ВСС Иван Колев - Стойна Колева (която е нотариус във Велико Търново), съпругата на Веселин Пенгезов - Магдалена (за която той каза, че е уредил да работи с връзки в ДАНС), съпругата на Красимир Аршинков - Михаела (която е известен адвокат в Благоевград), съпругата на Даниел Минов - Росица, която е нотариус, съпругата на Цони Цонев - Ганка, съпругата на председателя на Окръжния съд в Пловдив Сотир Цацаров, съдията от Окръжния съд в Смолян Тоничка Кисьова. Най-високопоставеният юрист сред "сестрите" е зам.-главният прокурор Галина Тонева.
     В тази обвързаност няма нищо криминално, малката подробност обаче е, че тя е тайна за обществото. Няма никакво съмнение, че "братята" и "сестрите" са изпадали в ситуации, които изискват независимо решение. Така например Цони Цонев като шеф на комисията по професионална етика многократно си затваряше очите за гафовете на "брат" си Веселин Пенгезов и дори се подписа под специален доклад на съвета, който го оневини. Подобно отношение Цонев имаше и към Красимир Аршинков, като категорично отказваше да извърши проверка преди опита му да стане за втори мандат шеф на окръжния съд в Благоевград. Източници на "Биволъ" коментират, че Цонев е протаквал и проверки срещу шеф на съда в Хасково Росен Русев. Дали това е ставало на базата на законови текстове или заради тайните братства би следвало да каже прокуратурата.   Обвинението би трябвало също така да отговори дали адвокатите членове на ложата не са се явявали по дела, по които съдии са техни "братя" или "сестри". Трябва също така да се изследва и дали кариерното израстване на магистратите, членове на тайното братство не се дължи именно на помощта, която получават от техните събратя във Висшия съдебен съвет.

    Източник: http://www.bivol.bg/home/item/705-masoni.html


          Ето какво пише в Уикипедията за масоните:



     Масонството е посветителско общество, което има неуточнен произход. Различни клонове на това общество днес съществуват под различни форми в цял свят, с членска маса приблизително 5 милиона души, от които около 480 000 в Англия, Шотландия и Ирландия, и по-малко от 2 000 000 в Съединените щати.
Различните масонски организации споделят морал и
метафизични представи, които включват, най-често, институционализирана вяра във Върховно същество.

     История на Масонството 

     През 1988 г. проф. Дейвид Стивънсън издава книга, в която доказа с документи, че произходът на масонството не трябва да се търси в Лондон (Англия) в началото на XVIII век, а в няколко града на Шотландия - Ейчисънс Хейвън, Единбург и Хедингтън през 1599 г. Тогава група местни зидари създават първата ложа с обреди и тайни посвещения, при което се смесва средновековната митология с идеи от Ренесанса, кабалата, алхимията и астрологията. Годината 1599 вероятно не е избрана случайно, защото скоро след нея започва ново столетие, може би възприемано като начало на есхатологична епоха. Отличителна особеност, по които се познават първите масони, са слънчевите часовници, поставени на фасадите на къщите им. В Шотландия, където слънцето е рядък гост, тези часовници нямат практическо, а чисто алегорично приложение. Окултни символи са изобразени и върху запазените надгробни плочи на масоните. След потушаването на революцията на Кромуел и възстановяването на монархията през 1660 г. крал Чарлз II назначава Уйлям Морей за главен надзирател на строежите или архитект в Шотландия. Стивънсън е на мнение, че Морей е новаторът, който създава ритуалите на първите масони и обосновава идеите и вярванията, които те въплъщават.
     На монографията на Стивънсън се противопостави професорката от Калифорнийския университет в Лос Анжелес Маргарет Джейкъб. Тя твърди, че шотландските масони, които Стивънсън има предвид, всъщност са професионални строители с типични за времето си еклектични религиозни интереси, а не посветени членове на таен окултен орден. Според нея масонството възниква в Англия през XVII век.
     Повечето учени приемат за официална рождена дата на масонството 24 юни 1717 г., когато в лондонската кръчма “Гъската и скарата” вследствие на обединяване на четири ложи е основана Великата ложа на Англия. Според един документ от 1725 г. ложите, обединени от Великата ложа, вече стават 64, от които 50 работят в очертанията на Лондон.
     През 1721 г. е издаден кралски устав, който осъжда някои скандални клубове и дружества. Великата ложа на Англия, която си дава сметка, че е заподозряна, бърза да убеди властите, че не ги заплашва с нищо. За да документира всяко свое действие, тя започва да води официални протоколи от заседанието си на 25 ноември 1723 г., когато Велик магистър става крайният привърженик на Хановерската кралска династия граф Далкийт. Същата година се появява прословутата “Конституция”, написана от Джеймс Андерсън. Същата се превръща в настолна книга за английските, а впоследствие и за всички масони. От нея са взети някои от основните правила на Конституциите на сега съществуващите свободнозидарски общности по цял свят.
     След разгрома на Стюартите, главният поток на масонското движение се пренасочва от Англия към Франция. За няколко десетилетия са изградени над 600 масонски Ложи, в средите на които се изградили най-големите реформатори на XVIII век – Волтер, Франклин, Кондорсе, Мирабо, Дантон, Робеспиер, Лесинг, Лафайет и много други. Сред тях имало и не малко представители на католичеството, които впоследствие създават протестантското движение вследствие на отлъчванията, предприети от Климент XII и Бенедикт XIV и подкрепени от папската була “Providas”.
     Масонството намира особено плодородна почва в Америка. На 4 февруари 1789 г. Джордж Вашингтон е избран за първи американски президент и полага клетва пред Великия магистър на Великата ложа на Ню Йорк Робърт Ливингстън. През 30-те години на XIX в. в САЩ се появява силно антимасонско движение поради разкритията в публикуваната през 1827 г. книга на бившия масон кап. Уйлям Морган “Примери за масонството от един от братята, който му посвети тридесет години от живота си” и убийството му за това. Разтурени са над 2000 американски ложи и дори е сформирана антимасонска партия, която намерила място в Сената. По-късно един от нейните членове, бившият масон Милард Филмор, става 13-ти президент на страната. Скоро тази реакция заглъхва.
     Масонската символика присъства в много държавни документи на САЩ, включително и върху паричните знаци, като пирамидата, всевиждащото око и логото "Нов световен ред". През последните десетилетия настъпиха промени в американското масонство, което допусна в редовете си жени и чернокожи. Напоследък броят и влиянието на масоните в САЩ намалява, което съответства на засилващата се криза в традиционните протестантски църкви на САЩ.
     Масонството е много популярно и в Русия при управлението на императрица Екатерина II (1762-1796). Но след Френската революция тя преосмисля политиката си в консервативен дух. Започва реакция против одобряваната дотогава от нея рационалистическа френска философия (Волтер и енциклопедистите) и ратува за връщане към православието. От Русия са изгонени всички французи с либерални идеи, въведена е строга цензура върху печатните книги (1792 г), закрити са всички частни печатници (1796 г.). Масонският идеолог Новиков е хвърлен в тъмницата на Шлиселбургската крепост, където престоява пет години (1792-1796).
      Нов разцвет руското масонство преживява при владичеството на Александър I (1801-1825 г.). Масоните Р. А. Кошелев и княз А. Н. Голицин спомагат за създаването на Библейско общество, което разпространява техните идеи. На масонството се противопоставя архимандрит Фотий (Спаски). Чрез откритото му разобличаване той успява да наложи закриването на всички масонски ложи (указ от 1 август 1822 г.), да затвори Министерството на духовните работи начело с княз Голицин, да принуди масоните-разложители, дошли от чужбина, да напуснат пределите на Русия. Борбата срещу масонството рязко се засилва след неуспешния опит за преврат на републикански настроените декабристи през 1825 г.
      През февруари 1917 г. избухва втора революция в Русия, която сваля царизма. Образувано е Временно правителство. Министър-председателят Керенски още през 1912 г. влиза в масонска ложа, а от 29 члена на неговото правителство 23-ма са масони. Третата революция на болшевишката партия побеждава през ноември с.г. и установява диктатура, която продължава 74 години. Има достоверни сведения, че водачите на болшевишката революция – Владимир Улянов (Ленин), Леон Бронщайн (Лев Троцки), Анатолий Луначарски и др., не само са платени германски агенти, но заемат високи постове в тайната масонска йерархия. След Октомврийската революция масонството в Русия продължава своята дейност легално до обявяването му за забранено през 1940 г. В България масонските ложи са забранени през 1941 година със закон, подписан от цар Борис III. Същото е извършено и във всички останали страни от комунистическия лагер след 1944 г. Тази забрана всъщност подражава на табуто, наложено върху масонството в нацистка Германия през 1933 г.
     След 1989 г. масонството в бившите комунистически страни е възстановено и развива активна, предимно благотворителна, дейност. Мнозина от българските политици, бизнесмени и културни дейци членуват в ложи или в парамасонски организации като
Ротари клуб и Лайънс клуб.






Гласувай:
33



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - Излишно е да изследваш очевидното и ...
06.12.2010 16:56
Излишно е да изследваш очевидното и логичното .
Кариерното израстване се дължи на бартчетата и сестрите .
Каккто се казваше в едно любимо анимационно филмче :
' ЕМЗЕПЕРИКС , ЕМЗЕПЕРИКС , братче мило , обади се ! :))))))))
цитирай
2. balgarski7vinarki - Mnogo interesen posting,
06.12.2010 17:13
Haresa mi : 1. che pergela e nagore 2. Brei da i se ne vidi i na Ganiovskata masoneria - znachi advokatite s notariusite i prokurori i sadiii, che i danachna., osven tova i pasove s dokumenti za pari, tema si e.
. Chela sam neshtichko za masonite - Ruzvelt im se e gnevial za telefoniata, obvinil gi e che polzvat linii, poddarjani ot demoni.Vsashtnost te sa otvoreni i na telepatia, i to baia otdavna, vkl s tehnika. Koi znae zashto , ja ima, ja ne realna zel, no darjat mnogo pari i im triabvat oshte.
A u nas - de shto be drugar ot 6-to, vse s potenzial masonski .
Tova e mnogo seriozna tema, mnogo.
цитирай
3. mamkamu - Съгласен съм с много от нещата на...
06.12.2010 19:56
Съгласен съм с много от нещата написани по-горе. Но един сериозен съвет обаче!

Не се доверявай на Уикипедия!!! Защото тя не е сигурен източник (тази на английски донякъде, и все пак), защото всеки може да я редактира според собствените си пристрастия, знания и незнания. Ако знаеш, какви глупости съм чел там, нямащи нищо общо с независимата гледна точка, която една енциклопедия трябва да има. Веднъж четох споделенията на едно 13 -годишно момче, което редактираше някакви исторически статии от Средновековието... Пълно мазило! Вместо да изпише вежди, изкарваше очи и то яко...

Всъщност отдавна е известно, че в масонските ложи участват, както леви, така и десни политици и хора, от които зависи нещо в обществото. Лошото наистина е, че обществото не знае за това и тези неща трябва да се декларират предварително...
цитирай
4. dolsineq - ". . . Честват тържествено 24 ...
06.12.2010 22:38
"...Честват тържествено 24 юни - Еньовден и култът към слънцето" - и Аспарух е бил поклоник на Слънцето, и бялото братство на П. Дънов, аз също споделям идеите им. Явно при тези високопоставени личности дейността стига единствено до жълта показност в скъп хотел.
цитирай
5. boristodorov56 - 5. pevg
07.12.2010 08:16
То вярно е, че суетата ги гони, но играта по правилата на тези тайни сборища създават зависимости. От там идва повлияването.
цитирай
6. boristodorov56 - Съгласен съм с много от нещата на...
07.12.2010 08:20
mamkamu написа:
Съгласен съм с много от нещата написани по-горе. Но един сериозен съвет обаче!

Не се доверявай на Уикипедия!!! Защото тя не е сигурен източник (тази на английски донякъде, и все пак), защото всеки може да я редактира според собствените си пристрастия, знания и незнания. Ако знаеш, какви глупости съм чел там, нямащи нищо общо с независимата гледна точка, която една енциклопедия трябва да има. Веднъж четох споделенията на едно 13 -годишно момче, което редактираше някакви исторически статии от Средновековието... Пълно мазило! Вместо да изпише вежди, изкарваше очи и то яко...

Всъщност отдавна е известно, че в масонските ложи участват, както леви, така и десни политици и хора, от които зависи нещо в обществото. Лошото наистина е, че обществото не знае за това и тези неща трябва да се декларират предварително...



Знам, че Уикипедията е донякъде субективна, но в случая най-сбито , ясно и правдоподобно описва масоните.


Да прав си - членства в разни тайни сборища следва да се декларират публично преди участие в избори.

Това трябва да се отрази като член в Избирателния кодекс.
цитирай
7. solinvictus - Масон е бил и дъноф(един от най ве...
07.12.2010 12:56
Масон е бил и дъноф(един от най великите българи ,да не кажа най великият) и всичките му знаци по картинките са масонски.И за това посещава гробът Му и Мадона!
може би и Великият Ботев е бил!

п.п.тея истории-легенди по "викито"са ала бала...
цитирай
8. boristodorov56 - 8. solinvictus
07.12.2010 13:05
Приемам, че писанията по Викито са ала-бала.
Предложи правилното четиво за масоните, за да го сложа на показ.
Или ти го покажи.
цитирай
9. solinvictus - Щом ти и аз го знаем, значи не е това, ...
07.12.2010 13:20
Щом ти и аз го знаем ,значи не е това ,което е!
Те го(учението,философията) извеждат от египет ,което също не е ...
Тайните общества,ордени ,култове за това са тайни ,да не знеш ти ,аз и такива като нас ,разбираш ли?
Иначе е интересно да ги разпознаваш по вторични белези хехе
масоните са следствие и не ми са интересни...сейно сега да четеш "Работническо дело" и коментарите на Петко Бочаров ,а тогава ми бяха ...
не вярваш ли?
цитирай
10. tili - чета теб, чета Чара
07.12.2010 13:27
и ми се омерзи душата. Излизам на слънце и на чист въздух! Поздрави:)
цитирай
11. apostapostoloff - Граф Толстой
07.12.2010 14:43
винаги е плюел с отвращение, когато е минавал край съдебна сграда. Всички други коментари са излишни.
цитирай
12. kostadin - E, и. . . . . . . ?! Хората се раждат и ...
07.12.2010 14:48
E,и.......?!
Хората се раждат и умират -масоните остават.Радвайте се ,че сте живи.Не чувствате ли,че всичко ,което знаем за тях е пуснато твърде премерено - също от тях.Важно е над хората да витае страха за могъществото им.Това е и реклама на новият световен ред..Привикват ни постепено и планомерно.Тяхното основно искане е на земята да останат около 250 милиона жители.Ами това си е направо против Божията повеля ...Плодете се...Но демографският срив говори за това в чий глас се вслушваме
цитирай
13. sande - Благодаря за интересната информация
07.12.2010 16:48
И полезна.

Поздрави!
цитирай
14. ernest - Масон е бил и дъноф(един от най ве...
07.12.2010 16:49
solinvictus написа:
Масон е бил и дъноф(един от най великите българи ,да не кажа най великият) и всичките му знаци по картинките са масонски.И за това посещава гробът Му и Мадона!
може би и Великият Ботев е бил!

п.п.тея истории-легенди по "викито"са ала бала...


Аз знам, че Дънов е бил розенкройцер.
цитирай
15. kyureto - Както всичко в България
07.12.2010 18:31
Съвременните български масони са като като генерал Джуров, който някъде след 10.11.1989 влезе заедно с другаря Младенов и други висши комунисти в храм-паметника Александър Невски и се кръстиха като изпечени вярващи за радост на
народа! Масоните сега са или мракобесници от ДС / не казвам бивши или сегашни- знае се защо/ или бизнесменчета забързани да компенсират момента в който са изпуснали раздаването на куфарчетата.
Чудя се само на ония от запада - не знаят ли какви хора са тия, не искат ли да знаят....
цитирай
16. vmir - Необходими са законови ограничения и недопускане до ръководни постове от членове на тайни общества, защото:
08.12.2010 07:21
1. Тайните общества нарушават законовите изисквания за независимост на решенията.
2. Тайните общества могат да лансират личности с фалшиви биографии и скрити задачи, както и да им приписват заслуги, които не са преминали през проверките на обществената критика.
3. Тайните общества лишават обществото от възможността да има отношение към делата им, както и да разследва дали дейността им съответства на заявените им цели и задачи.

Необходимо е да се въведе списък на длъжности и позиции, назначаването на които да се извършва след попълване на декларация за липса на обвързаност и членство в тайни организации. Инкриминиране и конкретни санкции за деклариране на неверни данни.
цитирай
17. demonwind - Много ми е чудно
08.12.2010 11:13
дали Пол Пот или Анастасио Сомоса са били членове на тайни общества? Или пък доктор Менгеле, Адолф Айхман, Ото Клуге, Хайнрих Химлер, Лаврентий Берия... Все хора, които биха оправили за една нощ скапаната ни татковина...
цитирай
18. анонимен - Утешители печалей - деревянные дома
22.01.2012 09:28
<b><a href=http://xn----7sbcgjwhg5bnhe.xn--p1ai/bani_iz_brusa.html>Бани из бруса- экологически чистые</a>
</b>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8117138
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47590