Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2011 21:34 - М о р а т о р и у м
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 3883 Коментари: 14 Гласове:
44

Последна промяна: 04.04.2011 22:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image



       Справка:
      Мораториум (хоремашко тълкуване)- манипулация на общественото мнение от репертоара на задкулисната власт в България, с която се цели да се хвърли пепел в очите и наслои пушек в главите на хората по време на поредното ограбване на българите.
      Пример:
      Мораториум на Правителството на Андрей Луканов върху плащанията на държавен дълг към западните банки кредитори за да могат да се преразпределят няколко налични милиарда долара в държавната хазна на верни хора от партийната номенклатура и политическата полиция - ДС.

      В настоящия момент  Правителство на "европейските" и "евроатлантическите" ценности на "десния" и "прозападен" политик д-р Б. Борисов е наложило М О Р А Т О Р И У М  върху информацията за провеждащите се преговори за бъдещето на АЕЦ-а Белене, сякаш бодрият пожарникар ще плаща масрафа за нея с пари от джоба или с бащинията си.
      Левашките му изцепки:"ще строим"-"няма да строим" вече омръзнаха на всички и се приемат като обикновена идиотия, но точно тази публична позиция на обществено безразбличие бавно и полека ще ни  нахлузи една 20 милиардна за трийсет годишен срок примка, от която няма да има мърдане!

      Защо мълчим?
     
     Какво чакаме да се случи?


      Предлагам коментара на Филипа Радионова публикуван във в. "Пари":

      "
Всеки гражданин има право да търси информация и да я получава от държавата, когато е от негов законен интерес. Това е записано в Конституцията още преди 20 години, но рядко се е спазвало, не се спазва и днес. Няма спор, че АЕЦ “Белене” е точно случай, в който всичко трябва да е прозрачно, но никога не е било, не е и днес. Всички опити за получаване на информация за преговорите между българската и руската страна през последните четири дни удрят на камък и за управляващите явно това е нормално. Не е изненада, че и за руската страна е нормално. А очевидно дългогодишното дресиране на общественото мнение си е свършило работата, защото и за твърде много хора това мълчание е някак в реда на нещата и не успява да ги ядоса.
      Малко е глупаво, че през 2011 г. се налага да припомняме, че достъпът до информация е най-важното нещо за свободното мислене, а скриването й - най-лесният начин за манипулация. В момент, в който в целия свят текат дебати за бъдещето на ядрената енергия, подготвят се стрес тестове за съществуващите централи и сериозно преосмисляне на проектите, в България такива дебати дори не започнаха. Неадекватната реакция на правителството се сведе до задаване на въпроси към Русия и до въпросния мораториум, с който темата да бъде отложена за след три месеца.
      Но това, че ще бъде свалена от официалния дневен ред за пред обществото, изобщо не гарантира, че няма да продължи на тъмно на високо ниво. Всъщност цялата акция по подписване на временен мораториум е красив начин за преместване на темата зад кулисите. В същото време думата “мораториум” звучи доста силно и на пръв поглед внушава, че проектът наистина ще бъде замразен. Обаче дотук никой не е обяснил какво изобщо ще включва той - отказ от взимане на решения или пък спиране на действията на площадката (които реално си текат, нищо че формално не се “строи”), или нещо друго. Каквото и да значи, на практика ще доведе и до “мораториум” върху информацията и е идеално оправдание за правителството да не коментира повече темата с мотива, че чака отговорите на Москва.
      Лошото е, че въпросът за “Белене” има много измерения и отговорите трябва да бъдат дадени първо оттук - както за сигурността, така и за цената и най-вече за смисъла на тази АЕЦ. Никой не отрича, че районът не е от най-подходящите. Самият министър Трайков призна, че цената на централата може и да е по-висока, ако се калкулират и някои странични разходи, които няма как да не се направят. Призна също, че цената на тока ще е доста по-висока от тази на тока от АЕЦ “Козлодуй” и тецовете. И вместо да се направи анализ на всичко това и въз основа на него да има ясно и окончателно решение, беше измислено увъртането с някакъв мораториум.
"







Гласувай:
44



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ivanna4ev - Боре, колко години ти трябват още за ...
04.04.2011 21:44
Боре,колко години ти трябват още за да пораснеш?
цитирай
2. boristodorov56 - 1. ivanna4ev
04.04.2011 21:56
Опасявам се, че вече е прекалено късно да го правя.
цитирай
3. ivanna4ev - Не се опасявай, Боре - докато е жив ...
04.04.2011 22:07
Не се опасявай,Боре - докато е жив човек-никога не е късно.
цитирай
4. tit - Борка,
04.04.2011 22:39
Една четвърт от избирателите и жители на тази страна стоят зад ББ, На 20% не им пука, други тридесет и седем нямат мнение...Изобщо - колко сме ние, дето се оглеждаме и питаме - до кога ще мълчим?
Такава апатия не помня...
цитирай
5. mt46 - Мисля, че
04.04.2011 23:21
народът взе да се събужда от зимния си сън...
цитирай
6. liliyanaandreeva - МОРАТОРИУМ...
04.04.2011 23:34
на броя на човешката популация и нейната консумация на природни ресурси трябваше да се обяви още по времето на Кенеди.Вместо това щяха да ни уморят с ядрена война и уранова радиация.И сега опасността не е отминала ако не видят, че трябва да се строят ядрени календарни градове за слънчева радиация.
цитирай
7. apostapostoloff - Не е апатия, а
05.04.2011 05:00
небивало благоденствие. Никога българите не са били по- добре. На повечето не им пука, защото си имат всичко- жилища, вили, коли, пари...

Такава е истината, а плочата, която ни пускат вече 21 години подред няколко неудачника, които не можаха да си оправят живота, вече много, много се изтърка.
цитирай
8. ploudinperper - Е, да - за некои! А за онези дето не могат да краднат?
05.04.2011 08:53
apostapostoloff написа:
небивало благоденствие. Никога българите не са били по- добре. На повечето не им пука, защото си имат всичко- жилища, вили, коли, пари...

Такава е истината, а плочата, която ни пускат вече 21 години подред няколко неудачника, които не можаха да си оправят живота, вече много, много се изтърка.

цитирай
9. bloger - Газпром ест для всех, ни ривите, мужики!
05.04.2011 09:28
Газпром ест для всех, ни ривите, мужики!
цитирай
10. boristodorov56 - Анонимните ги няма и веднага става ясно кой е коментирал анонимно
05.04.2011 09:37
Страхливците нямат истинско лице, а лайняво двуличие.

Ние - ще дишаме -
безликите страхливци - да го духат.

Е, малко е просташко, но пък е истина и от сердце!
цитирай
11. boristodorov56 - 11. анонимен - елементарно
05.04.2011 11:29
Не, не - този номер е ясен!
Деактивираш си акаунта и коментарите ти остават анонимни.
цитирай
12. haralanov - Мутрата Бойко и неговата мутренска партия...
05.04.2011 16:35
Те са толкова десни,колкото и аз съм марсианец!
Абсолютно никаква прозрачност и яснота няма за воденето на преговорите с руснаците около строежа на АЕЦ ,,БелеНе".Решили са този гьол за шарани да го напълнят.И друга дебела лъжа...Че руснаците ще дадат парите а пък ние ще държим 51% от акциите.
цитирай
13. zaw12929 - Поздравления за постинга!
05.04.2011 21:11
Ако не е страшно, щеше да е смешно...
Даже уволнили шефа на НЕК- ето истински пушек и мъгла... и номера
цитирай
14. bezmitove - НЕК е обществена компания. Защо ...
06.04.2011 17:21
НЕК е обществена компания. Защо българското общество позволява да се сключват с нея тайни договори? Изобщо има ли българско общество?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8110184
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589