Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2011 18:37 - Страстите човешки в Blog.bg
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 1900 Коментари: 4 Гласове:
33

Последна промяна: 08.08.2011 10:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image      


    С изненада научавам, че задкулистно в блога врят страсти, които не се проявяват публично и, за които доста хора така и не подозираме.
     Възможно е премахването на един или друг профил да е проблем за някого или тема за размисъл за други, но да си призная - мен не ме вълнува и не ме привлича. Просто защото, които и да е пострадал веднага би могъл на часа да възстанови щетите си с чисто нов профил.
     Не съм забелязвал с нищо специално в профила - Bahur, както и останалите, които се цитират в постинга, което не е велика трагедия нито за тях, нито за мен. Навярно разсъждават по същия начин, както аз го правя, защото пътищата ни никъде не се пресякоха за да усетим нуждата от взаимно си внимание. Същата липса на причина за трагедия.
     Мотивацията тук, за активно присъствие и творческа активност, е различна и това си е напълно естествено. Следователно еднаквата или различната мотивация е може би една от важните причини за да се отдаваме на взаимно внимание, наред със сходни или противоположни по дух: идеи,  манталитет,  принципи и начин на изява. И не на последно място - не е без значение  - нуждата от присъствие, което да бъде забелязано, разбрано и оценено подобаващо.
     Хората са хем различни, хем еднакви. Чувствата и мислите подтикнали конкретни и неизвестни индивиди да доносничат на админите на блог.бг спрямо заличения профил,  не са нещо различно от подтика тласнал всеки блогер да демонстрира личното си отношение от впечатлението си от писаниците на кой да е от другите постващи наред с нас. Човешки страсти, различно възпитание и противостоящите възгледи за света -  съчетани с неподходящи представи за тяхното афиширане в анонимното поле на нета. Това са факторите, които ни пречат и трябва да овладяваме и най-вече правилно да модерираме, за да не бъдем злоядно непоносими , вулгарно забележими и премерено агресивни. Като например тъпотията да обявиш, че ще колиш фашагите; ще разгонваш немислещите като теб и ще остракираш с апломб различните по дух и аромат, както и да ги характеризираш по недопустим за добрите нрави начин, което издава комплексната ни комплексираност.
    Да, това са си страстите човешки, които ни правят реални и живи хора.
    За всички ни е трудно да ги преодолеем и това прави света шарен и интересе
н.
 


 


 


Тагове:   хора,   блогбг,


Гласувай:
34



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - pipinana
07.08.2011 18:48
zashto ne se kage to4no kakvo-
цитирай
2. apostapostoloff - Блог.бг е не
07.08.2011 19:00
9- ата, ами 19- ата дупка на кавала. Как може да има олигофрени, които му придват някакво значение?!
цитирай
3. sarmatin - пак ли анализираш е капут спукан
08.08.2011 00:01
пак ли анализираш е капут спукан
цитирай
4. marystaneva - Не е съвсем така.
12.08.2011 13:48
Ами ако човек е написал някои неща в момент на вдъхновение или повлиян от емоция и си ги харесва, но не си ги е копирал другаде? Как би могъл да си ги възстанови? Едва ли създаването на нов профил би му помогнало...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8061902
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589