Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2011 11:57 - Докога на Всите светии все другите ще са му виновни?!!!
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 7282 Коментари: 23 Гласове:
31

Последна промяна: 22.11.2011 09:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image

      "Синдикатите също носят отговорност, че толкова много години са виждали как влакът лети към пропастта, а не са протестирали."
       Доколкото си спомням - не избрахме синдикатите да ни управляват, а Гербаво правителство, което според Конституцията на тази страна носи цялата отговорност за едно-друго, а според Св.и св. Бойко и Борисов - за нищо, на всичко отгоре всички са му длъжни за нещо по някакво негово си право и правило останало му в таабетите от мутренско време.
      Аман от тези железници, вече! Намаляването на броя на работещите в БДЖ е повече от неизбежно при положение, че икономиката ни  работи на минимум натоварване и не използва железниците. Големият въпрос е: -  какво правят Всите светии Бойко и Борисов за да работи икономиката, която да натовари железниците?
      Шербетчийските приказки, в които един път синдикатите, друг път министрите, трети лошия материал са му виновни - вече омръзнаха на всички и показват колко е некадърен св. и св..
      Па да си го понасят онези дето го избраха.
      Едно време същите идиоти избраха Виденов после го гониха с камени.
      Пак ще е така.
      Трудно увира коравата и тъпа българска чотура.
      
      Що се отнася до вдигането на пенсионната възраст повече от ясно е, че този ход не е  спасението при липса на приходи от икономическия срив, който няма как да бъде ограничен от личности с борчески мурафети и волунтаристични изцепки в стила на вуйчо му - правешкия копанар.
      Играта с пенсиониренето на хората и стимулирането на работещите пенсионери е един измеслен похват, който отдавна нанася страхотни поражения и не знам по какви причини политици, синдикати и разните анал.лизатори се правят, че не съществува.
Не е ли повече от ясно, че работещите пенсионери заемат местата на младите хора?
Не е ли още по-ясно, че работодателите ги предпочитат пред младите хора, не защото са по-ефективни или можещи, а защото могат да си позволят да им плащат прекалено ниско труда им, което те безропотно приемат?  Това си е нелоялна конкуренция и дъмпинг, които са част от причините за демографския срив  и катализатор за емиграцията на младите хора у нас през последните 20 и кусур години?
     Ще прогледне ли някоя управляваща свиня, политическа измет, синдикална хрътка или каквато, и да е вегетираща върху тялото народно - гнус?
     Ще се реши ли този национален  катаклизъм в България?!!!

     Това е един от въпрос на въпросите за днешното време - работа за младите хора - тук - у нас, сега - в България!!!





Гласувай:
32



1. chavdar01 - ПУКА МУ НА ПРЪДЛЬО ЗА ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ.
21.11.2011 12:22
ТОЙ НЕГОВАТА СИ Я НАПРАВИ НА НАШ ГРЪБ.
цитирай
2. анонимен - Боре, я виж във Фейса каква статия ...
21.11.2011 12:37
Боре, я виж във Фейса каква статия съм сложил от уебкафе. Това му е капацитетът на негова милост....
цитирай
3. men - Б като Борисов, Б като Берлускони, Б като Бутафория
21.11.2011 12:47





Успехът и на двамата е най-доброто доказателство за окончателната победа на образа над съдържанието
Силвио Берлускони и Бойко Борисов нямат нищо общо с класическите политически лица.

Повечето политици по света и у нас са символ на абсолютната скука - предвидими, подредени, чистички и безинтересни. Херман ван Ромпой и Сергей Станишев, Катрин Аштън и Меглена Кунева, Дейвид Камерън и Росен Плевнелиев - тези хора са в състояние да приспят и най-невротичната аудитория.

На скучноватия фон от очилати отличници персонажи като Борисов и Берлускони няма как да не предизвикат фурор. Зажаднялата за нещо различно публика моментално ги приема в обятията си и не желае да се разделя с тях.

За 17 години лидерът на италианската десница спечели три пъти парламентарните избори, а предводителят на ГЕРБ бие на всеки вот, на който благоволи да се яви. Умората на гласоподавателите от техните предвидими политически опоненти естествено играе важна роля за успеха им. Само че не това е най-важното. Най-важното е, че както Борисов, така и Берлускони са се превърнали (неволно или напълно съзнателно) в перфектното отражение на народите, от които произхождат.

Силвио властва толкова години на италианската политическа сцена, защото мнозинството от сънародниците му се идентифицира без проблем с него. Той знае как се правят пари, мрази правилата, разказва смешки, пада си по футбола, почита майка си, грижи се за децата си, обожава жените, купоните и добрата компания.

Че кой италианец не би искал да прилича на него!? Кой не би искал да е богат, значим и известен!? Жените са привлечени от неустоимия му чар, основан върху властта и парите. Мъжете го харесват, защото е всичко това, което те искат да бъдат. Берлускони от своя страна прави всичко възможно, за да се идентифицират италианците по-лесно с него. Няма никакъв проблем да сменя маските и поведението си в зависимост от аудиторията.

Омайва еднакво успешно работници и предприемачи, възрастни и младежи, фенове на "Милан" и на "Интер", пазителките на строгия морал и привърженичките на разкрепостеното поведение. Дотолкова успешно се слива с всяка аудитория, пише италианският журналист и писател Бепе Севернини, че ако се случи да отиде на баскетболен мач, след края му изглежда по-висок.

Бойко Борисов също владее до съвършенство тази техника. Изглежда еднакво искрен, както когато говори пред Съюза на репресираните за убития си от комунистите дядо, така и когато разказва на Съюза на антифашистите защо в началото на прехода е предпочел да напусне МВР, вместо да излезе от БКП и да се деполитизира.

Българите го харесват в моментите, когато се възхищава от Георги Първанов, и в другите моменти, когато твърди, че президентът трябва да бъде импийчнат. Бойко Борисов е класическият политически хамелеон, който променя цвета си спрямо околната среда. Но нима ние не сме!? Нима не променяме също толкова бързо политическите си предпочитания и не заклеймяваме страстно лидерите, пред които доскоро сме благоговеели? Затова и поведението на Борисов ни е така близко и разбираемо. Ние го обичаме, защото го разбираме. Смеем се на шегите му и аплодираме лафовете му. И гласуваме за него, защото смятаме, че е един от нас. Как е възможно да не харесваш себе си и да не гласуваш за себе си!?

И тъкмо тук се крие най-голямата измама Бойко, Силвио и много други от техния натюрел правят всичко възможно, за да ни убедят, че са като нас. Ругаят политическия истаблишмънт, говорят на жаргон, пускат пиперливи шеги, изобщо държат се като средностатистически българи, италианци и т.н. Само че не са. Или много отдавна са престанали да бъдат.

Вярно, Берлускони е продавал прахосмукачки и е развличал чужденците, пеейки им канцонети и френски шансони по туристическите корабчета. Само че това е било в края на 50-те години на миналия век. Първия си строителен проект той стартира още през 1960 г., за да се превърне по-късно в един от най-богатите италианци. Що се отнася до разцвета на медийната му империя, на която дължи до голяма степен политическото си дълголетие, той изобщо не би бил възможенбез мощната подкрепа от най-високо място.

Силвио би си останал просто един собственик на разпръснати кабелни тв канали, ако зад него не беше застанал един от най-значимите по онова време италиански политици Бетино Кракси. Като премиер Кракси прокарва в парламента необходимите закони, благодарение на които се ражда първата частна национална телевизионна мрежа в Италия. Подобен възход не е по силите на нито един "обикновен човек от народа". За да го постигнеш, е задължително да си близък с основни фигури тъкмо от този политико-икономически елит, който иначе толкова обичаш да попържаш.

Когато говорят за Бойко Борисов, някои локални анализатори с глобални претенции също разказват баснята за "дошлото отдолу момче". Нещо като съвременния Ивайло-Бърдоква, някакъв самороден гений, който благодарение на безбройните си таланти попилял втръсналата на хората политическа класа.

Много забавен разказ наистина, само дето е абсолютно неверен. Дошлото "отдолу" момче така и щеше да си остане на долната земя, ако едни значими олигархични фигури не бяха оценили потенциала му и ако едни други "експерти на прехода" не го бяха опаковали и продали първо на българската, а после и на чуждестранната публика като автентичен десен продукт. Наистина историята за приказния герой, който напук на установената система и подпомаган единствено от народната любов се изкачва до хималайските висини на политиката, удовлетворява чувството ни за справедливост. Само че това не я прави по-достоверна.

Разбира се, нито Силвио Берлускони, нито Бойко Борисов са безмозъчни марионетки, които сляпо изпълняват желанията на кукловодите. Веднъж почувствали силата си, те почват да се съобразяват главно със собствените си интереси.

Независимо че дължи толкова много на Кракси, който дори е кръстник на едно от децата му, Берлускони не направи нищо, за да помогне на някогашния си покровител, когато той изпадна в немилост покрай операцията "Чисти ръце". От своя страна Борисов също е доказал, че е готов да се раздели с всекиго, дори и с най-близките си съратници, когато загубят общественото доверие. И двамата са наясно, че в политиката място за сантименти няма. Както и принципи. Както и морал.

В продължение на години Берлускони беше пръв съюзник с Джанфранко Фини, водач на Италианското социално движение (по-късно Национален алианс), известно с носталгията си по времената на Мусолини и фашизма. Борисов пък нямаше нищо против парламентарната подкрепа на ксенофоба Волен Сидеров. Така е, в политиката съюзниците са по-важни от чувството за гнусливост. В политиката не по-малко важни са и противниците. За да си успешен политик, трябва да имаш или по-скоро да си измислиш страшен опонент, с чиито пъклени действия да оправдаваш всичките си неволи.

И Берлускони, и Борисов откриха този страшен противник в лицето на левицата. Доскорошният италиански премиер не спираше да говори за "комунистически заговори", както и да плаши сънародниците си, че ако левицата вземе властта в Италия, тя ще унищожи свободата и демокрацията. Освен че постоянно припомня историята за убития си дядо, Борисов обича да се кара на опонентите си отляво, използвайки аргументи като този, че техните предшественици са взривявали църкви. Двамата имат и още един любим враг - магистратите. Берлускони ги обвинява във всички смъртни грехове, както и в престъпен съюз с "комунистите", защото имат наглостта постоянно да му повдигат обвинения за участие в корупционни схеми.

Борисов и особено дясната му ръка Цветанов също са силно недоволни от магистратите, които пречат на справедливата битка с престъпността, като не желаят скоротечно да осъждат посочените им от властта хора, ами най-нахално настояват за убедителни доказателства.

Естествено и Борисов, и Берлускони прекрасно разбират, че всички тези битки, отличаващи се с голяма степен на бутафорност, имат смисъл само в случай, че моментално стават достояние на целокупното население. Тоест те носят позитив само тогава, когато са всестранно отразени от медиите.

И тук има известни разлики между двамата герои. Освен че е по-богат от Борисов, Берлускони притежава и собствена медийна империя, включваща телевизии, вестници, списания, издателства. В държава, където 80% от хората научават новините от телевизора, медийният монопол като този на Берлускони е най-прекият път към успеха. Той обаче не просто получава благоприятно медийно отразяване, ами направо формира цялата страна по свой образ и подобие.

Благодарение на десетките малоумни предавания, които бълват неговите телевизии, в Италия се възцари културата на безкрайния купон и неспирното забавление. Посланието на каналите на Берлускони е просто и въздействащо - за да успееш в живота, не е нужно да си интелигентен, талантлив и работлив; напълно достатъчни за успеха са младостта и красотата.

В Италия почти нищо не може да спре младите и красиви хора. А ако освен млади и красиви са и от женски пол, отпада и думичката почти. След като "момичета на късмета" и "адреналинки" стават депутатки и министърки, значи наистина няма прегради пред човешките възможности! Както пише вече споменатият Севернини, "в Италия календарите с голи жени излязоха от гаражите на автомонтьорите, за да влязат в домовете, след като минаха през телевизионния екран."

Бойко Борисов не притежава медии, поне не официално. Това едва ли го притеснява особено, защото повечето български средства за масова информация и бездруго се държат с премиера така, все едно са абсолютна негова собственост. Вярно, някои спазват известно приличие и от време навреме правят опит за някаква критичност. Други обаче (повечето?) отдавна са изгубили всякакво чувство за срам и отразяват делата Борисови така, както навремето "Правда" отразяваше дейността на генералните секретари на КПСС. При подобно коленопреклонно отношение Борисов наистина няма защо да се тормози. Не е необходимо да се преуморява и кой знае колко с досадната премиерска работа.

Напълно достатъчно е да следи изкъсо най-гледаните телевизии и да парира навреме всеки опит там да се прокрадне нещо критично за управлението му. Високият рейтинг идва не от професионално свършената работа, а от позитивното й телевизионно отразяване. В днешния изцяло медиатизиран свят наистина няма значение какво точно вършиш в действителност. Единственото, което се брои, е какви картинки има на екрана. Това е светът на тоталната бутафория. Или, ако предпочитате по-академично определение, светът на чистата симулация, на образите, които нямат никаква връзка с реалността. Съмнявам се, че Борисов и Берлускони са чели теориите на Жан Бодрияр. Успехът на този тип политици обаче е най-доброто доказателство за окончателната победа на образа над съдържанието.

Петър Волгин ,
цитирай
4. анонимен - от Севт Непримиримии
21.11.2011 13:20
Тази сутрин ходих да вадя данъчна оценка.Срокът за издаване е две седмици,обаче госпожата каза,че и експресна такса да платя,пак нямало да стане,защото колежките й били болнични,а тя била затрупана с работа/въпреки,че когато влязох,тя обсъждаше с "чедото"си нещо по телефона/.
Сложих в декларацията 50 лева,защото документът ми е много спешен.Тя ме отпрати да "пийна кафенце" и след половин час си взех данъчната оценка.
Те,затова всички искат да са чиновници.Никой от тях не разчита на заплатата,дето ББ ги съжалява,че им били ниски заплатите.
Цялата система е прогнила и няма воля,да бъде оправена,защото тази армия от чиновници ,ако бъдат оставени на мира да рекетират,ще гласуват и следващия път "за нас"!
Кадърните и свободолюбиви деца,се изнасят в държави без мирис на мухъл...
цитирай
5. chobi48 - А бе Петре, а бе Волгин!
21.11.2011 13:35
Брилянтна, точна, находчива, истинна, вярна..., още много прилагателни да сложа, ще е малко, статия! Дълбоко ми се иска, г-н Волгин вече да сте помъдрели, прогледнали и това да е Вашето дълбоко убеждение на този етап!? Откровено казвам: Харесва ми! Но си спомням, участието Ви в Националното радио, с протест, срещу назначението на г-жа Попова с "Лет ит би" ! Напишете, но без да се страхувате, какво предлагате на "народа", като Ваша гледна точка, покажете своите лични предпочитания за най-малкото зло-партия, която мислите, че ще поведе България, към по-добри времена! Сигурен съм, че няма да посмеете, защото сте от журналистите, които искат да оцелеят, да запазят заплатата си! Ами и Вие сте като Б.Б. и Силвио Берлускони...популист-журналист, който е пълен с констатации, без да показва лично отношение, защото е опасно! Да, всичко е истина за написаното от Вас, Бойко е като Берлускони- въздух под налягане, но за това имате вина и лично Вие, това да се случи, в качеството си на журналист, защото не сте в медията на Борисов, а в Народната телевизия и радио! Ами покажете на народа, Вие какво му предлагате вместо ГЕРБ, т.е. Б.Б.! И бай Иван "теслата" от "Левски", също може да прави констатации, но изход не може да предложи, също като Вас! Половинчато журналистче, всеки може да бъде в България, но истински журналист...Вие не можете да бъдете..., вземете за пример да кажем само един, Иво Беров и тогава мислещите в България, ще Ви зауважават, в това число и АЗ! Млад и умен сте, имате време още да се променяте! Желая Ви успех!
цитирай
6. haralanov - Ще се реши ли този национален катаклизъм в България?!!
21.11.2011 16:18
Не,няма!
цитирай
7. анонимен - dnes boristodorov56 treba da se prekrsti na boristodorov56-11
21.11.2011 16:34
edin ot tezi sam koito dosta cini4no rugaha avtora, pak moje i edinstvenno samo ot men da e rugan, no dnes boreto todorv me nakefi zastoto za prvi pat izostavaiki mejdunarodnoto polojeni e napisal nesto iako i desiatkovo za nas si , za bulgarite.

e imam samo edna dobavka. razlika vse pak ima mejdu vseki dva kaputa- ediniat vinagi ste se skaputi po-rano ot drugia; ediniat kaput e po smotan ot drugia a i za rabotata koiato vyprosnite dva kaputa S Belokoni i Bure BelorisoF e 1500 versus 30 000 mese4na zaplata. demek neseto kaput ni izliza po eftinko, no za smetka na tova dokata Silvia si prai i si plasta za kefa nekakvo si bunga-bunga s nekolko italianski 4algutki, to nasheto kaput uspeva za 1500 namesto da bungi-bungi fedoskiniata i Cecata, to kaput Mutrisof pravi na celata nacia grabi-grobi

ta se pita u zada4kata nemoe li nashata opozicia da popita italianskata policia kakto kak adjeba da smenime mastor bunga-dunga s kaput gragi-kaput koli i kaput zagrobi.

bore, izviniavam se za predishni silno cinizirani i otvrat kometraiii po tvoi adr.

s uvajenie, i za syjalenia- kakto vinagi za da poznaem ka4estvoto treba da zagubim koli4estvoto, izre4enie koeto mi donese predi nemalko godini po4ti izkliu4vane ot VII K Mars i Fridrch Snikers-sofia.
цитирай
8. анонимен - ПЕНСИОНЕР
21.11.2011 17:53
АКО МИ ДАВАТ САМО 800 ЛЕВА ПЕНСИА ЗА 38 ГОДИНИ В РЕНГЕН А НЕ 220 НИТО МИНУТА НЯМА ДА РАБОТЯ.
цитирай
9. hristo27 - Българска демокрация - Тъпо, По...
21.11.2011 18:56
Българска демокрация - Тъпо, По-тъпо, Най-тъпо!
цитирай
10. анонимен - pipe
21.11.2011 19:48
Е-е-ех, толкова ни беше хубаво преди да дойде Бойко Борисов! Живеехме си като пичове, имахме си всичко, работа-за всички, заплати-високи и редовно, икономика и селско стопанство- възход до небето,правосъдието-самата справедливост, здравеопазването-супер яко, образованието- на световно ниво, сигурност- абсолютна, пенсионирахме се навреме с големи пенсии още хиляди, хиляди благини! За има няма 2 години и половина се разтури хубавата работа! Е как стана така? Някой има ли идея?
цитирай
11. pegas08 - Боре, хай!
21.11.2011 20:01


Монолог на Крал Лир Стерлингов
-----------------------------------------------

Защо бе Тотю, Аланколу социален,
Защо разваляш моя имидж идеален?
Надълго, чак до Брюксел, сега да обяснявам.
Възможно, неприятен, на фенове да ставам.


Рейтингът ми, кралски, на папския е равен.
Всяка дума моя- енциклика е славна.
Всеки мой противник, теория, теорема.
Само да погледна и ще я превзема!


Откъде ли ми изскочи, таз ултима задача.
Милиони бабки, дедки, на буксир да влача?
ХАЗНАТА МИ Е ПРАЗНА, как не го разбрахте,
Щот 20 години, НА КОРЕМ ЛАПАХТЕ!


Една година- миг е, в безкрайното ми време.
Прашинка е в сравнение с ТЕЖКОТО МИ БРЕМЕ.
Стари и немощни, били със нежни кости.
Приоритетно ще ги сменям, елате ми на гости!


За всичко са виновни, мене ако питаш.
Византийците, познати, с коварство и с хитрост.
От няколко години, нас, българите мамят.
На бунтове и стачки, в Солунско ни канят...


Тъй че, тичай Тотю, Аланколу социален.
Кажи им да престанат с протеста си нахален.
ЗАщо не ги поканиш на кръглата ни маса?
Там туйцък и онуйцък и...договор ще втаса.
цитирай
12. bigbro - "Синдикатите също носят о...
21.11.2011 20:26
"Синдикатите също носят отговорност, че толкова много години са виждали как влакът лети към пропастта, а не са протестирали."
А кой беше 5 години първи полицай /най-информиран в държавата/ и защо не е протестирал тогава?
Такова безочие и простотия...... кой гласува за него не знам...
цитирай
13. penchoan - Борисов хабер си няма от синдикална ...
21.11.2011 21:31
Борисов хабер си няма от синдикална дейност. Добре, че не го е казал на публично място пред синдикати или пред парламента, щяха да го скъсат от подигравки.
цитирай
14. wasteland - Споко идиоти - след 2 години ще си ...
21.11.2011 21:44
Споко идиоти - след 2 години ще си върнете Станишев... Той ще ви вдигне заплатите 8 пъти за 2 месеца... Вервайте...
Идиоти!
цитирай
15. wasteland - А синдикатите са си мафия открай ...
21.11.2011 21:45
А синдикатите са си мафия открай време - защитавали работниците... Ей сега ще му кажа...
цитирай
16. анонимен - ФРОНТ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ ЗАПАДА
21.11.2011 22:03
ДО МИСЛЕЩИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ. БЪЛГАРИ, ЗА ДА СЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА БЪЛГАРСКА ЯМА НА ПЪРВО МЯСТО ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ДЕМОНТИРА КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА БЪЛГАРСКА СИСТЕМА И НА НЕИНО МЯСТО ДА СЕ ИЗГРАДИ НОВА ПО ПОДОБИЕ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА,КОЯТО ЩЕ СЕ СЪЧЕТАЕ С КИТАИСКАТА СИСТЕМА.НО БЕЗ ТОТАЛНИЯТ КОНТРОЛ НА СЛУЖБИТЕ НАД ГРАЖДАНИТЕ. ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА ПОДОБНО СЪЧЕТАНИЕ НА СИСТЕМИ БЪЛГАРС...КИЯТ ГРАЖДАНИН ЩЕ ИМА СЛЕДНИТЕ ПОЛЗИ И ОГРАНИЧЕНИЯ: ПОЛЗИТЕ. ВСЕКИ ГРАЖДАНИН ЩЕ ИМА ПРАВОТО НА РАБОТА.АКО НЕ МОЖЕ ДА СИ НАМЕРИ ЩЕ МУ БЪДЕ ОСИГУРЕНА. КАТО ЗАПЛАЩАНЕТО НЯМА ДА Е ПОД ФОРМАТА НА ФИНАНСОВ ГЕНОЦИД СПРЯМО НЕГО.ВСЕКИ БЪЛГАРИН ИМА ПРАВО НА НЕОТЛОЖНА ЗДРАВНА ПОМОЩ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО БЕЗ НИКАКВО ОГРАНИЧЕНИЕ. ВСЕКИ БЪЛГАРИН ИМА ПРАВО НА БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ , В ТОВА ЧИСЛО И ВИСШЕ,БАКЪЛАВАР И МАГИСТЪР. ВСЕКИ БЪЛГАРИН ИМА ПРАВО НА ЗАЩИТА ОТ ПОСЕГАТЕЛСТВО СПРЯМО НЕГО И ИМУЩЕСТВОТО МУ НЕЗАБАВНО,БЕЗ ПРОТАКВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО. С ДВЕ ДУМИ ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ДОСТОЕН И ОСИГУРЕН ЖИВОТ БЕЗ СТРАХ ОТ БЪДЕЩЕТО,ГАРАНТИРАН ОТ ДЪРЖАВАТА. И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО БАНКИТЕ ЩЕ БЪДАТ КОНТРОЛИРАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА.КОНТРОЛЪТ ЩЕ ПОЗВОЛИ ЛИХВИТЕ ДА НЕ НАДВИШАВАТ 2% ГОДИШНО И 10% ЗА ЦЕЛИЯ ПЕРИОД НА ИЗПЛАЩАНЕ. ЕТО КОИ ЩЕ СА ОГРАНИЧЕНИЯТА ПРИ ТАКОВА УПРАВЛЕНИЕ: АКО СИ ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ТЕ НАКАЖЕ НЕЗАБАВНО БЕЗ НИКАКВО СПОРАЗУМЕНИЕ И ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ИЗХОД. ТОВА Е ЕДИНСТВЕННИЯТ НЕГАТИВ КОИТО ЩЕ ЗАСЕГНЕ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ,ЛИЦА НА РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ И ИНТЕРЕСЧИИТЕ ОКОЛО ТЯХ. ТАКА БИ ИЗГЛЕЖДАЛО УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ,АКО КОНСТИТУЦИЯТА СЕ ИЗГОТВИ С ГЛАВНА ЦЕЛ.ГРИЖА ЗА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. СИГУРЕН СЪМ,ЧЕ ВСЕКИ ТРЕЗВОМИСЛЕЩ БЪЛГАРИН ЩЕ СЕ СЪГЛАСИ В БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ТАКЪВ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ. ИЗКЛЮЧЕНИЕ ЩЕ НАПРАВЯТ САМО ХОРАТА,КОИТО СЛУЖАТ НА ЗАПАДНИТЕ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ АНТИ-БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВИ И КОРПОРАЦИИ. БЪЛГАРИ РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ ДОКАТО НЕ ЕЛИМИНИРАМЕ ЗАПАДНИТЕ ПОКЛОННИЦИ В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА И БИЗНЕС ЩЕ ЗАТЪВАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ДОКАТО НЕ ИЗЧЕЗНЕМ КАТО ЕТНОС И ДЪРЖАВА. И НАИ-ГОЛЯМОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ДУМИТЕ МИ Е ДВАДЕСЕТ И ДВЕ ГОДИШНИЯТ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ БЪЛГАРСКИ ПРЕХОД ПОД ЗАПАДНА ДИКТОВКА ОСЪЩЕСТВЯВАЩ ДУХОВНОТО,ИКОНОМИЧЕСКОТО И ФИЗИЧЕСКО УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНОС И ДЪРЖАВА. ЯСНО МИ Е,ЧЕ БОРБАТА ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЛИЗКИТЕ И ДЕЦАТА НИ ЩЕ Е ТРУДНО И ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ЗАПАДНОТО КАПИТАЛИСТИЧЕСКО ИГО НЯМА ДА ДОИДЕ ДАРОМ. КАПИТАЛИЗМЪТ УМИРА И СИМПТОМИТЕ ГИ ПОКАЗВАТ ЕЖЕДНЕВНО ПО НОВИНИТЕ.И АКО НЕ ИСКАМЕ ДА НИ ПОВЛЕЧЕ И ДОУБИЕ ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА МУ ПРОТИВОДЕИСТВАМЕ.КРАЧКА НАЗАД НЯМАМЕ ИЛИ ТЕ ИЛИ НИЕ. КАТО НА ПЪРВО МЯСТО ТРЯБВА ДА ОСЪЗНАЕМ КОИ СА БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА АНТИ-БЪЛГАРСКИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ И КАК ДА ИМ ПРОТИВОДЕИСТВАМЕ. ПО ВЪПРОСА КОИ СА ТЕ ??? ВСИЧКИ ЗНАЕМ ОТГОВОРА: НА ПЪРВО МЯСТО, ГЕРБ,СДС,ДСБ,НДСВ,ДПС,РЗС,АТАКА,И ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ БСП. ПО ВТОРИЯТ ВЪПРОС КАК ДА ИМ ПРОТИВОДЕИСТВАМЕ ЗАКОННО,НА ПЪРВО МЯСТО ДА НЕ ГЛАСУВАМЕ НИКОГА ЗА ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ПАРТИИ И ВЕДНАГА ИДВА ВЪПРОСЪТ АМИ ЗА КОГО ? ,ОТГОВОРЪТ Е НЕ В ГЛАСУВАНЕТО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ А В ГРАЖДАНСКИЯТ КОНТРОЛ СЛЕД ТЯХ. И КОГАТО СЕ ИЗЧЕРПЯТ ВСИЧКИТЕ МУ ПРЕДВИДЕНИ ОТ ЗАКОНА ФОРМИ ОСТАВА ЕДИНСТВЕННИЯТ ЕФЕКТИВЕН НАЧИН ДА ЧУЯТ ГЛАСЪТ НА НАРОДА,МАЩАБНИТЕ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ.ПРОТЕСТИ,КОИТО ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖАТ ДОКАТО ЛУМПЕНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СТРАНАТА НИ НЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ СЪС ВОЛЯТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. НО ПРОМЯНАТА САМА НЯМА ДА ДОИДЕ.НИЕ ТРЯБВА ДА Я ДОВЕДЕМ.ОСЪЗНАИТЕ,ЧЕ ВИЕ НЯМА ДА ОТИДЕТЕ НА ПРОТЕСТА ЗАРАДИ СЪСЕДА. ВИЕ ЩЕ ОТИДЕТЕ ЗАРАДИ ВАС САМИТЕ, ЗАРАДИ БЛИЗКИТЕ СИ , ЗАРАДИ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ. РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ ВРЕМЕТО СЕГА Е РЕШАВАЩО ЗА ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД. ИЗЛЕЗТЕ И ПОДКРЕПЕТЕ ПРОТЕСТИТЕ.ОСИГУРЕТЕ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ А С НЕГО И ВАШЕТО СОБСТВЕННО. ЖИВОТЪТ ВИ СИ Е САМО ВАШ..... А НЕ ТЕХЕН. СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ.
цитирай
17. xloranphyl - Що пищиш, ва Борьо? Тоз пезевнк не ...
22.11.2011 00:10
Що пищиш, ва Борьо?
Тоз пезевнк не се ли обяви за "десен"?
Нали е от "ваш'те"?
А? Нидей рива, Борьо!
С ксенонова лампа ще търсите СерГея и Гоцето, тъй ша ти кажа!
цитирай
18. анонимен - :-)
22.11.2011 06:39
Журналистите в България, с малки изключения да се самоопределят сами, неудобно ми е да използвам разни думички от "ъндърграунда" ;-).

http://www.youtube.com/watch?v=05Ofq23xdP8

Така, че и като преписвачи не стават, липсва им ерудиция, а и информационно спадат в групата на зомби-манипулаторите а не на поемащи риск разследващи журналисти ;-). Тоя по-горе плати с живота си за лекциите които изнесе :-(.

цитирай
19. boristodorov56 - 17.xloranphyl
22.11.2011 09:36
Вола е толкова десен, колкото баба ти е мъжка.
цитирай
20. gocho52 - Бойко...
22.11.2011 10:07
Тотю ли държи за куйрука, или целия народ?
Време е за опашкорязяне.
цитирай
21. liliyanaandreeva - ПРЕБРОЯВАНЕ И ОСИГУРЯВАНЕ – ДА !...
22.11.2011 22:15
ПРЕБРОЯВАНЕ И ОСИГУРЯВАНЕ – ДА !
ПРЕБОРВАНЕ И ОСАКАТЯВАНЕ – НЕ !

Преборването с цел осакатяване (банване, недъгъвост, инвалидност, окуцяване) е станало “доктрина” в Индия преди 3 300 години и се нарича Браманизъм.Това дава начало на кастовата сегрегация, възниква робството с привилегировани и репресирани прослойки от населението. Този погрешен“модел” шества триумфално до ден днешен.И беше обявен от някои псевдо философи за естествен подбор,който впоследствие бе наречен Дарвинизъм.
Преброяването с цел осигуряване е станало политика в Израелско-палестинската държава на 12-те палестински племена около 100 години пр. н. ера.Старейшините преброяват племената си и раздават земеделска земя и пасища на глава от населението, т.е. всекиму.Това е първото етично, хуманно и харизматично човешко общество!
Ленин дава идеята да се “…дадат средствата за производство в ръцете на работническата класа…”, което е по-висш етап от развитието на хуманизма. След като имаш земя и дом, трябва да имаш и инструменти и машини за обработването им.
В съвременното общество на ХХІ век трябва да се възстанови хуманната идея за справедливо разпределение на обществения продукт и природните ресурси на глава от населението, т.е. всекиму. Това е “стълба към небето”, но не наркотици, а собственост (права и свободи) на глава от народо-населението. Друга символика е коледното дръвче (елхата), накичена с даровете на благоденствието от природата.

СТЪЛБА

1
11
111
1111
11111
111111
1111111
11111111
111111111
1111111111


1 – 1 бял хляб дневно всекиму – това е условна мярка за килокалории, които са 2 750 ккал в един килограм бял хляб. Това означава, че на всеки човек се полагат дневно по 2 750 ккал храна, която административните управници трябва да осигурят.

11 – 11 декара площ от сушата на Земята се полагат всекиму ( 6 дка ниви + 1 дка градска площ + 4 дка гора и пасища).

111 – 111 кв.м РЗП (разгъната застроена площ) се полага всекиму за дом, работилница, офис, кантора, кабинет (според квалификацията).

1 111 куб.м вода годишно се полагат всекиму, от които 111 куб.м / годишно са за битови нужди, а останалите - за земеделие, скотовъдство и промишлени нужди.

11 111 евро – това е годишна заплата всекиму

111 111 евро – това е валутната равностойност за образование с 15 годишен курс на обучение всекиму. Получава се 7 евро за учебен час от 40 минути.

1 111 111 км пробег с МПС или 11 111 км / годишно и пожизнено. Тук спада личен обществен транспорт.

11 111 111 квтч електроенергия пожизнено се полага всекиму или 111 111 квтч / годишно.

111 111 111 минути комуникация пожизнено се полагат всекиму , което прави по 51 минути дневно по рождение до смъртта.

1 111 111 111 това е капацитетът на личния компютър

инж. Лиляна Благоева Андреева


***

Терапия вълшебна,
песента на щуреца -
усмивката лечебна,
обичта e на живеца!...

***

Аз пиша, смятам и чертая
за човека светъл, слънчев град
с път голям и мост към рая,
за хората човечен новий свят…

Бъдещото земно поколение
ще се роди в този слънчев град
и няма никакво съмнение,
че човекът за човека ще е брат…
цитирай
22. анонимен - от Севт Непримиримии
23.11.2011 11:37
http://dnes.dir.bg/news/eon-mrsk-9977814?nt=6

Вечная Памят...на Българийката!
цитирай
23. monaliza121 - Намаляването на броя на работещите в БДЖ е повече от неизбежно
23.11.2011 15:06
Неизбежно е, но защо намаляването %- но е в полза на рабоТНИЦИТЕ, а не на администрацията? Още по- интересно е, защо административните съкращения %-но са в полза на провинцията? Не мога да разбера и затова отивам да се запиша във Фронта за освобождение на Запада:)))) И Волгин ще поканя.:))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8060653
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589