Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2012 08:58 - Боси през просото
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 2857 Коментари: 17 Гласове:
30

Последна промяна: 06.03.2012 15:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                   Кой как разбира соц. проучванията?

image




     Хората не искат социализъм, а пълна  слободия и някой друг да се грижи за него, и интересите му, но  този някой, както се случи у нас, го ограби и оглозга до кокал.
     Май се надяват на Дядо Господ, но пък работата не става щото народа  си е  атеист по душа и анархист по природа.  Баре една молитва на бос крак не удря  на временя - та да белким съумее да излъже  Онзи кой знае всичко.
     И един метан на св.Бойко и Борисов не би бил излишен.
     Да има  възможност: да богохулства като комун.онанист,  гарантиран комат хляб и мегдан да краде от ТКЗС-то като за световно - това иска оскотелия от нищета народец.
     Но това е една диалектическа  несъвместимост - залъка в гушата ти пречи да говориш.
     На това го научи за 45 години и 22 след тях интернационалсоциалцървулпрогресизъма на комун.онанистите  - да няма нищо свято, да сквернослови, да чака на готово друг да свърши работата му, да краде и мърсува, и волно с ясен глас да псува който не импонира на  придобития синдром на  каскет-лумпенизма!
     Но както се знае и дори  според диалектико-материалистичното начало  в религията на Маркс, Мао и Станишев - нищо не пада даром от небето.
     За хляба, свободата и демокрацията се лее кръв. По един или друг начин.











Гласувай:
30



1. vmir - Ще си позволя малка поправка, защото според убежденията ми, допустимо е да се говори от името на друг само в краен случай.
06.03.2012 09:30
Затова, без да отричам твърденията ти, смятам, че е по-коректно да се каже, че мързелът, готованщината и псувачеството са светият завет на "научната" комунизма, която сведе смисъла на човешкия живот до едното гробокопачество и издигането му в култ. Трето десетилетие, омразата на комунизма не ни напуска, даже мисля, че се увеличава, какво ни готвят нататък тези фанатици, мога само да гадая...
цитирай
2. vmir - И не те критикувам в случая, защото и аз самия казвам същото понякога, и смятам, няма как да не се каже,
06.03.2012 10:27
когато друг вече е направил спекулация от името на народа... Просто нивото на диалога няма как да се вдигне над нивото на спекулиращия в него, за съжаление.

Няма как единия родител непрекъснато да се кълне на децата, че по-прекрасна, интелигентна и обична професия от гробокопач няма на света и да сочи колко зъл и лош е другия, че не се съгласява с тази "очевидност", и децата да станат интелестуалци...

Само гледай сега как ще долетят Кушелите да защитават "народа"...
цитирай
3. liliyanaandreeva - Като гледам как никнат минарета и ...
06.03.2012 10:30
Като гледам как никнат минарета и като виждам, че вече 20 години съм безработна и лишена от човешки права, започвам да се замислям: "Что делать?" и дали да не си мечтая за добрия социализъм без концлагери!!!...
цитирай
4. stoineff - Графиката отгоре
06.03.2012 10:33
показва, че на хората им е писнало от обслужването на корпоративни интереси и искат контрол върху монополите - аз поне така разбирам искането на държавна намеса в секторите - икономика и във финансовите институции. По - скоро ме тревожи третата графа и 41 %, които милеят за тоталитарна власт, а именно съдебна система подчинена на властта. Радващо е, че все пак повечето българи са разбрали, че свободата на словото и гражданите е нужно да бъдат неприкосновени и държавата трябва да ОБСЛУЖВА интересите на данъкоплатците. (графи 2 и 3) Заглавието в изданието е подвеждащо за мен въпреки, че всяко едно правителство се заиграва със социалните проблеми на обществото и популистки му обещава именно социална политика - увеличаване на заплати, пенсии и пр ...
цитирай
5. bulgar - залъка в гушата ти пречи да говориш.
06.03.2012 10:42
Искаме хем да сме хранени от другите, хем да ги плюем и да им намираме кусури.
Това никога не е било - при соца най-малко.
цитирай
6. vencivaleri1951 - Боре нема угодия за теб.
06.03.2012 11:48
Народът тъп, мързелив, крадлив...
Управленци-майкопродавци, рубладжии, явни и скрити комунисти-онанисти
Путин фалшификатор, сифилистик-онанист/Апроро ти за Зюганов ли си?/
Определи се бе Борка. Дай нишан...ще сложа една масичка на царя и ще събирам подписи за тебе./ то и без друго работа намаля, поне кнсумативи да не хабя/ Ще събера необходимите подписи и ще те издигнем бе човек. Ти мсичко знаеш, за мсичко имаш отговор. Аз и платформата ти виждам.
-Късаш дипломатически отношения с рашките
-Комунета, социалета, десета, отеченофронтовци и т н. заселваш под язовирни стени и удряш утрин и вечер по една молитва за дъжд и пейсърце...
Дай само нишан Боре , останалото остави на твоите следовници...
цитирай
7. boristodorov56 - 1. vmir - съгласен съм с теб,
06.03.2012 13:23
едно социологическо проучване може да бъде манипулирано чрез въпросите, които задава и чрез тълкуването на отговорите.
В посоченото проучване се прави манипулация и в двете посоки.
цитирай
8. boristodorov56 - 43. vencivaleri1951 - до сега не бях разбрал и не знаех, че не можеш да разбираш прочетеното от теб
06.03.2012 13:28
Събирай подписи за циганина Седефчов да го сложите начело - той е твоя човек!
Моята платформа е проста - бъди българин, честен и справедлив, и всекиму според делата! За съжаление тя не е удобна никому.
Другото е от комун.онанистите и дявола!
цитирай
9. boristodorov56 - 3. liliyanaandreeva
06.03.2012 13:30
Бог никому не е вредил.
Правили са го хората и тъдявашните му самооторизирали се дилъри.
цитирай
10. boristodorov56 - 4. stoineff
06.03.2012 13:33
Тълкуването на едно социологическо проучване може да бъде безкрайно многопосочно. Всеки вижда различни неща в него, защото сме различни хора с различни светогледи и разбирания.
Аз казах само моето тълкуване, както ти даваш твоето.
цитирай
11. dimenzed - "Съвременната западна де...
06.03.2012 16:36
"Съвременната западна демокрация е спътница на марксизма, който изобщо е немислим без нея. Тя е именно онази почва, върху която израства това чудовище. Нейната най-отвратителна външна проява е парламентаризмът... Онова, което ми правеше впечатление, беше пълното отсъствие на лична отговорност. Парламентът приема някакво решение, чиито последствия могат да се окажат съдбоносни. И какво от това? Никой не е отговорен за това и никой не може да бъде подведен под отговорност... Нима въобще колебаещо се мнозинство от хора може наистина да носи някаква отговорност?"
цитирай
12. borjanmljakov - боре, днес си се наджасал сравнително рано.
06.03.2012 17:39
Нещо особено ли се е случило?
цитирай
13. boristodorov56 - Поркан съм перманентно
06.03.2012 18:22
borjanmljakov написа:


боре, днес си се наджасал сравнително рано.
Нещо особено ли се е случило?



Ама сега дръпнах и една линийка, която още ме държи.
цитирай
14. vencivaleri1951 - Не съвсем така!
06.03.2012 18:56
dimenzed написа:
"Съвременната западна демокрация е спътница на марксизма, който изобщо е немислим без нея. Тя е именно онази почва, върху която израства това чудовище. Нейната най-отвратителна външна проява е парламентаризмът... Онова, което ми правеше впечатление, беше пълното отсъствие на лична отговорност. Парламентът приема някакво решение, чиито последствия могат да се окажат съдбоносни. И какво от това? Никой не е отговорен за това и никой не може да бъде подведен под отговорност... Нима въобще колебаещо се мнозинство от хора може наистина да носи някаква отговорност?"


Подвеждани са и още как. Групово, поединично...по света...у нас. Не че съм привърженик на подобно подвеждане,но да си кажа, че последните двадесет и кусур години не ме правят и противник на подобни състави. Спорил съм дълго и упорито с мои близки като съм застъпвал тезата, че не може да се подвеждат хора овластени от народа за политическите им решения, но сега не съм толкова убеден в тази си теза. Най малкото което ги интересува тези избрани е политиката. Интересува ги не този който ги е пранил там пред "Коня" а как да осребрят гласуваното им доверие. Питам се колко ли българи биха имали нещо против да видят тези негодници/без оглед на цвят, пол, сексуална ориентация, вероизповедание.../ н раирани костюми. Ей така с раирани костюми някой тунел/паралелен например на Витиня/ да копаят, или снаряди с флекс да режат та да нахранят семействата си, пак зарад това в Авганистан или където и да е въоръжени да се разходят. Как мислите?
цитирай
15. balgarski7vinarki - horata zapochnaha da se uchat ot loshoto, a ne ot dobroto
06.03.2012 19:34
Kato che li ako 50 choveka vidjat che njakoi pravi neshto losho, 40 ot tjah shte napravjat neshto podobno, 5 shte se distanzirat i eventualno ot ostanaslite 5 njakoi shte reagira sreshtu zloto.
I osven tova -totalnoto sluhtene s elektronikata i scenariite za jivotite - vse edno che US i sektata vzeha ot ruskata kiba dosietata, otkopiraha gi i gi podkluchiha na amerikansko elektro i globalka.
Nadejdata mi neshto da se promeni e v evropeiskiate NOVI tehnologii- po-izchisten NET,
po shtadjashti saznanieto programi, po-istinsko VREME v programite i t.n.
Dano otbichat globalkata po-efikasno,dai Boje!
цитирай
16. boristodorov56 - 14. vencivaleri1951 - Закъснял си с почина си Венци
06.03.2012 19:35
Трябваше да го предложиш 1990 год. и да се започне със старите каскет-идиотите от номенклатурата на ЦК на БКП - до сега щяха да построят магистралите и ББ щеше да остане без PR.
Отговорни за решенията на парламентаристите са избирателите им и затова си понасят последствията и мислят на следващите избори.
цитирай
17. vencivaleri1951 - Много ясно съм написал , че до 90 година съм бил противник
06.03.2012 20:17
dimenzed написа:
"Съвременната западна демокрация е спътница на марксизма, който изобщо е немислим без нея. Тя е именно онази почва, върху която израства това чудовище. Нейната най-отвратителна външна проява е парламентаризмът... Онова, което ми правеше впечатление, беше пълното отсъствие на лична отговорност. Парламентът приема някакво решение, чиито последствия могат да се окажат съдбоносни. И какво от това? Никой не е отговорен за това и никой не може да бъде подведен под отговорност... Нима въобще колебаещо се мнозинство от хора може наистина да носи някаква отговорност?"


на подобни състави./от типа Народен съд и проче трибунали/ Сега обаче не съм сигурен и казах без значение цвят, Бог и проче...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8084448
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589