Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2012 19:12 - Голямото българско пране на съвести
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 20391 Коментари: 102 Гласове:
43

Последна промяна: 05.05.2017 09:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     image




     Когато дявола чете Евангелието и го обяснява по своя си начин - виновен за греховете и съдбата на Содом и Гомор е винаги Господ Бог!
     Когато следствието се представя като  причина, няма как краха на социалистическата икономика да се посочи като източник за последвалите ни бедствия, особено ако единствените виновници за този крах са в основата на последвалите катастрофични години на хипер инфлация и хипер ограбване.
     Когато българите в продължение на 28 год. са лъгани, грабени и лумпенизирани от причинителите на социалистическия крах и центъра на общественото внимание  е насичен към днешните неуредици причинени от вчерашните престъпници - няма как някой днес да си спомня за онази телевизионна изява на др. Петър Младенов - ген. секретар на ЦК на БКП и член на Политбюро, в която той призна реалността на пълната и повсеместна разруха на икономиката и финансите на НРБ във всички направления и без остатък.

     "Пред очите ни изчезнаха националният авиопревозвач, компанията за международен автотранспорт (СОМАТ), търговския ни флот,  агонизираха железниците, военно-промишления комплекс, десетки предприятия бяха нарязани за скрап, болници, училища и научни институти - закрити. Образованието, здравеопазването и социалната ни система колабираха " -
думи, думи, думи.

     Това е истината, казана в обратен ред и като полу-истина.

     Соц. икономиката ни бе изградена на принципа на алогична и нискоефективна екстензивност, в която основен дял имаха военно-промишления комплекс, международния трафик на наркотици и евтината работна ръка на 5.5 милиона работари. Нищо не беше насочено за "благото на човека" и нищо не се правеше в "името на народа", ако мога да изполвам лозунга на комун. онанистическата пропаганда .
     Комун. онанистическият режим захранваше с оръжие и на вересия де-що имаше прогресивно-мракобеснически и терористичен режим по земята, но пък за сметка на това - и до днес не е получена дори стотинка от основните борчлии на соц. държавата ни - Ирак, Либия, Йемен, Ссср.
     Железниците ни обслужваха предпиятията от военно-промишления комплекс, Кремиковци и останалите  абслолютно губещи стопански субекти и обезсмисляха съществуването си от гледна точка на икономиката.
     Селското стопанство трупаше огромни нетни загуби и беше дотолкова прецъфтяло, че традиционните български стоки: факсул, лук, картофи се внасяха целогодишно от чужбина - и така до днес, а един литър мляко струваше на държавата над 1 лев.
     Международния транспорт разкарваше по света продукцията на военно-промишления комплекс и беше основния лост за трафика на наркотици за Западна Европа. Търговския флот също.
     Националната авиокомпания  трупаше само загуби.
      Нефтохима - протимно на световната практика - беше заработис само 600 милиона USD.
     Социална система, която била национализирана и съсипана  не може да се изгради на ново днес от милиони пенсионери и безработни по време на икономически и социален срив.
     Здравеопазването също.
     И так далье илюзорни и плакатни виртуалности на соц. нереалистичното съществуване на "икономиката - икономична - дело на всеки", която през последните години на соца живееше само с кредити от капиталистическия свят, евтините енергийни носители от Ссср(срещу урана, които подарявахме на Ссср за мирните съветски атомни бомби) и ниската себестойност на полуробския труд в Отечеството.
     Постоянно се питам защо се тиражират хиляди писания, които рисуват окаяното ни положение днес, с което сме наясно, и което всички ние чувстваме доста осезаемо и натуралистично.
     Като се почне ореваването на днешното тежко положение на всичко у нас все някой умишлено ще  забрави кой причини страданията на хората  и ни докара до ръба на бездната преди 28 години, откъдето не сме мръднали от тогава до сега и превърна живота ни в перманентна борба за физическо оцеляване.
     Писания, в които художествено се описват  последиците от една планирано наложена  действителност, както и от организирани престъпления - без да се посочи  престъпника, оръжието на престъплението и мотивите, заедно с премълчаването, че умишлено не се търси от никого отговорност - се нарича изпиране на съвести и неизбежно предизвикват асоциации за  вменяване на вина на жертвите.

   Да приемем, че Иван Костов е виновен!










Гласувай:
46


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. liliyanaandreeva - Всичко в статията е вярно. Но все пак ...
09.03.2012 22:15
Всичко в статията е вярно. Но все пак имам чувството, че фалитът на българската икономика бе умишлен чрез тайни саботажи. после тя бе разпродадена на части, което дава 10 пъти по-големи печалби, отколкото да се продаде като цяло предприятие. Това го видях във филма "Хубава жена" с Ричард Гиър. Той саботираше големи компании, водеше ги до фалит, купуваше ги евтино и ги продаваше на части, което му носеше десетократно по-големи печалби. Мисля, че това се случи и с държавата България! Вие какво мислите за това?
цитирай
2. boristodorov56 - 1. liliyanaandreeva
09.03.2012 22:27
Това е следващата стъпка след фалита и необявения банкрут, която можеше да бъде избегната с шокова терапия, но спасението на икономиката и финансите не беше в плановете на комун. онанистическите гаулайтери.
цитирай
3. liliyanaandreeva - Тогава не виждам друго, освен да ...
09.03.2012 22:41
Тогава не виждам друго, освен да дадем УПОВАНИЕ на хората за едно бъдещо справедливо битие в календарни градове. Те поне не са мъгляви и абстрактни. Имат точен чертеж и мерки, които всеки може да види и разбере. Например нивата за изхранване на един човек е колкото неговото кръвно 120/80 или 120 мъжки крачки на 80 м.крачки. Една мъжка крачка е 74 см.
120 . 74 = 8880см = 88.8 метра
80 . 74 = 5920см = 59 2 метра
88.8 . 59.2 = 5257 кв.м = 5,257 декара или приблизително 6 декара са нужни и се полагат на един човек за неговото изхранване с машинно обработване на земята и поливно земеделие.
6 ммол е кръвната захар у нормален здрав човек
"Опознай себе си за да опознаеш света" - надпис над входа на храма на Аполон в Делфи
цитирай
4. syrmaepon - По принцип съм съгласна с написаното,Но
10.03.2012 09:47
гръбнакът на икономиката и държавата е средния бизнес и даже малкия,особено в днешната икономическа ситуация.За мене също другата истина е,че тъй наречените "сини" пропуснаха момента да създадат среден бизнес и условия за него - само с оплаквания ,че други ни пречат ето докъде стигнахме

Ето един друг пример:За Полското чудо

"Польское экономическое чудо обусловлено в первую очередь не иностранными инвестициями, а изобретательностью местных предпринимателей. Малые и средние предприятия производят товары в основном для отечественного рынка, только 40% ВВП приходится на экспорт. Стабильно высокий внутренний спрос и активная потребительская позиция поляков не позволили стране в 2009 году во время кризиса скатиться в рецессию.
Во Вроцлаве большинство поляков работают в польских фирмах. Всего 40 тыс. из 150 тыс. рабочих мест, появившихся в регионе за последние восемь лет, созданы иностранными инвесторами. За труд люди получают отнюдь не гроши. Сегодня эта страна - не вспомогательный цех иностранных концернов
....
Три года назад в Варшаве еще правили братья Качиньские - национал-консерваторы, но теперь ледниковый период в германско-польских отношениях позади. Когда правительство в Варшаве возглавил Дональд Туск, споры вокруг берлинского Центра противодействия насильственному переселению были улажены без лишней шумихи. Поляки и немцы солидарно выступают за усиление боеспособности ЕС.
Во время кризиса евро Берлин и Варшава еще более сплотили ряды. Когда Меркель в связи с проблемами греков еще колебалась, соглашаться ли предоставить финансовые гарантии, поляки неожиданно встали на ее сторону. Как Варшава, так и Берлин,- сторонники экономии. Польской конституцией предусмотрен долговой "стоп-кран", над банковским сектором осуществляется строгий контроль: в отличие от венгров или прибалтов, поляки практически не имели возможности брать в долг в иностранной валюте. В Будапеште и Риге такие кредиты во время кризиса повлекли разорение сотен тысяч небольших фирм.
Тем временем Национальный банк Польши пошел на девальвацию злотого, повысив экспортный потенциал отечественных предприятий. Вероятно, чтобы не упустить из своих рук этот инструмент, Туск предполагает ввести в стране евро только в 2015 году. Несмотря на это, министр финансов Яцек Ростовский уже сегодня частый гость на встречах Еврогруппы."

http://www.profile.r...ems/?item=31747
цитирай
5. анонимен - Здрасти, Боре!
10.03.2012 09:51
Не е до съвести, а до PR кампания. Що "справедлив" гняв се изля по хората, взели бонуси. И се пропуска съвсем лекичко, че "другарите" предизвикаха умишлен фалит и прилапаха активите. Ох, моля ти се, ако венци пак спомене за Мерцедес и Че Гевара, цитирай му коментара от предния си пост. Че ми омръзна да ми надува главата.
цитирай
6. boristodorov56 - 4. syrmaepon
10.03.2012 10:20
У нас се стимулират монополите във всички отрасли, които са убийциjе на бизнеса въобще!
А монополите са в руки на наших мaлчиков и онзи, които ни докара до тук и монополистите почти се припокриват и нямат интерес от реална конкурентна среда.
Сравнението с поляците е добро, но там направиха Шокова терапия по рецептата на Балцерович, а тук комун. онанистите плашеха хората с нея и словоблудстваха против приватизацията като в същото време приватизираха наред и си провеждаха политиката на пълзящата 15 години хипер иkфлация, която съсипа де що имаше нещо ценно в икономиката и оголи хората до кокал.
У нас управляват лобита на Кремъл и кремълските фанариоти в лицето на комун.онанистите.
Дори не го крият.
Дори не се срамуват.
цитирай
7. boristodorov56 - 5. katana
10.03.2012 10:22
Съзнателно не се намесвах в спора ви.
От друга страна спора с венци не е за изясняване на истина, а надприказване в стила, които можеш.
цитирай
8. анонимен - Знам ,Боре. Но онзи тип спорове и в частност, прилагането на онзи тип аргументи е
10.03.2012 10:35
boristodorov56 написа:
Съзнателно не се намесвах в спора ви.
От друга страна спора с венци не е за изясняване на истина, а надприказване в стила, които можеш.

елемент от процедурата по прането на съвести. Нали знаеш колко смешно е от страни да си цицал от системата, а сега да го играеш възмутен?
цитирай
9. анонимен - Всичко е отдавна планирано от ко...
10.03.2012 10:52
Всичко е отдавна планирано от компетентни в материята умове, още при разпадането на съветския блок, и се изпълнява успешно. При това във всички срани от бившия соцлагер. Някъде по-бързо, като при нас, защото ни липсва осъзнато, активно и силно гражданско общество, другаде по-бавно, като в Полша. Но и там настъпват явленията, които тормозят нас вече толкова години. Облаги за политиците по върховете, монополи, корпорации, значително обедняване на широки слоеве от населението, малки пенсии, изпростяване и безкултурие на младите хора. И още много признаци, че вървят по нашите стъпки. В Чехия е по-различно, за тях се чува малко, но в момента, в който народът реши, че работите вървят зле, ще се вдигне, няма да кротува. А у нас просто е едно блато, от което ще е изключително трудно да се измъкнем. Пък и не виждам желаещи да ни помогнат. Не сме симпатични. Ние си знаем защо!
цитирай
10. анонимен - На дългогодишните верни гъзолизци винаги се е гледало с подозрение.
10.03.2012 10:55
анонимен написа:
Всичко е отдавна планирано от компетентни в материята умове, още при разпадането на съветския блок, и се изпълнява успешно. При това във всички срани от бившия соцлагер. Някъде по-бързо, като при нас, защото ни липсва осъзнато, активно и силно гражданско общество, другаде по-бавно, като в Полша. Но и там настъпват явленията, които тормозят нас вече толкова години. Облаги за политиците по върховете, монополи, корпорации, значително обедняване на широки слоеве от населението, малки пенсии, изпростяване и безкултурие на младите хора. И още много признаци, че вървят по нашите стъпки. В Чехия е по-различно, за тях се чува малко, но в момента, в който народът реши, че работите вървят зле, ще се вдигне, няма да кротува. А у нас просто е едно блато, от което ще е изключително трудно да се измъкнем. Пък и не виждам желаещи да ни помогнат. Не сме симпатични. Ние си знаем защо!

цитирай
11. vencivaleri1951 - А интересно каква истина ти доказваш Боре?
10.03.2012 10:56
Аз никога не съм защитавал практиката на комунистическите години. Напротив към тях съм се отнасял ритично и с голяма доза съжаление.Съжаление защото при наличния инструментариум като теория, като опит на човечеството, като вяра у хората се сътвори една система която бе неконкурентно способна , а и в много случаи отблъскваща като емоция. Аз просто съм защитавал тезата или по скоро съм казвал защо съм привърженик на социалистическото общество от гледна точка на материята която съм прочел, и донякъде видял в други страни. Аз не ти окачвам епитети за твоите предпочитания, не се присмивам и на абсурдите/според мен/ които понякога лансираш. Тоест уважавам избора ти. Твойта теза в постинга е толкова лесно оборима... особено днес. Исландия никога не е била социалистическа, Испания, Ирландия, Гърция...Също. Прибалтийци въведоха шокова терапия, соц партия на практика няма, лустрираха всичко възможно, бутнаха си Альошките...Тоест изпълниха всичко което проповядаш и...банкрутираха тотално.
Безсмислено е да говоря с теб защо се гърчи в чочента светът в икономически спазми и от къде тръгнаха нещата. Кой и защо подготвя пожар който може да изгори всички ни. Казвал съм го , ще го кажа пак. Соца като практика е по малко от век. Хилядолетия държави са банкритирали, воювали, изтребвали...Минаги е било за едно и също. Територия, храни, пари, жени...Поводът дали ще е раса, Бог, идеология е без значение. България е била вновата си история винаги функция на на предизвикани не от нея събития. Ориентацията и малко е зависела в повечето случаи от нея. За боклука в двора ни обаче сме виновни самите ние. Ти плачеш за шоконата терапия, но страната която не я проведе/Чехия/ е най добре от соц държавите. Нямаше шокови реституции, денационализации. Нямаше приватизация на всяка цена. Кооперативите си стоят, ЧЕС си едържавна и купи и от нас разпределително дружество. Влаковете им вървят. Тяхния износ на оръжие за тези страни беше не по малък. Въоръжаваха ИРА главно те. Някой да се посипа с пепел?
цитирай
12. boristodorov56 - Не сме симпатични. Ние си знаем защо!
10.03.2012 11:02
анонимен написа:
Всичко е отдавна планирано от компетентни в материята умове, още при разпадането на съветския блок, и се изпълнява успешно. При това във всички срани от бившия соцлагер. Някъде по-бързо, като при нас, защото ни липсва осъзнато, активно и силно гражданско общество, другаде по-бавно, като в Полша. Но и там настъпват явленията, които тормозят нас вече толкова години. Облаги за политиците по върховете, монополи, корпорации, значително обедняване на широки слоеве от населението, малки пенсии, изпростяване и безкултурие на младите хора. И още много признаци, че вървят по нашите стъпки. В Чехия е по-различно, за тях се чува малко, но в момента, в който народът реши, че работите вървят зле, ще се вдигне, няма да кротува. А у нас просто е едно блато, от което ще е изключително трудно да се измъкнем. Пък и не виждам желаещи да ни помогнат. Не сме симпатични. Ние си знаем защо!

цитирай
13. assannhassann - По голяма глупост не съм чувал!!Със ...
10.03.2012 11:07
По голяма глупост не съм чувал!!Със сигурност ще има хора които ще повярват но това означава че не могат да мислят!!
цитирай
14. boristodorov56 - vencivaleri1951
10.03.2012 11:10
Какво да доказвам - то се знае, такива като теб обръщат смисъла му наопъки!
Не бил виновна комун. онанизмата, а демокрацията, която , обаче, комун онанистине надробиха!
Всички са виновни, но комун.онанистите - никак - нали съществува Костов за тази работа!

България - както тъпо се изразяваш не е виновна за нищо!
Виновни са българските комун.онанисти!

Колкото за Чехия - абсолютно прав си, но никога не забравяй, че там комунистите начело с Дубчек започнаха войната против шизофреничната комун.онанизма на Кремъл и не бяха български рубладжии и педераси, а нормални хора!!!
цитирай
15. momchil - Това разместване на причина и сл...
10.03.2012 11:23
Това разместване на причина и следствие се случва навсякъде по света за съжаление. Праителствата фалират, но за това се обвинява неолибералният модел. Възхвалява се Исландия, отказваща да покрие чужди загуби /това си е пар екселанс либерализъм/, а се критикуват тези, които не субсидират губещи държавни фирми и т.н..
цитирай
16. smani - Освен това трябва да се отбележи, че ...
10.03.2012 11:35
Освен това трябва да се отбележи, че никой друг /с малки изключения/ не би оцелял толкова време между чука и наковалнята. Значи става дума за много здраво племе. Има бъдеще. Накъде е тръгнало, обаче никой не знае
цитирай
17. анонимен - Кое е по-страшното, лъжата или полуистината?
10.03.2012 12:10
Както се оказа с Че Гевара и Мерцедес. Наду ми главата, пък то друго било. За Исландия. Не били социалисти. Не са социалисти, ама от марксистки тип. И сега съдят бившия си министър-председател за това. В Гърция заведоха дело и съдят бившия шеф на Статистическия си институт за подправяне на данни. А той какво е казал? Че са му разпоредили от горе. А от горе? Социалисти.
А у нас? Съдиха правешкия цървул за апартаменти. Не за убийства, не за кражби в особено големи размери, не за нарушаване на конституция, не за фалити, не за национално предателство, за някакакви апартаменти. Щеше да е смешно, ако не беше трагично.
цитирай
18. анонимен - Боре, ще ли предизвикаш дискусия за програмата "Ран-Ът" и защо и кой не я осъществи?
10.03.2012 12:15
Щото ми писна от демагогия. 1000 пъти съм казвал, ако трябва, още 1000 пъти ще го кажа. Да си цицал от системата и сега а твърдиш, че си бил против нея и си я критикувал е ..... опит да минеш за дисидент.
цитирай
19. vencivaleri1951 - Добре ..ще се опитам лично да ти отговоря.
10.03.2012 12:41
boristodorov56 написа:
Какво да доказвам - то се знае, такива като теб обръщат смисъла му наопъки!
Не бил виновна комун. онанизмата, а демокрацията, която , обаче, комун онанистине надробиха!
Всички са виновни, но комун.онанистите - никак - нали съществува Костов за тази работа!

България - както тъпо се изразяваш не е виновна за нищо!
Виновни са българските комун.онанисти!

Колкото за Чехия - абсолютно прав си, но никога не забравяй, че там комунистите начело с Дубчек започнаха войната против шизофреничната комун.онанизма на Кремъл и не бяха български рубладжии и педераси, а нормални хора!!!


Да мен социализъмът е личен избор. Не е въпрос на придобиване. Получил съм като бит от капитализъма повече. Много повече. И като реституция, и като изкарана заплата. Много ми е смешно как някои възхваляват да кажем безумната и аморална реституция, приватизация...бонуси и прочее/ Аз съм против всичко това , макар че от реституцията фамилията получи блага които при соца нямаше как да и се случат. В приватизацията от боновете на двете семейства жена ми си купи кола/усет къде да ги вложиш и кога да ги продадеш/. Парите които изкарвам са горе долу със същата покупателна способност дори малко по висока от преди/а тогава заплатата ми не беше от най малките/ Не искам да севпускам в подробности, но съседи ми саКбяха по скоро . След соца продадоха . /Иоцови поради това че не можеха да подържат фамилната къща/ Крапчеви и Йоцови и фамилиите не са съвпадение. Подържали сме винаги отлични отношения. Казвам ти тези неща да разбереш, ме ориентацията ми не е въпрос на материята , а на духа. Впрочем в града ти мой добър познат и внук на Коларов има толкова сериозна реституция, че не е за говорене. Бутни го и той ще ти каже че е против нея. Говорили сме по този въпрос.
цитирай
20. pegas08 - Привет, братя!
10.03.2012 12:47
Блоганкиното кафене
------------------------------

Уикенд, икиндия, време за кафе!
Уморено-съботно крака протягаш.
Чудиш се , с кого да се задяваш.
Жената ти омръзна. Децата- пубер, две.
Бръснеш се и хукваш, право в блог беге!


Там, познат ханджия, постинг е сварил.
Първите клиенти, отрано е посрещнал.
Щедро, на живота, тайните открехнал.
Блогърите хукват. Кой ще изпревари.
Ценни мисли пращат, те на коментари.


Изводът, един е , чакане ще пада.
Туй е, всеки казва, наш специалитет.
Граф Монте Кристо- и за мен и теб.
Кой ни е виновен, че влакът закъснява.
Блогъри, премъдри, отговори дават.


Всеобщ заподозрян е Призракът червен
Макар, че май отдавна, никакъв го няма.
А кой го споменава- прави му реклама.
Блогър,друг, закъсал, от друго притеснен...
Думички редят се, в общий хор сплотен!


Чакаме си братя, а броячът трака.
Студено той отмерва, ценното ни време.
Клиентелата се блъска, думата да вземе!
Нека виц да кажа, от баба, да не чака.
По времето съветско, на застоя, влака.


Партията нарежда, всички да се друсат.
Поездът не тръгва, усилието е пусто.
Друсайте,другари, важно да е густо.
ЗАвесите дръпнете, музика да пуснат.
Поети- романтични- стихове да списват!
---------------------------------------------------

Тъй си лафим сладко, на кафе у Ганко.
Политика чоплим- всезнайно и със хъс.
Ганко ни угажда с Локума- вездесъщ.
Друсаме клавиши- удавници за сламка.
Шарени Шарани- Предизборна Примамка!

Приятен ден и на слука на рибарите!
---------------------------------------------------
цитирай
21. анонимен - Ами, откажете се! Дарете реституираното. Тя, проста работата. Тамън и личен пример ще има.
10.03.2012 13:05
vencivaleri1951 написа:
boristodorov56 написа:
Какво да доказвам - то се знае, такива като теб обръщат смисъла му наопъки!
Не бил виновна комун. онанизмата, а демокрацията, която , обаче, комун онанистине надробиха!
Всички са виновни, но комун.онанистите - никак - нали съществува Костов за тази работа!

България - както тъпо се изразяваш не е виновна за нищо!
Виновни са българските комун.онанисти!

Колкото за Чехия - абсолютно прав си, но никога не забравяй, че там комунистите начело с Дубчек започнаха войната против шизофреничната комун.онанизма на Кремъл и не бяха български рубладжии и педераси, а нормални хора!!!


Да мен социализъмът е личен избор. Не е въпрос на придобиване. Получил съм като бит от капитализъма повече. Много повече. И като реституция, и като изкарана заплата. Много ми е смешно как някои възхваляват да кажем безумната и аморална реституция, приватизация...бонуси и прочее/ Аз съм против всичко това , макар че от реституцията фамилията получи блага които при соца нямаше как да и се случат. В приватизацията от боновете на двете семейства жена ми си купи кола/усет къде да ги вложиш и кога да ги продадеш/. Парите които изкарвам са горе долу със същата покупателна способност дори малко по висока от преди/а тогава заплатата ми не беше от най малките/ Не искам да севпускам в подробности, но съседи ми саКбяха по скоро . След соца продадоха . /Иоцови поради това че не можеха да подържат фамилната къща/ Крапчеви и Йоцови и фамилиите не са съвпадение. Подържали сме винаги отлични отношения. Казвам ти тези неща да разбереш, ме ориентацията ми не е въпрос на материята , а на духа. Впрочем в града ти мой добър познат и внук на Коларов има толкова сериозна реституция, че не е за говорене. Бутни го и той ще ти каже че е против нея. Говорили сме по този въпрос.

цитирай
22. анонимен - Ненужен и вреден .Автора и неговия блог.
10.03.2012 14:06
Защо.Защото е истина.Но въпроса ми е, на кого служи тя.В никакъв случай на потърпевшият българин ,а на виновните за случващото се в по далечното минало ,в близкото минало и наѝ вече сега.А те виновните са точно същите.Защо се поставяш в тяхна полза ти наѝ добре си знаеш.Определено не съм политик,а по скоро технократ.Прекалих с моето защо,незащото не знам отговорите ,или не виждам проблемите.Не се заяждам,а по скоро споделям моето виждане.Като селянин,коѝто не живее в Софие,а и не иска.Правилно е че фасула,лука и картофите са традиционни за България,но нима това което сега се внася като хранителни продукти не е традиционо.Имам предвид яѝцата,пилетата,или шкембето и много други.Може и да сте прав за онанистите производители и тѝрговци на оръжие,но искам да те светна ,че наѝ големите онанисти са на запад зад океана.Не си прав че Българиа от 22 години не е мръднала напротив под дъното е.Не се заблуждавай ,че като хвърляш повече черно по миналото черно днешното ще стане бяло.На края искам да ти кажа ,че престъпните политици у нас преди и сега са разчитали винаги и само на такива като теб. Нищо лично.Ако това е единствения начин да оцелееш ти и твоите блиски,бих простил.Жив и здрав.
цитирай
23. haralanov - Здравей,Боре!
10.03.2012 14:27
Стотици и хиляди хора в България нито искат нито могат да разберат това!
Не искам да кажа,че ,,не им оттърва".
Но Истината е прекалено болезнена!
Бил си млад,влюбвал си се,правил си планове,имал си идеали,илюзии...Обещавали са ти ,,светло бъдеще".Друг е ,,мислил вместо теб".Какво от това,че не си могъл да говориш свободно?Да пътуваш свободно...Да се информираш свободно...Да избираш свободно...Да изповядваш свободно,че си християнин примерно...За същите тези стотици и хиляди е далече по-важно,че салатката и ракийката са били евтини.Че си могъл всяка година с Москвича да отидеш на родното Черноморие...Тъжна работа...
цитирай
24. pegas08 - Боре, да оставим дрънканиците, моля.
10.03.2012 14:30
КАЖИ СЕГА,КАТО МЪДЪР БЛОГЪР,
ЗАЩОТО СИ НА ПЪРВА, ОТ ТАЧЕНИТЕ...
ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМЕ
И ЗАЩО?

И АКО ОБЕДНЕЕМ ОЩЕ,
КОГО ДА ...ТАКОВАМЕ???
ЧЕ ВРЕМЕ Е ... ЗНАЙШ...
цитирай
25. boristodorov56 - 19. vencivaleri1951 - Спора не е личен и дори, когато отнасям приказката си към теб. Разбира се - можеш да го възприемаш, както пожелаеш.
10.03.2012 14:49
Да уточним - избираш си едно - или личния избор и визия за света, или личната емоция и спомените от тийн. годините ти, както и възприятията на предците ти ?

Ако ще си социалист - така както го разбират в Британия например - псуваш на майка комун.онанистическото минало на България от времето на Народната республика и повръщаш насред хола си само при мисълта за него.

Ако ще си комун. онанист - бъди си, но не разигравай скечове като за световно!

Обаче, да ме ебаваш - като мешаш едното с другото според това как ти е удобно в спора - съжалявам - омръзна ми. Това е липса не само на добро възпитание, но и не показва уважение към собствената ти личност.

Вероятно аз знам малко повече от теб за това кой е най-големия реститут в Пловдив - наследниците на Васил Коларов. Ако някой от василколаровите наследници те лъже, че не си е получил всичката реституция в Пловдив - кажи му от мен: да си ебе майката лъжлива. Проверил съм - всичко са си взели, а вероятно и продали вече.

Аз обаче, ще ти задам един въпрос с понижена или почти никаква трудност:
- Откъде накъде, педера руски, Васил Коларов има толкова много и големи имоти(повече от тютюневите босове, които са били най-богатите хора в Пловдив преди окупацията на България от Съветска Русия през 1 944 год.) - като се има предвид, че мършата Васил Коларов не е бил в България от септември 1 923 до пролетта на 1 945 год?
А преди това не се е занимавал реално с адвокатската си професия.

Опитай се да си дадеш отговор на този въпрос, вместо да плещил дебилски глупости като Цола Напикойчева на Конгрес на ОФ-то - курвата, която в името на долнопробния си живот се наеба с класовия враг за да я помилва и остави жива отвратителния Цар на българите Борис lll !!!
Това е висш морал - нали? Целта е оправдала средствата, но мършата е осмърдяла всичко, до което се е докоснала!
Деба и мършата - паметник и натвориха в кирливото и село!

Що се отнася до реституцията - тя си е възстановяване на част от справедливостта - щото щях да те питам, ако беше конфискувано имуществото и парите на номенклатурния елит - сега такива вселенски боклуци и отрепки, като отроците на номенклатурата, дали щяха да ми ядат дъртия кур!

цитирай
26. анонимен - Икономист
10.03.2012 14:52
Еваларка ти коренувам,катана!Нямаш отдих,драги.Вярно,че сега живееш по-добре от преди 2 години.В петък вечер,вместо ракия и салата ти мааш политика.Защо ли ми се струва че заровете ти са все на"две и едно".Това че не знаеш руски не е добре.Езика на врага следва да се познава.Както и езика на покровителя.I want to write in English?
Да ти обясня защо спора между нас е излишен!Венци,например иска,по дълбоко убеждение,всички хора да са доволни и щастливи.Ти искаш само определен кръг "заслужили"да са доволни и щастливи.Аз искам аз да съм си доволен и щастлив.От исканията на венци, произхождат революциите,от твоите искания-контра революциите,а от моите-еволюциите.
Вашите искания са иманентни на миналото и за това се замеряте със случки от предишни тлаки,завери и седянки.Мен ме интересува днес и утре.
Мисля,че Б.Б. е светъл пример за всички които от некадърност и празна хвалипръцковщина,не знаят къде да си денат ръцете и за да не изглеждат смешни сочат все назад.
Да теглим черта.За днешното тежко положение на България е виновна БКП и провежданата от нея продажна икономическа и социална политика,в угода на господарите от ПБ на КПСС и лявата им и дясна ръка КГБ.Престъпно,под чаршафа и с благословията на висшия и среден партиен ешелон и еничарите от ДС,избирателно бяха назначени:удобна опозиция,нови капиталисти,вампирясала от комунисти в социалисти политическа прослойка,етническа партия и деца и внуци на активни деди в ръце с икономически политически и дипломатически лостове в алчните им ръце.
Ето,както ти искаш,установихме истината преди да почнем да я изопачаваме.Само ми е интересно,на кой му пука вече от това.Освен разбира се на тези,които нямат друг инструментариум с който да се опитват да задържат вниманието върху собствените си тегоби.
Няма да спра да ви го напомням.Както казва г-н Тодоров:младежта не иска да припознае никоя полит.сила!
Гореща новина.Борисов разпоредил от понеделник цялата чиновническа рат,да клякат,да се напъват и да снасят яйца от щастливи чиновници.
цитирай
27. boristodorov56 - 22. анонимен
10.03.2012 14:58
А, ако лъжа за миналото и лъжа за виновниците за сегашната катастрофа - днешното черно ще стане ли по-розово?

Значи тези, които казват истината са виновни!

Червен гъз - покажи си лицето, безличен страхлив хубавец!
цитирай
28. boristodorov56 - Минчо, ти си ми приятел и мислим почти еднакво що се касае за миналото на страната ни.
10.03.2012 15:10
haralanov написа:
Стотици и хиляди хора в България нито искат нито могат да разберат това!
Не искам да кажа,че ,,не им оттърва".
Но Истината е прекалено болезнена!
Бил си млад,влюбвал си се,правил си планове,имал си идеали,илюзии...Обещавали са ти ,,светло бъдеще".Друг е ,,мислил вместо теб".Какво от това,че не си могъл да говориш свободно?Да пътуваш свободно...Да се информираш свободно...Да избираш свободно...Да изповядваш свободно,че си християнин примерно...За същите тези стотици и хиляди е далече по-важно,че салатката и ракийката са били евтини.Че си могъл всяка година с Москвича да отидеш на родното Черноморие...Тъжна работа...



Това се отнася за почти всички хора във всички страни, без последните ти три изречения.
Те се отнасят само за нас българчетата - най-интелигентните тъпи и ограничени хора на света.
цитирай
29. blackpredator - Хех, бе Катански!:)
10.03.2012 15:34
Вместо "Ран-Ът", на някои им трябва първо, ментално "Гроу ъп".;)

Вината е у нас, щастливите кокошки с мишки. *.com.онанистите сме ние, както загатва Икономиста.
Тук коментарите са онанистка конкуренция, включително и моите.
След като избираме п*тки да ни управляват и да сме им адепти в нета, язък ни /Ви/ за ерекцията...
цитирай
30. boristodorov56 - 29. blackpredator
10.03.2012 15:48
Ей, бляк пергиш -
що закачаш дърт амиш?

Програмата Ран-Ът е нещо като Архипелраг ГУЛАГ на Солженицин през 70-те на миналия век у нас.
Никой не бе чел книгата, а всички я псуваха - по партийна поръка и показваха вселенската си тъпота и ограниченост!

Кво знаеш ти за комун. онанизмата!
цитирай
31. анонимен - Икономисте, разбрах. Всъщност, тезата ти я знам. Не е нова, тя
10.03.2012 16:00
Пропускаш нещо, обаче. Комунизма не се задържа достатъчно дълго, за да бъдат забравени престъпленията му. Трябваше му още две поколения, за да бъде придаден героичен варак на кражбите и убийствата. Следващото поколение видя с очите си, какви ги е вършил соца. Да не давам примери. Освен това, част от хората, преживели соца имаха възможност да сравняват. Какво е било преди, по време и след соца. Да имаш да вземаш, че на младежта не и пука. Пука и и още как. За това вашите хвърлят толкова пари за обработката му. Казвам "вашите", защото си от тези, които са се примирили със статуквото. "Аз да съм добре". Няма как да е така. Нарекъл си се Икономист, но по-скоро си Финансист или Финансов брокер. Икономистите разбират от фундамента на икономиката.
Та, да кажа нещо и на двама ви и реституцията на Коларов. По време на национализацията, при национализирането на фирмени, лични и банкови сейфове и липсата на стриктна документация и протоколи от изземванията и покойният Димитър Благоев е щял да стане най-колям реститут. Венци, тамън 4-ма живи свидетели съм имал за времената на национализацията ви. 2-ма в банките и 2-ма заклети счетоводители. За какво са били в лагерите, счетитата, знаеш ли? Баш за това, защото не са искали да предадат на идеалистите документацията на фирмите и ключовете от сейфовете, без заповеди и протоколи. Същите идеалисти, които 40 години покъсно станаха капиталисти. Идеалисти ли? Социалисти ли? :-))))))))))) Само в твоята уста са такива. Дори не и в главата ти, защо знаеш истината. Точно твоите идеалисти са си тъпкали джобовете с конфискувани пари и бижута и не са ги описвали. Точно твоите бъдещи интелектуалци са носили, продавали и подарявали имуществото на бившите си работодатели.
цитирай
32. usandthem - икономист 26 - Трябва ли да вменяваме вина на тези,
10.03.2012 16:00
които се интересуват от тази тема ?! Тези, които не са съгласни с тезата, че някакви лоши брадати "контрареволюционери и реваншисти" са "затрили" "проспериращата " соц. държава и са "унищожили" "супер развитото" ни селско стопанство ?! Че капитализмът и демокрацията са виновни за днешното състояние на държавата ?! Да, има и такива хора и те четат такива блогове и изразяват такива мнения. Не смятам, че е уместно някой да ги характеризира според своите си схващания и да им дава акъл, дори и да е някой много успял според собствените си критерии човек. Разбрахме, че взирането в миналото ни пречи, благодарим за пояснението. Но не сме съгласни да плеснем с ръце и да се прегърнем, да дъвчем плявата "консенсус", да викаме "такова беше времето" и най-малко да слушаме глупостите на вчерашните строители на комунизма, днешни архитекти на измисления преход и псевдодемокрация !

Между другото израза ти на английски е безсмислен с въпросителен знак. Така написан не значи - "искаш ли да пиша на английски", нито "искам ли да пиша на английски". За въпросителната форма в английския си има спомагателен глагол.
цитирай
33. vencivaleri1951 - Не е кадвал нищо такова човекът.
10.03.2012 16:04
[quote=boristodorov56]Да уточним - и





Напротив. Дори ме запозна с авдоката си който ни свърши всичката работа. Просто сме си говорили по тези въпроси и знам мнението му. пНе знам откъде Коларови имат имоти, но знам , че са солидни. Да не би да намекваш, че екрал от Коминтерна:))) Защо тогава Димитров си отиде гол като пушка? Той и генерален секретар е толкова дълго, и завеждащ външния отдел на КПСС петнадесетина години. На сестра му Магдалена Баръмовабутнаха къщето до Водната кула и направиха блок. Взе жилище само внучката и, а внук и и мой съученик Янчо пи студена вода защото нямаха кинти за две жилища , а и се беше оженил и жена му имаше. Добре, че го държи още та има покрив:))) Когато ти говоря за съседите го казах нарочно. Това са две фамилии пострадали жестоко след 9ти. Аз имам пострадали и от след девети и от преди девети другата страна. Забелязмаб съм и преди и сега, че най високо викат хората които са били встрани от процесите или ако са имали някакви премедия то са били като бутане по стълбите на Раковска134. Ето баща ми е син на чвек със присъда по ЗЗД/но помилван/ На Крапчев сина е на другата плоскост, но той и баща ми ако не най близки приятели бяха поне добри познати. Ходили са на лов, играли са карти и...по цели нощи са спорели, но без да се обиждат един друг. На Иоцови пък майка се яви в съда да свидетелства против гехен наемател който през след 9 тите бе настанен и бе загубил нуждата от жилище, но не го освобождаваше. Факт е, че едва ли щяха да се оправят ако баща ми не се обади на свой приятел в съда...но правото бе на страната на Йоцови. Мисълтта ми е как толкаова различни хора намириха верния тон да живеят добре като съседи, да сипомагат при нужда , но и да отстояват вижданията си. Не е въпрос на страх, защото след 10ги беше общо взето същото до момента който съседите не си продадоха имотите. Попитай ме защо?
цитирай
34. usandthem - венци имате много странен начи на аргументация-
10.03.2012 16:17
единия ни засипва с покъртителни картини от бекграунда си на номенклатурна издънка, а другия от настоящото си битие на борсова акула и преуспял индивидуалист. И това би трябвало да ни убеди, че разговорът за историята е безсмислен !!
цитирай
35. blackpredator - Хаха, бе Боре,
10.03.2012 16:35
аз си ги обчам малцинствата...:P
Поздрави!

Катана, звучиш ми като Венци Коня, отпреди 20 години. "Коларов вън от БНБ!"
Бе ти върна ли бонуса?:)

Усама, сори, ама агропознанията ти различават само бяла и черна ряпа.;)
Няма да се отплесвам в излишни спорове, ама като пример, знаеш ли какво е "фрегата" в напояването?
Нашите фрегати отплуваха под чуждо знаме, част от тях с "ликвидационен" такелаж...
Беше "супер развито" селското ни "корабоплаване", сега останаха само шамандурите, да сочат "такова беше времето"...
цитирай
36. анонимен - :-))))) Направо ще ме умориш с изцепките си и непрекъснато сипеш доказателства в подкрепа на тезите ми
10.03.2012 16:42
Да уточним - и
Напротив. Дори ме запозна с авдоката си който ни свърши всичката работа. Просто сме си говорили по тези въпроси и знам мнението му. пНе знам откъде Коларови имат имоти, но знам , че са солидни. Да не би да намекваш, че екрал от Коминтерна:))) Защо тогава Димитров си отиде гол като пушка? Той и генерален секретар е толкова дълго, и завеждащ външния отдел на КПСС петнадесетина години. На сестра му Магдалена Баръмовабутнаха къщето до Водната кула и направиха блок. Взе жилище само внучката и, а внук и и мой съученик Янчо пи студена вода защото нямаха кинти за две жилища , а и се беше оженил и жена му имаше. Добре, че го държи още та има покрив:))) Когато ти говоря за съседите го казах нарочно. Това са две фамилии пострадали жестоко след 9ти. Аз имам пострадали и от след девети и от преди девети другата страна. Забелязмаб съм и преди и сега, че най високо викат хората които са били встрани от процесите или ако са имали някакви премедия то са били като бутане по стълбите на Раковска134. Ето баща ми е син на чвек със присъда по ЗЗД/но помилван/ На Крапчев сина е на другата плоскост, но той и баща ми ако не най близки приятели бяха поне добри познати. Ходили са на лов, играли са карти и...по цели нощи са спорели, но без да се обиждат един друг. На Иоцови пък майка се яви в съда да свидетелства против гехен наемател който през след 9 тите бе настанен и бе загубил нуждата от жилище, но не го освобождаваше. Факт е, че едва ли щяха да се оправят ако баща ми не се обади на свой приятел в съда...но правото бе на страната на Йоцови. Мисълтта ми е как толкаова различни хора намириха верния тон да живеят добре като съседи, да сипомагат при нужда , но и да отстояват вижданията си. Не е въпрос на страх, защото след 10ги беше общо взето същото до момента който съседите не си продадоха имотите. Попитай ме защо?
[/quote]
Правото е на страната на невинните, се наложила таткото да се обажда, че... Умилителна характеристика на правосъдието и прехода.
цитирай
37. анонимен - Последен писък на комунистите е да ...
10.03.2012 16:47
Последен писък на комунистите е да събират подписки против проучването на възможностите за добив на шистов газ. Защото ще станем икономически независими от СССР, все още е СССР.
Природа в България няма. Групировките я застроиха. Селско стопанство няма, за да печелят търговците-прекупвачи вносители, също из групировчески среди. Защо да не добиваме газ? ГМО-фиданките ще си ги гледаме вместо в градините по покривите на панелките.
цитирай
38. анонимен - Гордостта на Тара завърши кариерата си като съветник на Гоце. Ако не знаеш. И други грехове има, ама друг път
10.03.2012 16:48
blackpredator написа:
аз си ги обчам малцинствата...:P
Поздрави!

Катана, звучиш ми като Венци Коня, отпреди 20 години. "Коларов вън от БНБ!"
Бе ти върна ли бонуса?:)

Усама, сори, ама агропознанията ти различават само бяла и черна ряпа.;)
Няма да се отплесвам в излишни спорове, ама като пример, знаеш ли какво е "фрегата" в напояването?
Нашите фрегати отплуваха под чуждо знаме, част от тях с "ликвидационен" такелаж...
Беше "супер развито" селското ни "корабоплаване", сега останаха само шамандурите, да сочат "такова беше времето"...

Я, друг път. Сега ще кажа. Това е човекат /икономист, впрочем/, който изрита 5 сектора на икономиката в "сивото" и ги дари на мутрите. С два, три члена в 2 закона.
Така, можем да говорим за поливно земеделие и технологии колкото щеш, но бих те запознал също с документи, кой и кога разсипа сел. стопанство. Имаш ли 40-45 години? Щото аз бях на 34 по тия времена, та знам нещата. Не по книги и вестници. От първо лице.
цитирай
39. vencivaleri1951 - Просто казвам, че докато ние тук се дърляме кой ряв, десен и проче
10.03.2012 16:51
usandthem написа:
единия ни засипва с покъртителни картини от бекграунда си на номенклатурна издънка, а другия от настоящото си битие на борсова акула и преуспял индивидуалист. И това би трябвало да ни убеди, че разговорът за историята е безсмислен !!


ни оправят и от ляво, и от дясно и дори либерално:) Светла е написала чудесен постинг, Борето му се привиждат "зелени човечета" Впрочем червени предрешени в зелено. Колкото вога да кажа номенклатурна издънка, точно толкова и издънка на съдени и осъжждани след девети. Аз мога да рева далеч по силно от Катана и Борето защото при тях е прочетох, разказаха ми, имам роднина някакъв който имал роднина...а аз Дядо, вуйчо и прочее. Катана постинг писа за Крапчев, а азмога да кажа че съм купонясвал /и не само/ в къщата на Крапчеви. Той ми педлага да върнем реституцията. Съгласен, ама всички. Защото не знам до колко позвамаш София, но до къщата та Мистер Сенко и Хемус има едно къщле с хубав дмор между впрочем. Беше някога клуб на Оф. Та го върнаха на наследник на собствениците. Та той зарадван от демокрацията го дари на СДС. Писаха и във вестиците и прочее. Да ама сега оставиха приземно стайче за круб, а останалото е кръчма. Скъпа кръчма. Впрочем и червените правят същите свинищини с няколко клуба. В един дори комар се играе. Не взимам стрна. След заменките и бонусите съмнявам се, че БСП е партията ми. Просто ставащото силно ме възмущава и изразявам възмущението си гласно. Това е!
цитирай
40. vencivaleri1951 - Впрочем ако не ме лъже паметта Катана
10.03.2012 17:00
[quote=katana]Да уточним - и
Напротив. Дори ме запозна с авдоката си който ни свърши всичката работа. Просто сме си говорили по тези въпроси и знам мнението му. пНе знам откъде Коларови имат имоти, но знам , че са солидни. Да не би да намекваш, че екрал от Коминтерна:))) Защо тогава Димитров си отиде гол като пушка? Той и генерален секретар е толкова дълго, и завеждащ външния отдел на КПСС петнадесетина години. На сестра му Магдалена Баръмовабутнаха къщето до Водната кула и направиха блок. Взе жилище само внучката и, а внук и и мой съученик Янчо пи студена вода защото нямаха кинти за две жилища , а и се беше оженил и жена му имаше. Добре, че го държи още та има покрив:))) Когато ти говоря за съседите го казах нарочно. Това са две фамилии пострадали жестоко след 9ти. Аз имам пострадали и от след девети и от преди девети другата страна. Забелязмаб съм и преди и сега, че най високо викат хората които са били встрани от процесите или ако са имали някакви премедия то са били като бутане по стълбите на Раковска134. Ето баща ми е син на чвек със присъда по ЗЗД/но помилван/ На Крапчев сина е на другата плоскост, но той и баща ми ако не най близки приятели бяха поне добри познати. Ходили са на лов, играли са карти и...по цели нощи са спорели, но без да се обиждат един друг. На Иоцови пък майка се яви в съда да свидетелства против гехен наемател който през след 9 тите бе настанен и бе загубил нуждата от жилище, но не го освобождаваше. Факт е, че едва ли щяха да се оправят ако баща

ти предложих същия адвокат понеже пищеше, че не ти върнали някакъв имот. Ти както винаги се извъртя и каза, че и документите изчезнали ли , свили ли са Ви ги...не помня. некаква смехория пак измисли. Попитай ме защо след 10 ти ноември доста он собствениците на хубави къщи н Лозенец си продадоха имотите. Как така 45 години на репресии и проче същите тези репресирани/сякои наистина/ не бяха принудени да си продават имотите?
цитирай
41. usandthem - черния дзвер 35 Не поставям под съмнение познанията ви за селското стопанство,
10.03.2012 17:01
допускам възможността да сте били председател на ТКЗС и да познавате материята отблизо. И аз няма да се впускам в спорове, ще припомня само срещата на Митеран с българските студенти. По това време свръхразвитото българско земеделие бележеше непрестанни успехи в "ранните зеленчуци". На тази среща имаше и такъв въпрос - "Кога най - рано излизат ранните зеленчуци във Франция. " Отговорът на Митеран беше : " Към 4 часа сутринта ! " :)
цитирай
42. анонимен - Аз ти предлагам една разходка из Лозенец
10.03.2012 17:13
Ама, като се стопли, че ще е пеша. Гличица, Милин камък и още. Ще посетим един куп къщя на хора, които са си тав от 20-те и 30-ти години на миналия век. Ще посетим и братовчед ми. Аз ще ти показвам къщи и ще казвам имена, ти ще показваш къщи и имена. Става ли? Нали знаеш, че съм си играл там от дете и знам нещата?
Сега повтарям на всеослушание, че не съм се извъртял /писна ми да лъжеш/, а направо си ме заплашиха да не се занимавам с имота, защото на мама ще и се случи нещо. Четеш ли или да повтарям?
цитирай
43. blackpredator - ТКЗCтопанство Усама, различно от яловото Панство
10.03.2012 17:20
Уместен въпрос към Митеран. Още тогава, оранжериите в Мартен примерно, си бяха денонощна борса и преди 4 сутринта...
цитирай
44. usandthem - не, не е уместен, црънчо,
10.03.2012 17:30
за французин и въобще за европеец по това време си е направо неразбираем. Както са били неразбираеми изрази от типа " ПУСНАЛИ СА чушки, пуснали са банани, " , както и въпроса " ДОЙДЕ ли хляба ?!". Помниш ли ги тези въпроси на жениците с мрежичките ?! И не се опитвай със сравнението на днешния батак да представиш мизерията от едно време за социалистически рай. То е като да докажеш, че по време на византийското робство е било по-добре отколкото през турското. Схващаш ли ?!
цитирай
45. vencivaleri1951 - И кои ще ми посочиш в района на тези улици.
10.03.2012 17:37
katana написа:
Ама, като се стопли, че ще е пеша. Гличица, Милин камък и още. Ще посетим един куп къщя на хора, които са си тав от 20-те и 30-ти години на миналия век. Ще посетим и братовчед ми. Аз ще ти показвам къщи и ще казвам имена, ти ще показваш къщи и имена. Става ли? Нали знаеш, че съм си играл там от дете и знам нещата?
Сега повтарям на всеослушание, че не съм се извъртял /писна ми да лъжеш/, а направо си ме заплашиха да не се занимавам с имота, защото на мама ще и се случи нещо. Четеш ли или да повтарям?


Добри Джурови, Милко Балеви, Папазови, Пръмови, Велчеви: Вапцарови)))...а и Антелина беше на Бигла също ако се сещаш коя беше тя:) В този участък освен Холандското консулство където беше няма стара солидна къща и осъдени от НС в големия процес с регентите Катана. "Контрите" са по надолу:)
цитирай
46. blackpredator - Съгласен Усама!
10.03.2012 17:43
Аз не оспорвам робствата.
Оспорвам твърденията за "по-хубаво" робство...
цитирай
47. анонимен - Икономист до usandthem
10.03.2012 17:51
Ма моля ви се бе юнаци,кой иска да се прегръщаме? Още повече,да ми четете глупостите,че и да се дразните от тях? Единят изход е просто да не ги четете,другият да ги отминавате с презрение,а третият е по малко да се ядосвате.Аз акъл не давам никому.Мислех,че тук всеки споделя своите възгледи.Пък и тънките опити за подигравка само гъделичкат самочувствието ми.
Вие какво искате.Някои да "носят срама по челото", а вие само "синила от бича,следи от теглото".Говорете си за история.Щеше да е приятно,ако беше сериозен аналитичен исторически диалог.Ама то според мен е идеологически плач придружен с обилно подсмърчане и закани "Знаетие ли кой е батко!"
Ми като ви е толкоз зле тук в следствие на унаследеното от комунизма и днешните му метастази, имате два изхода.Или оперирайте или файрум.В Кипър да речем.Като директори на "Сайпръс Популар Банк".
А на милият катана искам да напомня,че както и да съм се нарекъл-икономист,финансист,фетишист или ексхибиционист,това не променя същността на нещата.Не зная от къде вадиш изводи от какво разбирам и от какво не,но слава Богу за сега още не съм на заплата при теб и резултатите от професионалната ми компетентност ги определят "съпартийците" ми.
До колкото си спомням,аз за твоите професионални качества не съм се изказвал или не съм характеризирал всестранно развитата ти личност.
И да,примирил съм се с това което ми изнася.Ти нали твърдиш,че живееш добре,с кое не си се примирил?
Опита ми да ви помогна,явно е безсмислен.Децата на "лейтенант Щмид",дълги години ще изкарват психологичекките си сандвичи от синините нанесени им от граховите зърна на комунизма под дюшеците.Впрочем, видях колко са интересуващите се от "зверския лик" на комунизма,кървавите му престъпления и съдбата на жертвите му.
На 1 ви февруари около НДК то бяха към 50 тина души заедно с охраната на Гоце - делчевския комсомолски секретар.И много младежи, катана.Ма по дискотеките в НДК.
Никой не е пророк в собственото си село.Събота вечер е и извинете ще се отдам на свинщина.Чао!
цитирай
48. balgarski7vinarki - живеем във време в което управлява принципа "да си правим живота ден за ден"
10.03.2012 18:03
И всичко,което днес ни изглежда реално утре може да е виртуално минало.
А освен това пак си е на власт простотията само дето не очакват да им казват "другари" а са френдове и "сортирането" на животите е от нищо не стоплящия от нашия живот компютер от майната си .
както и да е - под мрежата на лайнарската глобалка сме и отвсякъде капят глобални фъшкии
цитирай
49. usandthem - икономист - голямото ти его и свеждането на темата до твоята личност те вкарват отново в заблуждение.
10.03.2012 18:29
Не съм отправял оферта към теб за прегръщане , нито съм визирал твои глупости.Дали се налага от време на време да те подсещам, че този блог не е създаден специално за теб ?! Манталитета на директор от соц времето е трудно преодолим навярно, иначе нямаше нито да раздаваш указания за изходите , които имаме, нито да се опитваш да ни помагаш, без да сме те молили. Просто трябва да приемеш факта, че има хора, които се интересуват от миналото и не си ти човекът, чиято оценка за такива хора е меродавна. Колкото са - толкова, малко, или много са е без значение - що като се бяха събрали един милион на "Цариградско шосе" да не би да беше съгласен с тях ?! Като "плачат" милиони за Ким Чен Ир да не би да им вярваш ?! Ако идеята ти е , че щом си материално успял, можеш да "помагаш" на децата на "лейтенант Шмид", да взема да ти покажа един куфар с пари и да ти "помогна" да разбереш моята теза.

DO I make myself clear ?! :)
цитирай
50. анонимен - Заслепеността ни пречи да виждаме очевидното понякога...
10.03.2012 18:51
"традиционните български стоки: факсул, лук, картофи се внасяха целогодишно от чужбина "
"Националната авиокомпания трупаше само загуби."

Глупости на търкалета. Не знам каква теза можеш да изградиш, когато използваш откровени глупости и неистини, но... всеки пише каквото може. А това да си затваряме очите за очевидни неща и да се опитваме да забравим неудобните истини - е масово е. :)
цитирай
51. boristodorov56 - 50. анонимен
10.03.2012 19:43
Разбира се, че са глупости, но жалкото е, че са очевадна и доста неудобна за някои хора истина днес.
Разбираш ли каква е мизерията в начина ти на мислене?
цитирай
52. boristodorov56 - Това определено е разбиващо, особено аргумента с куфара!
10.03.2012 19:50
usandthem написа:
Не съм отправял оферта към теб за прегръщане , нито съм визирал твои глупости.Дали се налага от време на време да те подсещам, че този блог не е създаден специално за теб ?! Манталитета на директор от соц времето е трудно преодолим навярно, иначе нямаше нито да раздаваш указания за изходите , които имаме, нито да се опитваш да ни помагаш, без да сме те молили. Просто трябва да приемеш факта, че има хора, които се интересуват от миналото и не си ти човекът, чиято оценка за такива хора е меродавна. Колкото са - толкова, малко, или много са е без значение - що като се бяха събрали един милион на "Цариградско шосе" да не би да беше съгласен с тях ?! Като "плачат" милиони за Ким Чен Ир да не би да им вярваш ?! Ако идеята ти е , че щом си материално успял, можеш да "помагаш" на децата на "лейтенант Шмид", да взема да ти покажа един куфар с пари и да ти "помогна" да разбереш моята теза.

DO I make myself clear ?! :)

цитирай
53. ok3223 - Боре,Боре
10.03.2012 20:55
защо се изказваш по въпроси, от които не разбираш.
Шоково терапия по Балцерович...
Ти на мене, аз на теб и раз-два готово. И двамата ШОКОВО стАваме милионери по Балцерович. И у Русия, и у нас донякъде, на много места стана така и крах...Вече 20 год. не могат да се оправят...И поляците не са цъфнали.
Ама икономиката, обществото, животът, са сложни неща и деликатни системи, които не се променят и опраят с раз.
Почети малко икономика(микро и макроикономика), литература по тези въпроси океан, и ха дано посхванеш нещо...
Че то, ако бе толкова лесно и просто, нямаше с кризи като днешните да си блъскат главите десетки нобелови лауреати по икономика, и хилаяди топ икономисти, да се хвърлят често на вятъра трилиони долари, без да дадат очаквания ефект и пр. и пр.
Боре, Боре, купи книжка по икономикс, струват 10-15 лв. и почети малко.
Ще видиш, че нещата не са никак прости.
Не разсъждавай като Сталин в неговия "шедоьовър" "Икономически проблеми на социализма".
Той е бил недоучен поп...а ти се каниш да надминеш и него.
Не се конкурирай по некомпетентност и нахалство с КАТАНА-сан.
Не си случаен човек...аз така мисля.
Поздрави: Ок
цитирай
54. liliyanaandreeva - Толкова много гняв, анализ и син...
10.03.2012 21:51
Толкова много гняв, анализ и синтез, а нито едно реално предложение за изход! Защо да спорим колко тиквички ще роди тиквата: дали ще са десет или пък девет? Господа, това е недостойно! И все едно и също до втръсване!
цитирай
55. boristodorov56 - 53. ok3223 -
10.03.2012 22:03
Саше, Саше - Полша е с най-голям годишен растеж на БНП в Европа и нема - безработица и никаква криза подобна на нашата.
Не съм компетентен, но няма нужда - щом премиер може да бъде човек без нито един ден трудов стаж.

цитирай
56. vencivaleri1951 - Не знам от кога си в Сандански, но помня в този регион
11.03.2012 00:15
usandthem написа:
за французин и въобще за европеец по това време си е направо неразбираем. Както са били неразбираеми изрази от типа " ПУСНАЛИ СА чушки, пуснали са банани, " , както и въпроса " ДОЙДЕ ли хляба ?!". Помниш ли ги тези въпроси на жениците с мрежичките ?! И не се опитвай със сравнението на днешния батак да представиш мизерията от едно време за социалистически рай. То е като да докажеш, че по време на византийското робство е било по-добре отколкото през турското. Схващаш ли ?!


какви инвестиции се хвърлиха именно в селското стопанство. Ръководител на проеста беше Мазнейков. Всичко под вода, внесоха са устойчиви южни сортове. Причкапов "заложи главата си" да тези кинти. После дойде 92 ра с "малко но завинаги" Изтръгнаха и продадоха на гърците като скрап модерна и ефективна напоителна система струваща десетки милиони, изстръгнаха стотици декари овошки лозя и прочее. След Кресна имаше маслинови и портокалови насаждения. Изкорениха ги да върнели земята в реални граници. Е върнаха я и сега пустее в реални граници, а вие ходите да пазарувате в Македония за качествени продукти
цитирай
57. анонимен - Казах, че ще те заведа. Искаш ли? Дължиш ми вече 15 лева консултантски. Икономиста, повече.
11.03.2012 00:36
vencivaleri1951 написа:
katana написа:
Ама, като се стопли, че ще е пеша. Гличица, Милин камък и още. Ще посетим един куп къщя на хора, които са си тав от 20-те и 30-ти години на миналия век. Ще посетим и братовчед ми. Аз ще ти показвам къщи и ще казвам имена, ти ще показваш къщи и имена. Става ли? Нали знаеш, че съм си играл там от дете и знам нещата?
Сега повтарям на всеослушание, че не съм се извъртял /писна ми да лъжеш/, а направо си ме заплашиха да не се занимавам с имота, защото на мама ще и се случи нещо. Четеш ли или да повтарям?


Добри Джурови, Милко Балеви, Папазови, Пръмови, Велчеви: Вапцарови)))...а и Антелина беше на Бигла също ако се сещаш коя беше тя:) В този участък освен Холандското консулство където беше няма стара солидна къща и осъдени от НС в големия процес с регентите Катана. "Контрите" са по надолу:)

Абе човек, спри да пишеш и давай на практика. Да кажем, че приди 40 минути минах от там, където аз со израстнарл, а ти си се сдобил с жилище. ПиснА ми от дърдорковци.
цитирай
58. анонимен - За Окейчо-специално
11.03.2012 00:43
Баси, хващам се на бас със тебе на 100 водки и да си докажем тезите. Не, на 100 кремвирша, ама фашистки. Сядаме и смятаме хипотезите ти. Щото сте пълни икономически дупки. Ти, Венци и Икономиста.И още куп дълбоки дупки.
Писнахте ми, бе!
цитирай
59. ok3223 - Катанка
11.03.2012 07:50
Ти си смешник бе. Клакьорче подковано слабо и самонагаждащ се лагер. Изнася ви да ривете КГБ и ДС, с това да оправдавате пладнешкия обир и разгром над българската икономика, устроен от ордата СтаниДаСедна и главатарите мангала Ванчо Костов и Ал. Божков. За "заслугите" Луканов си получи наградата, а мангала и днес се репчи и води говедата от ДСБ.
Това ли ти е тавана. Водките и кремвиршите.
Тук става въпрос за интелекти и знания, за поне относителна интелектуална честност, каквито при теб липсват.
Такива като теб, клакьори и лакеи на силните на дено, които се мъчат да хванат рибки у мътна вода у нас колкото щеш...
Но толкова нагло некомпетентни и безпардонно нахалните сте малцина.
цитирай
60. vmir - Икономиката на България тръгна нагоре след 1996 САМО благодарение продажбата и ликвидацията на
11.03.2012 08:15
най-губещите предприятия. Абсурдно и убийствено за България е, че престъпници продължават и днес да клеветят онези, които имаха смелостта и доблестта да спасят стотици хиляди животи от неизбежният канибализъм и епидемии, към които тласкаха престъпните масови спекулации с реалнните стойности в икономиката.

Непростимото "престъпление" на ОДС е, че сложи край на мечтите за мегазабогатяване от лешоядство, а някои юроди като предишния коментиращ и до днес не спират да се тръшкат, че агонията на соц индустрията не е продължила колкото са си мечтали, и си въобразяват, че ще клеветят до безкрайност. Скоро ще се разбере и цената на техните престъпни клевети, а уродите бързат да се тръшкат сега, защото по-късно мамените ще ги плюят в лъжливите и крадливи зурли, ако си ги покажат.
цитирай
61. анонимен - Разбирам колко е ограничен твоя начин на мислене
11.03.2012 08:39
boristodorov56 написа:
Разбира се, че са глупости, но жалкото е, че са очевадна и доста неудобна за някои хора истина днес.
Разбираш ли каква е мизерията в начина ти на мислене?


Това за вноса на зарзават чете ли го някъде или замъгления ти мозък го роди, когато полусъбуден и увит в юргана. А за авиокомпанията дето била на загуба някой тъпанар в кварталната кръчма ли ти го подшушна на уше, ха ха ха
Естествено, че един кон с капаци като теб няма как да разбере че е кон с капаци и цвили ли цвили...
цитирай
62. boristodorov56 - 61. анонимен - Кич.ел - не се промушвай нелегално като шумкар на акция за кашкавал!
11.03.2012 09:08
Кич.ел - пич смел - с капаци, да, ама кон,
а не скопен катър като теб!
цитирай
63. анонимен - Икономист до usandthem
11.03.2012 09:47
NO komment! Your problem.
Съм само тъпо бивше соц. директорче и купешки думи от сорта "его" не разбирам.Но ние в София,понеже сме "икономически дупки",според "икономическата кръпка"катана,работим по сметки,а не с куфарчета.
Чаветата на "лейтенант Шмид",да напрягат мишци-спасението им от удавяне е описано от същите автори.
Аре,че е неделя,единствения ден в който се къпем и перем.Ще ида да си хигиенизирам......съвестта и кура.
цитирай
64. анонимен - Да речем, че Окейчо е виден икономист под прикритие
11.03.2012 09:47
Неговите икономически аргументи никога не излизат извън рамките на обидите, било персонални, било по публични личности. Ей това наричам обоснована позиция.
Окейчо, готов ли си да смятаме, обаче? Примерно, да съпоставяме държави с близък икономически и демографски потенциал, но с различни политически и икономически системи. Същевременно да оценяваме влиянието на монополните състояния върху макроикономиката на държавата.
Понеже си съвсем кадърен икономист и /разбира се/ боравиш с точни данни, ще очаквам от тебе да направиш съпоставка между цените на горивата и цените на петрола на средиземноморския пазар. Както се твърди, че е базата. Надали ще е проблем за тебе да дадеш такива данни.
Същевременно ще помоля ВенциВалери да даде данни за състоянието на Пенсионния фонд към 10.10.1989 г.
цитирай
65. vencivaleri1951 - Катана , тук пак не позна.
11.03.2012 10:21
katana написа:
vencivaleri1951 написа:
[quote=katana] повтарям?


Добри Джурови, Милко Балеви, Папазови, Пръмови, Велчеви: Вапцарови)))...а и Антелина беше на Бигла също ако се сещаш коя беше тя:) В този участък освен дето аз со израстнарл, а ти си се сдобил с жилище. ПиснА ми от дърдорковци.


аз съмпо отдавна там от теб, най малкото защото съм по голям. Казах ти един път, ще ти повторя. Живял съм винаги в дом в който е строен било от мен, било от предките ми. В Лозенец съмот 55та. Къщата на нашите е на място собственост на родителите на майка ми и е построена главно от ДСО двама братовчеди на баща ми:) За моето жилище -вместо да обикалям и да се моля някъде за по добро жилище не избягах от разпределение, дори с три години си удължих престоя в строителството. С двама колеги се разтърсихме за паянтови сгради в приличните квартали, намерихме две такива и се договорихме със собствениците. Сградата има 17 апартамента-четри взехме ние, два взе общината и 11 собствениците. На практика с колегите не само нашите , а и на хората направихме жилищата. Като потвърждение мога да ти споделямил жест на съседите/главно собственици/, че до средата на 90те ни бяха изключили от вноски за общи консумативи и услуги. Послестана скъпо. Селския ни дом е на парцел на другия дядо, а имаме и едно малко бунгало на морето, . Баща ми купи маломерен парцел от негов колега. Това са ни имотите през соца . Грам държавно участие няма. Ти можеш ли да кажеш същото за твоите придобити по соц време. Сега съм по понятни причини пак в Лозенец и ти където искаш да ме разхождаш аз разхождам кучката си. Боя се че познавам квартала , а и хората не по зле от теб. Района където ти ми сочиш общо взето е бил заянатчийски и работнически/горната част на Лоценец/, така че диамантите там не са се изкарвали лесно:) Казах ти от ляво и дясно кои са съседите на нашите. Мисля си дали да ти кажа фамилията на другата част от родата ми, но се страхувам да не загубя Кичел. Ще се учудиш много Катана.
цитирай
66. usandthem - венци - всичко, което се продаваше в магазините по времето на соца го " Пускаха" !
11.03.2012 11:12
Имаше ДЕФИЦИТ . Малоумни ли сте, късопаметни ли сте ?! Асортимента беше беден, имаше стоки, които се взимаха само с връзки ! За какво говорим ?! Като беше толкова хубаво, защо свърши, що ви рухна стабилната държава и прогресивния строй ?! Американци ли ни нападнаха, или 1989 година СДС беше на власт ?! Защо винаги мълчите като насрани след този въпрос ?! Сега има всичко , бе , пичове, що ревете ?! Оказа се , че по света има плодове и зеленчуци за които даже не сме подозирали ! :) Не можете да си ги купите, кой ви е виновен ?! Ето икономист не се оплаква ! Вие на кой ревете ?! На тези, които свалиха Тато ли ?! Какво си купувахте по времето на Луканов ?! Или по-точно - в колко часа си го купувахте ?! Нали го нямаше още лошия брадат ликвидатор ! Бе вие верно сте малоумни ! Орсовките помните ли ?! Е го Д. Попов , ядосан, че са го прескочили си казва в прав текст : "БКП раздаде 2,5 милиарда долара на свои хора "! И това са само парите за които той знае ! Милионерите от БСП цял живот ще ви лъжат и плащ.шат с лошия Костов ! Ще ви махат от подиума, а вие долу ще нагъвате подарените кебапчета ! Тъпи сте като гъдулки !
цитирай
67. usandthem - венци - а и за да те озадача допълнително, ще ти кажа, че съм живял на
11.03.2012 11:18
"Галичица" 18 А. Знаеш ли кой посланик живееше там ? Инициалите са му като на автомат Калашников, а държавата, в която беше посланик - ГФР :)
цитирай
68. анонимен - Нашите са там от началото на 20-те години. Даже ще уточня мястото. Знаеш ли къде са били германските бараки?
11.03.2012 11:53
vencivaleri1951 написа:
katana написа:
vencivaleri1951 написа:
[quote=katana] повтарям?


Добри Джурови, Милко Балеви, Папазови, Пръмови, Велчеви: Вапцарови)))...а и Антелина беше на Бигла също ако се сещаш коя беше тя:) В този участък освен дето аз со израстнарл, а ти си се сдобил с жилище. ПиснА ми от дърдорковци.


аз съмпо отдавна там от теб, най малкото защото съм по голям. Казах ти един път, ще ти повторя. Живял съм винаги в дом в който е строен било от мен, било от предките ми. В Лозенец съмот 55та. Къщата на нашите е на място собственост на родителите на майка ми и е построена главно от ДСО двама братовчеди на баща ми:) За моето жилище -вместо да обикалям и да се моля някъде за по добро жилище не избягах от разпределение, дори с три години си удължих престоя в строителството. С двама колеги се разтърсихме за паянтови сгради в приличните квартали, намерихме две такива и се договорихме със собствениците. Сградата има 17 апартамента-четри взехме ние, два взе общината и 11 собствениците. На практика с колегите не само нашите , а и на хората направихме жилищата. Като потвърждение мога да ти споделямил жест на съседите/главно собственици/, че до средата на 90те ни бяха изключили от вноски за общи консумативи и услуги. Послестана скъпо. Селския ни дом е на парцел на другия дядо, а имаме и едно малко бунгало на морето, . Баща ми купи маломерен парцел от негов колега. Това са ни имотите през соца . Грам държавно участие няма. Ти можеш ли да кажеш същото за твоите придобити по соц време. Сега съм по понятни причини пак в Лозенец и ти където искаш да ме разхождаш аз разхождам кучката си. Боя се че познавам квартала , а и хората не по зле от теб. Района където ти ми сочиш общо взето е бил заянатчийски и работнически/горната част на Лоценец/, така че диамантите там не са се изкарвали лесно:) Казах ти от ляво и дясно кои са съседите на нашите. Мисля си дали да ти кажа фамилията на другата част от родата ми, но се страхувам да не загубя Кичел. Ще се учудиш много Катана.

цитирай
69. анонимен - А стига бе! По кои времена си живял там? На Галичица? :-))))))))))
11.03.2012 11:56
usandthem написа:
"Галичица" 18 А. Знаеш ли кой посланик живееше там ? Инициалите са му като на автомат Калашников, а държавата, в която беше посланик - ГФР :)

Нищо чудно и да се знаем.
цитирай
70. анонимен - Ауууу, каква прелест. Кои са ти съседите.
11.03.2012 12:14
Че аз помня двата блока на ЦК, които дадоха старта Семинарията да почервенее. Ама бяха с огради, със охрана. Както си му е реда за хората, които се страхуваха от всенародната любов. И още нещо ще ти кажа. На същата Галичица беше и една от вилите на ДС. Където са разпитвали враговете народни. Я ми кажи Венци, какво е станало в Семинарията на 20 септември 1944 г. Като местен, трябва да знаеш.
цитирай
71. boristodorov56 - А къщата на Илка Попова под Белги...
11.03.2012 14:17
А къщата на Илка Попова под Белгийското посолство на Бул. Христо Смирненски - знаете ли?
цитирай
72. анонимен - Боре, Боре..... Още нещо да питам кореняка лозенчанин
11.03.2012 14:22
Там има един район, който имаше название "кварталат на ...... ?" Ориентир-сегашния магазин ... абе как се казва сега супермаркет е.
цитирай
73. boristodorov56 - 73. анонимен
11.03.2012 14:45
От Луната падаш.
По това, което твърдиш си личи, че не си живял по времето на разцвета на соца!
Нито картоф, нито лук, нито фасул или леща имаше в държавните магазини.
Как да ти го докажа?
Може би трябва да потърся статистиката за 1 998 год. за производството на тези селскостопански стоки у нас, но дали не мислиш има публикувана такава?
цитирай
74. vencivaleri1951 - Катана явно не четеш.
11.03.2012 17:30
katana написа:
Че аз помня двата блока на ЦК, които дадоха старта Семинарията да почервенее. Ама бяха с огради, със охрана. Както си му е реда за хората, които се страхуваха от всенародната любов. И още нещо ще ти кажа. На същата Галичица беше и една от вилите на ДС. Където са разпитвали враговете народни. Я ми кажи Венци, какво е станало в Семинарията на 20 септември 1944 г. Като местен, трябва да знаеш.


Номенклатурата се засели в района който ти си обитавал. Къщите там бяха по малки , да не кажа паянтови. Големия Блок на ЦК доводната кула е между впрочем върку къщата на сестрата на Г Димитров. Аз живея по надолу ...при фашагите:) От ляво на нашия парцел е къщата на Крапчев за когото ти писа постинг май или обширен коментар От дясно на Проф СветославЙоцов склуптор и брат на профБорис/така беше май името/ Йоцов министър на Просветата при любимото ти НВеличество Борис трети. За сведение парцелите са купени заедно било е 5 и нещо декара лозе и разделени след това. Съдбата на Крапчев и Йоцов ти е известна. Ти си десидент Катана...питам те знаеш ли къде е къщата на последователя ти Илия Минев...паметника го знаеш вероятно, но къщата знаеш ли я. Виж Борето като консерватор ти посочи улица на недобити контри и фашаги също. Ти общо взето катанка си живялв пролетарската част на Лозенц Редом с Баръмови , Димитров, а по късно и с победителите. Защо не споменеш най колоритната личност на маалата ви. Бай Панто каруцаря? Ами той бе до водната кула, а малко по надолу до Кинтекс бяха колегите му. Какъв хайлайф, какми диаманти аристократе...:))) Вонеше на фашкии, гледаха и овце/бай Иван руснака/
цитирай
75. анонимен - Цар си да отклоняваш тематиката. Аз те попитах нещо, ще ли ми отговориш?
11.03.2012 17:50
Сега да поясня нещо, че май ти не четеш. Аз съм живял в Центъра. До Славейков. В Семинарията са ми роднини. И два срока учих в Ламби Кандев - 108 у-ще. Май това беше номера. Та така, хайде пак да питам. Какво е станало в Лозенец на 20 септември 1944 г. И как се е наричал района около супера.. Не ми размахвай съседи. Питам за неща, които всеки месетен знае.
цитирай
76. vencivaleri1951 - Беше споменал вече май. Когато ти си живял обаче , аз съм бил в центъра.
11.03.2012 18:07
usandthem написа:
"Галичица" 18 А. Знаеш ли кой посланик живееше там ? Инициалите са му като на автомат Калашников, а държавата, в която беше посланик - ГФР :)


Все пак на Галичица имам много познати и съученици , добър приятел. Много дипломати има в района. Не го познавам съседа ти. Впрочем все се въртим наблизо двамата:) Земляци май, живели в един и същи квартал, много вероятно е съсед да ти стана. Ще пробваме първо под наем, и ако има подобрение ще мислим за покупка.

Сега за дефицита през соца. Съществуването му е безспорно за някои видове стоки.
-Тотален дифицит за качествена техника/коли и аудио техника и проче/
-Периодично отсъствие на деликатесни храни , някои вносно облекло Само ,че има дефицит на стоки поради висока покупателна способност , и има дефицит на потреблението поради ниска покупателна възможност.
Виж проф.Ан рутинно съм бил в различни бюра..комсомол, партия, профсъюз. Контролирал съм и фонд СБКМ. Тоест ...случвало се е да утвърждавам рецептурника на столовото хранене на Строителния комбинат в който работех. Тоест двуразовата манджа на 10ина хиляди работника. Тя се изработваше от диетолози и съдържаше необподимикалории и видове храни. Общо взето това беше практиката навсякъде. Знам какво консумираха бачкаторите тогава и за какви пари, виждам и какво си купуват с ваучерите работниците на фирмите които обслужвам. Около столовете и кухните ни/подвижните/ винаги се въртеше някакъв свинар/ето и премиерът призна , че е обикалял санаториумите в банке събирайки остатъците за прасетата/ който събираше храната която се изхвърляше. Сега драги гладуват, за да занесат нещо на децата си от купоните.
Да пускаха, но и дефицит правехме самите ние. Как се купуваше луканка...д килограми, агнешко-цяло агне,домати със щайги, с хляб се хранеха животни, грозде с щайги, дини с багажник... Нашите плодове, зеленчуци, много храни бяха субсидирани и бяха далеч под себестойността си/рибата например сега е 7, 8 ръти по скъпа при по ефтини пари/ Най обичам примера с бананите. Пускали за нова година само. Да за нова година пускаха безмитни и без ДОО/сегашното ДДС/ банани в норушение впрочем на закона. През останалото време ги имаше винаги и достатъчно във фирмените магазини на Булгарплод-общо взето на сегашната им цена. Даама кой ще купува ежедневно банани за два лева когато грозде, круши, кайсии...струват стотинки. Кой ще купува обмитени портокали когато кубинските струвака стотинки. Последните да фреш межде впрочем са по добри и ти го знаеш след като си работил там. Може ли да кажем че има дефицит на кубински портокали...Ами не. По скъпо ще ни струват...транспорт, сборове... Просто не ми се рови в статистиката приятелю...нямам време, но освободя ли се ще го направя. Ще се учудиш в калории и асортимент какво сме произвеждали в сравнение със сега. Прост пример. Преди сърбите и гърците пазаруваха у нас сега ние пазаруваме н Македония и Сърбия. Поне аз го правя за някои неща. Ето мисля зъби да правя. Два пъти е по ефтино.
цитирай
77. анонимен - Икономист
11.03.2012 18:32
Разделихте ли парцелите в "Кору Багларъ"? Що ви дразни така маалата? "Ламби Кандев" беше 107 осн.училище.От почти 53 години живея тук.Цял живот съм играл мач в двора на училището.Свалял съм с отвертка тръбите от старите трамваи №2 за тръби за фунийки.Крали сме череши и вишни по дворовете.Зиме сме се пързаляли с кормилачки по "Св.Гора" и "Хр.Смирненски".
И това ли е твое,бе катана?Аз да не знам!
Ми ела сега си го вземи от муцуните,дето изпонастроиха блокове и кръчми в градинките.Като се почне от Янчулев, та и до днес вашите "сини"кметове ебаа мамата на квартала.И надойдохте..."лозенчани" в повече!
цитирай
78. анонимен - Хайде и ти се включи. И на тебе ще кажа. Аз съм роден в Центъра, до Славейков.
11.03.2012 19:29
анонимен написа:
Разделихте ли парцелите в "Кору Багларъ"? Що ви дразни така маалата? "Ламби Кандев" беше 107 осн.училище.От почти 53 години живея тук.Цял живот съм играл мач в двора на училището.Свалял съм с отвертка тръбите от старите трамваи №2 за тръби за фунийки.Крали сме череши и вишни по дворовете.Зиме сме се пързаляли с кормилачки по "Св.Гора" и "Хр.Смирненски".
И това ли е твое,бе катана?Аз да не знам!
Ми ела сега си го вземи от муцуните,дето изпонастроиха блокове и кръчми в градинките.Като се почне от Янчулев, та и до днес вашите "сини"кметове ебаа мамата на квартала.И надойдохте..."лозенчани" в повече!

Роднини са ми в Семинарията. Да пиша ли с главни букни или ще запомните?
Колкото до кормилачките, слаба ракия си. Ние се катерехме над Княжево. Белята вода. Която взе, че стана Бялата вода. Връх на смелостта беше да минеш по мостчето и да продължиш надолу. Там си счупих ръката за втори път.По същото време, братовчед ми вече караше ски с разум, на мене ми бяха забранили да се качвам на такива неща, че се опасяваха за живота ми. Всъщност, спомних си, че нямаше зима в която да не се слизаше от Копитото, по Малкото Копито, до Княжево с шейни.
Така, сега се вземи в ръце и пиши смислено.
Поемам вината за всичко изпонастроено на Лозенец, Семинарията, както и за мутрясването на квартала. Мога и други вини да поема.
А ти знаеш ли какво е станало на 20 септември 1944 г.в Лозенеч, по това време именувана Семинарията?
цитирай
79. анонимен - Икономист
11.03.2012 19:50
Въобще не ме интересува!А ти знаеш ли какво е станало на 12 април 1377 г. в Дижон, именуван по това време Дижон?
Вземам се в ръце и отивам да си пия виното.Съжалявам,че се включих,извинявай!Време е някой пак да ме подсети,че този блог не е създаден специално за мен.Забравям,кво да правя,тоталитарна амнезия!
цитирай
80. анонимен - Е, ще кажа, но по-късно. Всъщност и като разбереш, пак няма да те интересува или ще имитираш утрепан
11.03.2012 20:21
анонимен написа:
Въобще не ме интересува!А ти знаеш ли какво е станало на 12 април 1377 г. в Дижон, именуван по това време Дижон?
Вземам се в ръце и отивам да си пия виното.Съжалявам,че се включих,извинявай!Време е някой пак да ме подсети,че този блог не е създаден специално за мен.Забравям,кво да правя,тоталитарна амнезия!

Нищо ново за мен. А би трябвало да знаеш. И ти го играеш тамошен кореняк.
цитирай
81. анонимен - Странно, замлъкнаха кореняците от Лозенец
11.03.2012 22:14
Е, да ви разкажа. Както се разбра, Семинарията е бил квартал на хора от средната класа. Не богати, но работещи. Бежанци, българи от стара България, след 1918 г. Започнали от нулата с подкрепа на държавата и общината.
На 20 септември 1944 г. Освободителката,Червената армия с подкрепата на "другарите" блокират квартала и изритват всички живущи, само с багаж, който са могли да носят. И настанаяват съветски офицери с жените им. Когато моята баба е отишла да си вземе пантофите, какво видяла. една офицерша, облечена в нейния пеньоар и обула нейните пантофи.
Само до вметна. Когато са дошли германците, техни офицери и български офицери са питали, има ли свободни стаи и дали биха приели наематели. Наемите са се плащали в левове от германците. Това е в кратце, другари!
Е Икономисте, твой ред е да кажеш за Дижон. Може би ще споменеш за дижонската горчица.
цитирай
82. vencivaleri1951 - Катана пак започваш приказки от рода на Батето как ти свил през 44та марките.
11.03.2012 23:50
Как взеха Вашите къщи бе Катанака тези руснаци. Че е имало настанени, но Лозенец изселен.!?..Пък и офицер воювал а съпругата му с него. Да не би съпругата на маршал Толбухин до е опрела до халата на баба ти, па и пантофите:) Чакай , той пък не е спирал тук... Да руснаци е имало в Лозенец, да настанили са се на немските позиции/2ра г-я е била немско военно учереждение. Бараките също Настанили са се на квартирите на германците общо взето...но да евакуират квартала...Аз също имам баба и дядо, майка, вуйчовци... и не са бежанци имали имоти в този квартал. След това малко е трудно да сравняваш съюзна държава, с държава обявила ти война. Аз мога да ти разправям какво са преживяли мои роднини в Сърбия от германците , а и от нас. Престанете с тези легенди за добрите германци и лошите руснаци. Във всяка армия има мародери, насилници и хухавели. Ето сега по новините чух, че американец разстрелял в Афганистан 16 човека от които 9 деца. Мога ли да кажа .../то че мога, но ще е правилно ли /че американците обичат да си стрелят по деца. Как ти се случват все на теб тези истории. Аз лично на лентите и снимките виждам съвсем други неща...хора с цветя изпълнили улиците на София...Сега ще кажеш, че това са монтажни кадри:))) Не са...моите дори не са бежанци....Леле Катана това беше шедьовър от твоя страна... "Знаеш ли Икономист какво станало на 20 септември 1944?...Не!? ...И това ми било лозенчанин?...На баба ми гепиха пеньоара и пантофите на тази дата" :)))) Трий го бърже този коментар катанка, че онзи не си поплюва и ще те попита дали бабата не си е забравила халата някъде:)))
цитирай
83. анонимен - гадните окупатори
11.03.2012 23:59
са подменили Катана с чукча
цитирай
84. анонимен - :-)
12.03.2012 01:40
Има едно нещо наречено Харвардски Проект, проблема е че и той е следствие на по-добро разбиране на цикъла от хората над хората. Та Кондратиев ги започва още след Революцията тез разработки. Всъщност дори Ленин тогава завива към НЕП-а но му пада главата ;-). После Кондратиев става неугоден някому и гори още през чистките 36-37. Българската версия на Харвардския проект е докладвана детайлно в книгите на убития писател-"мутра" Георги Стоев. Още помня последното му интервю в Сеизмограф, и няколко дена след това - бум.

http://www.youtube.com/watch?v=IpBdb7oK050

А България и в момента страда от това, че е на неправилната страна в търговската система с името "Демокрация". Там или пиеш без пари или плащаш сметката. Хората от високите нива на номенклатурата по-рано разбраха таз истина и си опекоха играта. И да викате и да не викате, нали си спомняте притчата с "Неволята". Но внимавайте в квалификациите, защото ако изкарате цялата нация кому....нисти, ще имате проблеми с клиентите на великите си бизнеси ;-))). Освен ако не контролирате кранчето с газа и водата ;-).

Всъщност така и не ми става ясно какво добро видяхте в еврото, че се натискате за него. То просто изнесе решаването на кризата за началото на 21 век. Когато центъра, ЕЦБ, печата пари, периферията плаща. Четете Сорос бре хора, той е трейдър и ги обяснява тез неща ;-))).
цитирай
85. анонимен - Икономист
12.03.2012 09:01
Добро утро.Кой ще ти седи в неделя вечер до среднощ да бистри глупости!Ми нищо съществено не се е случило на 12 април 1377 г. в Дижон.Както и на 20 септември.По това си приличат.Обърнахме темата за прането на съвести в махленски клюки и стари дантели.
Катана,да знаеш,че ще дойда на 13.03.2012 г. пред Министерството на Правосъдието.Да ви преброя.
Щото usandthem заяви,че бройката нямала значение.Като непредпазливо игнорира постановката,че за да постигнете качествени промени е присъщо необходимо да имете количествено натрупване.
цитирай
86. анонимен - Господин ВенциВалери. На мен ми е ясно, защо изчака да кажа какво е станало на 20 септември.
12.03.2012 09:24
Възможни 2 варианта, да си знаел, ама да не ти отърва да кажеш и да не си знаел, защото не сте от пострадалите. Все пак... Вие сте били на страната на "освободителите" Оставналото написано от тебе е плява и хленчене. Ами да ме попита за пеньоара на баба и ще се случат случки, както на тебе ще се случи следната случка от този момент на татъка. Написаното от тебе е неуместна и просташка шега, която не ти прави чест. Под моето достойнство е дати го върна със думи, защото... си истинска дефиниция на прогресивния и здрав работническо-селски хумор, който си пада по просташки намеци.
Ще вметна една фраза на баща ти, цитирана от тебе "Ебе ми се жена с чорапи, бе другари".
За да не изпадам в твоето положение, да се майтапя с сексуалните интереси на роднините ти, просто не коментирай вече. Поне при мене. И без това ми омръзна да ти чета стереотипните есета и опитите за фризиран казармен хумор.
цитирай
87. анонимен - Заповядай. Ще ти услужа с химикалка /червена/
12.03.2012 09:26
анонимен написа:
Добро утро.Кой ще ти седи в неделя вечер до среднощ да бистри глупости!Ми нищо съществено не се е случило на 12 април 1377 г. в Дижон.Както и на 20 септември.По това си приличат.Обърнахме темата за прането на съвести в махленски клюки и стари дантели.
Катана,да знаеш,че ще дойда на 13.03.2012 г. пред Министерството на Правосъдието.Да ви преброя.
Щото usandthem заяви,че бройката нямала значение.Като непредпазливо игнорира постановката,че за да постигнете качествени промени е присъщо необходимо да имете количествено натрупване.

Интересен въпрос повдигаш. Пране на съвести, ама една част от петната наричаш декорация.
цитирай
88. анонимен - На останалите четзи обръщам внимание на ком. №82
12.03.2012 09:33
В пасажа другарят обяснява точно, че СССР-то ни е обявила война и е чиста проба окупатор. А въпросния се гласеше да пази паметника на ??? ай, сега... Окупатор ще излезе, нали?
И още нещо да кажа. При нашите не са живели германци. Нямало е място. А Венци бих запознал с майка ми, /но ме е гнус, де/, все пак е родена 1934 г и има детски спомени.
цитирай
89. анонимен - Икономист
12.03.2012 10:18
Не зная нищо за обработката на петната при прането.Аз съм, според теб "пълна икономическа дупка",което е нонсенс,щото пълната дупка,значи запълнен отвор,следователно,ме признаваш за капацитет.Благодаря!
Аз не съм обидчив,като някои.
А химикалка сигурно няма да ми трябва.Първо съм неграмотен и не мага да пиша /освен доноси/.Второ мога да броя до десет.Трето, ако се налага освен пръстите на ръцете,ще ползуам и пръстите на краката.Ще събуя щървулите,ще размотая навоите и ето ти още 10.
И да не се маскираш или да си обръснеш брадата,че няма да мога да те позная,да те отметна и да те включа в доноса.
цитирай
90. анонимен - Надявам се, обръсната коса -1/2 си я няма от години,да не бъде сметнато за маскировка
12.03.2012 11:29
анонимен написа:
Не зная нищо за обработката на петната при прането.Аз съм, според теб "пълна икономическа дупка",което е нонсенс,щото пълната дупка,значи запълнен отвор,следователно,ме признаваш за капацитет.Благодаря!
Аз не съм обидчив,като някои.
А химикалка сигурно няма да ми трябва.Първо съм неграмотен и не мага да пиша /освен доноси/.Второ мога да броя до десет.Трето, ако се налага освен пръстите на ръцете,ще ползуам и пръстите на краката.Ще събуя щървулите,ще размотая навоите и ето ти още 10.
И да не се маскираш или да си обръснеш брадата,че няма да мога да те позная,да те отметна и да те включа в доноса.

Аз ще попитам за две неща.
Първото е важно. Значи, ако няма много хора, това не е ли белег за 70 годишно лъжене и криене на истината? Коментирам. Преди време говорихме за базови морални ценности, като отношението към убийството, кражбата и собствеността.
Моята теза е, че убийството и кражбата не трябва да се легитимират под какъвто и да е предлог. А доста често срещам/главно от бивши членове на БКП и привърженици на лявото/, че има 2 вида убийства и кражби-правилни и неправилни. Отношението към собствеността. Що за парадокс е лична и частна собственост? Коя частна собственост не е лична? Защо частната собственост се раздели на основна и неосновна? И се оказа, че защитата на собственост със сила е наказуемо от закона. Съставът "реципрочен отговор на нападение".
И второто важно нещо /стори ми се забавно/, но ме ядоса малко. От къде на къде, един коментиращ, ще се предупреждава втори коментиращ, че трети коментиращ щял да каже нещо си. А третия коментиращ пропуска намека.
Отделно смятам, че подмятането е обидно, но толкова си може, човека. Такова му е нивото.
цитирай
91. vencivaleri1951 - Катана извинявай ако си се засегнал. Наистина може би прекалих.
12.03.2012 12:01
Но наистина ми е смешно се говори за репресии от хора които много малко знаят това от личен опит. Да си ме чул да казвам, че армията ни преди девети е садистична и прочее. Не и няма да чуеш. И не само защото вуйчоми е служил и при това е бил переспективен офицер. Той 8 години е бил в лагер, но толкова оплаквания не сме чули от него. Не напразно ти споменах за съседите Крапчеви и Йоцови. Те са преживяли какволи не ...от смърт изселвания, до продажба преди няколко години на къщата си защото не можеха да я подържат...Само данъка беше по голямот пенсията на Йоцови. И от тях не съмчул толкова оплаквания , а и бахме бризки. Та да се върна на въпроса. Къщата на мойта баба на село е запалена по заповед на зам командир на полк. зарад баща ми и чичо ми за които съселянин донася, че са били там и пренощували и с оръжие. Не е било истина, но започват да ги разпитват, бият и накрая палят къща, дам/заедно със скота/ За капак дъпжат братовчедка ми в люлката почти до последно в къщата, та леля да признаела. Какво да признаела? Става през декември Катана. Това е изродска постъпка сен-сей , но не съм си поволил да кажа подобно нещо за армията ни. Ядосах се вчера защото на фона на подобни картини/а те не са били рядкост/ , съм чувал как на еди кой са взели кокошките, ти сега с пенюара и пантофите. Не , Катана нашите /по майкина линия/ не са били с победителите през 44та. Те никога не са и били. били са както ти казах по лагери, изселени ...вкл и тази с чорапите. Братовчеди са раждани в "заточение", градилиживота си в емигрантство. Е катана не пискат като теб...Не напразноте питах дали като лозенчанин знаеш къщата на Минев. Прочети това което е оставил, поговори със съседи и ще разбереш, че никога не се е оплакал от съдбата си. Не съм съгласен с много неща с него, но той е човек с кауза и заслужава възхищение. Това което става във война е страшно Катана и само трябва да смеблагодарни, че общо взето ни е подминала. Разказвали са ми и руснаци, и германци какво са преживели. Моите роднини сърби също/прабаба ми е сръбкиня/ Германците там хич не са били любезни, а след всяка битка със съпротивата са се занимавали с аритметика. Всеки десети пред строя и после на стената. Така и ето още един грях. Освен комуне и сърбски корен. Знаеш, че езика ни е по пеперлив и наистина се извинявам , че се опитах да напрвя каламбур -получи се невъзпитано.
цитирай
92. анонимен - Мислех да не ти отговарям, но се налага.
12.03.2012 12:50
Идеята да си правиш тъпи каламбури с хора /това, че са ми близки е друг въпрос/ е повече от глупава. Значи, тия майтапи си ги прави в своите си среди. Там минават и се хилите до сълзи на чуждото нещастие. Значи, баба /Бог да я прости/ беше добър човек, честен човек. Ходила е при Гешев за да защити своя колежка-комунистка. Приятелки бяха докато измряха.Беше българка, после стана македонка, после пак стана българка. Преди това ,къш, че това е наше. И още много неща мога да кажа за нея. Жена, която никому зло не е сторила, но е отнесла всичко лошо от вашите. Тичала е по арести и затвори да си търси братята. Треперила е за племенници и братовчеди по фронтовете.
А ти прекали, наистина и просто не виждам за какво да може да се дискутира с тебе за в бъдеще. Гледай си твоите роднини, можеш да им се подиграваш и да си правиш каламбури с тях колкото щеш. Предполагам, че се забавлявате добре, когато обсъждате наивниците, които искат и търсят възмездие. За подигравка сме си, да го знаете. Просто искаме и търсим нещо, което няма как да се промъкне в главите ви. Съвестта.
цитирай
93. анонимен - Икономист
12.03.2012 13:16
По принцип за убийствата мисля,че вече сме се разбрали.Не веднъж съм декларирал,че никоя кауза не струва човешки живот и за убийствата не следва да има давност.Те трябва да бъдат наказвани с ПЕРСОНАЛНИ съдебни актове.По отношение на експроприяцията на собственоста също.Само трябва да се помни,като се гледа в миналото,че всички извращения са правени с оправданието "ми и те правиха така" /и то не без основание/.Както преди така и след 09.09.1944 г. наред с другите варварски актове,неотменно е било и конфискацията на имоти.Да ти напомня,че да речем на ул."Дунав",до къщата на дядо по майчина линия има и ден днешен къща собственост на евреи,която им е била взета преди 09.09.1944 г.
За защитата на собственоста е видно отдавана,че ВСИЧКИ управляващи до сега се подиграват с хората.Но аз за това си поддържам арсенала.Моят адвокат казва "г-н Икономист,от затвор излизане има-от гроб няма."Така ,че ако на някой му стиска....!
И още.Не му връзвай толкоз гарез на венци!Всеки има чувствителни масажни точки и има думи които забиват иглички,ма не като игло терапия,а като игли под ноктите.Какво ли не сме си писали в нета.Ти пък му го върни,че да речем пагоните на баща му,са изплетени от мустаците на маршал Будьони и сте квит.
Мен на пример може да ме ядоса само нещо което ми руши здравето/физическото,щото иначе съм обръгнал катил с доста непукизъм и психологично мязам на тибетски як/ или ми бъка в джоба.
Готви се за утре.Ще ви дебна като Евгени Михайлов с камера зад храстите на "Деспред".Там на времето имах явочна квартира и района ми е добре познат и нямам нужда от рекогносцировка.За да те позная по лесно носи торбичка са "Македонска наденица".Нали си прилепски чорбаджия,няма да носиш качамак ,я!
цитирай
94. vencivaleri1951 - Виж Катана...извиних ти се . Беше един от редките моменти когато съмсипозволявал да бъда
12.03.2012 13:24
двусмислен. Ти обаче се правиш на ощипана мома. Има ли нужда да ти напомням колко пъти вашата кохорта ни е наричала онанисти, родоостъпници, цървули, измекяри.. Да ти припомня ли колко пъти аркана ти от Филибето и автор та поста е споменавал боклусчийските ни майки. Да ти напомням ли литературния ви спор със какви епитети и символики е гарниран? Да съм пискал някога? Наистина свикнал съм със сексуалната символика на част от родствениците ми и не ми прави впечатление. Не я употребявам често, но не ми прави впечатление. Ти обаче драги щом те пипне някой по така почваш да пискаш. За едно "фелацио" опищя квартала. Сега пак се сърдиш. Прегледай си твоите коментари, постинги... Ти непрекъснато се караш с някого, обиждаш, обиждаш се и прочее. Ти живееш карайки и заяждайки се, но искаш към тел да се обръщаме едва ли не със сонети...благопристойни сонети /защото има и други/. Е по някога чонек се изпуска и обърква...Вместо сонет казал сюнет...какво толкова? Закачката беше към теб, а облеклото на баба ти/не се съмнявам , че е билапрекрасна жена. Всички баби са такива ..и тези с цървулите, и тези с пантофите.../ просто средство .
цитирай
95. usandthem - Щото usandthem заяви,че бройката нямала значение.Като непредпазливо игнорира постановката,че за да постигнете качествени промени е присъщо необходимо да имете к
12.03.2012 14:08
Съвсем съзнателно съм подложил тази постановка на съмнение. Поне в нашите условия БКП доказа, че не винаги е вярна. След като количествено достигна един милион членове, качествено излъчи елит, в който начело с правешката тиква блестяха маковци и даковци , цоли , вълчи, както и пролетарска интелигенция, която живееше и дишаше за да докаже предаността си към партията и към една чужда, макар и "братска" държава. След като количеството не успя да роди жизнено способно качество и то се спомина , на негово място успешно се настаниха едни по- пригодени за новия политически и особено икономически живот форми. Те напук на постановката, претендираща за аксиоматичност се пръкнаха от малцинството посветени и подготвени. Както се разбра , партията е била за тях наистина майка , а за останалите формиращи количеството е била мащеха.
А в Дижон през април 1337 година, според М.Дрюоон се е състояла една среща между Робер Дартоа и фландърските графове, която е довела до сто годишната война. :)
цитирай
96. анонимен - Икономист до usandthem
12.03.2012 14:41
Привет!Ей за това обичам виртуалното общуване.Винаги можеш да научиш нещо ново,само че се води на 28. април,щото тогава е било по стария календар.
Що се отнася до количествените натрупвания водещи до качествени изменения,тази марксистка аксиома е била валидна в онзи строй,защото първо тя определя "болшевизма" на управляващия хегемон,второ,че ако го нямаше това количествено натрупване,нямаше от къде да се извадят след скоби "посветените".
Както виждаш днес истинските деца мразят силно майка си,а припознатите силно я обичат.Какво нещо е избирателната памет!
За съжаление в наше време елитарноста на идеи и възгледи не среша окриляваща подкрепа и разбиране,до като пейзанската масовка и многото отворени и гърлено крещящи формират повод за реакция.Ей по таз една причина,като индивидуалист,уважавам едноличните актове на волеизявление,но не вярвам в ехото което се получава от персоналният ми шепот.
Може би ако живеех във времената около 1917 г. щях да съм "меншевик" или да речем "непман".
А може и да си прав - ако ти е 30 см.,това не значи,че може да се задържи твърд повече от 2 минути.Така де.
цитирай
97. vencivaleri1951 - Но ако пък ти е 2 сантиметра
12.03.2012 15:02
анонимен написа:
Привет!Ей за това обичам виртуалното общуване.Винаги можеш да научиш нещо ново,само че се води на 28. април,щото тогава е било по стария календар.
Що се отнася до количествените натрупвания водещи до качествени изменения,тази марксистка аксиома е била валидна в онзи строй,защото първо тя определя "болшевизма" на управляващия хегемон,второ,че ако го нямаше това количествено натрупване,нямаше от къде да се извадят след скоби "посветените".
Както виждаш днес истинските деца мразят силно майка си,а припознатите силно я обичат.Какво нещо е избирателната памет!
За съжаление в наше време елитарноста на идеи и възгледи не среша окриляваща подкрепа и разбиране,до като пейзанската масовка и многото отворени и гърлено крещящи формират повод за реакция.Ей по таз една причина,като индивидуалист,уважавам едноличните актове на волеизявление,но не вярвам в ехото което се получава от персоналният ми шепот.
Може би ако живеех във времената около 1917 г. щях да съм "меншевик" или да речем "непман".
А може и да си прав - ако ти е 30 см.,това не значи,че може да се задържи твърд повече от 2 минути.Така де.

какво значение /за отсрещната страна/ е че можеш да го държиш твърд 30 минути. По добре две:)))
цитирай
98. анонимен - Икономист до венци
12.03.2012 16:22
Здрасти!Мъдро,но ако имаш в предвид /отсрещната страна/,ватер кенефа,уверявам те на него му е все едно.Освен това бих бил по горд ако съм "малкопишковец" от колкото ако съм "мекопишковец".Щото у нас всички "голем го вадят" ма бързичко се спихват и им капе по маншетите на панталонките.
цитирай
99. boristodorov56 - Разбалихте ми постинга с тези меки и ...
12.03.2012 16:46
Разбалихте ми постинга с тези меки и малки пишки, иронични икономисти.
цитирай
100. анонимен - Икономист
12.03.2012 16:55
Прав си,моля за извинение.Увлякох се!Просто е редно да изтриеш всичко което не е по темата.
цитирай
101. анонимен - Това исках да кажа и аз.
12.03.2012 19:06
Стигнем ли до такава дискусия, количства и качества, все се вадят пишките за аргумент и разни креватни аналогии. Всъщност, до сега не съм срещнал математическо доказателство за промяна на качествени параметри при определени количествени натрупвания. С известни условности може да се наблюдава подобен ефект в квантовата физика.
цитирай
102. liliyanaandreeva - Солидаризирам се с №24 ПОЗИ...
11.04.2012 10:39
Солидаризирам се с №24

ПОЗИТИВНО

В утрото на светла ера
излезнах на далавера…
Пай голем от тортата гепих
и с финт кражбата прикрих…
Сега на Тропика съм се скатал –
културен остров съм избрал…
На континента ми перат паричките –
от кризата спасих ги всичките…
Далече съм от Чернобил и от Фокушима –
за мене вечно лято все ще има…
И нека другите да мизерстват и да мрът –
моите парички все ще се перат…
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8059950
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589