Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2009 14:11 - ДА ГЛАСУВАМЕ ИЛИ НЕ?
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 9454 Коментари: 99 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   Предстоят много важни за бъдището на хората избори.
Преди тях неизбежно се разиграват активни мероприятия, PR кампании, манипулации, промиване на мозъци, формиране на налудничави кампании и т.н.
   
   Напоследък, в публичното пространство, се промъкват идеи  "за" и "против" участие в изборите.

   Лично  аз съм "за" гласуването и го правя редовно, защото считам, че това е единствения начин да кажа мнението си и заедно с другите хора  да повлияя на процесите у нас.
  
   Обръщам се към всички - кажете какво мислите по въпроса:
              - да гласуваме или не?
  



Гласувай:
1



1. sparhawk - не знам
12.03.2009 14:15
Според мен хората имат право да са разочаровани от случващото се и да не гласуват, но това не е решение. Самият аз се колебая дали да гласувам или не и ако да, за кого.
цитирай
2. benra - ДА
12.03.2009 14:21
трябва задължително да се гласува!
цитирай
3. benra - обосновала съм се
12.03.2009 14:30
защо смятам,че трябва да се гласува ето тук
http://benra.blog.bg/viewpost.php?id=279724

А на въпроса-за кого...По-скоро - въпросът е защо? И когато се отговори на него вече има няколко признака, по които може да се гласува. ТЪжен е фактът, че изборът ни е по-скоро разочароващ, но...
цитирай
4. chernokote - Категорично
12.03.2009 14:37
за!
цитирай
5. boristodorov56 - до - sparhawk
12.03.2009 14:51
Разочарованието от случващото се - не следва ли да стимулира желание за промяна - чрез гласуване.
цитирай
6. boristodorov56 - до benra
12.03.2009 14:53
Винаги има и по-добри от сега властващите и това е достатъчна мотивация
цитирай
7. zaw12929 - Да гласучаме, разбира се! И соко...
12.03.2009 14:56
Да гласучаме, разбира се! И сокойно, да чуем всички кандидати. Можете ли?!
цитирай
8. rpatel - Аз твърдо ще гласувам и призовавам и ...
12.03.2009 15:04
Аз твърдо ще гласувам и призовавам и другите хора да го направят! Това е единствения начин да участваме в управлението на страната. Иначе какво? Отиваме за гъби в деня на изборите и после се почва едно мрънкане... такива били управляващите, онакива били! Е, ама от мрънкане полза няма. Затова пред урните! Друг начин няма! Дори и да не спечели желаната от теб партия, поне ще си с чиста съвест, че си направил всичко възможно.
А иначе, че не стават чудеса, това е сигурно. Който и да дойде на власт след изборите няма да успее да ни изравни по жизнен стандарт с Швейцария, примерно, но важното е да се почне от някъде.
цитирай
9. анонимен - И да гласувате и да не гласувате ...
12.03.2009 15:07
Пак ще ви доят защото демокрацията не е само от избори на избори.Освен това проблема не е само в България:

03 12:34 - Кръстьо Раковски: - какво е премълчал Карл Маркс?

Ротшилдови са акумулирали най крупния в историята Капитал. Този колосален икономически факт, минава покрай Карл Маркс, напълно незабелязан. Маркс замлъква, щом стане дума за паричния въпрос, и не възникват никакви 'вродени противоречия'. За Маркс, финансите не съществуват.
....................

Откъси от показанята на Кръстьо Раковски, - истинско име - Хаим Рейковер:

'Раковски. – Доколкото сте запознати с 'Капиталът', ще ви напомня некои странни неща. Забележете, как подробно Маркс описва, британската индустрия, как щателно я анализира и каква отвратителна картина рисува. Кого обрисува? Обрисува Капиталиста - производственик! Във въображението ни възниква ужасната фигура на капиталиста, в цялата му конкретност. Тлъст, надут капиталист, с пура в ръка, как със злоба изхвърля работника и семейството му на улицата. А така ли е в действителност? И в същото това време, забележете, как Маркс... замлъква, когато стане дума за паричния въпрос. За паричния въпрос, у Карл Маркс, чудно защо, никак не възникват неговите знаменити, "вродени противоречия". За Маркс, финансите, сами по себе си, не съществуват. За него парите и търговията са резултат от проклетата капиталистическа система...

Спомнете си, че освен съветската петолъча звезда, над цяла Европа сияе друга петолъча звезда, която се състои от петте братя - Ротшилдови, заедно с многочислените им банки, които са акумулирали най крупния в историята Капитал. Интересно е, че този колосален икономически факт, минава покрай Карл Маркс, напълно незабелязан. Странно? Не е ли така? Може би на тази странна марксова слепота, произходът е същия, както и на другите социални революции? Да, така е и е очевидно, че когато масите овладяват града или страната, те громят всичко, но защо имат свърхестествен страх от банките и банкерите? Те убиват всички: крале, генерали, епископи, полицаи, свещеници и други представители на привилегированата класа. Те грабят и палят дворци, църкви, вили и даже научни центрове, но на живота на банкерите, никой и никога не е посягал, и крепосттите на банките остават винаги незасегнати.

.................................

Банките, борсите, цялата световна финансова система е просто гигантска машина, единствената цел на която е да произвежда още и още повече пари за неголямата, но могъща група банкери. Във всеки друг отрасъл на икономиката, това е престъпление, но не и във финансите, защото процентът, интересът, лихвата, са легализирани (защото Те определят законите). Защото лихвата поражда лихва и създава пари от нищото, от въздуха. Банките винаги печатат банкноти, чекове и други видове книжни пари, десетки и стотици пъти повече, от действителния капитал, с който разполагат. Да не говоря за кредита. който просто е изфабрикован, и чието количество е още по-голямо от тези пари....

Имайте предвид, че това което ви описах е само най-безобидният начин за създаване на пари от нищо. А сега си представете тесен кръг лица, владеещи всички дела по контрола на богатствата. Естествено че "Те" са абсолютни диктатори на борсата, и в резултат на това, "Те" напълно контролират и производството, и разпределението, и работната сила, и потреблението, цялото общество и държава. А ако имате достатъчно въображение, да умножите всичко това, по глобалните мащаби, тогава ще можете да си представите моралното и социалното влияние (последствие) от всичко това, и ще видите действителните, истинските революционери. Разбирате ли?

К. – Още не.

Раковски. – Да, очевидно е, че да се разберат чудеса е трудно.

К. – Чудеса ли?

Раковски. – Да, чудеса. Та нима не е чудо, че дървената "банка" (масичка) е превърната в храм? И подобни чудеса хората виждат постоянно, но не си отварят достатъчно очите, за да се учудят. Не седяха ли преди (банкерите - чейнчаджии), и не разменяха ли парите, на дървени пейки (банки), а сега "Те" седят в стоманени Храмове – Небостъргачи. И хорта, кой знае защо, "Им" вярват и "Им" се кланят, и "Им" носят своите заработени пари и спестяваня, и "Им" ги дават, и "Те" слагат чуждото богатство в своите стоманени сейфове, и това богатство става "Тяхно". И върху това богатство, "Те" увеличават своето богатство, до безкрайност. Нима това не е религия?

..........................

К. – Това е неправилна гелдна точка. Маркс казва, че финансите се определят от капиталистическата форма на производство.

Раковски. – Съвършенно правилното е, точно обратното. Капиталистическото производство се определя именно от финансите, т.е от капитала...

Така е било винаги, и още преди Маркс и Енгелс, че финансите са главният инструмент на (еврейската) революцията, и разбира се, че Коминтернът е тяхна играчка. Но нито Маркс, нито Енгелс, няма да ви кажат и обяснят това. Точно обратното, те използват своя талант за да скрият истината от масите, в интерес на (еврейската) революцията. Ето с какво те, в действителнст, са се занимавали". (Край на цитатите от Кръстьо Раковски - Хаим Рейковер, от тридесетте години на 20-ти век)



Положението с капитала, явно е още по мръсно, отколкото го изобразява равинът Маркс. В реалния живот, марксовата идеална ситуация с добавената стойност, не съществува. В реалния живот, човекът, който знае как да построи завод, няма пари, затова взема заем, под грабителска лихва, от банкерите, истинските капиталисти, а този, когото Маркс и болшевиките очерняха, акто капиталисти, са са само безпарични предприемачи. Банкерите хващат за гърлото, не само работниците, но и предприемачите, и в крайна сметка им взимат построените, готови предприятия. Всичките финансови правила, които банкерите ни натрапват, напълно са подчинени на тази задача. Погледнете, кой сега владее заводите на Форд, най-ефективните заводи за своето време? А всичките останали "транснационални" корпорации, от вида на Сони, Тойота, Мерцедес, Дженерал Мотърс? – Независимо кой и кога е основал тези предприятия, в крайна сметка всички те са станали собственост на банкерите. Как? – Просто и надеждно, с помощта на лихвите, И така е навсякъде по целия свят.

Крайният собственик на всяко предприятие, винаги и навсякъде, е банкерът. Банкерът винаги "експроприира" първоначалния предприемач, който е взел от него пари на заем, така че, предприемачът никога, даже и в началния етап, не е бил реален, юридически собственик на предприятието. Такъв е железният закон на Тоталната Банкерска Собственост. Всяко предприятие в капиталистическия свят, в крайна сметка, става собственост на банкерите. По такъв начин се разрешава и вечният спор за това, кое е по-важно (или по-правилно), частната или обществената собственост, понеже всичко реално става собственост на банките, т.е. всичко е – банкерска собственост!
И ако проверим, и се убедим, че всички банкери са евреи, то целият спор за частната и държавната собственост, всъщност е бил дискусия между евреите, за това, кой е най-добрият начин да се отнеме (открадне) собствеността от (нас) "гоите".

Да, на този етап, старият спор за формите на собственост, завърши (както е било и планирано, и както винаги) с победа за третата, задкулисната страна – банкерите. Цялата собственост в света, сега, в крайна сметка, е банкерска – еврейска.

Вземете средния американец: Домут му е купен със заем и е под ипотека, колата му също, децата му учат в колежа, също на заем от банките. Тоест, собственик на всичко, което има днешният американец, е банката, еврейската банка... Но банката дава заеми, само ако американецът, даже и обикновеният евреин, е в състояние да си изплаща заема и лихвите. Само щом, американецът или обикновеният евреин, изпадне в състояние да не може да си плаща вноските, следва изхвърляне от жилището, отнемане на колата и изгонване на децата му от университета.
цитирай
10. анонимен - И умната...
12.03.2009 15:10
Отговорът трябва да е ДА, но да се гласува с мисъл, а не с отвращение / поради някои лични предпочитания /. Дано хроничната апатия към политиката на една част от българите не стане и този път причина да се "радваме" на следващите водачи на народа..
цитирай
11. dorichela - Лошото е, че днез гласуваме против ...
12.03.2009 15:28
Лошото е,че днез гласуваме против някой,а не за някой.. Просто избираме по-малкото зло...
цитирай
12. tsvetamak - ...
12.03.2009 15:30
Разбира се, че трябва да се гласува - дори и заради това, да се избегне по-голямото зло.
цитирай
13. agent074 - Вече ми се гади от гласуване!!! Като ...
12.03.2009 15:31
Вече ми се гади от гласуване!!! Като видя политик и нещо в мене се надига....
цитирай
14. baletlnetpepas - Не
12.03.2009 15:53
когато нито един не глесува, ще е много интересн как ще се определи победителя в изборите
цитирай
15. haralanov - Аз ще гласувам за ДСБ и СДС
12.03.2009 15:55
Това е единственният начин да се оттървем от сегашното Корумпирано и Крадливо Правителство!
цитирай
16. todorpavlov - Аз ще гласувам също за ДСБ и СДС
12.03.2009 16:08
Единствено дясно управление бих подкрепил. Да, ще гласувам!
цитирай
17. boristodorov56 - До анонимен
12.03.2009 17:06
Позицията: `и да гласуваме, `и да не гласувяме - все тая - е най-опасната и вредна за хората - тя играе за статуквото.
Съгласен ли сте комунистите, "царъ" и циганина Меамед
- да продължават да управляват?
Онези, които не желаят това управление -
вярвам, не ги съветвате да вземат пушките и да почват гражданска война!!
Онова, за което говорите - банкова и финансова система, е надстроечен елемент на държавата, а не основополагащ - той би могъл да се реши не с методите на нацистите- нали?
В крайна сметка, г-н анонимен - какво предлогате да се
прави, ако не се гласува?
Вашата алтернатива?
Това напишете, другото може и да го поназнайваме и ние.
цитирай
18. boristodorov56 - до baletlnetpepas
12.03.2009 17:17
У нас това никога не ще се случи и ако градим позиция от тази гледна точка - помагаме на управляващите в момента.
От законова гледна точка, ако не греша - няма фиксиран
критерий за долна граница на броя избиратели.
Това означава, че само тримата - Станишев,
"царъ" и циганина Меамед да гласуват - ще управляват законно в честно спечелени избори.
цитирай
19. boristodorov56 - до agent074
12.03.2009 17:27
Гаденето от политиците е всеобща българска болест,
но кажете ми Бонде, кой българин - без разлика от
класа, пол, занятие, религия и етнос - би се отказал от предложено му министерско кресло?
Ако знаете такъв - изпратете ми името му!
Отвращението от толитиците не би ли следвало да ни
стимулира да ги сложим по подабаващите им места -
като например - Софийския Центр. затвор?
Това без наше участие в изборите - не може да стане!
Аз съм от Локо /пд/ - затова гласувам.
цитирай
20. анонимен - от НЕгласуващ до всички Гласуващи
12.03.2009 17:29
Според мен НЕ трябва да се гласува повече на БГ Изборите,защото се доказа за последните 20 год. че няма достойни БГ политици и нищо не се е променило все още. Всички БГ политици включително и тези от ДПС са създадени от БКП и ДС и до ден днешен слугуват на партията си Майка БКП и ДС. Аз бих гласувал отново на Избори в Булгаристан,ако ЕС наложи в БГ кандидат-депутати от старите членки на ЕС като германци,холандци,белгийци,австрийци и т.н.,защото виждаме до къде са се развили техните държави... Казах !
цитирай
21. malkiatprintz - Категорично "за". Поне ...
12.03.2009 17:39
Категорично "за". Поне знам, че съм опитал да променя нещо.
цитирай
22. boristodorov56 - До 21 - анонимен
12.03.2009 17:41
Имаш пълно право да си недоволен от БГ - политиците и да не им вярваш.
Не смятам, че е виновен който яде зелника, а който му го е дал.

От друга страна - убеден ли си, че Станишев, "царъ" и циганина Меамед са българи?
цитирай
23. avangardi - ДА,
12.03.2009 17:57

задължително e да се гласува!
цитирай
24. mamkamu - Естествено, че ще гласувам! Иначе ...
12.03.2009 17:58
Естествено, че ще гласувам! Иначе се превръщам от гражданин в поданик.
Това, че някой е недоволен от държавата (включая и себеси), едва ли е оправдание да не даде гласа си за по-малкото зло!
Щото може и да стане по-зле! Вервайте ми :)))
цитирай
25. boristodorov56 - до mamkamu
12.03.2009 18:06
Вервам ти.
цитирай
26. анонимен - Мислещите българи(около 60%) вече НЕ гласуват на Избори
12.03.2009 18:07
Мислещите българи(около 60%) вече НЕ гласуват на Избори,защото ТЕ не видяха нещо да се е променило за последните 20 год. в Булгаристан а политиците кандидат депутати са си пак същите Муцуни... НЕ благодаря аз също НЯМА да гласувам защото мисля със главния си мозък,а не със гръбначния си мозък...!
цитирай
27. boristodorov56 - до 27# - анонимен
12.03.2009 18:23
Щом управляващите ти допадат - ОК!
цитирай
28. анонимен - Този път
12.03.2009 18:54
трябва да се гласува масово, защото всички стягат редиците - особено Догановине и червените, още по-здраво и отпреди. По-добре да гласуваме "с отвращение", отколкото да негласуваме наказателно.
цитирай
29. анонимен - Не е така
12.03.2009 18:58
Не че ни допадат.Просто народа няма досег до властта.Малко се чете в тази държава.Какво значение има кого ще изберете - Дочоулу или Гочоулу.Важното е че си правят каквото си искат - няма контрол.Референдума само по телевизията ти го показват и като излезеш да протестираш ще намерят начин да тръгнат като валяци.Не можеш да се разбереш с тях и това си е .Колко безработни и пенсионери има а не се използват.Могат да блокират София или парламента точно когато са всички вътре(защото рядко им се случва ) но няма кой да го организира.Трябва да се измисли нещо но вече 20сет години лудите лудуват а умните умуват и нищо.Виждате че с гласуване и сто години няма да се оправи.Всеки ден трябва да се упражнява демокрация(народна власт) а не от избори на избори и после да чакаме на гръб.
цитирай
30. djgator - ДА!
12.03.2009 19:04
Боре, ще гласувам разбира се - пък да става каквото ще, поне няма да съм безучастен и после да се вайкам. Гласуването е право и ПРИВИЛЕГИЯ!
цитирай
31. boristodorov56 - до # 30 - анонимен
12.03.2009 19:05
За да има народа досег до властта - т.е. за да
влияе народа на управляващите - трябва да се смени политическата система.
Това става с - бюлетина - с гласуване, а не с пушки и
палежи. В крайна сметка - ние сме цивилизовани и възпитани люди, а не бандити, крадци и разбойници
комунисти!
Силата ни е в мисленето, а не в оръжието.
цитирай
32. rustam - Гласуването има смисъл само
12.03.2009 19:21
ако, както преди години в Русия ,има бюлетина " ПРОТИВ ВСИЧКИ".
Тезата, че винаги има по-добро от сега управляващите е просто невярна . Тази теза е спекулация, бих казал подла теза.
цитирай
33. boristodorov56 - до rustam
12.03.2009 19:40
Против всички е = на против никой!
Това е играта на куманизите - всички са маскари.
Тази пиеса смея гледали.
А Русия въобще не може да бъде давана като пример за демократична превенция.
Няма да допуснем България да бъде като Русия на червения гаулайтер Путин!
Българският народ е на светлинни години напред.
цитирай
34. анонимен - ами да
12.03.2009 19:44
С гласуване се сменят само партиите а системата си остава същата и ти си гласувай ако си нямаш работа.Ако сте чували за Махатма Ганди точно с мирни протести гони англичаните, а за гражданска война и оръжие ти сам си говориш.
цитирай
35. boristodorov56 - Смяташ ли, че българина като ман...
12.03.2009 19:51
Смяташ ли, че българина като манталитет и светоглед
е способен да направи това, което направиха последователите на Ганди?
Дори и да тръгнем на поход като поклонници на Ганди -
без гласуване - няма да мине. Защо тогава да си губим времето и хабим подметки в излишно разтакаване.
Времето няма да ни чака - нито младите ще стоят тук.
Бог да ти помага!
цитирай
36. анонимен - Да сме живи ...
12.03.2009 19:58
Има да видим чудеса ако стоим и чакаме.Мръсотията е глабална и ако не се врътнат нещата първо ще ядем бой а след това ще дойдат такива спасители че да ти се отще и демокрация и каквото измислят още.
цитирай
37. boristodorov56 - Да - не бива да чакаме.
12.03.2009 20:04
Това твърдя и аз - не трябва да чакаме - нищо от никой.
Спасението на давещият се е в неговите ръце - пред урната.
цитирай
38. flyco - "Предстоят много важни за бъдището на хората избори."
12.03.2009 21:14
Винаги предстоят някакви много важни за бъдещето на хората избори. Само дето колкото повече такива важни избори минават толкова по-малко хора продължават да ги смятат важни за бъдещето си. Добро или лошо е това?
цитирай
39. анонимен - Припомням на негласуващите един ...
12.03.2009 21:20
Припомням на негласуващите един откъс от документ основополагащ за американската/пък и световната/ демокрация:"...Когато една дълга злоупотреба заплаши да подчини хората на абсолютен деспотизъм, тяхно право и тяхно ЗАДЪЛЖЕНИЕ е да отхвърлят едно такова управление." В потивен случай, може би трябва да се борим за премахване на всеобщото избирателно право.
цитирай
40. boristodorov56 - до #40
12.03.2009 21:46
Промиването на мозъците върви в тази посока - да се
внушава, че нищо не можем да променим.
Промяната е след акта на вота - самия вот размества пластовете.
Важвото е да не се отказваме от правото си да определяме от време на време нещо. Ака нещото не струва - не сме направили правилния избор. Сами сме си виновни.
цитирай
41. cornflower - ДА!
12.03.2009 21:46
Гласуваме за дясното.
И Европа ни подсказа какво правителство иска.
Трябва само възрастните хора да го разберат.
За мен най-страшно е, че не може да се промени избирателния закон, за да блокира екскурзиантите.
цитирай
42. boristodorov56 - Екскурзиантите не могат да бъдат ...
12.03.2009 22:06
Екскурзиантите не могат да бъдат определящи за
крайния изход на изборите, ако тук живеещите гласуват.
Необходимо е да направим едно единствено усилие - в
деня на изборите да гласуваме всички - бъдете сигурни -
на следващия ден България няма да бъде същата.
цитирай
43. djgator - Хора
12.03.2009 22:47
послушайте човека и гласувайте!! Нямаме избор, все още има шанс България да се превърне в нещо по-добро!
цитирай
44. flyco - ех
12.03.2009 23:02
Промиването на мозъци върви и в двете посоки, не само в тази, която си посочил. Със заклинания не става, справки при Огнян Минчев. Ама нищо, един пост никога не е излишен.
цитирай
45. baletlnetpepas - Очевидно тогава
12.03.2009 23:33
въпросът ти е некоректен. Питаш да гласуваме или не? А после ме убеждаваш да гласувам.
Не така! Колкото по - малко внимание обръщаме на държавата толкова по-добре
цитирай
46. maistora - Гласуването само по себе си има смисъл
13.03.2009 00:04
само доколкото е в рамките на една процедура отразяваща обективно народната воля. Когато това не е така то се обезмисля. Хората не гласуват защото гласовете им се крадът от голямите партии. Конституцията не може да защити равното право да бъдем избиратели. Конституционният съд мълчи, защото е зависим.
Ситуацията е безнадеждна, а изборите постановка.
цитирай
47. kalbotobg - ;)
13.03.2009 04:10
Трудно ми е да се доверя на политик, а да ги избирам групово, при дереджето което ни докараха ме е срам ;)
цитирай
48. boristodorov56 - Вероятно си прав, но не целя нещо подобно - baletlnetpepas
13.03.2009 07:46
Хич не ми пука за държавата, но тя ме краде, изнудва и
тероризира и това идва повече на търпението, толерантността и разбиранията ми за свобода.
Трябва да се защитя!
цитирай
49. boristodorov56 - до maistora
13.03.2009 07:52
Добре - да вдигнем ръце и да кажем: Ела, Кумчо Вълчо - изяж ме!
Не можем ли да измайсторим нова Конституция, да
преформулираме Конституционния съд и направим ситуацията зависима от нас.
Затова се гласува - иначе оставяме всичко в ръцете на случайни или предпараванни личности.
цитирай
50. boristodorov56 - до - kalbotobg
13.03.2009 07:57
Горе-долу и аз съм в същата ситуация, но не искам да
оставям други да решават вместо мен , а после с години да се вайкам и окайвам за инертността си.
Успех.
цитирай
51. dioslov - НЕ
13.03.2009 09:11
Не, няма да гласувам всички се оакаха, няма за кого да гласувам!
цитирай
52. boristodorov56 - до dioslov
13.03.2009 09:22
А тези дето управляват - с чисти ръце, уста и задник
ли са?
цитирай
53. krotalka - Да!
13.03.2009 10:17
Гласувам редовно. Това е право, от което, държа да се възползвам. Който не помни или е забравил, колко фалшиви бяха изборите преди 1989 год., се отказва с лека ръка от него.
цитирай
54. boristodorov56 - Най-достойната позиция!
13.03.2009 10:26
Ако всички мислеха така...
цитирай
55. valsodar - Аз няма да гласувам !
13.03.2009 10:53
Защото моят глас е глас за подкрепа, а сред всички възможни кандидатури не виждам нито една, която да е заслужила моето уважение и подкрепа.

Не искам да овластявам тези , които ненавиждам !
Лумпен-демокрацията в която живеем близо две десетилетия, няма нищо общо с рекалмираната ни от медиите и това умишлено се премълчава, за да се узаконят и за в бъдеще беззаконията на които ежедневно сме свидетели.

цитирай
56. lambo - ще ГЛАСУВАМ с ОТВРАЩЕНИЕ
13.03.2009 10:55
- ЩЕ ГЛАСУВАМ - защото иначе 500 000 сигурни дисциплинирани гласа на турко-ислямистите от ДПС, ще сложат край на държавата ни

- С ОТВРАЩЕНИЕ - защото всички са маскари, крадливи безродни ченгета

цитирай
57. анонимен - ДА!
13.03.2009 12:05
Бабичките и турците ще гласуват със сигурност, те ли ще се разпореждат със съдбата ни?

Докато не се измисли нещо по-добро от демокрацията, ще гласувам!
цитирай
58. kalbotobg - @60
13.03.2009 12:35
Демокрция и гласуване са различни неща. Като минимум да ти дават избора да гласуваш не за човек а за партия веднъж на четири години не дава власт на народа а узаконява властта на политиците. В това няма демокрация , дори не се доближава до нея
цитирай
59. valsodar - Докато не се измисли нещо по-добро от демокрацията, ще гласуваш ??!
13.03.2009 12:36
Само не ми казвай, че вярваш, че у нас има демокрация !
Това вече, ще ми дойде в много за деня ! :)))
цитирай
60. boristodorov56 - до- valsodar
13.03.2009 13:19
Абсолюнто правилно - но все пак да се оставим без
нищо да направим?
Правилния избор - там се чупи връзката и негласуването няма да оправи нищо.
цитирай
61. boristodorov56 - до - kalbotobg
13.03.2009 13:21
Първата крачка към демокрацията са свободните избори - въобще правото на избор.
Втората е по-трудна - правилният избор.
цитирай
62. kalbotobg - @64
13.03.2009 13:34
Първата крачка без втората е фарс. Ако 30 години не е направена втората явно за нечии крака пътя е неудобен.
цитирай
63. valsodar - boristodorov56
13.03.2009 13:49
Правилното решение е да се промени системата чрез натиск отвън.
Докато има магарета, които да гласуват въпреки всичко, ще има и мекерета, които да ги противопоставят и използват за користните си цели.

Какво е само по себе си гласуването ?
Делегиране на твоите права на друг !
Тоест ти се отказваш от възможността да променяш бъдещето си и възлагаш на друг да го стори наместо теб.

А ако на този друг, не му пука изобщо за твоето бъдеще ?
И си гледа изцяло своето, жертвайки те в името на користните си цели ?
Тогава пак гласуваме за него , като го караме да се закълне, че ще е добричък.
Той ни се заклева и пак си я кара по старому, а ние го кълнем 4 години, че повече няма да гласуваме за него, давайки гласът си на следващият мошенник по веригата.

И така я караме вече двадесет години.
А положението съвсем не е това, което сме искали да бъде, подкрепяйки с гласа си една или друга предизборна платформа.

По една много проста причина - в България за разлика от останалият свят, връзката между избиратели и овластени е прекъсвана още във вечерта, в която се броят бюлетините и се реанимира едва преди избори.

А през останалото време, народа си кълне люто и чака някой от вън да го оправи.

Така няма нищо в тая държава да се промени към по-добро.

Докога трябва да се лъжем един друг, че избирателната ни система отразява и защитава волята на гласоподавателя ?
цитирай
64. boristodorov56 - Абсолютно правилно - истината казваш!
13.03.2009 15:18
Е тогава как да го поправим счупеното положение?
Натиск отвън - какво значи това?
От вън,
от горе,
от долу,
от ляво,
от дясто,
от центъра,
от епицентъра - да предположим, че е осъществен.

Но за да се сменят старите - лошо стъкмени неща,
трябва да изберем някой да го прави.
Най-точното,
най-правилното,
най-угодното за нас.

Добре - съгласен.

Как да определим кой да бъде?
На барбуд?
На белот?

Без избори пак няма да мине?
Затова да си мислим кого и за какво го избираме!
цитирай
65. valsodar - Натиска отвън, започва отвътре. ...
13.03.2009 15:38
Натиска отвън, започва отвътре.
Звучи на вид абсурдно, но ако се позамислиш малко и ти би стигнал до този извод.

Промяната трябва да се извърши вътре в съзнанието на самият гласоподавател, да осъзнаят хората отговорността, която поемат гласувайки за един или друг претендент за власта.
Доколко овластяват хора, чието място е навсякъде другаде, само не и по коридорите на властта.

Това е първата крачка - промяната отвътре.

Втората крачка - промяната отвън, е постоянен контрол върху поведението и решенията , които прокарват в НС, избранниците ни.
Изискване за пълна прозрачност във взимането на решения, съпоставимостта им с предизборната им платформа, както и санкции за отклонение от обещаната линия на поведение пред овластилите ги с гласа си.
На това, някои му казват контрол над властта от страна гражданското общество - това е външният натиск върху системата, за да работи тя изправно .

Няма ли контрол, върху дейността на народните избранници, няма ли механизми, които да гарантират отзоваването им при несвършена работа, всеки един глас даден на избори е глас в пустиня.
цитирай
66. veselaj - Разбира се,
13.03.2009 15:52
че трябва да се гласува. И да бъдат убедени младите, че също трябва да отидат до урните. Защото в главите на 20-годишните през почти целия им живот е набивано, че е все тая. Ако искате да изметем комунистите, Доган и мутрите, трябва да гласувате.
Колкото до промяна на системата - някой пак се опитва да манипулира най-младите. Които няма да се досетят, че Гоце е избран мажоритарно. И че насмалко щяхме да си изберем оная откачалка Жорж Ганчев за президент - пак мажоритарно. И че при мажоритарна система циганите ще гласуват за тоя, който даде повече и то под строй. Така че не се вързвайте на приказките на Слави Трифонов и на Ковачки.
цитирай
67. boristodorov56 - до - valsodar
13.03.2009 16:29
За съжаление няма нито един законов механизъм,
който да задължава - сега - политиците да изпълняват, дори да се съобразяват с исканията на избирателите.
Гражданското общество, точно тук в България, е по- скоро идеологема и не е формирана на икономически
принцип общност. Средна класа няма - тя е носителя на истинското гражданско общество.
Демокрацията е създадена да защитава неприкосновената на плодовете на труда и интелекта и личната свобода на гражданите.
Когато в една страна масово си продаваме труда - т.е. сме наемни работници - гражданско общество не се ражда, а се създава класа на лумпен пролетариат. Те могат да запалят парламента, но не и да го обагатят като качество, затова и казват, че е все едно кой ги управлява и отказват да гласуват. Нищо не ги мотивира!
Свободният човек се бори за да запази жизниното си
пространство по всякакъв начин. Независимостта е най-важното нещо за него.
Това е демокрацията - или моята представа за нея.
цитирай
68. valsodar - Ами и ти стигаш до идеята, че е безсмисленно да се гласува на този етап
13.03.2009 16:31
Именно поради лумпенизацията на обществото ни и илюзията, че изборът ни е свободен и демократичен.
Демокрация е , когато управлява гласът на мнозинството.
У нас, все още сме далеч от това, когато замирише на пари преди избори.
цитирай
69. kalbotobg - @69 veselaj -!Разбира се!
13.03.2009 16:39
Като първо решихте , че младите трябва да гласуват, съгласен съм! ;) Оставете избора на тях. Да ме карат да гласувам за човек който не ме представлява защото на вас ви допада друго не е избор а принуда. Хората за които бих гласувал не са в парламента.
Не са там защото интриганството и спекулирането е противно на тяхната природа. Те оценяват идеята по нейната стойност, не по това дали е на човека от тяхната партия и как се оценява от гледна точка на рейтинга. Държавата не се прави от политици а от граждани, докато подкрепяте хора които не желаят да дадат на народа правата му вие гласувате против бъдещето на моята родина.
цитирай
70. evrazol - Безадресно
13.03.2009 19:01
Когато не гласуваш, не знам дали вредиш или неутрализираш политиците които те отвращават. Но вредиш и неутрализираш мен, който избирам по-малкото зло. С негласуването си се примиряваш - да става каквото ще, но правиш заложник и мен на това. Мен, който не искам да се примиря. И помагаш да расте чудовището "Не ме интересува за тебе". Не гласуваш понеже мислиш и виждаш по - далече от носа си. Но така помагаш на онези слепци, които гласуват за едно кебапче. Ти ми вредиш и за мен не ти пука. Искаш ли на мен да ми пука за теб???
цитирай
71. boristodorov56 - - valsodar
13.03.2009 19:05
Факта, че преди избори мирише на пари - това ли е
нещото, което е единственото, да ни спира или
пречи да изразим собствените си възгледи?
Факта, че лумпените, проститутките и слънчогледите -
са необходимото зло, което преодоляно индикира , все
пак свободна воля - и надежда за нещо ново.
Разирам, възмущава те преудолимата непобедимост на
страничните съпътстващи фактори...
В противен случай - анархията е майка на държавата!
цитирай
72. boristodorov56 - до - evrazol в # 73
13.03.2009 19:13
Браво - никой не може да го каже по-добре!
Все пак не живеем изолирани или консервирани извън
белия свят - човешката солидарност и съпричастност
е необходимо условие да бъдем нормални хора.
цитирай
73. boristodorov56 - до - kalbotobg
13.03.2009 19:25
Говорим "за "гласуване или "против".
Знам, че ако седнем да пием по една бира - сигурно ще
бъдат различни марки.
Политическият избор - втората крачка - на свободния човек си е негова отговорност.
Не поемам никаква отговорност за нечий необмислен,
тъп или протестен вот.
Това си е собствено решение.
То е лично - в единствен род, първо число - Аз.
За това всеки да вини себе си, а не вменява вина
на другите.

Случвало ли се е в историята цял народ свободно и
по собствено желание да си направи харакири, като
съзнателно оставя друг да го скопява?
цитирай
74. kalbotobg - ;)
13.03.2009 21:00
Аз говоря за избора на човек достоен за доверието ми. Съжалявам ако това не ви допада. Тези които искате да избирам между тях ми отнемат правото на избор в собствената ми държава. Избора е да приема това или не.
цитирай
75. maistora - До Борис Тодоров
13.03.2009 21:35
Разбира се, че трябва да се подкрепят с гласове онези партии, които предлагат РАДИКАЛНА ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ. Такива сега просто няма. Да, ние искаме демократични Конституция и избирателен закон, но никоя от медиино осветените партии не го искат. Дошло е времето чашата да прелее и да се откажем от "правата" си.
цитирай
76. boristodorov56 - Свободният избор е над всичко - само тогава има демокрация!
13.03.2009 22:23
И винаги има няколко важни момента:
- Негласуването винаги е форма на гласуване за
статуквото.
- Какво е мнението ви за управляващите в момента?

- Случвало ли се е в историята цял народ свободно и
по собствено желание да си направи харакири, като
съзнателно оставя друг да го скопява?

Не отричам правото всеки да избира сам за себе си да гласува или не.
Не приемам негласуването!
"Радикална демокрация" - обяснете ми по-подробно.

цитирай
77. maistora - Ще се опитам
13.03.2009 23:00
да обясня допълнително.
цитирай
78. kalbotobg - ....boristodorov56 - Свободният...
13.03.2009 23:01
Позволявам си да повторя едно твърдение което сте приели за аксиома :
" Негласуването винаги е форма на гласуване за
статуквото."
Повтаряте го непрекъснато та не бива да ми се сърдите. Това разбиране което се опитвате да ми го наложите е невярно защото и като гласувам наливам вода в мелницата на хора работещи против интересите и правата на гражданите.
Ако вие сте несъгласен поддържанетто на спора се изражда и губи смисъл.
цитирай
79. boristodorov56 - Не налагам на никого нищо - ако неуместният ми интусиазъм създава подобно впечатление - нека бъда извинен.
13.03.2009 23:19
Как да работим за нашите интереси и права - като граждани?
Как да направим политичестата система, ако не работи за нас, то поне да се съобразява с нас?
Как да променим света като оставяме нещата в чужди ръце?
Плода на труда и интелекта ни ще бъде ли пълноценен, ако самите нас не ни бръснат за слива?
Въобще какво има смисъл?
Човешкият живот сам за себе си?
Ние вън от света?
Света вън от нас?

Въобще - спорим ли?

Аз казвам какво мисля. Не принуждавам някой да се съгласява с мен, дори когато осъждам идеите му.
Би ме облекчило същото отношение и към мен.
Победители има само учебниците по история - нас ни
няма там.
Ние сме еднодневки от страницата на лайкучката.
цитирай
80. kalbotobg - ...
14.03.2009 00:34
Нямам претенции към историят. Всеки един от нас е частица от вселената. България е държава в която гражданите имат равни права по рождение и равни права да взимат решение за бъдещето на родината им . Коя да е група от граждани нарушаващи отнемайки горните права подлежат на санкции . Закон които нарушава тези права или спомага пряко или косвено за ограничаването им или тяхното нарушаване е невалиден.

Мисля , че с това трябва да започва конституцията на България.
Алгоритъма е сглобен в момента в които пиша текста , ако имате поправки заповядайте.
цитирай
81. nkf - По принцип трябва да се гласува, но ...
14.03.2009 00:54
По принцип трябва да се гласува, но гласуването в нашия случай е като избор между лошо и по-лошо.
цитирай
82. boristodorov56 - до - kalbotobg
14.03.2009 08:17
Идеите и представите ни за добро или лошо стават закони само след режим на гласуване.
"Закон които нарушава тези права или спомага пряко или косвено за ограничаването им или тяхното нарушаване е невалиден."- за има значение на закон - тази мисъл трябва да добие сила чрез вот. Как да стане това - без ние да гласуваме.
Сигурно ли е, че другите гласуващи ще го направят за нас - вместо нас?
Длъжни ли са?
Да не смесваме морални задължения със законни права.
Как ще се превърне проекта в нова конституция?
На днешните управници не им трябва нова конституция - те и така си крадат, колкото си искат?
Успех!
Аз също съм декларирал, че е време за смяна на системата на упвравление, правораздаване, законност и ред.
Винаги можем да обсъдим идеите си за нова Конституция на Втората Рупублика на Третата Българска държава, ако ще го намериш за полезно.
цитирай
83. boristodorov56 - до - nkf
14.03.2009 08:22
При добро желание - винаги може да се съзре светлина
в тунела.
За песимиста - въобще липсва тунел и пред него е скала!
цитирай
84. kalbotobg - @84
14.03.2009 08:51
Още една причина да бъде приета функциониращ вариант на закона за референдумите. Тъй като това е един закон които дава реална власт на гражданите и който явно е твърде страшен за милите "избрани". Партия която в изборната си програма го няма като първа точка от програмата си с виждането си за минимален брой подписали се за предизвикване на референдум и задължителния характер на резултата от референдума, просто губи правото да ми се мярка пред очите.
Дали ще има достатъчно хора които подкрепят идеята за да влезе в сила и дали липсата им означава да гласувам. Отговора е , докато не ми се даде реален избор няма да гласуваам.
цитирай
85. boristodorov56 - Вече - разбрях
14.03.2009 09:21
Абсолютно си прав.
Това е нещо друго - поставяш долен праг от изисквания за избираемост.
Залагането на минимум е добра идея.
Закон за референдумите и незабавно влизане в сила
на решенията му изисква промяна на действащата комунистическа Конституция от 1991 год.
Успех!
цитирай
86. kalbotobg - ;)
14.03.2009 09:51
Знам , че и сега имаме закон за референдумите. Знам и че има и нови предложения по него. Четох и как се приема сред депутатите.
Знам и че народът може да управлява чрез избранници и пряко ,пише го в конституцията.
Настоящия закон поставя ограничения които не са част от конституцията и бяха приети от политици само да отбият номера и правейки го неизпълним.
цитирай
87. marystaneva - Нужна е промяна и тя зависи от нас!
14.03.2009 11:45
Едва ли ще мога да го кажа по-ясно от evrazol. На мен ми пука за вас, пука ми за България и ще гласувам, както съм го правила винаги. Няма идеални политици, но ако не сте решили за кого да гласувате, дано поне да сте наясно против кого сте. Ако сегашният вариант / БСП+ДПС+НДСВ / не ни харесва, сме длъжни да опитаме да го променим. Няма гаранции, но това е правилното решение.
Ако човек е тежко болен и се налага да му се направи операция, докторът казва: "Ако не се оперираш, ще умреш. Ако се оперираш, може и да умреш, но може и да оздравееш."
Какво ще изберете?
цитирай
88. анонимен - гласуване
14.03.2009 14:39
Ако искате да промените нещо, то нека го направим заедно с ГЕРБ!
цитирай
89. boristodorov56 - до -marystaneva
15.03.2009 17:21
Мисля, че този коментар е достоен завършек на дискусията.

Повече няма и защо да се казва.
цитирай
90. анонимен - Оти че гласувом
15.03.2009 22:24
Оно сичко е раэдадено Оно неостана и троа Неа эа оти
цитирай
91. boristodorov56 - Щом е раздадено, ще дадем контра бе, ...
16.03.2009 07:58
Щом е раздадено, ще дадем контра бе , човек.
цитирай
92. анонимен - ще гласувам за ГЕРБ а не за БСП които ...
16.03.2009 11:07
ще гласувам за ГЕРБ а не за БСП които забравиха каква партия са
цитирай
93. boristodorov56 - Все пак е позиция!
16.03.2009 11:42
Все пак е позиция!
цитирай
94. gor - Да!
17.03.2009 11:00
Понеже не виждам партия, за която да гласувам, ще преценя конкретния КАНДИДАТ и ще гласувам мажоритарно за него. Примерно: Ако в моя район се кандидатират Иван Костов и Пламен Орешарски, ще гласувам за по-добрия от двамата. На принципа за по-малкото зло... :))
цитирай
95. nekonventsionalen - Да-Да-Да
17.03.2009 11:54
Колкото повече български граждани гласуват ,толкова по-слаби позиции ще получат БСП и ДПС,както и НДСВ
цитирай
96. boristodorov56 - до - gor
17.03.2009 11:57
Кой е по-малкото зло?
Костов и Десен алианс или Орешарски и БСП?
Мажоритарен гласувяне - няма да има - поне за тези избори.
цитирай
97. boristodorov56 - - nekonventsionalen
17.03.2009 11:58
Това е най-правилната - според мен - позиция.
цитирай
98. gor - Само пример
17.03.2009 14:26
Дадох само пример. А кой е по-малкото зло - всеки решава сам за себе си. Като нямам партия, която да одобрявам, ще гласувам за личности.
(Голям майтап: когато пиша "гласувам", редовно правя грешка и ми излиза "гладувам"! :)))) )
цитирай
99. boristodorov56 - Прав си!
17.03.2009 15:20
Играта на думи е отличен каламбур?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8111130
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589