Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2009 22:39 - ОТИДЕ ЛИ СИ КОМУНИЗМА
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 3638 Коментари: 20 Гласове:
1

Последна промяна: 29.01.2010 10:53



“Комунизмът си отива, спете спокойно, деца!” Така пеехме през 1990 година. Пеехме и плачехме от радост. Пеехме и с трепет носехме сини лентички на ревера. Пеехме и строяхме от палатки градове на истината. Пеехме и си рисувахме лазурните миражи на едно светло и спокойно бъдеще. Пеехме и скандирахме “Времето е наше!”.

На разсъмване всичко е розово за петнадесет минути макар…

Само че някои призраци се оказаха по-живи от живите и ние още живеем в тяхната сянка.

Не, комунизмът не си отиде. Отиде си мечтата за него. Отиде си наивната, трогателна вяра на нашите майки и бащи, че човек за човека е брат и че скоро ще рукнат реки от блага. Клетите хорица! Те крачеха в строя, изпълняваха петилетните планове за три години, гонеха илюзии и ги кичеха с червени значки. А днес, прегърбени и изнемощели, ровят в боклуците за късче хляб. Ровят и все още сънуват, че някому са нужни, че са в строя. А вие спите ли спокойно, деца?

Подобно на героя на Стивън Кинг, чудовището свали клоунската си маска и се озъби с цялата си дива алчност и ненаситен егоизъм. То яхна гребена на нашите мечти и си построи пирамида от костите на надеждата ни и крадените куфарни пари. А вие спите ли спокойно, деца?

Деспотът продължава да се смее на неизлечимата ни глупост. Както змията снася куп яйца и люпи котило от малки усойници, така и диктаторската партия си клонира рожби. Някои от тях нарече опозиция, а други - реформирани социалисти. А призракът на комунизма продължи да разплисква смрад и лъжи.

Когато впрегнеш млад жребец да се върти в кръг и да вади вода от герана, отначало той цвили, хапе, рие земята с копита, а над изтерзания му гръб плющи камшикът. Но минават години – пет, десет, двадесет. Ако освободите вече грохналата, подобна на скелет кранта, тя ще продължи да се върти във все същия кръг, защото отдавна е ослепяла и оскотяла. Ако позволите народът ни да заприлича на това поробено същество, ще спите ли спокойно, деца?!

От време на време, надзирателят с камшика разбира, че поробеното животно е започнало да осъзнава, че обикаля в кръг и у него се е надигнал справедливият огън на гнева.

Тогава пуска нови герои на сцената. Ту цар, завърнал се от изгнание, който щял да ни поведе към райските двери, ту мускулест Мачо, преструващ се на Робин Худ, когото камерите и неудовлетворените жени на средна възраст обичат, ту златокос воевода, който крещи патриотарски лозунги с неонацистки привкус. А клетият жребец, отдавна забравил вкуса на свободата, се радва на разнообразието като на бучка захар и цвили възторжено под злобния кикот на кукловода.

Комунизмът си отиде… А Европа и целият цивилизован свят ни считат за народ от апатични глупаци, сервилни роби на посттоталитарната мафия. Сладък ли е сънят ви, деца?

Комунизмът си отиде, а Здравната каса е пред фалит. Ще останат само шепа болници в новия свят на геноцид, наречен от “реформаторите” нова здравна карта. Сега са около четиристотин, а ще бъдат осемдесет. Осемгодишните ни дечица, обект на новия експеримент за “здравословно хранене” имат хипертония. На челните места сме по брой на инфарктите и на психично болните. Инсулинът свършва, а с онкологично болните се отнасят като с животни. Иначе чиновниците от касата си имат луксозни офиси, автомобили и джакузита. Тъкмо тази финансова структура принуждава лекарите, полагали някога Хипократовата клетва, да се държат като писари и бакали. Умираш? Какво да се прави като за страданието ти няма клинична пътека? Спешно се нуждаеш от хирург? Е, би трябвало да ти се помогне, но “отпуснатите” от касата направления свършиха. Така че, не ни занимавай със себе си, а просто тихо и кротичко си умри! НЗОК сигурно е взела на концесия погребални бюра и печели от комисионните.

Комунизмът си отиде, а образованието ни загива. Расте апатията и неграмотността. Расте и тежкият умствен дефицит. Скоро един значителен процент от нас, когато си вземат жалките заплати, вместо да се подписват, ще полагат палец. “Червената столетница” си отглежда подходящото стадо от роби. 

Комунизмът си отиде, а най-будните ни и лъчезарни синове и дъщери бягат от ада и отиват да слугуват в чужди земи. Но “облачето бяло” не им обещава скорошно завръщане в Родината. Само нощем те сънуват родители, деца и любими и се събуждат с мокри от сълзи лица.

Комунизмът си отиде, а в домовете за сираци умират от глад дечица, а грохнали старци работят след пенсия за жълти стотинки или просят по улиците.

Българи, ако спите спокойно, дори Бог няма да ви прости това! Защото в нашия случай апатичната дрямка е по-лоша и от кома.

Ако спите спокойно, ще повторя думите на един от най-великите българи:

“Аз веч нямам мило драго, а вий, вий сте ИДИОТИ!”

От страниците на Библията, тази вечна книга на цивилизованото човечество, мъдрецът Еклисиаст ни казва: “Има време за всичко…”

Сега е дошло времето на справедливия гняв. Време да летим, вместо да пълзим. Време да се борим! Време да престанем да позволяваме да ни правят на глупаци. Време земята ни да се пропие с вяра, пот и сълзи а по улиците да закънтят старите хайдушки песни.

Нека ви кажа, че зле разбрахте апела ми. Никога не съм разубеждавала тези, които са решили за кого да гласуват, да го сторят. Призивът ми е към тези седемдесет - осемдесет процента от нас, които са стигнали до извода, че няма достойни за доверието им кандидати, хора, към които причислявам и себе си. Тях призовавам да се размърдат, вместо да си седят в къщи и да протестират на чаша ракия. Поведението им не се възприема от света като наказателен вот, а като овча робска апатия. Бездействието им не ги превръща в недоволни граждани, а в доволни добичета. Цивилизованият свят мисли, че тези хора са останали в къщи, защото съдбата на България не ги интересува. Защото предпочитат да се вълнуват дали героинята в поредната сапунка е девствена, продава ли си тялото Ивайла и колко бири изпива дневно внукът на Тодор Живков. Мислят, че българите предпочитат да си прекопават картофите, да си варят боба и да плетат покривчици, вместо да покажат на политиците какво мислят за тях и каква е волята на народа.

Апелът ми е към тия отчаяни, уморени и оскърбени наши сънародници. Жалко, че бях криво разбрана!

В това, което имам да ви кажа, не блика само гняв и отчаяние. Укорявате ме, че не предлагам нещо градивно, но грешите.

За да бъде България спасена, трябва коренно да се промени самата система.

Основно средство за решаване на най-съществените въпроси трябва да стане референдумът. Дотегна ми да слушам брътвежи, че това било “популизъм”, че хората не били компетентни да вземат решения. Това е наглост! Какво позволява на нашите окаяно жалки политици да твърдят, че са по-умни и мъдри от народа си и то при управление, при което за нашата защита при бедствия и аварии се грижи Емел Етем?! При което на хуманизъм ни учи Емилия Масларова, а вожд и вдъхновител е Румен Петков?! Мисля, че самозабравилите се властници трябва да бъдат поставени на мястото, което е най- подходящо за тях - място с прозорци с решетки и раирани униформи.

Всички дъщерни партии на БКП, пръкнали се след 1990 година, трябва да бъдат задължени да се пререгистрират и, при доказано престъпно и разрушително управление, такава пререгистрация да им бъде отказана.

В парламента трябва да се допуска само по един мандат или в краен случай, при много специални условия втори. Това ще ни избави от участта да гледаме все едни и същи стари корумпирани муцуни, от които някои нямат и ден стаж извън депутатския. На мен ми писна персони като Пирински, Доган или Праматарски да дремят по банките десетилетия или, както е с Доган, да се гаврят с всичко чисто, патриотично и истинско, със закона и справедливостта, да си въртят тъмните сделки и да зоват себе си “народни представители”.

Трябват ни нови лица, нови, истински хора! Иисус е казал, че ново вино в стари бъчви не се налива. Трябва ни и възможност да гласуваме за личности, а не за натрапени ни списъци от все същите повехнали клоуни. Разбира се, в някои от тия листи има хора, които бих избрала с удоволствие, ако изборът беше мажоритарен, но точно те са на последни места в листите, а българинът трудно може да се ориентира в сложната възможност за преференции. Например, в листата на Синята коалиция има един интелигентен мъж, когото уважавам, но начело се кипри Надето Михайлова. Дори в листата на НДСВ има кандидат за евродепутат, Георги Денков, умен юрист и почтен човек, за когото с радост бих гласувала. По-скоро, обаче, бих умряла, отколкото да гласувам за НДСВ. Тези лакеи ще употребят свестния човек, който, боя се, ще остане далеч от мястото, което наистина заслужава. Изобщо, пропорционалната система позволява да разцъфне една от най-порочните черти на българина, която мистериозно ни тласка да поставяме начело некадърници, мазници и посредствени хора.

Едно общество не може да се пречисти и излекува без възмездие и прошка. Виновниците за националната разруха и народните страдания трябва да бъдат съдени и наказани справедливо, но сурово. Това не е реваншизъм, а човешката потребност от възстановяване на равновесието и хармонията. Ако злото не бъде наказано, то ще се множи и разпространява като ракови метастази. Оставим ли го невъзмездено, никога няма да можем да продължим напред.

Сърцевината на тези прекрасни идеи открих в програмните документи на Движение за реална демокрация “Идея за България”, учредено и действащо в емиграция. За хората, които го изграждат, все още не мога да дам категорично мнение, но се надявам да се окажат достойни.

Каквото и да се случи, ако малките огънчета на нашето отчаяние, гняв и надежда за повече добро и чистота се слеят, ще избухне мощна клада, която ще изпепели злото.

Събудете се, българи! Разполагаме с около две години и половина. Успеем ли да се сплотим, времето наистина ще стане наше. Провалим ли се и тогава, с мечтата ни за достойна и силна Родина ще бъде свършено! Събудете се!

 

Паула Лайт.

 

ИЗБОРИ – ПРИЗИВ

 

 

 

 

ПРЕДИЗБОРНО ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ 70% БЪЛГАРИ, КОИТО НЕ ГЛАСУВАТ.

 

СКЪПИ МОИ ПРИЯТЕЛИ И СЪНАРОДНИЦИ,

Предстоят парламентарни избори и ония, които с деянията си ни донесоха толкова страдания и неволи може отново да бъдат избрани с 10 – 15 % от българските граждани, защото другите, отчаяни, обезверени и отвратени, са си останали в къщи. Така, мандат след мандат, ще гледаме все същите недостойни и презирани от нас лица в ролята на народни представители и те ще определят съдбините ни, ще имат имунитет при разследване за корупция, ще черпят блага. Защото вашите неподадени гласове ще бъдат разпределени между тях. Нека не го допускаме! Ако си останете в къщи и не гласувате, това НЕ Е НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ, а услуга в полза на хората, които искате да изритате вън от политическия живот. Моля ви, ако не харесвате никого от кандидатите на политическите партии, все пак, гласувайте. Гласувайте с бюлетина, в която сте зачеркнали всички. По този начин ще попречите да получат от държавата субсидии и за вашите гласове лица, които не одобрявате. Излезте и подайте вота си! Ако съединим много малки пламъчета, ще запалим клада, на която ще изгорим или поне поопърлим злото. Нека политиците видят, че народът ги уволнява! Нека пред света грейне истината, че сме хора, а не стадо овце! Целта е проста. Ако парламентарните избори завършат, например, със 70% гласували и 40% недействителни бюлетини, това ще бъде достатъчно основание да се твърди, че Избирателният закон не отразява волята на избирателя и да се подеме борба за РЕФЕРЕНДУМ за смесена или мажоритарна система при изборите, както и за това, ако не са гласували 50% + 1, изборите да не бъдат легитимни. Това ще ни даде шанс да не гледаме ден след ден, за цели десетилетия, едни и същи лакоми, корумпирани и долни нищожества, седнали зад банките в Свещения храм на народовластието. Това ще бъде крачка напред, колкото и плаха да е тя. Запомнете, че ако пуснете бюлетина, в която сте зачеркнали всички кандидати, ще се отчете като недействителна, но гласът ви ЩЕ СЕ БРОИ! Нека Светлината ви озарява и закриля!

 

Паула Лайт    - препечатано от : afera.bg.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pomiqrat - едно не мога да разбера как сте по...
29.05.2009 22:47
едно не мога да разбера как сте повярвали на синята партия, че е синя и защо не сте се запитали тия демократи от къде се пръкнаха изведнъж? целия преврат колкото и конспиративно да звучи е един добре замислен ход за замазване на положението, самата липса на кръв показва, че не е имало смяна по етажите на властта. просто едни хора избутани настрани от преди 1989 са били бутнати напред като фасада за така наречената демокрация.
цитирай
2. gothic - pomiqrat,
29.05.2009 22:50
това че и около половината от моя живот е минал по "онова" време прави ли ме автоматично недемократ? И ако мислиш, че наличието на кръв е необходимо условие за демокрация, си в много голяма грешка....
цитирай
3. pomiqrat - gothic
29.05.2009 23:04
явно не си ме разбрал. говоря за тези, които са взели властта и които до преди това са били от БКП и изведнъж са станали видни сини като Костов, Стоянов, Дилов и сие.
цитирай
4. boristodorov56 - до - 1. pomiqrat
29.05.2009 23:24
А желанията, чувствата и копнежите на хората какво общо имат с мръсните игри на червените гестаповци от КДС.
Синята идея не са внедрените агенти на политическата полиция, а всички свободолюбиви българи, които не искаха комунизъм, а свобода и демокрация.
цитирай
5. zaw12929 - Да комунизмът е тук за съжаление и ...
30.05.2009 05:41
Да комунизмът е тук за съжаление и всеки от нас сочи другия за негов носител, защото вси1ки искаха истинска демокразия. Синята идея не иоправда очакванията и пак разочарова.
цитирай
6. boristodorov56 - до - 5. zaw12929 - Не, синята идея не е изменила на очакванията,
30.05.2009 06:11
измениха на очакванията хората, които уж бяха нейни
носители.
Всъщност това си бяха хората на Държавна
сигурност, имплантирани в структорите на СДС за да дискредитират СДС,
а СИНЯТА ИДЕЯ - СИ Е СИНЯ ИДЕЯ.
ТОВА Е ИДЕЯТА ЗА СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ.

ДНЕС НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ОТРИЦАТЕЛИ НА СИНЯТА ИДЕЯ -
КОМУНИСТИТЕ БЕЗРОДНИЦИ И РУБЛАДЖИИ - Я РАЗВЯВАТ БЕЗСРАМНО КАТО БАЙРЯК И СЕ ИДЕНТИФИЦИРАТ С НЕЯ.

ТОВА Е ИСТИНАТА.

СИНЯТА ИДЕЯ НЕ СА ЛИДЕРИТЕ НА СДС И ДРУГИТЕ
УЖ ДЕСНИ ПАРТИИ, А ХОРАТА, КОИТО ЖЕЛАЕХА И НАПРАВИХА ВЪЗМОЖНА ПРОМЯНАТА С ГЛАСУВАНЕТО СИ ЗА СИНЯТА ИДЕЯ!

СТИГА ОПРОСТАЧАВАНЕ И ИЗКРИВЯВАНЕ НА ИСТИНАТА.
цитирай
7. edinstvena - В България всеки ден трябва да е ден ...
30.05.2009 08:38
В България всеки ден трябва да е ден на траур. Защото от 20 години се подиграват най- нагло с достойснството ни, хора, които си мислехме, че носят демокрация. Те донесоха само смърт и излъгани надежди за свобода. Но от нас зависи до кога..

Поздрав за поста :)
цитирай
8. tili - Вярвам в ДЕМОКРАЦИЯТА
30.05.2009 13:35
и винаги гласувам. Рано или късно този народ ще проумее и узрее!
цитирай
9. kasnaprolet9999 - Така си е - синята идея остана една нереализирана мечта
30.05.2009 14:02
затова много хора са разочаровани и трябва да имаме мажоритарни избори за да можем постепенно да излезнем от блатото, в което сме затънали, защото няма свестни партии, но има свестни хора в тях.
цитирай
10. анонимен - Къде да отиде комунизЪът,
30.05.2009 15:15
като никой не го ще?
:)))
цитирай
11. bimbo163 - Чета, в много блогове напоследък ...
30.05.2009 21:34
Чета, в много блогове напоследък все за свобода се говори....
Чудя се - това като какъв комплекс да го формулирам....
Стига бе хора, тя Свободата вече изхабена сигурно се чувства, и гола и боса....
Оставете я на мира, нека си почине.
А ние да започнем с преглед при очния лекар , после през ушния и накрая при сърдечния да се отбием....

Извинете за некомпетентната ми политическа намеса и липсата на коментар по темата на блога, но наистина - да оставим свободата малко ваканция да си вземе.....
цитирай
12. haralanov - Здравей ,
30.05.2009 21:54
След Изборите или ще има Дясно управление или Сергея и Доган ще продължават да крадат и да се гаврят с всички ни!
цитирай
13. bimbo163 - Глупавата действителност за жа...
31.05.2009 02:08
Глупавата действителност за жалост към второто ще наклони везните - ууууу, дано не съм права!!!!!
цитирай
14. boristodorov56 - до - 8. edinstvena
31.05.2009 14:50
Точно така - от нас всички зависи, защото ние им позволихме да го правят.

Ние - народа!
цитирай
15. boristodorov56 - до - 9. tili
31.05.2009 14:51
Гласуване му е майката,
в противен случай трябва да грабваме пушките,
а това е разрушително.
цитирай
16. boristodorov56 - до - 10. kasnaprolet9999 - не си права -
31.05.2009 14:56
Синята идея се реализира -
само че в полза на огнитителите -
защото нашият народ така реши с гласуването си.

Не са глусували кубинци и северно корейци или китайци тук за комунистите - а българчетата от старото време...
цитирай
17. boristodorov56 - до - 11. parasol
31.05.2009 14:58
Ясно е - комунизма си отиде.
Това е безспорно.

Останаха комунистите с кинтите ни,
а това е била цялата им игра на демокрация.
Кинтите!
цитирай
18. boristodorov56 - до - 12. bimbo163 -
31.05.2009 15:12
Обикновено се пише за това което липсва.
Стремим се към онова, което го няма.
Свободата не е само възможността свободно ка кажеш,
че Министър председателя е педераст опитващ се да изглежда гей; Президента престъпник и доносник.
Проблема е, че свободата се има за носител икономически независими люде.
Такива у нас са малко и или са от лоното комунистите,
или са откровени бандити и престъпници - затова и
свободата ни е толкова уродлива и практически липсваща.
Тя не е работила свободата - та да си взема ваканция!
цитирай
19. boristodorov56 - до - 13. haralanov - Неведоми са пътищата божии -
31.05.2009 15:14
всичко се случва по тези географски ширини.
цитирай
20. boristodorov56 - до - 7. kentoff
31.05.2009 15:17
Това са мойте мисли!
Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8060125
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589