Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2009 08:39 - За избора и скудоумието!
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 1111 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 03.12.2015 14:07


  
 



   "Планирах да избягам с Георги Марков."
   Вероятно си мислите, че това са думи на виден десидент от времето на социалистическия феодализъм?
Нищо подобно - думите са на Любомир Левчев - Члена на ЦК на БКП, Председателя на Съюза на българските писатели - доаена на Априлското поколение в соцлитературата ни.
   "Платеният агент на комунизма" - както  се самоопределя той в едно свое стихотворение. Днес - опитващ се да мине за достолепен старец.
   Това са думи от едно интервю в седмичник.
   Впечатляващо е, че интервюто е изцяло авторазирано - въпросите и отговорите са на един и същ човек - интервюирания. Говори си със себе си!
Бих подминал това арогантно изречение, което е заглавие на вестникарския материал, ако всяка втора дума в интервюто не бяха:Тодор Живков и Людмила Живкова.
   Целият му живот минал в обслужване на комунал онанистическия монарх - Правешкия копанар и свидната му престолонаследница. Бил официален и ординарен лакей на бандата червени безродници и, видите ли - планирал да избяга с Георги Марков! Ама не можал да се откопчи от сладките комати от трапезата на вожда, а толкова му се щяло да бъде морален стожер, пътеводна звезда, дори истински поет.
 
   
    
И нито грам притеснение, съжаление, покаяние! 

    Гордият комунист, който никога не упрекна режима, диктатора и престъпленията им, защото бе част от тях!

    Оправданията постфактум - са обвинение и звучат като сквернословия!






 



Гласувай:
5



1. анонимен - Продължавам да повтарям,
05.08.2009 09:47
че навсякъде и във всичко, до което се докоснем продължава да вони на гниещ социализъм. От сладкодумието, стигащо до словоблудство на многобройните млади и стари " остатъци" от все още неотминалото "светло" минало. От наглостта на субекти с двоинствен морал. От ...... от всичко, което ни заобикаля в така наречения реален живот ! Дали не сме прокълнати да живеем в състояние на " modus vivendi " ? И до кога ?
цитирай
2. boristodorov56 - 1. andreshko
05.08.2009 10:01
Нацията ни като цяло не изживя катарзиса на пречистващото покаяние за времето на комунизма -
за да го преосмисли и отхвърли от себе си.
Но за това са виновни червените шамани, които искаха хората да се мятат в посткомунистически истерии, а те да приватизират труда на три поколения!
Каквото сме си надробили - явно е - ще си го сърбаме.
цитирай
3. sebastianthecancer - За моралната памет и един всевалиден жанр
05.08.2009 10:08
Първо за паметта: дали се случи току що или както е в действителност, на първото заседание на Великото НС генерал (аман от генерали) Славчо Трънски нападна лично и просташки Тодор Живков в стил "..доживях да ти видя края..." и веднага ЛЛевчев взе думата: "За мен другарю Трънски Вие вече не сте герой". Само отбелязвам самочувствието на ЛЛ да ръси квалификации.

Второ за жанра, наречен "политически вицове" по онова време (обединявайи коментар и информация споменатия жанр не бе само отдушник, а нещо много повече - съдържаше невероятни творчески попадения).Ето едно от тях:
Попитал Радой Ралин Любо Левчев - 'Абе Любо - ти поет и аз поет - ти Мерцедес, Дора Мерцедес, Владко Мерцедес, пък аз само един кьошк в гората, та как стават тези работи'. Отвърнал певцът на Априлската линия - 'Ами бай Радой, заръчват ми рими, пиша, плащат и това е'. 'Какви рими?'- попитал Радой Ралин. 'Ето пример - ходя из папура, клати ми се...ухото' - казал Левчев. 'Ама Любо тези рими и аз ги знам - тази година умря Людмила - лошо, догодина ред на бай...Рейгън'.

Поздрави на автора на блога и за съжаление, бившите и настоящи платени партийни глашатаи отново намират трибуна в "нерзависимите" медии. Да се надяваме че скоро манипулаторите няма да имат техническа възможност за контрол над Интернат мрежата. Защото номера със спирането на тока вече са ни го прилагали - без успех.
цитирай
4. boristodorov56 - 3. sebastianthecancer
05.08.2009 10:12
Не могат да страт тока.
Благодаря за коментара - на място и с разбиране.
цитирай
5. konstant7 - На времето имаше един крилат израз: ...
08.08.2009 03:42
На времето имаше един крилат израз: Др.Живков не можете да ми забраните да Ви обичам".Струва ми се че лл го беше казал,а и на него най-му приляга.
...........
ПП.Това са върхове които се достигат само с пълзенье
цитирай
6. boristodorov56 - 5. konstant7
30.08.2009 16:15
Да, да!
Такова блюдолизване и лизване на гъз -
само при наште кумънисти може да се случи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8123064
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47590