Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2009 21:35 - НА РУСИЯ БЕЗ ЛЮБОВ
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 10974 Коментари: 87 Гласове:
16

Последна промяна: 01.03.2011 08:52


     
image


      
Да мразиш Русия и да обичаш руснаците е като да мразиш беднотията и да обичаш бедните. Няма никакво противоречие. По принцип, народите на всяка страна са нещастни, за сметка на управляващите ги - аксиома, която подлежи на уточнение. В смисъл, че различните народи са нещастни по различен начин, а управляващите ги – щастливи по още по-различен. В Русия обаче, и двете неща са съвсем различни от нормалното, поради което не подлежат на обяснение. Защото в Русия нормално няма! Дори паранормално, с изключение на онази дама, дето гъне лъжиците като параболичен хиперболоид, друго паратакова няма. В Русия всичко не е такова, каквото е в нормалния свят. Поради което ние обявяваме нормалният свят за ненормален. Апропо, да живее Русия! Каквото и да значи това! Защото всичко извън Русия е вредно за България! А България извън Русия е вредна за себе си! България по съвършено неясни за мен причини обича Русия. Българите, по съвършено ясни за мен причини не обичат Русия.
    
Ние, българите, сме обречени да се гънем като лъжиците на тази паранормална руска дама. Между любовта и омразата. Обичаме руснаците, мразим Русия. Сега да ви кажа защо обичаме руснаците…  
     Ами защото езикът на който говорят руснаците е единственият език, който българите масово говорят. Говоря за застаряващите българи. Скоро нещата ще се нормализират. Единствените песни, които се сещат да запеят понапилите се застаряващи българи са руските-Разцветали яблани и груши…Ой девчанка, молдованка…,  Подмосковские вечера…Бил съм в Русия достатъчен брой пъти и достатъчно календарно време. Не си спомням руснаци някога да са запявали при техни запивки която и да е българска песен. Бил съм в България цял живот. Не си спомням някога българи да не запеят при наши разпивки я  „Кльон зеленный”, я „Калинка моя”, я „Три танкиста”.     Нямам коментар.
      Всеки човек има право да обича която и да е държава само при едно условие! Ако преди това обича собствената си. При руснаците този казус е поставен по подобен, но друг начин. Руснаците имат право да обичат единствено собствената си „велика” държава и да си присвояват останалите.   
      Естествено е съждението, че ние, българите не сме наясно с отношението си към собствената си държава. Около осемдесет процента от българите, аз съм в тези проценти, не сме наясно с историята си. Не я знаем. Или сме учили извратения й вариант. Онзи вариант, който ни насажда убеждението, че България е част от Русия, че Русия ни е дала освобождение от турско робство, че ние дължим нещо неформулирано от никого досега на Русия, че не ние сме дали духовност и живот на пустата й Русия, а едва ли не тя на нас! Че ние съществуваме благодарение и като следствие на Русия!!!
     България е държава, и при това твърде сериозна държава на различни географски ширини много векове преди Историята да научи за създаването от шведски витязи на нещастието наричащо се и до днес Русия. България даде на тази изостанала в световен смисъл провинция религия, писменост, култура, даде й  смисъл, защото на Русия, ако нещо през цялата й история е липсвало, това е смисъл, а смисълът на едно съществуване е духовността, попитайте професор Пламен Цветков, на мен може и да не вярвате, но на него няма как-той борави с факти, не с емоции, като мен, искам да ви кажа, че преди векове българите са били част от духовността на Русия.
      Сега те ни го връщат! Защото са големи по територия. Само че, онзи закон на диалектиката, който казва, че количествените натрупвания водат до качествени изменения, не важи за Русия. Да си голям, не значи автоматично, че си умен.

     За Русия това се отнася на квадрат!

     Преди години преминавахме през Русия с фирмената Мазда. Села, градове, ние си гледахме картата и пътувахме към Ростов на Дон. Едно от селата ни направи странно и изключително приятно впечатление. Спретнати измазани къщи, огради, асмалъци, гледани и обработвани градини…Спряхме и попитахме първия срещнат-какво е това село, защото е различно от всичко руско, през което минахме по дългия си път.

        –  Ами ние сме българско село-отговориха ни-нашите прадеди са дошли тук от България през 16…
      
     
Не страдам от националистичен синдром, и в държава като България това би било психиатрично отклонение, но в Русия голяма част  от населението се идентифицира като българско.
       В България, освен комунистите, не съм чувал някой да се определя като руснак.

       Това е едно обнадеждаващо националното ни бъдеще заключение!

                                                                                    
                                                                            автор: Белчо Дончев                                      
                                                                                        
http://tovae.to/


                                       -----------------------------------------------------

Един коментар:

    На глупците - дето врънкат за учебниците по история - да знаят, че окупацията на Русия на териториите с българи през 1877-1878 се изплаща от българите години наред със злато - погледнете за изплащането на "окупационния дълг" в историческите документи (не на освободителния дълг). Освен това, мили ми национални робове, България, поради същата тази война, се разделя с около 100 000 кв. км площи - като се почне от северна Добруджа, която Русия дава на Румъния за сметка на Молдова и се мине през Нишко, Пиротско, Македония и т.н., Освен това българския етнос се разпокъсва - погледнете етнографските карти на Боуе, Шафарик, Макензи и т.н. да видите колко голяма е била територията, заселена с българи и колко малка е била България след обявяване на независимостта. Та - идиотската теза, че трябва да благодарим на войната, водена за достъп до проливите и за основаване на Задунайска губерния (отново според РУСКИ архиви, които разбира се не са четени от разни русофилчета, но са си в историята за всеки, който се нарича българин) може да стои в ненаучените промити мозъчета, на онези, докато някой ден не решат да спрат да се срамуват, че са били българи. А българите не са били роби. Били са под чуждо владичество (както повечето народи в един или друг период от историята си - може би само Китай е изключение), но не са били роби.








image

Поздрав за всички с песен на любима  руска група:






Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Смърт на Русия!
03.09.2009 21:48
Никога не съм обичал тази страна!Ако не беше тя сега България щеше да има стандарта на Белгия..
цитирай
2. анонимен - категория "Политика" ли?
03.09.2009 21:51
Тази категория не може да бъде "Политика". Приятелю, сбъркал си нещо...
цитирай
3. boristodorov56 - 1. анонимен
03.09.2009 21:55
Нека бъдем добронамерени - нали не сме болшевици.
цитирай
4. boristodorov56 - 2. анонимен
03.09.2009 21:57
Прав си - абсолютно!
цитирай
5. анонимен - Много популистко мнение...
03.09.2009 22:29
Аз съм на 27 години, завършила съм руска гимназия и обичам Русия и нейната култура, поезия, музика и най-важното обичам гаджето си - руснак от Москва...В Америка също не съм чула да пеят български песни ,като се напият, пък тук на концерта на баба Мадона и младо и старо припяваше на инглиш...Комунисти явно нямаше...
цитирай
6. boristodorov56 - 5. анонимен
03.09.2009 22:36
Май не си чела внимателно, а само заглавието.
Я, пак!
цитирай
7. smani - boristodorov56
03.09.2009 22:40
Това, което е валидно изобщо е валидно и в частност - аксиома. :D
Егати фотото пак е здраво!
цитирай
8. boristodorov56 - 7. smani
03.09.2009 23:11
Сигурно си прав за аксиомата,
но нищо не ми подсказва - не се сещам какво искаш да кажеш.
цитирай
9. kobata - Поздрав с една руска песен...
04.09.2009 00:02
http://vbox7.com/play:90e32b1f
цитирай
10. анонимен - Това мнение не е ново
04.09.2009 00:38
Интересно как и кой е освободил България от турско робство?Срамно е да не знаеш историята на своята Родина!Освен учебниците по история има и други източници за информация например:градски и музейни архиви.
цитирай
11. анонимен - Eй,русофобче!
04.09.2009 00:53
Не мога да те разбера каво искаш да кажеш,написал си две педи текст,а е можело да кажеш нещо кратко и ясно,като мнението N:1 - "Смърт на Русия!"
А руснаците даже не подозират,че съществуваш като индивид...също като червеите. Мога да го кажа кратко и ясно:ЗАВРИ СИ ТЪПИТЕ РАЗСЪЖДЕНИЯ ТАМ,ОТКЪДЕТО СА ИЗЛЕЗЛИ - В ЗAДHИKA.Разбра ли,Хасанчо? Анадънму?
P.S.Не се мъчи да ми триеш мнението,можеш само да заключиш темата.
цитирай
12. анонимен - "Не страдам от националис...
04.09.2009 01:33
"Не страдам от националистичен синдром, и в държава като България това би било психиатрично отклонение, но в Русия голяма част от населението се идентифицира като българско."-Да бе как беше, а да, където имало и един българин било България!Ха ха, айде стига с комплекси, или ти не можеш да приемеш факта че България каквато е била преди 1000 години, отдавна вече я няма, защото преди около 500 години идват едни тъмни и диви башибозуци и ТЕ изтриват България от картата!А Русия междувременно си е била там и се е развивала!И в момемнта жънем плодовете на 500 примирение и преклоняване на главица, нали я знаеш поговорката, която само в България я има!Виждам си от старото поколение, еми какво се оплакваш, вие така или иначе отдавна излязохте от сцената, сега на власт са чалгата и мутрите и преклона към ориенталското мислене, а те СЪЖАЛЯВАМ МНОГО, но не са причинени от Русия, хвани да прочетеш Алеко Константинов, да видиш какво прави Бай Ганьо в Европа и как прави избори!!!!!Така че твой проблем ако не ти харесва че в момента България няма никаква роля в света, и да ТЯ НЯМА, независимо какво си писал!И да България е дала православие и кирилица на Русия!Странно нали какво стечение на обстоятелствата!Защото и САЩ, напрактика са творение на Англия, но в момента Англия е дясната ръка на Америка и не изпускат удобен момент да им целунат задника.Така че какво да ти кажа, историята не можеш да я промениш!!!А съдбата та си е съдба!Ти повече се тревожи за това че след 50 години населението в България ще е около 4 милиона!!!А до 2100 година може и да НЯМА ВЕЧЕ България!А затова вече сте виновни вашето поколение с промити мозъци, страхливо и примирено с тогавашният режим,предпочитащо тихо да псува, а в момента след малка адаптация, крадящо наляво и надясно, каквото все още могат, но за сметка на това умеещо добре да обвинява другия, както повелява българския манталитет!Не ти е виновна на теб Русия, Русия отдавна забрави за България, сещат се само като идват като туристи тука на море!Проблема е че твоето поколение, което така и не можа да се опълчи и да приеме, че неизбежно би се изцапала с кръвта по гърдите, ни остави едно незавидно наследство!Ура на чалгата и парите - двете най важни ценности в съвременното българско общество, ура за добрите плодотворни години на прехода!Ура, ура, мдаа!Но за това не ти е виновна Русия!И не ти казвай че трябва да мразя Русия, аз сам виждам и там колко корупция има и пропагнда, но за сметка на това виждам и колко двулични са на запад, като под предлог че носят демокрация, убиват стотици хиляди невинни хора, а тяхната пропаганда прави същото коието и руската - квит!!Щом мразиш Русия, това си твой проблем, само че тя ще продължи да съществува, защото има предпоставки и ресурси, и те имат над хиляда годишна история, и най вече изпитали са на гърбовете си толкова войни, болка, мизерия и пак са там и са вдигнали глави, но пък и са принесли достатъчно за прогреса - неслучайно Менделеев виси на толкова кабинети, или пък Толстой е заслужил прозвището на най-великия романист, или пък инженери и учени които не са толкова известни са направили важни открития, като Лодигин, който независимо от Едисон, години преди него също измисля електрическа крушка и още преди Сикорски(също руснак) измисля концепция за хеликоптера!!Затова са заслужили уважението ми!!А България. незнам, аз незнам дали имам бъдеще в тази вече разсипана държава, защото професия като инженерен дизайн, тука май трудно би се реализирала!!По скоро някой бизнесмен май, а!И като за финал - Русия ще бъде винаги там, а ти се изяж от яд, заради пропуснатите още преди стотици години, възможности!Историята никой не може да прекрои, това може само в учебника, но реалния свят си остава такъв какъвто е!!!
цитирай
13. анонимен - Ей ливадо!
04.09.2009 02:04
анонимен написа:
Никога не съм обичал тази страна!Ако не беше тя сега България щеше да има стандарта на Белгия..

Че нямаш ум нямаш ама защо го подчертаваш!:)
Кой ще те спаси сега пак от турско бе мекере:)))По-добре извади кана вино и чакй в мишата си дупка,че ще те преименувам не след дълго на "Альоша":))
цитирай
14. анонимен - .VASILISQNISGERMANIQ
04.09.2009 03:25
PARADOKS.....V ELLADA NIKOI NE BI POSMQL DA NAPISCHE TAKAVA NIZOST...IZGLEJDA POLITIKATA KAM RUSIQ TAM E NA MNOGO PO INTELIGENTNO NIVO,,,
RELIGIITE SABIRAT I RAZDELQT HORATA....
RUSIQ E ZAKRILNIK ,NAVSQKADE PO SVETA NA HRISTIQNITE..ORTODOKSI.....
NALI ZATOVA IMATE DARJAVA DNES..
NE VI E SRAM...
цитирай
15. анонимен - .VASILISQNISGERMANIQ
04.09.2009 03:32
APROPO,,,,RUSNACITE SA MNOGO GOTINI HORA I UDRQT MNOGO ZDRAVO...
цитирай
16. анонимен - za rusia
04.09.2009 07:48
za rusia bez liubov! ami kakvo shte kashej ili napishesh za gasta ot rusia! s liubov ili bez liubov- tia prosto ti triabva!
а Русия е империя! паранормална или не- така е! и доста се страхуват от нея! има дълбоки причини! питай немците- още помнят! и не ми говори за стандарта на белгия- познаваш ли го добре? обяснението е просто- хората работят,а не пишат простотии и не висят по заведенията постоянно!че даже четат и книжки!и бих завършил- на русия и за русия с преклонение и любов!
цитирай
17. анонимен - Простичко е!
04.09.2009 08:28
То е ясно, че руснаците изобщо не са имали за цел да ни освобождават, когато са дошли тук по време на робството. Това отдавна е доказано от историците. Завоевателната политика на тогавашния руски царизъм ги е подгонила тук, а не братската любов (историята не познава такава, там всичко е интерес). А това, че българите пеели руски песни на маса, това пък е такава глупост, че по-голяма просто няма. Може и да се случва някъде, но да обявиш това за масово явление, трябва да си с много изкривена представа за народа си. Като се напие, българинът пее "Градил Илия килия" и най-вече, в последните години - новите чалгаджийски шлагери, но за руски песни и дума не може да става. "Смърт на Русия" е прекалено крайно. Господ решава кой и кога да умира. Руската нация днес е опиянчена до пълна деградация, но в нея има и огромен потенциал, има и изключително качествени обществени слоеве. Нещата никак не са еднозначни. Ама чак пък "с любов" - тоя филм вече сме го гледали. И резултатът е пред нас всеки ден.
цитирай
18. анонимен - на глупците
04.09.2009 08:33
дето врънкат за учебниците по история - да знаят, че окупацията на Русия на териториите с българи през 1877-1878 се изплаща от българите години наред със злато - погледнете за изплащането на "окупационния дълг" в историческите документи (не на освободителния дълг). Освен това, мили ми национални робове, България, поради същата тази война, се разделя с около 100 000 кв. км площи - като се почне от северна Добруджа, която Русия дава на Румъния за сметка на Молдова и се мине през Нишко, Пиротско, Македония и т.н., Освен това българския етнос се разпокъсва - погледнете етнографските карти на Боуе, Шафарик, Макензи и т.н. да видите колко голяма е била територията, заселена с българи и колко малка е била България след обявяване на независимостта. Та - идиотската теза, че трябва да благодарим на войната, водена за достъп до проливите и за основаване на Задунайска губерния (отново според РУСКИ архиви, които разбира се не са четени от разни русофилчета, но са си в историята за всеки, който се нарича българин) може да стои в ненаучените промити мозъчета, на онези, докато някой ден не решат да спрат да се срамуват, че са били българи. А българите не са били роби. Били са под чуждо владичество (както повечето народи в един или друг период от историята си - може би само Китай е изключение), но не са били роби.
цитирай
19. boristodorov56 - 9. kobata -
04.09.2009 08:44
Соловьи - тази песен е по друг повод,
а аз се сещам за едни острови и една месомелачка на
комунистическия режим по времето на СССР.

Не ми харесва - нито жанра, нито внушението!
цитирай
20. boristodorov56 - 10. анонимен -
04.09.2009 08:47
"Че ние съществуваме благодарение и като следствие на Русия?"
Това ли искаш да кажеш?

А това истина ли е?
цитирай
21. boristodorov56 - 11. анонимен - Да лозунгът: "Смърт на Русия" е неприемлив!
04.09.2009 08:53
Не съм русофоб!

Защо да искам лозунговия повик?
Нямам никаква причина за това.

Така както преди 20 години, никой не вярваше, че Съветския съюз - СССР - ше се разпадне, а това се
случи - по същия начин ще се разпадне и днешната имперска Русия. Тя самата си е враг на себе си...
Пък и поробените народи ще искат да живеят и те свободни и самоопределящи се.
Кой си мисли, че Чечня ще остане под руски ботуш?

А аз кой съм - никой - дори не подозират, че съществувам - доволен ли си?

Аз за разлика от теб имам име и лице - то не е скрито.

Няма да те трия - разбира се.
цитирай
22. анонимен - ww
04.09.2009 09:09
ww
цитирай
23. анонимен - да бе
04.09.2009 09:11
Ако не беше Русия сега да сме в границите на Турция и с техния стандарт, а не този на Белгия.
цитирай
24. boristodorov56 - 12. анонимен - Сериозна работа - трябва сериозен отговор!
04.09.2009 09:15
Благодаря за съчувствието ти към скромната ми личност!
Бих приел много от тезите ти, но ти май повече обичаш Русия , а най-много мразиш България - това е непоносимо за нормалния Българин.

Не разбирам в какво ме обвиняваш.
Мен.
И мойто поколение?
Проблема на мойто поколение е поколението на твоите родители, а ти как решаваш проблемите на твоето поколение - инжинерен дизайнеро?
- Как? - С мрънкане?

Може би имаш предвид поколението на деда си шумкарина или баща си - комунистическия номенклатурчик и ДС активист?

Аз не съм нито от тяхната черга, нито от тяхното поколение - бъркаш се.

"Обичам руската култура, руския народ, но повече от тях обичам България", българския народ и култура!

Щом Русия ти харесва повече от България - прав ти път да емигрираш в нея - сам твърдиш, че имала по-добро бъдище и ресурси!

Приятен път към Сибир!
цитирай
25. boristodorov56 - 13. анонимен
04.09.2009 09:22
Браво, браво - последователи на Тодор Живков.

Брей какви яростни кръстители и безлични безродници!
цитирай
26. boristodorov56 - 14. анонимен
04.09.2009 09:27
Нямам повод да се срамувам.

Срам ме от такива като теб - дето не пишат на български!

Не ме интерисува как е в Гърция - те си имат национален герой, който се казва Българоубиец!

А за християнството - много здраве от ерменския поп!

Бъди горд!

Апропо - и ние не си поплюваме, но оти да го правиме?
цитирай
27. elkapitan - Курица не птица и Болгария не заг...
04.09.2009 09:33
Курица не птица и Болгария не заграница - Борис, много от хората трудно разбират елементарни неща, така че , както виждам , не си им много ядосан. И правилно . Тази руска сентенция обаче беше с еднопосочно действие - а както пише светото писание : "По делата ще ги познаеш" - та да си припомним делата им , но с цитиране на документи, а не на емоции, и пъзела ще се подреди ! Пиратски поздрави!
цитирай
28. boristodorov56 - 27. elkapitan
04.09.2009 09:36
Благодаря за подкрепата!

Прав си - абсолютно!
цитирай
29. boristodorov56 - 16. анонимен
04.09.2009 09:47
Газта е с парички, бе бачо!
Нали си я плащаме.
Ако не я купуваме ние от Европа - кво ще я правят - трябва да отстъпват Сибирия на Япония!
Виждаш ли каква огромна услуга им правим, а те са неблагодарници.

Не знам стандарта на Русия - не съм бил там.
Бил съм обаче в Белгия, и Германия, и Холандия, и
Франция - все ми се струва, че е малко по различно от Русия. Ти как мислиш? Смяташ ли, че още взривяват влакове и не знаят, че метежа от 17 година отдавна е свършил?

На културата руска - да свалим шапки, но на червения гестаповец Путин - защо?
Е тва, ако ме отвориш - евала ти праим, мужик!

Да ти запазя билет и на теб за Сибирия?
цитирай
30. boristodorov56 - 17. анонимен
04.09.2009 09:50
Простичко е!
цитирай
31. nadagr - Като чета тук коментарите за русофили и - фоби,
04.09.2009 09:53
се сещам за едно радиопредаване на тази тема. Обади се мъж, който попита :"Добре, аз като съм учил в Саксония, саксофон ли съм?"
А иначе съм съгласна с тезите на автора. И съм от поколението, което знае руски - не говори на меньой.
цитирай
32. prado - Захари Стоянов за Русия:”Като н...
04.09.2009 09:54
Захари Стоянов за Русия:”Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.”


“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

Русчук, 1-й Март 1886 г.

З.Стоянов

Из предговора към статията на Георги С. Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, публикувана във в.”Дунавски лебед”, 1859 г.0 Захари Стоянов, статия “Русия и българската криза” пише: “С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н.” Коментар: Разгледана в по-широка перспектива, тази политика на Русия към България (а и не само към нея) е “дообогатяване” на панславизма, същността на който се изразява главно в непризнаването на отделни славянски нации и тяхното разглеждане като различни групи от един и същ народ, предопределен да се обедини под скиптъра на руските императори. Точно в този дух е прекроена и цялата история на българо-руските отношения.

“Всяко тържество на България е смърт за Русия”, пишеше в един брой на “Русь” покойний екзалтиран славянофил Аксаков, за когото се проляха толкова сълзи в Софийското книжевно дружество. “Какви са тия Крумовци, Симеоновци и Борисовци? Разве не можеше и без тях?”… пишеше същий тоя Аксаков на княжеската прокламация към българските солдати, в която се казваше: “Вие, синове и потомци на Крума и пр.” Виждате доколко е жесток бил горещий славянофил. Негова милост желаял, щото ние да се не обърщаме към нашето минало, да заместиме името на Крума, и Симеона с Иван Грозний и с Екатерина Вторая
цитирай
33. boristodorov56 - 18. анонимен - НЕКА ВСИЧКИ ПРОЧЕТАТ КОМЕНТАРА ТИ!
04.09.2009 09:58
Простичко е и пределно ясно - трябва само да си непредубеден и трезво мислещ.
цитирай
34. анонимен - Големите и богатите държави имат ...
04.09.2009 10:01
Големите и богатите държави имат привилегията до водят политика ,която отговаря единствено и само на техните интереси.Ако по стечение на обстоятелствата тези интереси съвпадат с нашите е добре.Другото е ала бала.Отделен е въпроса дали нещо ни се дава с тояга или морков.Приказките каква държава е щяло да сме ако не е била Русия са несъстоятелни-можеше и да няма държава България.Ако пък не сме били 200 год под византийско робство и 500 год под турско може би всички щяха да ни дишет прахта.Ако това 56 означава годината ти на раждане коментара ти е супер пристрастен.Нима си забравил времето когато получавахме всички стратегически суровини от СССР почти без пари и после изнасяхме продукцията си за долари и реализирахме огромни печалби.А това ,че стотици хиляди хора се препитаваха от селскостопанска продукция ,която консумираше този огромен пазар.За оръжейното ни производство да не говоря.Сега къде сме ние в схемата.България винаги ще бъде нечий сателит-въпроса е да продадем скъпо кожите си
цитирай
35. boristodorov56 - 31. nadagr
04.09.2009 10:05
Да, нашето рускоговорящо поколение,
което питаше: хубав ли е филма или руски - дотолкова ни беше дотегнало промиването на мозъците само с болшевишки идиотии.
Иначе хубавото си е хубаво - няма националност.
цитирай
36. boristodorov56 - 32. prado
04.09.2009 10:07
Заради тези писания на Великия Захарий Стоянов - родните безродници изхвърлиха "Записките по българските въстания" от учебника по литература.
Сега нали е там?
цитирай
37. lado - . България винаги ще бъде нечий с...
04.09.2009 10:11
.България винаги ще бъде нечий сателит-въпроса е да продадем скъпо кожите си[/quote]

Вярно - само до тогава, докогато продажните ни политици спрат да ни предлагат по целесъобразност! А с нагласата си да се продаваме, по какво се различаваме от проститутките (сигурно някой ще развие тезата за благородния характер на древната професия)
цитирай
38. boristodorov56 - 34. анонимен
04.09.2009 10:14
Възможно е да си прав, но не сме получавали бадева нищо - това мисля - знаеш по-добре от мен.
А както всички знаят - вече 20 години Москва не иска да си изплати държавния дълг към България и постява все неизпълними условия сякаш сме им крепостни.

От тях не сме получили нищо даром.

А урана, който е във всяка атомна бамба на Русия -
от къде е?
Не е ли от България - що всички го забрявят.
Той пари не прави ли?

А селскостопанската продукция за Русия те я ограничиха с 40 % мита, за сравнение Унгария,Чехия, Полша - 8%.

Е как да не ги обичаш братушките?

Официална Русия имам предвид!

цитирай
39. boristodorov56 - 37. lado
04.09.2009 10:17
От това по-ясно - здраве му кажи!
цитирай
40. lado - Сърби ме клавиатурата, та затова...З. Стоянов
04.09.2009 10:27
Защо вие се въоръжихте против нашето съединение? Кой, та не вие, го задържахте досега? Кой свика конференцията? Кой даваше кураж на турците да затъпчат Тракия? Кой накара.това сръбско кюлхане, Милан, да ни нападне хайдушки? Кой проводи турски комисари в Тракия? Кой, та не вашият там консул, ходеше като бесен из Пловдив да заплашва българите, че ако не приемат турските комисари, Русия ще се разсърди и турците ще навлязат с „ красния шапочки”?

Кой, та не вашите агенти на 7 и 8 ноември, когато България рискуваше да се закопае на Сливница, ходеха из Румелия да бунтуват жените против правителството? Кой в същите тия дни пиеше шампанско в София за победата на сърбите, та не вашият агент? И защо всичко това? Само за жестоко отмъщение, само за туй, че и в българите се появила капка самостоятелност, че и те са се показали като народ, че и от тях ще се родят авторитети. А според вас всичко това трябваше да се замести с „бит по сему”, с c милостиво съизволение и с фелдфебелска „опитност”. Когато вашето славянско чувство се възмущава от историческите имена Крум, Борис и Симеон, то лесно да се убеди човек колко ще бъдат вам противни и ненавистни и новите крумовци. Но стига засега толкоз!
в. “Независимост”, 12.03.1886 г.
цитирай
41. анонимен - Търговските ограничения започ...
04.09.2009 13:28
Търговските ограничения започнаха да ни ги слагат след като станахме по-големи американци от американците и най-големите натовци.
цитирай
42. spasymyr - Роби сме си и такива ще си останем
04.09.2009 13:49
Поради какъв ген е заложено у нас незнам,но при толкова история и правителства доказахме само това,че искаме друг да мисли вместо нас и друг да взима решенията.В единението си неможем да заприличаме даже на циганите.
цитирай
43. boristodorov56 - 41. анонимен
04.09.2009 14:42
Айде бе, сериозно?

Андрей Луканов - по неговото премиерстване стана бъркочът.

Помниш ли танкера "Хан Аспарух" и въпроса - престигнал ли е или не?
цитирай
44. анонимен - От 12
04.09.2009 14:48
"Обичам руската култура, руския народ, но повече от тях обичам България", българския народ и култура!
Щом Русия ти харесва повече от България - прав ти път да емигрираш в нея - сам твърдиш, че имала по-добро бъдище и ресурси!
Приятен път към Сибир!"

Интересно, къде съм казал тези думи, гледах си коментара, мъчих се да си спомня, ама да, за такива като теб, най лесно е да сложат думи в устата на другия и да го обвинят в преоблемите си!И интересно тогава от кое поколение си, щом мислиш че това на моите родители е виновно, а ти си от тези които са били безгрешниците тихо псуващи съветският режим, мнимите герой срещу тиранията, само чакащи всичко само да си дойде на място!Аз не съм политик, за твое съжаление, ама и ти като гледам не би направил нищо повече, като онези дето седят като пълнеж в Парламента и само гласуват и то с чужди карти!И както ти казах - историята, никой не може да промени, ако измислиш машина на времето, браво, върни се тогава и се опитай да разубедиш, едни конкретни лумпели да не разделят България на три части!!!
А това за Сибир, със същия успех може да го кажеш на 1 милион Българи, и то млади като мен разочаровани от родината си и наистина кадърни хора, някой от които мои приятели, но вече тръгнали и изоставили България, а аз все още съм тук и гледам как мога да се нагодя към тази чалга реалност, където наистина, инженерен дизайн - трудно, но бизнесмен - лесно.Ама на мен търпението ми все някога ще свърши!!!!А ти междувренмено търси поредната приична да обвинявш я държава, я конкретни хора или пък нас, неблагодарниците!!
цитирай
45. boristodorov56 - 42. spasymyr
04.09.2009 14:51
Разбираемо е да имаме различки вкусове, предпочитания и привички, но по отношение на историята не можем, а и не бива да мислим различно.
Днешната академична история е бъкана от клишета, идеологеми и откровени лъжи , които заместват фактите за събитията.
Тълкуванията в стил развит соц. все още са определящи в нея, а не историческия развой и самите факти.
Тоест има измислени и манипултивни заключения, а няма факти доказващи определени исторически събития.

Прибявяме и наслоенията от промиването на мозъците + инертността и стигаме до това, което днес е на лице - българите не знаят истинската си история и всичко това за да сме по посоката на вятъра веещ от североизток.
Аман от ветропоказатели.
цитирай
46. boristodorov56 - 44. анонимен - От 12
04.09.2009 16:14
Не си ги каза ти тези думи - види се не ти прилягат.
Аз ги казвам, но цитирам някой си друг, но щом не си чувал тази реплика, нейсе.
Не мислиш в нормални рамки, братче.
Защо вземаш всичко лично.
Нито аз съм виновен, нито ти си невинен и обратно.
Проблематиката на постинга най-най-отгоре е съвсем различен.
Не разбрах къкъв ти е проблема, но го отдай на тъпотията ми.
Преплиташ различни неща или мен вкарваш в сложна усуканица. Нещата са по-простички.
Личните ти проблеми са, както казваш, проблеми на милиони, но са част от една объркваница на посоките на държавната ни политика и никой не ще ти помогне или навреди, ако сам не го сториш.
Прости ми, ако смяташ, че съм те обидил като съм показал нещо, което е и мое разбиране на историята.
С това историята приключва.

цитирай
47. pilcho - ...
04.09.2009 19:50
Bravissimo!
цитирай
48. haralanov - Ами...
04.09.2009 19:57
Чичо Джо(Сталин) и чичко Улянов(Ленин) са разказали играта на Русия!И то до степен на пълна необратимост.Който е чел ,,Архипелъгът Гулаг,, знае всичко!
цитирай
49. анонимен - за русолюПковцте
04.09.2009 20:20
Почетете малко и след това цвъкайте по форумите:
http://angeligdb.bloghub.org/2008/04/23/preselenie-v-rusiya-ili-ruskata-ubijstvena-politika-za-blgarite/
http://boristodorov56.blog.bg/politika/2009/08/04/stefat-stambolov-i-rubladjiite.374306
http://www.extremecentrepoint.com/?p=2787
http://www.extremecentrepoint.com/?p=2761
http://www.extremecentrepoint.com/?p=703
http://www.dnevnik.bg/dnevnikplus/2009/02/25/681415_skandalnata_tochka_12_v_sobolevata_akciia_i/
http://www.extremecentrepoint.com/?p=3333
http://extremecentrepoint.blog.bg/politika/2007/06/23/zabravenata-istoriia-3-22-iuni-1941-godina-obryshtenie-na-hi.83479
http://extremecentrepoint.blog.bg/politika/2007/04/12/prez-1940-sssr-e-podgotvial-i-okupaciia-na-bylgariia-rumynii.60030
http://veny-g.livejournal.com/2198.html
Мисля, че това няма да е достатъчно да размърда бетоннитеВи мозъци, но като за начало е добре.Успех, четете и дано схванете нещо.
цитирай
50. boristodorov56 - 47. pilcho
04.09.2009 20:20
Благодаря!
цитирай
51. анонимен - АНГЕЛОВ
04.09.2009 20:26
Като видя такива постове ми става доста смешно.Поредната жертва на прогнилата човеконенавистна американо-ционистка пропаганда.Ако зависише ат такива предатели като теб България още щеше да е в османската империя и българския етнос да бъде тотално унищожен.Интерестно че посочваш Русия като виновник за неосъществяването на българския нац. интерес при положение , че точно тези западни сили , които боготвориш ни разпокъсват с берлинския договор незнам кой пренаписва историята в този случай.В заключение мога само да кажа жалко ,че има предатели и безродници готови да продадат собствената си родина на най-големите убийци и престъпници в световен план а именно тези "демократични" агресори СЕЩ и Англия или на който там симпатизираш ти буквално боготвориш твойте и мойте екзекутори надявам се някога до ти дойде акъла и да прозреш истината за нещата а не да се въртиш като пумпал в една или друга умело дирежирана парадигма от кукловодите.Всичко хубаво.
цитирай
52. boristodorov56 - 48. haralanov - Приоятелю - ние си знаем защо!
04.09.2009 20:27
"Архипелаг ГУЛАГ" е книга, която трябва да прочете всеки българин, за да осъзнае какво представлява и до
днес великия Съветски съюз, макар вече като Русия.
Всъщност какво се е променило там - нищо!
Червеното гестапо командва; назначените олигарси
събират парсата от пролетариата; "генсека" се прави на император; енергоноситерите още тонизират империята, но още един трус в цените и ще има мъртви вълнения...
цитирай
53. boristodorov56 - 49. анонимен - Благодаря - точно навреме!
04.09.2009 20:29
НА ВНИМАНИЕТО НА АВТОРА НА # 51 - АНГЕЛОВ!
цитирай
54. boristodorov56 - 51. анонимен - АНГЕЛОВ
04.09.2009 20:34
Другарю Ангелов - стар дявол ми се видиш!
Прочете ли внимателно постинга?
Къде пише, че боготворя "западни сили" - я пак прочети!
Аман от "парадигми" /кво е това - ще питам Аамет Циганина./!

Я изреди твоите и моите екзекутори поименно?
Удари го на пропаганда - през къро!

Да вземеш да попрочетеш малко и нещо друго - извън учебника си за 5 клас - много те моля!

цитирай
55. анонимен - АНГЕЛОВ
04.09.2009 20:37
Като стана въпрос за Солженицин айде сега със същия плам се заинтересувай кой спонсорира Ленин и Троцки и кой им помогна да установят тази извратена форма на комунизъм и кой е подпомагал пряко някой от най-ужасяващите тоталитарни режими виновни за смъртта на милиони невинни по света.Дръж се здраво само когато разбереш, че това са същите тези "свободни" и "нормални " държави или по-точно престъпните им политически елити.Айде приятно преглъщане на истината.Благодаря за предоставената трибуна.
цитирай
56. анонимен - АНГЕЛОВ
04.09.2009 20:42
85 набор съм това ка се вписва в теорията ти , че само престарели пенсионери имат симпатия към Русия.
цитирай
57. raders - глупости
04.09.2009 21:28
Що за идиотизми си измисляме по несъществени причини. Русия си е Русия и хич не и пука дали някой тук я обича или не. Не съм нито русофил, нито русофоб; просто съм реалист. Не разбирам защо трябва да обичам или мразя някоя чужда държава; ама че инфантилен повод за разлайване на кучетата.
цитирай
58. boristodorov56 - 55. + 56 - анонимен - АНГЕЛОВ
04.09.2009 21:32
Ако искаш да говориш на тази тема - това е отделен въпрос, но нерде Солженицин, нерде Ленин и Троцки?
Чел ли си нещо от някой от споменатите личности?
Ти никаква история не си чел, а само вестник "Работническо дело", които някой твой родственик е кътал за тоалетната от 1947 год.
Не капиталистите, а ционистите са финансирали руската революция от 1917 година - наясно ли си с този въпрос или не.
Но това мен не ме интерисува.
Мене ме интерисува, кой плащаше за нашите горски бандити - шумкарите - през миналия век у нас та да избиват българи и да свалят законно избраната власт
в България!
Та като си 85 набор - не е ли жалко да се правиш на глупак на предоставената ти трибуна.
Прочети постинга.
И научи историята на Бъгария - за да разбереш, че първо си българин, а после харесваш Русия!

Или не си българин?
цитирай
59. boristodorov56 - 57. raders
04.09.2009 21:48
Прав си - Русия си е - Русия!
Малко преиначаваш нещата. Ако беше прочел постинга щеше да разбереш, че никой няма предвид руснаците,
а държавата Русия, което съвсем не е едно и също.
Никой не е казвал, че трябва да се мрази чужда държава - това си е твоя измислица. Просто се чудим защо някой българи обичат русия повече от България.
Мислиш ли, че това е нормално?
Това твоето е двулично шербетчийство!
цитирай
60. spasymyr - 45. boristodorov56
05.09.2009 06:19
Споделям виждането ти.
цитирай
61. анонимен - Ционистите, а не капиталистите ...
05.09.2009 10:40
Ционистите ,а не капиталистите помагали на Ленин.А кой реши да се създаде държава на ционистите-да не би да е Сталин за благодарност за оказаната помощ или са ония добрите според теб
цитирай
62. boristodorov56 - 61. анонимен
05.09.2009 14:55
А защо Сталин не попречи през 1947 год. - точно беше на върха на силите си?

А на теб какво ти пречи втората еврейска държава?

цитирай
63. анонимен - Всички беди за българия идват от Русия!
05.09.2009 20:55

Ако си мислите, че в момента не опъват конците и чорапите на т.нар. "български политици" - жестоко се лъжете.
Русия с факта, че се разпорежда в енергетиката е основния управляващ фактор у нас.
Къде отиде Бойко първо да целува ръка - на Путин!

От това по-ясен знак какво искате!
цитирай
64. анонимен - На мен Израел не ми пречи. Пречи на ...
06.09.2009 11:03
На мен Израел не ми пречи.Пречи на едни други хора дето се наричат араби,а войните които води същата тази държава показват доста добре какви са евреите и защо оня на който се възхищаваш беше решил да ги направи на сапун.А великите сили затова са велики ,защото се разпореждат със съдбите на държавите като нашата-те решават дали да ни има и в какви граници-пресен пример какво направиха с бивша Югославия.Съдбата на България също е решавана на разни конференции.Сега е същото
цитирай
65. анонимен - EEII заради такива кат вас дет на...
06.09.2009 12:00
EEII заради такива кат вас дет насаждате омраза балгария е била под робство. как гарци и сарби сами се оправиха. добре 4е си драскате само по блоговете , умници неблагодарни. католиците могат само да ни го забият както са го правили ,ние сме и славяни и пак пак не даи бого опрем до братята славяни нявга.
цитирай
66. boristodorov56 - 64. анонимен
06.09.2009 20:34
Арабите водят войната.
Ако в къщата, в която живееш някой заложи бомба и взриви семейството ти и съседите ти - ти какво ще правиш - няма ли да се защитиш? Или пък реши, че тази къща не и е там мястото?

Никога, никъде не съм се възхищавал на онзи, които искаше да прави на сапун евреите. Толкова ли си тясно скроен и с промит мозък за да не приемаш, че хора, които са антикомунисти по принцип са и антинацисти?

Нито съм комунист, нито съм нацист!

Югославия бе създадена от Франция и В.Британия в противовес и ущърб на България.
Когато започнаха националистическите тежнения на частите на Югославия - САЩ се обяви против разпокъсването на федерацията - не сме забравили.
Но никой не може да спре и и ограничи стремежа на, който и да е народ за свобода и независимост.
Най-малко това успя да направи умопомрачения национал-комунист Милошевич, приятеля на Гоце.
Дори войната на Сърбия против Босна и Херцеговина, Хърватска, и геноцида срещу косовските албанци не помогана.
Бомбардирането на Сърбия е следствие от агресивния стремеж на Милошевич, ча спре тези процеси на самоепределение и независимост.

Беше справедливо!
цитирай
67. анонимен - На Русия и е безразлично дали я об...
06.09.2009 20:34
На Русия и е безразлично дали я обичат или мразят.Главното правило в международната политика на Русия е :В политиката няма постоянни приятели и постоянни врагове-има постоянни интереси!
цитирай
68. boristodorov56 - 65. анонимен
06.09.2009 20:37
Ти си неграмотен и незнаещ човек.

Ние сме българи,
а руснаците дори не са ни и братовчеди.

Никога, и в момента не е - Русия не е била приятел на България!
Отношението на Русия към България е било като към колонизирани туземци, не като към равноправни
и равностойни партньори.

Няма нито повод, нито причина да им сваляме шапка!
цитирай
69. boristodorov56 - Това казвам и аз!
06.09.2009 22:10
анонимен написа:
На Русия и е безразлично дали я обичат или мразят.Главното правило в международната политика на Русия е :В политиката няма постоянни приятели и постоянни врагове-има постоянни интереси!


Тогава защо трябва ние да изпитваме чувства към нея?

Защо трябвада и се кланяме, а да не се държим като достоен народ.
Управниците ни приемат устни обещания, рубладжийстват и после се усукват като ебани педераси от което страда народа и националното ни достойнство!
цитирай
70. анонимен - a be ti sersem li si be, za kvi komu...
06.09.2009 23:01
a be ti sersem li si be, za kvi komunisti i antikomunisti pi6e6 . Ne stava6e li vapros za dostoinite ruski voini i palkovodci koito sa ostavili kostite si? Za6to da ne se poklonim? tova ne e li dostoino! Ili se pravim na goliama rabota. Ti kato gi mrazi6 mrazi si gi . Az pak mrazia turcite, s tiax moje bi bratov4ed si TI , MALOUMNIK DET SA PRAI6 NA UMNIU. BOKLUK POMA6KI. (samo v bg ima pomaci za6to) ? zaradi bratiata GAZOMIINICI
цитирай
71. анонимен - boristodorov56
06.09.2009 23:05
Аз уважавам Вашето мнение изказано в постинга.Вие напрзно обвинявате Русия.Във Вашия постинг може да замените "Русия" на "САЩ" и "България" на "Афганистан" и всичко написано в постинга ще бъде пак действително.Всяка държава гледа най напред своите интереси.Няма постоянни приятели или врагове има -постоянни интереси!
цитирай
72. boristodorov56 - 70. анонимен
06.09.2009 23:08
Няма да те трия!

Не ме обиждаш - само показваш, че не си прочел нито постинга, нито един ред от коментарите.

Ти си патметник на безродните рубладжии.
цитирай
73. boristodorov56 - 71. анонимен
06.09.2009 23:10
А защо трябва да ме интерисуват САЩ или Афганистан?

Като става въпрос за интереси - какви са интересите на България?
цитирай
74. анонимен - boristodorov56
06.09.2009 23:48
За голямо съжеление България постоянно на някого се кланя.Англия,ФранцияРусия, Германия.По късно се кланяхме на СССР ,след това на САЩ.Сега чакаме на милост от ЕС.Тук става дума за елементарно уважение към подвига и смърта на 220000 руски войни.Те са се сражавали и умирали с чистата мисъл-освобождават братски народ.Те са се оказали заложници на голямата политика.
цитирай
75. boristodorov56 - 74. анонимен
07.09.2009 06:38
Струва ми се не си наясто с броя на загиналите в тази война, а те са 19 000 д. и никой никъде не се е опитал да омаловажи тяхната жертва и героизма на останалите руски войници.

Това го няма нито в постинга, който не си чел - нито в коментарте, които също не си чел.

Между впрочем по въпроса за Руско -Турската война от 1877/78 ще цитирам един мой постинг:

НЕКА НЕ ЗАЛАГАМЕ ПРЕКОМЕРНО НА ЕМОЦИЯТА

Пуснах предният постинг съзнателно провокативен, но докрай убеден в правотата си. Не мисля, че дължа някому обяснение, но ще доуточня неща които не съществуват в съзнанието на много хора бързащи да блеснат със тонове словоизлияния, надявайки се да се опишат по този начин като по-истински българчета.
Трети март - си е трети март.
Руската империя победила, а победителите пишат историята. Там - в историята , те записали намерение за държава с определени граници и окупиране на територия за неопределено време от войските на Русия. Вероятно не всички знаят - в този договор не ставало и никаква реч за независима българска държава, а за независимостта на други три балкански държави и уреждане на териториални вземания на Русия на азиатския фронт на войната, които осигурявали излаз на преки нефтени пътища от Каспийско до Черно море.
/Справка: Нефтените кладенци на Каспийско море били собственост на Ротшилд. Същият финансирал руския император за тази война./
Тази война гарантирала, че от двете страни на Черно море, по трасето на нефта към Европа ще има контролирани от Русия територии, т.е. безпроблемен пренос на нефт към пазарите в Европа. Иначе за какъв му е нефта на Ротшилд?
130 години по-късно - наследника на императора - червеният гестаповец - гаулайтер от НКВД - В. Путин - показа отново , за какво става въпрос.
Изводи няма да права.
Според разбиранията, образоваността, възпитанието и интелигенстността си - всеки ще ги направи сам за себе си.
Нека не залагаме на емоцията.

03 март 2 009


цитирай
76. анонимен - Гледа ли филма за ВСВ-Документален ...
07.09.2009 10:12
Гледа ли филма за ВСВ-Документален и със много филмов и снимков материал.Започна с разказа на една германка как са я изнасили съветски войници в Берлин.Интересното беше обаче ,че тя каза,че тогава са казвали-по-добре руснаци между краката от колкото американци над главата.Ти като много знаещ за зверствата но руснаците как ще го коментираш това.Понеже някъде беше написал ,че германците са си плащали в българия ще кажа ,че това е истина-моят дядо обаче ми е разказвал,че те са носили машина за печатане на марки, които след изтеглянето им са ставали за тапети и задни нужди.А иначе гледката на пикиращи немски самолети върху колони бежанци трябва да я видиш и после да наплюеш партизаните -терористи
цитирай
77. boristodorov56 - 76. анонимен
07.09.2009 10:52
Пропагандните филми не са истината за войната.
Прекалено едностранчиви и манипулационни са.

Едно престъпление не може да бъде оправдание за извършването на друго престъпление.

Само не хвали руските мародери и варвари в Германия преди да си разбрал за каква трагедия става дума.

А за марките - кво да станат като им рухва държавата - нашите левчета не умряха ли след рухването на икономиката ни?

Това е безмислен спор.

цитирай
78. анонимен - Въобще не беше едностранчив филма ...
07.09.2009 15:21
Въобще не беше едностранчив филма -показаха геройствата на всички-германци,руснаци и американци.Къде пък прочете ,че хваля руските мародери и варвари-цитирах ти думите на изнасилена от трима руски войници берлинчанка.А трагедията е ясна-50 милиона загинали.Пропагандните филми където един руснак води бой с поне двеста германци съм ги гледал 70-75 год когато бях 12годишен.А самолетите пикираха върху белгийци и французи , а филма е на ВВС-и,а не съветски
цитирай
79. boristodorov56 - 78. анонимен
07.09.2009 15:36
ок
цитирай
80. monarchism - Подобни теми обикновено са насо...
08.09.2009 10:07
Подобни теми обикновено са насочени към преброяване на олигофрените и националните предатели в България. Като гледам колко русофилстващи индивиди са писали тук, явно русоманията все още владее сърцата на идиотите.

Когато стане дума за Рашка толкова много дебилни защитници се появяват, че понякога става смешно. Има и някакви заблудени овце, които дори се чудят "защо и за какво да мразя или обичам Русия". :))

Разбира се няма как да мине и без привържениците на новата необолшевишка линия на КГБ, разни "борци срещу жидовете и американо-ционисткия заговор". :)))

Голям цирк. :)

Към Борис Тодоров - споровете с русофили не могат да доведат до нищо градивно. С каквито и факти да излезеш, слугите на Рашка са непреклонни в любовта си към тази туземна държава, която в скоро време ще се разпадне. ;)

цитирай
81. boristodorov56 - 80. monarchism
08.09.2009 11:29
Поне да разбера аргументите им.
Забелязваш ли как всички са анонимни.
Хем се перят, хем ги е срам да си покажат лицата.
Тези анонимни регистрирани до един в blog.bg.
цитирай
82. monarchism - С няколко изключения "арг...
08.09.2009 11:57
С няколко изключения "аргументите" им са едни и същи от 150 години - турското "робство", "православието", широката славянска душа, монархо-фашизма и трите национални катастрофи, руските писатели и композитори, Хитлер и нацизма, Турция, американците и евреите... и май това е. :))

Русофилът е непълноценен като човек и българин. Буквално рушняците са си отгледали пета колона у нас, която винаги ще "играе" в тяхна полза. Лошото е, че народа няма сили да се отърве от русофилството и това, което то носи след себе си - ликвидиране на българщината под всякакви форми - славянство, гръцко православие, комунизъм и т.н., така че пак ще трябва да се разчита на външните фактори - световната финансова криза, да гътнат Рашка.

Защо не е така при поляците, чехите, Прибалтийските държави? Отговорът може да бъде само един - Ватикана.
цитирай
83. boristodorov56 - 82. monarchism
08.09.2009 12:06
И не само Ватикана.
Някъде бях чел, че между двете световни воини Русия в вложила в тази пета колона у нас около един годишен
бюджет днес. На пръв поглед изглежда невъзможно, но ако се замислиш може и да е истина.
За сведение: Васил Коларов/наследници/ - е един от най-крупните реститути в Пловдив. Подобна е картина според мен и в другите градове на страната, на тази страна на реституцията остана в сянка.
цитирай
84. анонимен - Нека всеки един от нас се замисли кой ...
16.09.2009 02:10
Нека всеки един от нас се замисли кой са живели и живеят по-добре, хората от бивша Югославия или от България....???? И по соц времето и сега са поне 5 пъти по-добре от нас, но те никога не са се оставяли СССР да ги ръководи до такава степен,че те като кажат "а" и другите да викат "б". Като цяло руснаците, говоря за обикновените хора, винаги са ми били най-близките приятели в чужбина. Нямам лоши чувства, но дори и самите те си признават, че Русия е една държава, която търси само интереса си. Като всяка империя, тя се обгражда с по-малки държавици, които на принципа на симбиозата преживяват някак си покрай нея, ние не можем и нямаме право да я виним- световна политика, ако не са били те щяха да са австрииците, примерно. Важно е да се отбележи едно, единствено руснаците, като изключим балканските даржави, знаят къде е България, а иначе САЩ дори и не са ни чували. Прехваления светец и Богу не е драг, така че да кажем,че едните са безкрайно добри, а другите безкрайно лоши е просто абсолютна грешка.
цитирай
85. boristodorov56 - 84. анонимен
21.09.2009 11:54
Сигурно си прав, но защо трябва да сравняваме отношение на едни към България с отношението на други държави към нея. Това са несъпоставими категории и винаги се пречупват пред призмата на интереса на по-Големия брат.
С какво се променят нещата - за нас - ако една държава хората знаят за нас, а в друга не?
Това гъделичка измамно шовинизма ни - нищо повече. Това чувство в кошара не вкарва.
цитирай
86. boristodorov56 - "И да повтарям още веднаж, че ...
19.03.2010 07:36
"И да повтарям още веднаж, че считам всички видове опити за покушение върху идентичността на моя народ, неговата история и неговата култура за най-страшното углавно престъпление – независимо от това дали то се отнася към отделни индивиди, или към общността от тези отделни индивиди, за която ние сме приели названието народ. А за това престъпление ние сме възприели названието геноцид.

За шестте десетилетия, през които се занимавам с историята и културата на народите от нашата планета, аз не съм срещнал друг народ, срещу чиято идентичност да са вършени и да продължават да се вършат толкова покушения, колкото срещу моя, българския народ. От много хилядолетия той е бил заставян да се бори срещу всевъзможни нашественици за своята земя, за своето съществувание, за своя език, за плодовете на своя труд и изкуство, за своята вяра. И колкото пъти е бил гонен от родината си през петте хилядолетия, в които сме осведомени за неговото присъствие в европейския континент, той винаги се е завръщал в тази своя исконна родина – империи са възниквали и са изчезвали върху земята му, но той е останал на земята си със своя език и своите обичаи, предавани от поколение на поколение до ден днешен.
За произхода на българския народ и неговия език са съчинени и продължават да бъдат съчинявани най-различни теории, които го изкарват пришелец от едва ли не всички възможни краища на стария свят: от най-далечния изток до най-далечния север – от пустинята Гоби, зоната на вечния сняг в Памир и полярния кръг на северната евроазийска граница, до блатата на Задкарпатието.

Всяка теория, че българите били монголоиди, угро-фини, турци, задкарпатски славяни и какви ли не още, намира мигновено поддръжка сред чуждите и нашите историци. Но не и твърдението, че са първоначалното население на нашите земи, запазило не само своя физически и генетически тип, но също своя език и своите обичаи, въпреки многобройните вражески нашествия, на които е било изложено в течение на хилядолетия."
http://www.ivanstamenov.com/?page_id=361
цитирай
87. анонимен - ДЕМУКРАТ
02.12.2011 23:06
Абе Борисе,сине майчин мой,не си ли даваш сметка,какво щеше да стане,ако не Русия не ни беше освободила ?Щяхме да последваме арменците или да сме в положението на кюрдите.Аман от разни ограничени американчета,търсещи поводи да наплюят нашата осводителка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8110590
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589