Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2009 23:34 - СЪДЕБЕН ИСК СРЕЩУ КНИГА В РУСИЯ!
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 770 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 10.09.2009 23:37


     

 

                                        image




               СЪДЕБЕН ИСК СРЕЩУ „ДЕВЕТТЕ КОМЕНТАРА” В РУСИЯ



    
Офисът на прокурора по транспорта в Екатеринбу́рг е изпратил иск до районния съд в града за обявяване на колекцията от статии „Девет коментара за комунистическата партия”за екстремистка литература, съобщи асистентът на прокурора. Искът е базиран на оценка, направена от ФСБ (Федералната служба за сигурност на Русия).

       Великая Эпоха, руското издание на международната медия Epoch Times, беше осведомено за станалия инцидент от Андрей Толмачов, последовател на китайската духовната практика Фалун Дафа (Фалун Гонг). На летището в град Екатеринбу́рг, транспортната полиция е конфискувала от г-н Толмачов няколко копия на „Деветте коментара за комунистическата партия”.

     Според Андрей, той отправил иск към офиса на прокурора на Екатеринбу́рг да му бъдат върнати конфискуваните книги. Но научил горчивата истина, че конфискуваните материали били предоставени на съда. Помощник-прокурорът връчил на Толмачов съдебен иск и обещал да го контактува за датата на делото.

      „Девет коментара за комунистическата партия” бяха публикувани за пръв път през м. ноември 2004 г. Те се появиха като ексклузивна публикация в китайската версия на Epoch Times. След това книгата беше преведена на 23 езика и привлича все повече внимание в международен мащаб.   

     Тази книга е научно-историческа хроника за събития, станали през 20-и век. Тя бива сравнявана с „Черната книга на комунизма” - първият справочник за престъпленията на комунизма в света. Деветте коментара прави задълбочен анализ на станали през изминалия век събития, свързани с  комунистическата идеология.

     Материалът е базиран на документирани инциденти, вариращи от отделни личности до цели държави. Книгата описва престъпления на Китайската комунистическа партия, като "Културната революция", масовото "прочистване" на населението, Кръвопролитията на пл. Тянанмън, и преследването на медитативната практика Фалун Гонг.  

     Азиатско-американска асоциация на журналистите награди колекцията „Девет коментара за комунистическата партия” с националната награда за журналистика - основната награда в категорията „Азиатско-американски онлайн издания”.

     Офисът на руската ФСБ в Екатеринбу́рг е направил литературен преглед на тази публикация, използвайки свои собствени експерти. Според последните, историческата хроника „Девет коментара за комунистическата партия” съдържа признаци на екстремизъм, поради което те са уведомили съда, че тази книга принадлежи към категорията на екстремистката литература.

     Офисът на руското издание на Epoch Times, Великая Эпоха, не е съгласно със заключенията на експертите на ФСБ и ще се обърне към съда за разрешение да се направи оценка от независими експерти, която да предостави обективен анализ на историческата хроника.



                                        http://www.epochtimes-bg.com

 *****************************************************






Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. prado - Е, то отнякъде трябва да се почне - ...
10.09.2009 23:43
Е, то отнякъде трябва да се почне - днес книги, утре примерно хора, и така, вече сме го гледали този филм, поздрави!
цитирай
2. miralyub - ми- да, разчистват и отварят място ...
10.09.2009 23:48
ми- да, разчистват и отварят място за книжлета от типа на писаните от другаря Станиш?:)))))
цитирай
3. zabylgarite - Истината
11.09.2009 08:54
за компартиите много боли, комунистите не изпитват чуство за вина,в това съм убеден.Най-много един на 10 000 да усети някакъв срам,за вина да не говорим.Те смятат,че са родени чуждото да става тяхно и после да те поучават всеки ден,че трябва да работиш повече и повече,за да не доживееш пенсията,която е необозримо далеч.
Постепенно комунистите е нужно да бъдат свалени от всички ръководни длъжности,постове,агенции,магенции в България,за да имаме поне малко нормализация на живота и някакъв напредък изобщо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8117156
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47590