Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2009 10:17 - ДУНАВСКИТЕ БЪЛГАРИ И ВОЛЖСКИТЕ БЪЛГАРИ
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 12614 Коментари: 35 Гласове:
11

Последна промяна: 06.04.2011 07:54


     От доста време посещавам и чета един блог, които се нарича "Българската нация - по пътя към възраждането": 
http://community.livejournal.com/bulgar_national/28462.html 
- препоръчвам на всички, на които тази тема не е безразлична да разгледат внимателно този блог.
     Става въпрос за волжските българи, които са преименувани от Бащата на народите Сталин - на татари, кабардино-балкарци и т.н. Ние почни сме ги  забравили - дори днес, когато можем да имаме нормални връзки с тях.
     Всеки който желае може да влезе на посочения линк, да попрочете, да напише нещо, ако пожелае - правили са го доста хора от Дунавска България, както  наричат те нашата държава.
     През 2 010 г. в Русия ще се провежда преброяване. Тези хора се борят за правото си на самоопределение и да бъдат отбелязани като - българи, и искат да се дистанцират от принудително наложеният етноним татари.
     Водят се много спорове, дискусии и се изнася доста интересна информация, която касае корените на нашия древен народ. В болшинството си те са мюсулмани и тенгренисти, но какво значение има религията, когато кръвта ни е една - българска. 
     Нашето внимание, съпричастност и безкористност
биха им помогнали в нелеката им цел, която са си поставили.

     Предлагам ви няколко снимки, които не могат да оставят нито един  българин безразличен и един доста интересен коментар
.

image



image


                     image




image


  
          image



Ето и коментара, които пействах:

Большинство Болгары(Дунайские) думают,что мы единственный потомки древних Булгар.Все остальной племён загили.
Они знают что на Волге переселились Булгары, но думают что етот Булгарские племён погибли из рук татаро-монголов и они принимают казанские татары именно как потомки татаро-монголов.
Есть Болгары которы интересовались больше, читали больше и знают больше.
Для них казанских татаров-братья по кров у которы мюсюлманскую веру.
Часть современный дунайских болгары называют себе македонцы вместе их истинного имя.Етот етноним был наложен для болгары которы попали територии бывшего СФРЮ.
Болгары(которы интересовались больше) часто провестят параллель в действия СССР и СФРЮ и принимают "македонцы" и "татары"
как вымишление етноси,синонимы болгар.
На етот теме спрашивайте все о Дунайской Болгарии.








 





Тагове:   Велика България,


Гласувай:
11



1. antisparotok - БРАВО
22.10.2009 14:31
ГОРД СЪМ , ЧЕ ИМА ТАКИВА , РОДОЛЮБЦИ , КАТО - boristodorov56 .
цитирай
2. анонимен - Малко агресивно ми се струва!
22.10.2009 15:45
Но съм съгласна, че хората с българско самосъзнание трябва да бъдат подкрепяни навсякъде!
Поздрав!
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Спомням си, че в началото на прехода
22.10.2009 16:20
се разнасяше апокрифно едно списание Авитохол, в което историята на българите беше пресъздадена много по-различно от тази в учебниците и българската държава -много по-стара от официалнити 1300 г., които се празнуваха официално тогава.
Имаше явни доказателства, но така и не разбрах, защо официалната ни наука не ги прие. Един мъж от махалата нещо ни беше харесал нашето семейство, изглеждахме ме благонадежни и няколко пъти ни даде от това списание, беше безкрайно интересно. Там също третираха този въпрос и ставаше ясно, че това са българи, а не татари, но нито едно българско правителство от прехода не ги припозна като такива, защото от едно такова действие, произтичаха много други, за които трябваше да се поеме някаква отговорност за хората там. Ами то за нашите нямаше хляб, та избягаха в чужбина, та за онези ли ще се погрижи някой, не очаквам нищо да се промени, хеле пък с тази финансова криза и затягане на коланите. Какво да кажа на тези хора, дали едно съчувствие ще им бъде достатъчно, едва ли, да ги подкрепа, ама с какво? Да бъда съпричастна с тях, дали ще ги стопля с това, не знам, ще помисля.
цитирай
4. iyi - Да, къде са държавниците ни тук, за ...
22.10.2009 17:05
Да, къде са държавниците ни тук, за да подкрепят интересите на нашите събратя по Волга!? Не, няма нужда от отговор на този въпрос, просто е без смисъл... поне докато държавата ни се управлява, както през последните над шестдесет години.
А за сп. "Авитохол" - ами преди няколко години материалите излизали в това списание бяха издадени в два големи сборника. Все още май се намират по книжарниците, макар и трудно. Съдържанието в тези материали не са безспорни, но немалко от тях са ценни. Немалко от тях са и официално дискутирани от историците ни.
Проблемът конкретно с волжките българи не е, че науката ни не се занимава с тях и не ги "признава", пролемът е, че държавата ни няма активна политика спрямо тях.
цитирай
5. boristodorov56 - 3. kasnaprolet9999
22.10.2009 18:09
Тези хора не очакват от нас да се грижим за тях.
Те искат да бъде призната от Руската държава тяхната националност официално; да напишат истинската си история и да бъдат обособени в автономна република всичките от българският етнос.
Имат си държавни лидери и национални идеолози.
Единствената пречка е, че официалната държавна власт във федерецията си прави оглушки, защото цялото това възраждане на националстическия дух на волжските българи ще развенчае някои руски митове на пух и прах, както и теорията им за панславизма и Третия Рим.
Преди наколко години бе честван официално 500 години град Казан. Дори Путин ги удостои тържествата с присъствие. Да си чула Кремъл да споменава, че този град е балгарски?

А нашите държавници не са българи, в противен случай биха се позаинтерисували за братята ни по кръв там.

Ето министъра без портфейл, но със заплата - Божидар Димитров - има повод да си заслужи и поста и заплатата - първата крачка е неофициално посещения на Казан и републиката. Това ще даде кураж и увереност на хората там, че българите са българи навсякъде по света.

Впрочем ,преди години в пресата беше публикувано посмо до Жельо Желев от група общественици от Татарстан, но той се сви като плъшок и не посмя дори да им отговори. Хората не искаха нищо - просто изразяваха радостта си, че са българи и, че могат да контактуват с нас.
цитирай
6. boristodorov56 - 4. iyi
22.10.2009 18:23
Абсолютно правилно и точно казано.

Иначе имаме министър на българите.
Да го видим сега като се пише на голям българин до къде ще му стигне ръста?
Ще може ли да порасне та да каже официално от името на държавата, че тези хора са от българско коляно и гражданските и малцинствените им права са във вниманието ни?

Или по-добре да не го пради, че ако разсърди Путин -
ще ни спре газта?
цитирай
7. haralanov - Здравей,Боре!
22.10.2009 18:29
Волжските българи приемат Исляма съвсем доброволно за да имат закрилата на арабите от деспотизма на хазарите.Тази история е повече от интересна но малцина българи живеещи в България я знаят.Да не говорим,че за българите отпреди 7-ми Век не знаем почти нищо.Всичко е теорий и хипотези.Разбира се и пълни небивалици от сорта на онзи филм на Пламен Петров по БТВ в,който авторът каза,че имало 23 теорий за нашият произход.Днес по една случайност,най-после успях да си закупя книгата на покойният вече бай Йордан Вълчев ,,Календар и Слово,, та там човекът се е поразчовъркал и е открил интересни нещица.При това нехвърковати,а много здраво обосновани.Знам,че си я чел книгата...
цитирай
8. boristodorov56 - 7. haralanov
22.10.2009 18:58
За старата история на България си прав.
Йордан Вълчев аргументира чрез "Именника на Българските канове" българския календар и датира сполучливо събития от историята ни и интерпретира възшествията на канския престол с имената и годините. Много интересно четиво.
Някъде четох, че всъщност "Именника..." не се превежда првилно и има няколко хипотези за точния
смисъл на превода, а той е ключа към древната ни история.
цитирай
9. iyi - Не може да се отрече, че Божидар Д...
22.10.2009 22:26
Не може да се отрече, че Божидар Димитров, като водещ в неговите предавания и като историк могократно е говорил за волжките бълагри. Дори, когато той водеше още предаване в "Скат", някъде около 2000 г., беше поканил в студиото си председателя на Българския национален конгрес Гусман Халилов. За съжаление, като политик и особено сега като министър обаче и аз съм скептичен относно предприемането на някакви официални дръжавни действия от Димитров към събратята ни по Волга.
И понеже виждам, че се заговаряте за книги да спомена и "Джагфар тарихи". Преди няколко години излезе на български и я препоръчвам, защото е чудесно четиво - летопис, писан през средните векове от самите волжки българи.
цитирай
10. panazea - Браво ,Борисе!
23.10.2009 11:12
Волга е българска река ! Името й е Болга, там живеят болгари ! Благодаря за този пост. Полека лека ще напишем истинската история на България . И не такава , каквато се харесва на някой си , а ИСТИНАТА . Привет!
цитирай
11. nkf - Аз съм скептичен по този въпрос по ...
23.10.2009 15:02
Аз съм скептичен по този въпрос по няколко причини.Хайде първо нека изясним какво значи понятието българин и тогава да определяме кой етакъв и кой не.По-горе, в статията, се спомена "кръвта" , явно става дума за "българска кръв" и липсата на значение ,като факторите религия и език.Без да искам да съм груб,но който изказва подобни съждения е меко казано несведущ по тези тъй важни въпроси.Тук обаче аз неискам да отрека биологическия (кръвният) фактор в компонента Българин и Българи.
И така:
Ясно ли е какво точно онези на Волга влагат в понятието "Булгарин" , с което се кичат.
2.След като са Българи ,защо говорят разни тюркски диалекти,а не български език ?Езика е един съществен показател за принадлежност към една етно-национална общност.
3.След като са Българи, защо са мюсюлмани или там разни диваци скачащи около камъни и дървета-тангристи?
Ние Българите сме първите християни в Европа и Християнската вяра е изграждала със векове ценности и мироглед ( в следствие на комунизма обаче са потъпкани ),а това значи и определен тип съзнание и менталност.И затова и по този показател не може да има съвместимост между нас и онези,които претендират да са Българи.
Личното ми мнение е , че трябва да се престане с идиотщината на необолшевишки боклуци като петър добрев, божидар димитров и подобните им твари , да се търсят "българи" по разни точки на земното кълбо и всевъзможни племена и народи да бъдат обявявани я за наши "братя", я за братовчеди, я за предшественици.Българите сме тук на Балканите и в непосредствените до Балкана земи .Не в авганистан, не на Волга, не в пакистан, не в Япония.Какъв е смисъла да се вторачваме в някакви кафърски племена от монголски или уралски произход, които дори не са в състояние да произнесат думата "Българин" ,а оставаме слепи и глухи за Българите във Влахия ,Молдова,Северна Добруджа ,Банат ,Поморавието , Беломорието, Албания и Косово,Македония.Поне от изброените до тук не само имаме общт произход , но населяват и българското землище ,езика ни е един и 90% от тях са християни и смисъла, който влагат в "Българин" е абсолютно същия, който влагаме и ние.
цитирай
12. iyi - nkf
23.10.2009 15:27
Езика, казваш и религията!? Това ли са най-важните признаци? Че тогава да обявим днешните руснаци за бългри!?
nkf, не можем да се отречем от волжките българи, не можем! Ако го направим, значи ние сме "необолшевишки боклуци". Та нали именно панславизмът и мераците за Трети Рим на Русия са едни от основните фактори за заличаването на връзките и спомените между дунавските и волжките българи? Та, нали ту волжките, ту дунавските българи за препятствието пред руската мегаломания? Ако няма обаче българска дръжавност, ако няма спомен за нея тогава много лесно могат да бъдат присвоени техните постижения, територии, наследство, а онова което не може да бъде прилапано да бъде обявено за тюркско, татарско... Тук пък е много удобно да ни промият мозъците, че сме славяни... Какви славяни бе, какви? Че името българин е с векове по-старо от пръкването на славянин, а и на татарин!!!
И никой не се отрича от българите във "Влахия, Молдова... Косово, Македония". Неоснователно е с подобно противопоставяне да се загърбват истини и проблеми.
Неоснователно е и да базираме националността си само и единствено на религията и езика. Днес тази религия - християнстовото е поредният коз на Русия срещу нас самите, защото панславизъм и православие са се прегърнали служейки като чук в ръцете на мечока. Българите винаги са били ранородни по религия. А и за какво точно християнство става дума!? За онова, пропитото от езически ритуали ли? Българско християнство! :) Е, няма що, много ортодоксално и обединяващо. Ами ако аз ти кажа, че съм последовател на религията бон, но това не ми пречи да се съзнавам като българин? А ако сега вмсто на крилица бях ти прописал на глаглица, пали или самскрит!? :))
цитирай
13. boristodorov56 - 11. nkf
23.10.2009 19:38
По-краен си от мен.

Никой не може да отрече Велика България и Волжска България. Все едно в каква посока и кога и колко пъти се е осъществявала миграцията на българите във времето.

Що се отнася до религията, която за теб е основна пречка да ги припознаеш за еднокръвни братя - като останалите, които изброяваш - вероятно знаеш, че те са принудени да приемат исляма поради натиска за асимилация, на който са подложени. Едни твърдят от юдеите-хазари/първи братовчеди на българите/, а други на и християните руси. Във всеки случай те са запазили съзнанието си на българи. Това е по-важното. Ние не сме кръстоносци да умираме за християнството - ние сме българи и всичко останало остава на втори план.
Всички ние сме българи!
цитирай
14. boristodorov56 - 12. iyi
23.10.2009 19:40
Подписвам се под казаното от теб!

Това е най-достойната позиция кото българи -
иначе не можем да се уважаваме като народ и нация!
цитирай
15. haralanov - Здравей,Боре!
23.10.2009 21:10
Този с ник nkf е истински варварин!Що за глупост,че сме ,,първите християни в Европа,,..?Това не само,че не е вярно но и самият човечец нарича диваци и варвари,Българите приели Исляма!Той е от онова мнозинство,които не знаят какво се е случило на ,,нашите братя по кръв,,!
цитирай
16. nkf - Езика, казваш и религията!? Това ли ...
24.10.2009 11:45
iyi написа:
Езика, казваш и религията!? Това ли са най-важните признаци?

Да, това са 2-ва от съществените белега, по които се определя дали някой принадлежи към дадена нация или не.В зависимост от историческото развитие при някои народи тези фактори имат и първостепенно значение.Например при евреите религиозния признак е на първо място и на негова основа се гради националната им идентичност.При народ като арменците , които са заобградени от мюсюлмани горе- долу положението е същото.Религията е духовната връзка на нацията.Същото е положението и с езика ,просто това е непренебрежим фактор.

iyi написа:

Че тогава да обявим днешните руснаци за бългри!?

Дълбоко погрешно мислене , породено от неразбиране.Не може да обявим руснаците за Българи,защото те просто не са.Руският език не е български,ако и да е близък.

iyi написа:

nkf, не можем да се отречем от волжките българи, не можем!

Това просто не са Българи.Тук не става въпрос за "отричане" ,а констатиране на обективен факт.

iyi написа:


Ако го направим, значи ние сме "необолшевишки боклуци".

Точно необолшевиците и руските слуги ни пробутват тези неща с волжките "българи".Разбира се и турция печели дивиденти от тази работа .Предполагам си чувал идеята за "Велик Туран" - от Виена до Китай?Идея ,която да събере в едно всички тюркски народи .И тъй като и разните кафри из Волга са НЕСЪМНЕНО тюрки , а не БЪлгари (апропо, там пантюркизма има доста силни позиции, но се попитай ,защо пантюркизма няма почва сред банатските Българи, да речем) са от голям интерес за турция.

iyi написа:

Та нали именно панславизмът и мераците за Трети Рим на Русия са едни от основните фактори за заличаването на връзките и спомените между дунавските и волжките българи?

Панславизма е всъщност панрусизъм(фактически е така) и именно панславистките учени подържат невярната и напълно антибългарска теза за тюркски произход на нас Българите.Панславизма и пантюркизма са като скачени съдове и двете обезбългаряват, като ни пращат в "глухи коловози".

iyi написа:

Та, нали ту волжките, ту дунавските българи за препятствието пред руската мегаломания?

За руската мегаломания много неща са пречка и много народи са й трън в очите.Това,че разните тюрки из Волга са й се изпречили на пътя и са били нейно препятствие не означава,че последните са Българи.

iyi написа:

Ако няма обаче българска дръжавност, ако няма спомен за нея тогава много лесно могат да бъдат присвоени техните постижения, територии, наследство, а онова което не може да бъде прилапано да бъде обявено за тюркско, татарско...

Ами например чувашите са си вид тюрки, какво да е наследството им?

iyi написа:

Тук пък е много удобно да ни промият мозъците, че сме славяни... Какви славяни бе, какви? Че името българин е с векове по-старо от пръкването на славянин, а и на татарин!!!

Никъде не съм споменавал за славяни.За мен това е имагинерно понятие и в най-добрия случай може да се приеме за условно понятие..Ние сме си Българи и сме наследници на най-древното население на Балканите и Причерноморието.Славизма наистина е една огромна манипулация и лъжа, която си има своите геополитически цели.Само, че тук бих добавил,че пантюркизма е не по-малко опасен ,а именно препратките към волжките племена са в услуга на пантюркизма.

iyi написа:

И никой не се отрича от българите във "Влахия, Молдова... Косово, Македония". Неоснователно е с подобно противопоставяне да се загърбват истини и проблеми.

"Истината" за "Българите" на Волга си е жива лъжа и затова не бива да се занимаваме с нея,а наистина да обърнем внимание на тези,които са истински Българи .

iyi написа:


Неоснователно е и да базираме националността си само и единствено на религията и езика.

Ами на кое да ги базираме.Изглежда не знаеш кои са националнообразуващите фактори.Аз бих добавил и останалите, освен Език и религия ,а това са :общ произход, общи интереси , обща територия, обща история.Според теба на какво друго трябва да се основава националността?Би било забавно да споделиш.

iyi написа:

Днес тази религия - християнстовото е поредният коз на Русия срещу нас самите, защото панславизъм и православие са се прегърнали служейки като чук в ръцете на мечока.

Това като цяло е вярно,че русия манипулира чрез агентурата си в църквата, хората.Но това,че през последните 50 години църквата ни попадна в ръцете на руските служби не е основание,че да се отречем от вярата си, нали.А и да не забравяме,че русия има влияние само по православна линия, но не и по линия на другите християнски деноминации (католици, протестанти).

iyi написа:

Българите винаги са били ранородни по религия.

Няма такова нещо, прекаляваш с четенето на тоалетна "литература".

iyi написа:

А и за какво точно християнство става дума!? За онова, пропитото от езически ритуали ли? Българско християнство! :)

Абсурдни съждения.

iyi написа:

Е, няма що, много ортодоксално и обединяващо. Ами ако аз ти кажа, че съм последовател на религията бон, но това не ми пречи да се съзнавам като българин? А ако сега вмсто на крилица бях ти прописал на глаглица, пали или самскрит!? :))

подобни неща не ми се коментират.Знанието на чужди езици и владеенето на азбуки и шрифтове са признак за степен на образованост и познание, нищо повече. И в добавка бих цитирал видният Български възрожденец от Ресен -Джинот , който казва " Истинският Българин не сменя вярата си за печена кокошка".
цитирай
17. nkf - По-краен си от мен. Ами ако ист...
24.10.2009 11:54
boristodorov56 написа:

По-краен си от мен.

Ами ако истината се разбира като "крайност", добре.Приемам да съм "краен".

boristodorov56 написа:

Никой не може да отрече Велика България

Никъде не съм отрекъм Велика България, но нейните основни територии не са на Волга.

boristodorov56 написа:


и Волжска България. Все едно в каква посока и кога и колко пъти се е осъществявала миграцията на българите във времето.

Ами те много неща като почнат да стават "все едно" всичко е възможно, включително ескимосите да са Българи.

boristodorov56 написа:


Що се отнася до религията, която за теб е основна пречка да ги припознаеш за еднокръвни братя - като останалите, които изброяваш - вероятно знаеш, че те са принудени да приемат исляма поради натиска за асимилация, на който са подложени. Едни твърдят от юдеите-хазари/първи братовчеди на българите/, а други на и християните руси. Във всеки случай те са запазили съзнанието си на българи. Това е по-важното. Ние не сме кръстоносци да умираме за християнството - ние сме българи и всичко останало остава на втори план.
Всички ние сме българи!


Отиди и кажи на чувашите ,че са Българи или на татарите .А ,че не сме еднокръвни с мислените от теб "българи" това и генетиката и науката антропология го потвърждава.Така,че не само езиково,религиозно и като цяло културно сме коренно различни , но и с различни хаплогрупи ;).
За теб,ако хилядолетната ни вяра,която ни е изградила и запазила няма значение, то съм склонен до някъде да те съжаля, обаче не мога не само да приема такава позиция, но откровено казано не ми се и слушат подобни глупости.
цитирай
18. nkf - Този с ник nkf е истински варвари...
24.10.2009 12:07
haralanov написа:
Този с ник nkf е истински варварин!

Варвари са ислямските примати на Волга ( и навсякъде по света).Варвари и вандали са и тези,които ги защитават и симпатизират.Честито по този признак си в един отбор с тях.

haralanov написа:

Що за глупост,че сме ,,първите християни в Европа,,..?Това не само,че не е вярно

Това, че си запознат с учебника за 10 клас по история и приемаш за единствено вярно написането в него, си е твой проблем, от това истината не страда.Моето твърдение се обосновава на реални сведения, изследвани от един от големите български учени, признат в една от най-академичните държави в света-Германия.А що не се заинтереосваш какви докумети донесе в България арменския католикос и как случайно каза именно това, което според теб не е вярно.Разбира се прощава ти се ограничеността и невежеството на селско даскалче.

haralanov написа:


но и самият човечец нарича диваци и варвари,Българите приели Исляма!

Освен това ,тези диваци изповядващи исляма считат себе си за принадлежащи към "уммата" -тоест общността на мюсюлманите, там няма деление по национален и какъвто и да е друг признак.
Така,че тия на волга са толкова "Българи", колкото копанарите римляни или негрите в сащ- англо-саксонци.

haralanov написа:

Той е от онова мнозинство,които не знаят какво се е случило на ,,нашите братя по кръв,,!

Ако ти си критерий за знаещ - "Пази Боже".
цитирай
19. monarchism - Редица арабски пътешественици ...
24.10.2009 13:15
Редица арабски пътешественици описват много добре положението във Волжска България. Още при нашествията на татаро-монголоидите в 12, 13-ти век, голяма част от българите са били избити, друга част асимилирани, трета прогонени. Тези, които сега се наричат "булгари" всъщност са наследници на онези степни примитиви. Не само се различават от нас по език и религия, но и чисто в расово отношение. Волжска България е унищожена, а на нейно място остава един развъдник на ислям и пантюркизъм, та така и до днес. Не виждам какво общо можем да имаме българите с тези хора.

Погледнете този форум -

http://www.bulgarlar.info/forum/index.php

Ако почувствате някаква българска гордост, значи имате нужда от професионална помощ.

Тази тема започва добре - http://www.bulgarlar.info/forum/index.php?topic=90.0

:)
цитирай
20. iyi - nkf, защо ми се струва, че за теб н...
25.10.2009 02:37
nkf, защо ми се струва, че за теб нехристияните не могат да са българи!? Някакви присмехулни подмятания и въпросчета за нацонанообразуващите фактори имаш към мен, а в следващо мнение упрекваш някого, че познавал само учебника за еди-кой си клас (че и определения даваш на haralanov). Айде да си наясно и ти със себе си - учебникарските определения за нация ли ще следваме или не е достатъчно да познаваме само училищните буквари? И да поставяш знак на равенство между мюсюлманин и варварин, дивак и всичко останало, което си избълвал... Браво, ти си достоен праволсавен християнин, а и наследник на религиония фанатизъм на кръстоносците (ония, които са клали и деца, и жени, и старци в Йерусалим - близо 50 000 души)!
И на теб, и на monarchism ще ви препоръчам поне учебниците по история да прочетете на първо време. От тях току-виж се убедите, че волжки българи има. А ако ви се знаимава има немалко литература, която е пълна с исторически източници за Волжка България. От тях може да прочетете за кан Алмуш, че и за емир Челбир Велики, по времето на който Волжка България е далеч по-огромна по територия и могъщество от Симеонова България. От историческите източници може да научите и че името "Велика България" не е умряло след кан Кубрат и се е употребявало от пътешественици и хроникьори и през средните векове, но се е употребявало не за Дунавкса България, а именно за Волжка... И прочетете дори "Джагфар тарихи", само нея прочетете и ще видите, че ония хора говорят за себе си като българи дори пез седемнадесети век.
За пантюркизма съм съгласен с не малко то нещата, които си казал, nkf, но истината е, че както ние тук трябва да се отървен от панславизма, така и българите по волга трябва да надмогнат пантюркизма. Без тези, обслужващи Русия и Турция, доктрини българите и там, и тук ще намерим отново близките си връзки...
цитирай
21. boristodorov56 - 19. monarchism
25.10.2009 17:37

Текста по-надолу е от посочения от теб:http://www.bulgarlar.info/forum/index.php


Чети внимателно - държа това да коментираш:



Досье на врагов нации
« : 14 Января 2009, 13:40:35 »

--------------------------------------------------------------------------------

Собираем всю информацию на антибулгаристов, татаристов, пантюркистов, сепаратистов и прочую нечисть.
Выклыдывайте всё: айди вконтакте, мыло, номер телефона, адресс, Ф.И.О, фотки, никнейнмы и т.п.
А ещё лучше пишите в личку или на мыло которое выложу скоро.
Думаю не надо вам объяснять важность этой информации.

Другия линг те съветвам пак да прочетеш - но много, много внимателно!

И един въпрос - от сферата на истоическия фантасматгоризъм - Ако днес, сега в момента - срещнеш Ичъргубоила Мостич и го поканиш да ударите по две ракии с по шопска салата, мамка му да еба/ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ВЪЗКЛИЦАНИЕТО/ - СМЯТАШ ЛИ, ЧЕ ЩЕ ТЕ РАЗБЕРЕ?
цитирай
22. boristodorov56 - 17. nkf - Мисля, че е излишно да се надприказваме.
25.10.2009 17:45
Няма да коментирам писаното от теб - в него има рационално зрънце, краен негативизъм и априори приети и абсолютно недоказани тези.
Това си е твоето мнение.

Текста по-надолу е от посочения от : monarchism линк http://www.bulgarlar.info/forum/index.php


Чети внимателно - държа и ти да коментираш това:



Досье на врагов нации
« : 14 Января 2009, 13:40:35 »

--------------------------------------------------------------------------------

Собираем всю информацию на антибулгаристов, татаристов, пантюркистов, сепаратистов и прочую нечисть.
Выклыдывайте всё: айди вконтакте, мыло, номер телефона, адресс, Ф.И.О, фотки, никнейнмы и т.п.
А ещё лучше пишите в личку или на мыло которое выложу скоро.
Думаю не надо вам объяснять важность этой информации.






Ще те питам - помаците - българомохамеданите - какви са по народност? Не са ли българи?


цитирай
23. monarchism - Текста по-надолу е от посочения ...
26.10.2009 12:46
boristodorov56 написа:

Текста по-надолу е от посочения от теб:http://www.bulgarlar.info/forum/index.php


Чети внимателно - държа това да коментираш:



Досье на врагов нации
« : 14 Января 2009, 13:40:35 »

--------------------------------------------------------------------------------

Собираем всю информацию на антибулгаристов, татаристов, пантюркистов, сепаратистов и прочую нечисть.
Выклыдывайте всё: айди вконтакте, мыло, номер телефона, адресс, Ф.И.О, фотки, никнейнмы и т.п.
А ещё лучше пишите в личку или на мыло которое выложу скоро.
Думаю не надо вам объяснять важность этой информации.

Другия линг те съветвам пак да прочетеш - но много, много внимателно!

И един въпрос - от сферата на истоическия фантасматгоризъм - Ако днес, сега в момента - срещнеш Ичъргубоила Мостич и го поканиш да ударите по две ракии с по шопска салата, мамка му да еба/ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ВЪЗКЛИЦАНИЕТО/ - СМЯТАШ ЛИ, ЧЕ ЩЕ ТЕ РАЗБЕРЕ?

Е, това трябва да докаже по някакъв начин, че имаме нещо общо с онези монголоидни пантюрксисти ли?
цитирай
24. boristodorov56 - 23. monarchism
26.10.2009 19:02
Не смяташ ли, че тяхното определение какви са е по-меродавно от нашите субективни нагласи и очаквания?

Монголоидни пантюркисти? - не си прочел това, което ти пействах в предния ми коментар.

Впрочем Ичъргубоила Мостич - какъв е бил -монголоиден пантангрист? - не е българин според твоята логика. Ако тава нищо не доказва - значи си говорим тук като на селска шура.
цитирай
25. monarchism - Не смяташ ли, че тяхното определ...
26.10.2009 23:43
boristodorov56 написа:
Не смяташ ли, че тяхното определение какви са е по-меродавно от нашите субективни нагласи и очаквания?

Не. Утре аз мога да реша, че съм французин и че Перник е бивша френска колония. Дали ще бъде истина и дали субективно настроените французи ще обърнат сериозно внимание на инфантилния ми вопъл?
А на кой трябва да вярваме - на исторически извори или на един автобус хора, които считат исляма за "същността на българщината"?

boristodorov56 написа:
Впрочем Ичъргубоила Мостич - какъв е бил -монголоиден пантангрист? - не е българин според твоята логика. Ако тава нищо не доказва - значи си говорим тук като на селска шура.

Пантюркизма по времето на Мостич не е съществувал. И какво общо има той с населението, живеещо днес в земите на унищожената Волжска България?
цитирай
26. iyi - monarchism
26.10.2009 23:59
Ислямът е "същността на българщината".
цитирай
27. анонимен - Който има ум - ще разбере, който търси под вола теле - намира топките му.
27.10.2009 03:42
Махатма Ганди: „Същият Бог, който направлява сърцето на арабина, направлява и сърцето на евреина.”
цитирай
28. boristodorov56 - 28. boristodorov56 - 25. monarc...
27.10.2009 08:56
28. boristodorov56 - 25. monarchism
04:08 Добре - да не разводняваме.
Който отрича, че Волжска България няма нищо общо с Дунавска България - да изясни причината за това разбираемо, а не еднозначно.
Кой може да отрече, че дунавските българи днес са различни от тези от 10 век?
Кой може да отрече, че волжските българи днес са различни от тези от 10 век?

Посочи историческите извори за които говориш - тук - нека ги научим повече хора, защото не е справедливо да бъдат тайна само за пътниците на един автобус.

Аз никъде не съм споменавал подобна глупост, че ислямът е същността на българщината.

По онова време - 10 век - не е съществувал `и панславизма, `и пантюркизма, точно както пантангрепизма, ако има подобно понятие.

Общото на Мостич тук е, че има със същите опънати очички и изпъкнали скули като Волжските българи - това е общото между Мостич и днешните волжски българи. Наздраве!
цитирай
29. boristodorov56 - 26. iyi
27.10.2009 08:59
Виждам, че пламенно защитаваш моята теза, но ако още веднъж напишеш тук - "Ислямът е "същността на българщината" - ще изтривам коментарите ти и
тази тъпа постъпка от моя страна ще е оправдана напълно.
цитирай
30. iyi - boristodorov56
27.10.2009 10:52
Ти си в блога си и можеш да правиш каквото поискаш, дори не е нужно да даваш обяснения.
цитирай
31. monarchism - Посочи историческите извори за ...
01.11.2009 12:27
boristodorov56 написа:

Посочи историческите извори за които говориш - тук - нека ги научим повече хора, защото не е справедливо да бъдат тайна само за пътниците на един автобус.

Редица арабски пътешественици - Ибн Фадлан, Абу-Хамид Ал-Гарнати, Ибн-Даста и т.н.

boristodorov56 написа:
Аз никъде не съм споменавал подобна глупост, че ислямът е същността на българщината.

Ти не си, но в един от линковете, които бях дал, един от "братята-татари" точно това е написал.

Сродяването ни с тия поганци дава много храна на сърбо-македонизма, който до ден днешен тръби, че българите са татари, дошли от Средна Азия.

boristodorov56 написа:
Общото на Мостич тук е, че има със същите опънати очички и изпъкнали скули като Волжските българи - това е общото между Мостич и днешните волжски българи. Наздраве!

А дали Мостич е бил наистина монголоид? Нека не забравяме, че пантюркизма е наложен в България по поръчение на Русия и изпълнен от нейната Златарска школа. Според измишльотините на Златарски българите са монголидни турци, дошли от Азия, според Шафарик българите са уралски чуди и т.н. Тези дори изкараха гърбав монголоид българският владетел - Атила, чист европеид. Изкараха и император Калоян монголоид...

Фактите обаче са налице:

1. Нямаме общ език. За разлика от нас т.нар. "волжски българи" се разбират без преводач с турците.

2. Нямаме обща Вяра. За разлика от нас т.нар. "волжски българи" са мюсюлмани, а исляма е ядрото, около което трябва всички да се обединят.

3. Пантюркисти са, нямат българско самосъзнание. Това че някой олигофрен се събудил един ден и решил, че ще се нарича "булгарин" нищо не означава. С тези хора нямаме общ език, религия, бит, култура, история и т.н.

4. В чисто расово отношение са различни от нас. При българите преобладава понтийския (източно-средиземноморски) расов тип - около 70% от населението. При тях северно-понтийски и северно-европейски (Трофимова Т.А. Этногенез волжских татар в свете данных антропологии. С. 232, табл. 108) - 58%, расовия тип на част от европейските руснаци; сублапоноиден (волжско-камска раса по Бунаку) - 23% и монголоиден - 19%. Хора от източно-средиземноморски расов тип почти не се срещат. Според Coon и книгата му "Расите на Европа", издадена през 1939 г. и все още считана за "светая светих", при българите преобладава най-много Атланто-средиземноморски расов тип (Coon Carleton S., "The Races of Europe", Chapter XII, section 15). Coon не прави никаква расова връзка между българи и волжски татари.

Смятам че нормалните българи не са нито пантюркисти, нито сърбо-комунисти, че да желаят сродяване с тези хора. Както отбеляза nkf, около нас има български територии с хора - българи, които не са загубили българското си самосъзнание и заради които трябва да има целенасочена политика, провеждана от държавата. Другото е ала-бала...

цитирай
32. asthfghl - Ще се радвам
06.11.2009 00:28
да се обединим с българите от Волга - нали толкова много неща споделяме! Те са тюрки, говорят на език много сходен с турския. Те са мюсюлмани, молят се по 5 пъти на ден, ходят в джамията и мечтаят да посетят Мека. Те са азиатци и нищо азиатско не им е чуждо - от второстепенната роля на жената в обществото, до старите патриархални порядки в рода, до номадските им навици.

Толкова общи неща имаме с тях, нали?
цитирай
33. анонимен - Невежеството и предразсъдъците са средство за самоубийство
13.10.2010 22:10
Борис Тодоров е българин по дух и кръв а разумът му явно е подчинен на духа.Затова е усетил кръвната връзка с нашата прародина-Волго-Уралието!Четох споровете и много е жалко,че има хора ,които са толкова заблудени и предубедени...Това не е от полза за никого а само за душманите ни.Българите не са татари,нито тук нито на Волга,татарската нация е същата измислица като македонската.А съдбата на нашите братя там е по-трагична и от тази на македонците...Предстои преброяване и те за пръв път ще имат възможност да се пишат с националното си име-булгар!Ако ние не им подадем ръка и не ги подкрепим що за българи сме и що за хора?До 13-ти век връзките ни с тях не са преставали,но много малко се знае ,засега обаче,защото в бъдеще много неща ще излязат наяве.Те не са никакви азиатци,но дори са повече арийци и от нас,но и това не се знае а се говорят небивалици и фантазии.Същия език сме говорили и ние и казаците.След покръстването ние и казаците сме знаели двата езика.Те никога не са се самонаричали-тюрки,също като нас,защото това название се разпространява сред южните племена.Тези които са почитали алпа Самар-Тюрк.Нашите северни племена са почитали алпа Кубар.На негово име са кръстени реката Кубар-дара/Вардара в Македонея/ и Добруджа/от Дебержай-названието на Кубар по хонски/.Отидете и прочетете каквото съм превел от древните булгарски летописи в този сайт:http://www.bg-history.info/login
Търсете в раздела :Теми по история-"Малко известната история на българите" и останалите теми са там... Валентин Иванов-Атил
цитирай
34. анонимен - Началото и края на пътя
21.10.2010 18:44
А който и да е българин като тръгне по пътя на истината и стига накрая до Тангра!
Или до дядо Боже,както се казва.
Атил
цитирай
35. анонимен - fucking sister streaming
07.10.2011 14:31
Really good post!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8060681
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589