Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2009 06:00 - СВЯТ ЛИ Е СВЕТИЯТ СИНОД НА БПЦ!
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 1131 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 03.11.2009 20:17


    

    image


    Православната църква в т.нар. Република Македония  се кани да се наименова официално като "Македонската православна църква – Охридска архепископия".
    Македонската православна църква няма международно признание като канонична автокефална православна църква в т.нар. Република Македония, като при това обявява, че ще признае Сръбската ПЦ за майчинска.
    С мълчанието си Светият Синод на БПЦ отстъпва като "духовен подарък" за МПЦ исконното название на Българската охридска архиепископия и едва ли не прави признание за съгласието си да бъде откъснати  тези духовни и исторически територии от снагата на българският народ, факт признат с акт на Османската империя от 1871 година - една от най-великите победи в политическите борби на възрожденските ни патриоти.
   
    С дирижираното си безмълвие Светия синод на БПЦ нагледно доказва, че не е нито "свят", нито "български" и никак "църковен" - позиция, която не е богуугодна оше по-малко пробългарска!
    
    На кого служи висшия клир на "Българската"  "Православна" "Църква"?

    На Бога или Мамона?
  


   *
   Канал А1 (Скопска телевизиja) излъчи следния материал:

Охридската архиепископија е создадена од бугарскиот двор, тврди бугарски академик

image  Охридската архиепископија е создадена од бугарскиот двор, затоа Македонската православна црква нема право да ја присвојува и да ја краде од  бугарскиот народ и црква, тврди историчарот Георги Марков, бугарски академик и директор на Институтот по историја. Според Марков, македонската православна црква се обидува да присвои дел од бугарската историја.

- Охридската архиепископија е дел од бугарската историја и од Бугарската православна црква, тврди Марков.

Зошто сметате дека Охридската архипископија и припаѓа на Бугарската црква?

- Василиј Втори по распаѓањето на царството на цар Самоил ја формирал Охридската архиепископија која траела до 17 век. Така да тоа е уште еднаш повторувам дел од историјата на Бугарската православна црква, вели Марков.

Академикот Марков тврди дека неговите искази се научни и дека немале никаква политичка позадина.

- Од нас не зависи. Зависи од Патријархот. Јас се изјаснив како историчар, а тоа се односи меѓу двете цркви, тврди Марков.

Директорот на институтот за историја, заедно со неколку други пробугарски македонски патриотски организации од Канада , од Австралија и Франциjа пред неколку дена испратија отворено писмо до бугарскиот Патријарх Максим од кого бараат бугарската црква да реагира на присвојувањето на името на Бугарската охридска архиепископија од страна на неканонската и неавтокефалната Македонска православна црква.





Гласувай:
7



1. veninski - СВЯТ ЛИ Е СВЕТИЯТ СИНОД НА БПЦ! ...
03.11.2009 06:06
СВЯТ ЛИ Е СВЕТИЯТ СИНОД НА БПЦ!

Толкова свят, че свят да ти се завие...
цитирай
2. krotalka - Боре,
03.11.2009 10:51
отдавна намразих българските свещенници! Нямам им вяра! Превърнаха църквата в МОЛ!
цитирай
3. haralanov - Здравей,Боре!
03.11.2009 12:30
,,Православните скотове,, са като другите скотове.Онези,атеистичните...Дето през 1944 забраниха и отлъчиха хората от Бога!Гадното е,че православният клир се е поддал!Уплашил се е!Продал!Не ги съдя!В никакъв случай!Но е абсолютен оксиморон ,,червен поп,,!
цитирай
4. monarchism - Това нещо, дето се нарича БПЦ е кр...
03.11.2009 14:12
Това нещо, дето се нарича БПЦ е креатура на Руската патриаршия, създадена от Сталин. Една еретическа структура, която е далеч от нормалното, камо ли от святото.
цитирай
5. bogolubie - Боре, в Православие Бг няма нищо по темата.
03.11.2009 19:56
Ако можеш там да си прехвърлиш публикацията, ще бъде добре.
Заради действията и бездействията на БПЦ страда целият ни народ. Мразят протестантите, но чрез тях много народ видя библия и потърси Бога. И само при тях стават промени. Не мога да не го кажа. И само те действат между циганите, които сега вече искат да ги пишат турци и мюсюлмани.
Аз съм кръстена като бебе на 6 месеца в Православна църква, скришом от баща ми, защото беше партиец. Не се отказвам от тази църква, освен ако ме изритат от там, но не мога да не отбележа гнилостния процес, който протича в нея. Имам поглед и в митрополията и в селата...
Картината е жалка.
цитирай
6. boristodorov56 - 5. bogolubie
03.11.2009 20:17
Аз също не мога да се откажа от Православната църква, с единственото успокоение, че нямам нищо общо с мизерцния и порочен клир.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8085686
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589