Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2010 12:28 - Соса на соца
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 14906 Коментари: 65 Гласове:
25

Последна промяна: 13.09.2017 10:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                             image   



  
По  думите на Правешкият копанар по времето на социализЪма бяха построени две Българии с материални активи в размер на 120 милиарда лева. Днешният еквивалент на тази сума  най-лесно и почти безпогрешно би могъл да се определи чрез обръщането и в  USD, по курса му към лева на черния пазар - например към м.ноември`89 год. Тогава долара се трампеше от Васил Черепа пред  Магурата за над 3 лева - надявам се помните все още - и това съотношение беше напълно справедливо, като не забравяме как протяжно и мъчително за нас  продължаваше с годините да се повишава - за да стигне през зимата на 1996/7 - до фаталното 1:3 000. 
   Следователно през онази историческата есен`89 Народната Республика струваше по-малко от 40 милиарда USD.
   От тази сума трябва да се извади  размера на външния дълг равен на 10,5 милиарда плюс 2,5 милиарда - лихви по главницата.
   Отделно от това - следва да се свали сумата на стойността на вътрешната задлъжнялост на икономиката ни по онова време. Просто махаме размера на изядените на зелено пари без да са произведени срещу тях материални блага.  Както обясняваше др. проф. Иван Ангелов - корифеят на социалистическата макроикономика - тази сума се равняваше на размера на външния дълг.
    Следователно стойността на Народната Республика следва да се обезцени с още 13 милиарда USD.
   Сумирайки горните цифри ще стигнем до резултата,  че всъщност, стойността на Народната Республика към м.ноември`89 възлиза на не повечи или по-малко от  около 14 милиарда USD.
   Но... цялата ни соц. икономика продължаваше на заден ход и след ноември`89, и ненаситно се самоизяждаше, поради неработещата, губещата, и дефакто фалирала промишленост, както с пот на челото обяви през 1989 г. др. П. Младенов в телевизионната си реч в качеството си на държавен глава, а А.Луканов през 1992  официализира чрез спиране на обслужването на външния дълг на НРБ, но капак на всичко стори през 1996 г. Жан Виденов като глобализира разрухата -  декапитализира и обезцени останалите в държавата и населението  наличните материални ценности, финансови наличности и капиталови вложения. До тогава   разликата между приходите и разходите се поемаше от Бюджета на държавата, а наличностите и възможността на промишленноста  да "работи" се осигуряваха от външни заеми от МВФ, Световни, Еврапейски банки и т.н. финасови институции.

   По няколко милиарда всяка година!

    Така беше изконсумирана Народната Република България - това стана някъде към 1995-96 год.

    В сметката дори не са рекапитулирани кражбите на национална собственостпрез този период, срамежливо наричан "преход", вместо ограбване на нацията. 

    И какво последва след това - абсолютен фалит и разпад на държавността. 

    И когато сега рИвем за соса на соца  - защо днес не сравняваме сравними категории - напр. Брутен национален продукт 1 989 г. и 2 009г - на глава от населението?

   Защо не отчитаме с колко хора  заети в икономиката ни го правехме през 1989 г. този БНП - над 5 000 000 души, а през 2 009 г. с 2 500 000 души.

   Защо не сравняваме средни работни заплати и покупателната  способност  на една средно-дневна надница?

   Отчита ли някой стойността на построеното последните 20 години?

   Приходите от туризма?

   Ръста на износа?

   Защо плачем за селското стопанство - сякаш текезесарските практики можеха да изхранят народа   и в магазините цареше изобилие, и разнообразие от храни, плодове, зеленчуци, каквото има днес? Ама вносни били част от хранителните стоки, да - защото никога не сме можели, и днес не можем, да призвеждаме по-евтини и качествени. Като потребител ме задоволява само евтината и качествена стока. На оплаквачите на родното ни непроизводство ще кажа, че при положение, че цялата ни икономика е експортно ориентирата и ние не можем да водим никаква протекционистична политика, защото, ако не изнасяме нашите производи и услуги държавата ще пусне кепенци най-късно след половин година.

   Така че - не плачете, протекцинисти - има и международни договорености за свободното движение на стоки и услуги.

   Накрая - всичко построено по времето на соца е плод на робския труд на милионите аргати полуроби на ранния, развития, късен и недоразвит, но във всички случаи  - феодален социализъм!

   Не са били хората полуроби по времето на соц. феодализмата?

   А Закона за трудовата повинност?
   А Закона за жителството?
   А ограничаването на правото на предвижване?
   А Своботата на словото?
   А липсата на избор?
   А липсата на частна собственост?
   А ограничаване на свободата на вероизповедание?
   А възпитанието на подрастващите в безродство и клетвата за воинска вярност на чужда държава?
   А самопредлагането на НРБ за колония, а всъщност пълната липса на национален суверинитет?
  
   Списъка с въпроси може да се продължи до безкрайност.

   Истината е -  комунистическите гаулайтери в България - `и преди,`и сега са долнопробни рубладжии и кърски проститутки - до един!  Обаче всички до крак са милионери, милите социални борци, маслари, безродници, кремълски фанариоти и енергийни комисионери.
 
   Истината е, че не са българи - а промосковски еничари.

    Това е цялата истина - за соса на соца!  


   
    
  



Гласувай:
25


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nicodima - Боре,
03.02.2010 12:57
не всички помнят картофите, които се продаваха с калта...
Тук една млада "другарка" ми написа, че никой не и бил пречил да е отличничка, защото си четяла уроците. Но аз, потомката на "царски чиновник" и кулаци не получих златния медал на гимназията, защото ми липсвала комсомолска дейност, не съм била организатор... Това, което съм сега, е въпреки тях, представям си къде щяхме да бъдем всички ние, ако не бяха те! Къде щеше да е България, ако не бяха окрали почтения ни труд за нея!
цитирай
2. irka66 - На опашки за кисело мляко и луканка!
03.02.2010 13:31
Какъв ти соц? Тегоба и законно робство!
Поздрави за постинга!
цитирай
3. bowman - .
03.02.2010 13:33
Не ставаш за счетоводител но това е друга тема.
Земята с раздъжавявенето беше надробена, това директно намалява и добив и ефективност, подхвърлиха го в ръцете на хора които не бяха поготвени пък и сега стачки правят нон стоп и то съвсем мотивирано изправени са срещу конкуренти с изградена и ефективна структура много дотации и които в моммента пазят границата да не им подбиваме цените на гръцката граница. Здравеопзването, обучението безплатни са вече невъзможни. Ако хората "нямащи право на собственост" не бяха купували и строили жилища в днешни дни щяха да са мъртви на улицата. Работниците които са били повече преди, измряха или отидоха в чужбина да търсят хляб за семействата си защото за тях тук няма работа . Колкото до кражбите си прав краденето е в международни размери, а данъчните измами изпразват касата за сметка на тези които бедняците си плащат. Да укриеш от държавата 17 милона данъци и да не могат да те осъдят няма нищо общо с капитализма а по тошово време и да се съберат на един човек не можеше . В Това в което живеем няма капитализъм просто разбутана разграбена къща в която вятъра вее от всякъде . Живееш в държава разграбвана ударно 20 години, капитализъм обаче не си виждал още
цитирай
4. razkazvachka - нали оригинала на песента си беше:
03.02.2010 14:12
... роби, роби на труда;
пък маковете заляха нивите и ги затлачиха...
и по-нататък до 2000та дума - все в тоя дух с неприлични думи...
цитирай
5. boristodorov56 - Ти си пристрастна!
03.02.2010 14:25
nicodima написа:
не всички помнят картофите, които се продаваха с калта...
Тук една млада "другарка" ми написа, че никой не и бил пречил да е отличничка, защото си четяла уроците. Но аз, потомката на "царски чиновник" и кулаци не получих златния медал на гимназията, защото ми липсвала комсомолска дейност, не съм била организатор... Това, което съм сега, е въпреки тях, представям си къде щяхме да бъдем всички ние, ако не бяха те! Къде щеше да е България, ако не бяха окрали почтения ни труд за нея!



Така ще рекнат другарчетта.
Твоето мнение не се има пред вид - само тяхното важи.
цитирай
6. boristodorov56 - Е, да , ама -
03.02.2010 14:28
irka66 написа:
Какъв ти соц? Тегоба и законно робство!
Поздрави за постинга!


безплатното образование и здравна помощ?!- ще рекат.

Сякаш рязходите ги е плашал Маркс - от банковите сметки на баща му.

цитирай
7. boristodorov56 - 3. bowman
03.02.2010 14:31
Безплатното учение и здравното обслужване го и плащал дядо ми - с мизерни стотинки за трудоден.

Впрочем , аз не съм сирак и тези разходи отнесени към мен са плащани от родителите ми.

Та дори и памперсите на Баба Цола посраната!

Счетоводител?

Всеки знае, че 2+2=4! Или горе-долу, ако партията реши!
цитирай
8. анонимен - Как да не
03.02.2010 14:32
ти стисне ръката човек! Поздравления!
цитирай
9. boristodorov56 - 8. parasol
03.02.2010 14:35
Дори можем да го полеем с една червена наздравица!
цитирай
10. nicodima - Ами пристрастна съм!
03.02.2010 14:38
Така ще рекнат другарчетта.
Твоето мнение не се има пред вид - само тяхното важи.
[/quote]

Те не са ли?
цитирай
11. boristodorov56 - 10. nicodima
03.02.2010 14:48
Те са с кървави ръце, без сърца и с шизофренични умове!
цитирай
12. rat - Соц икономиката наистина фалира. ...
03.02.2010 15:13
Соц икономиката наистина фалира. Тя фалира след като глупакът Горбачов си продаде задника и реши да прави безумните си реформи гален по кубето от президента на САЩ.
Нашата икономика работеше добре в рамките на соц блока, но имаше нужда от преструктуриране. Но това пресруктуриране не се случи, защото някои персони усетиха, че могат да присвоят много покрай него и решиха да грабят до откат. Преход към свободен пазар направиха в Китай. Такова преструктуриране се прави под тоталитарен режим, при това силен. А когато първо разрушиш структурите на държавна сигурност и едва след това започнеш да раздържавяваш се стига до едно голямо крадене, в което разбира се участват и части от разпертушинената ДС. По времето на Жан Виденов една немска компания искаше да купи БТК за 1,3 милиарда долара............без коментар. Глупаво да не я продадат, поне според мен. Но за това правителство тепърва ще излиза истината, него го свалиха сегашния президент и половината от "успешното" правителство на тройната коалиция. Дълга тема е това. А кризата беше изкуствено предизвикана, но и това е друга тема.
Та Борисе, нещата не са 2+2=4, а са си цяло диференциално уравнение.
цитирай
13. tili - Картофи от Полша,
03.02.2010 15:48
чесън от Китай, робски бригади, дефицити на какво ли не! Предпочитам без соЦс!!!
цитирай
14. ianchefff - борисе,
03.02.2010 16:19
сам каза, че 2+2 е 4 или долу горе, колкото каже Партията.
И ето, rat ти доказа, че е така.

Поздрави за текста, великолепен е.
цитирай
15. cornflower - Браво, Борисе!
03.02.2010 17:11
Браво, Борисе!
цитирай
16. lambo - Тези неща се знаят
03.02.2010 18:46
Но изпускаш някои работи ...

- Че назначените бизнесмени за "прехода" разрушиха и тези заводи, които можеха да оцелеят. И ги продадоха на скраб.

- Че бяха подарени на чужди фирми заводи и производства, които те веднага затвориха, за да има работа в собствените им държави

- Че контрабандните турски и китайски стоки ликвидираха нашата лека промишленост

- Че единствените сектори, от които държавата получаваше редовни доходи - Енерго-разпределение, БТК, Водното, Лицензиите за мобилни оператори и т.н. бяха дадени на чужди фирми, които изнасят цялата гарантирана печалба, вън от БГ

Не може вечно да се оправдаваме с това, което е било до 10 Ноември !

А колкото до потното чело с което П. Младенов обяви по ТВ, че българската икономика разходва на входа си повече, отколкото изкарва на изхода, аз си спомням живо този кадър. Той и точно заради това си изказване си отиде толкова бързо ...

цитирай
17. spasunger - Социалисти! Преследват ме социалисти!
03.02.2010 18:59
http://i44.photobucket.com/albums/f1/fizzyland/awful-head3.gif
цитирай
18. novitejivotni - Забравил си,
03.02.2010 20:59
да споменеш за ергенският данък. Да, да не се чудете. имаше и такъв. Всеки неженен мъж над 25 години, трябваш да плаща данък. Същото се отнасяше и за жените. Чудеха се какво да измислят, че да изтръскат празните джобове на хората.
А за "безплатното" образование и здравеопазване - а престанете най-накрая, де. Само хлопате ченета.
Като ти е 160 лв. заплатата, то остава и да си плащаш за образование и здравеопазване. Но думата "безплатно" все още върви и не се осъзнава от хората. Ами я помислете - ако сегашното правителство ви каже - орязваме всички заплати с по 300 лв. и пенсиите с еди-колко си и получавате "безплатно" здравеопазване и образование, дали ще ви хареса, дали ще се навият хората ?
Защото точно така беше преди. Мизерни заплати, но "безплатно" туй и онуй. Щото не може в "най-човеколюбивият" социален строй, да се плаща за такива неща, те са "безплатни". Нека изнилият Запад завижда...
цитирай
19. haralanov - Здравей,Боре!
03.02.2010 21:14
Това е най-добрият текст,който някога си писал!Свръхреалистичен...На мен ми е ясно но на чугунената глава,едва ли!Поздрави!
цитирай
20. ok3223 - Боре, боре
03.02.2010 21:39
бива те в аритметиката донякъде, но във висшата математика си кръгла нула. Нещата не са нито толкова прости, нито толкова елементарни, колкото е елементарна твойта логика и начин на "мислене".
От по-ниска база и допотопна индустрия, за двадесет години китайците изградиха днешен Китай. Със свръх модерна индустрия и колосална икономичска и военна мощ. Без да ограбват колонии, като западняците. Само с труд, акъл, ред, организация и вяра в прекрасното бъдеше.
САМО С ТОВА БОРИСЕ...
А ние от една горе-долу поуредена държава направихме за същото време сметище, бардак и приют за 6 милиона бедняци , не знаещи какво чакат още да се случи в една напикана държава, за да я напуснат...
цитирай
21. haralanov - До ok3223
03.02.2010 21:47
От червената кочина си!Ужасно ти личи!И смърди дори по нета!
цитирай
22. novitejivotni - До...
03.02.2010 22:06
..."Без да ограбват колонии, като западняците."...
Що не го обясниш това на тибетците и на уйгурите ?
То и с Тайван, май натам върви...

Как да накараш някой да прогледне, ако той сам не иска, това е големият въпрос ?
цитирай
23. ianchefff - ok,
03.02.2010 22:25
не "ние направихме."
Аз не съм го направил, нито баща ми, майка ми и още един куп други хора, които познавам.
Вината си има име. Стига с тия колективни вини, които никой не ги знае на кого са.
цитирай
24. rat - . . . "Без да ограбват колонии, ...
03.02.2010 22:36
novitejivotni написа:
..."Без да ограбват колонии, като западняците."...
Що не го обясниш това на тибетците и на уйгурите ?
То и с Тайван, май натам върви...

Как да накараш някой да прогледне, ако той сам не иска, това е големият въпрос ?

Е може ли да сравнявате Уйгурите и смешната туристическа дестинация Тибет с колониите на западните държави. хахахаха, роби, диаманти, петрол, най различни полезни изкопаеми, добитък, дървесен материал и т.н. яка експлоатация. Айде Вие малко отворете оченца, че сте гурелясали от антикомунизъм.
цитирай
25. diso - Икономика на абсурдите
03.02.2010 22:53
Олиото често беше дефицитно, а в магазина пристигаше не направо от завода, ас с бутики, омазани отвън, а мръсотията от престояване по складовете - клеясала. Самото олио - вече направило "парцали" и трябваше да се прецежда.
Няма да забравя една случка с бира.
Тогава бирата не беше пълна с консерванти и бързо се разваляше. Въпреки това, пристигаше в магазините със закъснение. Историята е следната:
Лято. жега и под жаркото слънце чакаме поне 50-60 човека да дойде камионът с бира (аз бях дете, но сигурно сме чакали гости или за баща ми).
Е, камионът пристигна, подписаха предварително написаните документи за бракубане и бутилка по бутилка изляха я всичката в канализацията на улицата.
Ако съжалявам за нещо от тогава, това е сигурността. Бях дете, но тръгвах за риба посред нощ - без страх от бандити, от хулигани, от кучета.
Спираха ми коли, без да съм ги карал и ме караха където им кажа край язовира.
И софрите си бяха софри... Само дето после ни ги удържаха с лихвите.
цитирай
26. diso - Да завърша с един виц от тогава
03.02.2010 22:59
Тодор Живков и Индира Ганди се срещат да разговарят за увеличаване на стокообмена. Бай Тошо предлага наши стоки и индийката ги одобрява. Възниква въпрос - какво ще ни продава Индия. Предложението им - факири!
Нашият отговор: имаме си факири - нашите работници. Вършат работа за 2 лв, получават 5. От тях харчат 10 и спестяват 5. Това вашите факири могат ли го?
цитирай
27. nicodima - 18. novitejivotni
03.02.2010 23:08
И аз се канех да пиша за ергенския данък - наричаха го десятък - ако си над 30 години, плащаш 10% от доходите си, ако си над 35 - 15%. Моя близка приятелка имаше заболяване и не можеше да износва бременостите си - и тя плащаше... до момента до който и писна от униженията и емигрира...
цитирай
28. borjstodorov56 - Чичка, пак се изказа неподготвен! ...
03.02.2010 23:26
Чичка,пак се изказа неподготвен! Доларът също се обезценява,и то много се е обезценил от тогава! Още първите ти редове са лъжа и заблуда,к'во да чета по-нататък... Лъжеш като комунист. И няма ли да се спреш с тази злоба,бе? Хемороиди ли те мъчат или простамолчето не помага,А?
Относно ергенския данък - има го още в Германия,и в България го има-защо има кредитни облекчения за млади семейства? Това какво е,не е ли ергенски данък?
цитирай
29. novitejivotni - За сведение на незнаещите
03.02.2010 23:31
"Гурелясалите ми от антикомунизъм очи", виждат следното.
През 1949 г, комунистически Китай превзема държавата Уйгурия. Не я колонизират, а просто си я "взимат". Даже казано по комунистиески - "присъединяват" я.
Територията е огромна и от нея Китай добива 40% от въглищата си, 21 % от природния газ, 17 % от нефта, 38 % процента от памука.
Защо ли му е на Китай "смешната туристическа дестинация Тибет" ? И защо ли всеки път подскачат, щом някой само каже - Тибет ?
Китай неясно защо все още нарича себе си комунистически. И като стане дума за комунизъм, другарите се пеняват и казват - ама виждате ли, ето Китай ...и т.н.
Неизвестно защо се пропускат десетките други катастрофирали червени държави.
цитирай
30. raylight - Хубаво е,
04.02.2010 00:08
че хора, които са го живяли пишат тези неща, браво г-н Тодоров!
цитирай
31. patilan4o - И на тях им пречеше соца!
04.02.2010 00:11
Припомнете си решението за създаването на "фирмите" с не помня кое постановление под мъдрото ръководство на др. Огнян Дойнов. "Те" - комунистическата върхушка - вече бяха се наточили да ограбят България. И решиха да махнат бай Тошо, за да не им се пречка (не че го оправдавам!) на 10 Ноември 1989. Бяха си взели модел за развитие от Китай. Но пропуснаха момента, че българите сме европейци, а не азиатски конфуцианци. Все пак успяха да ограбят по-голямата част от останалото в опосканата ни, вървяща към провал държава: с достъпът си до валутата в чуждите банки, със създадените от тях фирми у нас и в чужбина, със създадената от тях мафия наричаща се със станалата мръсна дума "бизнесмени". А мафията беше (и е) подчинена на съветската (руска, украинска, арменска и т.н.).
Един пример - ликвидацията на Океански риболов: създадената от соц. директорите на предприятието и техните ръководители от София "британска" фирма "БУРГУЕЛС" купуваше на смешни цени риба от руски траулери, която внасяше в България на дъмпингови цени. Така накрая постигна ликвидирането на един цял отрасъл - изкупиха само четирите кораба-бази. Представете си: Чехия, която е на близо 1000 км от най-близкото море има собствен океански риболов! А българските моряци плават под чужд флаг..., което може би е за тяхно добро...и аз не работя в България вече 10 години. Но не съм моряк.
Аз не чакам някакъв "...-импекс" да ме изпрати на работа в някоя "братска" страна, което би ми струвало години търсене на връзки и даване на рушвети! А после кожодерската социалистическа държава и да ми прибира 80% от заработеното, а с останалото което съм събрал за 5 години в пустинята да ми даде "ПРАВО" да купя "БЕЗ РЕД" Лада-1500 от "КОРЕКОМ".
Ергенския данък? Плащаха го е женените навършили 25 години, които нямаха деца до 3 години след брака - независимо от причината!!! Хуманен строй!
Онези от вас, които го харесват да отидат в КНДР или дори в Китай, но като местни граждани! Приятен път и пейте химни в прослава на Партията!
цитирай
32. hatanasov - Поздрави за ароматния сос!
04.02.2010 01:42
Пропуснал си само секретните неща. Под вещото ръководство на Партията, огромна част от продукцията на ВПК, отиваше безвъзмездно за братски комунистически и терористични режими по целия свят. Под ръководтвото на нашите добри разузнавачи от ДС, в наша база в Куба се обучаваха терористи, които после действаха в Никарагуа и др. братски страни.
цитирай
33. boristodorov56 - Браво, rat , браво, чегеварецо млад!
04.02.2010 07:58
rat написа:
Соц икономиката наистина фалира. Тя фалира след като глупакът Горбачов си продаде задника и реши да прави безумните си реформи гален по кубето от президента на САЩ.
Нашата икономика работеше добре в рамките на соц блока, но имаше нужда от преструктуриране. Но това пресруктуриране не се случи, защото някои персони усетиха, че могат да присвоят много покрай него и решиха да грабят до откат. Преход към свободен пазар направиха в Китай. Такова преструктуриране се прави под тоталитарен режим, при това силен. А когато първо разрушиш структурите на държавна сигурност и едва след това започнеш да раздържавяваш се стига до едно голямо крадене, в което разбира се участват и части от разпертушинената ДС. По времето на Жан Виденов една немска компания искаше да купи БТК за 1,3 милиарда долара............без коментар. Глупаво да не я продадат, поне според мен. Но за това правителство тепърва ще излиза истината, него го свалиха сегашния президент и половината от "успешното" правителство на тройната коалиция. Дълга тема е това. А кризата беше изкуствено предизвикана, но и това е друга тема.
Та Борисе, нещата не са 2+2=4, а са си цяло диференциално уравнение.


Малко ти са непълни представите за историята - вече съм ти казвал.
Горбачов почувства цялата сила на разпада на СССР и се опита до спаси комунизъма, но не би - уви. Затова се наложи КГБ, след явлението "Солидарност" още през 1980, осъзнавайки всемирния крах на комунистическия режим наложен от Кремъл да мисли за спасението на гаулайтерите на партията и конвергенция на комунистическия строй в капитализъм, но така, че икономическите аргументи да остатан в нашите хора.
Преструкторирането на икономиката, за която се опитваш да обясняваш, се разбираше точно по начина, по който беше осъществено - активите за предварително подбрани хора от редовете на червените гестаповци, а пасивите на нас - раята.
Ти наясно ли си каква е икономическата и политическата система в Китай?

Знам, знам - истината е някъде там - 2+2=5 в диференциалното уравнение съставено от висшите математици на ДС.
цитирай
34. boristodorov56 - Колко си неблагодарна -
04.02.2010 08:04
tili написа:
чесън от Китай, робски бригади, дефицити на какво ли не! Предпочитам без соЦс!!!


забравяш за малките радости и бананите и портокалите за Нова година!
цитирай
35. boristodorov56 - 15. cornflower
04.02.2010 08:05
Благодаря - най-приятна е похвалата от хубава жена!
цитирай
36. boristodorov56 - 14. ianchefff
04.02.2010 08:07
Всичко е диференциално смятане по партийному!
Иначе ти виждаха сметката.
цитирай
37. boristodorov56 - 18. novitejivotni
04.02.2010 08:09
Като бях дете се чудех как са живи тези нещастници зад желязната завеса.
Толкова им съчувствах...
цитирай
38. boristodorov56 - 16. lambo - напротив -
04.02.2010 08:11
точно тези неща съм имал предвид.

Кой ги направи? - Я огледай крупните ни "бизнесмени" и ми кажи баре едно име, което да не е свързано с ДС?
цитирай
39. boristodorov56 - Ние си знаем.
04.02.2010 08:14
haralanov написа:
Това е най-добрият текст,който някога си писал!Свръхреалистичен...На мен ми е ясно но на чугунената глава,едва ли!Поздрави!


Лошото е, че живеем в сюрралистичен посткомунизъм и този лош сън - няма край!
цитирай
40. boristodorov56 - 20. ok3223
04.02.2010 08:17
Да не би да ми цитираш извадки от "Цитатника на Мао"?

Въобразяваш си, че агитираш деменсирали старци на мегдана в село!

Забрави да напсуваш Иван Костов и ще те критикуват на партийното ви събание.
цитирай
41. boristodorov56 - 17. spasunger
04.02.2010 08:20
Как ще коментираш мнението на Тери Прачет за евтаназията?
цитирай
42. boristodorov56 - Човек гледа с очите, но вижда с ума!
04.02.2010 08:22
novitejivotni написа:
..."Без да ограбват колонии, като западняците."...
Що не го обясниш това на тибетците и на уйгурите ?
То и с Тайван, май натам върви...

Как да накараш някой да прогледне, ако той сам не иска, това е големият въпрос ?

цитирай
43. boristodorov56 - Гарван - гарвану око вади ли?
04.02.2010 08:24
ianchefff написа:
не "ние направихме."
Аз не съм го направил, нито баща ми, майка ми и още един куп други хора, които познавам.
Вината си има име. Стига с тия колективни вини, които никой не ги знае на кого са.



Какво е мнението ти за ноторно известния хомосексуалист - по съвместителство Главен пракурор - Борис Велчев?
цитирай
44. boristodorov56 - То и спокойствието ни беше принудително!
04.02.2010 08:27
diso написа:
Олиото често беше дефицитно, а в магазина пристигаше не направо от завода, ас с бутики, омазани отвън, а мръсотията от престояване по складовете - клеясала. Самото олио - вече направило "парцали" и трябваше да се прецежда.
Няма да забравя една случка с бира.
Тогава бирата не беше пълна с консерванти и бързо се разваляше. Въпреки това, пристигаше в магазините със закъснение. Историята е следната:
Лято. жега и под жаркото слънце чакаме поне 50-60 човека да дойде камионът с бира (аз бях дете, но сигурно сме чакали гости или за баща ми).
Е, камионът пристигна, подписаха предварително написаните документи за бракубане и бутилка по бутилка изляха я всичката в канализацията на улицата.
Ако съжалявам за нещо от тогава, това е сигурността. Бях дете, но тръгвах за риба посред нощ - без страх от бандити, от хулигани, от кучета.
Спираха ми коли, без да съм ги карал и ме караха където им кажа край язовира.
И софрите си бяха софри... Само дето после ни ги удържаха с лихвите.



Само да се беше развълнувал някой така щяха да го успокоят джелатите от ДС, че щеше да му бъде тесно в "Русенското варено".

Ти "Русенско варено" хапваш ли?
Аз - не!
цитирай
45. boristodorov56 - 28. borjstodorov56
04.02.2010 08:37
Обичам загрижените за подготовката ми.
Но не обичам хората, които не съзнават проблемите си?
цитирай
46. boristodorov56 - 29. novitejivotni
04.02.2010 08:39


Заразените с комунистическа идеология са почти нелечими - като болните от СПИН.
цитирай
47. boristodorov56 - 30. raylight
04.02.2010 08:41
Благодаря за оценката!
цитирай
48. boristodorov56 - 31. patilan4o
04.02.2010 08:42
Примитивизма е характерен снимптом на заболяването
наречено комунистическа идеология.
цитирай
49. boristodorov56 - Революцията трябваше да бъде перманентна!
04.02.2010 08:43
hatanasov написа:
Пропуснал си само секретните неща. Под вещото ръководство на Партията, огромна част от продукцията на ВПК, отиваше безвъзмездно за братски комунистически и терористични режими по целия свят. Под ръководтвото на нашите добри разузнавачи от ДС, в наша база в Куба се обучаваха терористи, които после действаха в Никарагуа и др. братски страни.



Това беше виждането на другаря Троцки!
цитирай
50. rat - Борисе, Борисе, обясни ми тогава, ...
04.02.2010 09:10
Борисе, Борисе, обясни ми тогава, защо другаря Горбачов и до ден днешен е добре дошъл в САЩ и са готови да го посрещнат с топовни салюти и западната преса се надпреварва да го хвали, че и награди за мир се въртят около него. Дали наистина е искал да запази единия от блоковете воюващи в студената война или е развял бялото знаме и е казал :"добре де загубихме, казвайте сега какво да правим". Няма нужда от кой знае какви знания, за да се видят и усетят някои неща. Разберете г-да антикомунисти, комунистическия блок загуби студената война. Да преструктурираш икономика не означава да я заличиш цялата.
Борисе, в Китай още преди 30 години създаваха свободни икономически зони. Китайците показаха как се прави преход от див комунизъм към умерен капитализъм. Там разстрелват корумпирани банкери Борисе, а тук им се възхищават какви играчи са. Ето за това, Китай вече е износител номер едно в света, и до 15 години ще диктува какво да се случва по "белия" свят. Язък за християнските ценности и цивилизационния избор.
А на г-на с олиото, ще му кажа, че по добре да не вижда сега как се прави олио, сирене и кисело мляко. Ще рони сълзи за онази "гнусна" комунистическа храна, в която беше забранено да се слагат консерванти и всякакви "прахове". Те за това сега се напъват да върнат БДС за някои храни. По онова време имаше други проблемни стоки, но хранителните определено бяха по читави от сегашните.
цитирай
51. krizata - Как е възможно да се излива толкова ...
04.02.2010 10:41
Как е възможно да се излива толкова много злоба към собствената страна, пък дори управлявана от комунисти (които авторът очевидно ненавижда).
Данните, които се изнасят са елементарно подвеждащи и отдавна фабрикувани от когото трябва.
Ако статията беше публикувана преди 15 години щях да разбера и редакторите (поместили я в ИЗБРАНИ).
Но днес, когато за всички мислещи хора е очевидно, че от една средно развита страна, каквато бе БГ преди 20 години, ни превърнаха в Хаити на Балканите умът, ми не го побира как все още се намират подковани хора, пишещи (дали само по съвест) такива помии срещу собствената си страна и народа, който я е изградил.
Събудете се словоблудци и разберете, че грантовете скоро ще пресъхнат, затова си търсете други хранилки - по друг начин едва ли ще можете да оцелеете на оглозганата българска земя!
цитирай
52. hatanasov - 51
04.02.2010 10:58
Ами защо не публикува истинските данни?!
цитирай
53. diso - "Ти "Русенско варено" хапваш ли? Аз - не!"
04.02.2010 11:05
Аз - ВЕЧЕ не:))
Тогавашното "русенско" имаше повече месо от днешните луканки. При всички недостатъци на системата, храната се правеше от "истински" продукти.
В казармата любимата консерва ми беше "Свинско желирано с моркови" - свинско месо с парченца моркови - приказка:))
цитирай
54. rat - Ами защо не публикува истинските ...
04.02.2010 11:16
hatanasov написа:
Ами защо не публикува истинските данни?!

имаше скоро подробен постинг на chara. Този на Борис е в негов отговор, ама доста по слабичък откъм фактология.
цитирай
55. boristodorov56 - 51. krizata
04.02.2010 11:30
За чия Държава плачеш - за тази с чл.1 в Констуцията?

Тя си беше на комунистическите гаулайтери и червените гестаповци от ДС!

Кой три пъти в последните 20 години я фалира!

Колкото за данните - имаш много здраве!
Това ше го разправяш на мегдана на село -
пък, ако имаш някакви други данни - публикувай ги!

Та кой направи България Хаити на Европа?!

Дано с данните за охаитиняването на Бългапия - изровиш имената им.

Откога отново червените боклуци се идентифицират с държавата и с народа?

Не си чел внимателно - много точно съм посочил - последните три абзаца прочети - към кого отправям помиите си.







цитирай
56. boristodorov56 - 53. diso
04.02.2010 11:34
Как да яде човек "Варено русенско" -
като са хранели прасетата с човешки трупове.

Види ми се отвратително.
цитирай
57. patilan4o - 50.rat
04.02.2010 15:27
rat, ти бил ли си някога в Китай? Аз съм бил. 2 месеца. И трябва да ти кажа, че онова там няма нищо общо с никакъв социализъм. Там си е чист, узаконен "див капитализъм", при който конците дърпа комунистическата олигархия стояща начело на Партията/държавата. И не дава на никой да си и помисли за друга система! Такъв човек просто изчезва в Китай! Там няма социално осигуряване (помощи за безработни). Да образованието в държавните училища е безплатно, но то е такова и в Индонезия например. Преглед в поликлиника струва 5 юана (70 цента), но нормалната, работническа заплата е около 180 юана (около 25 долара). Торба с 10 кг ориз струва 60 юана. Безработно в Китай е около 30% от населението (вкл. жените, от които около 70% са безработни). Е rat, ДА ЖИВЕЕ СОЦИАЛИЗМА! Такъв искаха да ни построят Младенов, Луканов, Лилов, Дойнов и сие.
цитирай
58. rat - rat, ти бил ли си някога в Китай? Аз ...
04.02.2010 16:25
patilan4o написа:
rat, ти бил ли си някога в Китай? Аз съм бил. 2 месеца. И трябва да ти кажа, че онова там няма нищо общо с никакъв социализъм. Там си е чист, узаконен "див капитализъм", при който конците дърпа комунистическата олигархия стояща начело на Партията/държавата. И не дава на никой да си и помисли за друга система! Такъв човек просто изчезва в Китай! Там няма социално осигуряване (помощи за безработни). Да образованието в държавните училища е безплатно, но то е такова и в Индонезия например. Преглед в поликлиника струва 5 юана (70 цента), но нормалната, работническа заплата е около 180 юана (около 25 долара). Торба с 10 кг ориз струва 60 юана. Безработно в Китай е около 30% от населението (вкл. жените, от които около 70% са безработни). Е rat, ДА ЖИВЕЕ СОЦИАЛИЗМА! Такъв искаха да ни построят Младенов, Луканов, Лилов, Дойнов и сие.

И за това се множат като луди, защотото им е трудно да се изхранват.
цитирай
59. ianchefff - рат,
04.02.2010 16:53
те и в Сомалия се множат, ама мислиш ли, че им е лесно да се изхранват?
Я, разкажи нещо по този въпрос...
цитирай
60. rat - те и в Сомалия се множат, ама мислиш ...
04.02.2010 17:02
ianchefff написа:
те и в Сомалия се множат, ама мислиш ли, че им е лесно да се изхранват?
Я, разкажи нещо по този въпрос...

Направо ме заби. Само дето очаквах да напишеш нещо за братята роми.
Китай се развива с ужасно бързи темпове. Не знам от кога са последни впечатления на колегата, но аз скоро разговарях с човек, който имаше преки наблюдения. Той твърдеше, че китайците си зарязвали колелетата и си купуват коли. Дори обвърза това с огромното повишение на консумацията на петрол в Китай и от там скока на цената на тази суровина. Къде е Сомалия къде е Китай. Вашите описания може да важат за Южна Корея, но не и за Китай.
цитирай
61. kentoff - Комунистите навсякъде са еднакви ...
04.02.2010 17:15
Комунистите навсякъде са еднакви мърши.
Защо в Китай да са разбични от тези в Русия, Куба, Етиопия или България?
цитирай
62. diso - Как да яде човек "Варено ру...
04.02.2010 17:27
boristodorov56 написа:
Как да яде човек "Варено русенско" -
като са хранели прасетата с човешки трупове.

Види ми се отвратително.

Еее, при цялото ми уважение, мисля, че това е прекалено. И да е имало някой такъв случай, това не ще да се е случвало в близките 40-на години и едва ли всички прасета са били хранени така.
По тази логока, да те попитам - сигурен ли си, че плодовете или зеленчуците, които хапваш, не са расли (хранили се от) върху някой масов гроб?
Надявам се да ме разбереш правилно:))
цитирай
63. boristodorov56 - Напълно прав си!
04.02.2010 19:59
diso написа:
boristodorov56 написа:
Как да яде човек "Варено русенско" -
като са хранели прасетата с човешки трупове.

Види ми се отвратително.

Еее, при цялото ми уважение, мисля, че това е прекалено. И да е имало някой такъв случай, това не ще да се е случвало в близките 40-на години и едва ли всички прасета са били хранени така.
По тази логока, да те попитам - сигурен ли си, че плодовете или зеленчуците, които хапваш, не са расли (хранили се от) върху някой масов гроб?
Надявам се да ме разбереш правилно:))



Но внушението се е внушение.
Дори за зарзаватите.

Разбирам те отлично - аз изразявам само отношение.
цитирай
64. veselinvalev - Брилянтен анализ!
08.02.2010 12:25
Боре, аз съм поразен. Анализът ти е брилянтен. СоциализЪмът доведе България до тотален разпад на държавност, на морал, и на духовност. До абсолютно обедняване и озверяване на българина. А одържавеното през социализма, в постсоциализма те си го подариха във вид на приватизация. Кажи ми има ли някой сегашен олигарх, който да не е бил преди това комунист, а сега пък да не е "социалист". Това е истината за българският соц. Брилянтно написана от теб. Поздрави!
цитирай
65. boristodorov56 - 64. veselinvalev
08.02.2010 17:23
Благодаря, оценката ти ме радва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8060456
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589