Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2010 13:17 - Иде ли краят на политическите сапунки на д-р Б. Борисов и прислуга
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 21492 Коментари: 76 Гласове:
25

Последна промяна: 20.02.2010 14:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   

          image




     Заредиха се  усилни дни с едни такива ярки и неповторими политически спектактли, но  с лошо качество и съмнителна  режисура.
   То не
бяха "Наглите", то не беше "Хамстер", но не беше "Октопод"!  
    Какво ли ни чака занапред:  да пърхат медиите в резонанс около д-р Б. Борисов и Цецко Милиционерчето и да  се излъскат героичния им образ  в неподражаема поза в барбата им против бандитската тирания и безчинства.
     Като си помисли само човек, че механизатора гръмоотвод дето щял да събаря държавността - А.П. - ще бъде подведен под отговорност за изнудване при прехвърляне на собственост - става ясна релефната  кухост и големината на надутия балон на поредното помпозно мероприятие - стил Брижит Бардо в Холивуд.
      Ето какво каза Костов тази сутрин по btv: "Държавата започна война с мафията.  Аз искам да поздравя премиера Борисов, вицепремиера Цветанов, главния прокурор Борис Велчев и ръководителя на ДАНС - господин Йовчев за мъжеството и волята да започнат да връщат държавата обратно на хората. Това е изключително важно...Сега силите са на страната на държавата. Имаме за пръв път обединена държава срещу мафията. Аз мисля, че `и Филчев, `и Алексей Петров, `и "Октопод" могат да се окажат само епизоди и съм убеден в една дълга, и много трудна война. Защото зад българската мафия стоят руските специални служби, стои българската ДС и тези сили може да се опитат да причинят политическа криза в страната", допълни Костов. "
     На всеки му се ще това да е истина, но като се замисли - разбира, че всичко е пепел в очите на хората. Непредубедения човек не може да се раздели с чувството за грандиозно разчистване на сметки между клановете гравитиращи и произлизащи от ДС. Вероятният  резултат на тази гангстерска война, за чията цел се използва държавната машина - може да доведе страна до ужасен  финал и абсолютно авторитарно управление! Народна мъдрост е, че покрай сухото гори и суровото. Не съществуват гаранции, че няма да се започне от суровото - като по-лесно достъпно и удобно. Няма никакви гаранции - освен личните намерения на д-р Б. Борисов - за границите на тайфута, който вилнее и за размера на поразиите, които планира да нанесе и какви ще са ползите от тази неистова вихрушка.
       Усърдието, с което искат да ни заблудят, че го правят заради добруването на народа е толкова порочно покъртително, че е смешно и пародийно.
     Така се слага началото на сатрапията - все името на народа и неговото благоденствие.
     Мафията и тиранията се налагат чрез силата и всеобхватността на държавната машина  и нейния апарат . Всеки държавен чиновник до последния полски пъдарин, без изключение,  участвуват в тази метаморфоза в качеството им на служители  и под една или друга форма.
    Не се приемат възражения, че има и честни държавни служители - ако има  такива - те са изключението, което доказва правилото.
    В цивилизованите държави усилията за законност и ред  се осъществяват рутинно в рамките на законова процедура,  а не сперед личния каприз на, които и да е .
    Иначе кой е против да бъдат  разбити  и се унищожат  мрежите на  бившата ДС създали цялата  система за контрол над престъпните  практики  като проституция; наркотрафик; карго и митни измами; ДДС -далавери; трафик на хора, деца  и органи през граница; рекет; шашми с акцизи; грандиозна корупция; източване на еврофондове; пране на пари; сива икономика.

     Тук е мястото да попитаме:
    - какво става с министрите от предходното правителство, които щяха да бъдат подведени под отговорност за кражби и далавери?
    - Какво става с аферите на повелителя на обръчите и парите - Ахмет Доган? 
    - Какво става източването на ДДС и Мургина?
    - Какво става с приятелите на Гоце и опоскването на еврофондовете?
    - Какво стана с Батко и Братко и Автомагистралата?
    - Какво става с Р.Овч. и грабенето на енергетиката?
    - Ще остане ли Пловдивския панаир - свинарник?
    -  Как ще оправим шменди-капелите със САПАД, ФАР, предприсъединителни фондове и т.н? 

     Докторе, не сме забравили - ти помниш ли?!!!
  



Гласувай:
27



1. swan16 - Доктора страда от временна амнези, ...
17.02.2010 15:01
Доктора страда от временна амнези, която е с тенденция да се превърне в постоянна.......
цитирай
2. haralanov - И още въпроси...
17.02.2010 15:32
Какво става с Милен Велчев и врътката с външният дълг?
Какво става с Масларова и обвиненията за присвояването на някакви си 10 млн.лева?
цитирай
3. анонимен - :)
17.02.2010 15:53
Това за Пловдивскиа панаир ми хареса! И снимката. А за всичко си прав....
цитирай
4. анонимен - Ако ББ
17.02.2010 16:35
бе опасен, щяха да го гръмнат ;)))
цитирай
5. tit - Не, не иде!:(
17.02.2010 16:36
Ще си изкарат мандата - а ние ще гледаме сапунки! И зададените въпроси ще си висят като въпроси, както и очакваната справедливост ще си остане очаквана. Твърде много хора харесват доктора, щото е готин и горните върпроси въобще не ги инересуват!
цитирай
6. joropetrov49 - Кой е октопода
17.02.2010 16:37
Наистина ли се води борба с октопода в България,или само с едно от пипалата му?Преекспонирайки действията на МВР не се ли цели замазване на липсата на адекватна политика във всички други аспекти на управлението?
цитирай
7. svilen75 - Бате Бойко няма да може и този апаш - ...
17.02.2010 17:29
Бате Бойко няма да може и този апаш - А. петров да осъди и след време и него ще го глътне амнезията - като Станишев и Доган, на които толкова много се канеше. А за да забрави наода за тях след няколко месеца се очаква по медиите следващото действие на комедията ""Управление на държава" ала Бойко Борисов".
цитирай
8. ok3223 - Ало Борисе,
17.02.2010 18:36
Доктора не е съд, и разбира от закони, колкото баба ми от висша алгебра. Требе он и подопечния му Цецко, да да съберат факти и документи, и свидетели, които в съда да докажат лъжите, с които доиде на власт. Неговото бе ПР-акция, от голословни лъжи и тъпи обвинения, евтина сапунка заредена с тонове лъжи, на които си повярвал даже ти, за да чакаш процеси, съд и осъдителни присъди. Оно на съдо има адвокати и съдии, които, колкото и да са послушни, нали требе да се хванат за нещо, за да издадат осъдителни присъди. А като нема защо. Ако излезе на съд с голи лъжи, ще стнанат за смях и на кокошките. Затова няма да има съдебни процеси.
Затуй сега трае и намислят с екипа му нови суперлъжи, с които да шашардиса горките си почитателки.
Тези "акциики" и разните ОКТОПОДИ са съпунени мехури, които ще грамнат кротко, за да не се разбере от немислещите, че са такива.
Отклоняват вниманието от масовата триватизация(проажба за стотинки)на стотината болници, които ще станат, поне половината, за нула време ЧАСТНИ. От тази ограбизация той и партията му ще се поохранят здраво от рушвети.
В София започна разпродажбата на болнични заведения...
цитирай
9. kalimani - БРАВО Г-Н БОРИСОВ
17.02.2010 20:22
...ОТ ДОСТА ВРЕМЕ НЕ БЯХ ЧУВАЛ РЕПЛИКАТА ..." АРЕСТУВАН , ЗА ОГРАБВАНЕ , НА ДЪРЖАВАТА " ...ДНЕС ПО НОВИНИТЕ НА БТВ Я ЧУХ ОТНОВО / СЛЕД 20 Г. / БРАВО
цитирай
10. spirdonov - Всичко е за PR.
17.02.2010 20:23
Докато се пълнят вестниците и електронните медии с новини подхранващи PR-а на Б.Борисов, докато се пълнят главите на хората с криминалета и сапунки, за голямо съжаление, паницата на българина се изпразва - растат безработицата, безпаричието, беднотията...
цитирай
11. zeifod - :)
17.02.2010 23:55
Дрън - дрън че пляс е тая статия. Хората си мислят че идва някой на власт и за няколко месеца всички дето са крали преди ще отидат в затвора. Не живеем в Африка.
Вкарваш в съда този за който има доказателства. А доказателства за онея нагоре няма да намериш никъде, защото те добре са си вързали гащите и към тях следи не водят. И в тоя дух на мисли, който и да е на власт няма да направи нищо повече от сега. Единствения шанс е тея хванатите да пропеят и възела да почне да се разплита.
Но това едва ли ще стане скоро.
А по повод защо още никой не е в затвора попитай нашите мили магистрати. Съдебната система куца, корумпирана е - факт. Ама там правителството няма право да се бърка, защото тя е независима.
Та драги ми господине - изглежда пишете без да мислите. Много думи - малко смисъл - много оплювания. Ама ние Българите си го можем де - да плюем по - всички и всеки....
По - повод питането Ви за предишното правителство, ето го отговора:
http://dnes.dir.bg/2010/02/17/news5896857.html
Както казах без доказателства и добре оформено обвинително заключение не става. А това не се прави за 10 дена.
Дали ще ги осъди нашият любим съд е друг въпрос.
цитирай
12. zaw12929 - Народният съд е налице,
18.02.2010 07:46
Това не решава проблема. Защото ако след 1944 от Европа наредиха "Да се избият фашистите", днес така не може. Искат се и доказателства.. съд. а доказателства винаги има, а откъде ГОДНИ, ако засягат управниците на деня.
Засегнаха Филчев, а той бил в България и има наглостта да хапе ръцете, които го сложиха на онзи пост, че сега да знае толкова уличаващи факти. И той си е вързал гащите и него не може да го съдят... а на нас едни и същи факти се предъвкват.
Интернет- българската стена на плача, където можеш да си кажеш болката, без да ти олекне, въпреки, че ще те помилват, оритат, наплюят.Не се мълчи вече и какво от това?!Не се завършва "боя" и се въртим в омагьосан кръг!
Има кой да опере пешкира: Най голямата роля е възложена на "гадния съд" където всички дела се приключват според договорките на сини, червени, жълти стоящи на върха. Другите, честно подкрепящи своите политически идеи късат нерви, питат докога и никой няма друга идея, докато у нас се вихри политическия шампионат: футбол, хвърляне "дискове" на арести в медийното пространство, щафета на къси разстояния, шоу "Нека Дянков плаши министрите, а Тотю пропъжда работещите пенсионери, за да се освободят работни места, докато Костов плаши Руснаците. Не на шега Русия се уплаши от империя България. За пореден път шумно затвотиха в ареста всички бандити, както и шефове на Агенции, митничар, които са се самозабравили, не правят "отчисления" за висшестоящите... или сериозно се режат крилата на противниците.
Всичко това ще се запамети за поколенията в сериала "Стъклен балкански дом " след като цените на балканските имоти падат катастрофално.
Очаква се първа серия "Кои скри в ареста поличитеските противници?!"
цитирай
13. vmir - Редът и правовата държава ще си останат химера, докато леви и десни се обединяват срещу опитите да бъдат наказвани престъпници.
18.02.2010 07:53
Най-лесният и безхитростен начин за съдействие на престъпниците е да се обявят опитите за наказването им за PR или нещо подобно.
цитирай
14. creampie - "Доктора" е крайно в...
18.02.2010 08:13
"Доктора" е крайно време да си бие камшика и да ни отърве от досадното си присъствие, барабар с цялата си свита ибрикчии, все по- противен ми става! Лъжи и евтини циркове, с които прави шоу на гладното простолюдие-докога?!
цитирай
15. giorgiocbr - Плюете без идея и без причина,
18.02.2010 08:42
Жалко. Дано поне се радвате на натрупания рейтинг, с това "гръмко" заглавие.
цитирай
16. boristodorov56 - Ето текста - къде преброи трима министри?
18.02.2010 08:49
zeifod написа:
Дрън - дрън че пляс е тая статия. Хората си мислят че идва някой на власт и за няколко месеца всички дето са крали преди ще отидат в затвора. Не живеем в Африка.
Вкарваш в съда този за който има доказателства. А доказателства за онея нагоре няма да намериш никъде, защото те добре са си вързали гащите и към тях следи не водят. И в тоя дух на мисли, който и да е на власт няма да направи нищо повече от сега. Единствения шанс е тея хванатите да пропеят и възела да почне да се разплита.
Но това едва ли ще стане скоро.
А по повод защо още никой не е в затвора попитай нашите мили магистрати. Съдебната система куца, корумпирана е - факт. Ама там правителството няма право да се бърка, защото тя е независима.
Та драги ми господине - изглежда пишете без да мислите. Много думи - малко смисъл - много оплювания. Ама ние Българите си го можем де - да плюем по - всички и всеки....
По - повод питането Ви за предишното правителство, ето го отговора:
http://dnes.dir.bg/2010/02/17/news5896857.html
Както казах без доказателства и добре оформено обвинително заключение не става. А това не се прави за 10 дена.
Дали ще ги осъди нашият любим съд е друг въпрос.


Ето текста, който посочваш:


Дават на съд 3-ма министри от кабинета ”Станишев”
17 февруари 2010 / News.dir.bg
Делото срещу бившия зам.-министър на вътрешните работи Раиф Мустафа скоро ще достигне съдебна фаза. Същият е случаят и с бившите министри на отбраната и на земеделието Николай Цонев и Валери Цветанов.


На съд ще бъдат дадени и бившият министър на труда и социалната политика Емилия Масларова и бившата шефка на данъчнитеМария Мургина, съобщи градският прокурор Николай Кокинов, цитиран от БТА. До седмица ще има резултат и по делото срещу експремиера Сергей Станишев, за изчезналите документи от ДАНС.

"Приключило е разследването срещу военния министър Николай Цонев. И на него му пишат в момента обвинителния акт. За бившия земеделски министър е написан обвинителният акт, обжалват едно частично прекратяване на колегата, който го е изготвил. Въпрос на време е да се върне делото от съда и да внесем обвинението" каза прокурор Кокинов пред bTV.

"За госпожа Мургина в момента подготвят обвинителното заключение, прецизират го, предявяването е приключило. Разбрах от наблюдаващия прокурор госпожа Немска, че другата седмица делото ще бъде получено в Градска прокуратура. Тя помоли за една седмица, след което ще подготви своя акт".

За Станишев експертизата е на приключване, вероятно другата седмица ще има окончателното заключение, каза още Кокинов и допълни, че се очаква и по делото на Емилия Масларова да има развитие другата седмица.


* * * * * * *


А Масларова,
а Р.Овч.,
М.Дикме,
Д. Чакъров,
а онзи на строителството и краденето на магистралите,
а Е.Етем и далавариите?
А Милен Велчев и далаверата с обръщането на външния дълг?

А това с връзването на гащите е приказка за пред шурата на село!
Когато става въпрос за пари - все някой отговаря за съхранението им, което ще рече, че разпореждането с тях се документира.
СЪЩЕСТВУВА ЕЛЕМЕНТАРНА СЧЕТОВОДНА ОТЧЕТНОСТ И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОКРИЕ, ЗАЩОТО КОЙТО УНИЩОЖИ ИЛИ СКРИЕ СЧЕТОВОДНИ ДОКУМЕНТИ СЕ НАКАЗВА СЪС ЗАТВОР ДО 3 ГОДИНИ.

Стига да има кой да ги потърси или искренно желае да го направи.
цитирай
17. boristodorov56 - 16. giorgiocbr
18.02.2010 09:05
Защо да го плюя - нима това, което казвам е неистина?

Би ли ме опровергал?
цитирай
18. boristodorov56 - 14. vmir
18.02.2010 09:10
Ами какво друго е, ако не PR като се има предвид факта,че пъвро се арестуват хора, а после се търсят улики за обвинение(справка изявлението на правосъдната министърка).

Това вече сме го преживявали в близкото миционерско минало.

Нима това е подход , който трябва да бъде аплодиран и да се възприема за нормално в една европейска и уж правова държава.

Никой не защитава престъпниците, но ако се кара така това означава, че всеки може да бъде грабнат от улицата и да му се вмени всякакво престъпление.
Ако това не е милиционерски произвол - то здраве му кажи!
цитирай
19. kudeetatko - Ще видим
18.02.2010 09:10
Нека всички, които толкова лековато се съгласяват с мнението изразено в тази статия (между другото, изключително неграмотно написана от пунктуационна и правописна гледна точка, което естествено не й пречи смислово евентуално да бъде потвърдена), да я оставят да поотлежи година-две и тогава да се върнат и да я прочетат. Социалните, (без)културните и политико-икономическите наслоявания от последните 20 години са толкова силни като установена парадигма, че е разбираемо неумението и неспособността да се забележат почти невидимите белези на един нов маниер на управление. Не се изисква изключителен интелект да отбележиш повтаряеми се модели в обществено- политическия живот при различни управления, но се изисква такъв за да отбележиш различията без предразсъдъци(които са винаги белег на негъвкавата и вече стагнираща мисъл). Изключително вярно е твърдението, че нещата в живота ти са такива, какъвто си ти. А едно мнение е неадекватно, точно тогава, когато авторът му излага поредица от логически заключения, без да се опита да отбележи, поне в малка степен, и положителните моменти. На автора да пожелая мноооооого скоро отново да си върне управлението на Тройната коалиция, защото явно много му липсва и твърде скоро забрави до къде ни докараха.
цитирай
20. boristodorov56 - 20. kudeetatko
18.02.2010 09:22
Насилнико,
защо трябва да виждам положителни моменти в едно налудничаво беззаконие осъществявано изключително тенденциозно в стил късен милиционерски соц?
Кой е новият маниер на управление тук?
Кое е новото - че не ги трепят неизвестни убийци,
а ги арестуват пък после им нагласят обвинения.
Не е ли малко в обратен порядък?
Решаването на въпроса с престъпността не става само с хъшлашки мерак и показност и на изключителна безпринципна основа, което издава лична заинтерисованост.
А нима не управляват същите, които стояха зад Тройната коалиция - Държавна сигурност.

Опаа!
цитирай
21. boristodorov56 - 10. kalimani
18.02.2010 09:25
Браво наистина!

Поведохме с 1 на нула -
да видим сега те колко гола ще ни вкарат!
цитирай
22. boristodorov56 - 9. ok3223
18.02.2010 09:30
Ти какъв проблем имаш във връзка с разпродажбата на болничните заведения?
Не ти стигат парите да си купиш ли?
Да не би да си доволен от държавните болници, които направиха шифовете им милионери, лекарите рекетьори, а пациентите обичайните пострадавши?
цитирай
23. rat - Някой пак се е събудил кисел и сър...
18.02.2010 09:51
Някой пак се е събудил кисел и сърдит. Борисе, за първи път имаме правителство, което наистина се опитва да се справи с престъпността. Захапаха здраво персони, които досега никой не смееше да пипне от страх, не от нещо друго.
5 от наглите са още в ареста, бая народ влезе и по октопод. Набараха цял шеф в МВР за измами с Българско гражданство. Вчера изгърмяха измамници от НАП точили милиони. Изгърмя цял шеф на агенция. Агенцията за бежанците. Ковачки е със запорирано имущество за десетки, ако не и стотици милиони. И ЩЕ ИМА ОЩЕ...................
Поздравявам Цветан Цветанов и най-вече гл. секетар на МВР, огромна работа са свършили до сега, и повярвай ми това не е лесна работа. Да спреш изтичането на информация от МВР е нещо изключително като постижение. Шапка им свалям.
Сега чакаме съдът да свърши останалото. А това с негодните доказателства са пълни лайна. Справка: случаят Борилски. За френския съд са годни, за нашия не..........А колко примери има още, скоро ги изброявах в един друг постинг.
цитирай
24. razkazvachka - А у нас пришла беда
18.02.2010 09:55
управление снова...
Что ли еще будет ОЙ, ОЙ, ОЙ!

Всичко е ППППП - пари - празни приказки - пари прим
цитирай
25. boristodorov56 - 24. rat
18.02.2010 10:16
Ще предложа да се направи паметник на д-р Б. Борисов.
цитирай
26. rat - Ще предложа да се направи паметник ...
18.02.2010 11:13
boristodorov56 написа:
Ще предложа да се направи паметник на д-р Б. Борисов.

Този отговор, ще го приема за съгласие с написаното от мен.
цитирай
27. vmir - Да съм против задържането на заподозрени, защото можело и мен да заподозрат, за мен е равносилно на анархия.
18.02.2010 11:28
А когато става дума за евентуални престъпници от висшите етажи, PR e просто неизбежен и напълно оправдан, защото рискът от гафове и неблагоприятни последствия е огромен, доказва го дори постинга ти. Лично не виждам друг начин за справяне с настоящата анархия, освен този. Че остатъците от СДС са в сегашното незавидно положение, основната причина е, че не обясняваше какво прави, поради което лесно се превръщаше в амбулантна стока на сергиите на търговците на влияние, за правата на които си се закахърил сега, въпреки, че полицейските репресии в момента са най-малки откогато и да било в историята на България. (Освен, ако не смяташ последните арестанти за много по-важни от предишните репресирани).
цитирай
28. iliyata - Припомняне
18.02.2010 11:40
Радват ме подобни постинги. Трябва да подсещаме политиците къде да насочват усилията си, а не тихомълком да се правят на приятно замаяни. Нямам политически пристрастия, затова не съм склонен да правя компромиси на никоя политическа сила.
цитирай
29. ok3223 - Борисе, не е ли време да се излезне
18.02.2010 11:42
(Това за паметника на ББ-ъто е добра идея).
с инициатива и се създаде фонд отдобровлни пожертвования за изграждане на такъв паметник.
Паметник приживе... това неговите учители Тошо, Царо и Стамболов не са могли и да мечтаят. Към първите двама той има безсмъртни заслуги. Само благодарение на неговата самоотвержена охрана не ги сполетя съдбата на Ст. Стамболов. За благото на бълг. народ и държава.
Прост народ, слаба държава. А когато и хора с грамотна пунктуация и мъгли в главата(вж.написаното от kudeetatko) мрънкат отново глупости, а такива като rat пригласят.
Било първото правителство което се боорело с престъпността. Всичките се "бореха юнашки"и за това е така мосова, а един от нейните тартори е вече мин. председател. Ако това не е борба, здраве му кажи.
Говорят хора, които намат никаква, ама никаква правни култура.
ПЪРВО АРЕСТУВАШ ЧОВЕКА, НАБЕЖДАВАШ ГО ЗА НЕЩО, И ЗАПОЧВАШ ДА ТЪРСИШ ЧАК ТОГАВА ДОКАЗЕТЕЛСТВА ЗА НЕГОВАТА ВИНА.
По тази процедура навремето Сталин е ликвидирал стотици хиляди противници на неговия режим. сАМО ВЪЗ ОСНОВА НА САМОПРИЗНАНИЯ. кАТО ТЕ ПРИТИСНАТ ПАЛАЧИТЕ...ВСИЧКО ПРИЗНАВАШ. Така постъпват всички тоталитарни и диктаторски режими. Нищо ново под слънцето, г-да.
Така е във всяка цивилизована и правова държава.
Да се наказват прастъпниците, но така както посочват Борис и Попова, м-ра на провосъдито.
Съгласно и по реда на закона. Събираш доказателства и улики за някой и срещу някой предварително и...ЧАК ТОГАВА НА СЪД И В ПАНДЕЛАТА, ако получи присъда.
ИНАЧЕ Е БЕЗЗАКОНИЕ И ПЛАДНЕШКИ ПРОИЗВОЛ.
цитирай
30. svilen75 - Само, че този паметник ще бъде па...
18.02.2010 11:44
Само, че този паметник ще бъде паметник на глупостта. На глупостта на един премиер и на цял един народ, който му е повярвал.
цитирай
31. goranyordanov85 - по повод темата
18.02.2010 11:44
Мисля че колкото и да се реформира държавата , съдебната система има решаваща роля. Дано натиска отвън вразоми всички псевдо съдии , по тромава съдебна система няма и в Албания сигурно. Имаме нужда от една изчистена 3та власт!

нещо и за ББ :
ЕС стой зад Бойко Борисов и едвали ще допусне той да кривне от правия път , в условия на криза Членки като България трябва да бъдат контролирани здраво , в това е и моя оптимизъм за по добро бъдеще. Успех
цитирай
32. rat - Това за паметника на ББ-ъто е добра ...
18.02.2010 11:49
ok3223 написа:
Това за паметника на ББ-ъто е добра идея.
с инициатива и се създаде фонд отдобровлни пожертвования за изграждане на такъв паметник.
Паметник приживе... това нито неговите учители Тошо, Царо и Стамболов не са могли и да мечтаят. Към първите двама той има безсмъртни заслуги. Само благодарение на неговата самоотвержена охрана не ги сполетя съдбата на Ст. Стамболов. За благото на бълг. народ и държава.
Прост народ слаба държава. А когато и хора с грамотна пунктуация и мъгли в главата(вж.написаното от kudeetatko) мрънкат отново глупости, а такива като rat пригласят.
Било първото правителство което се боорело с престъпността. Всичките се "бореха юнашки"и за това е така мосова, а един от нейните тартори е вече м-н председател. Ако това не е борба, здраве му кажи.
Говорят хора, които намат никаква, ама никаква правни култура.
ПЪРВО АРЕСТУВАШ ЧОВЕКА, НАБЕЖДАВАШ ГО ЗА НЕЩО, И ЗАПОЧВАШ ДА ТЪРСИШ ЧАК ТОГАВА ДОКАЗЕТЕЛСТВА ЗА НЕГОВАТА ВИНА.
По тази процедура навремето Сталин е ликвидирал стотици хиляди противници на неговия режим. сАМО ВЪЗ ОСНОВА НА САМОПРИЗНАНИЯ. кАТО ТЕ ПРИТИСНАТ ПАЛАЧИТЕ...ВСИЧКО ПРИЗНАВАШ. Така постъпват всички тоталитарни и диктаторски режими. Нищо ново под слънцето г-да.
Така е във всяка цивилизована и правова държава.
Да се наказват прастъпниците, но така както посочва Борис и Попова м-ра на провосъдито.
Съгласно и по реда на закона. Събираш доказателства и улики за някой и срещу някой предварително и...ЧАК ТОГАВА НА СЪД И В ПАНДЕЛАТА.
ИНАЧЕ СИ Е БЕЗЗАКОНИЕ И ПЛАДНЕШКИ ПРОИЗВОЛ.


Ти явно си много "НЕПРОСТ". Изключително наетен и умен човек си, личи ти отвсякъде. Сигурно цял живот близките са ти повтаряли колко умно дете си и колко си различен от масата прост народ. :))))))))))))
Прочети последното изказване на Б.Велчев пред Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. И ще видиш, какво имам предвид.
Казах го и преди, четете хубаво нещата и проследявайте внимателно решенията на БГ съдилищата.
цитирай
33. rat - Писах вече, за делото опицвет, д...
18.02.2010 11:55
Писах вече, за делото опицвет, делото Борилски, делото за футболния бос дето уби при катастрофа хора, и още много други дела..........Полицията там си е свършила перфектно работата, но когато престъпността има политически чадър е кофти.
Иван Костов си призна, че е загубил битката с мафията, защотото не е имал подкрепа от гл. Прокурор. Хайде сега ми кажете, че това не е първото праавителство с толкова силен удар по организираната престъпност. Трябва ли да припомням и разбитите магистрални банди. Четете "другари", четете и наблюдавайте събитията.
цитирай
34. rat - А когато става дума за евентуални ...
18.02.2010 12:00
vmir написа:
А когато става дума за евентуални престъпници от висшите етажи, PR e просто неизбежен и напълно оправдан, защото рискът от гафове и неблагоприятни последствия е огромен, доказва го дори постинга ти. Лично не виждам друг начин за справяне с настоящата анархия, освен този. Че остатъците от СДС са в сегашното незавидно положение, основната причина е, че не обясняваше какво прави, поради което лесно се превръщаше в амбулантна стока на сергиите на търговците на влияние, за правата на които си се закахърил сега, въпреки, че полицейските репресии в момента са най-малки откогато и да било в историята на България. (Освен, ако не смяташ последните арестанти за много по-важни от предишните репресирани).

Какви полицейски репресии бре? Хахахахаха. Смешна работа. Ако имах възможност бих те пратил да поседиш в една килия със задържаните от операция наглите и октопод. Толкова мило ще ти стане, те са толкова приятни хора. Как може да ги репресират така злите държавни органи?
Мачкане до дупка и здрава тояга, така правят в белия свят. Виждал съм как бие холандска полиция, нашите са като монаси в сравнение с тях.
Крайно време беше МВР отново да стане репресивна машина, че го бяхме закъсали.
цитирай
35. firopeshev - цирка е съмнителен, но е рано за окончателна оценка
18.02.2010 12:06
Борис, събитията които ти дипломатично квалифицираш като спектакли са по скоро цирк с фойерверки. Излиза конфернасието Ц.Ц. и обявява програмата, следват клоуните за повдигане духа на публиката (услужливи журналисти), след това малко животони и дресьори (хамстери, слонове, чакали, пуяци, маймуни и т.н.) правят номера за забава (арестуват хамстера и го слагат в клетка, после го пускат да тича навън, после го прибират обратно), след това излизат фокусниците (прокуратурата с тука има, тука нема), накрая излиза директора на цирка Б.Б. и благодари на публиката (ние) като обещава нови номера и кани публиката да дойде пак. Представлението е приключило, публиката е по домовете, пие ракия, хапва салата и гледа турски сериали и "реалити" шоута на пошли "шоумени" (Иван, Андрей, Слави и т.н.). Циркаджиите и техните възпитаници (хамстери, слонове, чакали, пуяци, маймуни и други) са се прибрали, нахранили и мислят нови номера.
Цирковите ни представления са евтини и неиздържани. Но какъвто народа, такъв и цирка.
Тези "Нагли", "Октоподи", "Тюфлеци" и тем подобни операции ще имат положителен ефект ако има осъдени и осъдените са си го заслужили. Мен досега не са успели да ме убедят, но аз не ги съдя толкова строго колкото ти. Да им дадем време. Така или иначе има още поне 3.5 години да ги гледаме.
Да видим дали ще построят магистралите, дали ще хванта престъпниците и осъдят виновните, дали ще направят нещо добро за България и българите.
цитирай
36. ok3223 - Ааа, за ОГРАБИЗАЦИЯТА.
18.02.2010 12:15
пропуснах болниците. Разбира се че съм срещу приватизацията за стотинки, която от 20 год се провежда в България. Съсипа икономиката на Бг и от материални Активи за 50 милиарда, по някои оценки, в държваната хазна са влезли 4-5 милиарда. Другото безвъзвратно ограбено. Ограбена беше българия и бълг. народ. От този пладнишки грабеж са пръкнаха 400 милионера в БГ и 2-3 милиардера.
Приватизира се, дава се, подараява, се винаги за стотинки, на наши хора, държавно имущество за милиони, по отработената схема от Костов и покойният Божков.
Сега ще ги разпродадат, а утре ще правим нови.
Така тостъпиха с детските градини в София. Софиянски ги разпродаде и днес за хиляди децА
няма детски градини.
Това е един от начините,( не е само той, в запас имат и други), ГЕРБ ДА СЕ ОТБЛАГОДАРИ НА СПОНСОРИТЕ СИ.
цитирай
37. vmir - 35. rat,
18.02.2010 13:13
споко, бе човек! Не съм казал, че трябва да леем крокодилски демократични сълзи за арестуваните. И на мен ми писна този смешен плач. Като искат да бъде като в другите страни, редно е да го приемем изцяло, а не да ревем за евродоходи, да се вайкаме, че ни крадат, а да плачем, че заподозрените не били галени с перце! Ми ако са невинни, ще ги пуснат, едва ли човек с чиста съвест ще прави проблем заради грешка, която може да бъде допусната. Да, ама не - щото някои ще ревне, че не можем да вярваме на полицията, нито на правителството, нито на политиците... Че аз какво съм им виновен, че те не можели да вярват, че да се гръмнат, като не могат да вярват на никого, стига вайкания и оплаквания, бе!
цитирай
38. kasnaprolet9999 - Боре, народът е жаден за зрелища и
18.02.2010 13:37
си ги получава, защо иначе ще се е хабил да гласува, ама тъй де. Не го подценявай с тези турски сериали, това е само за загрявка. Ако пък вземе нещо да излезе стойностно от това няма да им се разсърдя.Поживьом...увидем.....
цитирай
39. merkator - "- Какво става с аферите на ...
18.02.2010 13:49
"- Какво става с аферите на повелителя на обръчите и парите - Ахмет Доган?" - мисля, че това е ОСНОВЕН въпрос, който "добрия чичко пожарникар" удобно забрави веднага след изборите! Ни дума, ни вопъл за соколи, обръчи, безброй "турски" далавери и пр.
цитирай
40. rat - "- Какво става с аферите на ...
18.02.2010 13:58
merkator написа:
"- Какво става с аферите на повелителя на обръчите и парите - Ахмет Доган?" - мисля, че това е ОСНОВЕН въпрос, който "добрия чичко пожарникар" удобно забрави веднага след изборите! Ни дума, ни вопъл за соколи, обръчи, безброй "турски" далавери и пр.

http://dnes.dir.bg/2008/12/12/news3728991.html
Чети. Работи се по още много подобни "обекти" и субекти. Проблемът, е че Доган не участва пряко в нищо. Всичко е чрез поставени лица, но не е малко и да му приберат част от "неговите" имоти.
цитирай
41. svilen75 - Умен е Бате Бойко. Умен е, още като ...
18.02.2010 14:01
Умен е Бате Бойко. Умен е, още като глав сектретар на МВР се сети за репликата "Ний ги 'фащаме, те ги пу'щат". Мама им лоши съдии. И сега подготвя почвата за провала си с опавданието за лошите, корумпирани съдии. Брей, много лоши 'ора тез съдий, бре. Идин свестин чиляк няма сред тях. Само, че всички, които сте подхванали този рефрен забравяте най-важния извод от него - това означава, че България я управляват съдиите. И щом е така, то няма значение дали министър председателя се казва Бойко, Сергей, Доган, Иван, Волен, Жан, Филип, Симеон и т.н. В такъв случай щом няма да търсим вина у Бате Бойко, то не бива да я търсим и у дугите преди него? Не е ли такава логиката? Давайте да гласуваме за съдии вместо за депутати.
И само за уточнение на някои тук - прокуратурата е част от изпълнителната власт, не от съдебната.
цитирай
42. rat - Умен е Бате Бойко. Умен е, още като ...
18.02.2010 14:08
svilen75 написа:
Умен е Бате Бойко. Умен е, още като глав сектретар на МВР се сети за репликата "Ний ги 'фащаме, те ги пу'щат". Мама им лоши съдии. И сега подготвя почвата за провала си с опавданието за лошите, корумпирани съдии. Брей, много лоши 'ора тез съдий, бре. Идин свестин чиляк няма сред тях. Само, че всички, които сте подхванали този рефрен забравяте най-важния извод от него - това означава, че България я управляват съдиите. И щом е така, то няма значение дали министър председателя се казва Бойко, Сергей, Доган, Иван, Волен, Жан, Филип, Симеон и т.н. В такъв случай щом няма да търсим вина у Бате Бойко, то не бива да я търсим и у дугите преди него? Не е ли такава логиката? Давайте да гласуваме за съдии вместо за депутати.
И само за уточнение на някои тук - прокуратурата е част от изпълнителната власт, не от съдебната.

Я пак кажи прокуратурата част от коя власт е? :))))))))))))))) В този блог наистина става все по-забавно.
цитирай
43. svilen75 - А според теб??? Прокуратурата може ...
18.02.2010 14:34
А според теб??? Прокуратурата може да не е подчинена на правителството, може формално да е част от съдебната власт, но стои по-близко до изпълнителната - в частност МВР. И ако този цирк се провали кой ще е виновен - Борисов или Велчев? И ако е Велчев то не би ли следвало да са виновни Филчев и Татарчев, а не предните правителства? Не искам да оправдавам Станишев, царя, дори и Костов, но принципа си е принцип. Ще ми отгоеориш ли на въпроса, Рат?
цитирай
44. rat - А според теб??? Прокуратурата може ...
18.02.2010 14:48
svilen75 написа:
А според теб??? Прокуратурата може да не е подчинена на правителството, може формално да е част от съдебната власт, но стои по-близко до изпълнителната - в частност МВР. И ако този цирк се провали кой ще е виновен - Борисов или Велчев? И ако е Велчев то не би ли следвало да са виновни Филчев и Татарчев, а не предните правителства? Не искам да оправдавам Станишев, царя, дори и Костов, но принципа си е принцип. Ще ми отгоеориш ли на въпроса, Рат?

По достойно щеше да бъде да си признаеш грешката:)))))))))))))))))). Така само мажеш:)))))))))).
Ако за теб денонощен труд в продължение на месеци е цирк, то аз нямам какво повече да кажа.
Дали някой от вас изобщо има представа как се разбива подобна организирана престъпна група..........
Спирам до тук, времето ще покаже останалото.
цитирай
45. svilen75 - Да, признавам си грешката, прок...
18.02.2010 14:54
Да, признавам си грешката, прокуратурата е част от съдебната система. Но не се отказвам от думите си (къде дефакто е нейното място). Понякога за симулация на дейност се полага повече труд, отколкото за извършването на самата дейност, но това не е повод за аплодисменти. В крайна сметка е важен резултата. Иначе ще е труд, хвърлен на вятъра. И излъгани надежди.
цитирай
46. boristodorov56 - 28. vmir
18.02.2010 14:54
В нормалните държави подобна процедура, по-скоро действия извън всякаква законова процедура, би обезмислила всички законоопазващи действия на полиция и следствие и щеше да ги превърне в излишна мярка.

Има нещо, което всички сторонници на подобни действия на властта трябва да знаят - това е факта, че създавайки прецеденти от подобен род обикновенно те рефлектират и се понасят от най-обикновенни граждани и преди всичко съвсем невинни хора, които няма как да се защитят. Това вече е терор.
Всички ние сме в тази графа - графата на възможните обекти на необосновани и своеволни действия на овластената милиционерска пасмина.

За това много ясно се изказа Министъра на правосъдието.
цитирай
47. vmir - 47. boristodorov56,
18.02.2010 15:24
boristodorov56 написа:
В нормалните държави подобна процедура, по-скоро действия извън всякаква законова процедура, би обезмислила всички законоопазващи действия на полиция и следствие и щеше да ги превърне в излишна мярка.

Има нещо, което всички сторонници на подобни действия на властта трябва да знаят - това е факта, че създавайки прецеденти от подобен род обикновенно те рефлектират и се понасят от най-обикновенни граждани и преди всичко съвсем невинни хора, които няма как да се защитят. Това вече е терор.
Всички ние сме в тази графа - графата на възможните обекти на необосновани и своеволни действия на овластената милиционерска пасмина.

За това много ясно се изказа Министъра на правосъдието.


Ако приемем за меродавно изявлението на Министъра на правосъдието, това означава разграничаване на правителството от конкретния случай, и не виждам причини за притеснение, камо ли за "милиционерска" държава. Аз лично не смятам, че подобна акция ще остави травма в едно ченге, косъмът на което, ако е чист, ще го приеме с разбиране като част от професията. Ако ли пък някои плашат децата си с полицията, и в резултат от кадрите децата им получат страхова невроза, не значи ли това, че полицията според тях трябва да се закрие?
цитирай
48. boristodorov56 - Това е правилната позиция.
18.02.2010 15:37
firopeshev написа:
Борис, събитията които ти дипломатично квалифицираш като спектакли са по скоро цирк с фойерверки. Излиза конфернасието Ц.Ц. и обявява програмата, следват клоуните за повдигане духа на публиката (услужливи журналисти), след това малко животони и дресьори (хамстери, слонове, чакали, пуяци, маймуни и т.н.) правят номера за забава (арестуват хамстера и го слагат в клетка, после го пускат да тича навън, после го прибират обратно), след това излизат фокусниците (прокуратурата с тука има, тука нема), накрая излиза директора на цирка Б.Б. и благодари на публиката (ние) като обещава нови номера и кани публиката да дойде пак. Представлението е приключило, публиката е по домовете, пие ракия, хапва салата и гледа турски сериали и "реалити" шоута на пошли "шоумени" (Иван, Андрей, Слави и т.н.). Циркаджиите и техните възпитаници (хамстери, слонове, чакали, пуяци, маймуни и други) са се прибрали, нахранили и мислят нови номера.
Цирковите ни представления са евтини и неиздържани. Но какъвто народа, такъв и цирка.
Тези "Нагли", "Октоподи", "Тюфлеци" и тем подобни операции ще имат положителен ефект ако има осъдени и осъдените са си го заслужили. Мен досега не са успели да ме убедят, но аз не ги съдя толкова строго колкото ти. Да им дадем време. Така или иначе има още поне 3.5 години да ги гледаме.
Да видим дали ще построят магистралите, дали ще хванта престъпниците и осъдят виновните, дали ще направят нещо добро за България и българите.



Но не бива да бъдем безучастни към ставащото,
защото последствията ше ги усещаме на гърба си.
цитирай
49. boristodorov56 - 48. vmir - ето едно правилно заключение
18.02.2010 15:43
"Ако ли пък някои плашат децата си с полицията, и в резултат от кадрите децата им получат страхова невроза, не значи ли това, че полицията според тях трябва да се закрие?"

Това е най-точното попадение от всичките ти коментари - полицията трябва да се закрие и създаде отново, но с нови структори и функции.
Полицията ни е най-ерозираната и порочна държавна структора.
Няма престъпна практика у нас, която да не би могла да и се препиша.
И това произтича от факна, че днешната полиция е снощната милиция - по възрастните знаят за какво иде реч.
цитирай
50. boristodorov56 - 41. rat - И като е с подставени лица - какво - не може да се докаже, че парите не са техни? Май ме имаш за голям наивник?За комисията Кушлев чувал ли си?
18.02.2010 15:47
Това е материала от посочения от тебе линк:


”Собственикът“ на Доган сарая в Рибарица ползвал 2 имена
12 декември 2008 / БГНЕС
Измамник с две имена се оказва собственикът на т.нар. Доган сарай - хотел “Каза Домини“ в Рибарица, Арбен Ефремов Хавальов.
В продължение на година той е използвал другото си име - Антон Драгомиров Белев, за да източва ДДС, съобщи БГНЕС, като се позова на неофициална информация. В обвинителното заключение на Окръжна следствена служба в Перник срещу Белев-Хавальов, с което агенцията разполага, са констатирани поредица от данъчни престъпления, източване на ДДС и използване на две собствени имена при извършването им. Оказва се, че само за периода 26 юни 2000 г.-14 септември 2000 г., чрез регистрираната си в Пловдив фирма ЕТ“РАС - Антон Белев“, той е успял да открадне ДДС на обща стойност 638 761 лв. Срещу Белев-Хавальов е повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура в Перник през юли тази година. Според обвинителния акт през 2000 г. той е регистрирал фирмата си ЕТ“РАС - Антон Белев“в Пловдив, като е използвал данните от ЕГН-то на софиянеца Явор Стефанов Миланов и данните от гражданския паспорт на Димитър Ангелов Манолов без тяхното знание. Освен това Белев е посочил и несъществуващ адрес за контакт на търговското си дружество и е използвал фалшиви документи, съставени от Райна Асенова Миланова, за да прикрие следите си при източването на пари от бюджета. Водил счетоводна отчетност с невярно съдържание - декларирал фиктивни сделки за покупко-продажба на имущество, като е ползвал фалшиви фактури.
Прокуратурата е констатирала общо 296 фиктивни сделки, които са описани подробно в обвинителния акт. Предметът на фалшивите сделки, чрез които е източвано ДДС, е от продажба на компютърни конфигурации до услуги за смилане на въглища. За да се разкрие самоличността на Хавальов и се свърже с Антон Белев, следователите правят поредица от графологични експертизи на всички“документи“на фирмата му.
Досъдебното производство срещу измамника стартира през 2003 г. Изненадващо през декември 2004 г. наказателното производство е спряно по нареждане на прокуратурата, за да бъде възобновено отново на 29 януари тази година. Разследването тръгва след постъпила информация от данъчната служба в Пловдив. В нея се казва, че ЕТ“РАС“Антон Белев“декларира покупки и данъчен кредит по Закона за ДДС, които не са отразени като продажби от доставчика му - ЕТ“Сийка Делчева - Спасадел“за месеците юни, юли и август 2000 г. Делчева заявява, че фирмата й не извършва търговска дейност от 1996 г. Данъчните в Пловдив правят напразни опити да открият Хавальов-Белев на посочения от него адрес. През 2004 г. в Перник за разпит е извикана Делчева. Тя заявява, че не познава Арбен Ефремов Хавальов и Райна Асенов Миланова, тъй като по време на извършване на престъплението двамата живеели на семейни начала. Оказва се, че Хавальов и Миланова често са посещавали дома на пловдичанката, като при едно от гостуванията си те успяли да“пробват печата на фирмата й върху няколко листчета“. Сийка Делчева твърди, че никога не е извършвала продажби на фирмата на данъчния измамник.
Стойността на ДДС-ето, декларирано и съответно източено от ЕТ“РАС - Антон Белев“, по доставка на фирмата на Делчева-“ЕТ“Сийка Делчева - Спасадели“-Перник“, е 451 188 лв. Самият Хавальов твърди, че няма нищо общо с лицето Антон Драгомиров Белев. За установяването на действителната му самоличност, следователите правят графологични експертизи на подписите върху заявленията, декларацията и спесимена на търговското дружество. Резултатите констатират лъжата на Хавальов, като доказват, че той е откраднал и чужди лични данни за регистрацията на фирмата си за източване на ДДС. Към настоящия момент Арбен Ефремов Хавальов живее на ул. “Захари Зограф“ в столичния квартал“ Драгавелци“, където е изпратена и призовката на съда.
Името на 37-годишния Хавальов намушя преди година, когато стана ясно, че той се води собственик на хотел “Каза домини“ в Рибарица, за който опозицията в парламента твърди, че е на лидера на ДПС Ахмед Доган. Имотът в курортното селище се разследва от Комисията по корупция в Народното събрание. Инвеститор на хотела е “Роял билдинг“ ООД. Последното дружество е 80% собственост на “Боила Студиос“. Едноличен собственик на “Боила студиос“ е сестрата на Хавальов - Илвие Ибраимова Имамова, показва проверка във фирмения регистър ДАКСИ. Интересни подробности изплуват около собствеността и собствениците на прочулия се хотел в Рибарица. Арбен Хавальов е родом от благоевградското село Албаница. Там е роден и депутатът от ДПС и зам.-председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси Алиосман Имамов. Депутати от движението твърдят, че преди да навлезе в “българския и международен бизнес“, Арбен Хавальов е работил като строителен работник в съседна Гърция. С недобро финансово състояние е била и настоящата съсобственичка на “Каза домини“- сестрата на Хавальов - Илвие. Тя е работила като фризьорка в малък салон в София, показват проверки в ДАКСИ и притежава и фирма за фризьорски и козметични услуги. Преди това - през 2005 г., Илвие Имамова е била регистрирана като производител на тютюн в родното си Абланица.
Така на практика се оказва, че собствениците на петзвездния хотел са бивш строител и бивша фризьорка. Според запознати средната цена на леглата в хотела е между 4000 и 5000 евро, а комплектът спално бельо - 800 евро. Облицовките от скъпи материали стряскат и най-сериозните почитатели на лукса.
Арбен Хавальов не бе открит за коментар. Преди това близка до собствениците на “Каза домини“ дама вдигна телефона, за да разбере какво ни интересува. След това никой не отговаряше, както на двата си мобилни, така и на стационарните фирмени телефони на Хавальов. Никой не пожела да застане и пред камерата на БГНЕС.



Кво се разбира от него?
цитирай
51. merkator - do rat
18.02.2010 16:01
Искаш ли да се хванем на бас, че на НИКОЙ от дпс няма да падне и косъм от главата! Да не говорим за доган....
цитирай
52. boristodorov56 - И аз съм готов да заложа - 5:1 - за твоята теза.
18.02.2010 16:57
merkator написа:
Искаш ли да се хванем на бас, че на НИКОЙ от дпс няма да падне и косъм от главата! Да не говорим за доган....

цитирай
53. rat - Еми не може да се докаже, нали все ...
18.02.2010 17:20
Еми не може да се докаже, нали все опявате за доказателства. Точно за това трудно се събират доказателства. Имаш един послушен човек, който ти ръси кинти два пъти в годината. Няма как да го пипнат Доган.
А и това, което са правили ДПС и Доган, са го правили всички досега управлявали ни партии. Имаш си кръг от "бизнесмени", които ги протектираш и те те "хранят" добре. За мен ще бъде достатъчно да конфискуват това имущество в полза на държавата, което ще се случи.
Аз не искам на никой да му падат косми от главата. Но за първи път вотът в Турция е обявен извън закона. Кой досега посмя да направи такова нещо. Всичките досега се държаха като шушумиги. Едва сега някой прояви истинска политическа воля да спре тези изборни машинации. Убеден съм, че Доган и Борисов тичат в две различни пътеки.
цитирай
54. vmir - 50. boristodorov56,
18.02.2010 17:44
Е, това пък е най-големия инфантилизъм на нашата национална общност - да си вярваме, че има решения, които сами по себе си решават сериозен проблем. Не сме източна Германия, за да подменим състава със западногермански. Пак същите хора ще се явят. И кой ще ги избира - спечелилата партия? Ми нали опозиционните веднага ще ревнат, и накрая пак същите хора ще изберат същите полицаи, е тук - таме някой нов, ама много интересно с каква мотивация...
цитирай
55. merkator - Лелееее
18.02.2010 18:20
rat написа:
Еми не може да се докаже, нали все опявате за доказателства. Точно за това трудно се събират доказателства. Имаш един послушен човек, който ти ръси кинти два пъти в годината. Няма как да го пипнат Доган.
А и това, което са правили ДПС и Доган, са го правили всички досега управлявали ни партии. Имаш си кръг от "бизнесмени", които ги протектираш и те те "хранят" добре. За мен ще бъде достатъчно да конфискуват това имущество в полза на държавата, което ще се случи.
Аз не искам на никой да му падат косми от главата. Но за първи път вотът в Турция е обявен извън закона. Кой досега посмя да направи такова нещо. Всичките досега се държаха като шушумиги. Едва сега някой прояви истинска политическа воля да спре тези изборни машинации. Убеден съм, че Доган и Борисов тичат в две различни пътеки.


Е нямам думи....софизъм ли е това, що ли...дрън, дрън та пляс....ами дай да бием кепенците тогава и да си ходим!!!!
цитирай
56. boristodorov56 - Полицията ни е най-ерозираната и порочна държавна структора.
18.02.2010 19:09
vmir написа:
Е, това пък е най-големия инфантилизъм на нашата национална общност - да си вярваме, че има решения, които сами по себе си решават сериозен проблем. Не сме източна Германия, за да подменим състава със западногермански. Пак същите хора ще се явят. И кой ще ги избира - спечелилата партия? Ми нали опозиционните веднага ще ревнат, и накрая пак същите хора ще изберат същите полицаи, е тук - таме някой нов, ама много интересно с каква мотивация...





"Полицията ни е най-ерозиралата и порочна държавна структора.
Няма престъпна практика у нас, която да не би могла да и се препиша."

Родната народна милиция е създадена с единствена цел да репресира народа и да защитава
управляващата партия. Други функции освен репресии - тя - милицията няма, но пък не може , а тя и не се опитва да внуша друго.

Доста по детински наивна е причината, която сочиш - ще се назначат същите хора. Тогава да сменим и тези дето ги назначават.
Системата и законите трябва да се сменят - барабар с милиционерчетата и Цецко първия носител на часовника на ББ!



цитирай
57. vmir - 57. boristodorov56,
19.02.2010 05:09
boristodorov56 написа:

Родната народна милиция е създадена с единствена цел да репресира народа и да защитава
управляващата партия. Други функции освен репресии - тя - милицията няма, но пък не може , а тя и не се опитва да внуша друго.

Доста по детински наивна е причината, която сочиш - ще се назначат същите хора. Тогава да сменим и тези дето ги назначават.
Системата и законите трябва да се сменят - барабар с милиционерчетата и Цецко първия носител на часовника на ББ!



Борисе, извинявай, но говориш като паднал от Марс. Нима вярваш, че си между малцината осенени със знанието какво трябва? Абе, хора, огледайте се и вижте, че други отдавна се опитват да го направят, само го допуснете и ще започнете да разбиране защо не се получава.

Ето, вижте - освободиха повечето от групата на Алексей Петров. Нямало документални доказателства. А игнорирали показанията на всички работещи като масажистки, стрийптизьорки и компаньонки! И не е необходимо да си повече от уличен лумпен, за да кажеш, че тези жени не са хора, че да се съобразяват с тях. Че кой сводник и сутеньор изготвя писмени оферти и касови бележки с надпис "такса за сексуална услуга"? Че то така и неплащането на данъци ще си бъде оправдание пред частичнотго им плащане. БЕЗОБРАЗИЕ!!!

После се чудим къде е държавата! Ами няма я - очевидно защо, толкова очевидно, че не ми се говори...
цитирай
58. boristodorov56 - 58. vmir
19.02.2010 07:39
Всъщност - паднал съм от Маркс.

Очевидните реалности трябва да се признават,
но и очевидните неизбежни необходимости.
цитирай
59. vmir - 59. boristodorov56,
19.02.2010 08:12
boristodorov56 написа:
Всъщност - паднал съм от Маркс.

Очевидните реалности трябва да се признават,
но и очевидните неизбежни необходимости.


Съгласен, но трябва да се разберем как, че засега продължават успешно да ни правят на орел, рак и щука.
цитирай
60. boristodorov56 - Ние сами се правим на орел, рак и щука.
19.02.2010 10:23
vmir написа:
boristodorov56 написа:
Всъщност - паднал съм от Маркс.

Очевидните реалности трябва да се признават,
но и очевидните неизбежни необходимости.


Съгласен, но трябва да се разберем как, че засега продължават успешно да ни правят на орел, рак и щука.



Когато критериите са на принципна основа - не може да има различия.
Противопаставянето идва от непризнаването очебийни и общопризнати оправила.
цитирай
61. vmir - 61. boristodorov56,
19.02.2010 10:52
boristodorov56 написа:

Когато критериите са на принципна основа - не може да има различия.
Противопаставянето идва от непризнаването очебийни и общопризнати оправила.


Съгласен, кажи конкретното правило, към което да се придържаме според теб, за да го обсъдим.

Само те моля, че спирай до там как трябва да бъде, а как да стане това. Щом критикуваме, значи знаем как може да стане.
цитирай
62. boristodorov56 - 62. vmir
19.02.2010 14:04
Факти.

Само реални факти.

И действия базирани изцяло в рамките на закона.

Това съм го казал в постинга и друго нямам предвид.

Естествено е човек да има представа как трябва да се случват нещата.


Всъщност не разбирам каква теза защитаваш.
цитирай
63. vmir - 63. boristodorov56,
19.02.2010 15:38
boristodorov56 написа:
Факти.

Само реални факти.

И действия базирани изцяло в рамките на закона.

Това съм го казал в постинга и друго нямам предвид.

Естествено е човек да има представа как трябва да се случват нещата.


Всъщност не разбирам каква теза защитаваш.


Тезата ми е да бъдем реалисти и конкретни в критиката си. Конкретността не противоречи на принципността, даже я очертава най-добре, стига да е в систематично съгласие с нея. Хаотичната критика предизвиква снизходителни усмивки и поощрение на критикувания, защото му показва, че е неуловим. Детинско е едновременно да не вярваме на вестници, и в същото време да "знаем". Значи, че вярваме на разговори, и интересно защо, след като само няколко професии имат условията и възможностите да проучат нещата, ние ще вярваме на хора извън тези професии...
цитирай
64. boniface - цирк
19.02.2010 18:29
Ние сме в цирка,не харесваш цирк,не гледай,но билета ще платиш.И консумативите за представлението.Ама обичаш Шекспир,обичай си го, тия ,властта де,само циркови номера са учили,стара съветска школа,нейсе,самода не спретнат някоя голяма магария.Чашата нас чака...
цитирай
65. cornflower - и аз питам...
19.02.2010 20:40
и аз питам...
цитирай
66. boristodorov56 - 64. vmir
20.02.2010 12:59
Ако ти не забелязваш какво се случва - нито , пък и никой друг, не може да ти отвори очите.
Вярвай си на каквото искаш - това си е твое право.

Мисля, че нещата се изясниха и за двама ни.
цитирай
67. vmir - 67. boristodorov56,
20.02.2010 15:13
boristodorov56 написа:
Ако ти не забелязваш какво се случва - нито , пък и никой друг, не може да ти отвори очите.
Вярвай си на каквото искаш - това си е твое право.

Мисля, че нещата се изясниха и за двама ни.


За мен нещата не са изяснени. Защото добре си давам сметка, че политиците присъстват в оценките ни с публичния си образ, който при липса на правила и закони не е нищо друго, освен поръчков образ на платежоспособни манипулатори. Вътрешното чувство и усет са важни, но не се ли актуализират и допълват с текущи наблюдения, с времето се превръщат в ретроградност и назадничавост.

Кажи ми как стана ясно, че ББ е мутра, тъп, шеф на мафиотски клан и т.н. и аз ще ти разкрия как всичко извън аргумента "ами нали го виждам" стъпва на истерични левичарски медийни "проникновения", и пази Боже, левичарските проникновения да се припокрият с пишман десничарските!!!

Колко са умни, които в отношението си стъпват на книгите на Георги Стоев, и наясно ли са с това кой и какви хора му е пращал да го "отварят" за ББ, след като години преди да го застрелят беше ясно, че той пише по въпроса?

Фактите, за които призоваваш, също в огромна степен са медийно предопределени и ми е много чудно, да не кажа смешно, да гледам как хора без навика и способността да ги интерпретират, твърдят убедено, че ББ е тъп.
цитирай
68. boniface - ?r/.rs
20.02.2010 15:44
по делата ще ги съдим...
цитирай
69. svilen75 - По същата логика образа на УМНИЯ, ...
20.02.2010 15:50
По същата логика образа на УМНИЯ, МОЖЕЩИЯ и НЕКОРУМПИРАН Б.Б. е един медиен продукт. И съм по-склонен да вярвам, че втория вариант е верният. Цялата му политическа кариера е плод на популизъм. И е успешен, защото в България има много неудовлетворени лелки и още по-комплексирани “мачовци”, които припознават в него своя спасител. След умно говорещия цар трябваше да се появи някой, който говори “народному”. Това да ви навява едни други спомени от не много отдавнашни времена? Още като глав секретар на МВР, когато стане показно убийство или мутренска престрелка той излиза и казва: "Безобразие! Така не може да продължава". И всички му викат “Браво”, май-после някой да изрече това на глас пред телевизията, не само да го говорим помежду си. Само, че не си даваха сметка, че точно този НЯКОЙ е от хората, които не просто трябва да говорят така, ами трябва да направят така, че това да не се случва. Бързо се сети Б.Б. за фразата “Ние ги хващаме, те ги пускат”. И сега постила оправданието за бъдещия му провал. Само, че има и още нещо. Ако съдът досега е бил корумпиран и е можело да му се влияе, то е било, защото управляващите са действали заедно с него. Е, сега Бойко като е силният на деня да направи така, че съдът да не е корумпиран. Следващо оправдание – съдебната система е независима. Да, така е. Но и при предишните правителства е била независима, значи кой е виновен за положението в страната по тази логика – съдиите. Ами тогава пак ще попитам – ако е така, какво значение има как се казва премиерът – Сергей, Бойко, Доган, Жан, Иван. Да, знам, че не е така и затова питам – редно ли е Бате Бойко само да обещава, а после да се оправдава? Защото за съдиите, както и депутатите, и президента, и за премиера си има механизми за сваляне на имунитета. И ако съдиите са корумпирани и затова Б.Б. не може да си свърши работата не е ли работа на Б.Б. да събере доказателства за тяхната корумпираност и да ги изправи пред съда заедно с трактори, багери, хамстери и т.н.? За мен поне няма логика да се правиш на голям, умен пич, а пък в същото време да си намираш оправдания. Смешно е. Но явно народа се радва на слаби циркови постановки.
Във връзка с медийния образ Б.Б. се сетих за един виц – футболен мач на политическия елит – всички бягат към топката, Бате Бойко – към камерите :).
цитирай
70. vmir - 70. svilen75,
20.02.2010 17:33
Даваш типичен пример за излишество на медийни клишета и остър дефицит на логическата им съвместимост с действителността.

Кой е говорил за качествата на ББ? Какъв е смисъла от такава постановка изобщо? Какво общо имат “неудовлетворените лелки и още по-комплексираните “мачовци”” , освен с опит да се излее злоба по въпроса? “Постила оправданието за бъдещия си провал” – откъде накъде ПРЕСТЪПНИ решения на НЕЗАВИСИМАТА СЪДЕБНА ВЛАСТ ще бъдат провал на ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ?

И тук запираме в поантата, в която е забуксувал и авторът на постинга: “Защо ББ не осъди съдиите” (boristodorov56 го казва “защо полицията не се закрие и открие отново?” Ами, защото съдии се съдят от съдии точно, както и ченгета се избират от ченгета. И неразбирането на това просто правило влиза в логическо противоречие с упреците в тоталитаризъм или авторитарност.

Разликата между премиерите е, че единия прикрива съмнителни персони, а другия ги разкрива, но разкриването има смисъл, ако на обществото му пука какво самата власт ще извади на показ иззад кулисите си, а не пречи на това изваждане.

А бягането на ББ към камерите може да притеснява само онези, които си представят властта скрита от очите на управляваните. Имаше доста подобни властимащи, единия, който изкара няколко депутатски мандата без да каже и думичка пред медиите, го гледахме доста тези дни като шеф на безобразията в Комитета по Бежанците, и сигурно мнозина самоопределящи се като демократи са скърцали със зъби пред пиара на журналиста Васил Иванов, но за мен той си заслужава показването, защото си е свършил работата добре и няма значение, че така прави пиар и на ББ като човек, който уволни въпросния ескдепутат и партиен шеф на момента, въпреки, че предишното правителство го е прикривало доста време.

За бягането на ББ към камерите може да се обърнем и към близката история и да си припомним как лесно правителството на Филип Димитров падна от власт само 3 месеца след като заяви, че на медийни провокации няма да отговаря.
цитирай
71. boristodorov56 - 71. vmir
20.02.2010 18:20
"...съдии се съдят от съдии точно, както и ченгета се избират от ченгета. И неразбирането на това просто правило влиза в логическо противоречие с упреците в тоталитаризъм или авторитарност. "

Те това е де!

Защо няма институционален механизъм за избирането или отстраняване на и от длъжности, а не конкретни личности.

Ако проблема ти е, както по всичко личи ББ - трябва да ти е съвсем ясно, че е проект на ДС.

Искаш доказателства, но ти ми кажи , кое правителство от 20 години насам не е проект на ДС.

България е държавата на ДС.

Проекта ББ струва поне 200 милиона вложени в него от влъхвите на ДС. Толкова струва създаването на партия, изграждането на апарат, купуване на функционери и депутатски места у нас. Осигури 200 милиона и аз ще ти създам същото такова малоумно, неграмотни и овчедушно мнозинство в парламента, каквото има в момента д-р Б. Борисов..
Подробността, че три дни след паденето на СДС от власт неговата фирма "Ипон" пое охраната на обектите на "Лукойл" е нито случаен, нито незабележим факт. Ако твърдиш, че тази охрана не се дава като бонус, награда или срещу бъдеща услуга - значи или си преднамерено бойковизиран или си откровен човек на същите тези службици, които за по-голяма яснота, наричам червените гестаповци.
В случая даже и може да се говори за обвързаност с чуждо влияние - познай чие?
Така, че замислям се, нали патардията с ПРО не е активно мероприятие на същичките службици за отклоняване на вниминието на обществото от истинските ни дертове. Ако се замисли човек - рашън боис вече знаят, че ПРО е неизбежно, но поне искат да използват енерцията за да създадат алиби на ББ за проамериканско настроен и да си пробутат абсолютно излишините за България тръбни и атомни поректи. В случая за Русия са в пъти по-важни от една система, която никога няма да се използва, но енергийното влияние и доминиране на Русия в Европа се подготвя от възкачването на Путин на царския престол.

Залагам 5:1, че ББ няма да има сили, желание или възможнност да се противоостави на убийствения за икономиката и държавата ни проект за изграждане на АЕЦ Белене или тръбопровод за Европа.
Централата, която русите са правили във Виетнам за 2 милиарда - у нас ще струва 10-12 милиарда - това ако не е воденичния камък, които ще съсипи България - здраве му кажи и то при положение, че нито енергията ни е необходима, нито произведената ще има къде да я продаваме. Отделно абсолютната зависимост за функционирането и от "рашън боис" просто ни прави доброволна колония на Русия следващите години.

Аз искам България да бъде свободна и независима от азиатски сатрапии европейска държава, затова предпочитам ПРО пред АЕЦ.

Ти какво предпочиташ - не ми говори ката Умното Серги безмислици.

Какво предпочиташ.

Руска крепостна зависимост - или независимост от Русия!
цитирай
72. vmir - 72. boristodorov56,
20.02.2010 23:39
Отначало ми стана неописуемо смешно от предположението ти, че може да съм “червен гестаповец”. Почти буквално щеше да ме скъсаш от смях. Но това не е смешно. Направо си е трагично самоопределили се като съмишленици да припознават в несъгласието със себе си ръката на ДС. Много усилия ми е коствало през годините, но до момента не съм си позволил да набедя нито един съмишленик в принадлежност към ДС, защото намирам възможната грешка за несъвместима с истинската готовност за отстояване на заявените възгледи и идеи. Сега също ще се въздържа от подобно предположение за теб въпреки, че са ми необясними някои очевидни пропуски в твърденията ти - не бива да се пропуска възможността за наличие на обяснение, което не ни е известно.

Един безобиден (според мен) пример е участието на сина ми в баскетболен отбор на Лукойл – Академик. “Ето го липсващото звено от веригата Лукойл – Ипон – ББ – ДС – КГБ – червени гестаповци - Лукойл!!!” - ще възкликне някой бдителен наблюдател. Да, ама не! Защото сина ми нито ме е питал, нито пък аз бих му забранил да играе където сам е намерил условия за изява на талантите и интересите си. Сина ми е на 13 години, и ако някой вижда в изявите на сина ми доказателство, че аз съм “червен гестаповец”, а не е в състояние да допусне, че детето е било в друг отбор и е отишло в Лукойл-Академик не като награда за заслугите на баща си, а защото треньора му е бил съкратен от предишното спортно дружество (а отбора – разпуснат), спора между нас става безпредметен. Същото съм го изживял и с дъщеря ми – преди години получи правителствени отличия за свои успешни начинания, (докато съучениците й се занимаваха с показни, а някои и с направо опасни занимания) САМО и ЕДИНСТВЕНО в резултат от което за мен тръгнаха едни приказки от политически съмишленици, не е за разправяне. И това – от хора, които въпреки яростния си “антикомунизъм”, не са отказвали оферти от политическия “враг”, каквито аз съм отказвал, за да не накърнявам “антикомунистическите” им чувства!

И след всичките тези години се питам: Какъв е смисълът, след като в името на антикомунизма си се отказвал от добри възможности, си понасял стоически загуби и удари под кръста, си мълчал, когато в името на антикомунизма явни негодяи със зъби и нокти са те избутвали откъдето могат, за да уредят себе си, или за да се възползват от доверието, което мнозинството ти е гласувало, и след всичко това – да наложиш и на децата си същите саможертви, защото някои от антикомунистите ще се разстроят или ще те обяват за агент на ДС, ако успехите на децата ти бъдат поощрени от политическите опоненти? Това не е антикомунизъм, а пародия на антикомунизъм. Парадиране без намерения за постигане на полезни резултати.

ББ бил проект на ДС, следователно, той ще ни направи роби на руснаците, и затова ще си заравяме главите в пясъка за истината!? Ми като толкова много знаем, не е ли по-разумно да му предоставим възможност да изпълни обещанията си така, че да стане очевидно и за слепия бягството му от тях, вместо да влудяваме незнаещите, че той пуска бандитите на свобода? (Това сериозно ли го вярваш?) Как можа да ти хрумне твърдението, че не ни трябва енергия, след като в средносрочен план, човечеството е изправено пред енергийна криза, а досега не е постигнат ръст на нито една национална икономика без ръст на енергопотреблението, единствено в братска Куба отчаяно вярват, че обратното е възможно, но там просто са принудени да вярват, поради непосилните за тях цени на енергоносителите. И като си припомним, че цената на енергоносителите от полагане на първата копка на АЕЦ “Козлодуй” до момента е скочила над 10 пъти, и през срока на експлоатация на евентуалната АЕЦ “Белене” вероятно ще скочи поне още 10 пъти, се чудя на убедеността ти, че тази централа ще ни донесе единствено злини. Случайно ли май всичките ни съседи вече се ориентираха към атомната енергетика? Знаеш ли, че като оперативни разходи, атомната енергия е с пъти по-евтина от другата? С това не адвокатствам за Белене, а само показвам, че свеждането на въпроса до зависимост или не от Русия не е особено уместно, защото при по-неблагоприятно стечение на обстоятелствата, можем да се окажем лишени от възможност за развитие на икономиката си и тогава сами по спешност да търсим руснаците за помощ, защото тогава те ще са членове на НАТО и ЕВРОПА. Ако западът се реши да приеме Русия в структурите си, по-скоро нас ще изхвърли от тях, отколкото да ни послуша колко са лоши руснаците.
цитирай
73. boristodorov56 - 73. vmir
22.02.2010 08:08
Не приемай нещата лично. Нямам предвид теб - че си червен гестаповец - говоря по принцип.
Съжалявам нямах предвид това, което казваш.
Съжалявам.
Но не мога да се съглася, че АЕЦ Белене ни е необходима, дори в средносрочен план, ако имаме предвид липсата на потребителите от промишлеността преди промените. Не напразно няма почти никакви официални цифри в областта на енергетиката нито публикувани анализи в тази насока. Там е пълна мъгла - умишлено създавана от т.нар. енергийна мафия.
Естествено, е че енергия ще ни е необходима, но още един блок на Козлодуй би свършил същата работа при поне 5 пъти по-ниска себестойност.
Колкото за Белене - убеден съм, че ако трябва русите ще направят държавен преврат, нов срив от типа на 1997 г., но ще построят за наша сметка и тяхна полза тази централа.
Убеден съм, че пред нищо няма да се спрат.

Аз не искам да живеем в сферата на руското влияние и интереси.

Това вече съм го живял.

Лошото е, че държавниците се правят на мъже, но по отношение независимата ни политика от Русия се държат като скопени.


За ББ и пускането на бандитите на свобода - не съм твърдял подобно нещо.
Само твърдя, че два клана на ДС, които управляват България от 1989 год. се борят за надмощие.
С една дума канибалите се хапят зверски.
Не съм толкова голям наивник да влизам в колизиите на Цецко милиционерчето.
Действията на правителството доказват толкова много неща , но преди всичко пълната липса на респект към законност и пиетет на Д-р Борисов към саморазправа.
В такъв случай до къде ще се стигне, а ние обикновените граждани - къде сме?
цитирай
74. vmir - 74. boristodorov56,
22.02.2010 12:13
Отговорих ти от личен опит единствено, за да покажа на какви изводи и твърдения съм се наситил, защото реалното сътрудничество свършва в момента, когато неоснователно набедиш някого в онова, което той самия ненавижда. Нещо повече, при по-честолюбивите тази грешка е почти като да пратиш сам човека в помощ на противника, и няма армия, спечелила с това, че войниците й са преминали на страната на противника, или са се изпоубили преди да срещнат истинския противник.

Иначе, споделям напълно опасенията ти от мъглата около енергетиката и опасността тя да попадне в нечитави ръце. В случая няма решение без рискове, но трябва поне добре да се помни защо е взето решението, за да може при възможшност да се коригира в съответните посоки и с възможните темпове, когато съответната информация стане налична. Засега огромната част от информацията ни е изфабрикувана и ние в голяма степен съдим за политици и явления през погледа на онези, които са поръчали съответното виждане. Виждаш, че дори съдиите игнорираха докладите на ДАНС и пуснаха октоподите на свобода, въпреки, че като държавна институция, би трябвало да зачитат работата на другата държавна институция...
цитирай
75. boristodorov56 - 75. vmir
22.02.2010 15:57
"...дори съдиите игнорираха докладите на ДАНС и пуснаха октоподите на свобода, въпреки, че като държавна институция, би трябвало да зачитат работата на другата държавна институция... "

Докладите на ДАНС могат да бъдат основание за милиционерско разследване, но не и доказателства в съда. В съда следва да се уважават само реалните факти добити по регламентиран начин. Не мисля, че съда при този пушилек дето го дигнаха с лов на мекотели ще си позволи наглостта да не приеме реални факти, но и обратното важи също.
Ще видим какво ще излезе от всичко това - най-вероятно механизатора ще го осъдят, но точно същата престъпност, в която го обвиняват ще си продължи...
цитирай
76. vmir - 76. boristodorov56,
22.02.2010 17:10
boristodorov56 написа:


Докладите на ДАНС могат да бъдат основание за милиционерско разследване, но не и доказателства в съда.


Там е работата, че съд не е имало. А, за освободените няма и да има. Свидетелските показания също са игнорирани. Което още повече подчертава пълното пренебрежение на съда към работата на ДАНС. Което пък идва да покаже колко достоверни са образите на политиците, и обвиненията срещу тях. Елементарен пример - "продал за 1 лев, престъпник, уууу-дююю и т.н" и тази ултра плитка-тъпа-примитивна-жалка-тъжна-смешна спекулация ще ти бъде повторена с възмущение от 80% от хората на улицата, включително от образовани хора, от хора, на които се плаща да мислят и сами да се борят със спекулациите!!! Такова масово изпростяване и отказ от мислене едва ли някога е имало друг път в историята ни, няма го дори и при чалга-певиците, които се оказват с класи над мисленето на държавен глава и сие, но хората не слушат чалгарките, а държавния глава, който, вместо да им спести изпростяването, подло го насърчава с пълна сила... "продал Кремиковци за 1 лев, престъпник, уууу-дююю...". придружено с ехидна усмивчица (пак ги пратих за зелен хайвер тези лапнишарани) После се тръшкаме, че сме държава на тарикатите...

Трябва не да се подражава на примитивните спекулации на държавния глава, а да бъде подведен под съдебна отговорност за измамата "продал за 1 лев, престъпник, уууу-дююю", на която е главен инициатор..." Тази измама не е юридически казус, а фактологическо преиначаване на истината и това може лесно да се обясни на веки безпристрастен. Престъпление е да се отнемат деселилетия от развитието на една държава, защото на някого му било удобно да официализира и масовизира една примитивна спекулация...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8060531
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589