Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2010 12:56 - ДЕМОКРАЦИЯ В ЕРЗАЦ БЪЛГАРИЯ
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 7858 Коментари: 25 Гласове:
30

Последна промяна: 14.03.2010 10:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 





image






 

     Всички опити да правим политологически разбор
и политическа анализ на ситуацията у нас винаги ще
ще бъдат неестествени и от тях ще лъха безалтернативност,
ще се натрапва внушение за безпомощност и ще вони на историческа безперспективност, ако не се сочи същинската причина за състоянието на държавата, общността, групата около нас и преди всичко на отделната личност, защото не можем да търсим и, ако дирим, никога не ще намираме правилното решение за позиция и действие на личността, групата, общността, държавата.

     Въпросът опира до истинска ли е или фалшива реалността.

        Няма фалшива реалност!

     Размисъла ми не може да се обоснове извън плоскостта
на крещящата от несправедливост действителност и бодяща очите реалност - в контекста на случващо се като политическа система, икономически отношения и преплитането им с обществени и личностни потребности и стремежи
- предопределени от реалните властови лостове в държавата
изразяващи се във връзки, информация, институции и пари.


     Къде е скрит ключа от бараката?

     Наистина ли "отсъствието на демократични традиции,
липса на политическа и правна култура ... и специфики ...
на националния ни характер "са наложили този модел
на житието и битието на мизерното ни днешно съвремие?

     Това ли са истинските или определящи "причини"?

     Ако се съгласим с тази теза - излиза, че народа справедливо си е виновен сам за всичко. Кой му е крив, че е избрал демокрацията, пред комунизма? Че позволи да се разтурят ТКЗС-тата и ликвидират губещите промишлени предприятия на соца? Да си търпи последствията, че е избрал д-р Б. Борисов или Костов?

     Няма по-мерзка и йезуитска позиция!

     Народ виновен няма - особено като нашия - заклещен в хомота на социалистическия феодализъм и стегнат здраво в примката на кръвожадните джелати от червеното гестапо
на Държавна сигурност и канибалските традиции на комунистическите гаулайтери с удоволствие изтребвали до девето коляно инакомислещите и унищожавали в зародиш всяка свободна мисъл.
     Държавна сигурност, чийто, щатен или не, състав наброявал през 1990 г. 256 000 души беше имплантиран долкова надлъж и на шир във всичко и навсякъде, че дори днес 20 години по-късно продължава да ни "сюрпризира" с все нови и нови гордеещи се "герои".
     Държавна сигурност създаде поскомунистическите партии.
     Държавна сигурност създаде бандитските групировки.
     Държавна сигурност изнесе парите ни зад граница и ни ограби.
     Държавна сигурност контролира всички медии, чрез които промива мозъците на масите.
     Държавна сигурност сътвори действащата Трета комунистическа Конституция от 1991 год.
     Държавна сигурност раздаде куфарчетата с парите и осигури възможност на днешните скопени бизнесмени да напрупат нечувани състояния.
     Държавна сигурност приватизира за себе си държавните предприятия, а уж започнахме в "равен старт".
     Държавна сигурност изби всички сътворените от нея "бизнесмени" с животински и зеленчукови имена.
     Държавна сигурност е в основата на всяка престъпна практика:
                - Фалшификация на избори и подмяна на вота на народа;
                - Проституция;
                - Търговия и трафик на наркотици;
                - Митни далавери;
                - Волни мургинии с ДДС;
                - Износ на хора и органи зад граница;
                - Финансови и строителни пирамиди;
                - Местни феодали;
                - Източване на еврофондове и т.н.

     Държавна сигурност създаде тази държава в този и вид за себе си!

     Държавна сигурност управлява тази държава!

     Всяка друга втълпявана лъжа е престъпление против бъдещето на децата ни и Родината!

     Народният суверинитет се осъществява от имотни и затова свободни граждани.
     Демокрацията е политическа система с установени институционални отношения създадени от свободни имотни граждани за да могат да котролират работата на държавата в ползу народу с една едничка цел - защита на личните свободи, неприкосновенност и собственост на всеки отделен гражданин.
     Само тогава справедливостта е поставена в основите на обществените отношения, а не цел на измислена от политическата полиция държавна система като нашата!

     Заблудата може да е истина просъщесвувала минута,
но просъществувалата години заблуда не може вечно да се представя за истина!

     Който и да го е казал!
 


 




Гласувай:
32



Следващ постинг
Предишен постинг

1. edinman - " Държавна сигурност управлява тази държава!"
12.03.2010 13:18
Поздрави за поста Боре!
Колко ли време трябват на България сама да се отърси от тази "чума",която я е
сграбчила отвсякъде?
цитирай
2. cornflower - гаулайтери
12.03.2010 13:18
точно и вярно
цитирай
3. nicodima - Ами то у нас всичко е наопаки...
12.03.2010 13:30
Вместо ДС да е подчинена на политиците, те са производни и подчинени на ДС...
цитирай
4. net - тежко ни!!! Да не губим надежд...
12.03.2010 14:57
тежко ни!!!
Да не губим надежда!
Въпреки всичко оцеляхме 20 и повече години. Все пак сме живи,. За да ги гледаме как се самоизбиват; как се радват на лъскавите си возила; как отмарят заобиколоени от елитни, високоинтелигентни, изкарали "Менса" красавици; как ограждат язовири и прекарват с държавни пари пътища до " Частен терен! Влизането забранено"; как .... ... ..... дали да не оставя и другите да ги благословят.
цитирай
5. haralanov - Здравей,Боре!
12.03.2010 15:17
Как ДС може да бъде отстранена от цялостният наш общ живот?С написаното от теб изцяло съм съгласен!Съществува обаче и друг проблем.В условия на Демокрация(дори и фасадна да е тя)гражданите не само на хартия,могат свободно да се здружават и сами да създават политически партии.При това автентични.А не,чрез политическо генно инжинерство.В края на краищата,Демокрация се прави ,,отдолу-нагоре,, а не обратното.Обратното е съвременният български вариант.Ерзац.Толкова ли неможахме,поне тия които се чувстваме граждани,да направим нещо свое..?Толкова ли е трудно..?Виж колко хора и колко бързо се самоорганизират във Фейса.За почтеността на някои от тях-лично гарантирам!Истинските граждани увличат след себе си!Сложно е...
цитирай
6. demokratizator - Браво!
12.03.2010 16:54
От нас зависи да се отърсим от хватката на ДС, никой друг не може да ги свали от нас, докато ние доброволно ги връщаме по местата им. Това е големият проблем и към неговото решаване трябва да се насочим.
цитирай
7. baletlnetpepas - Евалата боре,
12.03.2010 20:11
от кога говоря, че трябва да изберем държавна несигурност.
Ще стигнеш и ти до левите идеи на анархиста
цитирай
8. rat - Хахахаха. Когато на някой не му с...
12.03.2010 22:04
Хахахаха. Когато на някой не му стига капацитет да мисли по-мащабно и по-сложно, той търси лесния отговор. Който не разбира сложната теория на Ч. Дарвин, предпочита да вярва, че са ни докарали с космически кораби на планетата земя.
Абсурдно е да се мисли, че ДС може да влияе на всички процеси, това е инфантилно. Разбира се, че части от накъсаната змия още мърдат тук-там, но те отдавна вече не са това, което си мислим, да не казвам, че според мен бившето ДС никога не имало толкова силно влияние в БГ. Отделни персони от ДС да, но ДС като някаква паранормална организация действаща в сянка НЕ. Това просто е най-лесният отговор.
цитирай
9. smani - Егати!
12.03.2010 22:24
Нашето ДС излиза, че е най-якото в глобален мащаб. В едно нещо да сме добри, мамка му!
цитирай
10. darktales - Наистина не е правилно да се обви...
12.03.2010 23:50
Наистина не е правилно да се обвинява народът, но все пак четрвърт милион си е сериозна част от него. Тези 250 хиляди не са привнесени от някъде другаде. Защо точно в България тоталитарните служби за сигурност се оказаха толкова жилави и устойчиви?
Аз си имам мнение на какво се дължи това, но то обикновено не се харесва на повечето хора. По-конкретно смятам, че българската интелигенция е необикновено продажна, безпринципна и склонна към опортюнизъм. Освен броя на причастните към ДС има и една друга впечатляваща цифра - през 1989 България наброяваше 9 млн. без малко население, а членовете на БКП бяха 1 млн., плюс неведом брой кандидат-членове. За сравнение, люлката на комунизма СССР към момента на разпадането си имаше около 287 млн. население, а членовете на КПСС бяха към 19 млн. Лесно е да се сметне, че процентът у нас е доста по-голям, но подозирам, че ако се направи разбивка на процента членове на съответната партия с висше образование, квалифицирани професионалисти, хора от т.н. художествено-творческа интелигенция, писатели, журналисти и т.н. резултатът ще е още по-нелицеприятен за нас.
В сравнение с другите бивши соц държави сме още по-зле. Например доколкото знам след началото на 1980-те в компартиите на Чехословакия и Унгария не е постъпил нито един лекар - колкото до нашата, само аз лично познавам трима такива, влезли след началото на Перестройката. В онези страни партийните членове бяха една привилегирована, но и донякъде изолирана от обществото каста. Имаше един не много демонстративен, но все пак съществуващ антагонизъм партийни функционери-обикновени хора. У нас не само Партия и народ бяха едно, както обичаха да повтарят от БКП, но и интелигенция и Партия също бяха едно.И за повечето от тези хора крачката от БКП до ДС хич не беше трудна работа.
цитирай
11. анонимен - Бих ти казал, че си абсолютно прав,
13.03.2010 00:08
но има и нещо друго и трябва да си го признаем: комунягите и всичката останала измет също произхождат от този народ. Вярно е, че те произлизат от най-нисшите ву съсловия и затова винаги са им били мили и драги отрепките. Нали самите те са потомци на отрепки.
Но, макари за съжаление, са българи.
Що се отнася до реалността, тя не може да бъде фалшива; тя обаче може да бъде привидна. И такава бе тя по времето на соца.
Още нещо: тя бе обективиран фалш. Например панелките - те не са истински жилища, но ги има. Както го има "Кремиковци" - не е истински комбинат в икономическия смисъл, обаче бълва пушеци...
цитирай
12. aqualia - Държавна сигурност създаде тази държава в този и вид за себе си!
13.03.2010 01:02
Абсолютно си прав!
цитирай
13. borsi - Поздравления за поста !
13.03.2010 02:12
Поздравления за поста !
цитирай
14. анонимен - http://jivko1128.blog.bg/regionalni/2010/03/11/arhivite-sa-jivi-te-sa-jivi.509277
13.03.2010 07:34
АРХИВИТЕ СА ЖИВИ- Спомените от забравеният умишлен пожар преди 27 години в Сливен на улица Димитър Полянов във фурната „Лили Иванова”която отне живота на двете деца на сестра ми, които имена на подпълвачите останаха завинаги скрити от МВР и Държавна сигурност докато следственото дело по давност не приключи. На 31.12.1982г. срещу 01.01.1983г. в 02.30 часа имаше палеж на ул.Димитър Полянов във фурната „Лили Ивонова”, която работи по поръчки на МВР и Държавна сигурност за печене на агнетата за банкети на много-празнуванията им на персонала от милицията, ДС и генерала на МВР Ганев.В пожара с тежки изгаряния е сестра ми а децата и се пекат като агнета във фурната която е на 800 метра от пожарната. При подаването на сигнала за пожара и събуждане на пожарникарите те се добират до пожара и започват да помагат в печенето на децата. .Част от изгорелите благодарение на намесата на бърза помощ са закарани в реанимацията а изгорялото дете в моргата.Фурната веднага е запечатана с цел прекриването на истинността за умишления пожар. Благодарение на безумните действия на МВР и ДС вината за палежа е прехвърлена върху горе спящите във фурната жени и деца. При среща със следователя Петко Атанасов ми е заявено че пожара е от включена печка при спящите. След настояване за оглед от мен следователя ми отказва но се стига до опревиргаване на твърденията че печката е предизвикала пожара от късо съединение.. Установявам с вещо лице че предпазителите са здрави а печката изключена и тогава отпада техния замисъл за палежа. След нашумяване за пожара в града и тежкото смъртоносно състояние на жените и първата жертва дадена трябваше фурната да бъде запечатана повторно следогледа.. На 06.02.1983г. в „Пирогов” се стигна до втората жертва а това е другото дете на сестра ми. Стигна се до прибиране на трупчето от „Пирогов” а сестра ми е в критично състояние. Тогава на помощ се притекоха с пипалата на Държавна сигурност лекари които опаковаха трупчето с чаршафи и сложено в сак за транспортиране. На сестра ми казват че като няма финансова възможност ще може да го транспортира с влак, като сака ще го сложи в купето за багаж. Сестра ми веднага се овладява и намира как да ми се обади и да ми каже какво и казват да направи. Аз изпращам веднага „Жук” до „Пирогов” и така спирам гаврата на лекарите над сестра ми като поемам всички разноски както за първата жертва така и за втората. Стигна се да там че благодарение на моята упоритост се разбра, че палежат е умишлен а извършителите неизвестни. Разбра се че причината за пожара е поставен през комина от хора които МВР, Държавна сигурност и прокуратурата всячески прикриваха.Следственото дело умишлено от МВР и прокуратурата се протачаше с цел да изтиче предвидената в закона давност от НПК и така се стига да прекриване на извършителите.За да излезе истината то трябва да бъдат отворени досиетата на оперативните служители за пожара по това време, които знаят извършителите а това е досието на Манчо Манчев бивш директор на РДВР гр.Сливен следователя по следственото дело Петко Атанасов и шефа от „Държавна сигурност” Марин
Кавръков, настоящ Областен управител на гр.Сливен.
Кавръков е с много добра памет защото добре си спомня
за 09.03.1985г.за взрива в хотел "Сливен" за вкараните в затворите от неговото разкритие,а забравя че той е вълът през това време и агнетата ги ядоха с глутницата си от пекането във фурната. Сега трабва да каже за агнетата /децата/ кой ги опека защото вълкът агне няма да стане а Кавръков е от вълците!!!!!



цитирай
15. анонимен - http://jivko1128.blog.bg/regionalni/2010/03/11/arhivite-sa-jivi-te-sa-jivi.509277
13.03.2010 07:35
25 години от атентата на гара Буново и в хотел "Сливен"
Публекувай матеряла от моя постинг
Атентата е дело на активно мепортиятие на "Държавна сигурност".

9 март – дата, която не говори нищо за мнозина. Още по-малко са тези, които биха свързали този ден с железопътния транспорт в България. При споменаването на гара Буново обаче нещата се променят. Именно там преди 25 години бе извършен най-големият железопътен атентат в българската история по брой на жертвите. На 09 март се навършват 25 години от извършването на терористичния акт на гара Буново, при който загинаха седем души, сред които жени и деца. На същия ден бомба избухва и в сладкарница "Епруветката" на хотел „Сливен“. Заедно с бомбените експлозии от 30 август 1984 г. в чакалнята на жп гара Пловдив иаерогара Варна, жертвите са осем, между които три деца,а ранените–51 души.Терористите бяха заловени и осъдени на смърт от българския съд. За извършеното от терористите беше издигната възпоменателна чешма в село Трънак, Бургаско. През 1998 г. в резултат на граждански протести чешмата беше разрушена. „Покъсно паметникът на убийците, отнели живота на невинни жени и деца, беше отново възстановен със съдействието на ДПС. За нас това е гавра с паметта на жертвите”,казват в своята декларация организаторите на панихидата.
Марин Петров Кавръков 04.11.1953г. гр.Сливен. Оперативен работник по ДС-ОУ на МВР-Сливен, от 1978 до 1990 г. щатен Кадрово дело.
Политическата кариера на днешния областен управител в Сливен не минава без сътресения. През 2003 година той бе главен сподвижник на Йордан Лечков, когато днешният сливенски кмет спечели първия си мандат. Тогава Кавръков за малко не успя да оглави местния парламент. Според мнозина една изпусната фраза по време на първата му реч пред общинския съвет му изяжда главата. "Аз знам за вас повече, отколкото вие самите знаете за себе си", заявява тогавашният кандидат за шеф на общинския съвет Марин Кавръков.Държавна сигурност беше машината за унищожаването на малцинствата, които бяха жертва на комунизма. Първия удар беше срещу кракачаните като им взима добитъка а след 1989г. ги излъга че ще им възстанови загубите. Втория удар срещу циганите като ги направи на гета. Третият удар е срещу българите с турско само съзнание и помаците / българи/ с мюсюлманско убеждение като реши че имената му са пречката и тогава се стигна до ограбването от Държавна сигурност, които в момента станаха милионери и демократи.Един от главните обирджии е шефа на шести отдел на Държавна сигурност в МВР Сливен Марин Кавръков главният архитект за започването на Възродителния процес в Сливенския балкан и унищожаването на българите с турско самосъзнание дали жертви по процеса.Марин Кавръков сега като комунист от ДС неволно стана набожен и волно милионер за ограбването на останалото през време на комунизма.
цитирай
16. injir - Сиви клоуни. Сиви кардинали.
13.03.2010 09:11
Сиви клоуни. Сиви кардинали.
цитирай
17. анонимен - antirat
13.03.2010 10:23
rat означава плъх, аз не съм
цитирай
18. анонимен - ти що не стана, каде спа. как та из...
13.03.2010 10:44
ти що не стана ,каде спа. как та изтарваха , има нешто самнително и гнило тук. как маниполираш горките невежи жадни за жълти конспирации и пр. да не си минал и ти през школовката и бьрзо да си изпаднал недооценен обиден. наваксвай
цитирай
19. ok3223 - Те така е лесно.
13.03.2010 12:19
Намери му цаката и оми мръсните ръце е кална съвест на всички герои на "прехода".
Да не си от онези герои, на които генерал Семерджиев изгори досиетата през1991-2 год. А те бяха над 120 хил. Тези хора с унищожените досиета са между нас, и са най-активини социофоби и русофоби В Инт.
Да си чел и чул нещо за Иво Инджев, Георги Коритаров, Ангел Грънчаров и тн., все професинални разузнавачи до 1989, а след това страшни социофоби.
Картинката не е толкова проста и лесна.
ТЕЗИ, които нанесоха най големи вреди на икономиката и селското стпанство като: Филип Димитров, Иванчо Костов, И тайфата с Ал. Божков, Бакърджиев и пр., не се били нито комунисти, нито от Дс. Там такъв боклук не са са прибирали.
При Царо. Доведените от нег юпита, разпроали за стотинки БТК, електроразпредилителните дружества, външния дълг и какво ли не. И те ли са от ДС.
Станишев, Доган, кОБУРГО И ПР., И ТЕ ЛИ СА ОТ ДС.
АМИ СЕГАШНИТЕ. ББ-ТО ПЪЖАРНИКАР, И ОКОЛО НЕГО НОВОИЗЛЮПЕНИ ДЕМОКРАТИЧНИ МИНИСТРИ И ГЕНЕРАЛЧЕТА. Пак изтърсаци на ДС ли са.
Както повтаря на няколко пъти президента Първанов. Крайно време да се отворят "икономическите досиета", докото още има следи в държавните и стопански учреждения и архиви, за да се разбере как, и за какъв срок в Бг поникнахха към 1000 милионера и 5милиардера, както писха наскоро вестници.
ДАЛИ Е СТАНАЛО С ЧЕСТЕН ТРУД И ПО НАЙ-ПОЧТЕНИЯ ОТ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ НАЧИНИ, ИЛИ Е РЕЗУЛТАТ НА ГРАБЕЖИ, УБИИСТВА, И МАСОВИ, ОСТАНАЛИ НЕНАКАЗАНИ СТОПАНСИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.
По тези въпроси от теб нито дума. Дали е случайно това? ДАЛИ ТОВА Е СЛУЧАЙНО...
ДС, ТА ДС. Стига с тази изтъркана плоча.
НЕЩАТА НЕ СА ТОЛКОВА ПРОСТИ.
Подкрепете предложението на Първанов. Да се отворят икономическите досиета на българските милионери и милиардери, и на тези около тях, за да се види кой, кой в България
Да се поучим от техният опит, и ако е добър, законен и поучителен, поне част от нас да си оправят положението и спечелят някой лев.
ЗАЩО ПЪК НЕ...
цитирай
20. mr4o - ok3223 e prav, napalno go podkre...
13.03.2010 14:00
ok3223 e prav ,napalno go podkrepiam i predlojenieto na Prezidenta . O4akvame postinga vi . Ina4e ot dra6tolevene vaida niks i vinagi geroite ot va6ite blogove 6te bidat kato maglata. Pone gi romaniziraite .A ina4e kato pisatel fantast vi o4akva bliaskavo bade6te,6te si oveli4ite mnogokratno auditoriata i tova 6te vi dade pone malko pokoi i samozadovolstvo na ina4e tolkova 4istata vi i prozra4na i izterzana du6a bore6ta se s 4ervenite demoni koito do kraia na jivota vi 6te presledva vas i va6ite misli ,no vie ste borben 4ovek i znaem 4e borbata 6te prodalji ... za da spiat spokoino decata ni. Blagodaria 4e Vi IMA
цитирай
21. anonymous1212 - БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЕРЗАЦ!
13.03.2010 18:04
БЪЛГАРИЯ никога НЕ Е била и намя да бъде ЕРЗАЦ!
цитирай
22. boristodorov56 - 23. anonymous1212
13.03.2010 20:33
Зависи какво влагаш в понятието България - държавата или Родината!
Гледната точка е важна.
цитирай
23. dimitarf - antirat 2
14.03.2010 21:47
esnafsko-narkomanskiq moral nalagan ot televiziqta prikriva i podpomaga vsqkakvi zadkulisni narejdaniq na kartinkata v polza na ..
izbrani i belezhiti li4nosti ot redicite na shkoli kato Държавна сигурност, KGB, CIA, i pro4ie oktopod4eta rabotqt v sinhron s golemite dalaveradjii ot porocite, bolestta i me4tite na tozi 4ovek, tova obshtestvo
Just say NO to mediocre entertainment. KMFDM
No power addicts allowed
цитирай
24. boristodorov56 - Абсолютно правилно!
14.03.2010 23:19
Абсолютно правилно!
цитирай
25. hatanasov - КГБ
15.03.2010 01:54
Абсолютно точно. С едно допълнение. Нашата ДС е подразделение на КГБ. Единствена от източния блок. И не само, че лидерите са съветски възпитаници, ами и повечето са родени в СССР. И на коя Родина са служили и служат?! А за отварянето на всички ДоСиета Гоце мълчи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8060785
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589