Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2010 10:40 - Природните и божиите закони дават право
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 2765 Коментари: 9 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

         

  image





         Из "Декларацията на независимостта"

                                               04 юли 1776 г.

 

       Ние смятаме, че видни от само себе си са истините: всички хора са създадени равни, а техният създател ги е дарил с някои неотнимаеми права, измежду които правото на живот, на свобода и на стремеж към щастие. И за да гарантират тези права, хората си учредяват управление, което извлича справедливата си власт от съгласието на управляваните. Според нас, щом една форма на управление се окаже пагубна за посочената цел, народът има правото да я видоизмени или премахне и да учреди ново управление, поставяйки основите му на такива принципи и организирайки властта му по такъв начин, каквито му се чинят най-подходящи, за да гарантират неговата сигурност и щастие. Наистина, както би продиктувала разсъдливостта, отдавна установени управления не бива да се видоизменят поради незначителни или преходни причини; и както е показал досегашният опит, човечеството е по-склонно да страда дотогава, докато злините са все още поносими, вместо да ги изправя, унищожавайки системата, на която е привикнало. Но когато един дълъг низ от злоупотреби и грабителства, преследващи неизменно една и съща цел, говорят, че този народ е застрашен да бъде поставен под властта на един абсолютен деспотизъм, то тогава негово право и негово задължение е да отхвърли подобно управление и да си избере нови пазители на своята бъдеща сигурност.

                   ***********************************       

     



   



 



Гласувай:
28



Следващ постинг
Предишен постинг

1. jan1jurnal - :) Браво !
07.06.2010 10:50
:) Браво !
цитирай
2. bowman - Страхотен ..
07.06.2010 11:07
Текст , по замисъл и подход . Не гарантира добри закони , но са се погрижили да определят какво и защо го правят преди да пишат глупости и са приели , че закона може и трябва да бъде изменян . Правото на живот, свобода и стремеж към щастие и задължението да се разбунтуваш срещу всичко нарушаващо тези цели .
Ще ми се докато са писали нашата конституция да са го чели и имали в предвид , но при нас правата са задължението да оставиш личния си стремеж към свобода, здраве и щастие да бъдат определяни от "народните гласове" и да кротуваш.
цитирай
3. nicodima - За "народните гласове"
07.06.2010 11:13
bowman написа:
Ще ми се докато са писали нашата конституция да са го чели и имали в предвид , но при нас правата са задължението да оставиш личния си стремеж към свобода, здраве и щастие да бъдат определяни от "народните гласове" и да кротуваш.


Мойсей е водил еврейския народ из пустинята 40 години, за да умрат хората с робски дух, които помнят робството... Остават ни още 20...
цитирай
4. hristo27 - Въпрос с повишена трудност: ...
07.06.2010 11:48
Въпрос с повишена трудност:

Ония 240 индивида в Народното събрание дали са чели тази извадка от "Декларацията...", след като са се заклели ?!?
цитирай
5. vmir - Вдъхновяващ текст.
07.06.2010 12:09
Има и немалко български вдъхнновяващи текстове. Но има и мнозина у нас, които намират за по-интересни от тях някои откровено тъпи начинания. Време ни е да се научим да игнорираме онези, които игнорират или омаловажават значението на подобни текстове. Дори и нищо друго да не успеем да направим, така ще опазим вдъхновението от цинични поругавания на типове, които харесват безвремието.
цитирай
6. pontis - много навреме
07.06.2010 13:05
ни припомняш този текст ... Струва си.
цитирай
7. ploudinperper - ГИНЬО ГАНЕВ С ХОТЕЛ КРАЙ МОРЕТО ...
07.06.2010 14:56
ГИНЬО ГАНЕВ С ХОТЕЛ КРАЙ МОРЕТО

Българският защитник на човешките права и бивш депутат от БСП Гиньо Ганев е построил хотел върху земя, закупена на безценица в курорта Свети Влас.

Гиньо Ганев, депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев и високопоставени чиновници от Несебър, сред които главният архитект Валентин Димов, ръководителите на прокуратурата и съда Севдалина Станева и Йорданка Майска са получили право на строеж в града и курорта Свети Влас като бедни, пише “168 часа”.

Те вземат правото да строят върху парцелите край брега, когато кметува Николай Трифонов, който пък по-късно след серия скандали замина да работи в консулството в Одеса.

Депутатът и областен шеф на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев се сдобива с правото да строи в Равда и в Несебър, но отхвърля обвиненията, че живеел в Бургас.

През 1992 г. той получава отстъпено право на строеж върху 140 кв. м. в квартал “Черно море” и не се чувства с привилегии, защото по това време е живеел при родителите си, а преди 5-6 години се захванал да строи къща, която ще е с партер, два етажа и мансарда.

В този квартал няма бедни, казва шефът на Сметната палата в Бургас Георги Михайлов, който също има отстъпено право за строеж в “Черно море”, където по думите му всички ще вдигнат палати, защото там никой не е получил земята, защото няма къде да живее.

Гиньо Ганев вдигнал хотел в Св. Влас върху отстъпено право на строеж и продава апартаменти.
цитирай
8. injir - Ето! Колко е полезно да имаш прия...
08.06.2010 10:42
Ето! Колко е полезно да имаш приятели в блога.:) Сега прочетох какво гласи тази известна декларация. Човек наистина се учи, докато е жив.
цитирай
9. net - :)
08.06.2010 22:41
"народът има правото да я видоизмени или премахне и да учреди ново управление"

Народът, а не шепа събрани "богоизбрани"
Жалко, че Народът в БГ, се чувства само електорат. Избира една шайка, и я сменя с друга шайка, която като предишната се чувства богоизбрана!

А оставете Гиньо Ганев. Клетият от цялата тази работа той е потърпевш. Не стига, че му "продали" земя, толкова далече от морето, а се наложило и фирма да наема, та да правят инфраструктура. Следствие от това, той получил само някакви си там 4 апартамента, срещу "закупената" с привилегии земя. Клетият, трябва да обяви че е претърпял и загуби./ Ох, че съм зла!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8121151
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47590