Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2010 09:38 - Преврати, революции, метежи и български цигании!
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 10638 Коментари: 44 Гласове:
41

Последна промяна: 14.07.2010 14:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    
image



     Поводът за заглавието е взет от постинга на  zemaria.
   Сетих се, че един приятел казваше: 
    - Ако циганите  имат държава всеки ден ще правят преврати, революции, метежи и прочие ексцесии.
 Тогава тази въможност ми се струваше  напълно реална, но се оказва, че е ставало въпрос за обикновени цигании.
   Едно време казвахме: 
   - Хубава работа, ама циганска!  
   Днес тази поговорка  е мутирала  до:  
   - Хубава работа, ама българска!
   Страхувам се от естествеността на  съответствието на прилагателното и  образната  и находчива илюстрация на чисто нашенските ни дела като народ и  като нация натоварваща я с нарицателна  отрицателна харакристика   придобила качество на краен обществен недостатък.
   Струва ми се най-основателният въпрос е:
   - Ние ли се циганизирахме или циганите се българизираха.

    Във всеки случай нека се запитаме:
    - Кой има полза от етническо напрежения и не го ли създава някой за го  да използва за отклоняване от важните проблеми на деня и дневния ред на обществото. 
    Нека сме наясно, че реда и мира  са задължение на  държавата, но дневния ред на обществото го определяме всички ние. 

    Когато номерът с турците спря да работи - почна се нов - циганите, сякаш не можем да разберем, че те са функция на българските ни неразбории и дивотия.  



  


Тагове:   метежи,


Гласувай:
42



1. cefulesteven - Преди месеци не издържах и написах ...
14.07.2010 10:17
Преди месеци не издържах и написах много неща, които сам на себе си се срамувах да кажа в "Патриотарски бяс", няма нищо по-тъжно от това някой да използва обичта ти към родното, за да те превърне в част от помитащия, мътен бързей народна страст, да го направи само защото в мътна вода се ловят най-едрите риби/лични интереси/, да се лишиш от разума си, в името уж на нещо по- .
В случая нещата обаче си имат и други нюанси: тъй наречената интеграция се прилага така, че да деинтигрира една част от гражданите на България, те живеят в свои обществено - социални формирования, как да ги нарека: феодални комуни. Неточно е, но най-близко. Десетки, а може би стотици автономни държавици, неформални, без ангажимент, съобразяващи се само отчасти със законите на истинската държава, в която даже нямат съзнанието, че живеят и съответно да носят някаква отговорност към нея.
И това е много удобно на някои. Не само на цигани.
А последиците са страшни. Наложи ми се да проследя хронологията на криминалните събития на един от регионите ни, през годините. Косата ми се изправи и ми е чудно, как не са получили гласността, след като са и публикувани из пресата, след като е имало обществено алармиране.
И в тези години ясно се вижда как насилието ескалира.
цитирай
2. nicodima - Никой не разбра, че протестът срещу безчинствата на циганите,
14.07.2010 10:31
трябва да е срещу тези, които ги позволяват! Една държава, абдикирала от задълженията си!
цитирай
3. haralanov - Съгласен съм,че...
14.07.2010 11:41
Дневния ред на обществото го определяме всичките ние.Проблемът е,че отсъства обща българска визия за нещата.Обща ако щеш и българо-циганска визия за излизане от нищетата и мизерията.Щото циганина вика:,,Крадна бате щоту сиганчетата и аз сме гладни,,.Не оправдавам кражбата!Обаче се питам,как би могъл да постъпи човек оставен без препитание?Хайде,ако е в по-голям град може и да си намери някак си работа.Но в България има райони,където няма и не се намира никаква работа.Ни за българи,ни за цигани.Ни за образовани,ни за необразовани.Такива ми ти работи...
цитирай
4. mikino - Този конфликт е част от общия ГОЛЯМ ...
14.07.2010 11:56
Този конфликт е част от общия ГОЛЯМ проблем, наречен държавен апарат! Не може да искате да няма такъв "етнически конфликт" при положение, че всички граждани на Република България са равни пред закона! Те също се водят българи по паспорт, така че са длъжни, така както аз си плащам данъци, сметки, спазвам реда и те да правят същото! След като племенният им състав не го прави, а държавните органи седят и зяпат сеир, значи народа сам трябва да се справи с беззаконието! Конфликт ще има и аз подкрепям всички, които се опълчат срещу тези от тях, които са извършители на ред престъпления и не са топло!!!
цитирай
5. анонимен - Циганите са вторият основен фактор
14.07.2010 12:09
като заплаха за националната сигурност. Етническата престъпност на битово ниво поразява основите на страната ни. Ще напомня, че преди време бяха отнети правата на полицията да се разправя силово с престъпниците.За което ще трябва да благодарим съответно на "Другарите" и на назначените от тях "демократи". Не знам случай, някой да е посегнал на полицай в белите страни и да е останал здрав и жив. Много хора пищят, че някой прострелял друг, защото му брал от черешите. Какво, да му ги обере и да му ги измие ли? Това е частна собственост, бе малоумници!!!! Като ще береш череши в моята собственост, ще си търпиш последствията. Или ще ми тровиш кучето, или ще ми изнасилваш бабата. "Като нема работа, че крадем". Кради, ама се изповядай първо. Така трябва да бъде.
цитирай
6. vencivaleri1951 - Това не е конфлект, това е бомба, чиийто таймер е пуснат
14.07.2010 12:36
Бях се зарекъл да не образувам нерви на Борис "цапайки" му постингите с "червено", но темата е толкова голяма и толковасериозна, че не се въздържах/за което моля за извинение/ Още повече имам малък опит в тази свера. Работех известен период в строителството. Обидинението ни имаше и задължението да приемем определен брой цигани, а мен като новобранец в партийното бюро/виж Боре колко съм и бил гаден/ ми набутаха рисковия контингент/цигани, девойчета които бръмчеха за валута...вечни студентки бяха повечето..а имаше и един богослов-анархист!? Боре не си сам/ Дамите са извън темата, с анархиста подържам приятелски отношения и до днес. С циганите беше обаче тегаво. Не работеха както трябва, покрадваха , жените простутуираха и което бе по лошо заразяваха работниците с болести. Често и с милиция ги водеха на работа. Един път присъствах на такова докарване. Беше след Васильов ден и кварталния на Филиповци ме извика/винаги взимаше човек от комбината/ Тримата/имаше и един още милиционер/ влезнахме в махалата им/циганската/ Там едни се въргаляха други пиеха...музиката свиреше... Без да им говорят нищо извадиха палките и ги подгкараха към рейса. /Рейс с който се докарваха на работа/ Забележете двама милиционери изръчкаха около тридесетина души от трапезата им или леглата. Онези ни гъг ни мък...Възмутен от случката написах оплакване срущу кварталния и колегата му...изсмяха ми се и с това всичко свърши...Лошо , добре циганите работеха катадневно...Десетина часа на работа/в строителството бе удължено р.време/, час мимимум за път, осем часа спане и времето за зулуми по малко. Трудови войски също даваха занаят/комат/, а и ограмотяваха циганите. Не ходеха ли децата на у-ще пак отиваше кварталния с палката...Просто с тях изглежда на този етап не може иначе. В махалите им не можеше по никой начин някой да се засели без регистрация...непрекъснато проверяваха...На никой сега не му е изгодно/В някои от предградията на Париж е същото/, но държавата ни е вече безхаберна и безотговорна.
цитирай
7. andrei - Много си прав Хараланов
14.07.2010 12:38
в съжденията си.Но на така наречените политици,тоава положение им е изгодно.Един друг да се ядеме,но да не закачаме тях!
цитирай
8. анонимен - Според Ц.Ц. ...
14.07.2010 12:44
Според Ц.Ц., който се изцепи след поредния пребит и ограбен човек - само заради забележка към мургавата група, че пушат в автобуса, етническо напрежение у нас няма.
цитирай
9. boristodorov56 - 1. cefulesteven
14.07.2010 12:47
Бавно и полека успяха да внушат на хората, че циганите са най-голямата беда за България.
Преди бяха турците.
Още по-преди - интелигенцията.
Преди тях - класовия враг.
Фашистите.
Катализират се огнища на противопоставяне:
- пролетариат-капиталисти;
- село-град;
- бедни-богати;
- работници-интелигенция;
- комунисти-врагове на народа;
- сини-червени;
- Левски - ЦСКА - каквото ти дойде на ум.
Без вяра в Бог - народа е изгубил чувството си за добро и зло.
Хората свикнаха с анархията и атеизма и не искат да уважават авторитета на държавата и ограничението или простора на вярата.
Интуитивно всеки знае какво и как трябва или не трубва да се прави.
Отдръпването на законоопазващите институции от задълженията се прави винаги,
когато властта е на тясно за да се стимулира страхова психоза,
чувство за безсилие
и натрапване на покварата.
Престъплението няма етническа украска -
то е престъпване на закона,
а ненаказуемостта му - също престъпление.
цитирай
10. boristodorov56 - 2. nicodima
14.07.2010 12:49
Така трябва да е,
но кой го осъзнава като такъв?
цитирай
11. boristodorov56 - 3. haralanov
14.07.2010 12:51
Приятелю - да си дойдем на думата -
всичко е от комунистите или от дявола.
Няма разлика.
цитирай
12. boristodorov56 - 4. mikino
14.07.2010 13:01
Позволи ми да не се съглася с твърденията ти.
Престъплението няма нито етническа, нито верска характеристика
и то се наказва именно като престъпление.
Конфликти между българи и цигани е имало и винаги ще има -
човешко е - случва се дори и да не го целиш.
Въпросът е защо не работи държавата за да не се допуска екскалация на емоциите?
Защо на мен не ми се усигурява спокойствие и ред -
без значение е кой ми пречи: турчин, циганин, евреин, грък, влах, каракачанин и т.н.
Да не би да ми е по-приятно, когато ми пречи или създава същите проблеми някой българин?
Или на теб е по-приятно?

Не казвам кой е виновен или не е невинен - за това има следствие и съд, но от тези дразги народонаселението е единственият страдающ, а някой взема заплати за тази цел,
без да си върши работата. Ако не иска или не може да се справя - да си ходи - безработицата е голяма и празни места няма да има - ще се заемат от други или по-кадърни.
цитирай
13. boristodorov56 - 5. katana
14.07.2010 13:11
Заплаха за националната сигурност са предпоставките за престъпленията.
Самите престъпления са преплитане на фактори и обстоятелства.
Що се отнася до народната Цекова милиция,
тя е с непроменини функции и предназначение от 10.IX.1944 год. -
да пази червеният олигархически елит от любовта на народа.
Спомни си миналата година 14 януари - как биха децата, както турчин не ги е бил -
с благословията на месията д-р Борисов и Серго Умното. Нали си спомняш?
цитирай
14. boristodorov56 - 6. vencivaleri1951
14.07.2010 13:33
Присмехулник Тодоров,
освен палко-милиционерски подход, преди преврата, властта други не е знаела.
Те са си били - в обичайните класово-расистки норми.
Преди 10 ноември им викаха: - Дъ тъ ибъ в циганина, а после - другарю, заповядай в партията!
После като при откриването на Америката: капачки за буркани, два лева, леви маратонки, 5 лева и т.н.
Мисля, че стоково-паричните отношения са съществували открай време.
Дори преди Маркс и любовницата му Енгелс
и те са в способностите си да вкарат в крак дори бившите роби, и да им позволат да станат президенти на САЩ.
Сега циганите са им необходими само преди изборите, впрочем и ние, и са ги купили с по 20-30 лв. на глава.
После следва: Дъ тъ ибъ в мангала!
Хабсолютно по другарски.
цитирай
15. анонимен - Заплаха за националната сигурност ...
14.07.2010 14:09
boristodorov56 написа:
Заплаха за националната сигурност са предпоставките за престъпленията.
Самите престъпления са преплитане на фактори и обстоятелства.
Що се отнася до народната Цекова милиция,
тя е с непроменини функции и предназначение от 10.IX.1944 год. -
да пази червеният олигархически елит от любовта на народа.
Спомни си миналата година 14 януари - как биха децата, както турчин не ги е бил -
с благословията на месията д-р Борисов и Серго Умното. Нали си спомняш?

Помня, естествено. Бях там.Няма да си оставя децата сами, я.
цитирай
16. boristodorov56 - 7. andrei
14.07.2010 14:19
Осъзнавайки реалноста -
естествено е да се стремим да я променим.
цитирай
17. boristodorov56 - 8. animo
14.07.2010 14:22
Цецко - Пръвия носител на часовника на д-р Б. Борисов си има собственото оправдание да твърди това.
Нас по-скоро би следвало да ни вълнува защо е допуснал да се случи и как ще направи така, че това да не е ежедневие.
Да си го нарича както ще -
да не го допуска - това е въпроса. Приказките на пазара.
цитирай
18. boristodorov56 - 15. katana
14.07.2010 14:24
Най-достойната позиция!
цитирай
19. vencivaleri1951 - за Борис56
14.07.2010 14:42
Имам и Борисов/дядо ми/ но не това е темата. Може би комуниктите са виновни и за ериктилната дисфункция на някои. Проблемът с циганите не е етнически/С турците бе престъпление,което за съжаление се размина на организиралите го/, а разлика в ценносната система. Те/циганите/ си живеят в някакви родови комуни от 16 век./индианците в Америка, аборигените в Австралия/ Същия проблем го има и в Париж, било е и в Щатите да към 70те. В Германия въпреки , че има не малък процент етнос подобен на този във Франция такъв проблем няма. Практиката на полицията им обаче е не по малко крута от тази на милицията/в това отношение/ Впрочем бил си там и знаеш. До 90 година бе достигнато около 4% от циганите с висше, 40% със средно или средно специално и само около 30% слабо грамотни/предимно възрастните/ Сега картината е ужасяваща.Около 70% от младежите са абсолютно неграмотни, липсват всякакви норми на поведение и никакви социалисти не са виновни, че нощем всеки спи до това което докопа в коптора. Сестра, племеница,, леля. Попитай някоя джипка и ще ти каже до каква степен в Столипиново са увеличени болестите на кръвосмешението...А ако не вярваш, че има проблем защо не се разходиш привечер в същия този квартал по семейно му. Недей! Не мразя циганите. Така мисе е случило в живота, че съм спасявал/от водата/ трипъти човешки живот. И трите пъти бяха цигани. Последния път/преди 14,15 години дойдоха да ми поблагодарят...и ми свиха харпуна и бутилките:) Станишев ли ги прати?
цитирай
20. mikino - 12. boristodorov56
14.07.2010 15:12
Не казвам, че сред българите няма престъпност - има и то доста по-крупна от тази на циганите. Въпросът не е в това, а в нахалния и безочлив начин, по който това племе се налага и живее на аванта.
А по повод онази дата 14-ти януари - не искам да коментирам, защото тогава нещата бяха плод на провокации. Израз на агресия, която можеше и да не се случи. Но отношението на родната ни милиция /все още е милиция/ беше брутално - да тръгнеш срещу невъоражени хора със същия хъс, както би тръгнал срещу войници!!! А Още по отдавна да припомня ли, тогава бях дете, но бях там с баща ми: събитията от 1997 г.? Помните какво направи полицията тогава нали? Аз помня само думите на баща ми:"Бягай към вкъщи детенце, че тука стана страшно!!!". Когато той се прибра в малките часове, ни разказа как е бит от полицаи... От тогава, до сега нещата са си все същите!
цитирай
21. boristodorov56 - 20. mikino
14.07.2010 15:16
Точно тава имам предвид.
Вместо да трепят хората със справедливите политически искания -
нека се справят с престъпността - без значение от етнос, пол, занятие -
ако не могат и не искат - да си ходят да копат на село доматите -
стига са се правили на разсърдени водопойци.

Поздрави на баща ти!
цитирай
22. boristodorov56 - 19. vencivaleri1951
14.07.2010 15:31
Иронико, пак ли ще преливаме от пусто в празно.
Въпросът не е етнически, а чисто административен.
Милицията не си гледа работата - дори не ме интерисуват струващия над 20 милиона Цецно Часовниконосителя, нито Серго Спиноносителя.
Ако визирам класово-расисткият подход на кумънизите то е защото те са виновни за традициите и табиетите както у милиционерите така и у циганите.
Би следвало да си наясно, че от закона се преследва самото престъпление като обект на осъждане, а не етническия или расов негов носител.
Да не говорим за цигани или българи,
а за престъпници,
които се нуждаят от озаптяване - по съответният законов ред.

Толкова - другото е в сферата на бълнуванията на Болен Лидеров!
И алъш веришите преди избори.

О-о, не ми говори за Столюпиново -
там ми е хвърлен пъпа, но още не са ме изяли.


Боклуците - нямат националност, чест и Бог!
цитирай
23. petra111222 - да, ключът е в нас ...
14.07.2010 16:57
" Нека сме наясно, че реда и мира са задължение на държавата, но дневния ред на обществото го определяме всички ние. " !!!
цитирай
24. kass - boristodorov56
14.07.2010 17:51
"Иронико, пак ли ще преливаме от пусто в празно.
Въпросът не е етнически, а чисто административен."

Проблема Боре е в това, че административния компромис иде от така наречената "интеграция", демек за да няма "дискриминация" ето отпуска им се аванта, на което всъщност залагат и голяма част от чернокожите на запад, чувала съм от познат който работи в магазин, как чернокожа жена се разкрещяла че я дискриминират като й отказали услуга, която не предоставят на абсолютно никой, но тя за да ги застави да й удисат на акъла ги заплашила, че ще се оплаче на комисиите занимаващи се с дискриминационните въпроси... ето как малцинствата манипулират с понятието "дискриминация", аз също като теб мисля, че всички хора са еднакви, особено ако са здрави, прави и способни да работят. Светът няма да намери покой, докато понятието "дискриминация" не получи конкретно определение и когато някой предяви претенции, че го дискриминират да докаже, че спрямо конкретното определение не е получил внимание, примерно: лишен е от здравни услуги, полицейска защшита и т.н., а не че не са го взели на работа предвид, че няма основно, защото в този случай за дискриминация не можа да става дума...
цитирай
25. анонимен - Боре нямам нищо против циганите, ...
14.07.2010 19:06
Боре нямам нищо против циганите,ама много миришат ..Тия не се ли къпят!?
цитирай
26. vencivaleri1951 - за Борис56
14.07.2010 21:33
Да имаш да вземаш ругателю и петицияносителю. Едно от нещата които работеха както трябва " камунизите" бе циганският въпрос. Отделяха се средства, но постъпенно и планомерно ги ограмотяваха и им даваха занаят в ръцете. Знаеш ли само какво струваше на държавата ГУСВ...Ако смяташ, че е печелела нещо от безплатен труд страната си далеч от истината. Един войник излизаше по скъп/като надник/ от четвърто разрядник/храна, облекло, офицерски състав, дом, фира от работата.../ Целта беше тези хора да вземат хляба си и да се отделят от гетото. Знаеш ли колко струваше на АПКтата циганския труд...1,4 от българския/Фира, кражби, надплащания, квартира.../ Това пак беше да си хванат хляба и да се изведат от градовете. Да не говоря цеховете които работеха на загуба по селата , пак главно зарад тях. Аз седемгодини имам в строителството, 5 в Комитета по планиране. В първия случай когато съм бил вБългария пряко съм имал работа с тях. В комитета пък бях свидетел как се разходваха средства за тях. Само майка ми имаше аспирант и аспирантка от ц.етнос. Била е и рецензент на един, но онзи е друга бира-стана премиер. Има ли сега за тези двадесет години поне един доктор циганин. Напомням ти само мама имаше двама. Знам , че ти сега ще ме пратиш при пубиса на Драгойчева или задника на сина и, но баба Цола преди да изкука беше наистина голяма работа, а синът и голям лекар./Бог да ги прости и двамата/ Не знам с какво си изкарваш хляба, но аз винаги съм имал поглед върху ежедневието и професията ми ме е накарала да бъда реалист.Не съм зомбиран нито от комунизъм нито от антикомунизъм. В момента имам фирма за счетоводни и арбитражни услуги. Сега колкото сме зле, а още повече и без изход никога не е било. Три бича имав момента страната...Липса на държавност, липса на производство , липса за визия по циганския въпрос. Преди 10 ноември нямаше демокрация но имаше държава/не казвам каква/ , сега няма държава, но има демокрация/пак не казвам Каква/
цитирай
27. hypnos - ?????
15.07.2010 00:02
Както циганите,така и турците са държава в държавата. Както за много неща, така и по циганския въпрос България е абдикирала и за това все още будното население се налага да се заеме с въпроса. При Живков бяха тотално под контрол, сега убиват и беснеят и са силни защото са единни, а ние сме забравили притчата за снопа копия на Кан Кубрат....ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИШ БЪЛГАРИНО ???
цитирай
28. stupidkid - Занимават ни с Глупости!
15.07.2010 02:26
Много ни е яко така, като са ни виновни циганите- така ние трябва само да мразим и да псуваме. Не е нужно да се замисляме, че „всеки народ заслужава съдбата си”. От нас не зависи нищо, защото циганите са мързеливи. Няма смисъл да действаме и да покажем на оправниците, че сме недоволни от управлението им, има смисъл да се оплакваме и да обвиняваме, защото първото е много сложно и някакви усилия се изискват…
Медиите винаги са имали голямо влияние върху мнението на хората (имам наблюдения върху някои роднини и приятели) по много въпроси. Казват ни кое е добро и кое лошо и даже подбирайки темите, които се разискват, до някаква степен ни казват за какво да мислим. И естествено се спазва златното правило „важното е да има страх и омраза, а останалото е лесно”. Не съм пускал телевизор вкъщи от 5 месеца, само чета понякога заглавията на някой вестник, защото са доста забавни… На дълго и на широко се обсъждат личния живот и наглите постъпки на еди кой си богаташ или колко хора били пребили циганите тая вечер, защото сега е модерно ромите да са виновни (турците внезапно се кротват). За многобройните издънки на великия ни, интелигентен и супер начетен министър председател или не разбираме или само бегло се споменава. Няма значение, че България е постоянно злепоставяна пред останалите държави, че губим милиони заради тъпите действия на правителството, че управлението не е чувало за интереси на държавата и на народа, да не говорим за тяхното отстояване… Това не е важно, защото в момента циганите са виновни и трябва яко да ги мразим затова!
цитирай
29. rat - Eeeeeeeeee, най-накрая да прочета ...
15.07.2010 08:39
Eeeeeeeeee, най-накрая да прочета нещо кратко и смислено. Браво Борисе, браво. Тук меко казано си ударил в десетката, точно това трябваше някой да обясни на разгорещилите се господа в блог пространството, а и не само в него.
цитирай
30. boristodorov56 - 23. mihala
15.07.2010 15:14
Това си е основният мотив.
цитирай
31. boristodorov56 - 24. petra111222
15.07.2010 15:16
Шперца на съдбата е в ръцете ни!
цитирай
32. boristodorov56 - 26. kass
15.07.2010 15:19
Не знам какво е дискриминация.
Само искам да да се относят с мен,
както желаят да се отнасят към тях.
цитирай
33. boristodorov56 - 27. sulu
15.07.2010 15:23
Веднъж къпах една циганка.
Не беше лошо.
цитирай
34. boristodorov56 - 29. vencivaleri1951
15.07.2010 15:29
Баба Цола, Бог дано да и е простил, е трябвало на циганите паметник да прави.
А направи само на себе си.

Бе, тя не беше ли циганка, вуйчо ти Тодор - също?

Не ме интерисува какво има в излишък или липсва в тази държава.
Искам тези дето вземат пари за опазването на реда да ми осигуряват спокойствие
и да си вършат работата.
Ако не могат или не искат - да напускат милицията и да ходят на село да пасат кози.
Могат да си водят и министъра със себе си.
цитирай
35. boristodorov56 - 31. stupidkid
15.07.2010 15:34
Много точно казано.
цитирай
36. boristodorov56 - 30. hypnos
15.07.2010 15:36
Кой е виновен, че си развяват ризите на прът?
цитирай
37. boristodorov56 - 32. rat
15.07.2010 15:37
Признанието ти е много трогателно и задължаващо.
цитирай
38. vencivaleri1951 - за Борис56
15.07.2010 16:51
Малко знаеш за Цола но да не и ровиме кокалите. Ще кажа , че по време на репресиите от 50те се е държала далеч по мъжки от много. Я си придстави колко години изкарва в затвора със смъртна присъда и няма данни да е клепала. Колко мъже са го направили...Това колко дена го били си е лирика. Фактите говорят в повечето случаи обратно. В края на краищата стига и ,че е родила и отгледала проф. Драгойчев. Дали тейко ми Тодор има циганска кръв не знам, но една друга кръв е много възможна, ако се вгледаш във физономията му и по специално в носа му. А и фактологията го потвърждава")))) За полицията си прав, но тя е следствие на всичко което ни се случва. Не ноже да ни опростачват 20 години и да искаме полиция на ниво. Виж ги само какво слушат в патрулките/Азис, Десислава.../ Общо взето човек е това което яде./и главно стова въпрос за духовната храна/ Нали си спец по Годпод...Не мърси туй що влиза, а що излиза от устата...Направо война съм водил с големия внук за това какво да слуша...дори съм го подкупвал...От телефона му вече се чува Битълс:) Ами направи разлика между нашето образование, нашите интереси и сега на децата ни. Не съм бил отличник, местехме се много, но излязох с много повече знание отколкото дъщеря ми която беше пълна отличничка. С циганите въпросът за образование е кардинален. Това с програмите за адаптиране, ограмотяване, интегриране си е една огромна кражба. На наши и европейски чиновници. Казах ти, че съм работил с цигани...Понаучат ли занаята/а той минава през поне основно образовоние/ и излезат ли от гетото бягат от него като бивш алкохолик от бутилката, както бивш наркоман от спринцовката. Типичното за тоталитарните управления е ...хитри и не много образовани управници, но за сметка на това будни и образовани поданици. /са съжаление поданици бяхме.../
цитирай
39. boristodorov56 - 41. vencivaleri1951
15.07.2010 17:41
Ще се изненадаш, но съм чел автобиографичната и трилогия "Повеля на дълга" на баба Цола.
Виж каква тенденция има в живота и:
- Заради участието си в Септемврийското въстание 1923 е осъдена на 15 години затвор.
- 1924 год. лошият Цар я амнистира,
- за да може през 1925 г. от благодарност да подготви неговото убиство, чрез атентат на църквата "Св. Крал", за което несправедливият съд я осъдил на смърт. Заменили смъртната присъда с доживотен затвор, после през 1932 г. отново лошият Цар - н.в. Борис III - я амнистирал и тя отпрашила в родината си СССР.
- върнала се 1941 год.- арестувалия и я интернирали на курорт в св. Никола с други видни теоретици на бандитизма. Явно чистият въздух и поздействал стимулиращо и тя въснала за да громи врага - българскта държана и народ в полза на родината си СССР,
- през 1942 г. отново я осъдили на смърт, като член на военната комисия на ЦК на БКП и организатор на редица атентата и ред золуми - този път задочно.

Интересно е друго.

До сега не се намери никой, съвсем никой - да каже, че тези присъди бяха несправедливи, незаконни или без основание.

За цялостната си дейност и ентусиазираното безродство получава Международна Ленинска награда за мир. Дори вуйчо ти Тодор немаше такъв трофей!

На пленум на ЦК на БКП на 4. ХІ. 1963 г., в качеството си на член на ЦК и председател на Общонародния комитет за българо-съветска дружба, тя заявява:

"Още веднъж споделям възторга и радостта да работя като комунист, където ме изпрати партията, за минаването на нашата страна в общото семейство на Съветския съюз и да бъдем една от републиките на Съветския съюз".

Мамичката им на такива цигански изроди!
цитирай
40. vencivaleri1951 - за Борис56
15.07.2010 20:52
Това за 16тата република и на мен ми е коствало доста нерви. Все пак съм живял там и
на бой съм налитал за: "Курица не птица, Болгария незаграница" Ако за Живков това бе театро/Той прекрасно знаеше, че руснаците нямат сметка от тази работа. Ще има протести в България и международната общност, нарушаване на Ялтенското споразумение, глас по малко в ОН, ЮНЕСКО и други организации,икономически неизгодно.../ то Цола е вярвала .За нея СССР е върха на сладоледа. Виж не искам да се впускам в подробности. Ти си интелегентен и знаещ мъж. Баща ми е бил при Тито -знаеш това. Знам как се е мъчела да спаси Костов, помага да се отърве Трънски, противопоставя се на хората на Берия. Била е сложена направо на дузпата и именно за това търсят някаква слабост при разпитите и при Гешев. Не намират. Другите смъртници до един са "пеели" тя не. Не можеш да мразиш хора с каузи/ти самият си такъв-казал съм ти го/ Тя не се е крила, тя не е десетосептемвриец. Неднократно е слагала живота си на карта. Грешно или не като идеология...това е друго. Не можеш обаче да кажеш че тя е революционерка/а тя е такава/ зарад някаква изгода. За времето си е била доста образована, красива и въпреки всичко вместо да си уреди живота застава на слабата страна. Нали разбираш че двадесетте и тридесетте години комунист да си е рисково и безпереспективно. Това имах предвид като ти опонирах. Помисли, Цола е на годините на прабабите ни...Защо я съдиш със свойта култура, знания, възпитание. Онази бабка която е предизвикала онзи култов израз слагайки съчки в кладата на Джордано Бруно е имала най чисти помисли вероятно... И пак по твойта специалност:) Мисля си , че е сега е:..."време да събираме камъни, а не да ги разхвърляме" и да оставим мъртвите на техните си роднини...
цитирай
41. boristodorov56 - 43. valerivenci1951 - да оставим мъртвите на техните си роднини...
15.07.2010 21:38
А защо закачаме братчеда Хитлер?
И той има нужда от покой, но не го оставяме на близките му.
И той е героичен пич!
Дори с мъжки край!

Но ние не сме римляни, а българи.. и ровим, ровим - кълвем по зрънце истина оттук, оттам...
Не, събитията и фактите за историческите личности трябва да се казват с истинските им имена .
За мен, семплият човек важи римската поговорка, защото не съм тласкал историята в една или друга посока.
Това, че е била интелигентна е отежняващо вината обстоятелство - това дори Васил Мръчков щеше са ги потвърди.
И всичките тези комунисти не са санкционирани през ложето на Прокруст, основоположника на партийният контрол, а са интронизирани в болярските си ложета по чужда воля и в чужд интерес. Този факт им отнема каквато и да е възможност за човешко съчувствие. И напълно справедливо при това доста милосърдно - защото никой не поиска от тях съдебна отговорност за престъпленията към нацията и историята.
Затова сега ти настояваш да ги съдим като нормални човешки същества, каквито те не са.
Качествата им са не само съмнителни, но по-скоро без значение, защото не се различават от тези, на който и да е овластен човек(справка - д-р Б. Борисов).

Имаш право на още един опит да ме убедиш,
че не съм прав.
И справедлив.

Аз не ги съдя, по простата причина, че не мога - само казвам мнението си и го обосновавам логично.
цитирай
42. vencivaleri1951 - за Борис56
15.07.2010 23:41
За Хитлер и Сталин трябва да се говори защото те увличат много хора все още. Манифестира се с техните ликове , скандират се имената им. Според мен е глупаво да се забранява например Моята борба. Напротив в елитните училища и университетите може би трябва да има и занятия върху нея. Защото безспорно и двамата имат качества, дигат страните си от нищото и ги правят велики сили, но на каква цена...Това трябва да се разбере и да се свали загадъчния им ореол. За Германия сведенията ми са само от познати и ТВ, но често прескачам до Русия и трябва да знаеш, че подръжниците на Сталин не са никак малобройни и слаби. Дори управлението да не настройва тези хора срещу себе си в някои моменти макар и в много мек вариантимитират Сталинови практики. Това не е никак добре, защото няма гаранция, че един ден мярата няма да бъде изгубена. За това трябва да се говори. Баба Цола какво...тя е следствие. Нещастна по своему дори и следа не оставя след себе си. Какво да и ровим кокалите? Виж не мога да разбера ожесточението ти. Ти на червено реагираш точно като бик. Интелегентната ти и с чувство за хумор приказка изчезва и започваш да се държиш като гамен. Защо? Не могат всички да мислят като теб , а и не е интересно. Какъв враг съм ти аз? Имаме различни виждания, но ценностната ни ситема не смятам, че е толкова различна. Аз цял живот съм бачкал и то на трудни места в повечето случаи, вероятно и ти. /Впрочем от какво си вадиш хляба, ако не е класифицирана информация:)?/ Подобно на теб, съм бесен на безкруполното и безогледно разграбване на държавата и превръщането на последната в територия с опростачено население. Интелегентното можещото изчезва, а неговото място ще се заеме и се заема от хора векове назад от 21 ви век. Нямам предвид само мангалите...Ще ни атакуват идруги етноси след време. Това е проблема който трябва да дискутираме. Заседание на ПБ. Цола си прави устата да я увековечат някъде. Добри Търпешев...Ама Цоле ако кажат утре вместо на Ч.връх , че са се качили хиляди на Цола.
цитирай
43. boristodorov56 - 45. vencivaleri1951
16.07.2010 00:27
Не те възприемам като враг.

Просто изяснявам критериите.

Верно ли станах като батьо ти Велко?

Аз съм си хулиганин - ако влезеш в блогер - ще видиш,
че точно така се представям в блоговете си там.

Ето ти профила ми там:
http://www.blogger.com/profile/11917617081346762571
цитирай
44. vencivaleri1951 - за Борис56
16.07.2010 13:08
Колкото и чудно да ти звучи/а вероятно и обидно/ с бай Велко имате много общи неща. Ерудиция, познания, излизате от общоприетите схеми и люто...мразите. Запознах се преди няколко години с него в централата на АБПФК. Баща ми отиде там/аз го закарах/ да се разправя/нали е Борисов-Тодоров:)/, че го цитирали неправилно в някакво предаване. Във един военен вестник баща ми имаше статия, че според него правилния път на РБ еНАТО, но вън от ЕС/зарад переспективата Турция да влезе/, аго бяха цитирали точно обратното. Та от тогава още няколко пъти съм говорел с Вълканов. Чуе ли деморация призлява му и почва от Зола и Дикенс независимо , че по време на соца е бил доста притесняван. Ако му напомниш, чее един от основателите на Клуба за гласност и СДС почва да гледа виновно...За хулиганството по скоро кокетираш или по скоро го разглеждаш като задължител явление съпътстващо рока. Нали знаеш , че се е зародило в британските университетскиградчета. Студента сър Хълиган/може да бъркам правописа/, буен по нрав и любител на грога и портвайна от време на време се забавлявал по шумно стряскайки дори спокойните брити
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8059437
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589