Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2010 18:48 - Снощната милиция млати здраво!
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 19717 Коментари: 58 Гласове:
25

Последна промяна: 30.07.2010 09:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     image
   
     Да предпазим милиционерите от справедливия гняв на онеправданите!


     На всички, които оправдават действията на милицията - НЕ пожелавам да им се случи подобва стряскаща  случка като кърджалийския кютек.
     Що си спомням за един подобен дарак-разтривка,  този път без сгрешен адрес, при която Чората бе убит? 
     После за един арестуван заподозрян в престъпление  превозван от милиционерска катафалка, върху когото милиционерите бяха седнали помагайки му за въстановяването на дишането, но той също умря от прекомерните  им и интензивни  грижи.
     Още по-после ми идва на ум за едно девойче, което групово бе изнасилено от милиционерите, когато потърсило помощ и закрила от тях срещу група  нехранимайковци изнасилвачи. 
     Опитвам се да забравя разправата с децата ни пред парламента на 14 януари м.г. - щото бяха най-опасните престъпници - искаха истинска промяна и смисъл за битието си.
     Като се замисли човек след поредицата подобни събития стига непредубедено до извода, че милицията си е официален оторизиран правителствен орган за обществен терор.

     Хуманна е, безусловно, нашата милиция.
 
     Добре ни пази!

     ... и певци - песни за нея пеят!!!

     Тезата - не греши онзи, които не работи - тук не е на място.
     Тази и снощната милиция е с единствените функции да репресира народеца, както това се прави с класовия враг - тя за това си е създадена на другия ден след сакралната дата 09.09`44 .  Съвсем  не е правоопазващ орган, за какъвто искат да ни я представят,  а огромна репресивна машина, чиито традиции превръщат милиционерите в зверове и психопати, нагли рикетьори и хора над закона.
     Милите милиционери  имат претенции да раздават правосъдие,  което самочувствие се стимулира от Носителя на Часовника на  д-р Бойко Борисов и по случайността на обстоятелствата - милиционерски министър в момента. Те - милите милиционери - не могат и не искат да добиват нормални  и читави доказателства и да намират неопровержими  улики  при престъпленията, но се държат като екзекутори, които имат първата и последната дума в борбата с престъпността.
     Струва ми се дори единственият човек, който знае пазарната си цена в тази държава, не е наясно със задачите на ведомстното си, а тя е опазване на реда, спокойствието и собствеността на гражданите. Да не се допуска да се случва престъпване на законите, би следвало да е най-важната  им грижа, а щом това, въпреки тях, стане - не им е работа да  наказват  или да изразяват отношение към предполагаемия престъпник. Ареста на бившият министър - показа какво го чака обикновения данъкоплатец и осигуряващ заплатите на тези усърдни  янкесаджии и джелати, без значения прекрачили ли са закона или не обекта на тяхното милосърдие.
     Събитията и фактите  неопровержимо го доказват.
     Впрочем кой може да твърди, че милицията не е замесена и не  участвува активно  в менажерирането, изпълнението и акумулирането на ползите от всички престъпни практики у нас като: проституция, наркотици, трафик на органи и хора зад граница,  волни мургинии с ДДС, неограничени по обем митни далавери и т.н. - всичко, което дава възможност за кеш  енд кери  извън закона?
     Впечатляващо е като констатация и действитерност, защото това си е бизнеса на една друга организация, уж в някаква друга част на света.
     Кой твърдеше, че у нас мафията си имала държава.
     Кое е мафията у нас?
     Кой излиза най-отпред като напишеш в Гугъла мафиоти?

     Време е милицията да се преструкторира,  девоенизира и  деполитизира истински. Защо се отлага във времето  преформулирането на  задълженията и правата `и по посока опазване свободите и собствеността на гражданите, като реформирана по този начин  да се превърне най-после в истинска полиция.
     Наистина ли това не се осъзнава от политиците или така им е по-угодно и удобно? 
     Ние дето хем си плащаме и хем понясяме любовта на милицията докога ще си траем като мишки?




Кликни тук: химната на милицията и мафията.

 




Гласувай:
25



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - За мен е вън от всякакво съмнение,че...
28.07.2010 18:56
За мен е вън от всякакво съмнение,че полицията(не цялата) е част от организираната престъпност!Същото важи за съда и прокуратурата!Снощи се смях от сърце на изказване на Кокинов.Според него по делото на Маргините,прокуратурата си е свършила перфектно работата и доказателство за това били издадените присъди.Подобно изказване и дразни и отвращава!Обидно я дявол да го вземе!
цитирай
2. boristodorov56 - 1. haralanov
28.07.2010 19:00
Сигурно Кокинов има други хора предвид,но въобще тяхната работа си е винаги перфектна и ювелирна като на милиционерите.
Подобни изказвания показват, че на тях им е през онази работа какво мисли по въпроса обществото, доколкото го има като изявено мнение.
цитирай
3. highvoltage - Остана и да ги разоръжат :-). Май ...
28.07.2010 19:04
Остана и да ги разоръжат :-). Май повече ни трябва ново поколение пазители, ако трябва завършили в чужбина, но това не е възможно.
цитирай
4. boristodorov56 - 3. highvoltage
28.07.2010 19:07
Няма нужда от разоръжаване, а от очовечаване на милицията.
Нека не се изживяват като селски рамбовци и идиотски чекисти.
цитирай
5. urukhai - Axxxx
28.07.2010 19:48
Каква милиция господине!?Няма вече милиция.
Иронизирате може би родната полиция така?Господине скъпи, пълен със изрезки от весници, стари до болка познати неистини мишките, за които говорите са идеален прототип на вашето съществуване.Знаете ли господине че вашето мнение по въпроса е престъпление спрямо човешките добри намерения?Толкова негативен господин, слагайки всичко под общ знаменател заличавайки по този начин малкото доствоинство на гражданин, което ви е останало.
цитирай
6. boristodorov56 - 5. urukhai
28.07.2010 19:59
О-о, извини ме, че съм се объркал.
Въобще прости ми, че съм толкова черноглед и недоверчив към добрите намерение на милиционерчетата по Българско, но НЕ ти пожелавам да изпиташ неистовата им мисионерска любов към човешките същества.
Обещавам, че ще се поправя, ако те го сторят!
Благодаря, че ми посочихте недостатъците - ще работя за изчистването им.
цитирай
7. stefanni - а аз вярвам че т. нар. инцидент в К...
28.07.2010 20:40
а аз вярвам че т.нар. инцидент в Кърджали си има логично обяснение и причина...и че тези нещастни потърпевши ползват медиите за да се правят на невинни и да претендират за права...у дома например полицие не нахлува и не ме бие...и никой от моите познати не е пострадал от полиция...патили сме си и си патим само от крадци и разбойници...и то заради печените им защитници и най-вече лошото спазване на законите от самата съдебна система...един от Белене се жалва че нямало фитнес в тамошния затвор...колко от вас имат фитнес у дома си ?
цитирай
8. boristodorov56 - 7. stefanni
28.07.2010 21:17
Има голяма доза истина в казаното.
Но ние патим от факта, че милицията не може да осигури доказателствен материал за съда за да бъдат осъдени заподозрените. Това става понякога от некадърност, друг път от незаинтерисуванист, понякога от непрофесионализъм и не на последно място от съображения, които се отбелязват в графата - други - т.е. - комерсиални съображения.
Не са света вода ненапита милите ни милиционери, по скоро обратно...

В Белене още ли има затвор?
Не знаех.
Ами съвета ми е, ако няма фитнес за нуждаещите се от разкръшвне пандизчии -
да им осигурят млади масажистки - тъкмо ще се помогне в борбата срещу безработицата.
Или да им осигурят проститутки на половин щат - ползата ще е двояка, щото кризата се отразява и на тях.
Но дертовете на затворниците, нямат нищо общо с милосърдието и хуманизма на милиционерите бликащи като гейзер от душите на личния състав на НМ!
цитирай
9. evrazol - Това същите куки ли са
28.07.2010 23:17
дето изпуснаха онова рокерче на военния парад на трети март. Тия помиари какво ли щяха да пишат ако бяха срещнали "неизбежна отбрана" каквато ще срещнат в моя дом.
Прокурорската заповед за кой точно адрес е знае ли се. Според мен вероятността да е прокурорска, а не полицейска грешката е огромна, имайки предвид нивото на нашата бюрокрация.
Абе съд за униформените мутри и това е. До дупка.
цитирай
10. veselaj - stefanni,
28.07.2010 23:23
напълно възможно е, нападнатите хора да са престъпници - толкова по-зле. Защото ще платим за погазване правата на престъпници. За разлика от вас, аз имах разправии с полицаи - прочетете втория постинг в блога ми. Не, не съм криминално проявена - просто им направих забележка и снимах неправилно спрялата им кола. По-късно се оказа, че изобщо не са имали право да бъдат на това място...
цитирай
11. gbfil2 - Имам две обяснения за подобни изцепки
28.07.2010 23:31
Това или е резултат от тотална некомпетентност на служителите на реда. Или е следствие на гавазо-бабаитският манталитет изграждан с десетилетия безнаказаност и срастване с мафиотските структури. Парадоксално смешното е, че същите бюстители на реда ходят на пръсти около едрите наркопласьори и техните отрочета, които всички много добре познаваме.
Бе съмнение полицията трябва да респектира, но не по начин който кара министърът им да говори след това дивотии за оправдание.
цитирай
12. darktales - Аз доста често виждам как през по...
29.07.2010 00:02
Аз доста често виждам как през последната година полицаите започнаха да си изпускат ръцете. Бият задържани, пияни, клошари, циганета - ей така, да си го изкарат на някого. Може би и преди са го правили, но сега не се стесняват и от свидетели.
цитирай
13. boristodorov56 - 9. evrazol
29.07.2010 08:34
Грешката с адреса не дава основание на милиционерчетата да трепят невинни хора.
Ако прокуратурата по една или друга причина е сгрешила - в милицията малоумни ли са, за тях презумпция за невинност не важи ли?
цитирай
14. boristodorov56 - 10. veselaj
29.07.2010 08:35
Та те всичко правят извън и против законите и правата и свободите на гражданите.
Чувстват се недосегаеми, а Цецко милиционерчето ги отминава.
цитирай
15. boristodorov56 - 11. gbfil2
29.07.2010 08:38
Няма оправдание,
защото естеството на работата им не е болкоуспокояваща,
а отваряща рани.
Наркотрафикантите им са началници по линията на разпространеието на дрогата и нейната охрана, как мислиш, че трябва да се движат около тях. Плащат си за това хората.
цитирай
16. boristodorov56 - 12. darktales
29.07.2010 08:42
`И преди, и` сега - мафията е една!

Днешната милиция не бие - бие снощната.
Тази поговорка е от времето на соца.
цитирай
17. andrei - Боре,това което пишеш е така,
29.07.2010 08:57
но няма да те разбере Главанака,който заявява с гордост,че най-добрите му години от живота са били в милицията.Няма да те разбере и недоученият шофьор и склададжия Цецко,нито пък тъпите и необразовани селяни, докопали се до милиционерските униформи и безплатната храна,бельо и дрехиКадрите на МВР трябва незабавно да се подменят с образовани хора/има достатъчно завършили полицейски и военни академии в Европа и САЩ/,но те са изолирани и на тяхно място ръководството на МВР се оглавява от кагебистки безродници и шпиони.Това милиционерско сборище-в парламента и в правителството начело с Главанака,трябва час по-скоро да се махне,защото с милиционерското си зловоние трови страната и хората!
цитирай
18. rakurs - haralanov
29.07.2010 10:33
Кокинов...Маргините..има осъден - защитения свидетел.Ама много сте ...,ама те са повече и с възможности
цитирай
19. latina56 - Oтвратих се
29.07.2010 11:48
от един друг случай, този с това момче което циганите прибиха пред очите на милиционер за това че им направило забележка да си хвърят боклука в кофите, а не около тях и те като се сурнат като макаци 50 ли са били 70 ли са та го смачкат от бой посред бял ден и пазителя на реда вместо да извика другарите си , пали колата и дим да го няма, отиде си момчето ей така от любов към чистотата, крайностите им са очебийни но самите те се оплакват че никой не иска да работи в милицията и имало много свободни местта
цитирай
20. giorgiocbr - Тодоров,
29.07.2010 12:27
Антибългарския нихилизъм не Ви е присъщ, и се изненадвам че взима превес при човек като Вас с богата обща култура.

При цялото ми съжаление към семейството, нека Ви припомня няколко случки:
- застреляния студент в лондонското метро, който нещо май бил приличал на терорист
- застреляните студенти в Гърция, след които бяха опожарени половин Солун и цяла Атина
- американските казуси от типа на Родни Кинг
- застреляните арабски емигранти, заради които Париж беше в гражданска война през 2007-ма година
- парада на любовта в Берлин, на който полицията е допуснала 5 пъти повече от разрешените посетители

Истината е проста: Гадости и грешки се случват в цял свят. За най-голямо съжаление.

Това не пречи да анализираме и критикуваме нашите си грешки, но нека не се изкарваме най-черните, прости и смотани хора на света.

Изключително мразя изречението "Това го няма никъде по света..."!!!

Има го, и още как. За съжаление, но го има.
цитирай
21. boristodorov56 - 17. andrei
29.07.2010 12:28
Личното ми мнетие е, че 90% от личният състав на Народната Милиция не си е на мястото - т.е. - всички са за изхвърляне.
Създават се изкуствени пречки, формални и неформални причини да се пречи на бързата смяна,без да квалифицираме качествата и възможностите на неподходящите хора. Все едно милицията е тера инкогнита за непосветените, а всъщност се пази като запазена територия на групи по интереси.

Това от една страна.

От друга докато не се промени структората и системата, както и субординацията с местната изпълнителна власт - нищо не е възможно да се промени.

Системата трябва да е горанция за работата и и взаимният контрол и за абсолютната прозрачност и обществен контрол.
Докато това не се осигури - личностите с техните недостатъци ще са тегоба и ограничение за нормалната работа по предназначение, която слабост непрекъснато се комерсиализира.
цитирай
22. boristodorov56 - 18. rakurs
29.07.2010 12:30
Възможностите им са извънзаконови...
Ако следват процедурата и правилата - трудно ще можем да ги обвиним в ирационални действия.
цитирай
23. boristodorov56 - 19. latina56
29.07.2010 12:31
Случаите подобни на описаният са стотици.
За съжаление...
цитирай
24. boristodorov56 - 20. giorgiocbr
29.07.2010 12:42
Правотата на написаното от Вас господине,
не бива да ни кара да си затваряме за ИЗНАЧАЛНАТА сбърканост на всичко свързано със сигурността и превантивното опазване на свободите и собствеността на гражданите.
Не ми пука как е в Англия, САЩ, Франция, Италия и където и да е!
Пука ми, че тук полицията е средство за ограбване и тероризиране на мирни и свободни граждани.
Не е така?
Значи живеем в различни държави.

Истината е, че грешките на индивида се регулират и компенсират от ефективността на системанта. Тук, в България - системата е катализатор на терора и ограбването на народа.

Хората знаят кой е мафия и, че тези дето ги трепят(селските тарикати и градски умници и бандюги) като еднодневки мухи са параван и кукли на конци с едничката цел - оправдание и демагогия. Вие кажете чии? Знаети ли?
цитирай
25. giorgiocbr - Тодоров,
29.07.2010 12:49
Изключително смело мога да заявя че знам за българската мафия в пъти повече от Вас. Не се гордея с това.

В момента на службите е дадена пълна свобода за работа, и чадър няма върху никого.

Тъй като не се имам за идеален, не изисквам идеалност и от хората около мен, както и от хората които сме избрали да управляват. Полицейските грешки в България за мен са под границите на европейските и световни статистики.

И въпреки че системата безспорно има огромни недостатъци, в мой и Ваш интерес е да се работи на максимални обороти с риск от грешки, вместо да не се работи изобщо.

Не си спомням да съм чел постинги с подобен патос когато застреляха полицаите до Своге, когато заклаха полицая до Търново, и така нататък.

В личния си интерес съм страдал доста от органите на МВР и ми е неприсъщо да пиша в тяхна защита, но когато говорим за обществения интерес - полицията ТРЯБВА да работи. Твърденията Ви за ограбване и терор са смехотворни и пресилени, и не Ви отиват.

Грешки допуска всеки, за съжаление. Вие не допускате ли?

С удоволствие бих продължил дискусията с Вас. Поздрави.
цитирай
26. boristodorov56 - 25. giorgiocbr
29.07.2010 13:37
Трябва да си призная, че съм един от най-грешните хора, но го осъзнавам.
На милицията не трябва да се пречи да се бори с престъпността и сигурността на на всеки човек.
Аз също поназнайвам нещичко, е не всичко, де - следователно твърдя със сигурност, че полицията закриля всички - ВСИЧКИ - престъпни практики у нас.
Не казвам, че до един полицаите са престъпници - това е нещо друго.
Позволявам си с основание да твърдя, че престъпността няма да бъде прекършена само от мераците на ББ или ЦЦ и телевизионният театър за промиване на общественото мнение. Моите съболезнования на близките на всички загинали при изпълнение на служебните си задържения полицаи, едва ли мислиш, че имам точно тях предвид, когато казвам, че милицията ни струва и грош?
Искам да направя едно уточнение, което виждам не се прави, кагато се дискутира по проблема, а то е, че работата на полицията не е да се бори с престъпността, а да не допуска тя да се случва, а когато престъпленията станат факт - да разкрият извършителите и осигурят достатъчно улики за тяхното осъждане. Приказките за пред селската шура - ние ги хващаме, но те ги пущат - са не само смешни, но и показват нивото на артикулиралите ги.
Полицията трябва да работи, но или не иска, или не може да се справя със задълженията си след като до сега не е разкрито нито едно от знаковите показни убийства през последните 20 години - факта не подсказва ли предостатъчно?
Лошото е, че нищо не може да ги задължи милиционерчетата да го направят.
Това е истината.
Другото са излишни приказки.

Реформа.

Това трябва.
цитирай
27. zemaria - Aз лично
29.07.2010 13:57
много се съмнявам дали е изобщо възможна някаква реформа с този човешки материал. Да не забравяме откъде и кога произлиза и колко години системата остава нарочно затворена, за да съхрани именно това-генофонда.
Георгиобр обича да спори и никога няма да различи проблем от решение. Кой от коя част е.
цитирай
28. giorgiocbr - Тодоров,
29.07.2010 13:59
Без да съм специалист, не знам доколко е възможно да се разкрие убийство отпреди десет години. Правилото за първите 24 часа при разкриването беше нарушавано в годините назад. Факт.

Убийства ВЕЧЕ се разкриват и това също е факт. Факт е и че намаляват, поне показните.

Колкото до работата на полицията по линия на превенцията, тук сте прав доколкото това касае организираната престъпност. Но не може да се сложи полицай до всеки човек. Не може да спреш пияницата да пребие жена си вкъщи. Не може да спреш всеки пиян да се качи в колата си и да подкара с двеста.

Но, може да ги накажеш. И когато тези същите си наемат скъпи адвокати и започнат с пиар акциите, аз лично ги пропускам покрай ушите си.

Времето ще покаже изхода на т.нар. знакови дела, рефрена за пиара на правителството вече взе да тръсва.

Откакто наглите са "вътре", отвличания няма. Факт.

Нека поспрем малко с критикарския патос, обществото има нужда от ред.

Поздрави.
цитирай
29. giorgiocbr - Земария,
29.07.2010 14:02
За материала си МНОГО прав...
цитирай
30. baimomchil - Знаеш ли Боре
29.07.2010 15:20
ти си от Пловдив, където има много мангали. Едно време полицията, първо ги биеше, после питаше. Не ги адмирирам, ама по комунизма само да споменеш думата милиционер и мангала бягаше.

Ся кво е - нямат страх от полиция. Както каза някой в коментар на случката

- Готов съм да отнеса 2-3 приклада по погрешка, но бандитите наистина да имат страх от полицията.
цитирай
31. ok3223 - E, Боре, Боре
29.07.2010 15:29
Не обиждай народната милиция.(НМ). При покойнио вожд...При ТАТО, бог да го прости и лека му пръст, такива издевателства не са ставали. Били са недопустими.
Не са можели и да стават, защото е имало ред и сигурност.
Е, на девети и след девети 1944 год. са погинали доста хора, кога заслужено, кога не, като моя чичо. Но това е революция от болшевишки вид, а при тях, (както знаеш) човеко е една от многото мравки, без която може. Оно революция без много невинна кръв не се е случвала нийде по свето.
Но след като дезинфекцират страната и пращат на Белене по-атрактивните и непоправими двукраки паразити, а това е станало за 5-6 год., престъпността намалява и отива около 0-та.
Никога никъде не се е случвало по времето на др. Живков, покойния, лека му пръст, няой да бъде пребит в собствения му дом и арестуван без прокурорска заповед, както е станало при визирания от теб случай в Кържали.
Имало е закони и конституция, които са били като свещенни.
А сега какво стая. Арестуват и прребиват хората на тумби с профилактично- научна цел, за назидание и поука на гледащите всека вечер "По свето и у нас" по БНТ, и йок било погрешка. Съдо пуска 90% от задържаните по липса на доказателства за онсумирано престъпление, и така до края на света.
А кютека при ареста, а въшките в килиите на ареста, тормоза и тн., сичко отива за сметка на невиновните.
ТАКА Е КОГАТО СЕ ОКАЗВАТ НЕВИННИ. вСИЧКОТО ЩЕ ИМ Е ЗА НАУКА И ПОУКА.
ДА ЗНАЯТ КАКВО ГИ ЧАКА, АКО НАГАЗАТ У ЛУКО ДЪРЖАВНИЯ. Се че им е от полза.Те така е при нашенската герберска демокрация и полиция. Ако ти поноси.
Това го прави една елитна полиция... Не обиждай НМ човече.
цитирай
32. giorgiocbr - 31,
29.07.2010 15:34
"Никога никъде не се е случвало по времето на др. Живков, покойния, лека му пръст, няой да бъде пребит в собствения му дом и арестуван без прокурорска заповед, както е станало при визирания от теб случай в Кържали."

Това сериозно ли го казвате???
цитирай
33. boristodorov56 - 27. zemaria
29.07.2010 15:40
Точно - затвореността на системата е една от причините за лошата и работа.
цитирай
34. boristodorov56 - 28. giorgiocbr
29.07.2010 15:43
Критичният патос не е причина милицията да не си върши работата.
Аз да не и преча или някокой мой съссед?
Отвличатията спрямо останалите неразкрити и продължаващи престъпления са
0.01%.
цитирай
35. boristodorov56 - 30. baimomchil
29.07.2010 15:45
Авторитета, респекта и уважението се заслужават с усилия, чест и постоянство.
Отнася се за всеки.
цитирай
36. boristodorov56 - 31. ok3223
29.07.2010 15:49
Ако бше чел по-внимателно поста щеше да разбереш, че точно милицията имам предвид, която действуваше и днес го прави по целесъобразност.

Сашко, объркал си се нещо, ако чакаш от мен одобрение за дейността на милицията тогава и сега.
цитирай
37. boristodorov56 - 32. giorgiocbr
29.07.2010 15:50
Май е доста сериозен човека.
цитирай
38. kass - boristodorov56
29.07.2010 18:15
С всичко съм съгласна Боре, освен с едно, че е от сега, т.е. от ББ, такава си е нашата полиция от половин век насам...
цитирай
39. galina1 - Борисе,
29.07.2010 19:26
Вятър те вее на бял кон теб и други като теб. В България в момента Народната милиция е преименувана на Полиция. Това, че хората са коне с капаци аз вина нямам. В изказванията ви има много противоречия.

1. В едно оттях пишеше, че полицията бие както и падне.
2. В друго,че полицаите не правели нищо, когато роми пребиват Борислав.

Абе вие изобщо не можете да се разберете. Борис се съгласява и с едните и с другите и в случая няма собствено мнение. Тъй Боре, контактувай с хората и не им връзвай кусури. Предлагам Борис да стане полицай и да вдигне имиджа й. Аз си нямам голяма представа от полицейска работа, но ако някой си мисли, че всичко което хвърчи се яде, е в грешка. Хайде не плюйте толкова, като не разбирате за какво иде реч. То сега е така и при лекарите: Един като сбърка и напраави гаф, всички обират.Та покрай сухото гори и мокрото. Аз, честно казано, не бих взела отношение по въпроса, а и съм на мнение да не се дава гласност за каквото и да е що касаае работата точно на това ведомство. Имам познати, които са на това мнение и е крайно време да се спре спекулацията с полицията. Има неща с които не съм съглааснаа, но не мисля, че трябва да се бъркам там където не ми е работа. Между впрочем, може би хамериканската е "по-добра" от нашата, а? Тя "НЕ БИЕ", гали с перце. Ай ходете да ядете шкембе чорба и не се занимавайте с неща, които не ви идват отръки.
цитирай
40. galina1 - Едно допълнение
29.07.2010 19:38
Сетих се нещо. Абе миналата година май беше, имаше некви протести и полицаите бяха нападнати от хлапетии по на 18/19 години, които хвърляха по тях каквоо ли не. Тогава по телевизията чух, че има пострадали от тях, но дали на някой това му е направило впечатление. Арестуваните момчета се оплакваха в полицията, но тогава никой не ги беше бил, а самите те махнаха загражденията. Абе аз като гледах как си стоят мирно полицаите, като че ли само чакаха да ги удрят и естествено удари последваха. Полицаите не са мишена. Но както навсякъде по света, така и у нас, това е една необлагодетелствана професия. Не всеки може да е полицай. Трябва преди всичко психика и то стабилна. Като гледам Борисе твоята щеиздържи на натоарване.Така, чехич не му мисли. Това е моето мнение.
цитирай
41. dinka - ....
29.07.2010 19:47
Хич не обичам да се говори под общ знаменател. Попадала съм и на такива и на инакви служители на реда. В повечето случаи са се отзовавали хората на питанията ми и молбите ми. Ако се отнасяш с тях, като с човек - ще получиш същото насреща.

Но, случая в Кърджали не е единичен, за да се оправдае. Още по-лошо става, когато всички виждат грешката, а министъра казва: "Няма грешка". Направо се погнусих след изказването му от днес:

"Всичко, което е предприето, е в рамките на закона. Проверката все още продължава. В момента, в който приключи проверката, своевременно ще бъдете информирани за резултатите - дали има нарушаване, дали няма и всичко, което е необходимо като допълнителни последващи действия за виновност към служителите ще бъде предприетo. Нека да не политизираме една полицейска операция. Докато не бъде доказана вината на служителите от МВР, аз естествено като министър на тази институция, ще трябва да защитавам професионалните действия."

Как така става, че от една страна всичко е в рамките на закона, а от друга - проверката ще реши дали е в рамките или не е? И не на последно място: Как полицаите, участвали в това мракобесие са невинни до доказване на противното, а момичето с разцепената като лубеница глава не е невинна до доказване на противното?

Що за демагогия е това?
цитирай
42. galina1 - Това е Министър,
29.07.2010 19:59
не нещо друго. Точно за това говоря: От МВР не са длъжни да информират обществеността за каквото и да било. Това си е вътрешно разследване и едва ли касае някой друг, освен тези, които имат участие в разследването. МВР просто трябва да млъкне и всеки който попита каквото и да било Министъра, лично той да казва "Без коментар". А обществото нека си говори. Ще говори, ще говори,пък ще спре. Ако това общество е толкова нормално, няма толкова да пита и да кове хора,които си гледат работата, а ще взема участие и при най-малкия случай на побой, който става пред очите му. Там е работата, чее точно това тъй заблудено общество се дърпа настрани и нехае. Няма отговорност,както няма и съвест, а е обхванато отеуфория на безразличие. Само подобни случаи като в поста на Борис му правят впечатление и всеки започва да си дрънка както намери за добре. Ами направете си сметката за следното: Случва се на някой да откраднат гумите посред нощ и сутринта вижда колата клекнала направо на земята. Сигурно на някойму се е вдигнало кръвното. По време на обира обаче, един от комшиите ви пуши на терата и си гледкаа безда вземе каквото и да е участие. Кеф!!! Хак ви е!!! Мълчете си!!! След като сте толкова безхаберни и безразлични, тъй ще е. Така, че нека това общество което толкова много пропагандира съчуствие към някои, първо въпита себе си, а чак след това да започнеда прави квалификации.
цитирай
43. dinka - Мила моя Галина
29.07.2010 20:15
Когато ебаха майката на колата ми една нощ и когато повиках полиция на сутринта, защото това е в правото ми - а на тях в задълженията, дойдоха с голямо нележание. Дори не излязоха от колата и не си свалиха тъмните очила, които явно се раздават с униформите. От отворения прозорец на патрулката научих всичко за психологическия профил на наркомана, но не и за това, че някой има намерение да си мръдне пръста, за да се научи какво всъщност се е случило с личния ми автомобил. Който е частна и неприкосновена собственост.

Преглътнах го на цената на основен ремонт по външния вид.

Но не разбирам защо настояваш да не задаваме въпроси и да си мълчим? И още нещо... ако министъра не знае какво се случва в подопечното му министерство - това говори лошо и за министерството и за министъра. А, когато не знае за толкова нашумял случай... Е тогава не само, че не говори добре, а направо КРЕЩИ.

И последен въпрос, защото очевидно не обичаш въпросите.

Как така МВР не е длъжно да дава обяснения на народа, който му плаща издръжката за заплати, дрехи, квартири, коли, СРС-та и командировки? Що за глупаво съждение?
цитирай
44. din4o - Malko biqt v Policiqtq, trqbva da ...
29.07.2010 20:21
Malko biqt v Policiqtq,trqbva da vzemat primer ot 4ujdite si kolegi v demokrati4nite darjavi ili ot starata miliciq
цитирай
45. galina1 - dinka
29.07.2010 21:24
След като ме е нямало там, съм длъжна да ти повярвам на това което казваш, макар да си мисля, че при всички положения би трябвало да слезнат от патрулката и да направят оглед поне доколкото си имам на представа и от това което съм виждала, защото и пред нашия блок е имало подобни случаи. Сега, що се отнася до въпросите: Ами не на всеки въпрос трябва да се дава отговор. Така мисля поне. Не знам кой Министър няма да знае какво се случва в Министерството му. Това за незнаенето и то от Министър ми звучи неправдоподобно. Всъщност невъзможно е!!!

dinka, съждението може и да е глупаво, но си мисля следното: Да допуснем следното - едно министерство, едно семейство. Ако всяко семейство издаваше своите тайни на показ, нека не навлизам в подробност, би ли ми пояснил/а какво изобщо би оостанало от това семейство. Има си тайни, има си свои вътрешни мероприятия и закони, които никой няма право да нарушава. Ако един случай естествено се раздуха, то тогава няма отърване, както е в случая. НО: въпреки това, по усмотрение на ръководството може да се говори,но може и да не се каже нищо. Когато в прословутата Америка папараците нападнат полицейския началник и му тикат микрофоните в устата, той само ги побутва леко и си върви без да каже каквото и да било. А и съм чувала от други хора това което казах преди малко. МВР НЕ Е ДЛЪЖНО ДА ДАВА КАКВОТО И ДА Е ОБЯСНЕНИЕ. В КРАЙНА СМЕТКА НАРОДА ТРЯБВА СЪЩО ДА ПОМАГА НА МВР, А НЕ САМО ДА ИЗИСКВА И ИСКА. И стига вече с тези издръжки за заплати и други. Тези хора не могатда ходят със скъсани дрехи в крайна сметка, защото са на показ. Не се ядосвам на това което казваш заа "глупавото съждение". Това си е твоя мисъл, но в интерес на истината, колкото по-малко знаят хората, толкова по-спокойно ще живеят. Сега, в този момент всичко - и телевизия и медии бълват какво ли не. Любопитството е в интересчийски размери и не знам изобщо кому е нужно това. Но, за да няма конфронтация Полиция - общество - връзката трябва да е двустранна.
цитирай
46. alihimika - galina1
30.07.2010 04:17
Имате уникални разсъждения, които може да има само човек, работещ в системата. Вие сте милиционер, и като знаем обратния подбор в тая система, може би сте на висок пост в нея. Баща Ви и мъжът Ви са съшо милиционери-това е толкоз просто и логично. Имате типичното за системата мислене.Никой няма право да ни държи сметка. Никой няма право да ни гледа в канчето, кога ходим на работа, кво работим. Никой няма право да ни иска резултати, защото ние не сме като вас. Вие сте виновни, че няма резултати от нашата работа. Мога да продължа още много. Вие сте част от проблема на тази държава.
цитирай
47. dinka - galina1: "В КРАЙНА СМЕТКА НАРОДА ТРЯБВА СЪЩО ДА ПОМАГА НА МВР"
30.07.2010 08:35
Доооообре! Утре, като объркат адреса и влязат с шут вкъщи сама ще си разцепя главата, за да им помогна. Да не се хабят. Обещавам!

цитирай
48. boristodorov56 - Това и аз съм го казал, ако бъдем честни...
30.07.2010 08:59
kass написа:
С всичко съм съгласна Боре, освен с едно, че е от сега, т.е. от ББ, такава си е нашата полиция от половин век насам...




"...тя за това си е създадена на другия ден след сакралната дата 09.09`44 ."

Така съм казал.
цитирай
49. boristodorov56 - 47. dinka
30.07.2010 09:40
Скъпата ми Галинка 1 е уникален случай на комунистическо дебелоочие и циклофрения.
Не и обръщай внимание - баща `и е бил началник на Народната милиция в Околийското у-ние на МВР в Асеновград - тя другояче не може да разсъждава. Тя не може да надскочи ръста си на провинциална дасталица и да мисли в нормални рамки - както е казал народа - Тъпата кобила - слепи и глухи ги ражда.
Спора с нея е безвъзвратно загубено време.
цитирай
50. boristodorov56 - 46. alihimika
30.07.2010 09:42
Разсъжденията ти са право в десятката,
но Галинче 1 няма и не може да те разбере, прекалено е лично за нея.
цитирай
51. boristodorov56 - скъпа galina1,
30.07.2010 09:53
мисля, че е излишно да ти отговарям на поставените въпроси - направили са го вече.
Излишно е да повтарям.

Питаш ме - що не стана милиционер?
Първо: не ми е по призвание да съдирам кожи, както може би го е правил тейко ти с партиен плам, мръсни ръце и болен ум .
Вече поне пет пъти съм ти казвал, че аз съм ограничен човек - имам морал и Бог.
Като гледам милите ми милициотерчета на какво приличат -
дори с моята пищна фигура бих се справил, въпреки годините си - те и без това нищо не правят.
Второ: като не искат да ги бият и убиват да не стават милиционери, а да си бяхя стоели на село и да пасят овците, скъпа. Избора си е техен никой не ги е калесвал.
Щом не им харесва - напускат - други ще ги сменят - безработицата е огромна.

Скъпа, Галинче 1 - лични спорове с теб не желая, щото не се познаваме. Като се опитваш да ме уязвиш лично - не можеш да ме трогнеш и затова не си заслужава да го правиш - така показваш високото си идейно ниво и ниската ти човешка степен.

Бъди жива и здрава и - да не забравиш - на 1 август на обща молитва на Бузлуджа!


цитирай
52. dinka - Пак станахме за смях пред чужденците. :)
30.07.2010 11:38
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5849944,00.html
цитирай
53. boristodorov56 - Отгласи от Дойче Веле - благодаря на dinka .
30.07.2010 12:00
Автор: Еми Барух




Прословутият "ентусиазъм" на българската полиция пролича и тази седмица - този път в Кърджали, където полицаи нахлуха на грешен адрес и набиха невинни хора. България реагира, но за съжаление по типичния за нея начин…

Седмица след така наречения “първи позитивен доклад за България”, в който се отбелязва, че професионализмът в полицията, прокуратурата и съдебната система не е на необходимото ниво, министърът на вътрешните работи се наложи да поднася извинения на едно семейство от Кърджали заради това, че цивилни полицаи - работещи по оперативна информация - нахлуха на грешен адрес и набиха невинни хора.

Инцидентът бе вкаран в категорията „колатерални грешки” от председателката на Народното събрание Цачева, а в разказа на самия Цветанов, който хем се извини на пострадалите, хем оправда действията на полицаите, бяха забелязани интересни и симптоматични словесни фигури - „влизане по малко по-бърз начин”, „пълна оперативна свобода на действие” и класическото обещанието МВР да продължи да работи „със същия ентусиазъм”.

Психолозите казват, че няма случайно изпуснати думи. В контекста на случилото се, което е класически пример за полицейски произвол, именно “ентусиазмът” на “родната полиция”, приветстван от председателката на парламента, която призова вътрешния министър да не спира до тук, е лоша индикация. Лош модел на подражание. Лоша демонстрация на солидарност.

Този пореден нашенски римейк на нискобюджетен екшън не стана повод за разговор по същество относно професионалните стандарти за работа на полицията, ползата и вредата от показните акции и заведените срещу България дела в Европейския съд за правата на човека. (Дела, чиито разноски плащаме всички ние!) По време на дебата в Народното събрание Инцидентът се употребяваше от всички, които взеха думата за партийните цели на тяхната група - ГЕРБ се похвали, БСП се разгневи, ДПС заплаши, Атака регистрира активност, а СДС не взе отношение.

Единствено министър председателят каза простичко, по онзи негов начин, който най-много се харесва на зрителите, че е засрамен от действията на полицаите. А министърът на вътрешните работи отново съобщи, че няма да се прави реформа в МВР, за да не се смущава структурата на полицията…

Полицейският произвол, стандартите в работата на полицията, контролът и отговорността на силовите структури не са и едва ли ще станат тема на всекидневен дебат в обществото. Когато случай като този в Кърджали стане достояние на медиите, хората го коментират три дни, правозащитните организации излизат с декларации, във форумите ентусиасти раздават правосъдие и нещата приключват до тук. Ако перефразирам Юрген Рот и неговото последно интервю за Дойче Веле, ще кажа, че това е още един симптом за незрялост и апатичност на гражданското общество в България: докато то мълчи, когато го бият, боят ще продължава.




цитирай
54. vyordanoff - Лошо Седларов,лошо!
30.07.2010 17:57
Наборе,ето че имаме и общи виждания/освен,че аз пия загорка-ти каменица/.
Не разбирам защитниците на милиционрщината.Е уважаеми защитници,защо я нямаше тази респектираща милиционерщина,при последната циганска вендета?
Тук някой пишеше,че сега нямало чедъри?! "Лошо,Седларов,лошо.."
Само един пример и няма да досаждам:
Съвсем скоро,физкултуника "реабилитира" Й.Лечков като последна инстанция/просто да знае съда ,как да съди/,нямало престъпления и т.н.,той изграждал Сливен,и...още глупости.
Ами къде бяха журналистите,да попитат за мнението на министъра по поведението на Лечков с проверяващите от КАТ и лично ме интересува какво е наказанието от КАТ.Ама кой,кой да ти каже/Тодор Колев го нямаше даже/?Впрочем,аз имам обяснение за всичко случващо се и главния виновник-на първо място липса на гражданско общество и на второ-тоталната сервилност и продажност на журналистите.
Днес Ани Цолова четкаше бай Петко Бучаров.Абе хора/Ани Цолова е млада и и е простено/, не е нужно да съм на неговите 90г.за да помня громящите му империализма коментари по Всяка неделя,ама не последната ВН,а тази преди 25г.Е,зарад такбиз плужеци кат Бай Петко,Иво Инджев,Цветанка Лизова,...
станах комунист на дърти години.
Наборе,извинявай,аз май пиша постинг,а не...
цитирай
55. galina1 - Борисе, Борисееееееееее......
30.07.2010 18:43
Много си шашнат драги. Баща ми изобщо не е служил в Народната милиция, ама изобщо и няма нищо общо с Асеновград. Нещо инфото не ти е точно. Ако те интересува нещо питай меньой, а не друг. Даже и с Пловдив няма нищо общо. Аз коренячка филибелийка. Всичко друго са пришълци. Жилката ми е особен мелез, направо ше се втрещиш, но нищо няма да ти кажа. Какво ли не ме изкарахте в този блог.бг. На път съм да ви оставя да си вейте байракаа както намерите за добре. Даже лека полека взех да си "трия" постовете. Все още само един човек ме задържа тук. Засега. Лека вечер на всички.
цитирай
56. galina1 - А, и да ти кажа,
30.07.2010 18:59
на 1 август съм в Пловдив.
цитирай
57. galina1 - ...
30.07.2010 19:53
alihimika написа:
Имате уникални разсъждения, които може да има само човек, работещ в системата. Вие сте милиционер, и като знаем обратния подбор в тая система, може би сте на висок пост в нея. Баща Ви и мъжът Ви са съшо милиционери-това е толкоз просто и логично. Имате типичното за системата мислене.Никой няма право да ни държи сметка. Никой няма право да ни гледа в канчето, кога ходим на работа, кво работим. Никой няма право да ни иска резултати, защото ние не сме като вас. Вие сте виновни, че няма резултати от нашата работа. Мога да продължа още много. Вие сте част от проблема на тази държава.



Съвсем НЕ мисля, че разсъжденията ми са "уникални". Това, което мислите Вие алхимик, съвсем не се покрива с истината. Проблеми в страната има. Надявам се Вие с Борис и подопечните ви други от този род да направите така,че да цъфне и да върже всичко в тази държава. Хич не ми дреме кой на кой е кум, сват или брат. Свободни сте да мислите каквото желаете. Изборът е Ваш.
цитирай
58. galina1 - Мдааа,
30.07.2010 20:06
Тукашната полиция съдирала кожи,такаа ли г-н Тодоров? Хм. Интересно, би трябвало да ти е известно какво значи "съдиране на кожа". Нещо не си наясно с някои работи и манипулираш общественото мнение. Не си въобразявай изобщо, че искам да те уязвя и тем подобни. Нещо не е наред с познавателната ти способност.

Алхимика, проблема в тази държава полицията ли е, или хора като бористодоров и други подобни. Те са притежатели на отявлена омраза и безпринципност. Що се отнася до "морала", хора които постоянно бият тъпана с тази дума едва ли притежават такъв, още повече, че имат един много особен навик - постоянно обиждат. Това сигурно е признак на култура и авторитет. Халал да им са.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8060763
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589