Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2010 19:58 - Експеримент за атеисти. Първа стъпка срещу Бог.
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 3257 Коментари: 7 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



    image





     Ако се считате за атеист, значи сте убеден, че всичко в Библията, Корана, Тората и хилядите религиозни книги, е написано под влиянието на прекомерно развито въображение на авторите им, за да украсят с блясък живота и смъртта на хората. Значи вярвате само в това, което може да бъде претеглено, измерено, изчислено, докоснато с ръце. И тъй като Бог никога не е измерен, имате всички основания да кажете: „Бог няма.“ Това не означава, че сте – лош и неморален човек!!!
      Напротив - вие сте човек разумен и логически мислещ. Е, Господ, който е всезнаещ и всемогъщ, е подготвил за вас един уникален начин, чрез който можете да се убедите, че Той съществува в действителност, той – е всемогъщ и вездесъщ. Така че, г-н или г-жо Атеист, преди да ви предложим някои практически стъпки, трябва да направим едно уточнение: Бог е нематериален.
     Не в смисъл, че Го няма. А в смисъл, че по това време в света не никой не разполага с инструменти, с които да се измерват параметрите на Бога. И единствения инструмент, с който може да се измери силата и присъствието на Господ е човешката душа. И вие сами можете да се убедите в това. Единствената причина, поради която все още не сте почувствали мощта и силата на Господа със своята душа е, че никога не сте правили това, което сега ви предлагам.

 

                              Първата стъпка:  Към Бог

     Вземете лист хартия и напишете в горната част, „В какво виждам смисъла на живота си?“ и след това нправете списък в всички свои ценности – всички, които макар и странично, са свързани с целта на престоя ви на Земята. Напишете всичко, което ви идва на ум. Трябва да напишете около 200 такива предложения. Докато пишете, вие вече използвате устройството си (душата), за да определите кои предложения съдържат силата на Господ. Когато пишете именно такива предложения вашата душата ще почувства енергийните проблясъци с характерно чувство за поява на сълзи. Повечето от предложенията ще бъдат „нищо“, в които няма да има божествено напрежение. Но 2-3 ще доведат до тази необичайна реакция, което ясно показва, че тези предложения, 2-3, са истинската ви вътрешна стойност, дадена ви от Бога. Тогава зачеркнете всички други и оставете само тези предложения, от които сте сте усетили енергични проблясъци. Те са малки, но вече е възможно да се прецени това, което е енергията на Бог.
     След това напишете съвсем откровено и подробно вашите действия, които вие правите против основните си вътрешни ценности. Не се колебайте да пишете за всички. Като се започне с факта, че преди десет години сте се отказали да преведете възрастната жена на другия тротоар и завършвайки с факта, че сте работили като лихвар. Не забравяйте да изброите и това, което Не правите за за да станат вашите ценности реалност. Тук се включва и мързелът, и страхът да рискувате в името на мечтите си – списъкът може да се получи коректен. Но не бъдете мързеливи- обещавам, че усилията ще се отплатят и със сигурност на следващата среща с Господ, както може да се очаква, ще се промени целия ви живот. След това добавете в този списък и вашите действия, за които ви гризе съвестта. Разкаянието е и енергия на разрушаване: Господ със силата си ни показва действията, които ние правим против вътрешните си ценности. Главното условие за тази фаза на експеримента е да сте сто процента искрени, защото само абсолютната чистота на съставките (по аналогия с химическите лабораторни опити) можем да получим резултат, на който да се доверим.

 

                                   Втората стъпка : Среща с Бог,

Още в първия етап от експеримента, можахте да усетите слаб изблик на енергия в душата си, което доста точно сигнализира за въздействие върху вас на някаква външна сила. Насълзяване на очите и разкаяние – това е силата на Господ, който в един от случаите ни насърчава да олицетворяваме в живота нашите основни вътрешни ценности, а в други – да ни побутне – понякога и по- грубо, в правилната посока ако тръгнем против тези ценности. Но за един атеист тези енергийни ефекти са малко вероятно да бъдат неизменно доказателство за факта, че Бог е винаги с нас и със своята сила ни влияе. Като се има предвид, че тези ефекти са слаби и възникват постоянно, един атеист ги приема за даденост. Но енергията, която идва след приключване на втората фаза на експеримента, нейната сила, мощ, шок и въздействие едва ли ще е като първия път. Не вярвате ли? Опитайте сами.
     И така, вземете своя списък с основните си вътрешни ценности (вярващите ги наричат Божиите заповеди), както и списъка на своите действия, извършени срещу тези ценности (вярващите ги наричат актове на греха). Идете с тези списъци при лице, на което имате доверие, но да не е прекалено близко с вас. То може да бъде приятел, учител, психолог, колега. Просто трябва да му прочетете всичко, което сте написали на вашия лист. От точка до точка! Не пропускайте и най-малката си грешка! Без извинения и съвсем искрено! Най-общо покажете себе си в пълен размер. Аз съм абсолютно убеден, че това не сте правили никога! Идеята, че някой ще знае как гледате порно, или как правите опит да впечатлите съседа си, лъжейки го за работата си в много мощна компания, ви хвърля в пот. Вие не искате и да си помислите: Какво ще стане, ако някой разбере, че искам моята стара майка скоро да умре и да ми освободи цялото жизнено пространство!
     Уверен съм, че след като прочетете моето ръководство за втората фаза на експеримента, някои от вас просто ще плюят на моите дрънканици, ще идат да гледат телевизия, да пият по ракия, да се надрусат и ще забравят тази история завинаги. Те дори и за една секунда не могат да си представят какво ще каже някой за техните грешки. Ще им кажа, че съжалявам. Те пропускат уникалната възможност да опитат такова силно чувство, каквото не са и сънували!
     Въпреки това, повечето от вас, четейки тази история, поради интерес ще изпълнят първата фаза от експеримента и ще отложат втората до момента, когато ще получат много по-силна увереност, че една искрена изповед ще им позволи да се срещнат с невероятната сила на Господ. За тази част аз ще кажа – може би сте забелязали, изпълнявайки първата част, че някакъв вид енергия действа върху вас отстрани.
     И дори ако не искате да   изпълните втория етап, то допуснете в ума си чисто хипотетично, възможността за това. И веднага след това ще започнете да чувствате силни енергийни влияния отвън. И колкото по-силно мислите за това, толкова по-силно в сърцето ви ще нарасне чувството, че изповедта е абсолютно невъзможна. С течение на времето нежеланието да разкриете своите грехове пред някой ще  стане толкова силно, че ще почувствате тази забрана като плътна почти  физически осезаема стена, че е невъзможно да се разбие. Поздравления – вече се срещнахте със силата на сатаната. Атеистите не вярват и в него, но в този случай, може да се докаже, че е задушаваща, неустоима сила.
     Сега вашата среща с Господ няма да се осъществи, защото вие ще отлагате изпълнението на втората част от експеримента за неопределено време. Много съжалявам.
     И накрая, една много малка част от читателите ще  се замисли сериозно за втората фаза на експеримента, ще  го изпълни и ще почувства истински религиозен катарзис, което в християнството е нито повече, нито по-малко „второто“ раждане, „Светия Дух“, „прераждането“ и т.н. Но първо ще усетите пълната сила на Сатаната, който буквално ви задушава. И това ще бъде доста реално усещане. Страх, срам, самочувствие, ще бъдат толкова силно напрегнати, че да не се вярва в реалността на външно влияние би било невъзможно. Мъчителното  желание да не кажеш на никого за най-тайните си грехове като вълни ще залива душата ви като в силна буря. Преди не сте имали такова усещане никога!
     Но най-смайващото усещане ще се появи по време на изповед или скоро след това. Ако сте искрено сте казали за всичките си тайни злини, във  вас ще се появи буен източник на сълзи. Ще плачете и плачете и това ще изглежда, че е едно безкрайно море от сълзи, което се ражда  дълбоко вътре във вас и се излива и пада пада от очите ви. Вътре във вас ще  бушува неудържима енергия и наистина ще  чувствате, че не е ваша, че е на някой друг, съвсем различен от ва, но който ви обича и ви разбира. Вие няма да се срамувате от него  за греховете си, но ще усещате пълна прошка и разбиране от някой, който ви обича. Разбира се, това ще бъде Господ!
     Необикновено чувство на дълбок смисъл на живота и желанието за живот ще ви покрие и изведнъж ще видите ясно какво трябва да  направите в живота си. И всички тези чувства идват не  в резултат на самоубеждение, а от някой друг, чието присъствие е толкова реално, че за момента ще ви се стори, че това е шизофрения.
     Веднага след изповедта ще се появи усещане за облекчение, неясно от какво, но очевидно ще бъде по-лесно да се диша. Така сте се чувствали и  преди, изливайки душата си пред най-добър приятел. Но този път чувството на облекчение е съпроводено с неясно откъде дошло усещане, че всичко ще е наред.
     Е, това не е всичко. След правилното (100% искрено) изпълнение на втората фаза на експеримента, ще усетите, че желанието да грешите е намаляло. Не много, но ще искате да пушите по-малко, а към хората ще се отнасяте по-добре. Разбира се, за значително преодоляване на  своите слаби страни трябва систематично да се изповядате. Но след първия път ще имате допълнително енергия за самоусъвършенстване, която- ще почувствате това – ще дойде отвън. Разбира се, от Бога!
    Надявам се, че предложението ми за експеримента пада на дълбоко изораната почва от рационализъм, силно оплодена от всякакви научни  подходи. В крайна сметка, на библейския Тома вярата му се е появила въз основа на научен експеримент. Когато ми казват, че вярата трябва да се основава само на вяра, аз не съм съгласен напълно. Ако човек не се среща с Бг на сериозна основа, вярата му отслабва. Но този експеримент, който  при повторение дава същите резултати, може да се разглежда като строго научен. Следователно вярата на един човека, основаващ се на периодичен опит, който винаги дава подобен резултат всеки път, се основава на научен подход.

     Сбогом, мили атеист, да те  благослови Бог!



     Източник:http://allnews.comxa.com/?p=2577






Тагове:   Бог,   експеримент,   вяра,


Гласувай:
28



Следващ постинг
Предишен постинг

1. evrazol - В какво виждам смисъла на живота си?
04.08.2010 00:44
В предизвикателството да живея според усещанията си за ЧИСТОТА, въпреки модните тенденции. И това е въпрос на чест.
цитирай
2. monaliza121 - Бог е неопределим...
04.08.2010 00:47
И то е, защото до живия бог, до човешкия бог не се стига по пътя на разума, а по пътя на любовта и страданието. Разумът по-скоро ни отдалечава от него.. Не е възможно той да бъде познат, за да бъде после обичан;трябва преди всичко да бъде обичан, да бъде желан, преди да бъде познат.
Защото бог е неопределим. Да дадем дефиниция на бог, значи да го ограничим в нашия ум, тоест да го умъртвим.
Мигел де Унамуно
цитирай
3. анонимен - Има и още
04.08.2010 11:31
Има и още от тази поредица, образователна за невярващите- лицата на злото са толкова много: http://30dumi.pozicii.net/2010/07/tchalga-dezinformatsiya-i-stres-do-zombirane/
цитирай
4. анонимен - Привет, Борко!
04.08.2010 12:10
Сега нямам време, но следобеда ще ти покажа един материал. Спокойно можеш да пухнеш атеистите с него по тиквите.
цитирай
5. bayhuy - Боже:-), каква глупост!
04.08.2010 13:59
Боже:-), каква глупост!
цитирай
6. boristodorov56 - 5. bayhuy
06.08.2010 19:54
Чия - освен твоята - друга не е показана!
цитирай
7. ok3223 - Глей го тиквеника божи
08.08.2010 03:36
Иска да пуха...нормалните, атеистите.
Вервай си в кого и в какво искаш и си седи на дъто, да не отнесеш голата опашка, агресивен ристиянино.
Оно божем Ристос ви учуше на смирение, а вие какво.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8063471
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589