Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2010 14:12 - Рапончо - ичъргутъпира
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 4469 Коментари: 20 Гласове:
32

Последна промяна: 15.09.2010 14:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      
image


      Чрез задължителното осигуряване   се прави по същество частична национализация на труда на хората, което си е чиста проба издевателство над волята на свободният гражданин и противоречи хем на духа на Конституцията, хем на европейската харта за правата на човека.
    Отделен е въпросът, че   чрез криминализирането на неплащането му  виновните се превръщат в крепостни селяни на държавата - нещо като полу-роби - с отнети документи да самоличност,  което си е крачка в посока  връщане към  комунизма от ранният му период на 1947 год.
     Д-р Б. Борисов е на път да докаже, че собствената му  наглост е гарнирана  с голяма доза тъпота.
     Както се казва в подобни случаи - пази Боже, сляпо да прогледне!
   



Гласувай:
31



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - :)))
15.09.2010 14:20
Пътят към Свободата преминава през много хлъзгави политически участъци, тресавища на министерската дивотия и недостижимите върхове на управленската мисъл:))))
цитирай
2. armorica - Илюстрацията е супер!
15.09.2010 14:37
Някога ще дойде ли ден в България да се криминализира насилственото официално осигуряване на хората на минимална заплата?
цитирай
3. liliyanaandreeva - Бум - печат - стражарска марка №1...
15.09.2010 14:56
Аз съм така от 20 години, но тогава " ситите на гладните не вярваха" - бяха "Принцове по рождение"...
Но директивата е разорение и умножение на плебеите...
цитирай
4. karambol5 - Много точно попадение !
15.09.2010 15:33
Много точно попадение !
цитирай
5. andrei - Боре поста е добър,
15.09.2010 16:16
но не мога да разбера,докога ще докторосваш и баткосваш този негодник и селски тарикат,за когото най-подходящото име е Главанак!
цитирай
6. pladi - ЗЗО е не частична, а тотална наци...
15.09.2010 17:02
ЗЗО е не частична, а тотална национализация и спасение няма!:) Без него няма да има ЗЗОЛ и всичките права и задължения, които произлизат от това почетно звание:), а то наистина е почетно...и пак спасение няма!
цитирай
7. vencivaleri1951 - за Борис 56
15.09.2010 17:27
И това става защото управляващите/които и да са/ умело ни хързулват към някои бивши управляващи и ние се почваме помежду си. На другият ден след изборите/независимо от политическите пристрастия/ тиези в къщата пред коня са ТЕ, а всички които им плащаме масрафа сме НИЕ. Това което предлага проф Борисова е безумие при това инкриминирано безумие. Не можеш да лишиш човек от права по имуществен ценз, както и не можеш да откажеш право на образование и здравоопазване на никого в РБ. В конституцията изрично е записано, че това са права и са безплатни. Събирането на сборовете е работа на правителството наистина, но не и по начина по който Боце е събирал сборовете си за "защита" в предишен период. Трябва да отместим според мен/не да забравим/ дебатите за миналото, а да се вгледаме в настоящето и да го изискаме такова каквото ни харесва. На нас, а не на тези в сградата пред Коня. Със всички позволени и не до там позволени средства. Иначе Боре ще ми говори за 9ти септември и след това, аз ще му говоря за 9ти юни и след това, а Боце и Серьожка ще ни правят водевили... Нали в конституцията на твоите хора Боре /янките/ е записана че народа има право на щастие и на бунт ако се наложи.../Цитатът е по смисъл/
цитирай
8. fireball - За конституцията
15.09.2010 18:04
Вижте как започва нашата Конституция...
Докато в тази на янките (а и в много други) е... Ние, народът ....
в нашата е .... Ние, народните представители...!!!!!!
Е, какво искаме тогава? Тази Държава не е нашата. Тя е на народните представители (ония пред Коня), така че няма какво да се спазват олигофренските закони които (ония, пред Коня) си гласуват и уреждат един за друг.
НЕМОЩТА И БЕЗДАРИЕТО в политиката винаги избиват в ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ НОРМИ - както е с ДДС-то, разрешителните режими и пр. и пр.
цитирай
9. haralanov - Бате им Бойко е като Крадлив дедо...
15.09.2010 21:18
Само,че в хард вариант.Некомпетентноста и на двамата е очевадна.С празна глава и с надути мускули политика не се прави!
цитирай
10. voinov50 - идеята е скапана, та скапана...
16.09.2010 02:06
В конституцията изрично е записано, че това са права и са безплатни.
цитирай
11. malkiatprintz - Дреме им за Конституцията, за хо...
16.09.2010 04:13
Дреме им за Конституцията, за хората или за каквото и да било освен собствения джоб.
цитирай
12. анонимен - Евалла, само че ние си избираме т...
16.09.2010 08:31
Евалла, само че ние си избираме това, което ни се полага.
цитирай
13. анонимен - Цените на всички стоки се вдигат.
16.09.2010 08:35
Поскъпват горивата,електроенергията,България има най-скъпите телефонни услуги в Европа.Медицинската помощ оттдавна се доплаща,хората си купуват лекарства от Гърция или от Одеса,защото там са по-качествени и по-евтини или си ги поръчват от Германия .Връщащите се от Испания зареждат близките си със зехтин и олио,тъй като там са по-евтини.Заплатите не се увеличават,производствата се свиват,непрекъснато освобождават работници.Все пак се печели от тъмни сделки или далавери и лека контрабанда или негласно разрешена,като тази с цигарите.Дянков обещаваше ,че няма да вземаме държавен заем,но ето ,че се наложи и заеми да се вземат.Държавата не плаща здравните осигуровки на деца и пенсионери,към които има ангажимент,но иска санкции за за хората без доходи.На какво отгоре?
цитирай
14. penchoan - Вече нищо не ме учудва. Бойко Бор...
16.09.2010 08:48
Вече нищо не ме учудва. Бойко Борисов може скоро да стане професор или академик. Време му е.
цитирай
15. ok3223 - Ама дебелоочие
16.09.2010 10:09
амаа. Значи в болниците да лекуват и оперират, което често струва хиляди левове, безплатно.
Ама държавата откъде да вземе тези пари. От нашите преки и непреки данъци, лицензи и ДДС. Значи да плащаме ВСИЧКИ за лекуването на Сульо. който не е внесъл лев. На бачкатора не му тежат здравните и пенсионни вноски от 10-20 лева, които го гарантират здравно при болест или злополука, и при старост с пенсия. Те са едно от големите постижения на 20 век.
ТЕЖАТ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ, МАФИОТИ КАПИТАЛИСТИ, КОИТО ДОБАВЯТ ПО ЗАКОН ОЩЕ ТОЛКОВА КЪМ ВНОСКАТА. ТОВА ИМ ТЕЖИ, И НАЕТИТЕ ОТ ТЯХ МЕКЕРЕТА ЗА ТОВА ПЛАЧАТ НА ЧуЖДИ ГРОБИЩА.
рАБОТОДАТЕЛО, капиталисто мафиот трябва да добови по закон на 1000 бачкатори (ако толкова му бачкат у моменто) по още 40-50 лв за всеки, а това прави 10- ки, 100-ци хиляди левчета, а за годината стават милиони, които се внасят НОИ. (За тея пари плаче капиталисто, САКА ДА ГИ ГУШНЕ.)
ЗА ДА МОЖЕ обикновения бачкатор да се лекува ПРИ НУЖДА по всеко време, и когато остарее да получи добра пенсия.
На частно един преглед с изследвания и консултации струва стотици левчета, а боличното лечение, с операции и тн., много десетки хиляди левове.
Обикновиния бачкатор в Бг няма КАК да намери тизи пари и умира нелекуван и преждевременно. В частните бълници лекарите на преглеждат и не лекуват безплатно. Здравето там струва пари, често много пари.
Та затова умни хора са измислили НОИ(така е в целият цивилизован свят, обамата го въведе и в САЩ преди месец, два) да може и обикновените хора, не само богатите да получават при нужда мед. помощи лечение. Всеки работяга внася по-малко, малко по малко вир става, и когато се наложи и някой заболее или при нещастен случай, бива лекуван безпроблемно.
Богаташа с милионите у джобо, може да иде и се лекува в Париж, Лондон, в Швейцария или Токуда. Парите за него не са проблем. Колкото кажат, дава и дава, само и само да не ритне камбаната, защото ги има дастатъчно.
Докато за народо парата са голям праблем...
цитирай
16. razkazvachka - е, това е само една брънка от оковите на неокрепостничеството
16.09.2010 11:20
"еей, ухнем..."
а нашите доктори са кадърни хора - сумати народ е излекуван, бог да го прости...
цитирай
17. анонимен - До № 10
16.09.2010 16:44
Подобни изявления вбесяват лекарите, сега вземи им кажи, че са полагали и Хипократова клетва... Ах, защо ли през 1990 г. не записаха, че имам право и на безплатна храна, пиячка и жени?
цитирай
18. ok3223 - Ама Разказвачке
16.09.2010 17:58
Като не ти харсват нашите, иди да те лекуват американски, японски лекари. Колко му е. Стига да имаш пари в долари достатъчно у джебо. Оно не знам дали можеш пато да си платиш до там, а за преглед, изследванията, операции ако се наложи. Те там како струват, десетки, често пъти, зависи от операциите, стотици хиляди доларчета.
Лекаро там, професоро узима, зависи от класата, заплата от стотици хиляди долари, а не се разписва като у нас за 2-3 бона, които на много им се чинат множко.
Оди да те опраят тамо они. Ем че ти смакнат кожата, я те опраят, я не, като един мой роднина, който оди у САЩ и ритна скоропостижно камбаната.
Зависи от случая, от лекарите...И у нас има добри лекари, и като у всеки занаят и професия, има и много посредствени. Като вторите са повече.
Тъй е навсякъде по света, само заплащането е различно, а резултата често повече от проблематичен...
ТА така стрино или како, не знам каква ми се падаш по възраст и битов стаж.
цитирай
19. анонимен - Много си прав, но аз пък не искам с ...
16.09.2010 19:29
Много си прав,но аз пък не искам с моите данъци и осигуровки да лекуват безплатно циганите,а циганките да раждат по десет парчета и да бъдат обслужвани пак за моя сметка.
цитирай
20. razkazvachka - до номер 18: БратО, да знайш, ногу си прафффф! Одих, видоф, додоф си - ма кат си ми елементарно, дечко! И не чаткаш за шчо иде реч по-горе
16.09.2010 22:14
и кой доктор се има предвид!

ИЛИ както пише из правилника за движението по улиците и пътищата: НЕУВЕРЕН, не изпреварвай!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8062847
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589