Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2010 08:55 - "Нашата" Дилма: "Ръководих обир на 2,5 млн. долара"
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 23142 Коментари: 71 Гласове:
26

Последна промяна: 02.11.2010 09:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
в. "Труд",
1 септември 2004 г.

  Дилма РУСЕФ, бивш партизански командир, сега бразилски министър от български произход:          Ръководих обир на 2,5 млн. долара
                                                                                 Момчил ИНДЖОВ


image
                                                                                                         Дилма Русеф

     Дилма Русеф е родена на 14 декември 1947 г. в град Белу Оризонте. Баща й - Петър Русев - е от български произход. След училище Дилма Русеф се мести в Рио де Жанейро, а оттам - в Сао Паулу. Там тя ръководи лявата партизанска групировка "Палмарес". Лежи 3 г. в затвора. Излязла на свобода, Русеф завършва икономика. Била е секретар на финансите в град Порту Алегре и министър на мините и енергетиката на щата Риу Гранде ду Сул. На 1 януари 2003 г. оглавява федералното министерство на мините и енергетиката на Бразилия.
 
     След серия обаждания на "Труд" Русеф позвъни в редакцията и даде интервю. Разговорът бе на португалски език.
     - Г-жо Русеф, бихте ли разказали за баща си?
     - Той се казваше Петър Стефанов Русев. Знам, че през 20-те години на ХХ век е бил свързан с комунистическата партия в България. Живял е в София. През 1929 г. е напуснал България по политически причини и е отишъл във Франция. Там баща ми е живял близо 15 години. В края на Втората световна война, през 1944 г., се е отправил към Аржентина, а след това - към Бразилия. Първо е работил за германската компания "Манесман". Оженил се е за майка ми Дилма Коимбра Силва. Днес тя е на 81 г. Аз нося нейното име. Имам брат Игор, роден на 1 януари 1947 г. Най-малката ми сестра Жана, родена през 1951 г., почина твърде млада - само на 26 години.
Но имам и полубрат в България, с когото никога не сме се виждали. Той е от първата съпруга на баща ми. Казва се Любен Камен и живее в София.
     - Какво си спомняте за баща си?
     - Той беше личност със силен характер, много образован. Четеше много книги. Почти всичко, научено в детството ми, го дължа на него. Бях само на 15 години, когато татко почина. Той беше симпатизант на левицата - комунистите, социалдемократите и други партии с подобна ориентация. Доколкото знам, преди да се сдобие с деца, той е помагал на левите. Но след това се е отдал на бизнеса и семейството.
Татко стана строителен предприемач. Слава Богу, че не доживя идването на военните на власт през 1964 г. Отиде си две години по-рано от инфаркт.
Но ще ви кажа и нещо много любопитно. Баща ми беше близък с поетесата Елисавета Багряна. Тя ни гостува през 1960 г., когато бе на конгреса на международния ПЕН клуб в Рио де Жанейро. След това Багряна живя цял месец в дома ни в Белу Оризонте.
     - Научихте ли български покрай баща си?
     - Разбирах малко, но след като почина, не съм имала възможност да говоря. Преди два месеца бях в Бон, Германия, на международната конференция "Възобновяеми енергийни източници 2004". И там се запознах с българския ми колега Милко Ковачев. Седяхме един до друг, така бяхме подредени, тъй като по азбучен ред България е веднага след Бразилия. И разбирах някои думи, които той разменяше с членовете на своята делегация.
     - Идвали ли сте досега в България?
     - Не, но мисля, че ще я посетя догодина. И се надявам тогава най-после да видя брат ми.
     - Разкажете за партизанското ви минало.
     - Както знаете, през 1964 г. в Бразилия бе извършен военен преврат. На власт дойде жестока диктатура. Тогава живеех в Сао Паулу. Младежите масово влизаха в леви групировки. Аз основах и оглавих "Палмарес". Така се е наричала организацията на негрите в Бразилия, създадена през XVII век за борба срещу робството. Макар повечето от нас да бяха бели, ние напълно споделяхме тези идеи на нашите чернокожи братя - свобода, равенство и справедливост.
     - Името ви се свързва с обира на 2,5 милиона долара от резиденцията на губернатора на щата Сао Паулу. Как извършихте тази акция?
     - Първо искам да уточня, че аз лично не съм участвала в акцията, макар да я ръководих. Така че не мога да ви разкажа как точно бяха отмъкнати парите. Но обирът бе дело на ръководената от мене група, така че изцяло нося политическа отговорност.  Това стана през 1969 г. Губернаторът Адемар де Барос бе протеже на хунтата. Той беше един от най-корумпираните хора в Бразилия. Тези пари бяха откраднати от народа. Де Барос имаше любовница на име Ана Каприльоне. Един от моите хора обаче бе неин племенник. Така научихме къде губернаторът крие парите.
     - Какво направихте с милионите?
     - С част от парите, може би една трета, подпомогнахме бразилци, които хунтата принуди да емигрират в чужбина. Останалата сума за съжаление режимът си я върна, след като залови повечето от нас след година.
     - Как ви хванаха и какво се случи по-нататък?
     - Заловиха ме при една от многото полицейски хайки. Първо ме откараха в една казарма. Измъчваха ме жестоко. Най-много обичаха да пускат ток. И до днес имам белези от тези изтезания. Военен трибунал ме осъди на три години затвор. Излязох през 1973 г. Вече други хора се включиха в нелегалните организации.
Аз започнах да следвам. Преселих се в Порту Алегре, столицата на щата Риу Гранде ду Сул. Омъжих се, родих дъщеря ми Паула. Сега съм разведена.
Същевременно режимът постепенно се демократизира. Почти бивши партизани влязоха в лявото Бразилско демократично движение. Военните окончателно си отидоха през 1985 г. Сега съм член на Партията на трудещите се. От нея е и президентът Инасиу Лула.
     - Как се ръководи министерството на мините и енергетиката в петата по територия и население държава в света?
     - На първо място трябва да реализираме програмата "Ток за всеки". Бразилия има население от 180 милиона души. От тях 12 милиона, или повече от една цяла Унгария, и до днес живеят без ток. Това е ужасно. Много от тези хора живеят в бедния североизток. Важното е да се изградят далекопроводи и те да заживеят нормално. Бразилия е една от малкото страни в света, където се използва възобновяемо гориво. Много от колите у нас се зареждат не с бензин, а с етилов алкохол, получен от преработката на захарна тръстика. Така хем опазваме околната среда, хем пестим енергия
.


--------------------------------------------------------
Братът - инж. Любен Русев:

                        Тайно получавах пари от Бразилия


image
               Любен Русев не е виждал нито баща си, нито децата от втория му брак.
                                                                       Снимка Мария Нинова

     "Никога не съм виждал баща ми", сподели синът от първия брак на Петър Русев.
По паспорт той има две собствени имена - Любен Камен. Братът на Дилма Русеф бе посетен в дома си в София от репортер на "Труд".
     Любен, който е инженер и е проектирал язовирни стени в цяла България, е роден през април 1930 г. Баща му напуснал родината, докато първата му жена Евдокия Янкова била бременна.
     Роденият в Габрово Петър Русев - далечен роднина на писателя Ран Босилек, бил търговец на платове. Според сина му той напуснал България не по политически причини, а заради фалит.
     Тръгнал към Франция и обещал да се обади на жена си, щом стъпи на крака. Но така и не се обадил. Евдокия починала през 1959 г., на 48-годишна възраст. Любен получил първото писмо от баща си през 1948 г.
     "Пращаше ми редовно колети. Но вътре имаше и пари. Банкнотите бяха между две залепени една за друга пощенски картички. Кога 50, кога 100 долара. Веднъж дори получих 500. С парите си купих фолксваген", спомня си Любен Русев.
"Пращах моите писма по хора, пътуващи до Бразилия. Молих постоянно баща ми да ме изтегли, но така и не получих отговор. За смъртта му ми писа втората му съпруга Дилма."
     От Елисавета Багряна той научил, че баща му се замогнал в Бразилия. След смъртта му Любен подавал няколко молби до външно министерство в София да му отпуснат пари да отиде до Бразилия, за да уреди въпросите със своята част от наследството.
     "Дълго нямаше отговор. И изведнъж от консулския отдел на Външно получих предложение срещу 1500 долара да се откажа в полза на Дилма Коимбра Силва от моята част от наследството, която така и не разбрах каква е. Първо се опъвах, но после кандисах, защото си дадох сметка - или някакви пари, или нищо. Сумата ми бе преведена от бразилското посолство в София", казва Любен. Той престанал да пише до Бразилия. Подновил кореспонденцията чак в края на 1988 г. Но досега той никога не си е писал със своите брат и сестра.
     Любен искал много да отиде на карнавала в Рио де Жанейро през 1991 г., година след пенсионирането си. Но на 5-6 писма той не е получил отговор и връзката отново прекъснала.

--------------------------------------------------------


                   Багряна написала стихове за Педру


     Поетесата Елисавета Багряна (1893-1991) посветила стихотворението "Шепа сняг" на Педру Русеф, сподели пред "Труд" писателят Йордан Василев. Той и съпругата му Блага Димитрова (починала през 2003 г.) са автори на биографичната книга "Младостта на Багряна", издадена в два тома през 1975 г.
"Шепа сняг" е написано, след като "вечната и святата" научава за смъртта на Педру Русеф. Стихотворението е от "Бразилски цикъл", включен в събраните съчинения на поетесата от периода 1958-1963 г.
     "Багряна ми е разказвала за това познанство. Доколкото знам, двамата са се срещнали за пръв път в Париж през 30-те години на ХХ век. И дружбата им е продължила чак до смъртта на Педру. Тя много е скърбяла за своя добър приятел. Това обаче не го пише в книгата ни. То беше предназначено за третия том, но властта го спря. Имахме го в записките ни с Блага, но сега не мога да ги открия", каза Йордан Василев. "За дружбата между Багряна и Русеф знам от Дилма Силва Коимбра - вдовицата на Педру", разказа Румен Стоянов - писател, преводач, университетски преподавател и дългогодишен дипломат в Бразилия.През 1972 г. той бил културен аташе в южноамериканската страна. Тогава Стоянов организирал българска фотоизложба в град Белу Оризонте." Внезапно ме заговори една жена и ми прошепна, че е вдовица на българин. Покани ме на гости в дома си. И ми разказа подробно за това познанство.Тя сподели между другото, че дъщеря й има прблеми с полицията. Жената не посмя да каже повече, но очите й се насълзиха", каза Стоянов. Според него г-жа Коимбра Силва явно се е страхувала да се разприказва пред дипломат от комунистическа страна в момента, когато в Бразилия властва диктатура.  Нищо чудно след това и тя да си има проблеми с властите. "През 2003 г., когато Дилма Русеф стана министър, бях консул в Бразилия. Веднага разбрах чия дъщеря е. Но чак тогава научих, че е лежала в затвора", каза Стоянов. От семейството на Педру Русеф той и до днес пази снимки от гостуването на Багряна в неговия дом преди 44 г.

--------------------------------------------------------


image
                                                                                                Белу Оризонте, 1960 г. 
                        Елисавета Багряна пред дома на Педру Русеф.



image
              Поетесата (вляво) заедно с майката на Дилма Русеф в Белу Оризонте. 
                     В средата е бъдещата министърка.
 
                                                    Снимки Личен архив на Румен Стоянов


                                        Източник:http://www.hispanoperiodistas.com/


Тагове:   бразилия,   обир,


Гласувай:
26



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Понякога се налага в изпълнението ...
02.11.2010 09:18
Понякога се налага в изпълнението на план да се нарушат лични интереси.Преди всичко е лоялността към партньора и отговорното изпълнение на поставената задача..После се гледа имиджа в обществото.
цитирай
2. boristodorov56 - 1. анонимен - С други думи - целта оправдава средствата.
02.11.2010 09:51
Какви партньори, какво лоялност, какви задачи.

А морал, ценности, съвест?
цитирай
3. анонимен - И тя като "нашите"
02.11.2010 10:44
пряко не е участвала, но е ръководела, не знае как е станало, къде са парите ......

Че тя е готова не само за член на висшето ръководство на БСП, но и направо да я "оглави" на извънреден конгрес още утре.
цитирай
4. vencivaleri1951 - Борисе, не те разбирам...
02.11.2010 10:48
Нима не ти е приятно, че начело на 8мата икономика в света/а и върви нагоре/ е затанала жена с български произход само защото има леви разбирания. То и опонента и бе социалдемократ. Престави си какво е правила хунтата там години наред, та дясна партия да не може и да се доближи към властта? Впрочем с подобна нагласа е и цяла Латинска Америка. Разликата там е от крайно ляво до център-ляво и толкова. Нали сме говорили с теб за американската конституция и там е записано/цитирам по смисъл/, че народът има право на щастие и има право на бунт. Защо американците да имат своето право на бунт , а другите не? Защо Дилма да не е имала също това право? Тя идва на власт след демократични избори, и след работа в кабинет преобразил Бразилия. Била е на видно място и на ключова за страната позиция. Хората са видяли и преценили какво може и я избират. Тоест споделят нейните МОРАЛ и ЦЕННОСТНА СИСТЕМА. Кои сме ние да налагаме нашите/морал и ценности/ на 180 млн души живеещи в силно просперираща страна в последното десетилетие. Какво сме постигнали???
цитирай
5. boristodorov56 - 4. vencivaleri1951
02.11.2010 10:58
Първо - тя не е българка, а бразилка.

Второ - нещо не ми допадат хората, които правят обири(той и Сталин от там е почнал) - т.е. - криминално престъпления, а го оправдават с доктриналните си изблици.
То утре и нашичките взломаджии и пладнешки разбойници могат да вземат пример от нея или да повторят на практика мандраджийския период на комунистите у нас - та се чудим как да ги устройваме.
Право си е на бразилците да си избират и пелетата и дилмите!
И нашият народ споделя морала на днешните си ръководителите - нали? - Хак им е да ходят пет за четери по света за да не умрат тук от глад!

За каквото си гласувал - то ти ебава майката.
Просташки е до го кажа, но как да ти обясня като се правиш, че не разбираш за какво иде реч.

Трето - нали имам право на гледна точка?
цитирай
6. boristodorov56 - И тя като "нашите" пряко ...
02.11.2010 11:03
andreshko написа:
И тя като "нашите" пряко не е участвала, но е ръководела, не знае как е станало, къде са парите ......

Че тя е готова не само за член на висшето ръководство на БСП, но и направо да я "оглави" на извънреден конгрес още утре.




Мисля, че топлата идеологическа връзка се чете между редовете,
но съм убеден, че поне, че не е толкова морално уродлива като нашите червени боклуци, защото е израсла в една католическа държава, а това е доста сериозен възпиращ и регулиращ фактор.
цитирай
7. tili - Благодаря за
02.11.2010 11:55
инфото! Подозирах, но не знаех подробности! Добре че там си имат як карнавал. И това ще изтърпят бразилците от работническата класа!
цитирай
8. vencivaleri1951 - За Борис...Ти се правиш, че не разбираш.
02.11.2010 11:59
Човек във всичко може да си изпати от избора./съпруга, приятел, професия, партия.../, но нали ручаме 20 години жабетата за да имаме право на избор. Аз говоря че хората са избрали Дилма на базата на това което познават -нея и нейния патрон най вече. Управлението на последния преобрази страната. Тя какво ще направи е вече въпрос на бъдещето. Бразилците много добре знаят за този обир, за какво е направен и т.н. По твоита логика трябва да поставим под съмнение доста българи вкл Левски и Стамболов. "Радецки" също е отклонен с акт който днес наричаме тероризъм.... Борисе, отвориха досиетата на полицията от преди девети. Е...видя се , че май мандраджийството е било последна грижа на отрядите, и че са били вземани доста насериозно и от нашите и германските власти. Най малкото /оправдание или не/ поне черно на бяло е написано , че царството е било в невъзможност да задели повече войска/разбирай за Източния фронт/ от корпусите в Гърция и Сърбия именно зарад партизани и нелегални. Така, че е време да "прежалиш сиренето":))), доста българи са отървали кожата от това, че не сме взели по мащабно участие във ВСВ.Не съм казал , че Дилма не е бразилка , а само, че има български корен. Лично на мен винаги ми е харесвало когато наше момче или момиче се прочуе с успех, дори когато се казва и Ирина Бокова. А ти:))) Колкото до религията и кражбите. Хората в католическите държави не крадът по малко от колкото да кажем в протестантските...дори напротив. Краде се най малко в исламските държави. Там индулгенции няма!!! В режимите също се краде далеч по малко. Не знам само религията ли/атеизъмът също е религия/ тук е възпираща или наказанието. Фьодър Михайлович добре е изследвал въпроса/ Престъпление и Наказание/, но не знам дали освен Чайковски си склонен да се довериш на друг руснак. Може би на "Любе" и ДДТ :)))
цитирай
9. boristodorov56 - 8. vencivaleri1951
02.11.2010 12:33
Не се и съмнявам, че харесваш това ваше момиче.
С ръка на сърци не би отрекъл, че тя се вълнува от българският си корен точно толкоз, колкото го е правил Джон Атанасов или сега го прави Христо Явашев.
Това му е хубавото на популизма у нас - гъделичка под гушата и хапе по задника.
Празнува и се радва всичката световна лява смрад, не остана по-назад и нашата поовехтела црвена плесен и тя пророни няколко двулични сълзи от радост.

Разбери най-после - в останали свят не са имали нещастието да преживеят кошмара на комунистическа тирания за да знаят какво е хем да ти вземат всичко ценно, хем да ебат жените около теб, хем да те налагат с гьостерица и да те дават за храна на свинете, хем да си принуден да им ръкопляскаш и хвалиш убийците си с плам!

Там дори шефа на ком. партията им - те да не са луди да понасят такива - да стане Президент като нашто Гоце - нищо те би могло да се промени.
Там казано по марксисткият сленг - стоково-паричните отношения не са на нивото на посткомунистическото бунище у нас за да берат излишни дертове. Капиталите няма да го позволат.
У нас е друго - болцевиците държат капиталите и с блудстват народа като го карат да им ръкопляска.
Изродско е - точно по комунистически.

Да живее Дилма Русев - дето пращала на брат си от крадените чужди пари!
цитирай
10. boristodorov56 - Благодаря за инфото! Подозирах, но ...
02.11.2010 12:35
tili написа:
Благодаря за инфото! Подозирах, но не знаех подробности! Добре че там си имат як карнавал. И това ще изтърпят бразилците от работническата класа!


Не съм сигурен, че ще търпят - особено, ако бразилският футбол не е световен шампион!
цитирай
11. nicodima - Да си призная - някакси не приемам българския и произход!
02.11.2010 13:42
Има нещо стихийно и безмозъчно в тези латинопартизани, които после стават министри. И много се стреснах от този принудителен отказ от наследството на брат и Любен, което само по себе си е един вид алчност и дребнавост...
Тя се е отчуждила докрай от българските си корени, така че не виждам защо е този ентусиазъм, който битува по страниците на пресата и телевизионните новини.
Една родена в Бразилия и живяла целия си живот там бразилка, става президент на страната си - какво извънредно има?!
цитирай
12. vencivaleri1951 - Борисе, Борисе...Мирча кришан рода ли ти е...:)))
02.11.2010 14:05
Не знам дали знаеш нещо за баща и, но той е бил доста заможен човек. Може би верното е че, майка и е ощетила брат и предлагайки му пари многократно по малко от дела му. Прочети и спомените на Багряна и ще видиш за какъв човек става въпрос. След това обирът е доста след смъртта на Русев. Драги , тя не е имала никаква, ама никаква нужда да прави обири. Могла е спокойно да си живее на "своих" както да кажем и любимия ти "Че", както и при Мор, както и при Енгелс, както и при Херцен...Последните трима са били неприлично богати хора. Казвал съм ти го и друг път че адептите на капитализъма Смит, Кейнс/ужас той е бил и гей/, Фридман в началото са били наемни работници/счетоводители/ и върха на сладоледа е било да направят пари. Е направили са. При социалистите е точно обратното. Повечето от основоположниците са били заможни хора и с блестящо образование. ОТ "големите" никой не е бил наемник. При тях мотивацията може да е всякаква,/вяра, начин да ги забележат, прояден от сифилис мозък...:) , но не са кинтите. Ето веми мен...най обикновен редови социалист. 10 ти ноември ми донесе далеч повече материални бонуси/реституиционни/ отколкото предишния режим./също съм бил добре/. Бих дал всичко обаче да не се беше случвал този 10ти, или по точно по друг път да бехме поели...примерно /естествено правейки разликата вмащабите/ по пътя на същата тази Бразилия. От коментарите при поста ти разбирам, че коментаторите не си дават сметка какво е в момента тази страна. Тя в момента е не по малко силна като икономика отколкото на футбол. В икономическото си развитие/особено като тенденция/ заема по челно място отколкото последните световни първенства на цар Футбол.
цитирай
13. boristodorov56 - 11. nicodima
02.11.2010 14:33
Промиването на мозъци има най-разнообразни форми.
цитирай
14. boristodorov56 - 12. vencivaleri1951
02.11.2010 14:44
Дори не ме интерисува потеклото и, нито аргуменните ти за някаква тегава носталгия.
Аз имам собствени критерии, чрез които преценявам стойността на един човек - все едно кой е той и как се казва. Добри или лоши те съответстват на онова, което съм и са негов израз. Така или иначе - нито искам, нито мога да се променя заради боркиня за Купата на съветската армия - по футбол и то в Бразилия.
Толкова са различни причините и следствията у нас и в Бразилия, че ми е смешно с аналогиите, които правиш и изводите, които се опитваш да извадиш.
Разбирам какво искаш да ми кажеш, но то не се отразява в скалата на собствените ми ценности. И това не е обидно или пък изненадващо, а напълно нормално.
Бих спорил с удоволствие с теб в нормално русло, ако излезиш от рамките на тъпите кумънизки скрижали, затова и реагирам като бат`ти Велко.

Накрая - Да живее Дилма Русев - нашето момиче!
цитирай
15. vencivaleri1951 - Първо жена президент в Латинска Америка си е събитие от всякъде.
02.11.2010 14:56
nicodima написа:
Има нещо стихийно и безмозъчно в тези латинопартизани, които после стават министри. И много се стреснах от този принудителен отказ от наследството на брат и Любен, което само по себе си е един вид алчност и дребнавост...
Тя се е отчуждила докрай от българските си корени, така че не виждам защо е този ентусиазъм, който битува по страниците на пресата и телевизионните новини.
Една родена в Бразилия и живяла целия си живот там бразилка, става президент на страната си - какво извънредно има?!


Това , че има българска жилка е факт и се споменава във всички световни медии. Колкото и чудно да ви изглежда но тя ни направи по известни отколкото всичките ни премиери и президенти след 10ти вкупом взети.:))) Каква е след това и разликата мужду да кажем френските, италианските партизани да кажем и тези на бразилците. Въобще хунтите в Л Америка са си профашистки и за разлика от тези в Италия и Германия идват не через избори , а с кървави преврати. Всички права и свободи са под запрещение...Какво имостава на на свободомислещите да правят освен да хванат оръжието. Гораните в България също са гонени като бандити, но Борис ще каже, чеса патриоти. Терористи са според него само тези с ливи убеждения:))) Или както казваш един президент за Нуриега-Негодник, но наш негодник...
цитирай
16. boristodorov56 - 15. vencivaleri1951
02.11.2010 15:38
Горяните не са шумкари и мандраджии!
Познавах един горянин от Карлово - Ботьо Чобалиев , бяхме колеги във ВРЗ - бог да го прости.Бил съм в тях на гости. Пил съм от ракията му. Ял съм храната му.
Не помня да е казвал да е убивал хора.
Въобще ти чувал ли си за мерзки престъпления на горяните, подобни на тези на червените нехранимайковци - Жабокрек напр.
Разликата е, че еднита са се борили в интерес на чужда държава и им се е плащало със съвесткки рубли(обърнати предведливо във футнове, долари и т.н.), а другите са се борили срещу комунизма и в защита на имотите, жените и бъдещето си. Историята доказа, че справедлива е била борбата на горяните, а не на шумкарите.
Освен това няма нищо общо в антифашизма на френци и италианци с този на просъветските бандити, които започват борбата против България на другия ден след като Германия напада съюзника си СССР. Не преигравай с глупостта да ни обясняваш историята.
цитирай
17. vencivaleri1951 - Борисе не е необходимо да се променяш...
02.11.2010 15:52
Така или иначе - нито искам, нито мога да се променя заради боркиня за Купата на съветската армия .

Ти си си ляв от всякъде:))) Ако е беше родил пез двадесетте щеше да си комуне. Ти пак си , но не го осъзнаваш. Не знам дали си чел Маркузе или някой от навите последователи на Мракс. Те признават/че потреблението и жаждата за още и още е лишила работническата класа от революционната и същност.Друг прочит на " Битието определя съзнанието" че обществото е станало безкласово/и с право/ в смисъла който влага Маркс. Те смятат/и пак с право/, че двигател на промените са маргиналите/малцинствата вразвитите държави и третия свят-Латинска Америка, Азия, Арабския свят/ и авангардистите/тук причислявам теб/ Спомни си само как преди години у нас върхушката се противопоставяше на рока да кажем. Битълс, Стонс бяха проводици на загниващия капитализъм, а на Запад точно обратното-бяха едва ли не обвинявани в комуниъм. Да ти припомня ли, че изгониха битълс от Щатите под предлог , че не могат да гарантират сигурността им. Световния джандарм не може да опази една банда..хайде де??? Ти с право се възмущаваш от "червената" олигархия. Аз също, но просто аз съм четейки Маркс, а и историята съм разбрал, че бандита няма цвят, няма родина. Имено авангардистите/те са неподкупни/ са една от най големите заплахи за статуквото защото разбиват всевъзможни стериотипи и статуква. Другата заплаха са малцинствата и третия свят защото те по принцип няма какво да губят/дори и окови си нямат:(/ и винаги могат да повлекат със себе си когото и да е. Като првило бунтарите Боре винаги са от ляво....Едно ръководство което се задържи дълго във властта може да се нарича и комунистическо винаги стои от дясно. Не напразно Станишев и компания направиха най либералните стъпки от 10 години насам.
цитирай
18. анонимен - Дилма Русев-НАШЕТО момиче!?
02.11.2010 16:15
Това си е направо върха на комплексарщината!Направо нямам думи!!!
цитирай
19. анонимен - Б - Б
02.11.2010 16:22
МАЙ НИ ИЗЛЕЗЕ КЪСМЕТА ! Негласно бяхме Руска република , а сега съвсем глано можем да си станем Бразилски щат !!!!!!!!!! При население от 180 милиона това 7-8 милиона , ма няма да ни почувстват ! А колко си приличаме , не е истина - то циганите са ни таман ,като бразилци ! Тнцувални сме ,само дето носиите ни ,не си приличат с карнавалните им одежди , но .......... нищо ,на ритъм го докарваме , ще свалим туй ,онуй и готово ..........ми чалга девойките го докарват на визия ..... и готови сме ......... имаме си мафия , кондрабанда ,комунисти ,мизерия - абе всичко ни е наред .......... ВЗЕМИ НИ, МАЙКО ДИЛМА !!! ЕДНА КРЪВ ТЕЧЕ В ЖИЛИТЕ НИ
цитирай
20. анонимен - Айдушката българска кръв
02.11.2010 17:07
Дилма си е чиста българка- тя си е истински айдучага.
цитирай
21. анонимен - AGENTI NA KOMINTERNA -MRUSNI KOMUNISTI4ESKI 4ERVENI GNIDI
02.11.2010 17:52
TOVA E POLOJENIETO I ELISAVETA OBIGRANA DONOSNIK NA DC I KGB NOMERA:) A PARITE SA OTISHLI V KREMUL TO E IASNO:)
цитирай
22. vmir - Хайдутлука и шуробаджанащината над всичко!!!
02.11.2010 17:59
цитирай
23. vencivaleri1951 - Виж Борисе това е дълъг разговор.
02.11.2010 18:07
boristodorov56 написа:
Горяните не са шумкари и мандраджии!
Познавах един горянин от Карлово - Ботьо Чобалиев , бяхме колеги във ВРЗ - бог да го прости.Бил съм в тях на гости. Пил съм от ракията му. Ял съм храната му.
Не помня да е казвал да е убивал хора.
Въобще ти чувал ли си за мерзки престъпления на горяните, подобни на тези на червените нехранимайковци - Жабокрек напр.
Разликата е, че еднита са се борили в интерес на чужда държава и им се е плащало със съвесткки рубли(обърнати предведливо във футнове, долари и т.н.), а другите са се борили срещу комунизма и в защита на имотите, жените и бъдещето си. Историята доказа, че справедлива е била борбата на горяните, а не на шумкарите.
Освен това няма нищо общо в антифашизма на френци и италианци с този на просъветските бандити, които започват борбата против България на другия ден след като Германия напада съюзника си СССР. Не преигравай с глупостта да ни обясняваш историята.


Много малко от партизаните са в България по време на изтъпленията след 9 ти. Повечето отиват доброволци на фронта като политкомисари и проче... Аз имам пък приятел/ Вечеслав Тунев-беше директор на радиото при Виденов/ на когото баща му го убиват именно горяните. Директор е на горско стопанство и отишъл да говори с тях, че е безмислено да продължават да се противопоставят, че има Ялта и никой няма да им помогне/те са мислели чеАнглия, Щатите.../...Убеват и него и шофьора му. Той е отишъл да спаси изтребването им като е спрял преди това милиция и войска. Бил у фактор във вашия/пловдивския / край. Всякакви истории има Борисе. В болшинството младите хора се хващат в революционните начинания не , от корист, не от някаква осмислена идеология, а по зова на сърцето. И от едната , и от другата страна. Можеш ли да обвиниш хилядите младежи, студенти че докараха тези вампири във властта /защото те дойдоха на гърбовете на тяхната невинност/ след 10ти. На девети е било същото-наивниците са били същите-модата друга.
цитирай
24. mamkamu - +
02.11.2010 18:08
Аз вече писах някъде, че хич не ми дреме, кой ще стане президент на Бразилия, защото избора беше стеснен м-у Работническата и Социалдемократическата партии. Но ако трябваше да избирам, май социал-демократът ми беше по-насърце. Бивши партизани и бойци могат да породят в мен само притеснение :) Най-малкото!

Колкото до обира, по-скоро бих оправдал Дилма, защото все пак структурите към които тя е принадлежала са се борели с едно нелегитимно управление, каквото е представлявала военната диктатура, колкото и мека да е била според латиноамериканските традиции. Друг е въпроса, че винаги срещу една тоталитарна власт най-много се борят с оръжие в ръка други тоталитаристи. Но това е съвсем естествено за такива идеологии, които проповядват, че с оръжие всичко може да се постигне.

Всъщност терминът "Бразилско икономическо чудо" започна да се използва още по времето на военната диктатура. После, след една изживяна криза, социал-демократите изправят Бразилия на крака, когато военните мирно и тихо се оттеглят.

Най интересното е, че политиката на Работническата партия в последните години взе да заприличва на дясна, а не на комунистическа. За това чуждестранните инвестиции там набъбнаха в пъти... Което и доведе до сегашното бразилско "икономическо чудо". За туй Дилма трябва да внимава много да не залита в много-много в ляво, защото инвестициите ще се изпарят със скоростта, с която са дошли и после бразилците ще го ударят на една гладна самба.

Интересното е, че в Бразилия няма нито една що годе популярна истински дясна партия, но това е съвсем нормално за региона, предвид нивото на образованост на местното население. По това съвсем приличат на нас :)
цитирай
25. анонимен - Готините момичета на Pepsi 300 (2) http://vbox7.com/play:2af60ea5
02.11.2010 18:42
Готините момичета на Pepsi 300 (2) http://vbox7.com/play:2af60ea5
цитирай
26. lado - Е, сега вместо да идват от Стамбул ...
02.11.2010 19:15
Е, сега вместо да идват от Стамбул турски изселници за изборите и да се чудят как да гласуват едновременно на 5 места, и то за ДПС и БКП , червените ще шарят за бразилци. Осен ако немедлено не дадат акъл на циганите при преброяването да се пишат кариоки. Не е забранено.
цитирай
27. ok3223 - ...И ТЕЛЕТАТА СТАНАХА ВОЛОВЕ.
02.11.2010 19:56
Четох с насмешка излиянията на отбор от кандидат пациенти на Фройд, като интелекти и психика. Полубългарка става президент на една от най-интересните страни в света; 4-та по големина, 5-та по икономическа мощ, с една от най-успешните, динамични и модерни икономики, гигант във всяко едно отношение. Като големи заслуги това да се случи има тя, затова я избират бразилците. А тук прнебрежително- снизходително комплексари не благоволяват да се зарадват...ПАТОЛОГИЯ БЪЛГАРСКА.
От недостиг на ум не оценяват случилото се.
Нещо послъгваш мамкаму. Хунтата докара Бразилия до просешка тояга, увисна във въздуха и умря кротко. Това което е днес Бразилия е заслуга на отиващия си президент Инасиу Лула, и ръководена от него "Партия на трудещите се". На никой друг. На водената от него политика, като една от най-способните му помощнички е нашата полубългарка. Затава я посочва за негова наследничка. Отива си след 2 най-успешни мандата и след 80% одобрение на 8 год. му управление,като осъществява чудото с БРАЗИЛИЯ. Амер. президент наскоро го нарече най-успешния и популярен политик във света.
Излиза, че и леви държвници и политици могат да осъществяват с невиждани темпове чудеса в икономиката. Бразилия и Китай са пример за всички страни в света.
цитирай
28. анонимен - ok3223, виждаме ги - едни и същи, ...
02.11.2010 20:25
ok3223, виждаме ги - едни и същи, едно и също пишат, все им е криво, все нещо мърморят. Досада. Не бива да обобщаваме за целия народ мнението на 5-6 изключения.
цитирай
29. mamkamu - @ ok3223
02.11.2010 20:28
Послъгвам, друг път! Ако внимателно си прочел коментара ми, щеше да разбереш, кога е поставено началото на бразилския просперитет.

И ни най-малко не отричам заслугата на патрона на Дилма и неговата партия. Знам, че те са в основата на последния бум в тази страна. Но това стана, защото се раделиха с някои свои марксистки виждания. Това не можеш да го отречеш...
цитирай
30. анонимен - Икономист
02.11.2010 20:57
Какво се секирате за Дилма и Бразилия бе многознайковци?Сещате ли се за БРИК?За сведение на изпращачите на последните им капки акъл това е икономически съюз Бразилия, Русия,Индия и Китай.Кой сега е номер 1.?Вие гледайте чудната метаморфоза на Доктор,Генерал,Премиера Борисов,който се присети ни в клин,ни в ръкав за руските пазари.Откри,че в Москва се пият "милиони литри минерална вода" и сами сме загубили руските пазари,които сме маркетирали,разработили и после отстъпили на други.
Ей го на,Путин иде на оперативка при Бойко,да си говорят как няма да правят Белене ,Южен поток и Бургас-Александропулис.И Володя ще предава опита от БАМ как се строят магистрали.Всички противници на ГЕРБ в пандиза и вместо да излежават присъди да отбиват трудова повинност на магистрала "Тракия".По отворените ще ги назначат за "магистралки"по време на прибирането на гастарбайтерите към Турция.Те ще докарват валута по второ направление.Така ще тръгне и здравната реформа,щото ще се изсипят едни евро пари за профилактика на СПИН.Конкрачулейшън Борисофф!Паздравления товаришч Барисав!
цитирай
31. razkazvachka - Хаха! Челен опит!
02.11.2010 22:07
Отивам да правя стратегия за обиране на банка - ама при тази инфлация май ще трябва да са повечко:)))
цитирай
32. atila - Със всичко което каза г-н Борис Тодоров съм съгласен и го подкрепям напълно...
02.11.2010 23:04
boristodorov56 написа:
Да живее Дилма Русев - дето пращала на брат си от крадените чужди пари!


Със всичко което каза г-н Борис Тодоров съм съгласен и го подкрепям напълно.

Ако поне една трета, а не една пета изминат пътя на България през комунистическият ад, латино-левичарите, който както се вижда са си страшно заблудени романтици, ако поне един техен комунист измине през голготата Белене или Ловеч Карерата и след това да яде милиционерските палки, ей така профелактично за страх, за да може да се пази лозето, тогава разните му там богати лекета, разглезени мамини студентчета с леви резби и наркоманчета, където гладни не са лягали, много набързо ще завикат за военната им диктатура да ги отърва от комунстическото зло, ама поговорката СИТ НА ГЛАДЕН НЕВЯРВА, е адски много правилна.

И им трябва наистина на тези латино-малоумници, една тиранична комунистическа диктатура, ала Сталин и неговите Архипелаг Гулаци, че да им уветрят напълно главите от комунистическата отрова на разните му там латино-леви романтици, която както се вижда, сега им се услажда на разните бразило-латино американски дрисльовци, а на Китайските граждани, преследвани от точно същите комунистически хунвейбини от Отдел 610, заради убежденията си, ги избиват и сега и сега като мухи из затворите и лагерите на комунистически Китай, за да им вземат органите за продан, на тях да вървят и да им хвалят комунизма колко е печеливш и хуманен.

Там да ходят и да си избират комунистически престъпници за президенти, грабили хората, а сега ми се възползват от тези си типично разбойнически действия, за да си вадят реклама и да ми стават президенти отрепките след това.

На тези хора в Китай от Фалун Гонг, никак не им е до романтика, а тези пешлемета се радват на комунистически кръволоци.

Ама КОЙТО КАКВОТО СИ НАПРАВИ, ЗА СЕБЕ СИ ГО ПРАВИ и никой не му е виновен за собствената му неуправия.
Ама до като не изпати човек не му се вярва, а след това пак не е виновен че не е слушал патило, а е слушал старило.
цитирай
33. atila - Като много ми хвалят една държава че е бурно развиваща се, веднага се сещам за предостяща икономическа катастрофа и разочаорвание.
02.11.2010 23:23
ok3223 написа:
Бразилия и Китай са пример за всички страни в света.


И точно Китай ли даваш за пример за бързо разиваща се икономика? като на 70% стоките са произвеждани от затворници и противници на комунистическият режим, затворени в трудови лагери, за да не пречат на комунистите да забогатяват на гърба на милионите бедняци из Китайските провинции, работещи за 1/2 долара на ден.

А специално за Бразилия, приятел. Вземи и изгледай филма Елитен Отряд и нека тогава да говорим за икономически растеж.

10% ултра богати, а другите 90% ултра бедни и като размислиш демагогията на комунистическата идеология и доктрина да влиза дори и в противоречие със самата себе си доктрина, само и само да привлича най-маргиналната част на едно общество, бедняците, Бразилските бедняци най-добре си избират хора като Дилма Русева и се чудят защо пропаста бедни богати става непреодолима, но и въпреки всичко си я избират подобна комунистическа терористка и рекетьорка.

Ей, ама като говорите поне правете разрез на нещата за да се види все пак дали са толкова успешни тези прехвалени ваши развиващи се държави. Като много ми хвалят една държава че е бурно развиваща се, веднага се сещам за предостяща икономическа катастрофа и разочаорвание.

Така беше и преди 10.11.1989 г. тук в Абсурдиния. Социалистическата икономика бележеше невиждани ръстове според официозите тогава в. Разбойническо дело и в. Мързел (Труд), а след това съвсем други се оказаха нещата, че всичко е една фасада, за да се скрие срива на икономиката.

Така че ЩЕ ПОЖИВЕЕМ И ЩЕ ВИДИМ, ВЕЛИКАТА РЕКА ЯНДЗЪ, КАКЪВ ВМИРИСАН ТРУП ЩЕ НИ ДОВЛЕЧЕ, с тези комунистически тигри във власта на държави, традиционно свързани със Капиталистическата система.
цитирай
34. анонимен - Икономист
03.11.2010 07:22
Ето такива като г-н atila,който черпят икономическите си познания от филми и дипломите им са преписани от "Дискавъри Травел",са експертите и служителите на сегашното правителство.Те влачейки ни по великата магистрала "Тракия" ще ни довлекат до просперитет!
цитирай
35. ok3223 - И ТЕЛЕТО СТАНА ВОЛ...
03.11.2010 09:08
Атила, Атила, името те афишира на 100%.
(0 знания + нула подготовка + 0 логика) по 0 интелект=00000000
Това е математическа логика, а тя оперира с математически(абсолютни) истини.
ТУК ГРЕШКИ НЯМА. МАТЕМАТИКА
цитирай
36. анонимен - Плюнчене за..нищо.
03.11.2010 13:39
Някаква интернационалистка станала президент на Бразилия. Баща и бил българин?!
Комунистите нямат родина. Майка им е москва, баща им е евреин. Това са те...та какво толкова сте се заплюнчили за тази вилма...да им е честита на бразилците, мен лично тя вълнува...само ми е интересно, колко време след избора и, бразилците ще почнат да търсят бразилски Пиночет;)
цитирай
37. vencivaleri1951 - Бащата никога не е сигурен...:)))
03.11.2010 14:13
анонимен написа:
Някаква интернационалистка станала президент на Бразилия. Баща и бил българин?!
Комунистите нямат родина. Майка им е москва, баща им е евреин. Това са те...та какво толкова сте се заплюнчили за тази вилма...да им е честита на бразилците, мен лично тя вълнува...само ми е интересно, колко време след избора и, бразилците ще почнат да търсят бразилски Пиночет;)


Така, че е важна майката. Ето Боце също разбра тази истина и ще кара вода за "Златоглавата" и проекти, проекти...
цитирай
38. atila - Очаквам сериозни аргументи, а не квалификации за непригодност...
03.11.2010 16:38
ok3223 написа:
Атила, Атила, името те афишира на 100%.
(0 знания + нула подготовка + 0 логика) по 0 интелект=00000000
Това е математическа логика, а тя оперира с математически(абсолютни) истини.
ТУК ГРЕШКИ НЯМА. МАТЕМАТИКА


Пич, очаквам сериозни аргументи на това което го говоря, а не математически аргументи за непригодност на един или друг индивид и неговот развитие. Защото не каналите Дискъвъри или филмите излъчвани в прайм тайма на ефирните телевизии ми формират възгледите, а суровата реалност подплатена с доста солидна аргументировка от писменна и звукова инфорамция, която е от ясна по ясна.

Обориме ако обичаш за това което го казвам за Китай и Бразилия, а не ми минавай с архайчните ви аргументи за нулевият интелект или психичните неиздадени диагнози, от хора с не медицинско образувание. Това вече го знам. Дай нещо ново насреща като аргументация.

Защото нулевата ми логика смятам да я подплатя със малко линкове към двете инак бурно развиващи се държави, за да видим дали пък този техен т.н. успех не се крие зад страданието на милиони хора, имали нещастието да се окажат в това неизгодно положение да робуват за 1/2 долара на ден или направо да си го кажем, да работят затворническа ангария на хора, който инак в платформите и идеологиите им лицемерно се обявяват зад този начин на робски труд и поведение работодател/работник, но инак не се претисняват да използват безплатната работна ръка.

Ето една нулева логика "Реален социализъм в действие" - ( http://www.extremecentrepoint.com/?p=6406 ) Хопааа и ето още една моя нулева логика - "Тъмната страна на китайския възход" ( http://www.mediatimesreview.com/may06/DarkSideChina.php ) Просто е човече, опровергай ги тези неща. Ако мен не искаш да слушаш, то опровергай тези мои аргументи, писани от съвсем различни хора от мен, много по умни и по интелегентни, като аз няма интелект, достатачен за да ти докаже всъшност, зад просперитета на тези икономики какво стой в дъното долу.

Чакай сега за Бразилия да поговорим. Хайде сега да видим икономическата мощ на Бразилия на какво се дължи. На арогантна, гангстерска престъпност - "Най-малко десет души загинаха в Бразилия" - ( http://news.bpost.bg/printarticle.php?id=9195 ) За сегашният икономически възход на Бразилия се крие пак робският труд, както в миналото - "Империализмът и робството" - ( http://kaka-cuuka.com/2644 ) така и сега е в съврменноста. Бразилия между впрочем е последната държава в света която е забранила робският труд. Но това и най-малко не означава че във съвременноста, робският труд не се прилага в по нови версии и форми.

Така че зад успелите т.н. държави матиматически ми приятелю, се крие страданието на милиони икономически роби, за да просперира една малка част на даденото общество, падащо дори под 10% а бедняците се разширяват като балон над 90% А за филма Елитен отряд, не случайно ти го дадох за пример, за да се види криминогенната обстановка в Бразилските гета и фавели. И да сметне човек всъшност 90% от Бразилското общество в какво живее и с какво се налага да се съобразява, със криминални престъпници, с леви убеждения.

Изглежда че аргументите са ми доста, хайде сега и ти дай аргументи за да ги сравним с моите, за икономическите чудеса на традиционно робовладелски държави като Бразилия и Китай, че дори и в момента робството съществува в Китай под формата на лагеристи и политически затворнци.

Тогава за какво си говорим? за една съврменна робовладелска демагогия и риторика, използвана от защитниците на системи доказали се че са си дивашки и варварски, като самите защитници произлизат от тази същата система на богатство и контрол, за да си запази статуковото придобито чрез грабеж и насилие.
Та тя самата Дилма Русева сами си го принзава че е ръководила ограбване на някакъв нещастен богаташ, принадлежал към военната им хунта, а не чрез честен труд, както се опитват да се изчистят мнозината комунистически сега капиталисти в BG например че и в Бразилия дори. Че всичко го били постигнали по Рокфелеровски, продали една ябълка и взели че забогатели.

Хайде тези приказки за лека нощ деца да ги приказвате на хората все още вярващи ви, а не на хората препатили от тези който сега искат да минат за хуманитаристите на света. Но за да не бъда за пореден път голословен! публикувам един последен линк към развитата Китайска държава, как се отнасят със противниците си. И нека след това пак да съм празнодумен и логиката ми да е на нула. "Изтезания и арест не сломяват духа на китайска учителка" - ( http://www.epochtimes-bg.com/2010-03/2010-11-02_01_d.html ) С тези ми линкови доказателства, смятам че дадох ясно доказателство за нулевата ми логика. Поздрави от atila.
цитирай
39. atila - Научете се да правите разрез на обстоятелствата, за да не звучите пропагандно...
03.11.2010 16:51
анонимен написа:
Ето такива като г-н atila,който черпят икономическите си познания от филми и дипломите им са преписани от "Дискавъри Травел",са експертите и служителите на сегашното правителство.Те влачейки ни по великата магистрала "Тракия" ще ни довлекат до просперитет!


Г-н или Д-р Икономист трябва да ви наричам. Ако следваме логиката на прехода от комунистическо към пазарно общество, то повярвай ми, тогава че икономиката ни никога няма да се събуди от летаргичният сън в който е заспала.

Защото май не разбираш че в България който се опита да върши честна търговска дейност, веднага влиза в черните списъци на онази червена мафия, която е обсебила икономиката на България сега.

Не става само на приказки да си просперираме икономиката, а става с реални действия. Но хайде ти ми отговори тези реални действия как могат да се осъществят? при факта че насреща ти стоят предварително поставени олигарси, от службите на комунистическата партия ДС спъващи всяка инициатива на човек, за да няма противници на режима на комунистите под каквато и да е форма, а инак си говорим за икономически просперитет.

Ти тези паразити който разполагат с икономическиата мощ, да си строят дворци за сметка на бедняците ги имаш за просперираща икономика, то тогава живи сме измерли от глад. Китай и Бразилия са идеалният пример в този случай на дълбоко разделение на обществото от крайно бедно мнозинство, до крайно богати малцинство.

Пак ви го казвам, научете се да правите разрез на обстоятелствата, за да не звучите пропагандно, защото точно сега така звучите.
цитирай
40. boristodorov56 - Атила е безкрайно прав, но с инто...
03.11.2010 19:12
Атила е безкрайно прав,

но с интоксикираните с доктринерство трудно се спори.
цитирай
41. vencivaleri1951 - Атила въобще не е прав
03.11.2010 19:43
boristodorov56 написа:
Атила е безкрайно прав,

но с интоксикираните с доктринерство трудно се спори.


Говори с клишета. Иска факти ето му
-Годишен доход в китай -6700долара/при доста по висока покупателна способност отколкото в нас / при нас е около 3000/заплати, пенсии, обезщетения/
-Детска смъртност-6,4 /1000; 4,8 за скандинавските страни; към 8 за Сащ, Над 14 за българия
-Ср продължителност на живата над 75години при 72 за България, 77 за Европа
Нямам време , но ако погледнем разходите за наука, образование , здравоопазване в Китай спрямо това което вкарваме ние ще плачеме да сме роби в Китай. За Блазилия нямам поглед в детайли, но вглеждайки се в тенденцията през последното десетилетие, чястото което зае като икономика и амбициозните планове които си поставя и за тяпхната робия ще плачеме. Това е страна с много голям ресурс/хора, територия, надземни и подземни активи.../ и с много голяма амбиция. Това има предвид Маркузе когато говори за "Третия свят" като двигател за еволюционни, а и революционни промени. Като прибавим и разкрепостеността на нацията/авангардизъм/ става като по учебник за теорията му. Хайде да свършвам за не те интоксирам и теб:)))
цитирай
42. анонимен - Икономист до atila
03.11.2010 19:50
Господине, Вие ли сте този, който в антетката на блога си призовавате за свободно изказване на мнения и съответно уважение към различията им? Като чета назидателният Ви, менторски тон и категоричният императив на крайна инстанция, почвам да мисля, че сте як само там където можете да триете.
Разликата между мен и Вас е поне 25-30 г.Бил съм добре и при Жан и при Иван и при Симеон и при Сергей, не съм зле и при Бойко. Надявам се така и да продължавам да бъда.Просто си имам свой бизнес, разчитам на себе си и ме боли за моралните и етични определения на всички организми от първичния бульон, напъващи се да ми дават тон в живота.
Въобще няма да се впускам в спорове с Вас, въпреки голямото Ви желание.Вашите доводи, аргументи и примери са заразени с фактолотична и емперична недостатъчност.Архаичните Ви идеологеми и клишета могат да предизвикат на спор с Вас някой второкласник.Оставям на страна не уважението, при което смесвате учтивата с неучтива форма на "Ви" /пише се с главна буква/ и "ти".Няма да се спирам подробно, на това, че преди да се научи човек да прави разрези на обстоятелства и структурни анализи, следва да научи лексиката и граматиката, което не личи много от Вашият пост №39.Същественни са и препинателните знаци и други дреболии, които се учат даже в СПТУ. В същност, великодушно Ви оставям с чувството на силен.Знаете ли, че когато искате меко да квалифицирате глупеца, за да не се сърди, казвате му, че е много силен.Аз Ви напускам, защото имам привилегията да правя нещо, само до като ми е интересно или се забавлявам.В случая нито едно от двете неща не са на лице.
P.S. Желая Ви да живеете още дълго и щастливо и ще разберете,че нации,като Русия,Индия,Китай и Бразилия, които държат цено формиращи квоти на борсовите стоки:петрол,памук,стомана,пшеница,калайалуминий,каучук и около 40 % от дървесината в света, са тези които ще поръчват музиката.Защото и те като мен, са си самодостатъчни.
цитирай
43. atila - От къде си сигурен???
03.11.2010 21:34
vencivaleri1951 написа:
Говори с клишета. Иска факти ето му


От къде си сигурен и убеден? че тези статистически данни са самата истината. Не забравяй преди 10.11.1989 г. как се лъжеше за преизпълняване на плановата икономика, а след 1989 г. какво се оказа? че всичкото е било един фалшив мит за да се прикрие срива на соц. икономиката, но пропагандата тръбеше нещо съвсем друго за икономически растеж, както и между впрочем и сега се надуват същите фанфари за преуспяващи икономики, а ще им гледаме икономическите сейри, неименуемо в недалечно бъдеще.

Така че тези кухи данни съставено от нечии правителствен китайски комунистически сайт, можеш да си ги окачиш на рамка и да им се радваш, но да ми ги размахваш при все положението, че няма сериозна база за да им се вярва, като познаваме комунистическата алчна и престъпна природа на Китай, повярвай ми, че това се свежда до нула, което го представяш за сериозна аргументация.

А като толкова ти се робува на Китайските комунистически експлоататори, и Бразилските милиардерос, ами лесно е бе приятелю, ставаш отиваш, установяваш се в братският ти комунистически либерален Китай или Бразилия и работиш здраво за да докажеш думите си на практика, а не така на приказки.

Какво търсиш тук? ами върви там където смяташ че ще те оценят. Ама не, не ти стиска, защото усещаш че нещата не са наред, но както казва г-н Борис Тодоров! пуста му интоксикация с която са ви инжектирали комунистите през тези зловещи 45 - 50 г. твърдолинеен комунизъм и както се установява от мнение 42 дори, продължават да ви интоксикират за да ви държат вързани за собствената ви неспособност да не разсъждавате самостоятелно, че тогава ще им видите лъжите и заблудите.

За това като ви се живее в свещенната ви простота, живейте си, никой не ви пречи, но не пречете и не повличайте и останалите хора който пък те имат свойството да разсъждават със сърцето си, а не със емоциите си. Поздрави atila.
цитирай
44. atila - Вие сте хора който със сигурност гладни не сте лягали...
03.11.2010 22:47
анонимен написа:
Вашите доводи, аргументи и примери са заразени с фактолотична и емперична недостатъчност.Архаичните Ви идеологеми и клишета могат да предизвикат на спор с Вас някой второкласник.


За разлика другарю Икономист. Моите фактологични емперични недостатачности, който според думите ви са архайчни идеологеми и клишета, заради тези клишета са изпогинали над 100 милиона човешки души, само в комунистически Китай, за да прогресира сега тази тиранична държава, а за по света нямам реална представа колко са изпогиналите в името на тази икономическа комунистическа мощ, където забележете отрича частната собственост, а най-големите стопани на изборените от вас отрасли, са точно такива хора който проповядват едно, а вършат съвсем друго и както казвате, те поръчват музиката на падението им и вие им ръкопляскате и им се възхищавате в полета им надолу.

За разлика на клишета ми, хора са губели животите си, имотите си, цели родове и фамилии са били разбивани на хиляди и милиарди парченца, за да могат сега да се фукат типично като един второкласник с играчките си, разни философи като вас със благосъстоянието си.
Честно си го казвам! без никакво лично чувство да влагам в следващите ми думи, вие сте идеалното доказателство на това че най-големите пацифисти и защитници на бедняците и социално слабите както обичате да се изразявате в последно време, са точно богатите лекета като вас, забогатели неясно по какъв начин, при все е знайно кой в България може да си позволи да е богат.

Вие сте хора който със сигурност гладни не сте лягали и не знаете какво е това лишения, но инак изразявате силни позиции, срещу хората който издигат глас от низините на общественият релеф, за да си рърсят мястото под това слънце и всичкото това го правите, до тогава до като не ви скастрят хората позволили ви за да бъдете богати. Защото не слушатели ли, със сигурност вие богатите второкласници ще останете без спестяванията си и без богатсватата ви.

Лесно е да констатираш отстрани и да обвиняваш несъгласните със условията на живот, предлагани ни щедро от точно тези комунистически червени буржоа, но друго е да си част от тази икономическа реалност на милиони хора.

Мислите ли че същите държави който икономиките им са процъфтяващи благодарение на робският труд на милиони нещастници? че ще постигнат желаното спокойствие? Мислите ли че изобщо тези престъпници ще спят спокойно, освен ако не са надрусани, за да си харчат на воля парите? и да се наслаждават на наложниците си.

Аз не смятам така. Защото прекалено много се е насложило неравноправето по между отделните касти и икономически групи в много общества по света, че да си мислете че със трупаните кървави икономически богатства ще си откупят чистата съвест и че един ден няма да има едно справедливо наддигане на онеправданите потърпевши на същата тази икономическа химера, наречена проспериращи държави. Със всеки изминал ден, бедняците се множат като гъби след дъжд, а с това и паралелно се множи и трупаното и генерирано недоволство с години, че и с векове дори, сред това икономическо бедно мнозинство.

Рано или късно тези октоподи се разпадат и на тяхно място идват други още по мощни октоподи. И Римската империя е била могъща и непобедима и процъфтяваща Империя, но впоследствие на трупаните негативни тенденции сред варварските племена към римската алчност и икономическо-военна мощ, до какво се стига??? до фатален край на Римската държава и Империя.

Така че живеите си още със убеждението че със парите си ще промените нещо, пък след това да видим докъде ще се стигне.

И като за накрая! другарю Икономист. Съжалявам че ви нарушавам душевният ви комфорт със неразбраната ми препинателната ми лексика. Но както се установява че не ме познавате и не знаете за мен кой съм и защо съм!!! Макар че ако кеширате в Гугъл Името Мирослав Илиев Блажев - Атила или съкратено (atila) ще разберете все пак кой съм, аз не се крия.
Самоличноста ми е всеивестна в интернет пространството че и в медиите дори до преди година и половина, така че искам да подчертая както съм го подчертвал и мнозина пъти, на други който са ми отправяли подобни упреци за начинът ми на писане и на постройка на изреченията ми, аз не се влияя от лексикални и препинателни задължения, за да пиша както е по учебник. А се влияя от това как го пиша и какво искам да подчертая с написаното от мен по идентично мой си начин.

Пиша така за да бъда разпознаван че съм аз, както се казва пиша по свой си начин, за да не ме имитират както са го и правили мнозина пъти. Така че съжалявам за нарушеният ви комфорт другарю и приятно изкарване на отсъствието ви от блогосферата и да не се засичаме с лошо във блоговото пространство друг път, а да си говорим като едни културни и цивилизовани хора. Поздрави atila.
цитирай
45. boristodorov56 - За сведение на икономисти и ироници:
03.11.2010 22:49
- Брутният вътрешен продукт (БВП) на глава от населението:

- Китай - $ 5,300 (2007 г. )

- България - $ 11603 (2 007 г.)



Източник: - http://www.indexmundi.com/


Всеки, дори "бизнесмените", които са били добре при Т. Ж. , Ж.В. , И. К. , С.С., Б.Б. и так дальее - може да провери източника и да се изказва малко по-подготвен.

Тук няма гладни цигани, на които "бизнесмени" (с подарени възможности и канали по каналите на ДС) съдират кожите и менторски обясняват що требе да гасуват за кумънизите срещу две кебабчета и една бира и колко едри играчи са с готовата сдробена попара.

Дръжте се нормално и не наглейте!

След храна на човек му се повръща като чете подобна долнопробна наглост.

Без вие и извинение!
цитирай
46. atila - За най-големите оптимисти...
03.11.2010 23:08
И за най-големите оптимисти относно Китайската икономическа мощ, следният линк е доста звучна плесница.

Но нека за да си подплатя все пак думите ми за наддигането на световното недоволство със интернет линк, че съвсем във обозримо бъдеще, хората ще се вдигнат на един масиран бунт, неподвластен на никаква световна мафия, пък била тя еврейска, била тя комунистическа, икономическа и каквато си ще да е, но факта си остава факт неоспорим, за бъдещето икономическо недовослтво, инспирирано от арогантноста и цинизма на новите икономически субекти в световен мащаб.

Но в крайна сметка нека да надникнем зад Желязната Китайска завеса, която е спусната в Интернет! и да преценим дали пък китайците са толкова напреднали в технологиите, както се тупат в гърдите с икономическото си чудо.

Виж! за Японците мога да говоря че са напреднали в икономически план, но специално за Китай, следният линк е най-доброто доказателство, всъшност зад това малко икономическо чудо какво стой, една цензура и комунистическа пропаганда.

"Китай ще публикува примери за Запада, пробиващ през китайския контрол над Интернет" - http://www.epochtimes-bg.com/2010-03/2010-10-31_02_d.html
цитирай
47. ok3223 - Аве Атила
04.11.2010 05:14
многу пишеш. Да не си бивш "политработник" или народ. преставител. Они са тренирани много да думат и нищо да не казват.
Гледал си олимпиадаТА в Китай.Видя какво могат китйците. Показаха чудеса от организация и техника и обраха най-много медали.
Покрай кризата САЩ закъсаха ЯКО. Китайците помогнаха и ги спасиха от фалит, като купиха от тях държавни ценни книжа за около 2 трилиона долара. Помогнаха и японци, индиици, руснаци, бразилци и др., като купиха останалите. Ако не бяха те САЩ се сгромолясваха. В момента разполагат с резервен доларов ресурс според осведомени и пресата с още около 2 трилиона. Преди месец бяха в Гърция и изкупиха част от външния им дълг, да ги подпомогнат...
Каквато и електроника да потърсиш на най-високо ниво, където и да е по света ще се натъкнеш на произведено в Китай. ЕС и България са залети от кит.стоки с най-високо качество. Има и некачествена, произведена нелегално и внесена нелегално, която се продава хептен евтино. Китай се бори решително с тази контробанда и наказанията са много сурови. Мой племеник с група немци през юни това лято(живее и работи в Германия), по някаква тяхна програма бяха на опознавателна екскурзия цял месец в Китай.Ходиха къде ли не. Обиколиха стотици градове и села, пътували са по Янг-це с дни, със самолети, автобуси, кораби и тн. Останали са слисани от това, което са видяли. Възхитени, учудени. Подари ми два диска с около 800 снимки от там. Всичко не е идеално, както е навсякъде по света. Но се прави всичко бедността да се премахне. Около 3/4 от 1300 милиона китайци решително са си подобрили положението, като остават около 1/4 , 300 милиона, предимно в най-изостоналите селски райони, които са по-зле. Освободени са всякакви данъци и им се помага всякак да се оправят.
Тъпо и комплесарско.Полубъргарка става президент на велика страна, а тук галфони я клепат.Да изберат бразилците за пръв път жена за президент,тя трябва да Е И Е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ЧОВЕК...А там, както е в САЩ, президента е конституцонен.цар за 4 год. Хох
цитирай
48. анонимен - 47. А бре, ok3223!
04.11.2010 08:31
Язе пък съм чувял оти пропорцията е точно наопъки на посочената от теб.
Бате, казва че един циганин му разправял, че ядели хора у Америката. Най-напред негрите. Верно ли е? Байряк Бананата нъл беше искимос?
Аджамийче ми се видиш, но ке свекнеш да лъжеш кът Андро Лукианов.
цитирай
49. atila - Като така ви харесва да си живеете в свещенната заблуда че Китайците са цъфнали че и вързали, то нека така да е...
04.11.2010 16:32
ok3223 знаеш ли, тези ти доводи за проспериащ Китай, мога само да ги коментирам по следният омаловажаващ начин. Че единственно стават за пътеписи и ексуризии на туристи и за екскурзоводска реклама на комунистически бандитски Китай, но не и за сериозна тема на разговор. Защото честно ти казвам, зад всичкото това прозира китайската пропаганда и хора като вас, галениците на власта която си грижи за вас, за да не изпитвате трудности и остри нужди от опозиционно мислене и да сте и вечно лоялни и резултата е следният. Вие казвате едно, а реалноста е съвсем друга.

Мисля да спра да водя диалог с интоксикирани наркомани, дрогирани от комунистическият наркотик, а да започна да прилагам линкове като доказателство спрямо Китай специално, за да се види все пак дали е толкова е положението розово при тях както го рекламирете усилено.

"Студентски бунт в Китай" - http://www.marica.bg/show.php?id=37272#

"Годишнина от смъртоносни бунтове" - http://www.epochtimes-bg.com/NTDbg/2010/2010-07-19_02_v.html

"Факти около киберагресията срещу google" - http://www.capital.bg/shimg/oo_846238.jpg

"Проблемите в икономическите отношения между Китай и Германия" - http://geopolitica.eu/spisanie-geopolitika/520-germanskata-ikonomicheska-ekspanziya-v-aziya-

"Motorola обвини китайски конкурент в кражба" - http://www.economynews.bg/motorola-%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%B2-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0-news10844.html

"Училище за хакери беше закрито в Китай" - http://blog.speedcomputers.biz/2010/02/08/%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9/

Има още много линкове който доказват обратната страна на Китайската икономико-политическа монета, но да не ставам прекалено дълъг, оставям ви да им се насладите на Китайските ви дружки и да им се радвате на пропагандният им просперитет който и той се оказа краден от предимно Японски фирми и техни върхови технологии. Ама нейсе, като така ви харесва да си живеете в свещенната заблуда че Китайците са цъфнали че и вързали, то нека така да е. Но за трезвомислещите хора по света, ситуацията е по различна.
цитирай
50. анонимен - Радикалъ-Демократъ
04.11.2010 18:13
atila е много правъ за това което го казва и с двете си ръце го адмирирамъ. Не може икономиката ти да се основава и подържа от робският труд на милиони нещастни роби и да ти бъде успешна. Защото за едни е успешна, а за други е бич и истинско проклятие.

Хората който влизат и защитават комунистическата икономика на комунистически Китай, със сигурност са виртуални ченгета, съблюдаващи за чистотата на интернет пространството от опозиционно мислещи елементи, и своевременното им елемниране, за да си осигурят личният си комфортъ и на техните комунистически господари и мафиоти, който правят личната им икономика да бъде просперираща, а за останалото човечество, кучета го яли, те за тях не са хора.

Така че другари ченгета, хайде понапуснете все още свободната територия наречена интернетъ, за да не ставате за резилъ, както сте и станали. Не ни стигате в реалноста че ни задушавате по всевъможни начини, че и тук искате да ни задушите правото ни на глас. Хайде нема нужда от вас. И така сме си добре, другари милиционер-бизнесмени и иканамисти.
цитирай
51. bezkompromisno - От екипа: на г-н Георги Жеков - "Безкомпромисно"
04.11.2010 18:30
Изумително нагли са комунистите. Не стига че заради тях търпим вече 20 г. една перманентна икономическа криза, и постоянно сме на ръба на бедноста и социалната неравнопоставеност, доведена от точно същите комуно-икономически растежи, ами сега трябва пак да им слушаме и четем икономическите им анализи, как ми се захласват по икономики който са постигнати за сметка на милиони избити хора из лагерите и затворите на комунистическият свят, който Китай принадлежи вече 50 г. към тази човеконенавистна и брутална система на терор комунизма.

Световните комунисти са си направили един икономически билдербергски клуб и си мислят че по този начин ще затворят устата на опонетите си и техните потомци, който са ограбени от тях, а сега ми се фукат с кървавите си богатствата, пари и грабителски просперитет.

Колко жалко и пропаднало е тяхното чувство за вина!? че пак проявяват апетити да ръководят света със кървавите си капитали, заграбени от жертвите си със старите си тиранични и диктаторски методи и средства, само и само да са във власта.

Не знам автора на тази тема как го понася тези червени нищожества, осмилили се да пишат комунистическите си отрови тук в този негов блог, и изобщо в интернет.

Комунистите трябва да са по ниски от тревата, а вместо това с цялата си арогантност и наглост, се пъчат колко са преуспяли. Но за всичко си има време и тяхното време много е наближило, за да дават отговори за техните нескончаеми престъпления.

От екипа: на г-н Георги Жеков - "Безкомпромисно"
цитирай
52. анонимен - Икономист до Мирослав Илиев Блажев
04.11.2010 18:47
Аз г-н Блажев, не съм обидчив.Такива са слабите,безпомощни и несъстояли се хора.Всички квалификации от сорта на "леке" и други ме разчувстват и трогват.Видно е от написаното от Вас, че Вие сте един истински ляв atila, мразите богатите, с нетърпение чакате часа на новата революция при която ще изкормите новобогаташите,червените буржуа и да речеме есперантистите.
И на края, ще Ви помоля да не ми пишете "другарю".Аз другарите си подбирам внимателно и такива като Вас сред тях няма.
Да Ви помага Бог!
цитирай
53. atila - В голяма грешка си другарю Икономист...
04.11.2010 19:42
О о о о грешиш другари Икономист!!! и най-малко съм ляв, а може да се каже че съм десен демократ. Но това че визирам богаташите, визирам тази прослойка от едно общество, което с кражба и пладнешки грабеж са забогатели и си пускат авнагардите подобни на теб, да ходят и да размитата из форумите и блоговите за да няма опозиционно мислене, а само вярно на партията си майка послушници, който да робуват за благоденствието на една малка групичка хора, забогатели за сметка на милиони техни икономически роби.

А специално за слабоста и безпомощноста, не съм убеден дали аз съм слабият който си излагам аргументите с линкове и доста доказателства прилагам за да си подплатя думите, а май слабият си ти другарю Икономисте. Че нямайки какво да кажеш в защита на тезата си за просперитет и икономическо благополучие, прибягваш до старата изпитана школовка да раздаваш квалификации спрямо хората побеждаващи ви във словесен дуел със солидна аргументация.

Това на вас комунистите и левите вие слабоста! и безпогрешно човек може да ви различи сред мнозинството хора, че аргументите ви са диагнози и неясни опрделения изсмукани от пръстите ви, а не аргументи и факти, но слабият бил друг. Внушенията си ги оставете за други който ви се водят по акълите, но не си ги пробутваите на хората познаващи ви и кътните зъби.

Слабоста е привична за комунистите и левичарите, който за да си компенсират слабостите и безмпомощноста си в един дуел, прибягват до типично комунистическите си методи на забогатяване и контрол над човешкото съзнание, чрез финсовите си ресурси, влизайки в противоречие и разрез със самите себе си и собствените си утопични доктрини, но защомто казваш че аз съм слабият, макар да ти разбих илюзията на парченца, ами нека така да бъде другарю Икономист.
цитирай
54. анонимен - Икономист до г-н Блажев
04.11.2010 20:21
Трогатели са писмовните Ви напъни.Види се,че сте изкушен от епистоларния жанр.Пишете си на здраве.Но за умрелия у Вас селкор - дописник от Сивлииво,много Ви е къс фитила.Ако искате можете да ми викате освен комунист,Бирлибан,Скрудж Макдаг, хипопотам,бендикс или каквото друго роди болното Ви въображение.От това нищо няма да се промени.Вие ще си останете там където сте.Характерно за най-низшите същества в редицата на хранителната верига е агресивността.
Радвам се че Ви действам като храната в онзи знаков опит с кучето на Павлов.Има дразнител - има слюноотделяне.
Колкото до моите илюзии - бъркате.Единственното, което нямам е илюзии.Хемороиди имам,нокторезачка имам,иригатор имам - илюзии нямам.Такива илитерати,като Вас разбиват ,само собствените си илюзии и на края финализират излишният си живот със самосъжаление и алкохолизъм.Пазете се защото личи ,че ръцете Ви треперят при писане.
И да Ви разкрия малка тайна.Аз освен авангарда съм и хегемона!
цитирай
55. atila - Другарю хегемоно-комунист, ами пожелавам ти приятно потъване и по безшумно бълбукане...
04.11.2010 20:31
анонимен написа:
Радвам се че Ви действам като храната в онзи знаков опит с кучето на Павлов. И да Ви разкрия малка тайна.Аз освен авангарда съм и хегемона!


Не си нито първият, няма да бъдеш и последният който да се опитва да измисли нещо по различно от това да се изфука и да надскочи себе си, със напъните си да уязви по умният и по интелегентният, със жалките си опити да словосъчетае изречения, за да надговори опонета си, а всъшност потъва като удавник в тресавището на живота, но крещящ че другите потъвали. Каква пиета, да гледаш потъващи в собствената си кал, но да се стремят другите да ги потопят за да се измъкнат те от тинята.

Другарю хегемоно-комунист, ами пожелавам ти приятно потъване и по безшумно бълбукане, защото няма нужда от агресивна шумна агония, каквото е твоята емоционална агония например.
цитирай
56. анонимен - Икономист
04.11.2010 20:38
Лека нощ.Ако си вечерял Атила.Че гладен спи ли се?Цяла нощ ще се пънеш над китайският си чекрък.
цитирай
57. atila - Божеее колко мъка по този свят...
04.11.2010 21:24
Аха, стана ясно вече кой си Икономисте. Мавърче (mav) и до тук ли се дотътри миризливият задник пишещ под псевдонима Икономист бе. Сега и и Икономист ли стана. Божеее колко мъка по този свят, че си допуснал такива клети същества да се мъчат като грешни дяволи, че и другите да мъчат.
цитирай
58. анонимен - mav
04.11.2010 22:37
atila! мога да те уверя че въпросният mav съм аз и не съм лицето Татяна Борисова от Русе, с което преди време водихме диспути по множество теми във форуми и новинарски сайтове, и от тогава оказвайки се неспособна въпросната Татяна да ме опонира, взе да пише от мое име, правейки си сурогатни акаунти и представяйки се дори и от мое име, Мирослав се казвам и аз, и съм от София, така че не се връзвай на тази безкрайно подла и коварна жена, с психични отклонения, представяща се за много лица, защото никой не иска да комуникира с нея дори и в реалноста, и за това в интернет компенсира психичният си недостак със свръх активноста си. Казвам ти го това за да те осведомя да не се водиш по свирката на въпросното лице Татяна, и да си вадиш погрешни заключения за мен. Поздрави от мен, истинският Maverick за по накратко (mav)
цитирай
59. atila - Охааа, сега въпросната mav комунистическа другарка на какво ще я правя...
04.11.2010 22:45
Maverick ако е така както казваш, е не бях го знаел това братче и до сега си отнесъл от мен една камара упреци, къде от къде от солени по солени, а работата е била такава.

Знаеш ли! странно? преди време си пишех в скайпи чат с една Татяна от Русе, и наистина ако е тя, казвам ти, пълна нещастница и лицемерка е. Дори и имам нейни снимки, но не знам дали за едно и също лице говорим.

Все пак ти благодаря за инфото. Ей, да влезнеш в блог на друг човек и да научиш тези подробности. Охааа, сега въпросната mav комунистическа другарка на какво ще я правя, че свят ще и се извие. Верицата и разнолика...
цитирай
60. ok3223 - И ТЕЛЕТО СТАНА ВОЛ...
05.11.2010 05:54
Абе Атилчо.Като грамофонплоча си. Много приказки с ниско качество, и повторки, тавтология,повторки с нищо ново.
Линковете ти са с нула достоверност и качество. В нета има платени и обслужвани от службите( на... айде сещай се чии са и кой плаща музиката)сайтове, където обучени и добре платени дезинформатори просвещават такива като теб; колко зле са китайци, бразилци, чилиицци и пр.,народите в държавите, където на власт са леви правителства.
И колко щастливи са тези, които са водени за носа от десни и ултра десни правителства, където властват капиталът и милионерите. Те, милиардерите и милионерите, винаги са се грижили не за свойте печалби и само за тях, а за щастието и благаденствието на народа, за бедните и нуждаещике се, за унизените и онеправданите на този свят, които са 80% от населението на света.
Защото са истински християни и Господ и евангелията го искат от тях.
Пънеш се и пишеш глупости, защото ти плащат като наемник, или не си прогледнал още.
Много станахти наемниците беей.
цитирай
61. анонимен - Икономист
05.11.2010 07:42
Бедний и жалкий атила!Халюцинираш!Почнаха да ти се привиждат Маври.Да нямаш сексуален комплекс от черни мъже упражнили някакъв вид насилие спрямо част от теб. В главата ти препускат хуни за, чийто вожд си се представяш.По полекичка.Това само в къщи в Сивлииво вечер под юргана.Иначи ще те,както обичаш да казваш, "изолират".Има такива специални заведения,където ще сте заедно с един - два Наполеона,някой Чингиз Хан, а вероятно е да има и Цезар, Ханибал и разбира се Отело -той вече е мавър.Е там ще бъдеш пръв, сред равни.Заради ораторската си дарба и раздвоението на личноста /шизоидност/ , там може да се подвизаваш с прякора Цицерон.
А за сега продължавай да опаковаш кенефи в завода за тоалетни чинии.И ......."обущарю,не по високо от обувките" !
цитирай
62. veselaj - Браво за статията. Най-сетне нещо ...
05.11.2010 13:20
Браво за статията. Най-сетне нещо смислено по въпроса (не че ме интересува кой е президент на Бразилия, но ми писна от лигавщини.
razkazvachka, викай ме като тръгнеш :)))
цитирай
63. atila - На всяка манджа мерудия...
05.11.2010 14:44
анонимен написа:
Бедний и жалкий атила!Халюцинираш!Почнаха да ти се привиждат Маври.Да нямаш сексуален комплекс от черни мъже упражнили някакъв вид насилие спрямо част от теб. В главата ти препускат хуни за, чийто вожд си се представяш.По полекичка.Това само в къщи в Сивлииво вечер под юргана.Иначи ще те,както обичаш да казваш, "изолират".Има такива специални заведения,където ще сте заедно с един - два Наполеона,някой Чингиз Хан, а вероятно е да има и Цезар, Ханибал и разбира се Отело -той вече е мавър.Е там ще бъдеш пръв, сред равни.Заради ораторската си дарба и раздвоението на личноста /шизоидност/ , там може да се подвизаваш с прякора Цицерон.
А за сега продължавай да опаковаш кенефи в завода за тоалетни чинии.И ......."обущарю,не по високо от обувките" !


Икономисте, обсъждай темата, а не се впускай в словоизлиания от сорта колко си прост или колко си неудовлетоврен.

Ако имаш нещо да кажеш в противовес на това което аз съм казал за любмият ти Китай, кажи го. Но ако ли нямаш какво да кажеш, то просто замълчи невежи ми другарю.

Разбра се че си неук в тази област, ами поне не се излагаи с бедният си и примитивен речник, че така лъсваш всъшност че не си този за който се представяш.

Защото повярвай ми, ако е за въпрос, мога много по краен и циничен да бъда, мога да те накарам да се почувстваш унижен само с думи. Но се сдържам не толкова заради теб, а заради нашият любезен домакин г-н Борис Тодоров, на който сме му гости в неговият блог.

За това ако наистина си умен и интелегентен както твърдиш, то вземи и обсъждаи темата, а не я размивай по типично комунистически патетент, на всяка манджа мерудия да ставате, само и само да не се обсъжда естеството на темата.

Така че карай си живота и не пречи на другите да си живеят собственият си живот, както на тях им е изгодно, за да те уважават и те теб ако ли не, то тогава не очаквай никакво уважение от хората който не си уважил.
цитирай
64. анонимен - Икономист до атила
05.11.2010 15:09
Атила, виж Боре ме трие,а ти отново побликуваш поста ми за което благодаря.Нищо лично.Просто аз не отвличам автобуси, не лежа в пандиза и не обяснявам не адекватното си поведение и психиатричните си проблеми с жени.
По темата , щом искаш:"Форбс обяви Ху Цзинтао за най-влиятелната личност в света за 2010 г".Няма да ти разяснявам какво е "Форбс", а за думата личност провери в уйкито.
Бъди здрав.
цитирай
65. atila - Какво общо може да има въпросното издание Форбс???
05.11.2010 19:20
анонимен написа:
"Форбс обяви Ху Цзинтао за най-влиятелната личност в света за 2010 г". Няма да ти разяснявам какво е "Форбс", а за думата личност провери в уйкито. Бъди здрав.


Горните ти нападки смятам да ги подмина с мълчание, като мисля да дам мнението си относно въпросното издание. Мен лично не ме интересува за Американски списания който си отразяват само строго избрани техни си политици.
Странна работа! Разсипаха Афганистан, разсипаха Ирак като преди това една камара държави ги разсипваха бавно и методично разните му там Американски милитаристични либерали, но за тиранията и диктатурата на комунистически Китай и дума не обелват.

Вземи и изгледай ето този документален филм за Илюминатите - ( http://www.zamunda.net/details.php?id=49588&hit=1 ) и там си намери отговора на готово, защо се получава така в Китай, да се убиват хора в индустриални количества, но и въпреки всичко да избират главатаря на бандата убийци на собственият си народ, за най-влиятелният човек на годината в света.
Това само един изкривен и умопобъркан англо-саксонски мозък може да го направи, да избере убиец за световен лидер. А и като знаем лукавоста и коварството на точно същите тези англо-саксонци, че човек когато им върши работа нежели престъпленията който върши го избират на най-престижните си места, но като им свърши работата и гледаме филмите от сорта Югославия и Ирак.

Така е положението Икономисте, едни са със превлиегии, защото все още има какво да дадат на господарите си, а други само защото са се опитали да провеждат по национално отговорна политика и опазването на националният си суверинитет, от Американо-Руската енергиина мафия и нейната агресия за Иракският петрол, Садам Хюсейн без позволението на същите тези Илюминати търгуваше с петрол, издигна Ирак до степен на регионален фактор в нефтената икономика и си го обесиха Американските му до преди господари, нежели че и той е бил с леви убеждения и социалистически възгледи, като твоя Ху Дзиннтао, но това и най-малко не ги спря да му иззядат главата в буквалният смисъл на Садам Хюсейн на бесилото.

Какво общо може да има въпросното издание Форбс? например с BG? Ама пак авто-комплекса пред по силният. До преди лявата интелегенция се съобразяваше и се кланяше и цитираше цитати, който дори и не бяха написани, но те ги цитираха славяно езичните руски издания, а сега по същият начин цитират дори неща който не са цитирани на зад океанските англоезични издания, само защото и те са със лява ориентация.

То така си беше и по време на т.н. "Перестройка", Горбачов го бяха избрали за Лидер на столетието от точно същото списание, но факта не се омаловажава че на територията на СССР тогава по негово време, си съществуваха все още ГУЛАЦИТЕ и наказателните психиатрии но това и най-малко не спря въпросните издатели на въпросното списание да издигнат Горбачов до степен най-влиятелен политика на годината в света както сега е издигнат въпросният Ху Дзинтао.

Така че демагогия от най-различно място си има в сегашният ни пъстър свят. Та за какво се учудваме тогава защо си противоречат някой среди в този свят? Защото цялата им имперска политика е такава, приторечива само и само милиони и милиарди в злато да падат.

А а а а като казах злато! Я ти Икономисте душко, вземи и ми отговори, понеже нали си икономист! та ще можеш да ми отговориш на този въпрос компетентно. Като любимият ти Китай е толкова забогатял икономически? я спусни малко инфо за златният резерв на Китайската икономическа империя, за да видим всъшност толкова ли е богат прехваленият ти Китай, за да не вземе да се окаже че Китай е богат само на хартиики без никакво златно покритие, а златото му да седи на едно специално място на Американска територия и да се изложите адски здраво.

Защото аз пък мога да ти подскажа, че световният златен резерв на абсолютно всички държави в света, вкл. и на България златният резерв се пази в една истинска крепост, (Форт) наречена Американски Федерален Резерв. Искам да чуя какво ще ми кажеш относно този въпрос!!! че да видим и да се възхитим на съврменната робовладелска държава, наречена КНР - Китайска Народна Република...
цитирай
66. анонимен - Soul
05.11.2010 19:58
atila е много прав за Горби. Така беше и тогава както е и сега. Просто историята се повтаря, но само че със различни участници в събитията.
Горбачов беше в зенита на славата си, Съветската икономика процъфтяваше според някой западни анализтаори, няма да отварям скоби за Съветската пропаганда която изкарваше СССР на първо място по икономически ръст на развитие, но това и най-малко не помогна при последващият разпад на Съветската империя на злото и последвалата я икономическа стагнация. Събитията се повтарят. Ху Цзинтао е в зенита на славата си така е, но това и най-малко омаловажава нерешените му проблеми в империята която ръководи, а не я управлява според нормите и принципите на истинската пазарна икономика. Който проблеми, от ден на ден все повече и повече се задълбочават при високите критерии на Китайските комунистически ръководители.
Това че дадена държава е във възход, не е показател за дълготрайност на възхода и. Америка и тя през 40 - 50 - 60 г. на 20 век. беше в небивал икономически възход, но това сега дали е така? Световната криза най-силно се отрази на същата Америка, която до преди летеше из облаците на просперитета.
Хайде нека тези въпроси да си ги зададат разните адвокати на Китай и нейната икономическа политика на експлоатация на населението си и да не се прехласват по един гигант, който е в предсмъртна агония.
Това че не се вижда агонията, не означава че тя не съществува там някаде на дълбоко. Както на един спортист, който прекалено много взема стимуланти и му дава чувството на свръх сила, а стимулантите му подядат здравето и един ден неименуемо му изиграва печалната роля на физическа ликвидация, така и тези империи, който сега се водят по изманото си чувство на мощ, не означава че не ги яде тумор, някаде там в дълбините на тази свръх силна империя, и че това няма да е разрушителен катализатор на събития и действия, не подлежащи на никакъв контрол.
цитирай
67. bezkompromisno - Soul има логика в това което го от...
05.11.2010 20:05
Soul има логика в това което го отблезяваш като коментар. Не се бях замислял честно над тези неща. Положението е ясно. Някой хора и сили в света, не се учат от грешките си и ги повтарят по стотици пъти, надявайки се по този начин да постигнат успех.

А аз само едно се питам! (колко още милиона хора ще изпогинат заради грешките на тези умственно ограничени хора? не знам!) а и не искам да си го помислям, че честно казано, шубе си ме хваща.
цитирай
68. atila - Едно е обвивката, която задължително ще е лъскава за да привлече вниманието на купувача, но съвсем друго е съдържанието на продукта който си купува потребителят
05.11.2010 20:15
Soul хубава съпоставка правиш, наистина те поздравявам за аналитичният ти разрез.

Както каза berzkompromisno някой хора и сили в света, не искат да се учат от грешките си, но това и най-малко означава, че ще им се позволи на разните му там перковци, да продължават да експериминтират със човечеството, за да се убедят че са се амротизирали от всякаде от всяко едно естество.

Давам ги тези примери, за да се разреже тортата, а не да се окачествява вън по обвивката и само.

Едно е обвивката, която задължително ще е лъскава за да привлече вниманието на купувача, но съвсем друго е съдържанието на продукта който си купува потребителят на дадената лъскава стока.

Така че и нашите тук пишман адвокати на Китайският дявол, се блазнят по външноста, а не искат да проверят вътрешноста как е. Техен си е проблема.
Но това и най-малко им дава авторитетното право и други да са като тях, найвни заблуденяци, който да се водят по една световна спекулация със човечеството и да завиждат като малко дете на чуждите играчки, а те нищо не са постигнали в собственият си живот, освен една омразия и една гола завист, без никакво реално покритие...
цитирай
69. ok3223 - В това , което
06.11.2010 07:00
казва Soul, няма ново, и е банален природен закон. Капитализъма залязва, зенита отдавна е минал.. Вече пречи с тези кризи на всички и всеки. Биват унищожавани богатства за много трилиони, при положение, че 2/3 от населението на земята живее в бедност и мизерия. За да могат някакви си 5-10% процента милионери да живеят в султантски лукс и разкош, и да правят каквото си искат.
Китай е една от алтернативите на капитализъма. Може да се появят и сигурно ще се появят и други. Във финландия, в Норвегия, в Германия, в една Канада, в много страни се мисли и правят опити да се премахнат недъзите на пазарната икономика. Да се изнамери и изгради хуманна икономическа система , в центъра на която да не е максималната печалба, а грижата за човека. Като в същото време да е достатъчно ефективна и стимулираща всеки член на обществото да дава най-доброто от себе си, като труд, умения и талант, за доброто на всички, и, разбира се, за собственото си и на семейството благополучие и просперитет.
Икономическите и обществени системи са като хората. Раждат се, растат, младост, разцвет, износват се, остаряват и умират. На смяна идват други общества, икономически системи. Това е така нареченият принцип на ЕНТРОПИЯТА, който е в сила на всякъде и в Космоса като цяло. Нищо не остава на едно място, всичко тече, ражда се, старее, остарява, овехтява, и на смяна идва друго. Слънчеви системи загиват и се раждат нови всяка минута и час.
Атилчо, какво с пънеш и пенявиш на теми, от които не разбираш. Първо се ограмоти па после ела тук. Като селска клюкарка си. Човек не може да ти заттвори устата. Какви са тези твои безкрайни свовонасирания. По-късо и кротко...
цитирай
70. veselaj - Не мога да повярвам
06.11.2010 19:28
Не мога да повярвам, че има хора, които вярват в "икономическата мощ" на Китай. А бе хора, как можахте да забравите толкова бързо нашата пропаганда. Не помните ли отчетите за преизпълнени планове, за щастливите хора и т.н. За Китай знаем само това, което говорят разрешените от режима клакьори. Това, че всяка втора стока е китайска говори само за едно - робски труд на милиони хора. Хайде сетете се защо западни фирми изместват производствата си в Китай - едва ли е заради по-доброто качество. Ние имахме известни напъни да не купуваме стоки, произведени в Китай именно защото от всяка стока виждах очите на един смазан, унижен човек. е, отказахме се, уви...
цитирай
71. atila - Червена блудкава кръв...
06.11.2010 20:04
veselaj до сега това се опитвах да го обясня на горе в мненията на разните му там леви идиоти, който определено са си платени клакьори за робството в Китай. А в отговор на аргументите ми, който съм го подплатил здраво със линкове доказващи ми думите недвусмислено че са така както ги казвам, получавам селски клюкарски изказвания и за безпредметно ограмотяване.

Когато комунистите нямат какво да кажат в защита на тезите и утопиите си и включват добре смазаната машина на личносните нападки и психичните определения, гарнирани за по голяма достоверност с личните си комплекси за малоценност, само и само да избегнат преките отговори и резултата е на лице.

Днес цял ден г-н Борис Тодорв си беше затворил блогът за да не може да се пускат мнения, то и аз по тази причина се принудих на разните му там комундета, да си направя моят си личен блог с модерация, аз да публикувам мненията, защото инак от цинизмите им няма очистване на блоговото пространство като много сгъстена тор. Явно се е видял в чудо човека и е заключил мненията за да озапти развилнялите се комунистически изчадия.

Гледам го че 69 писач, а не читач, се е опитал да разсъждава на философска тема. Говори с популистки думи, но не се усеща че ги говори за неговите Китайски другари, който и до ден днешен експлоатират безмилостно труда на милиони Китайци, а се опитва едва ли не жертвите на комунизма да ги изкара виновни и да им внуши чувството за вина за тяхното незавидно положение.
Ама това е то, като са я захапали тази пропаганда за Китайският икономически грабителски възход и само нея я размахват като доказателство. Така е защото те друго нямат какво да размахват, другото е съдебно-прокуроски доказателства за престъпления, ама нали си я знаем нашата ни мила кочина Р. Абсурдиния, че за едните закона е майка, а за други е мащеха и няма как да си получат заслуженото до девето коляно, заради престъпленията на дедите им и дори и сега на техните бащи престъпленията.

Човече, на тези грамотноста им е само марксистко-ленинска, но не и икономическа и общо човешка. За да защитават Китайското комунистическо робство, значи и те са същите мутри като Китайските им титуляри. Хора използващи труда на хора за без пари и след това идват с цялата си арогантност и наглост чрез техни подставени хора, щедро заплатени за да са им проводници на манупулациите им комунистически, за да ти говорят назидателно че това не е така! а е така както те са казали и че ти си трябвало да се ограмотяваш и че ти трябва да се съобразяваш според болните амбиции на хора мижитурки и класово низсши същества, каквито са комунистите, но ножа и златото е във тях и за това си веят така необезпокоявано байрака. Но няма да е все така положението.

Да има тях как някой да ги ограмоти, защото не си усещат тоталното си невежество че е видно и от космоса дори без телескоп, а с обикновенно невъоражено с нищо човешко око. Нямам просто думи за падението на тези същества със комунистическо червена блудкава кръв, до къде е стигнало, да казват на черното бяло, а на бялото черно. Мани, живи да ги оплачеш завалиите червени...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8083772
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589