Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2010 00:24 - Постиженията на Тодор Живков?
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 5881 Коментари: 11 Гласове:
16

Последна промяна: 10.11.2010 00:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image



          
Бойко Борисов
коментира, че не било коректно да го сравняват с партийния ръководител, управлявал България 33 години. И обясни: “Една стотна от това, което е построил за България Тодор Живков и което е направено за тези години, да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко правителство"

     Евростат: 
   Брутен вътрешен продукт на човек от   населението, евро, 1990 г.

        image

            По думите на Бойко Борисов изглежда сякаш  толкова много е направил Тодор Живков, че дори една стотна от направеното е "огромен успех". Нека, обаче, погледнем данните. 
      Според Евростат, през 1990 година България е много бедна страна – около 16 пъти по-бедна от западните страни. Това ни е наследството от комунизма. Нещо въобще не се вижда успех, още по-малко огромен. Освен ако не приемем, че да постигнеш бедност е успех?!?
      По-долу – още една графика, с данни за повече страни (от 1995 година). Отново, въобще не се вижда къде е този огромен успех на Тодор Живков, след като практически няма по-бедна страна от България

 

      Евростат: 
    Брутен вътрешен продукт на човек от населението, евро, 1995 г.

             image


                
Източник:http://ikonomika.org/

.....................................

     Този постинг е посветен специално за анонимни,икономисти, 
Буш,Кич.ел, 2332,иронисти, набори  и т.н. досаждащи ми с глупости и волни съчинения на кръчмарски фолклор на тема соца и неговият сос.
    Държа да забележа, че Евростат не е Българският статистически институт статистически мерещ желанията за прогнози на всеки пореден Премиер или кой да е Президент.

     

    

 

 

 

 

 







Гласувай:
17



1. genadi2000 - О, наистина, "велики" са постиженията на Тодор Живков!
10.11.2010 02:31
Превърна Бяла България в Мангалия- за 65г. управление на комуняго-либерало дегенератите - ръст на циганското население от 50 000 преди 1944г. до над 1 000 000 /1 милион!/.
България- една огромна ферма за развъждане на цигани! Това е "Великото постижение" на социализЪмЪ!
цитирай
2. vmir - Потресаващо е самодоволството на някои типове.
10.11.2010 06:37
Някога един работник ме запита: "Кажи бе, шефе, кога ще дойде тоя комунизъм, че да престанем да се мъчим с работа?". Което ме навежда на предположението, че при тези типчета идеята за самодостатъчност е основолопагаща, и затова на практика действителността няма за тях друг смисъл освен, ако не им служи за измъкване от работа. Чудно е как така сме пропуснали да задминем американците, за да могат сега някои у нас да си живеят безгрижно за заслугите си по въпроса...
цитирай
3. tit - Снимката с Луканов говори
10.11.2010 07:04
повече от всичко под нея!:))
цитирай
4. vencivaleri1951 - Борисе можеш да спечелиш овации...В цорството на слепите и...
10.11.2010 11:24
Не знам какво търсиш, какво вадиш... Това просто е невъзможно да е БВП по методиката която ние го изчисляваме. И това е така защото: Само средната заплата през 89та е около 300лева. С ДО и ДОО ства около 400.Тоест само ФРЗ е около24 млрд лева. или дава ./Взимам база 5 млн работещи/ Ср раб заплата от НОИ като база за пенсиониране Д 0 е данък върху оборота или днешното ДДС 18%, ДОО е данък обществено осигуряване/ Не знам откъде и какво вадиш, но ти ту ни надценяваш когато взимаш данни от САЩ , ту ни подценяваш...Мисля си , че не знаеш какво търсиш. След това какво евро през 89 та, 95 та ??? Препоръчвам ти да не се бъзикаш на тема икономика или финанси поне с "Икономист" Повярвай ми много е напред с материала, и ако рече ще те направи за смях/не пред слепите разбира се/ С мен по може. Аз не съм толкова кървожаден... нали знаеш, че имам изпортен ген от "недотрепана контра" :))))
цитирай
5. vencivaleri1951 - Още нещо Борисе
10.11.2010 12:14
Брутния продукт на глава от население е хлъзгава материя и не ти дава кой знае какво
Дадох ти впрочем пример с устойностената операция у нас и съответно във Франция, САЩ.... Нали виждаш какви показатели вадят държавите джуджета. Ескимосът еленовъд или ловец също е с много по голям дял към Брутния продукт спрямо професора в университета да кажем...Когато говорим за благополучие на народ има показател жизнен стандарт. Той се измерва всяка година и има съответните бюлетини . Не съм ви а ви с компа и за това можеш да потърсиш ти. Давам ти сламка- бюлетина на МОТ/Женева/ Кликни и сравнявай. Борисов това е имал предвид когато е говорел за Живков. Ти ако си си подобрил материалния статус/аз също впрочем/ то като цяло сме много, ама много назад. Може да сме живели семпло, стегнато и далеч по дискомфортоно от развития Запад, но такава въпиюща мизерия сред грамадни слоеве от обществото не е имало. Такава несправедливост при разпределяне на материалните блага не е имало, Такава престъпност и безпомощност да се реагира срещу нея не е имало, Такъв масов недостъп да медицински, образователни или правни услуги не е имало. Вчера смених мост. Взеха ми 3500. Моста се беше изял , тъй като беше слаган преди двадесетина години. Помня , че тогава се ядосвах, че дадох почти цяла заплата за злато./само то се плащаше/ Сега пак дадох горе долу една моя заплата. Ще кажеш танто за кукуриго, но колко хора получават сега тези пари. Погледни как ходят беззъби болшинството от наборите ни. Колко деца имат възможност да спортуват, да се занимават с някаква извънучилищна дейност. Погледни общата култура на нашето поколение и на това на децата ни и още повече тези които идват след тях. Да попритискаха ни за рок, джаз, но не много силно. Я ми кажи биха ли имали някакъв шанс Азис, разин там Ивани, Николети, Евгени Минчевци и проче. Не знаехме какво е дрога, аз лично като гимназист се обърках на педиатър и педофил. За това говоря Борисе и никакъв БП не може да го измери
цитирай
6. vmitkov - Не разбрах
10.11.2010 17:20
какво общо имат тези две картинки с Тодор Живков.

В http://vmitkov.blog.bg/technology/2010/11/10/po-povod-na-edin-paskvil.632427 съм описал в общи линии какво произвеждахме по времето на Тодор Живков, което сега не произвеждаме. А на всеки, който що-годе разбира от икономика, му е ясно, че щом не произвеждаш, ще си беден. Освен, ако не крадеш, разбира се.
цитирай
7. vyordanoff - За баницата......
10.11.2010 18:49
НаБоре,ама и ти въртиш баницата,както ти изнаса.Оня ден си изстиска БВП на калпак за Б-я за 2007г. - 11603$.Гордо заявяваш и източника си indexmundi.Е,реших да ти проверя днешната информация пак там за 1990г-7000$;1995г.-5600$ или 6500$/просто забравих за 1995г./В момента твойта теория я бримчат по Канал1 - кибрита при Т.Ж. бил 4ст.,а сега 5ст.-само малка подробност сега го правят Китайците с ниския стандарт,а ние гоним Швейцария.
Помниш,той и Т.Ж.,щеше да ни прави Швейцария ли Япония ли на Балканите.
НаБоре,мани цифрите,както виждаш те могат да се въртят като курва,както ти изнася.
Ако искаш да си честен пред себе си/пред мен не държа/земи два листа и пиши: на единия построеното 1944-1989г.,а на другия 1989-2010г.
-ТЕЦ,ВЕЦ,ПАВЕЦ,АЕЦ,язовири,магистрали,мостове,пътища,тунели,стадиони,
ДНА,НДК и тем подобни,заводи/вкл.Кремиковци,...Колко армия хранеше Т.Ж.,
болници,санаториуми,почивни станции на трудещите се,.........
Пиши наБоре,пиши,ама единия на лист май ще се мидри само Цангов камък и 60-70км.магистрала в полето.Можеш да провериш и какъв % от метрото е Т.Ж.
НаБоре днес е 10.11.,преди 21г.на тоя ден пих шампанско,днес бих дал пари да мога да отвъртя един шамар на Горбачов.
Е,все пак е историческа дата и отивам да пия една ракия.
цитирай
8. lubara - Заплата 3500 лева, та и отгоре. Това ...
10.11.2010 18:59
Заплата 3500 лева, та и отгоре. Това е интересно.
И още по-интересно ми е какъв е този мост, да не е платинов.
Прощавай за любопитството, venci !
цитирай
9. vencivaleri1951 - Никаква платина. Металокерамика.
10.11.2010 19:45
lubara написа:
Заплата 3500 лева, та и отгоре. Това е интересно.
И още по-интересно ми е какъв е този мост, да не е платинов.
Прощавай за любопитството, venci !


Четри горни и три долни зъба, като двата долни се изградиха върху щифт. Направиха ми дори отстъпка:)))) Счетоводител съм, впрочем работя като такъв. Имам малка фирма /с няколко човека/ и платих данъци за миналата година горе долу в този порядък. Друго да Ви интересува освен зъбния ми статус:)))
Впрочем поздравления за годподин Цигулков. Много хубав разказ
цитирай
10. анонимен - пълна глупост
15.06.2012 13:48
нищо вярно хората си живееха сто пъти по-добре и всичко бе сто пъти по-добре
цитирай
11. анонимен - Защо не сравниш живота на обикно...
15.06.2012 13:54
Защо не сравниш живота на обикновения човек, как е бил по времето на Тодор Живков и как е сега.Тогава нямаше безработица и нямаше ровещи по кофите. Жиеейки на една обикновена заплата семействата си позволяваха всяка година да ходят по 14 дни на море.Образованието бе безплатно и българските учени и българските постижения бяха признати по целия свят.И още много хиляди други неща от ежедневния живот на хората бяха хиляди пъти по-добре.Сега.........всички знаем как е.Как не ви е срам да говорите глупости!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8059779
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589