Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2010 21:20 - Събраженията на Апостола Лъвский
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 7365 Коментари: 72 Гласове:
32

Последна промяна: 15.11.2010 21:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                image



     Няма българин, който да не признава делото и личността на безподобния Васил  Лъвский(както са го звали хората и той самия себе си) за абсолютно безспорни.
     Всички благоговеем пред подвига му.
     Сочим го за пример по повод и без. 
     Гордеем се с величието му.
 
     
Дори не си и помисляме да поставим под съмнение  грешките му, житие-битието му, мислите му пръснати из многобройните му писма. Всеки помисъл за тяхното оспорване с основание се счита за светотатство.
     Тези дни  открих в един блог с препратка за източник във  free-bg.net една негова мисъл, която не бях срещал никъде до сега.
Внушението в нея е доста актулна и в синхрон некои горещи политически теми в момента.
    
     Ето:
 

     Един цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев - Левски
до Каравелов:

Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско?

Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.
 
       

                                                                          

                               
- В. Лъвский




          
     Моля за вашите коментари.
    




Гласувай:
32



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Аааааа...Разбиващо!
15.11.2010 21:40
Тази мисъл и аз не я бях срещал никъде!
За пореден път си давам сметка,че Левски е бил ,,саалам чиляк,,.Евтини истории при него е нямало!Не е цепил басма ни на Каравелова,ни на Ботьова.Колко ли на брой от днешните българи осъзнават това?Предполагам,като бройка са твърде малко.По-голяма е бройката на тези,които си мислят,колко голяма е далаверата в наша полза за договора сключен с Путин и руснаците.На такива българи и аз бих откъснал чепките!
цитирай
2. boristodorov56 - 1. haralanov
15.11.2010 21:56
Приятелю, въпросът е - имат ли въобще днес някои чепки, сърца, морал?
Или всичко са превърнали в търбух и кесии.
цитирай
3. despinida - За Ботьов, или хубаво, или нищо...чу ли?
15.11.2010 21:56
Подкрепих ти поста , само , щото приятелите ти са ми симпатични....
цитирай
4. razkazvachka - Това ми звучи като Левски - не е бил прост човек, а също е бил българин с излъчване на свобода
15.11.2010 21:58
без никаква привързаност към каквито и да било окови - затова не са му простили бедните роби, не смеещи да се лишат от господарите си.
Далаверата е просто една лъсната част от оковите - в 21 век ние продължаваме да си мислим, че не можем да преживеем без яремчето и камшика...
цитирай
5. boristodorov56 - 3. despinida
15.11.2010 22:07
Нали не ще те разсърдя още повече, ако се позова на Третата ти бложа заповед?
Естествено - кой би могъл да си позволил, с основание и право, да каже лоша дума за Ботйова - освен Лъвский?
И аз подкрепих поста ти - защото ти си прекалено симпатична.
цитирай
6. boristodorov56 - 4. razkazvachka
15.11.2010 22:11
Всички някак си го подценяваме, защото никак не сме дорасли до силата му, както отбелязваш, на истинския свободен човек, какъвто е бил Дякон Лъвский.
Затова е Апостолът на Свободата!
цитирай
7. анонимен - БП
15.11.2010 23:20
Отвори ми очите за дьонмето Иван Местан Вазов и неговите „Русия” и „Здраствуйте братушки”
И за другото дьонме, Георги Вазов,. Айвазбаба и Айджиолу са всъщност Ривиерата и Баден-Баден
И другите дьонмета - майор Атанас Узунов, майор Олимпи Панов, подпоручик Кожухарски, капитан Георги Зеленгоров, подпоручик Димо Тръмбешки, подпоручик Енчев....
цитирай
8. boristodorov56 - 7. анонимен - БП
15.11.2010 23:30
Вазов има и друго стихотворение за русия - редно е да го знаеш и него.
А превратаджиите - за да стане България Задунийска губерния - дори няма нужда да се коментират.
цитирай
9. vencivaleri1951 - Защо питаш някои имат ли, а не имаме ли...?
16.11.2010 01:43
boristodorov56 написа:
Приятелю, въпросът е - имат ли въобще днес някои чепки, сърца, морал?
Или всичко са превърнали в търбух и кесии.


Малък съм да споря с Левски, но и там където ме препращаш ми викат "Една жена каза" Все едно , не това е важното. Тази седмица нета се тресеше за и против Русия, Паметника на съветската армия... Имаше и два призива за митинг протест. Ти също писа и призовава...Боре, а къде беше на 9 ти и 13 ти, а Хараланов, а Катана, а Ладо...Когато стана преди години въпрос да изразя моето отношение към паметника в парка аз и още хиляди като мен застанаха пред него. Повече Софиянски не отвори дума. Когато ставаше въпрос да се покаже причасност към Альоша жена ми от София тръгна да защити мнението си по въпроса. Нямаше и мавзолея да бутнат, ако Позитано не бе спрял ППОтата с подличката мисъл. Дай ние само да протестираме, а направят ли онези показно с бутането на мавзолея стават пътници...Точно толкова сме подкрепили Ботев, точно толкова сме щели да подкрепим и Левски вероятно...Отсъсващите винаги губят !
цитирай
10. tit - Искал е да разчитаме на себе си, за това!
16.11.2010 03:15
Готованковците не заслужават свобода, не я и търсят!:)
Много още неща не знаем за Дякона, изглежда!:)
цитирай
11. liliyanaandreeva - Излиза значи,че Левски е искал чиста и свята република с циганите и агаряните,но не и с
16.11.2010 08:06
руснаци и австрийци!Блазе ни!
цитирай
12. boristodorov56 - 9. vencivaleri1951
16.11.2010 08:10
Учудващото е, че винаги, когато не можеш да оспориш една теза се позоваваш на котерийните правила на една шайка негодници и бандити - партийното ви ръковоство -
- сякаш някому пука какво е мислил Лильов(дето уж вярва интимно в Бог, но е сигурен, че тя е опиум за народеца - когото трябва да манипулира) и так дальше безродная сволач. Това е слабостта ви на кумънизите - първо мислите като партийци, после като българоговорящи руси, накрая страдате от мисълта: какво ще каже Пена.
Проблема е: мислите ли като българи, а не в обстоятелството дали съм се хвърлил пред колата, която откарва Анд. Мръсника в пандиза, както направи една моя позната.
Грубата сила в действие индикира поне две неща:- катастрофата е доста неудържимо наболяла или съзнанието е малце обяздено. Хубаво щеше да бъде да има много демонстриращи на Орлов мост. Добре щеше да бъде антикомунистте от блога да са там. С радост бих опнал плакат с надпис: "Сука недоебаная, чий яйца здесь ищеш?"(само за да съм в тон с Лъвский), но малко далеч ми идва, а пък и се налага отвреме-навреме да се страда и за насъщния.
Съмнение за достоверността на писмото съществува, но съм склонен да вярвам, защото за разлика от кумънизката традиция да се фалшифицират националните герои - справка Ботйов, истинските българи не биха могли да го направят. Освен това съм сигурен, че няколко от писмата на Лъвский се крият съзнателно от "историците" и "научните" работници, защото съм срещал в пресата едно писмо, в което Лъвский обяснава дълбоката си връзка с Бог и религията, което напълно обяснява идентифицирането му като Дякона Лъвский.
Ще опитам да намеря тези писма в трудовете на Иван Унджиев.

цитирай
13. boristodorov56 - 10. tit
16.11.2010 08:19
Да, представата ни за Лъвский е клиширана и малко неточна.
Манипулациите са страшни.
цитирай
14. boristodorov56 - Не манипулирай! Никой не е казал подобно нещо.
16.11.2010 08:22
liliyanaandreeva написа:
Излиза значи,че Левски е искал чиста и свята република с циганите и агаряните,но не и руснаци и австрийци!Блазе ни!



Освен това става въпрос за съвсем различен прочит на цитираната мисъл!
Да не отиваме в крайности.
Опитай се да обясниш какво е искал да каже Апостола!
цитирай
15. анонимен - Ако печеля - печели цял народ, ако загубя - губя само мене си.
16.11.2010 09:22
Левски е искал чиста и свята република за всички, които живеята в България и я възприемат като своя родина. Съвсем обяснимо е, че целта му е да се постигне освобождение със собствени сили, защото всяка помощ от вън предполага и чужда намеса в последствие, което не се връзва с независимостта, за която се бори. Историята доказва, че е бил прав. В днешно време, унищожаването на старото производство, без да се създава и развива ново, води до икономическа зависимост. Въпросът е само от кого ще сме зависими. И мен, като големия български артист Васил Михайлов, откакто се помня, все някой съюз ме управлява. Това, което Левски ни внушава, е да се научим да действаме сами, да извикаме неволята, а не да чакама наготово от някъде. За пореден път Левски служи за пример на управляващите, но те не са и няма и да стигнат до неговата висота, да се отрекат от собствените си интереси и впрегнат всичките си сили в интереса на държавата.
Дълбок поклон пред името на Левски.
ПП: Идентифицирал се е като дякон, защото е бил дякон. Църковното му име е Игнатий. Напуска манастира не защото е бил едва ли не атеистично настроен комунист, а защото е искал да помогне на народа си. Затова и никога не се е женил.
цитирай
16. анонимен - бореца-някой знае ли истината
16.11.2010 09:41
като всеки читател по интернет имам един въпрос-кой го е чел,къде го е чел това писмо и ако го е чел защо не го публикува цялото та да се види за какво става въпрос,а не да се извади определен цитат и да почне да се размахва като знаме на някаква кауза!И ако това писмо наистина съществува и ако неговата идея е била наистина насочена против определени хора с проруски убеждения това говори само за едно според мен че Апостола е бил много голям патриот и същевременно и много голям идеалист и наивник вярвайки в силите на собственият си народ!Левски много добре е знаел че и който да дойде да ни освободи отвън ще ни постави в негова зависимост,затова е искал сами със собствени сили да се освободим но мисля че едва ли не се е досещал че със собствени сили това няма как да се случи!Може би имал надежда че Европа ще почне да воюва с Турция и ние да се възползваме от това с въстание да се освободим!И има още една истина и тя може би да е най-достоверната тази записаната в архивите на Османската империя до които или нямаме достъп или не искам да си мисля че ние не искаме да научим някои истини които може да са доста нелицеприятни и да се разбият някои митове за нашата история!Едно само искам да кажа че ние не сме се променили кой знае колко за последните 200 години!
цитирай
17. анонимен - Гордеем се с него без да го познаваме достатъчно
16.11.2010 10:28
Една от големите беди на българина е че е повърхностен в старанието си да открива красивите неща в понятия като Татковина, Приятелство, Национално достойнство, Патриотизъм, Светиня. Васил Иванов Кунчев е по скоро знаме, което трябва да ни води. Една фраза е достатъчна, за да разберем какъв достоен човек е бил, скромно бих го нарекъл българският Христос. "Миризливия казашки бутуш" - казва достатъчно. Не че английският паркетен гьон мирише по добре като се намокри, но ... Ще споделя с Вас откровенията на дядо ми, който в Южна Добруджа е виждал и румънски, и германски, и руски "бутуши", по въпроса на кого да хващаме вяра за бъдещето на България. Обикновения селски човек рекъл-сякъш ще е най добре нашите внуци да са със спретнати и чисти униформи, излъскани до блясък ботуши, бръснати и ухаещи на одеколон като германците, а не разпасани, космясали и въшлясали като руснаците.
Интересно, че има такъв български дух у Левски, след 500 годишно робство, а след 70 годишно комунистическо мислене не са останали хора с чепки, ебати.
цитирай
18. vencivaleri1951 - Виж Борисе, смятам, че всяка теза има своето място,
16.11.2010 10:37
своята справедлива идея. За разлика от теб аз съм толерантен когато опонирам, и не засягам с епитети, презрение или омраза някои твои виждания. Исках да кажа единствено/и не се осланям на никого/, че когато искаш да постигнеш нещо то рядко ще ти се случи ако си наблюдател. Нещо повече. Аз искрено се надявах на 13ти да има многолюден митинг на Орлов мост. Това биулеснило много в преговорите Борисов да измъкне повече. Явно е, че Русия бърза за да изпревари НАБУКО/финансира и нашата част/, иска да пробие с реакторите си и в ЕС/и там би била готова на отстъпки/ и един многохиляден митинг би дал основание на Борисов да каже-Виж Владо, разбирам те, но я гледай какво ми е под прозорците. Дай още нещо за да имам очи пред хората. Смешно е да говориш, че София ти е малко далеко/На Путин да не му е по близо/ когато става въпрос за убеждения. Ходил си /както и аз/ да слушаш и копунясваш в чужбина при гастролите на някои Банди, а виж сега час шофиране, или час и нещо дрямка в автобуса ти идва в повече. Зарежи, не е сериозно. Ами софиянци от мрежата? Колкото до Левски...Страшно съм против национални светини да се използват в политическите ни боричкания. Първо думи преди повече от век/дали са верни е друг въпрос/ са думи за преди повече от век. Нещата се променят, вижданията се променят. Прочетох тук че дьонме е бил Вазов, Чинтулов може би...То става като при футбола. Вземе някой името на герой и...Впрочем какво да говоря. Знаеш какво скандилат смърфовете когато излезат канарчетата на терена или при нас когато сините излезат срещу когото и да е. Левски много малко го е вълнувала "диктатурата на пролетариата " или либералната икономика , че да търсиме подкрепа у него за вижданията си.
цитирай
19. анонимен - Ako iskate nova istoriq 4etete go ...
16.11.2010 10:42
Ako iskate nova istoriq 4etete go toq Ku-Ku ndrel, interesen e. Jaltata presa i svetovnata konspiraciq bledneqt pred negovoto tvor4estvo. Dori Marks i Engels bixa mu zavideli.Ako napi6e kniga 6te e bestselar i 6te napalni djobite s dolari i rubli. Moje i nova bibliq da napravi. Vervam mu!
цитирай
20. boristodorov56 - 18. vencivaleri1951
16.11.2010 10:48
Да - напълно прав си - Васил Лъвский хич, не го е вълнувала "диктатурата на пролетариата"(кой знае пък Ботйов може `и да го е открехнал в онази мелцница
- помежду песните му), той е мислил за България.
Това казвам `и аз.
Това казва `и самият той, може би мислиш, че е страдал от днешната обремененост на доста българоговорящи руси у нас днес?

Разбира се, че не визирам пряко теб с натруфената ми образност.
цитирай
21. анонимен - ISTORIATA
16.11.2010 11:02
ISTORIATA ZA LEVSKI E UNISTOJENA . TAZI ISTORIA NE TOVA , KOETO BESE NAPISANO V U4EBNICITE NI , NE E TOVA , KOETO N.HAITOV PREDSTAVI VAV FILMA -DJINGIBI - .... ISTINSKATA ISTORIA E ZAGUBENA , ZASTOTO VSEKI NAGLASIASE FAKTITE , KAKTO MU E UDOBNO .STIGNA SE DO TAM ,4E LEVSKI E BIL PARVIA INTERNACIONALIS - KOMUNIST , ZARADI DUMITE :...- KATO SE OVOBODI BALGARIA , STE IDA DA POMAGAM NA DRUGI NARODI DA SE OSVOBODIAT .....- NA KOI NARODI , MOJE BI NA INGILEZITE ?! BESE SRAVNEN S 4E , 4EGEVARA , BANDIT I RAZBOINIK . NO EDNO NESTO NE MOJE DA NI OTNEME NIKOI : PRAVOTO DA SE GORDEEM S TOZI BALGARIN , DAJE I MAKEDONCITE ! BLAGODARIA NA B.TODOROV !
цитирай
22. анонимен - БП
16.11.2010 11:03
vencivaleri1951 , дьонме, макар че нямаше кавички, смисълът беше тоя.
Пиянството на един народ, минало през наздравиците за балгарска екзархия през 1870, после през 1876, 1877-78, не е минало без руска водка, въпреки желанието на съвременните "трезвеници". Това исках да кажа.
цитирай
23. анонимен - Икономист
16.11.2010 11:11
Добър ден и помози Бог!И с Левски и неговите евентуални думи става, като с Ботев и неговото "изповядвам единний....." /нарочно не пиша какво,да не избухнат пак Пунически войни/. Всеки трактова думите на националните светини, в духа на политическото си оперение.
Интересен е обаче коментара на № 1.Дето щял бил да "откъсва чепки".Какво каза по горе за "грубата сила в действие".
Ето точно такива смешници,седят в къщи и откъсват листовете от календара на безполезния си живот.Да напомня:
Пием,пеем буйни песни
и зъбим се на тирана
Механите са нам тесни,
крещим "хайде на Балкана"

Крещим,но щом изтрезнем
....................................

Това е положението кресльо!За това и пред паметника на Съветската армия и на "Орлов мост" се видя резултата.
За любителите на автентичния руски език "кишка тонка".
За сърцата,морала и търбуха и кесията,отговора е един.Ми нали за това беше битката? Истината каква беше"който ,за каквото и да ти говори, става въпрос за пари".
Всичките ви обвинения към другите са, че са ви измъкнали килимчето от под краката.Устите са широко отворени ,щото са празни!
цитирай
24. boristodorov56 - 22. анонимен - БП - "... балгарска екзархия през 1870."
16.11.2010 11:12
Не залагай на забравянето или непознаването на историята.

Единствен противник на Екзархията и Българският Великден е Р У С И Я, чрез протестите пред Султана на Найден Геров - виден българоговорящ русин.

Дьонме не е синоним на кьосе и означава също и самокастрирал се безмъд безродник!
цитирай
25. kikowsky - Голяма антируска вълна виждам
16.11.2010 11:20
да се надига.
цитирай
26. boristodorov56 - 25. kikowsky
16.11.2010 11:28
"Обичам Русия и руската култура, но повече от всичко обичам България."

Аз съм русофил!

цитирай
27. zabylgarite - Левски е наш гигант
16.11.2010 11:29
ако можеше днес да види турските сериали с които искат да променят бита и мисленето на българите,пак щеше да е същия Левски сигурен съм.
Поздрави Боре!!!!!!!!
цитирай
28. анонимен - И Апостола, и евангелието, всеки ги чете, както му изнася
16.11.2010 11:46
И Апостола, и евангелието, всеки ги чете, както му изнася.
Портрета на Левски зад бюрото на български управник ми прилича на иконата на Христос в дома на убиец.
цитирай
29. vencivaleri1951 - Това е белетристика. Въпросът ми беше простичък.
16.11.2010 11:46
boristodorov56 написа:
Да - напълно прав си - Васил Лъвский хич, не го е вълнувала "диктатурата на пролетариата"(кой знае пък Ботйов може `и да го е открехнал в онази мелцница
- помежду песните му), той е мислил за България.
Това казвам `и аз.
Това казва `и самият той, може би мислиш, че е страдал от днешната обремененост на доста българоговорящи руси у нас днес?

Разбира се, че не визирам пряко теб с натруфената ми образност.


Къде бяхте цялата чета /от нета/ рускоговорящи но не харесващи/нека така го наречем/ енергоинвазията на Русия, диктатурата на Путин,фриволното поведение на Кабаева:))), на 13 ти ноември. Говориш дълго преди събитието, а когато то настъпи се въздържаш от участие. Въздаржал се в повечето случаи е подкрепа. Това ни е народопсихологията. Ежиме се в кръчмата, а след това се скриваме на топло до задниците на жените си и чакаме някой да свърши работата . После се сърдиме, че на същите тези задници някой ни станал ортак. Няма как да е другояче или както казва един велик твой съгражданин:-Който играИ пИчели, който не играИ не пИчели...
цитирай
30. анонимен - Стига плямпосване, докажете с риск за живота си членове на кръжеца
16.11.2010 11:50
Априлското въстание не е избухнало само във Първи революционен окръг - Ловешко, Плевенско, Врачанско, Софийско. Почти всички предатели на Революционното движение са били от този окръг. След Освобождението, най-много преселници в София са от този окръг. До 1946 год., София при население от 450 хиляди души е дала жертви във войните около 3000 (три хиляди души). Останалата част от България при население от 6 милиона души е дала жертви във войните над 150 хиляди. Съпоставете процентите и ще установите, колко е реалната патриотичност на Софиянци и като прочетете техния основен произход ще ви стане ясно, че са само плямпала, които искат други да вадят кестените от огъня. Така че тази кафе компания, в която членува Борис Тодоров е е дно нищо, една говорилня, много далече от Българщината. За негово сведение, за да казвам това обвинения, мога да му кажа, че моите прадядовци са били членове на Революционен комитет, основан от Левски, единия е бил опълченец; дядо ми се разблява по фронтовете и умира; самият аз съм си рискувал два пъти живота за тая Българщина. Така че с пълно основание мога да попитам компанийката, нещичко дали са направили за България или само плямпосвате. Съвсем съм сигурен, че нито те, нито техните родове са допринесли нещо за България, рискувайки живота си. Затова е най-добре да си замълчат. За пояснение - на Левски му е било ясно, че едно въстание няма да успее. Въпросът е бил, да се задържат турските сили, докато чужда държава се намеси в полза на Българите. Много ясно е осъзнавал, че срещу добре организираната и обучена турска армия, неможе да се спечели само с въстание на един неубучен военному народ. Силата на Турската армия бе доказана през Освободителната война 1877/78 година, спечелена благодарение на друга добре обучена армия - Руската. Що се отнася за Стамболов, до войната революционер, но в поседните години на живота си прави най-фаталната грешка - докарва Фердинанд, който закопава България. Разликата между Батенберг иФердинан е в полза на Бате
цитирай
31. vencivaleri1951 - За 30 анонимен...Ти откъде вадиш такива бомбастични данни
16.11.2010 12:04
Само от бомбардировките в София загиват цитираните бройки. България дава много повече от 150000 жертви във войните след освобождението и Боре не е от София, а от революционен и винаги опозиционен Пловдив:))) Впрочем имаше едно сближаване по оста Пловдивско Правешко:), ама се говори че пловдивската страна е заемала винаги опозиционна поза:) дори и тогава...
цитирай
32. minchomin - Борьо, всеки народ сам си прави г...
16.11.2010 12:11
Борьо,
всеки народ сам си прави героите за различно време и политическа обстановка. Да не забравяме, че революционна борба се прави от политици революционери. Светът е пълен с подобни примери.
Васил Левски е един от хората с по-различно виждане за революционен подход и тактика. Независимо, че една революция ще спечели и ще смени обществената политическа система, на практика в световен мащаб, до сега, се вижда, че нито един обществен строй не е по-добър от другия, поради простата причина, че общото съзнание на хората е едно и също. Разликата между хората е, че всеки има предпочитание към нещо, обикновено към имперски желания, а по-малките народи, като блгарския, да се прикрепят към дадена империя. Това е видно и днес със Европейския съюз, или към САЩ или към Русия. Проблемът е към коя империя да бъде прикрепен дадения народ. И по онова време, навярно е имало различия и търкания между политиците революционери, към коя велика сила да се прекрити освободена България. Факт е обаче, че Руснака прави това освобождение, а Европейските "велики" сили разделят България на две. В днешно време, ако трябва нещо да ни впечатлява това е, че цялото човешко развитие се е градило на войните и до ден днешен човешкото съзнание не е мръднало на милиметър от хиляди години насам. Така, че хората са си все същите, не зависимо дали държавата им е империя или са сателити на империя.
цитирай
33. andrei - Част от европейските държави
16.11.2010 13:35
начело с Русия,разделят България на две!Когато се казва "А",казвай и "Б"-господин Минчев.Коментираш доста избирателно и невярно!Това не ти е за първи път...
цитирай
34. lado - И едно непознато за широката и тясна общественост стихотворение на Вазов
16.11.2010 13:42
ИВАН ВАЗОВ
На руските воини
О, руси, о, братя славянски,
защо сте вий тука? Защо сте
дошли на полята балкански
немили, неканени гости?

Желали би вас възхитени
да срещнем со сълзи и с китки…
Но идете вий настървени,
на грозни зовете ни битки!

Желали би вас да прегърнем
и тоз път сърдечно, горещо.
Но взорът ви свети зловещо…
Как ръце сега да разгърнем?

Дошле сте да браните,клети,
на хищник грабежа хайдушки,
та вместо любов и привети
вий срещате нашите пушки.

О, руси! Аз друг път ви славях
за подвиг велик и чудесен,
високо ви ликът поставях
във мойта душа, в мойта песен!

Вий някога знаме Христово
развяхте за благо човешко –
строшихте ни игото тежко,
а днеска ни носите ново!

И пак не ви мразим (не крия:
обича ви още народа);
но любим и свойта свобода,
стократно по любим я ния.

За тоз кумир ние се бием
и с чужд, и със близък упорно
и няма ний врат да превием
пред никакво иго позорно!
цитирай
35. hristo27 - Поздрави, Боре!
16.11.2010 13:53
Да си призная - аз също не бях чел тази мисъл на Левски!
цитирай
36. boristodorov56 - 29. vencivaleri1951
16.11.2010 14:20
Ми аз не ти отговорих сложничко, а от друга гледна точка някой обръща ли внимание на национални интереси или така, както внушаваш демонстриралите е трябвало да се мятат под веригите на официалния кортеж.
Нещо се бъркаш. Изразяването на позиция и публичната и демонстрация не означава мятане на коктейл молотов по онези, които не харесваме.
Аз да не съм кумъниз от `25?
Смисъла на нашите действия е да се замислят честните и непредубедени хора - не бетотните глави, за които е важно каква позивна е дадена на ППО-тата на вашта шайка от гаулайтерите ви, пишман христиени.
Управляващите не сме ги изпратили във върховете да вършат търговия с възможностите си и очевадна корупция при този позорен алъш-вериш с националните интереси . Визирам последните три мандата на НС.
Или може би считаш, че веднъж избрани могат да ебават майката на България съвсем открито и безскрупулно?
Бе , не сте ли българи, бе хора?!!!
цитирай
37. boristodorov56 - 30. анонимен
16.11.2010 14:24
Ти си никой!
цитирай
38. boristodorov56 - 31. vencivaleri1951
16.11.2010 14:28
Моят прапрадядо Петко Генчев Петко - е бил опълчениц в IV Опълченска дружина и доживял до дълбоки старини. Разглеждал съм досието му в НБ "Кирил и Медотий",
но какво значение има това в случая?
цитирай
39. boristodorov56 - 32. minchomin
16.11.2010 14:30
Има извества доза истина в нещата, които казваш, но не съм съгласен с трактовката ти на войната от 1877/78 и причините за разпокъсаността на България.
Що се отнася до малките народи - въобще не си прав.
В Европа има поне 7-8 държава от нашият калибър, но със достойна позиция на народ и държава.
цитирай
40. анонимен - Икономист
16.11.2010 14:40
Абсолютно вярна констатация на г-н Тодоров.Както се видя, честните и непредубедени хора се замислиха и ..............не си загубиха времето нито на 9.11. вечерта,нито на 13.11. през деня.Обратно, призованите от ППО, понеже нямаше мърдане назад, срамежливо се разходиха до мястото на срещата и тихо се разотидоха, след като ги снимаха.Така, хем се отчетоха пред работодателя и се разписаха във ведомостта, хем се видяха да се уговорят за следващата грандиозна проява.
А за жертвите, е ясно.Демонстриращите, едвам си пожертваха времето, та камо ли да си пожертват живота за кауза.
Проза!
цитирай
41. antikom - 40. анонимен
16.11.2010 14:48
Правилно - по-лесно е да се помиярства.
После да се псува демокрацията, Иван Костов, Христофор Събев или Аамет Циганина.
Дручко е да се облажиш като Р.Овч., Серги Умното, Гоцето, Рапона Бойко и да слушкаш водещият си офицер, щото нали помним И.Павлов и А.Луканов - платиха си.
Някакси по-икономическо е, нали?

Помиярите без история - куманизите - ебаха майката на България!
цитирай
42. minchomin - начело с Русия, разделят България ...
16.11.2010 14:50
andrei написа:
начело с Русия,разделят България на две!Когато се казва "А",казвай и "Б"-господин Минчев.Коментираш доста избирателно и невярно!Това не ти е за първи път...

33. andrei - Много благодаря за това уточнение! Тогава да продължа с коментара си.
Като казвам Великите европейски сили, в това число влиза и тогавашна Русия. Пак казвам, че освобождението стана под нейно ръководство, и не говоря за другите цели, които тя е имала. Защо 500 години нито една друга държава не предприема такава стъпка срещу тогавашната Турска империя и българския народ, чиито държава е изтрита от картата на света. Тогавашният български народ е бил в положението, което се намират малцинствата, които сега са в границите на съвременна България, защо не помислите по това? Между другото темата Турско присъствие е много интересна, но ще ви дам един пример, поне това, което сега се вижда. Говори се, че тогавашните турски власти не са разрешавали на българите да правят големи църкви. Задавам въпросът така, кой разреши на българите да се правят големи църкви като, например, в Батак? И сега в гр. Карлово най-голямата църква е била построена преди освобождението, която е като катедрала, а стените и са дебели около 1 метър, площ близо декар. Има много въпроси, които не са поднесени от историята коректно, а са поднесени на учащите се за обслужване на определени цели. Що се отнася до моите коментари, признавам, че са различни от другите, не за нещо друго, а от това, че имам гледна точка различна от гледната точка на много други хора. Едно е да гледате висока сграда от долу, с позиция от единия ъгъл, друго е да се качите на хеликоптер и да я огледате от всякъде. За сега аз не гледам партийному по нито един повдиган от мен въпрос. По тази причина моите коментари са различни по всички теми и са нестандартни. Но ще ви помоля, докажете противното, на това което пиша и коментирам и ще се съглася с вашато мнение. И още веднъж ви благодаря, че повдигате този въпрос.
цитирай
43. boristodorov56 - 42. minchomin
16.11.2010 15:25
Прав си за трактовката ти на турсият период от историята ни.
Не е било робство, защото хората са имали частна собственост, с която са разполагали и от чийто качества са се ползвали.
Прав си за църквите.
Я напиши тук и другите да прочетат - някой пипнал ли е с пръст майката на Лъвский, при положение, че Карлово е турски град и са го търсили властите с портрет в ръка.
Предствям се какво щеше да им се случи, ако беше периода на народната демокрация на комунизма... при това от българи.
Що се отнася до войната поводът е бил един, но целта съвсем не е била получилото се стечение на обстоятелствата - България да остане свободна.
Е, благодарско - никой не си е помисли друго и толкоз - все пак сме различни народи и държави.
Отделен е въпросът кой от държавниците ни как разбира тази благодарност и нейното изразяване - на достоен народ или колониална паплач.
цитирай
44. minchomin - boristodorov56 - 42. minchomin
16.11.2010 15:52
Благодаря ти Борьо!
Всеки човек има право на свободна воля, както и всеки народ сам следва да решава държавните си въпроси. В днешно време 99 процента от държавниците по света, под една или друга форма, са зависими от една институция наречена "ФЕДЕРАЛЕН РЕЗЕРВ", която е частна и печати парите на "Великата" държава САЩ, чиито национална валута е $, която валута купува политици от всякакъв характер.
Що се касае за коментара ти за малките държави нека да уточня, че винаги има изключения.
цитирай
45. vencivaleri1951 - Не мисля ,че си прав.
16.11.2010 16:23
boristodorov56 написа:
Ми аз не ти отговорих сложничко, а от друга гледна точка някой обръща ли внимание на национални интереси или така, както внушаваш демонстриралите е трябвало да се мятат под веригите на официалния кортеж.
Нещо се бъркаш. Изразяването на позиция и публичната и демонстрация не означава мятане на коктейл молотов по онези, които не харесваме.
Аз да не съм кумъниз от `25?
Смисъла на нашите действия е да се замислят честните и непредубедени хора - не бетотните глави, за които е важно каква позивна е дадена на ППО-тата на вашта шайка от гаулайтерите ви, пишман христиени.
Управляващите не сме ги изпратили във върховете да вършат търговия с възможностите си и очевадна корупция при този позорен алъш-вериш с националните интереси . Визирам последните три мандата на НС.
Или може би считаш, че веднъж избрани могат да ебават майката на България съвсем открито и безскрупулно?
Бе , не сте ли българи, бе хора?!!!


Ето виждаш масовото недоволство/правилно донякъде/ от нефтопровода Бургас Александропулос. Отложиха въпроса за неопределено време. Ако трябва ще стане/глупаво е да правиш сечено на двама от най големите си инвеститори/, но всичко по него свързано с екологията ще бъде на 6, а и бъди сигурен допълнителни бонуси ще вземе Боце. Погледни как се тресе Европа, когато са засегнати интересите на гражданите и/свободи, стандарт, екология.../ Иначе многознайковци много...Аз ви го казах още тогава...Нали Ви говорих...Как , кога, къде...? В кръчмата, по нета, на жена си в постелята...не важи драги. Важи когато си го казал на Агората, когато си се борилза него, пък и с "Молотов" ако трябва. Следкато повечето обаче по наше желание сме станали агорафоби нямаме право и да пискаме. На дядо ти не му е харесвало нещо хванал е желязото. 90% са си стояли в къщи. Баща ми също като дядо ти, макар, че друга е била мотивацията...няма значение. Тези двамата са си правили сами живота, а не са бла, бла...по нета.
цитирай
46. balkanec - Нищо чудно, че го е казал
16.11.2010 17:12
Нали самата идея на Левски е България да бъде независима от които и да е външни сили - да разчита само на себе си и да не се води по никой друг.
Затова и създава най-голямата революционна организация в света - ВРО, после преминала във ВМРО, ненадмината по много неща и до днес.

Не е било по-различно отношението му и към Западна Европа.

Каравелов и Ботев и тяхното БРЦК са повече външна показна организация. Но тя няма общо с действителната революционна сила - ВРО.
Учим за тях по простата причина, че кадрите на ВРО и сътрудниците на Левски така и си остават анонимни - ярък пример за добра организация.
Само по внезапното израстване на ВМРО - основано от школски учители и аматьори без никакъв опит - можем да съдим, че структурата на ВРО се е преляла в нея. Иначе засилването на ВМРО си остава необяснимо.

Ботев е бил спонтанна личност и Левски не го е смятал за зрял революционер, на когото да се довери. Това си описва самия Ботев - в разказа си за зимуването в мелница, когато съдбата го среща с Левски. Те просто са се разминали без Ботев изобщо да разбере Левски - за него той си остава напълно загадъчен - това е описанието на Ботев.
цитирай
47. vmir - Дори и за чепка да говори, Левски я проектира във времето.
16.11.2010 17:34
А някои тук въртят, сучат, само и само да могат някакси да спрат времето, че да остане тяхното, пък останалите - кучета ги яли.
Не съм срещнал неправилна преценка на Левски.
цитирай
48. pegas08 - сЛЕДЯ с интерес, но...да ме прощавате , братя,ФАК- тът е следният:
16.11.2010 18:26
"Кучето си лае, гЪзта си върви.
Студ наближава, език те сърби.
Постинг му праснеш, чат мимолетен.
Но зъбите треперят при крана- запретен.

Тогава, без газ, си палнеш кюмбето.
С блогър се дърлиш за битието.
Народец по тънкия лед се хързулнал.
Наляво , надясно , на гАз се катурнал.
цитирай
49. velichka84 - bravo
16.11.2010 18:59
надрастнал е човекът времето си - явно със столетия! Знаел е,че с руснаците по-добре е да си нямаш работа.
цитирай
50. velichka84 - какво общо имат тук турските сериали?
16.11.2010 19:03
zabylgarite написа:
ако можеше днес да види турските сериали с които искат да променят бита и мисленето на българите,пак щеше да е същия Левски сигурен съм.
Поздрави Боре!!!!!!!!


Левски е имал идеята за една мултиетнична България - не случайно при нас мирни турци са си останали и след Освобождението, за разлика от Румъния например, българските евреи след Освобождението автоматично получават гражданство.

Турските сериали се търсят в българското общество от днес - хората според мен имат носталгия към заминаващия си патриархаленс трой, възрастните се намират във вакуум, защото ценностите и способностите им в днешния свят не се ценят. Това е временно евление, след 5 години никой няма да ги гледа.

Между другото, те в самата Турция залязват.
цитирай
51. vyordanoff - НаБоре, цитираните думи от Левски ...
16.11.2010 19:50
НаБоре,цитираните думи от Левски малко ми приличат,като на намерените мощи на Йоан Предтеча.
Не е коректно, поне до толкова до колкото използваш тези мисли за да обслужиш /защитиш/своите убеждения.
Щях да се включа по-рано в спора и даже доста дълго следях ударите които си нанасяте,нещо като кибик.Да,ама понеже ме слагаш при тези в хоремага,реших,че може да разваля високия академичен спор,който водите,та реших първо да си допия ракията.Много интересно се получава-ти вдигаш висока топка,Харланов забива,после анонимен,после Христо някой си,...Дори си мислите,че бележите точки.Опитваш се да си играете на пиян морков с ВенциВалери,ама не сте му в категорията.
Все пак,понеже ни каниш да споделим какво мислим,ще си позволя да споделя и аз.Едва ли Ботьова би търсил казашкия ботуш,а и малко история-Радецки/кораба/ идва от Австрия,не от Русия.Ако бе чакал казаците не би тръгнал към Голготата си.За Каравелов е възможно,но за Ботев-никога!Да имало е очаквания от Дядо Иван и това си има историческите корени-Кримската война.Иначе опитвам се да си спомня нещо Ботев да е писал за Русия,но не знам,може би в публицистиката му?Ако някой знае,любопитен съм?
цитирай
52. kasnaprolet9999 - И аз не съм я срещала тази мисъл и ми е ...
16.11.2010 21:03
И аз не съм я срещала тази мисъл и ми е трудно, да повярвам, че е негова, освен ако не е бил извънземен.
цитирай
53. mankusto - Бих искал все пак да знам дали цит...
16.11.2010 21:42
Бих искал все пак да знам дали цитатът е автентичен. А че Левски е бил републиканец извън времето си- то се знае...
цитирай
54. logistics - Мисленето не е чак така маловажно в сравнение с "Молотов"...
17.11.2010 01:37
...иначе евентуално Левски си е заминал много напразно.
За какво да се бориш срещу чуждите, когато робството е в съзнанието?
цитирай
55. boristodorov56 - 45. vencivaleri1951
17.11.2010 08:59
Защо мисленето ти изключва възможността да се бяхме възползвали в пълен обем от възможностите, които дава геострагическото полежение на територията на страната?
Вече веднъж го коментирахме - Путин, колкото и да плаши със заобикаляне нямаше откъде да мини освен през България за Зап. Европа. Усилията му да блъфира са допълненини с тоталното напазаруване на Доган, Гоцето, Серго Умното, Р. Овч., Б. Борисов и кой знае още колцина, което прави действията им (естествено пропагандно обезпечени) безполезни и вредни от гледна точка на българският национален интерес.
Това не е ли видно, ако си свалиш партийните очила и премахнеш безумието да мислиш първо за какво можела и искала Русия?
Цял свят знае - само ти и червените гаулайтери не, че Русия изключва чисто икономически интереси без гоеполитическият келепир!
Левичарското мислене с палежи и коктейл молотов - е по-скоро за тийнейджъри и не върши работа, защото ще бъде инспирирано от онези, които запалиха партийния ви дом, парламентото и - въпреки многото пушек не успяха.
Само комунист може да си помисли да поставя под заплаха живота на други хора, заради начин на мислене, а агресивен атеист(който лъже другите, че вярва в нещо, при това много интимно, като идеолога на Китайска България) може да го препоръча.
Предпочитам коктейл Маргарита съпроводен с бъбрене за смисъла от живота.

КуМЪНИзмъ е свършена работа - живота е безкраен.

Лесно се търкаля един немислещ народ.
цитирай
56. boristodorov56 - Само зради тези мисли си заслужава цялата кавга!
17.11.2010 09:00
balkanec написа:
Нали самата идея на Левски е България да бъде независима от които и да е външни сили - да разчита само на себе си и да не се води по никой друг.
Затова и създава най-голямата революционна организация в света - ВРО, после преминала във ВМРО, ненадмината по много неща и до днес.

Не е било по-различно отношението му и към Западна Европа.

Каравелов и Ботев и тяхното БРЦК са повече външна показна организация. Но тя няма общо с действителната революционна сила - ВРО.
Учим за тях по простата причина, че кадрите на ВРО и сътрудниците на Левски така и си остават анонимни - ярък пример за добра организация.
Само по внезапното израстване на ВМРО - основано от школски учители и аматьори без никакъв опит - можем да съдим, че структурата на ВРО се е преляла в нея. Иначе засилването на ВМРО си остава необяснимо.

Ботев е бил спонтанна личност и Левски не го е смятал за зрял революционер, на когото да се довери. Това си описва самия Ботев - в разказа си за зимуването в мелница, когато съдбата го среща с Левски. Те просто са се разминали без Ботев изобщо да разбере Левски - за него той си остава напълно загадъчен - това е описанието на Ботев.

цитирай
57. boristodorov56 - 50. velichka84
17.11.2010 09:04
Приемането на турските сериали доказва само едно - високото интелектуално ниво на българският народ - същият, от който 70 % счита за приятелски намеренията на Русия към България и не иска да си разваля рахатеца с главоболия и главоблъсканици.
цитирай
58. boristodorov56 - 51. vyordanoff
17.11.2010 09:14
Много мислих и аз по въпроса за автентичността на този цитат - аз също имам определени резерви и го споменах по-нагоре в коментарите си.Но знам, че не всичко от останалото ни от Лъвский е общоизвестно и допуснах възможността да е истина.
Както и да е - съмненията винаги остват, до доказване на противното.
Що се отнася за сравнението с този или онзи - да те открехна - не се меря с никого и не ми пука кой какъв е. Не се нито надприказвам, нито доказвам пред някого, дори ми е безразлично какво мислят онези, които въобще не мислят или мислят различно от мен.
Ако правя нещо го правя заради себе си и желанието ми да кажа какво мисля и не ми пука кому какво харесва.
Що се отнася за Ботйов и творчеството му - някъде спометаваше за полицейски ботуш и руска нагайка свързани с пребиваването му в Одеса - те донякъде илюстрират вижданията му.

цитирай
59. boristodorov56 - 52. kasnaprolet9999 + 53. mankusto
17.11.2010 09:22
Аз също.
цитирай
60. boristodorov56 - Добре го е казал
17.11.2010 09:24
jim101 написа:
"Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от нашите собствени задружни сили"

цитирай
61. boristodorov56 - Това е интерпретация, която никой не иска да погледне като днешна реалност За съжаление.
17.11.2010 09:28
logistics написа:
Мисленето не е чак така маловажно в сравнение с "Молотов"...
...иначе евентуално Левски си е заминал много напразно.
За какво да се бориш срещу чуждите, когато робството е в съзнанието?

цитирай
62. xloranphyl - Борисов, съвсем изпростяхте, Ваше ...
18.11.2010 01:15
Борисов,съвсем изпростяхте,Ваше преподобие!
Турция е добър съсед,гърците строят магистрали...
В кой век живееш,Тодоров?
Питекантроп си ти.
цитирай
63. boristodorov56 - 63. xloranphyl
18.11.2010 11:28
Защо не влизаш с познатият ти профил?

Бих те нарекъл молоумник, защото това , което пишеш няма никаква връзка с коментарите, да не говорим за постинга ми - но няма да го сторя.
Само ще отбележа още веднъж това което съм казвал за теб:
- ти си един нещастен едномъд безхуник!
цитирай
64. staler - ето още едно мнение
18.11.2010 21:23
поклон и уважение към левски .колкото до връзката с "некои горещи полит.теми в момента",левски не е експерт по търг.преговори за газопроводи,така че връзка няма.путин може и да се опитва да прави политика чрез газови тръби.никои не ни задължава да повтаряме неговата грешка,дори напротив,длъжни сме да не я повтаряме.
цитирай
65. vencivaleri1951 - за 56 А защо ди мислиш, че не сме се възползвали?
19.11.2010 00:20
Над63млрд транзит, финансиране без банкова гаранция, ефтина централа, може би ще отсвириме тръбата за нефта... Защо си мислиш, че само през нас могат да минат. Могат и през Румъния, Турция. Румънския е просто по скъп, а и онези ще искат и свой газ да продават по тръбата. Виж един път Костов им игра така, направиха син поток. Украина се опита да им извива ръце, правят севарен и южен. Чух бившият директор на Козлодуй да казва, че е трябвало да искаме участие в разработка на находише/имаме специалисти и сме го правили в Тюмен и в Дружба/ Това наистина е било добър вариант, но не сме си поискали. Немците мой участват.

Виж проблемът е че стигаме само до "Маргаритата" Яки сме само на маса , а вече и в мрежата. "Чепките" ни Боре главно са предмет на урологията:(((
цитирай
66. boristodorov56 - 65. staler
19.11.2010 08:43
Тоест?..
цитирай
67. staler - staler
20.11.2010 18:39
тоест,без излишни драматизации да подпишем договори които са взимно изгодни.ето и пример-сдс и костов изчакаха путин да доиде и подпише и започнаха една полит.кампания с цел набиране на точки от "твърдия електорат"и правене на имидж пред отвъд атлант.демокрация.ако гледаха бгинтереса--да бяха искали подробностите/конкр.клаузи/по проектодоговора за разглеждане от някоя комисия на нар.събрание.някои като ми каже че шриодер е руски агент и падение за германците ,ходя да пуша на балкона.
цитирай
68. boristodorov56 - 68. staler
21.11.2010 17:00
Запали си спокойно цигара, но се опитай да разбереш какво мислят германците по въпроса.
цитирай
69. staler - staler
21.11.2010 21:17
доколкото не съм екстрасенс,парапсихо- и пр.единствения начин да си представя какво мислят германците е да видя какво правят.какво правят те--северен поток-огромна инвестиция с значит.участие на basf и eon изискващ използване труда на техн.специалисти,икономисти,пазарни експерти и пр..това е прокт на държавата германия с държавата русия,а не проект на предателя шриодер с комунистите от газпром/според седерастващите ни доморасли пишман демократи/.оттук какво си мислят германците:дреме ни на к..а,има ли демокрация в русия,или какво искат евреите от usrael,за да е добре германеца,требва да прави мерседеси,за което е нужен прир.газ.има го в русия,ще си го купим оттам по тръба която заобикаля гладните прошляци от украина,полша,приб.републики и пр.,вива джермани и венсеремос.
цитирай
70. boristodorov56 - 70. staler
22.11.2010 19:01
Не е трудно човек да се досети какво мислят германците за Шрьодер, ако прочете немска преса и се разрови из електронните медии.

Начина ти на мислене издава руският акцент в него, но това си е трое право и проблем.
цитирай
71. staler - тодоров, мислене с акцент е нонс...
23.11.2010 06:08
тодоров ,мислене с акцент е нонсенс.освен това трябва да си дебил за да мислиш че един шриодер може да построи каквото и да било с руснаци,китаици или некакви други.пресата това и е хубавото че пише неща които стават за продаване.тука става дума за инвестиция в размер на милиарди зад която стои правителството на германия.хубав е и вашия комсомолски устрем да громите путин и неговата команда.желая ви успех.докато решавате проблемите на русия с демокрацията,някои по практични нации си решават собствените проблеми.от това по ясно не мога да се изразя така че последно-- успех и венсеремос.
цитирай
72. boristodorov56 - 72. staler
24.11.2010 07:59
Умник, решението на газовите проблеми на Русия -
създана проблеми на България.
Вие руси ли сте или българи, бе дюнмета безродни.

Не само мисленето ти има извратен руски акцент, ами и смисъла на живота ти е изцяло против България щом разсъждаваш с такива категории!

Аман от извратени интернационалцървулпрогресисти!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8085088
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589