Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2010 18:10 - Всички, които днес зомбират лявото пространство, са най-елементарни шмекери.
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 1474 Коментари: 4 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

   image
 





    Финансистът по специалност и анализатор по призвание Кольо Парамов няма нужда от представяне. Политическите му прогнози се сбъдват, което кара неговите скрити и явни опоненти да си скубят косите от яд и да го плюят. От ляво и от дясно. 





     - Г-н Парамов, на 8 март т.г. пръв казахте в “ШОУ”, че президентът започва нов политически проект и като за начало гласи Ивайло Калфин да го оглави?

     - Когато съобщих за това намерение на Първанов, цялото му обкръжение вкупом ревна, че си фантазирам политически проекти, а

     Румен Петков дори ме прати на “4-ти километър”.

     Най-смешен се оказа обаче самият Калфин. В “Панорама” на 10 март пак ме засипа с обиди: заяви, че плещя измислици, които нямат нищо общо с реалността. Днес обаче реалността е тази, за която съобщих в началото на март. Калфин е “на трибуната” до Първанов и бленува за следващата си важна държавническа роля. Създаването на “АБВ” е факт. Президентското отроче обаче е рожба на външни фактори и е подчинено предимно на тях, а не на българските интереси. Жалкото е, че бившият външен министър не знае за тази “малка подробност”, а говори глупости по мой адрес.
     Калфин забрави, че не друг, а моя милост го представи за първата му депутатска реализация и го наложи в Смолянския край. А “признателността” на бъдещия АБВ-фактор Калфин се изрази в презрение, т.е. комплексарщина към тeзи, които го откриха и наложиха в политиката. Такъв е и менторът му Първанов. Той също е голям неблагодарник. Калфин забрави всички, които го лансираха в голямата политика - подобно на учителя си Първанов. Впрочем неговите апартаменти също не са малко, но това между другото.

     - Споменахте за външни фактори, акуширали на президентския проект, кои са те?

     - Левицата в България е в много тежко състояние. Тя няма полезен ход и следващата година тотално обърканото обкръжение на Станишев ще се лута между принципи, цели и възможности. След последния конгрес на БСП ситуацията там е смешна и противоречива. 

   Станишев - на бял кон, а елитът на партията го ненавижда?!

     Много ми допада призива на Павел Писарев към Станишев – да иде в манастир. Така с един куршум ще удари пет заека за БСП – ще съхрани морала си, на който особено много държи; ще освободи цялото ляво пространство за нов тип лява програма; ще отърве партията от дузината шмекери около него; ще даде на БСП възможност да се освободи от лидерския му синдром; и най-важното – ще спъне отчасти Първановия проект. 
     Тоя проект е много опасен за България, той ще легитимира определени олигарси и чрез лявата манипулация ще осигури по-голяма парламентарна група от тази на БСП. Чрез нея Първанов ще контролира едно от най-важните неща в политиката ни - сложния баланс в българския парламент. А това ще се окаже много опасно. 

     - Пак заобикаляте отговора за външните фактори?
    
     - Не го заобикалям, а детайлизирам условията на зачеването на Първановата идея. Вижте, ние ще бъдем граница на ЕС до 2015-2017 г. - докато приемат Турция. Няма какво да се заблуждаваме. Турция след 5 години ще е в първата десетка на световната икономика и това предрешава всичко останало. 

     - Решава или предрешава?

     - Зависи. Дотогава България трябва да се справи с огромни предизвикателства. В условията на валутния борд и извън еврото. На Запад виждат, че десницата у нас е мухлясала. Ще мине много време, докато СДС се очисти от мухъла. НДСВ и ДПС преразпределят откраднатите жълтици от двата мандата и плетат интриги срещу ГЕРБ.
     Левицата е в тупик. Първанов подло завеща БСП на Станишев, за да унищожи основата и базата й, а сега подготвя пистата, на която трябва да се върне в ролята на спасител. Забелязвате ли каква

     уникална наглост има при ходовете на Георги Първанов!

     Той днес “забравя”, че още 14 месеца е държавен глава и вече започна да се договаря. Убеждава Билдербергите и доста световни лидери, че именно той е човекът, който ще организира и мобилизира нова политическа сила като национален проект, вписващ се в европейските рамки, гарантиращ нужното спокойствие на България.

     - Това ли са въпросните външни фактори и къде е опасността за България?

     - Това са. И не е трудно да се предвиди какво ще се случи, ако Първанов успее да ги убеди, че той е спасителят.
     Накратко. Вече 9 години пред погледа на същия тоя Първанов стават уникални кражби и безскрупулни присвоявания от олигарсите. Идва Борисов и в стремежа си да балансира интереса на страната по всички програми в ЕС и да постави всеки на мястото му, обира негативния вот. Следва “кацането от небето” на спасителя Първанов и всички заживяват дружно и доволни. Някои малко по-доволни. По-богати и гарантирани за следващите десет години - както бяха през последните десет години.

     - Вие политическа ретродисекция ли правите или пророкувате бъдещето след сериозен анализ на настоящето?


     - Политическата ни класа днес е много, много объркана. Медиите за нула време могат да обърнат наопаки иначе добри идеи. Ако се появят качествени личности, които имат потенциала да направят прелом в държавата, медийната среда е в състояние с космическа скорост да ги елиминира, стига някой да плати музиката и да ги консолидира в изпълнение на задачата.
     В същото време Първановите стахановци, които не са способни да разсъждават на глас, ще бъдат дружно изтикани напред и нагоре, представени като есенцията на новия му проект. Тези, които умеят да мислят и могат да говорят, ще бъдат изтикани в зоната на здрача. Защото на Първанов днес му трябват имена-сателити, които и не биха си помислили да оспорят представите му за властта и начина на употребата й.

     Всички, които подкрепят новия стар култ към Първанов, ще бъдат в предните редици.

     Засега това изглежда стратегически много точно изчислена и прецизирана задача. Но дълг на всички честни хора е да се изправят срещу тази мрачна перспектива. Тогава Първанов утре ще бъде само един бивш президент. 

     - Наскоро написахте твърде остър материал – “Парамов го няма при Първанов”. Извинявайте, но нали и двамата сте издънки на БСП?!

     - Ние, ”издънките на БСП”, както обобщихте, сме много виновни пред българския народ. Оставихме хората гладни, бедни, болни и твърде неграмотни. Това е резултатът от слабата и предателска политика на БСП. На 40-ия конгрес на партията през 1991 г., когато се поставяха основите на прехода, Георги Първанов с няколко гласа над изискваните 50 на сто плюс един стана член на новото “Политбюро”, т.е. на Изпълнителното бюро-ИБ. На мен, на Захари Захариев и на Александър Маринов, който тогава бе шеф на Софийската организация, пък не ни достигнаха няколко гласа да бъдем избрани в това ИБ.
     Първанов получи на тепсия политическа реализация, без да е бил никога в “окото на бурята”. Оказа се, че реализацията му е против интереса на българите. “Реализира” се като държавен глава и още повече затънахме. Превърнахме се в най-слабата държава на Балканите. Уникално слаба и бедна страна.
     Първанов нито веднъж не възропта срещу крадливите и жалки жълти либерали, не каза дума за грабежите на червените олигарси. За ДПС-върхушката да не говорим! С негово знание и негови кадри бяха заменени стотици и хиляди декари гори, бяха бетонирани прекрасните ни курорти “Слънчев бряг” и “Златни пясъци”. С бездържавността на държавния глава, с бездействието и съдействието му се осъществиха най-големите финансови грабежи – замяната на дълга, липсата на функционираща Сметна палата, приватизацията на уникална държавна собственост на 20-30 пъти по-ниски цени?!
     Президентът е един от тримата лидери на нашата държава, той не е американски наблюдател и носи отговорност за всичко, което става в България. Затова изборът му струва толкова скъпо. Затова и отговорността му за всичко, което се случи през двата му мандата, си остава огромна, независимо от вродената и придобитата му пластичност, хитрост и шмекеруване. Първанов бил изряден, перфектен, уникален... Без да осъзнава, че тези, които са го избрали, никога не са си представяли, че избират убиец на държавността, а не стожер на държавата, на Закона и Конституцията.

     - Тогава на какво се надява Първанов? Утре, когато АБВ вече изцяло ще бъде свързвано само с него?

     - За огромно съжаление той се надява само на едно – на негативите и на търсения от него провал на Бойко Борисов. От 11 ноември Първанов започва поетапно да гради “тялото” на АБВ върху тежестите, които притискат ГЕРБ. С ясното съзнание, че тези тежести са всичко онова, което днес ГЕРБ гради. И се готви да отстреля всичко съградено - както отстреля забранения за лов казахстански див козел-арар при ловните му подвизи. А при предишните две правителства беше кротък наблюдател на грабежите. Днес използва проблемите на ГЕРБ толкова провокативно и нагло, без най-елементарното политическо джентълменство. На какво се радва днес Първанов? Само на проблемите на кабинета. Като че това не е правителството на България!

     - А ако нещата започнат да се развиват така, че да няма на какво да се радва?

     - Първанов тепърва започва с манипулациите, гарнирани с лъжи. После ще премине към лицемерието, за да стигне в един момент до самозабрава и открита наглост. Тепърва олигархията, която е поставена на кръстопът и се чуди дали да нагази в блатото на президента, ще започне с фокусите си. Защото икономическата криза е идеалното време за това. Негативната икономическа ситуация ще се канализира в няколко направления и президентът вече знае това. 

     В момента има силен и неконтролиран износ на зърно,

след като новите бази на държавния резерв са на светлинни години от изрядното си състояние. Заради забавените плащания към животновъдите от бившата шефка на фонд “Земеделие” Крумова новите пропагандатори на АБВ ще посегнат на селото. А ако устремът и идеите на премиера да ускори движението на Еврофондовете към България станат прекалени, ще почне да скърца ръчната спирачка, която Първанов ще дръпне на изълнителната власт.

     - А ако някой дръпне спирачката на Първановите напъни за тоталната реализация на АБВ-мераците му?

     - Ако премиерът Борисов бъде оставен на спокойствие през следващите 14 месеца, доста от устои на последните 20 години ще бъдат разклатени. В общата и уникална самозаблуда ще се разбере, че всички, които днес зомбират лявото пространство, са най-елементарни шмекери.
     Ще дойде момент за осмисляне на друг тип икономическа матрица с приложни приоритети. Силата на 10-12 либерални икономисти, които повтарят като папагали назубрени теории и пропагандират най-различни бордове, ще отслабне изцяло. Ако Сорос им спре заплатите, всички те вкупом трябва да поемат към Сингапур. Идва времето на цялостно преразглеждане на база-данните в държавата, от които се извеждат както условията за програмите, така и нагласените статистики. Предстои голяма оценка в структурирането на друг тип макросреда и друг тип прогноза за брутния вътрешен продукт. 
     Според становището на Величка Рангелова, бивш шеф на статистиката, напълно подкрепено и от мен, има големи систематични грешки при изчисляване на БВП в съпоставими цени. Сегашната методика на НСИ изкривява окончателните резултати.

     - И до какво води това?
    
     - До недооценка на частния сектор и сивата икономика. Малкият бизнес се оценява само по експертни оценки. Сегашната методика на НСИ подвежда процеса на формирането на бюджета. Трябва да бъде променена съществено методиката за оценката на БВП, като се въведе надеждната система на евростатистическите критерии и пр. Така че Бойко не бива да си губи времето с президента, защото има 101 задачи и няма време за някакъв си Гоце!

     - Ами ако Първанов наистина иска да промени България, започвайки от АБВ и стигайки до края на азбуката? Тогава какво ще говорите?

      - Ако Първанов искаше да промени България към добро, имаше на разположение повече от 105 месеца! Това време беше неговият уникален исторически шанс. Той го пропиля и попиля държавата. Днес страната ни е най-бедната, най-угнетената, най-болната и най-крадливата държава не само в Европа, но дори и на Балканите. Това е днешната Първанова България. Утре тя не може да бъде пак негова!


Едно интервю на Славей КОСТАДИНОВ
Източник:
http://www.blitz.bg/news/article/92458





Тагове:   Гоце,


Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Тъкмо днес по друг повод писах за Масонска ложа и...
17.11.2010 18:25
Първанов се договарял с Билделбергите!
Не мога да повярвам,че прост тъпанар,като Гоце и той е в тайно и отбрано общество!Подобни типове имат нужда от един Аугусто Пиночет!
цитирай
2. boristodorov56 - 1. haralanov
17.11.2010 19:25
Винаги съм подозирал Парамов в грехове, но това интервю показва, че все пак е мислещ и открит човек.
Гоцето не искам да го коментирам.
цитирай
3. zaw12929 - Стига закачки! Не са добри за здр...
17.11.2010 19:26
Стига закачки! Не са добри за здравято
цитирай
4. apostapostoloff - Pardon!
19.11.2010 16:11
Бях болен, видях съобщенията ви и без да искам ги изтрих. Бихте ли ми ги пратил пак?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8110824
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589