Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2010 14:01 - Руски мафиоти "под прикритие" перат пари на руското разузнаване у нас?
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 2819 Коментари: 4 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    
  
            image

     Сагата с руските мафиоти Циганов и Панпурин, обявени за заплаха за националната сигурност и въдворени в Бусманци продължава. Техни партньори по бизнес, цитирани в
статия на руския журналист Роман Шлейнов твърдят, че руснаците са били безупречни спрямо властите и коректни бизнесмени "с много пари". Сега българските предприемачи се притеснявали, че ще ги нарочат за партньори на "руската мафия".

     Остават открити въпросите за това откъде са парите на руснаците и защо в крайна сметка двама почтени бизнесмени са попаднали на мушката на нашето контраразузнаване?

     Биволъ анализира причините, поради които Циганов и Панпурин са обявени за опасни за националната сигурност в началото на 2010. Това се случва малко след ареста на Алексей Петров - Трактора, поради което възниква предположение, че между тях и структурите на бившия съветник на ДАНС и настоящ арестант има някаква връзка. Това се намеква и от източници в ДАНС, но при внимателна проверка не се откриват никакви следи от съвместна дейност на руснаците с Петров. За сметка на това има допирни точки на Циганов и Панпурин с Иван Драшков, който и в момента е шеф в агенцията.

     Тази версия се потвърждава от два факта:

     - Циганов по необясним начин получава българско гражданство през 2001 г. Тогава представител на службите в Съвета по гражданство е сегашният зам-председател на ДАНС Иван Драшков. Той твърди, че не можело да се провери истинността на твърдението на някакъв руснак, че имал "баба молдовка" с български произход. Само че Циганов не е кой да е руснак. За него има многобройни публикации в пресата. Името му се появява в доклад на Министерството на правосъдието на САЩ като член на особено опасна престъпна група.

     - Циганов и Панпурин имат странно близки отношения с БОДК, чийто бивш управител е Петър Драшков, брат на Иван Драшков. Циганов има офис в блок на БОДК (бившето УБО) където е съсед на бившия министър на вътрешните работи Емануил Йорданов. Съседи са му и други полицейски шефове от тогавашната НСБОП. Освен това фирмата на Циганов и Панпурин купува от БОДК къща от 900 кв. м. разгърната площ в Бояна - около дипломатическите резиденции, като заплаща скромната за такъв имот цена от 328 хил. лв.

     Друг интересен момент в историята е, че след ареста на руснаците с тях не се държат като с престъпници, а като с чужди шпиони, а и те реагират точно като чужди шпиони, отричайки самоличността си.

     Според други източници на Биволъ обяснението е просто, но никой няма да го потвърди официално. Циганов и Панпурин трябва да се разглеждат като руски еквивалент на нашенските мутри с карти на секретни сътрудници. Те се установяват в България с мисия, но не за да шпионират в полза на Русия, а за да перат пари с неясен произход, контролирани от високопоставени служители на руските служби. Докато е имало дял за българските контраразузнавачи, те са си затваряли очите. В един момент паричните потоци пресъхват и Циганов и Панпурин стават заплаха за българската национална сигурност.

     В крайна сметка, както отбелязва руският журналист, съдбата на бившите "уралмашевци" не е за завиждане. Не поради спецификата на "задачите", които са изпълнявали за руското разузнаване. Както стана ясно от неотдавнашно разследване на Новая Газета, десетината руски шпиони заловени в САЩ това лято и експулсирани в Русия са се занимавали съвсем не с шпионаж, а с пране на пари на висши руски генерали и бизнесмени свързани с руското външно разузнаване СВР. Информацията от нашия източник за истинската роля на Циганов и Панпурин напълно се вписва в подобен сценарий.

     Разликата с Ана Чапман и компания е, че заради криминалното си минало Циганов и Панпурин не могат да очакват в Русия нито почести, нито поява на кориците на гланцови списания. Както изглежда родината им не желае да им даде дори паспорти.

     Интересно е също какво следва за българските контраразузнавачи, които са направили Циганов български гражданин и са му дали карт бланш да действа. Някой ще понесе ли отговорност?

     Последният въпрос става особено актуален в контекста на кандидатурата на България за Шенген. След като службите ни не са могли или не са искали да спрат един прочут бандит като Циганов да получи българско гражданство, то колко ли други подобни нему ще се сдобият с шенгенски паспорти по линията на "молдовската баба"?

     Колкото до кахърните български бизнес партньори на Циганов и Панпурин те могат да се утешат, че са работили не с "руската мафия" а с руското разузнаване. А може би и с двете едновременно?

          image




                Източник: http://www.bivol.bg/




Тагове:   мафиоти,


Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. liliyanaandreeva - Всички мафии перат пари в България...
26.11.2010 16:26
...а нас българите ни "перат" я в Охридското езеро,я в реката Лим,я в гръцки кладенец като 11-годишната Рени.Накрая ни центрофугират в някоя обществена пералня зад Шенгенската СТЕНА като онази нещастница,дето я даваха по телевизията!
цитирай
2. haralanov - Перат...
26.11.2010 16:52
Перат парите си руснаците у нас,щото сме им разграден двор.
цитирай
3. sparotok - мафия
26.11.2010 20:31
Че то момчетата на руската мафия у нас май са повече на брой от армията ни...
цитирай
4. balgarski7vinarki - taka im se e padnalo
26.11.2010 23:15
prosto te sa tenekienite formi izpalneni sas sadarjanie pari,prane i t.n.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8059548
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589