Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2011 10:25 - Образователна седемдневка
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 2466 Коментари: 6 Гласове:
26

Последна промяна: 22.01.2011 14:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     Тая последна седмица ми дойде в повече. То не бе грип, то не бе шап, то не бе "легализация" на бензиностанциите у нас.
     Не, тая седмица бе кулминацията на трескавото малоумие, наречено Република България...
     Тая седмица, дами и господа, бе седмицата, в която дори бабите от село Горно Нанадолнище научиха какво означава думата "флашка".
     Образователна седемдневка. След която вече сериозно се чудя къде се намираме... с вярното правителство в Европа или с Алиса в Страната на чудесата.
     Боже, колко общо има родната действителност с отношенията между децата в детските градини. И там се карат за глупости. И там се издават един друг на госпожата - моля, госпожо, Иванчо каза, че съм задник... И там принципът на сръднята е - на ти си куклите, дай си ми парцалките.
     Само че там винаги има щастлива развръзка... Просто госпожата нахоква "лошите" и всичко приключва за миг. Който не слуша, получава наказание - без компот за следобедна закуска (макар че и това напомня за родната политика, да ме прости господ).

     Но какво се случи през последната седмица...

     Една флашка бе публикувана от един вестник. Флашката просто за пореден път показа как се действа в родната политика от 1989 г. насам.
      И настана поредната тотална истерия. Само че този път нещата излязоха от контрол. Дотам, че журналисти се хванаха за гушите. Сашо Диков и Люба Кулезич. Мартин Карбовски и Кристина Патрашкова. В грозни и нелицеприятни спорове помежду си - кой чий слуга е и на чия икона се кланя...
      Никога не съм се притеснявал за това, че хората от "политическия елит" се млатят с компромати, черен PR и куп подобни кадесарски мурафети. Те друго не могат. Милиционери и ДС креатури няма да се явят в телевизионно шоу с въпроси от областта на изкуството, ядрената физика и немската класическа естетика, за да шашнат със своите знания народа.
     Те ще се наричат с гадни имена и ще си вадят кирливите ризи за радост на почитателите на клозетната политика у нас (които не са никак малко за съжаление).
      Когато обаче в това риалити започнат да се намесват и хора, от които очакваме относително независими и аналитични коментари на събитията... тогава аз вече имам проблем.
      И не само аз. Проблем имаме всички. Защото в родните медии няма обективност, а контролирано изпускане на част от истината в ефир. Все едно някой си пърди тайничко в киносалон. И обикновено по миризмите, които се разнасят, разбирате коя медия на чий бог се кланя.
     Карбовски и Патрашкова се хванаха гуша за гуша. Искам да ви кажа, че аз гледах записа на караницата няколко пъти. Чудя се дали някой е разбрал нещо, защото аз освен че си ги мереха, друго не усетих. Може и да не съм прав, но то е от неразбиране.
      Същото беше и в скандала между Сашо Диков и Люба Кулезич. Думи, думи, думи. И нищо. Само едни символики и недомлъвки в стил - виж каква богата езикова култура имам и как владея словесната еквилибристика.
      А докато това се случваше... Докато Борисов, Цветанов, Мишо Бирата, Алексей, Патрашкова, Карбовски и всички останали герои от сериала упражняваха своето красноречие... кашкавалът, дами и господа, достигна и надмина заветната цена от 15 лева в магазините. Така внезапно се оказа и че "поевтинялото" с 5 процента парно всъщност е с 30 процента по-скъпо от януари м.г. А финансовата "легализация" на бензиностанциите доведе до светкавично ново вдигане на цените на горивата.

                     Искате ли да поговорим за това?

     Май някой отново ни направи на маймуни. През изминалата седмица най-гледаната ефирна телевизия у нас бе направила справка кое е събитието на седмицата.
       И знаете ли - протеста срещу оня "лекар" Маджунов, който затри 4-годишно момиченце, бе събрал много по-малко точки от скандала с флашката.

     Това навежда на няколко извода.

                    Най-сериозният от тях е, че вече настигаме американците

      Идиот ли си - ще попитате с основание.
      Сигурно. Но съм забелязал, че всеки път, когато САЩ бомбардират някоя държава, започват яростна кампания против тютюнопушенето в собствената си страна.
      Та и у нас така. Очевидните проблеми на държавата се прикриват от подобни лайняни бомби като тази с флашките. И се дозамазват от медиите, които на базата на подобни "събития" изкарват водещите си журналисти да се упражняват в патаклами.
      Истинските проблеми не са в Мишо Бирата и Ваньо Танов. Истинските проблеми на България са, че родителите не смеят да водят децата си на лекар, защото здравеопазването ни е в колапс. А докторите бяха превърнати от системата в корумпирани чиновници.
      Истинските проблеми не са в това дали Патрашкова или Карбовски имат по-големи усти. Истинските проблеми са в това, че баба Цвета от Исперих не си е купувала кашкавал от 7 години. Истинските проблеми са в това, че един човек от Бургас преби 2-годишно детенце, защото друг му дължал 2500 лева.
      Истинските проблеми са в това, че държавата отдавна е абдикирала от своите "поданици" и не й дреме за това, че деградацията води до апатия и после до тотално лумпенизиране на "раята".
     Само че тая истина е нелицеприятна, а в кухните на медиите у нас наричат подобни неща с термина "непозитивни" и не им обръщат внимание.  С това можем да си обясним изобилието от статии от типа - еди-коя-си заведе детето си на МОЛ.
      Суперинтересно за масовия потребител...
      Така и така нещата в изстрадалата ни Родина явно не се получават. Смятам, че е време веднъж завинаги всички вкупом - политици, журналисти, бизнесмени... всички до един да премерят сили финално. И смятам, че единственото място, което пасва на интелигентността им, сръдливостта им, мирогледа им... е шоуто на бате Енчо.
      Нека да излязат пред публиката. Нека Патрашкова и Карбовски се скарат пред децата от втори и трети клас. Нека Бойко, Цветанов, Явор Дачков, Алексей Петров пробват да изрецитират по някой ред от някоя флашка.
      И нека накрая загубилите да бъдат замеряни с пастички и петифурки под зоркия поглед на водещия на култовото детско шоу.
     А после, ако не ги е срам, а би трябвало много да ги е срам... да благоволят да свият перки и да престанат с тая трагикомедия.
      А вие, скъпи приятели. Ако имате някакъв проблем. Ако някой лекар ви поиска 300 лева, за да ви лекува от грип. Ако някъде в някое държавно учреждение не ви обърнат внимание... Запишете го на флашка и го занесете в някоя медия. Само не забравяйте да си сложите каскет.

     Повярвайте...заради вашия случай ще направят извънредна новинарска емисия.

      Дерзайте, докато някой не ви е изпреварил. А аз отивам да си купя 127 грама кашкавал.




Тагове:   Милиционери,   флашка,   ДС,


Гласувай:
26



1. razkazvachka - крайно време е да взема поредния заем и да купя
19.01.2011 11:09
един айпад на баба ми - с няколко флашки и донгъли...
Да не си отвлича вниманието, ами да вземе да насее доматите в легена до печката, щото като си даде пенсията за друсалки, да има какво да яде...
цитирай
2. liliyanaandreeva - Лумпенизирането на "раята" е най-тежкия проблем на обществото!
19.01.2011 14:06
Но Вие ли написахте статията или е копирана от източника?
цитирай
3. mikino - Ами...
19.01.2011 17:03
Бобсън, влез в блога ми, мисля че последния постинг ще е като коментар!
Поздрави, Микино
П.П. Пиша си ника защото сесийката ми явно е по 5 минути!
цитирай
4. djgator - !!
19.01.2011 19:44
http://marystaneva.blog.bg/politika/2011/01/19/glavna-prokuratura-quot-zapisite-ne-sa-originalni-quot.670343
цитирай
5. fireball - Чудесно написано! Само ще допълня, ...
19.01.2011 20:00
Чудесно написано! Само ще допълня, че в "малоумието, наречено България" изглежда всички са изкукуригали.... Всъщност какво е "компромат"? У нас под "компромат" се разбира, ако запишат или снимат някой велможа когато е сгафил!!!! Или се разкрие някоя от далаверите му! Което си е напълно нормално по света. Но не и у нас! Тук се вдига голям вой и патардия от рода на култовото "Паниковски бъют!" или "Остави човека!" Ами ще го бият, като не знае какви ги плещи и като прави гафове, ще го бият! Всъщност в основата си това е резултат от ченгесарския манталитет за безотговорност и безнаказаност, на който са привикнали нашите управници и нормалните европейски практики им се привиждат, като някакво злобно отношение на другите към "божественото" им его! В сравнение със света, нашите управници и политици са пълни аматьори и единственото, което ги крепи е, че здраво държат СИстемата, която те сами са си създали за да оцелеят, да не бъде променяна в никакъв случай!
цитирай
6. анонимен - АМАН ОТ ГЛУПОСТИ И НЕБИВАЛИЦИ.....
23.01.2011 14:00
АМАН ОТ..... "МЕНТЕТА", "СРС-та" И УСРАНИ ДС-ЧЕНГЕДЖИЙСКИ ДУПЕТА!
ОЩЕ ЕДНА ВЕРСИЯ НА "ГЬОБЕЛС"-----В ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКИ ВАРИАНТ:
"....ЕДНА ЛЪЖА ---ПОВТОРЕНА ОТ МЕДИИТЕ , 1000-ПЪТИ ---СТАВА ИСТИНА!"

ПОСЛЕ ОТИДИ И РАЗПРАВЯЙ ,ЧЕ:
"СОЦА"----НЕ Е ПЪЛНО ЛАЙНО!
."..И КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ...."
"...И НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ"...

ПЪЛНО ЛАЙНО ...И ТО,... ЧИСТА ПРОБА!!
НЕ СЛУЧАЙНО ХИТЛЕР И СТАЛИН В НАЧАЛОТО,... СА ВЕРНИ СЪЮЗНИЦИ!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8060646
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589