Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2011 14:25 - Парите за партиите у нас
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 4075 Коментари: 11 Гласове:
29

Последна промяна: 05.02.2011 19:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

          image

     Прочетох някъде, че проекта АБВ до сега се е осъществил с 500 000 лв.и се замислих откъде Гоце Пърламанов има тези пари?
     Кой финансира този политически проект.
     Кой финансира политическите партии у нас.
     Вече се подразбира от всеки,че правенето на политика е енергоемък и скъп бизнес и се нуждае от сериозни парични ресурси. От близо 400-те регистрирани политически партии - едва десетина са позиционирани на реалната политеческата сцена. Ако за едни е приблизинелно ясно с какви средства се издържат и кой ги финансира, то за останалите, фигуративно присъствуващи в политическата суматоха е ясно - нямат никакво финасиране, затова и нямат нито членове, нито фенове, нито електорат.
     Да изясним - БСП се финансира от множество подставени фирми и "бизнесмените" - като Г.Гергов и т.н.(имаше кръг Орион, генералско движение...), някога СДС, по времето на Ив.Костов - съществуваше кръга Олимп; ДПС се издържа от обръчи от фирми и лобита, ДСБ - от присъдружни фирми и фондации на И.Костов; Гебр - от Б.Борисов и местни лобита; РЗС - от елипсата на А.Петров и т.н.
      Всички, които наливат в партиите средства открито и на черно  ги получават обратно след изборите под една или друга форма от спечелелите изборите чрез получаване на държавни поръчки.Колкото повече време една партия не е била в управляващо мнозинство - толкова повече намаляват възможностите за финансиране за тази партия чрез поскане от гювеча на държавния бюджет и обратно.
     Нито един нов политечески проект няма никакъв шанс, ако не  се подпре финансово от икономически интерес, който дава лептата си напълно съзнателно и изцяло възмездно, а това си е рушвет, подкуп, корупция. С една дума - нашата уж "политеческа класа" е закрилник и инкубатор на непрестанна корупция. Няма защо да се чудим, че има контрабанда - та тя е най-големия носител на свежи пари за политиците и изяжда хляба на доста хора. Същото се отнася до всеки незаконен бизнес у нас - той се закриля от хора на властта, защото е свъран с тях на живот и смърт. Всеки нов властник изчиства старите лидери на структорите за набиране на пари, кога с убийства, друг път с арести, обикновено с натиск, понякога с рекет, и най-вече с административни хватки и възможностите на държавата машина. Резултатът винаги е един и същ - пълен контрол над незаконните бизнеси, което осигурява предостатъчно пари за хората на власт и техните партизански мрежи и ощетява хазната с няколко милиарда лева, които се заменят с повишаване на акцизи, данъци и такси.
     И така - от кого си осигуряват необходимите средства партиите у нас?




  



Гласувай:
29



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zahariada - Ти пък сега
05.02.2011 15:12
Ще се циганим за половин милион. Какво да кажем за депутатите където мизата е стотици хиляди, занис на заповеди и какво ли не. На Гоцилката тепърва ще му гледаме сеира.
цитирай
2. анонимен - От контрабандата на цигари, нар...
05.02.2011 15:54
От контрабандата на цигари, наркотици ,свежа плът, оръжие- от там са паричките!
цитирай
3. tit - Сега -
05.02.2011 16:00
и демократи, и републиканци в САЩ събират дарения. Нали бяха върнали чек на Дарина Павлова!
Значи - приемат дарения, но от общесвено приети за почтени хора...уф, много сложно се изразих, ама ме разбираш
У нас не е ясно кой коя сила подкрепя финансово и с колко. Помниш ли как се определяше макс. стойност на дарението - 5000 лв или някаква подобна смехория!
А повечето бизнесмИни раздават пари по всички централи - за всеки случей!:)))
То не, че в Америка е по-различно, ама там само най-богатите могат да си го позволят!
цитирай
4. kalin8 - Така....Така е!
05.02.2011 16:12
Хвърли зад тебе, за да найдеш пред тебе...
Или дай кукучка, да вземеш маслинка....Дай маслинка -за ....
Наредена е тая!!!
Поздрави!
Б.
цитирай
5. haralanov - Здравей!
05.02.2011 16:50
Склонен съм да се съглася с теб.Няма нормален човек,който да си мисли,че една политическа сила у нас,може да се издържа от членски внос.Това би било чиста лудост и на практика е невъзможно!Остава най-логичното.Контрабанда и държавни поръчки за фирми,близки до управляващите.В първия случай-това си е по смисъл престъпление.Във втория случай-корупция.И в двата случая обаче,няма съдебно преследване и носене на наказателна отговорност.Ясно е,че за тези 22 години(а преди тях само една партия е правила пачката) сигурно са се изпрали и не са влезнали в държавния бюджет милиарди левове!
цитирай
6. stefanasenov - Здравей,
05.02.2011 19:54
Картинката е зловеща.
Ако трябва да съм коректен ще кажа, че тройната коалиция която увеличи двойна държавната субсидия на депотат донякъде подреди нещата и ги извади на светло.
Но дори тази субсидия не е достатъчна при положение, че вестници и радиостанции искат минимум 6 цифрена сума за предизборно отразяване, а цените в телевизиите са между 6 и 12 хиляди за 30 сек. клип. Вярно е, че те са търговски дружества и от това живеят. Но от друга страна за да се покрият тези финансови критерии е необходимо и друг тип финансиране.
А бе омагьосан кръг ...


















цитирай
7. анонимен - Икономист
06.02.2011 10:33
Добър ден г-н Тодоров.Аз пък / пак от СРС та,каквито са електронните ни медии/, разбрах,че правителството, областните и депутатите,се сдобили от бюджетната издръжка на ГЕРБ с едни по-умни от тях машинки на обща стойност около 250 000 левчета.По 1 500 лева парчето.Без конкурс за доставчик на по-височка цена от колкото се продават дори на дребно?Техните субсидии са от нашите данъци.Техните заплати осигуровки,представителни и Правителствени болници,служебни и пилотни коли,охрана,почивни бази,пътувания в чужбина,специални училища на чаветата им.
Е, какви са разликите от време оно,народа беден,привилегии за избрани,всичко в бюджета,богатите - врагове,но всеки може да псува когото си иска.Както казал американеца на руснака:"у вас е тоталитаризаъм.У нас всеки може да застане пред Белия дом и да ругае Рейгън.И у нас е демокрация,рекъл руснака, и у нас всеки може да ругае Рейгън, където си иска."
цитирай
8. анонимен - АБЕ , ИКОНОМчо, В ЩАТИТЕ ИМА ЗАКОН ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ....
06.02.2011 15:44
....И НАЧИНА НА ТЯХНОТО ФИНАНСИРАНЕ!
ТУКА ТАКЪВ, ЗАКОН --НЯМА !

ТАМ, ...ИМА И ЗАКОН ,ЗА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ---АКО СГАФИШ,.....ЛЕЖИШ СИ , В ЩАТСКАТА ПАНДЕЛА ДО СКЪСВАНЕ НА ЦВАЙТЕРЧЕТО!
ТУКА ,ТАКОВА НЕЩО ---НЕМА!
ТУКА Е КОФТИ ----АКО ТЕ НАРОЧАТ.....И ПОЧНАТ ДА ТИ ТЪРСЯТ ЦАКАТА, ЗАЩОТО Е ПРОКЛЯТИЕ ,ДА СИ "ЩАСТЛИВЕЦ"---МЕЖДУ НЕЩАСТНИЦИ!
НЕМА ЗАКОНИ ,НЕМА ГЯВОЛ.......ЩЕ ТЕ ОСВИТКАТ ,КАТО САШО ТОМОВ!
ТО... И АЛ.ПЕТРОВ КРАДЕ ......АМА ДС НА БКП/БСП, СЪДИ АЛ.ТОМОВ , А ОНЯ АЙДУК ,ГО ПРАВЯТ ПРЕЗИДЕНТ!!!!
В БЪЛГАРИЯ ---НЯМА ГАРАНЦИИ---ДОРИ И ДА СИ ЧЕСТЕН....ЩОТО НЯМА И ЗАКОНИ!

АМА ТАМ ,ЗАКОНА ---НЕ Е ПРАВЕН ОТ "КОМУНЯГИ".....А ОТ "МРЪСНИ КАПИТАЛИСТИ"......И НЕМА ЛАБАВО ЗА ГЕПЕНЕ ИЛИ...... "ЕКСПРОПРИАЦИЙКА"!
ТАМ, НЕ ТИ ДАВАТ ДА КРАДЕШ----АМА ПРИЕМАТ КРАДЕНИ ПАРИ!

ЗА ТОВА, НАШИТЕ ЧЕРВЕНИТЕ ЛАЙНАРИ С КРАДЕНИ ПАРИ,НЕ БЕГАТ НА ИЗТОК.....БЕГАТ НА ЗАПАД, ЗАЩОТО ЗНАЯТ, ЗАКОНА!
ТАМ, ЩОМ ИМАШ ПАРИ И СИ ПЛАЩАШ РЕДОВНО......ХИЧ, НЕ ТЕ ЕБАВАТ И ЗА ЦЪРВИВА СЛИВА, НЕ ТЕ И ПИТАТ ОТКЪДЕ СА ТИ ПАРИТЕ....СТИГА ДА ГО ДОКАЖЕШ!
ГЛЕДАШ СИ КЕФА!
АКО НЕ ВЕРВАШ---ПИТАЙ СЛАВИ ТРИФОНОВ , КЪДЕ СИ Е НАПРАВИЛ ФОНДАЦИЯ......!
НЕ Е НА ИЗТОК ,...В РУСИЯ!
НАПРАВИЛ Я Е ...В САЩ.....!!!!
А.....ИНАЧЕ , СЕ СКЪСВА ДА ПЕЕ И ДРЪНКА НА "РУСКИ".......ХА,ХА,ХА,ААА......!
ЩО ДА НЕ ПЕЕ ,ЧОВЕКА........???!
ОПЕКЪЛ СИ Е ФОНДАЦИЯТА...!
СЕГА И ПЪРВАНОВ ,ЩЕ ФИНАНСИРА ......ПОСЛЕ ПЪК, ГОЦЕ ДЕ МУ ГИ ВЪРНЕ С ЛИХВИТЕ.....!
ЕЛЕМЕНТАРНО И ИКОНОМИЧНО....ИКОНОМчо----ДЕЛО НА ВСЕКИ ЧЕРВЕН, НЕГОДНИК В БЪЛГАРИЯ!
цитирай
9. анонимен - Икономист
06.02.2011 17:02
Кой може да спори с Ауди А8 0000?
цитирай
10. анонимен - Е,...НАМЕРИ СИ НЕКОЙ "МОСКВИЧ"....
08.02.2011 10:50
.....ДА СИ ПОСПОРИТЕ !
МОЖЕ ПЪК ....ДА СЕ РОДИ ,НЕЩО.....ОТ ИЗЧУКВАНЕТО!ХА,ХА,ХА,ААА.....!
цитирай
11. анонимен - Икономист
08.02.2011 19:05
Ауди А8 - втора употреба,мозък - въобще не влиза в употреба.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8060206
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589