Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2011 16:31 - Язък, вчера изтървахме празника на Червената армия!
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 6222 Коментари: 24 Гласове:
24

Последна промяна: 22.09.2012 20:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  
   image

     Боже, боже и това ми били пазители на култа на обречените! 
     А бяха готови за паметника в София, Пловдив и Бургас  бой да се бият, кръв да леят!
     Де го Серги да поведе гъсти редици с болшевици в чепици, ели гордо Гоцко с Марин антинатовски байряци да разваят и Катюшка да попеят!
     Вълканов Велко антифашистваш върло гейя наш - поезия да изстихоплетства, де го!

     Е па, тука пак са - и са същичките!
 
     Илюзии  хич не си правете!
     
     Спокойно казвам, че заради едно поколение и безродници комунисти, тази дата има сакрално значение не само за тях, но и за цялата нация.
     Във фабулата на историческото развитие няма условно наклонение, но пък има реални последици от исторически  действия и събития , които слагат отпечатък в развитието и съзнанието на поколения напред. Бих казал завинаги.
     Такова събитие е окупацията на България от Червената армия - разбира се като инструмент на великия Съветски съюз - направена през м. септември 1944 год.
     Винаги съм си задавал въпроса, защо Финландия, с не по-големи ресурси от тези на България - можа да спечели войната с СССР през 1938 година, а ние - българите, дори не се противопоставихме на съветските нашественици? Дори една пушка не пукна да защити страната, а командването на армията - забранява каквато и да е съпротива на нахлуващите пълчища на обявилия ни война Ссср.
     Знае се отколе, че там където са стъпили кремълските пълчища всичко изгаря и после стотици години  по тези места трева не никне.
     Изгорено е настоящето и бъдището на погазения народ.

     Говоря за нашия народ.

     Миналото ни.
    
     Бъдещето!


image






Гласувай:
24



1. tili - Гневни и
24.02.2011 16:35
безнадеждни! уви!!!
цитирай
2. анонимен - А, де, защо?
24.02.2011 17:08
Цитат: Винаги съм си задавал въпроса, защо Финландия, с не по-големи ресурси от тези на България - можа да спечели войната с СССР през 1938 година, а ние - българите, дори не се противопоставихме на съветските нашественици? Дори една пушка не пукна да защити страната, а командването на армията - забранява каквато и да е съпротива на нахлуващите пълчища на обявилия ни война Ссср.
................
Бля,бля. Върни историята назад, нарами пушка и патлаци и започвай да браниш България. Едно си баба знае, едно си бае. Ти също. И това "забранява" май не е точната дума.
цитирай
3. анонимен - И пак
24.02.2011 17:15
Цитат: Изгорено е настоящето и бъдището на погазения народ.
................
Чакай сега, бъдеще няма, има само настояще. Бъдещето се губи и се слива с настоящето. Кой кого е погазил? Нещо разсъжденията ти тук куцат абсолютно неразбираемо. Като мислиш за един народ, наречен български, не му вменявай вина за миналото. Ясно ли ти е Тодоров? Ето, че се повтарят грешки. Все на едно и също място чукаш, и нищо не се пука. Само сееш безмислие. Извинявай, но когато ти говоря да се поправиш точно това имам предвид. Напиши нещо, което касае бъднините, а не хората да си мислят, че сме "калпави", "недодялани" и какви ли не още.

Пенчо Славейков
Сън за щастие - О, има тих вълшебен край...

О, има тих вълшебен край
и никой го не знай,
къде е той -
вълшебен край на отдих и покой.
Къде е той?
Живей, люби, страдай,
надей се и желай -
достига там
тоз, на когото во сърцето плам
гори за там, -
тоз, който люби, страда и живей,
тоз, който като мен за тоя край копней. }}}
цитирай
4. boristodorov56 - анчо 2 и 3
24.02.2011 18:07
Не намерих нито едно зрънце здрав разум да акламирам такъв универсално полиран безродник като теб.

И анонимен безличнико, който активно ми пращаш послания - какво бъдеще ще има онзи народ, който няма минало или не иска да знае срамното си минало, освен да го повтори.
Като си горд комуняга - що не пишеш логнат в профила си, ами се криеш като опърлена мишка и ми сипеш лични квалификации? Би следвало да знаеш, че съм имунизиран откъм лични обиди.
цитирай
5. boristodorov56 - И не само.
24.02.2011 18:08
tili написа:


Гневни и безнадеждни! уви!!!

цитирай
6. анонимен - Цъцъц анчо 2 и 3 - как го измисли пък това - имунизиран си грънци
24.02.2011 18:31
"Анонимен безличник като теб". Хем се хиля, хем те съжалявам. Поздрави от galina1. Може и да съм безлична, ама не се ровя в боклука. Това е твой приоритет. }}}
цитирай
7. анонимен - Охо
24.02.2011 18:39
Цитат: който активно ми пращаш послания - какво бъдеще ще има онзи народ, който няма минало или не иска да знае срамното си минало, освен да го повтори.
.............
Хахаааааааааааа, е това изобщо не е вярно. Народа ни нямал минало или пък било срамно. Ей, Борисе, осъзнай се. С тази история как да нямаме минало, а? 1300 годишна държава, как си мислиш, че изобщо няма минало. Що да ни е срамно миналото Тодоров. Защо??? От кое се срамуваш лично ти??? Аз не се срамувам, даже напротив. Този народ, който през 681 година населява тази земя и устоява на какави ли не набези, ти ме караш да се срамувам. Този народ, който устоя на 200 години гръцко и 500 години турско робство - ти мекараш да се срамувам от това. Не става. Посипвам си главата с пепел и ти казвам: НЯМА от какво да се срамувам. Срамувам се от това, че в този момент, в настоящата ни история се случват неща, които изобщо не трябва да стават. Срамувам от твои думи и епитети, които изобщо не трябва да се употребяват. Срамувам се от това, че ние сме безнадеждно осакатени душевно и умствено, че наистина ценностната ни система е тотално деградирала. Проблема си е твой. Но аз лично, не се срамувам от собствената ни история. Тя си е велика, по-велика и от тази на която и да е друга държава.
цитирай
8. boristodorov56 - 6. анонимен - тапина 1
24.02.2011 19:15
Верно ли ме мислиш за низов отечествофронтовец?
Аз не се срамувам от историята на народа ни, а от такива безродници като теб, дето не намират нито за срамно, нито за осъдително да бъдеш с изсулени гащи пред инородци и да бъдеш техен горд клакьор.
Аз все пак съм българин, а не българо говорящ русин.
Сбъркан ви е гена на комунистите.

цитирай
9. tomdju - “Знае се отколе, че там където са стъпили кремълските пълчища всичко изгаря
24.02.2011 19:23
и после стотици години по тези места трева не никне.” – демек, то си е радиация, която уврежда процесора. Така,че и трева да поникне, ама по нея се клатят неориентирани инвалиди. А пък и днес йощ „Силните” държат прожекторите и заслепяват очите ни.
цитирай
10. анонимен - Виж сега Борисе
24.02.2011 19:30
По-скоро съм си Галина, не тапина1. Обидите не са мой приоритет, а твой. Това ти е най-глупавия пост който съм чела до момента. Прочети го пак. Не съм ничий клакьор, аз съм самосиндикална. Не ме интересуват партийни пристрастия и омразата, която те владее из основи. Хората имат нужда не от разцепление на мозъка, а от обновяване. Не сте много тук които им бъркате главите. Като какъв се изявяваш? Вожд? Месия? Ти не обновяваш ни-що. Кажи някой виц, напиши нещо, което да им повдигне духа, а не постоянно да тънат в невежеството което им предлагаш. Знаеш ли, ти си горд тъмносив клакьор. Освен сиво и черно, некъв друг цвят да предложиш? Живота е шарен. Всеки един нюанс от всички цветове биха дали едно многоцветие, което е за предпочитане. Към каква процедура прибягваш? Съмнение, отрицание и други от този род. В устата ти само комунисти. И в Италия има комунисти, и в Чехия, навсякъде има. И какво от това. Хората са си хора. Единствено безчовечни са тези, които правят белИ, вършат престъпления. Престани да се оправдаваш с комунисти или който и да било. Манипулаторите и без това не са малко. Прочети какво си написал за мен. Това не е вярно! Моята родина е България. Не си падам по чуждото и предпочитам България да има свой път на развитие. ПРодължавай с омразата си. Не знам какво печелиш с това. Сигурно повече поддръжници. ИГрайте си недостойните игри. Много си зъл. Това вече ми се проясни, дано и други са го разбрали. Мисля, че трябва да се извиниш.
цитирай
11. анонимен - !
24.02.2011 21:12
Знае се отколе, че там където са стъпили кремълските пълчища всичко изгаря и после стотици години по тези места трева не никне.!
цитирай
12. boristodorov56 - 10. анонимен - Тъпина 1 - Признавам - глупак съм
24.02.2011 21:13
Скъпа Галинче, не се имам за никакъв.
Ни за писувател, нямам се за вожд(не съм кумъниз), нито месия(да не съм приятелят ти Кадафи).
Аз съм никой, но имам мнение и го казвам свободно и неограничено. Аз съм плитически нетолерантен тип и не ми пука точно ти какво мислиш, защото имам формално оправдание. Не ме впечатляват нито селските умници, нито кварталните пророчици с предпочитания да дават лични оценки за хора, които не са виждали, нито помирисвали.

Ако твоята родина е България няма как да оправдаваш нейните поробители.
Само ограничените интернационалцървулсоциалпротресисти оправдават окупацията на България от Ссср, а ти я оправдаваш! Не питай мен за какъв се имам, а си задай този въпрос на теб.
Ако продължаваш да ми говориш дебилски дивотии ще почна да псувам, предупредуна си!
цитирай
13. ametist - баси, така ли се получи!
24.02.2011 22:59
верно язък ;)А толкова много й дължим...

Знаеш ли, аз съм от онова поколение, дето са внуци на гадовете с 'буржуазните' предрасъдъци и упадъчното мислене. Но и до днес си спомням как баба в къщи говореше тихо с/у кумунистите, дори много след ембелематичния 10 ноември и онзи страх, че всъщност те ей сега може да разбият вратата и ...

желая ти всичко добро, хубава вечер *

http://www.youtube.com/watch?v=Gyj01YnOQOE&feature
цитирай
14. boristodorov56 - http://boristodorov56. livej...
24.02.2011 23:08
http://boristodorov56.livejournal.com/78352.html
цитирай
15. dengubara - За сметка на това - сега ще празнуваме Деня на Червената Шапчица,
25.02.2011 01:41
и Освободителя-защитник на родната червена бабичка.
цитирай
16. apostapostoloff - Защото сме само едни сбъркани митомани!
25.02.2011 04:42
Ние си създаваме митове и си вярваме в тях. Тези митове не са малко- Ботев е световен поет, Ванга е светица и пророчица, велик е нашият войник, от Витоша по- високо нема! Както е казал Русо, когато един народ няма велики личности, той си ги измисля.

Та така стоят нещата и с великия български войник, който не успя да спечели нито една война. Още древните римляни са разбрали, че сме калпави войници и затова изобщо не са ни мобилизирали. Доказан факт е, че в римските легиони не е имало НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН!
цитирай
17. zaw12929 - Чета и спирам, "...нахлуващите пълчища на обявилия ни война Ссср...."
25.02.2011 14:07
Много искам да определиш какви "пълчища" бяха германските фашисти... ?!
Понякога е добре да се замълчи, защото фашизмът и другите си отидоха и няма защо да ги възраждаме. Има младежки организации... какво само бабички изтипосваш-- просто намали омразата.... излишно е....да се преиначават фактите... докато ние се драчим, хората унищожиха 3 милиона от населението ни.... войната е днес ... и нека сме адекватни....
цитирай
18. boristodorov56 - 17. zaw12929 - напротив, напротив - съвсем адекватен съм!
25.02.2011 14:15
Германците бяха приятели и съюзници спрямо България. Все пак!
Русите ни обявиха война и ни окупираха. Все пак!
Не ме интерисува германо-руската война, в която ние за разлика от цяла Европа - не участвувахме и точно за благодарност - ни окупираха. Не намираш ли поне малце причина днешното дередже да е следствие от окупацията и последвалото овластяване на кумънизките еничари начело с Г.Димитров и Тр. Костов? Би ли била днес България такава, каквато е днес, ако не беше насила наложеното ни комунистическо изтезание?
цитирай
19. zaw12929 - Ние си създаваме митове и си вярваме ...
25.02.2011 14:24
apostapostoloff написа:
Ние си създаваме митове и си вярваме в тях. Тези митове не са малко- Ботев е световен поет, Ванга е светица и пророчица, велик е нашият войник, от Витоша по- високо нема! Както е казал Русо, когато един народ няма велики личности, той си ги измисля.

Та така стоят нещата и с великия български войник, който не успя да спечели нито една война. Още древните римляни са разбрали, че сме калпави войници и затова изобщо не са ни мобилизирали. Доказан факт е, че в римските легиони не е имало НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН!


Това не са митове, както мислите, от незнание или ... ваш проблем- научете колко пъти къде е издаден Ботев, войниклъкът не е най важната характеристика- българите са най образовани, знаещи освен езиците на народите на империята както и европейските английски или френски. Наемали са строителството на всякакви обекти, отивали в Европа, като градинари със своите семена и технологии. ВЪРТЕЛИ ТЪРГОВИЯТА НА ИМПЕРИЯТА, ИЗРАБОТВАЛИ И ГЕМИИ.
Султанът е имал съвсем друга концепция. Набирал децата на 4-8 годишна възраст( от всички народности в империята- от турската- също!) и ги отглеждал и обучавал, задължавал да стават мюсюлмани- асимилирани към турската общност. Порасналите младежи разпределял- най знаещите за ходжи, имами, други- за войската- еничари. Най неразвитите за тази работа пращал на работа в градините и нивите на двореца. По този начин векове империята има здрава администрация и войска.Вярна на султана, а не от случайни наемници.
ЗА ХОРАТА, КОИТО ТОГАВА ИМАЛИ ПО 12-15 ДЕЦА ТОВА БИЛО НАЙ ЛЕКИЯ ВАРИАНТ ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ ВОЕННАТА ПОВИННОСТ...

цитирай
20. zaw12929 - безнадеждни! уви!!! НАДЕЖДА ...
25.02.2011 14:34
tili написа:
безнадеждни! уви!!!

НАДЕЖДА ВИНАГИ ИМА, ДАЖЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ФАЩИЗМА В БЪЛГАРИЯ Нашето незнание е неговата сила!
цитирай
21. xloranphyl - тодоров, Финландия НЕ печели Зи...
25.02.2011 23:57
тодоров, Финландия НЕ печели Зимната война 1939-1940.
Ъхъ. Правилно прочете - 1939 г. Ти една дата не можеш да копнеш правилно, пък аз ще ти наливам мозък в главицата куха...
Аре, бегай да четеш и запомни това име - Манерхейм.
цитирай
22. boristodorov56 - 21. xloranphyl - Спечели, спечели и още как!
26.02.2011 13:17
Слънцето и въздуха са те опиянили и увредили непоправимо.
Намали убийствената идеологическа дрога - ще се съсипеш!

Добре, объркал съм годината, но ти разбра за коя война иде реч, нали -
в онази, в която шепата фини смачкаха фасова на Червената хумвейбинска армия,
ама все забравяте да я посочите и нея към ВСВ и да запитате - Кога и кой започна Втората Световна война?

Виж как се помни Манерхайм, а?

цитирай
23. анонимен - Били са заети да четат на Апостолов хороскопите
27.02.2011 09:49
apostapostoloff написа:
Ние си създаваме митове и си вярваме в тях. Тези митове не са малко- Ботев е световен поет, Ванга е светица и пророчица, велик е нашият войник, от Витоша по- високо нема! Както е казал Русо, когато един народ няма велики личности, той си ги измисля.

Та така стоят нещата и с великия български войник, който не успя да спечели нито една война. Още древните римляни са разбрали, че сме калпави войници и затова изобщо не са ни мобилизирали. Доказан факт е, че в римските легиони не е имало НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН!

В римските легиони не е имало и турци, германци, гърци и какви ли още не. По една проста причина бе, Апостоле. Някои държави с такова име не са съществували. И по важната причина, ама като за Апостол написано. Римския легионер е бил римски гражданин.Иначе са ги наемали. Т.н. "Испански меч" е тракийски меч. Занесен там от наемници траки.
цитирай
24. xloranphyl - тодоров, кух си като сто гадулки...
27.02.2011 23:51
тодоров, кух си като сто гадулки!
Някои неща не са ти ясни, защото си тъпо парче!
Аре, бегай да четеш още!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8059640
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589