Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2011 06:06 - България: натрапеното русофилство
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 4197 Коментари: 18 Гласове:
32

Последна промяна: 01.03.2011 08:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        image GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:
Големият брат пак се обажда



Неотдавна руската преса съобщи, че 80% от българите били русофили.

И не само това: във вените на 12% от българите течала руска кръв.

Е. Никлева оспорва тези твърдения и анализира опасностите за България, идващи от Русия.

   

 

       Как ли е било установено русофилството на българите?
     С допитване?
     Или си имаме работа с типичното пожелателно мислене, което - като част от руската политика - вменява на България: вие завинаги си оставате в нашата зона на влияние, независимо към какви западни клубове се присъединявате!
     В Централна Европа никога не са забравяли, че Русия все я тегли към старата й зона на влияние.
    Нека си припомним няколко актуални факта: Чешкото разузнаване периодично съобщава за активизиране на руската агентура в страната. Дипломатически представители на Москва бяха изгонени от страната заради
шпионаж.

image
Bildunterschrift:
GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  
Съветският съюз си отиде, а  с него и всички обязаности

            Като слънцето и въздуха...

     Покойният полски президент Качински предложи да се създаде енергийно НАТО, за да се защитят новите демокрации от енергийната и политическа експанзия на Русия. (Впрочем, Чехия и Полша винаги са искали американско присъствие като гаранция за окончателното си еманципиране от Русия.)
     Преди време чешкият външен министър Шварценберг и руският му колега Лавров влязоха в остър географски спор: руският представител твърдеше, че Чехия е в Източна Европа, чешкият виждаше страната си в Централна Европа. Очевидно е, че и за чехите, но и за руснаците, “Източна Европа” означава принадлежност към руската орбита.
     На българите обаче постоянно се вменява, че са русофили така да се каже по произход - и винаги ще си останат такива. Нищо, че България се присъедини към Европейския, а не към Съветския съюз, както искаше Тодор Живков. Руснаците като “двойни освободители” -това днес звучи глупаво. Руският език отдавне вече не е задължителен в българските училища. Лозунгите за „вечна дружба“ и за българо-съветската дружба като „слънцето и въздуха“ за всяко живо същество днес кънтят на кухо, като комично ехо от миналото. Български студенти учат най-вече в Германия, Австрия, Англия и Съединените щати - но не и в Русия. Откъде тогава блика това предполагаемо непресъхващо русофилство? И най-важното: дали днешна Русия е пример за подражание?

        Руското проникване в България

     Какво представлява Русия, разкри неотдавна скандалният “теч” с дипломатическите телеграми: мафиотска държава, в която полицията рекетира малките фирми, а службите за сигурност - големите, в Кремъл се внасят куфари с банкноти, Путин е най-богатият европеец с милиарди в Швейцария, руско-украинският газ е в ръцете на организираната престъпност, а руската мафия е разгърнала структурите си от Испания до България.
     Към тази ли точно Русия българите трябва да изпитват обич? Когато погледнем Русия в огледалото "Уикилийкс", понятието “енергийна сигурност” внезапно придобива и буквален смисъл. Не просто (и не само) като диверсифициране на енергийните източници, за да няма “спиране на кранчето” от Москва, но и като препятствие пред руските криминални структури, които навлизат в региона тъкмо през енергетиката.

image
Bildunterschrift:
GroЯansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Защо пребоядисват България?

     Известно е, че руснаци купуват имоти в България. Не е известно обаче какъв е процентът на руската собственост в страната. Защото руска собственост означава руско присъствие. Всеки знае, че стъпвайки в България, Русия стъпва в ЕС и в НАТО. Ако днес руската преса безгрижно твърди, че 12% от българите имат във вените си руска кръв, какво ще се окаже утре? Че в България има значително руско малцинство? Добре позната е политиката на Русия да прониква в други държави чрез манипулации с малцинствата.

     Българинът е русофил, защото е русофил!

     В българското общество безкритично се мълчи по много въпроси, липсва дебат по важни обществени теми. Но това не означава, че някой има право да говори от името на българите и вкупом да ги определя като русофили. Подобни клишета рядко се подлагат на критична преоценка.
     Българинът е русофил, защото е русофил. Оттук: България остава в зоната на руския интерес, защото населението й е русофилско. Това е доста опасна подмяна, историко-политически детерминизъм, който завинаги обрича България на една и съща, неизбежна съдба. От нея имат интерес онези среди вътре в България, които теглят  страната на Изток в противовес на прозападните й ориентации.

 

                Автор: Елена Никлева, Редактор: Александър Андреев

   



Гласувай:
34



1. анонимен - Бог, да пази България! Поздрави!
01.03.2011 06:45
Бог,да пази България!
Поздрави!
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Няма
01.03.2011 08:27
такъв филм ;)))
цитирай
3. razkazvachka - България си е България и е на добро място - за което "заслугата" е и на изтока и на запада
01.03.2011 09:03
Но крайно време е да спрем да се въртим на пилона - ту на изток, ту на запад и да си гледаме нашия интерес
стига с тия ориентации
ние сме ориентира за българи
цитирай
4. kikowsky - Честита Баба Марта :)
01.03.2011 09:03
Здраве и радост, щастие и любов :)
цитирай
5. tomdju - Борбата за влияние успява там където почвата поддава!
01.03.2011 13:41
Нищо чудно, факта, че във всяка мартеница има 50% червено да бъде изтълкувано, че толкова е и русофилството.Въпрос на интерпретация и пропаганда.
За съжаление на няколко пъти страни като Чехия и Полша се опитваха да си бият противогрипна ваксина срещу Червения бацил, докато през това време нас ни заразяваха с него, така , че сега имунната ни система е разграден двор. Затова и съм съгласен с твърдението, че ние не сме изтока на запада а запада на изтока.
цитирай
6. tit - Айде да не бъркаме Достоевски с Джугашвили, м?!:))
01.03.2011 16:33
Българинът е трезвомислещ човек. Не бърка емоциите с разума и практичността!:))
Остава и политиците ни да бъдат българи и - шъ съ упрайми!:):))):)

Честита Марта, Борка!:))
цитирай
7. zaw12929 - Българинът е объркан от манипул...
01.03.2011 16:51
Българинът е объркан от манипулации- но не на обикновените руснаци...а на властимащи
На етап след 50 години се пише история на фактите, без емоции, а българите правим история от емоции.
Давам Ви два дни за размисъл, за да можем заедно на 3 март да се радваме на празника.
На празник, като на празник: Не искам, да ми натяквате, че са ни освободили- че не си заслужаваме свободата. Нищо да не чувам за Русия, за паметници, за императорски амбиции. Сега няма ли амбиции от империи.

Те ни ограбват, манипулират... затова, да мислим,
как да превърнем тяхното зло- на всички големи ... в наше добро.
да добавим, че Учредяването на Българската екзархия е дело извоювано от българския дух, то прави възможно държавата България да се появи, както дете в утроба майчина с начало Паисиевата история, по нататък училища, читалища- учебници, книги, ветници- все на български език, знания.
Знанието е сила на ума, която прави чудеса!
"Ние имаме по-вече сведения за далечни острови и необитаеми земи, 0тколкото за народите на султанска Турция" - писа през 1870 година немския професор Гиртл, учуден, както той така и другите пътешественици, консули и др, на Запада, дошли в Империята, че всяко българско село има училище с безплатно образование, а в дюкяните наред с стоки от първа необходимост се продават книги, учебници, тетрадки, даже вестници.
цяло столетие възраждане ,под ръководството на църквата ни адекватно на това на християнските народи на Запада създава новата си държава с многобройни обществени институции: църкви манастири, светски училища, читалища, поставя в 1869 с „книжовно дружество на България” слага и началото на днешната Академия на науките (БАН). Така в 1878 година българите са имали достатъчно учители, над 700 висшисти, най много лекари, завършили в Румъния, Русия, в Цариград, на Запад, способни да ръководят държавата.
Закон , да забрани произнасянето на думите „турско робство”, оценяване народа ни, като недостоен, а новата държава- подарена, да оцени новата България от 1878 до 1908 г като дело на съзидателния неуморим български дух и християнска вяра!
Накрая малко виц: Не е имало лента, нито Бойко да я пререже, но в това най грандиозно събитие за пръв… и последен път сме били единни. За да надделеем над всякакви чужди интереси.
Трудно е да разчупим стереотипа, а за Шенген трябва да сме нови хора, с голяма вяра в собствените способности:
Не е 3 март ден на освобождението, а ден на ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ! От географско понятие става държава, а от началото на 2007 г и член на ЕС.
Тук трябва да спрем да се кланяме на Русия- освободителката... Но ние няма да мразим никой народ.. Но никакви слънца и... имаме си достойнство или... време е...
цитирай
8. lado - Българинът е трезвомислещ човек. ...
01.03.2011 17:39
tit написа:
Българинът е трезвомислещ човек. Не бърка емоциите с разума и практичността!:))
Остава и политиците ни да бъдат българи и - шъ съ упрайми!:):))):)

Честита Марта, Борка!:))

Тити! В грешка си. Българинът е с упойка, от която не се е будил има-няма стотина години. В будна кома е .
Иначе - на всички гости на Борето и на него самия - ЧБМ!
цитирай
9. zabylgarite - така е
01.03.2011 18:25
кой има против обикновения руснак? Аз лично нямам нищо против. Но властта и политиката искат да управляват и дните и нощите ни и мислите ни.

И руската и турската власт гледат на нас като на роби.

Преди месец 2 турски студенти във Варна нарекоха роби варненски момчета и им се подиграха. Е след няколко минути бяха пребити от 10 българи.Сега ще има дело.

Значи идват тук турските лайнета , не знаят български и гледат на българите като на роби.........
цитирай
10. liliyanaandreeva - СПОКОЙНООООООООО !
01.03.2011 19:40
В ХХІ век вече няма да има хора със сини очи!
цитирай
11. alchemist - във вените на 12% от българите течала руска кръв.
01.03.2011 19:53
Глупости на търкалета! Тези 12% са със славянски произход, не с руски. И самите руснаци не са генетично чисти, който не е минал през русията само той не си е оставил генетичният материал :Р
Българи, хазари, поляци, тевтони, германци, монголци, скандинавци, фини и мн. др. са оставили нещо от себе си. Така че чист руснак НЯМА!
цитирай
12. mafani - То и чист българин няма,
01.03.2011 22:51
но пък какво от това.
Не е важноо дали сме обърнати на Изток или на Запад, по-важното е коя част от тялото сочи натам, т.е. дали гледаме в дадена посока с гордо вдигнати глави или сме на стойка Г-е.
А иначе страни като нашата- на кръстопът, слаби и малки като територия е нормално да бъдат нечии сателити. В свят като днешния е хубаво да имаш силни приятели, но да им бъдеш верен.
цитирай
13. slavi55566 - Българинът е объркан от манипулации
02.03.2011 03:09
ДЕДЙТЕ НИ НИ ЗАВЕЩАХА ДЪРЖАВА КОЯТО ТЕХНИТЕ ВНУЦИ ПРОДАДОХА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ . Нека исключим кой ние освободил и да забравим щом така искате но трябвали заедно с това да забравяме от кого се освободихме или ще чакаме да се наложи следващо освобождение за да сеосети народът накъде ни води дълновидната политика на управляващите ще допустнемли плесен да покие спомените от Батак,Бояджик , Копривщица и да допустнем да се говори за Турско присъствие ане за пет вековно робство и да търпим чужди драскачи да манипулират Бългърските историци и политици докога ще позволяваме вмешателство в политиката ни от страна на други държави като Турция,Англия,Германия,САЩ и други, не ни ли умръзнаха тяхните добри намерения или забравихме какво направиха тези добри намерения с помоща на Берлинският договор от 1878 ,Ньоикият договор от27 ноември 1919 в първият случаи загубихме територии в сегашна Турция чиито Бългърски граждани и до ден днешен не са убещетени за земите си и имотите отавени там а във торият ни отнеха западните покрайнини и раз покесаха македония и това пак беше сторено с добри намерения. Кога най после България ще се управлява от Българи милеещи за сранатани ане от Бългърски търговци продаващи територията ни на парчета за собствена изгода .И ще доиде ден този тих народ да търси сметка за всичко сторено тази земя е Бългърска и ще остане Бългърска няма да позволим децатани да бъдат слуги в собствената се държава на чужденци да бъдат исползвани като роби и да зъщитавът чужд интерес. Помислете България какво е за вас ще допустнемли приръст къто този да си повтори и тази година 800 000 Българчета,1 500 000 Турчета и 1 800 000 ромчета . След 10 години България ще се събере в един град като Пловдив ако не спрем анти Бългърската политика и политическата и икономическа окупачия независимо от каде идва дали от исток ,запад или север това е апсолютно бз значение и тогава можем да празнуваме не освобождението а въстановяването на Бългърската държава след Турското робство.
цитирай
14. slavi55566 - ДЕДЙТЕ НИ НИ ЗАВЕЩАХА ДЪРЖАВА КОЯТО ...
02.03.2011 16:17
slavi55566 написа:
ДЕДЙТЕ НИ НИ ЗАВЕЩАХА ДЪРЖАВА КОЯТО ТЕХНИТЕ ВНУЦИ ПРОДАДОХА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ . Нека исключим кой ние освободил и да забравим щом така искате но трябвали заедно с това да забравяме от кого се освободихме или ще чакаме да се наложи следващо освобождение за да сеосети народът накъде ни води дълновидната политика на управляващите ще допустнемли плесен да покие спомените от Батак,Бояджик , Копривщица и да допустнем да се говори за Турско присъствие ане за пет вековно робство и да търпим чужди драскачи да манипулират Бългърските историци и политици докога ще позволяваме вмешателство в политиката ни от страна на други държави като Турция,Англия,Германия,САЩ и други, не ни ли умръзнаха тяхните добри намерения или забравихме какво направиха тези добри намерения с помоща на Берлинският договор от 1878 ,Ньоикият договор от27 ноември 1919 в първият случаи загубихме територии в сегашна Турция чиито Бългърски граждани и до ден днешен не са убещетени за земите си и имотите отавени там а във торият ни отнеха западните покрайнини и раз покесаха македония и това пак беше сторено с добри намерения. Кога най после България ще се управлява от Българи милеещи за сранатани ане от Бългърски търговци продаващи територията ни на парчета за собствена изгода .И ще доиде ден този тих народ да търси сметка за всичко сторено тази земя е Бългърска и ще остане Бългърска няма да позволим децатани да бъдат слуги в собствената се държава на чужденци да бъдат исползвани като роби и да зъщитавът чужд интерес. Помислете България какво е за вас ще допустнемли приръст къто този да си повтори и тази година 800 000 Българчета,1 500 000 Турчета и 1 800 000 ромчета . След 10 години България ще се събере в един град като Пловдив ако не спрем анти Бългърската политика и политическата и икономическа окупачия независимо от каде идва дали от исток ,запад или север това е апсолютно бз значение и тогава можем да празнуваме не освобождението а въстановяването на Бългърската държава след Турското робство.

цитирай
15. slavi55566 - Поповод -на 12% Българи течала във вените Руска кръв
02.03.2011 16:40
Леле и ние започнахме да разбираме от гени . А ба ( alchemist) даси чувъл някога че в България има Руски имигранти избягали от Русия след революцията и покъстно колко Българи си доведоха жени от Русия а също така Българки се умъжиха за Руснаци ПОВТАРЯМ думитеРУСИЯ, РУСНАЦИ И РУСКИНИ датисе набие в тъпата кратуна че нестава въпрос за Кубратовият период а за сега и второ ва чистата Руска кръв ами защо не вземеш да си направиш генна справка за себеси и да видш колко процента си Византиец , Трак , Славянин , Римлянин , Турчин , Грък ,Хазарин , Хун , Маджар, чеможе и от Германският ген даси закачил защото всички тези нации са оставяли ганаси по тези зами то затова сме на това положение защото сме алчни като Римляни , диви и тъпи като Турци , не организирани като Траки , саможиви като Византиици . Затова един съвет не съм кой знае какъв компетент но поназнайвам малко не вземай отношение по въпроси без да си ги обмислил.
цитирай
16. nesstor - Тази Русия не е онази Русия, която българите обичаха.
02.03.2011 18:43
Приятелю и ти , и медийните компаньонки, които току пишат за "руска мафия" и "руски олигарси" много лошо грешите. Понеже в случая става въпрос не за руска, а за хазаро-юдейска, т. е. еврейска мафия и олигарси. Същите, които контролират над 70 процента от икономиката на днешна Русия. Хазаро-юдейското завладяване на Русия започва още през 1917 г. чрез така наречената Велика октомврийска революция извършена и оглавявана от чифути с чифутски пари. Следва геноцид най-вече чрез ГУЛАГ, чиито началници са все евреи, такива са и 99 процента от властовата върхушка на СССР. Ако не знаеш да ти кажа, че и Ленин е чифут по майчина линия. Бланк. Дали да ти изреждам и имената на останалите вождове на революцията , на ЧК и НКВД - до един хазаро-юдеи. В този смисъл на разсъждения аз не съм русофил, а бях такъв за Русия във времето на моя Гуру - Достоевски. А да знаеш нещо за волжските българи и взаимоотношенията им с руси и украинци ? Случайно да си американофил?
цитирай
17. анонимен - - Тази Русия не е онази Русия, която българите обичаха.
05.03.2011 22:54
Друже нещо несиме разбрал правилно тук несе касае за политическа а за историческа разруха на Русия и привързаноста на народа към нея това първо второ що се касае до това дали знам за Ленин и политическата олигархия в Русия за твое успокоение знам доста както кой е Ленин така и покъстните маниполации със сталин и неговите пет двоиника защото последният Сталин не е бил Йосиф Джугарашвили а съвсем друг но това е друга тема . На въпроса дали знам че Ленин е бел еврейн да знам както и още седем члена на тогаващният револиционен щаб сещо и Хитлир е пълен евреин затова и унищожаваше себе подобните от злоба кем собствената си раса зная същотака и за ново създадината колона за световно госпотство . По повод дали несъм Американофил не несъм и заклевамсе никога няма да бъда немога да бъда превърженик на нация унищожавъща собствената ми държава незная дали сте запознати с това какво се прави от тяхна страна в България за психотроните спреьове исхвърляни от тяхни самолети над цяла Европа включително над България ( над Русия вси още не смеят) скоито тровят народами също така незная дали знаете за планът Ран - ът изготвен от Американските експерто от търговската камара на САЩ Ричард Ран и Роналд Ът по поръчка на нашият далновиден водач Андреи луканов планът е предназначен като раководство как да бъде съсипана България както икономически така и етнически съгласно този план в България от 7 000 000 трябва да останем 5 000 000 останалите три трябва да исчезнат без значение как затова и в погорният коментар цетирах статистика за 2010г - 800 000 Българчета , 1 500 000 Турчета и 1 800 000 ромчета . Успокояваме само това че в Русия признаха Българският етнос в Татаристан , Чувашия и в още една република но в момента не сия спомням възлизащи на 8 000 000 и в статистиката се получава парадокс в Русия има повече Българи от колкото в самата България информацията е от Агенция ДОТ ИНФО от преди няколко дни пък за комунизма за 50 годин живот разбрах достатъчно .
цитирай
18. boristodorov56 - 17. анонимен
17.03.2011 11:54
Една закъсняла забележка:

- Вземи прочети Планът Ран-Ът. Има го в нета ако го потърсиш.
Улеснявам те с този линк: http://www.omda.bg/bulg/Ran/ran_new/in.html
Прочети и после ела си довърши коментарите - пак тук.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8111130
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589