Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2011 06:06 - СМЪРТ ЗА НАРОДА! ДА ЖИВЕЕ БКП/ДС МАФИЯТА!
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 13586 Коментари: 44 Гласове:
-53

Последна промяна: 11.03.2011 07:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
                     (кръклъзи - тур. - механичен инструмент за стрижене на овце)
  


     Преди всичко искам да декларирам, че аз съм един от босовете на Мафията, която управлява и ограбва в момента България. Правя настоящето изявление от скука, а знаете, че човек когато няма какво да прави, какво ли не прави. Както вече сте се уверили, ние, като мафиози сме професионалисти и просто няма сила, която да успее да ни свали от власт още много поколения напред.
     И точно защото сме професионалисти, много се засягаме на чест когато ни наричат комунисти или бивши комунисти. Вярно е, че всички ние - Главата на Мафията сме бивши членове на централния комитет на българската комунистическа партия, но държа дебело да подчертая, че още много преди организирания от нас фарс на 10.11.1989г. бяхме изгонили от ръководните органи на тази партия всички комунисти. Много преди 10.11.1989г. ръководстното на БКП нямаше нищо общо с комунистическите идеали. Просто превзехме отвътре и изтърбушихме тази партия с цел домогване до властта и лично облагодетелстване. И преди и след 10.11.1989г. нашата стратегия е здраво да държим властта и "законно" да си разпределяме всичко което българският народ успее да произведе, т.е. народа осигурява приходната част, а ние разходната част на държавния бюджет.
Така че изрази като "и преди и сега БКП е мафия" и "червени боклуци" хем са верни хем не съвсем. Искам идните поколения да имат вярна представа за нас - ПАРИТЕ са нашият единствен бог. На организираните от нас първи митинги на съюза на демократичните сили народът така страхливо седеше и мълчеше, че се наложи да мобилизираме цялата тайна полиция /държавна сигурност/ да ходи по митингите и да скандира "долу бкп". Не ми се мисли какво можеше да се случи с нас ако не бяхме успяли да заблудим народа и да го разделим на сини и червени. Щеше да стане страшно, ако ни бяха погнали заедно и комунисти и безпартиини. Но слава богу всичко мина като по ноти. Сега както народа така и ние се успокоихме. Народът се обезвери напълно. Стана съвсем апатичени направо до смърт примирен със съдбата си. Ние вдигаме до небето цените на вода, парно, ток, месо, а народът гледа как децата му умират от глад и болести, но не вдига глава. Въобще животът в България потече ужасно еднообразно и скучно. Някои от моите колеги мафиози от скука направо започнаха да се гаврят и да издевателстват над плебеите. Чрез държавна сигурност организираха предавания по някои от телевизиите, които директно разкриват цялата истина за така наречения "демократичен преход" след 10.11.1989г. и даже призовават на бунт за сваляне на управляващата Мафия от власт. Мамчетата от "държавна сигурност" започнаха също от скука да се демобилизират и вече да се чувстват никому ненужни. Даже вече не им пука дори в интернет да се появят и досиетата им.
     И на мен вече ми писна да живея на гърба на този овчедушен народ. Заслужава си да пукне. И за да му стане още по-гадно ще му кажа:
     1. Така ще си умреш народе с надеждицата да се случи чудо и някой да дойде и да те освободи от нас.
     2. Страхувайки се и спасявайки собственото си живуркане обричаш и принасяш съвсем съзнателно в жертва собствените си деца. И след двеста години нашите правнуци ще живеят на гърба на вашите и ще ги мачкат както ние вас. Само буренясалите ви гробове ще станат свидетели как собствените ви деца клатят глави и с равнодушие тихо произнасят: "Бог да го прости, ама беше голям страхливец".
     3. Нямаш си вярна и самопожертвувателна интелигенция, която да ти посочи пътя, обедини и поведе към освобождението от нашата Мафия. Всичко що годе интелигентно в България сме го купили и срещу няколко сребърника доносничи и работи за държавна сигурност, т.е. за нас. А малкото останали тук там невербувани от ДС полуинтелигенти сме оставили на доизживяване да се изживяват като никому ненужни и безопасни интернет борци за свобода и демокрация. Тия тъпанари никога няма да разберат, че щом някой се появи два пъти във вестник или телевизия това значи, че ние сме го пратили там с някаква цел. И как иначе след като всичко в тази страна е наше. Та ние знаем всеки българин навършил 18 години какво говори и за какво се бори, независимо дали живее в страната или чужбина. Не се надявайте, че някога наистина ще ви покажем досиетата на държавна сигурност. Че коя мафия сама ще отреже клона на който седи.
     4. Досега ти давахме само "хляб и зрелища", но ние - Мафията вече сме уверени, че и това ти е много. Имаме намерение да ти съкратим хляба за да видим колко можеш да издържиш само на зрелищата които сме ти подготвили: разните му там брадъри, шоута, игри, избори, показни и непоказни убийства, борба с наркоманията, шампионски лиги, чалга, парламентарни репортажи, мярки за неотклонение, съдебни и извънсъдебни наказателни процеси и т.н. Естествено ще преработим пак политическото пространство. Ще ти изработим нова десница, левица и център. За съжаление и в ДС се намират трудно вече добри актьори, така че ще се наложи и в бъдеще да гледаш старите муцуни. Всъщност кой коя партия ще оглави и ние не знаем още, защото ги разиграваме на зарове.
    5. Имаме споразумение с така наречените "западни демокрации" още преди 10.11.1989г. Ние стриктно изпълняваме нашите задължения и имаме тяхната пълна подкрепа. Така че твоят тунел е задънен и светлина никога няма да се появи.
 



                                Източник : Toto_K от форума на вестник "Дневник" .
                                Публикувано на 09-03-2007 
 


Тагове:   мафия,   народ,   овце,   БКП,   НОМЕНКЛАТУРА,   ДС,


Гласувай:
37



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Тази болест се нарича
09.03.2011 06:27
ПАРАНОЯ. От това заболяване страдат всички нашенски НЕУДАЧНИЦИ, които, разбира се, търсят вината за своята некадърност най- вече извън себе си.
цитирай
2. boristodorov56 - 1. анонимен
09.03.2011 08:50
Поставянето на диагнозите е лесна и приятна работа.

Ти, кадърен безличнико, с какво се различаваш от още 95 % от населението на тази държава? Може би с наглото ти безочие или родовите връзки с комунистическите гаулейтери и червени гестаповци?

цитирай
3. djud - Всъщност съм убедена , че е почти така.
09.03.2011 09:18
"Много преди 10.11.1989г. ръководстното на БКП нямаше нищо общо с комунистическите идеали. Просто превзехме отвътре и изтърбушихме тази партия с цел домогване до властта и лично облагодетелстване."

Ако щеш вярвай, но един ден взех да чета " Научен комунизам " :)))) именно с тази цел - да видя как звучат в днешно време комунистическите идеали,/ теоретично /, за да докажа тезата, че всичко се е опорочило, и това, което беше няма нищо общо с това, което се нарича комунизъм ! И че една Дания например, в сегашно време, е много по-близо до някои комунистически идеали в частта за социалните придобивки.
/ визирам Марксизма, а не "подобрения" вариант Марксизъм-Ленинизъм /

И още през 1990г. един познат ни разправяше, че всичко това, което се случи на 10 ноември е режисирано от управляващите , като подготовката за него и източването на парите е започнало още от 1984г.

Така че, нищо чудно сценария да е протекъл така !

/ И да не си помислиш сега, че съм от комунистите :))))) /

Лек ден ти желая, и дано някога да разберем истината !!!

И да уточня - това го направих от чисто любопитство, а не че съм
цитирай
4. boristodorov56 - 3. djud - Да - още от 1984 год. е започнала подготовката за промените(руската Перестройка=Преустройство)
09.03.2011 10:06
Не се притеснявай какво мисля аз - важно е, че си разбрала какво нещо е комунизма.
В тази връзка искам да направя едно уточнение - много важно.
Става въпрос за прогандата, която втълпи представите за комунизма като за всеобщ стремеж за: свобода, равенство,братство. Нищо подобно.
Комунизмът е:
- 1/. насилствено присвояване на властта от една клика от хора, които експроприираха правото да говорят и живеят щастливо от името на всички - без никаква политическа или философска алтернатива, без лична свобода и без право на собственост на хората.
- 2/. насилствено обоществяване на средствата за производство с примитивно въздействие върху производствение, социални и обществени отношения.

Представи си състоянието на Либия преди бунтовете - единствените разлики са, че у нас няма нефт и, че техният комунизъм Лидият наричаше ислам социализъм и, че народът все пак грабна пушките.
цитирай
5. анонимен - vesvas4 - Да живее мафията!
09.03.2011 10:08
Боре, харесва ми стилът ти, но сарказмът който влагаш, просто много голяма част от народа не го схваща и те възприема наистина като част от мафията. Явно или не сме дорасли за прочит и възприемане на този стил или четем по диагонал и лепнем някоя рецензия /коментар/ ни в клин, ни в ръкав. И с тази образователна система все повече хора ще се отдалечаваме от сатирата. Все пак има и българи, които те разбираме. И аз съм от твоята Мафия.Да живее Мафията.
цитирай
6. анонимен - Съгласен съм с основния замисъл
09.03.2011 10:08
Съгласен съм с основния замисъл на автора - да поясни къде, от кого, кога и как точно са сбъркани нещата в България - далче преди 1989 г. и не Демокрацията е развалила нещата, нито СДС, а управляващите от преди това.
Обаче, има една опасност, която предполагам авторът не е забелязал и не е искал точно това да каже:
1. Че комунистите на са виновни за съвременната трагична съдба на Бългоря;
2. Че те нищо общо нямат с престъпността и мафията;
3. Че КомунизЪма по принцип си е добър, ама някой иска да си измие ръцете с него.
4. То даже една дама започна да развива идеята, определяйки, че МарксизЪма също бил добър и нямал нищо общо с ЛенинизЪма.

Е, тук вече не съм съгласен. Защото всяка крушка си има опашка, както и това, че крушката не пада по-далече от дървото си.
1. Тази национална трагедия, която преживяваме сега - основите й са поставени по 9.ІХ.1944 г. и то от комунистите.
2. Не е вярно, че МарксизЪма бил невинен. Точно той даде коз в ръката на КомунизЪма да си оправдае всичките простотии. ЛенинизЪма и КомунизЪма са развитие на МарксизЪма.
3. И не БКП с "невинните комунисти" била изтърбушена отвътре, а тя по начало е била съставена от претъпници, защото няма комунист, който да не лъже, да не крадне и да не убива (в особено големи размери). Да ми посочите някой такъв от примера на България? Кой? Бай Ванчо, чичо ти, дето имал светли идеи и си сдал партийния билет, щом видял що вършат комунистите? Е-е-е, недей поради едно щастливо изключение да извеждаш едно невярно правило.
Защото всяко изключение потвърждава правилото.
И то е:
В големия си процент (80%) комунистите са престъпници и мафията само им е маша, с която вадят горещите мръвки от огъня и ги ползват за екзекутори.
И двама честни членове на Партията съвсем не могат да я оневинят като криминална организация, виновна за геноцид над народа ни и за престъпления срещу Човечеството, много по-големи и страшни от тези на ФашизЪма и НацизЪма.
цитирай
7. pioneer - аз да се повторя: В умрената Юг...
09.03.2011 10:10
аз да се повторя:
В умрената Югославия същата ситуация викаха "Oтмъщение на лошите ученици (не отличниците)!"
Там „лошите ученици„ успяха да убият и 200.000 човека. Така че трябва да бъдете щастливи в България.
цитирай
8. анонимен - ?????!
09.03.2011 10:36
Боже...Пази България ( народът й ) и цялата Планета Земя....от алчност , простотия и наглост...
цитирай
9. boristodorov56 - Радвам се за подкрепата ти
09.03.2011 11:17
анонимен написа:
Боре, харесва ми стилът ти, но сарказмът който влагаш, просто много голяма част от народа не го схваща и те възприема наистина като част от мафията. Явно или не сме дорасли за прочит и възприемане на този стил или четем по диагонал и лепнем някоя рецензия /коментар/ ни в клин, ни в ръкав. И с тази образователна система все повече хора ще се отдалечаваме от сатирата. Все пак има и българи, които те разбираме. И аз съм от твоята Мафия.Да живее Мафията.


Всъщност този материал не е мой.
Хареса ми и го постнах тук, още повече, че е с дата 09.03. 2 007 , а е актуален и сега.
цитирай
10. анонимен - Икономист
09.03.2011 11:18
Благодаря за мат*ряла!Прочетох го със задоволство.Хареса ми.Кой казва,че историята била манипулируема? Ма нещо не разбрах: как така при толкоз антикомунисти се стигна до тук? Защо "пожара на бунта" не гори? И тези които бяха по площадите 97 ли бяха мимикрирали комуняги?Царо и той комунист!
Явно тази идеология е пуснала яки корени.Защо ли?Ето едни либийци грабнаха пушките, а тук....8 ми март и мокри сънища с Пискова.
Един съвет.Ентусиастите да почват всичко от начало.
цитирай
11. boristodorov56 - 6. анонимен
09.03.2011 11:30
А нали битува мнението, че тези не са комунистите - т.е. истинските са друг сорт някакъв - резонното оправдание за безобразията и престъпленията и съм напълно съгласен. Прав си - и аз разсъждавам така.
Както написах и в предният си коментар това е пействано и нее мой материал - отбелязал съм накрая на поктинга.
цитирай
12. boristodorov56 - Доста мислих върху коментара ти и те разбрах!
09.03.2011 11:33
pioneer написа:
аз да се повторя:
В умрената Югославия същата ситуация викаха "Oтмъщение на лошите ученици (не отличниците)!"
Там „лошите ученици„ успяха да убият и 200.000 човека. Така че трябва да бъдете щастливи в България.


Честно да ти кажа - преливаме от щастие. Не долавяш ли?
цитирай
13. boristodorov56 - Само с молитви няма да стане.
09.03.2011 11:36
анонимен написа:
Боже...Пази България ( народът й ) и цялата Планета Земя....от алчност , простотия и наглост...


Бог дава, но в кошара не вкарва!
цитирай
14. анонимен - така наречените "комунисти" не са виновни
09.03.2011 12:04
Всеки народ си заслужава управниците!
цитирай
15. boristodorov56 - 10. анонимен
09.03.2011 12:50
Не е до корените, а до изкалпазаняването и покварата на хората, която им причинява комунизма.
Харесва ли ти такъв развой на събитията?
цитирай
16. boristodorov56 - Това е само едната страна на истината!
09.03.2011 12:51
анонимен написа:
Всеки народ си заслужава управниците!


Комунистите никой не ги е избирал! Не забравяй, че взеха властта с убийства и терор подпирани от Червената армия. В противен случай и до сега една шепа педали щяха да си ходят из шумата пет за четери!
цитирай
17. marystaneva - Не може така...
09.03.2011 13:13
boristodorov56 написа:
Не е до корените, а до изкалпазаняването и покварата на хората, която им причинява комунизма.


Не може така! Ние да се чудим как да прецакаме държавата си, а тя да се грижи за нас... Да не възпитаваме духовност и морални ценности у децата си, а да се възмущаваме от невъзпитаните деца на другите... Да ахкаме пред къщите и колите на тези, които ограбиха страната /тоест - нас/, да не си плащаме данъците и осигуровките, а да псуваме държавата си, че не и стигат парите да ни вдигне заплатите, пенсиите и социалните помощи... И т. н., и т. н. ... Няма да стане така! Докато не започнем от себе си, няма да стане... Та нали всъщност ние всички сме държавата?
цитирай
18. анонимен - avtoryt e ligav tekstopisec, blegeras i bukworedec
09.03.2011 13:21
po-bos, po-smotan i po-izperkal 4len na kakwato i koiato i da e mafia ne bese se pokazavl 4rez slovo ama nikyde!

Towa , niakoi ot mafiata da kaje 4e niamal kakvo da pravi e v pylen razrez s osnovniat princip na mafiata nari4an Pirania.

avtoryt e ligav tekstopisec, blegeras i bukworedec

poljenieto v Bulgaria iska hora koito iasno i to4no pone mogat da napsuvat pri4initelite na zlinite.

ina4e kato tekst se iadva, ama ot idene do srane neste moje da se stigne zaradi obilnite pozivni za povrystane ot 4etene na takiva jalovi tekstove, napisani ot skopci sys sterilni paragraphi, maina.

ako ne mi pusnes mnenieto ste si mislia 4e si kaput, no na men mi e dostaty4no da znam 4e pone tozi koito fitrira tekstovete ste go e pro4el.
цитирай
19. анонимен - майтап бре Уили
09.03.2011 13:39
Човека се бъзика,просто прави сатира и осмива тези дето мислят уж за народа си.
Аз поне така го разбирам.Едва ли един мафиот ще седне на компа да пише дрън-дрън,вместо да печели пари...щото те сичките до един са алчни + тва...неграмотни.
цитирай
20. boristodorov56 - 17. marystaneva
09.03.2011 13:39
Оправдаваш това, което се случи?
Би ли била добра да обясниш как може да е по-безболезнено убийството на един народ и на бъдещето му?

Другото е за пред тв-тата.
цитирай
21. boristodorov56 - 18. анонимен
09.03.2011 13:45
Не кастрирам текстове.

Питам се можеш ли да направиш една крака по-нататък след буквореденето или я докарваш само от "ot idene do srane"?

А ако река да ти изтрия коментара, даже няма и да ми пука какво мислиш за мен?

цитирай
22. boristodorov56 - Кой разбира от майтап днеска?
09.03.2011 13:46
анонимен написа:
Човека се бъзика,просто прави сатира и осмива тези дето мислят уж за народа си.
Аз поне така го разбирам.Едва ли един мафиот ще седне на компа да пише дрън-дрън,вместо да печели пари...щото те сичките до един са алчни + тва...неграмотни.


Но майтап на голо не бива!
цитирай
23. анонимен - до откаченият чичо
09.03.2011 13:50
аве ти си много зле чиче. хахахах откачалник. баси идиота. алооо. ако не си разбрал вече сме 21 век, 2011година членуваме в НАТО и в ЕС. какви ДС, БКП те гонят. хахахха лелееее няма оправия от такива изперкали чичковци. трябва да ви изселим в чужбина, защото сте непотребни., а колкоото до смърт на народа, ами чиче за това не са ти виновни нито ДС, нито БКП. а е виновен твоят любимец Боко Тиквата. аре слагай наколенките и отивай да му лижеш анала.
цитирай
24. marystaneva - Не, Борисе, не го оправдавам.
09.03.2011 13:59
Опитвам се да го обясня. Защото виждам как продължаваме да плюем по последствията, а не по причините, довели до тях. Ти си посочил част от причините и това е добре. Но има и още. Има и такива, които са вътре в нас. Там е проблемът. Докато се борим с последствията, причините си остават. Който и да е на власт, няма да ни "оправи", ако ние не сме готови да спазваме някакви правила. Способни сме да провалим всяко едно управление. И пак ТЕ ще са ни виновни. И следващите, и по-следващите... Но никога няма да потърсим вина и у себе си. Прекрасно си знаем правата, но не и задълженията. Още си живеем с изкривеното комунистическо съзнание, че държавата ни е длъжна за всичко и не разбираме, че животът ни зависи и от нас. Трудно се изправя "на крака" съсипана държава, особено ако продължаваме да чакаме някой друг да го свърши. Ако всеки от нас не участва в този процес, няма как да стане...
цитирай
25. tihatavoda - Много си отчаян.
09.03.2011 14:02
"Когато цъфнат теменугите/ и слънцето пак ярко заблести/ ........../за себе си, ти помисли."............Другото вече се прави в арабските страни .
цитирай
26. анонимен - Втората част е слабичка
09.03.2011 14:04
Първо - Надеждата за чудо е като Светата Дева - в нея никой не вярва освен вярващите.
Второ - "Вашите правнуци" едва ли ще мачкат някого, защото са никой в чужди държави, а тук след 200 години ще останат само лумпените на Европа.
Трето - Интелигенция е понятие без съдържание в царството на слепите и глухите духом. Май нашата свърши с "българския чадър".
Четвърто - Боже опази от гладен и освирепял българин в тълпа. Не си го пожелавайте - Флорида не е чак толкова далеч.
Пето - Последната ни грижа са "западните демокрации". Те собствените си го.на не могат разчисти.
Шесто - Има светлина в края на тунела - Майката Природа. Ще оцелее този, който трябва. Раси и народи със слаби съпротивителни сили на никой не са потрябвали. Парите няма да спасят никого от болестите, които носи глада и нищетата след себе си.

Така че усвоявайте по бързо космоса и ходете да сеете там своите ком-тъпотии - БКПета, ДСета, СРСета и прочее ета.
цитирай
27. анонимен - И това требе да се знае
09.03.2011 14:05
Българският преход от тоталитарно към демократично управление, в сравнение с преходите на останалите бивши социалистически страни, е не само най-дългият, но и най-мъчителният. Народът трябваше да преживее безброй мъки, страдания и унижения, да стане свидетел на едно безмилостно и хишническо ограбване на страната и на бързото забогатяване на хора, предимно от върхушката на бившата партийна номенклатура. Главният виновник за бавния и мъчителен преход беше БКП, която след като разбра, че окончателно губи властта, действаше брутално и безмилостно, с преднамерена злост, за да остави на демократичната опозиция една опустошена страна и един гладен, обезверен и отчаян народ. БКП съзнателно правеше всичко това, за да покаже на българската нация, че социализмът е по-добрата система за управление, отколкото капитализмът.

Счита се, че българският преход започва на 10 ноември 1989 година, когато Тодор Живков е принуден да подаде оставка. За разлика от другите бивши социалистически страни, където преходът одавна е приключил, в България той още продължава. През този не малък период – повече от две десетилетия, страната ни е управлявана от десет правителства, сегашното, което е на власт от една година е единадесето. Сменили са се десет министър председатели. Според Конституцията, мандатът на правителствата е четири годишен. Само три правителства са успели да изкарат пълен мандат, две служебни правителства са били по четири месеца на власт, едно експертно за една година, а други две са управлявали по две години.

През 1989 година, България плахо навлиза в ”тъмния тунел” на прехода и върви неуверено, поради политическата нестабилност на управляващите правителства, които са въвлечени в нечестни игри и задкулистни договаряния. В началото на прехода, БКП е със силно влияние – има близо 900 хиляди членове. Поддържа многобройни структури на службите за сигурност и огромен агентурен апарат. Опозицията е разединена, неукрепнала и объркана от действията на внедрените сред нея агенти и водената безмилостна компроматна война с ”досиетата”. Всичко това, до голяма степен предопределя бавното обединение на противниците на режима, както и на организирането на опозицията. Ограничените им възможности и влияние, водят до бавно и мъчително провеждане на очакваните демократични реформи в България.

Основна вина за трудностите на българския преход е на политическите лидери, на ръководителите на партии и правителства – хората, носители на властта, както на официалната, така и на задкулистната. Защото в българският преход, прикритата власт, в не малко случаи, играе по-важна роля от официалната.

Ето списъка на българските министър председатели по реда на тяхното управление, чиито правителства пряко са участвали в смяната на политическата система в България. С малки изключения, те са главните виновници за бавния и мъчителен преход, както и за страданията, на които подлагат цялата нация.

1 АНДРЕЙ ЛУКАНОВ
2 ДИМИТЪР ПОПОВ
3 ФИЛИП ДИМИТРОВ
4 ЛЮБЕН БЕРОВ
5 РЕНЕТА ИНДЖОВА
6 ЖАН ВИДЕНОВ
7. СТЕФАН СОФИЯНСКИ
8 ИВАН КОСТОВ
9 СИМЕОН САКСКОБУРГОТСКИ
10 СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ
Преходът в България, всъщност започна преди 1989 година, но с плахи, стихийни и недотам организирани действия на около 15 новосъздадени неформални организации и сдружения. Те обаче постепенно се обединяват и прерастват в опозиция на режима. БКП е все още много силна, държи всички лостове на управление в страната, като използва активно репресивните си структури и най-вече Държавна сигурност.

За разлика от другите източноевропийски страни, където опозицията е силна и е двигател на прехода, в България той започва по най-неочаквания начин – с вътрешно партиен преврат.

На 9 ноември 1991 година, на заседание на Политбюро на ЦК на БКП, Петър Младенов и Андрей Луканов искат оставката на Тодор Живков. Подкрепени са от Йордан Йотов, Добри Джуров, Димитър Станишев, Станко Тодоров, Гриша Филипов и Георги Атанасов.

На 10 ноември, пленумът на ЦК на БКП приема оставката на Тодор Живков. На негово място, за Генерален секретар на ЦК на БКП е избиран Петър Младенов.

Това е типичен вътрешнопартиен преврат, организиран от човека на ”Москва” – Андрей Луканов. Зад него открито стои Горбачов, който отдавна има непреодолими противоречия с Живков. При последвалите бурни събития, от властта отпада Петър Младенов, принуден да си подаде оставката и Андрей Луканов остава единствен партиен и държавен лидер.

Политическият преврат е добре замислен план на близката до Москва върхушка в БКП, начело с Андрей Луканов. Целта на този план не е смяна на властта, а само формална ”либерализация” на тоталитарния режим на Живков, но със запазване ръководната роля на партията.

Събитията в Полша и Унгария и особено историческото събаряне на Берлинската стена, силно повлияват и на обстановката в България. Опозицията започва да се обединява, става по-смела, бързо набира сили чуствайки все по-голямата обществена подкрепа. Това принуждава БКП да обяви, че се отказва да бъде определящ фактор в управлението на страната, чуствайки, че вече не е така силна. Но тя твърдо и последователно преследва целта си, да се задържи колкото се може повече на власт.

Едно от последните правителства на България съставено от БКП е с министър председател Георги Атанасов. То е на власт от 19 юни 1986 година до 8 февруари 1990 година. През последните години на управление, правителството усеща и у нас ”вятъра на промяната”. Но БКП не може да залъже българското общество и най-вече международната общественост, че с ”партийния преврат” тя се преустройва.

Андрей Луканов в това правителство е първи заместник министър председател, оговаря за външноикономическите връзки на България, също така за българските фирми зад граница и за валутния резерв и валутния дълг на страната.

На 8 февруари 1990 година, в последните си напъни, БКП отново съставя самостоятелно правителство, вече с министър председател Андрей Луканов. То просъществува до 22 ноември 1990 година – само десет месеца.

На 22 ноември 1990 година БКП, преименувана в БСП прави последното си правителство, отново с министър председател Андрей Луканов. То има още по-кратка съдба – до 20 декември 1990 година, по–малко от месец.

След тази дата – 20 декември 1990 година, България навлиза в един сложен период на борба между БКП и опозицията, обединена вече в Съюз на демократичните сили (СДС). Но тази борба е предварително обречена, защото БКП, вече БСП, все още е силна – държи икономическата власт. Младата опозиция, макар и организирана, все още не е достатъчно силна и няма необходимото самочувстве.

Компромисното решение на политическите противници е т.н. ”кръгла маса”, която, в началото прилича повече на ”игра на котка с мишка”. Ръководител на групата на БСП на ”кръглата маса” е Андрей Луканов. Той и другите партийни величия, се държат високомерно с представителите на опозицишята. В своето встъпително изказване Андрей Луканов отправя силно предизвикателство:
”БСП скъсва със сталинисткия модел на социализма и неговите тоталитарни методи на управление, но ние, още по-решително защитаваме демократичния, хуманния социализъм.”

На ”кръглата маса” БСП успява да постигне своите цели – запазване на икономическата и минимални компромиси в политическата власт. Това се постига както при избора на депутатите за Велико народно събрание (ВНС), така и при изработването на новата Конституция. Основният двигател за постигане целите на БКП, в този почти едногодишен период на безвластие, е Държавна сигурност, която успява да внедри много свои агенти във ВНС. Ахмед Доган – дългогодишен агент на Държавна сигурност, ръководител на партията ДПС и депутат във ВНС, прави безпрецедентно изказване:
”Ако трябва да се обявят публично агентите на Държавна сигурност във Великото народно събрание, то трябва да се разпусне.”

Опозицията не приема политическите претенции на БСП и настоява за истински демократични промени. Все по-голяма част от българското общество започва да разбира демагогската игра на БСП и открито подкрепя опозицията. Обстановката в София се изостря, след като 39 депутати от СДС напускат ВНС поради несъгласие с проекта за Конституция и обявяват гладна стачка. Въпреки това, Конституцията е приета и влиза в сила. Тя определя и провеждане в кратък срок на избори за обикновено народно събрание. Силата и влиянието на опозицията в страната са нарастнали неимоверно. СДС очаква сериозна изборна победа. Непосредствено преди изборите, Милан Дренчев и БЗНС решават да участват самостоятелно и провалят пълният успех на СДС.

На тези избори, макар и с малка преднина, СДС побеждава и изпреварва БСП, но само с 4 гласа и не може да състави самостоятелно правителство.

На 8 ноември 1991 година, опозицията начело със СДС, с гласовете на ДПС съставя първото демократично българско правителство. Министър председател е Филип Димитров – председателят на НКС на СДС. Правителството има много кратко съществуване – до 30 декември 1992 година. Политическа грешка на СДС е искането ”вот на доверие” на правителството, което се използва ловко и коварно от Ахмед Доган. Той се отказва от сътрудничеството със СДС и първото българско демократично правителстово е свалено. Ахмед Доган дори сключва споразумение с БСП, въпреки,че преди шест месеца, в парламента е поискал комунистическата партия да бъде забранена.

Последните две правителства – на БКП и БСП с министър председател Андрей Луканов, имат сравнително кратък период на действие, но се оказват съдбоносни за България. Те са причина българският народ да изживее години наред неимоверни страдания, мизерия, лишения и глад. В същото време, бившата партийната върхушка бързо забогатява. Раждат се новите български олигарси.

Андрей Луканов по време на второто си управление разпорежда узаконяването на етническото ДПС като политическа партия, нарушавайки българската конституция. Той и президентът Желев са виновни за това, лидерът на ДПС Ахмед Доган да стане мандатоносител – невиждан в историята прецедент – осъден за антибългарска терористична дейност в полза на Турция и лежал 3 години в затвор, Ахмед Доган да определя българското правителство и бъдещето на България.

Той определи марионетното правителство на Любен Беров и подбрани от него министри, чрез които утвърди беззаконието, ”мутризацията” и ”мафиотизацията” на България. Ето защо, за дългия и мъчителен български преход най-голяма вина носят двама души – Андрей Луканов и Ахмед Доган.

”Лукановият период” на управление е един от най-мрачните както в политическия преход, така и в най-новата историята на България.
цитирай
28. marystaneva - 23. анонимен,
09.03.2011 14:06
Млад, глупав, лошо възпитан и явно - зле образован.... Но ако си мълчиш, няма да ти личи. ;)
А ако искаш да споделяш мнение, първо - чети повече, второ - научи се да пишеш правилно и трето - уважавай останалите.
Можеш да вземеш пример от 27. анонимен. Човекът е чел и може да мисли. А ти разчиташ на емоции и усещания...
цитирай
29. анонимен - комунизъм никога никъде не е имало
09.03.2011 14:08
А озъбеният анти-комунизъм е кучето, което пази двора на мафията.
У нас трябва да наречете това, което ни се случи иначе и може да се получи...
До 23 - в клубовете на БСП ли ви учат така? Мноого убедително!
цитирай
30. анонимен - Всички преуспели и заможни хора са
09.03.2011 14:10
мафиоти и комуняги, а Борис е моралният съдник на нацията. Той е чист като детска сълзица и трябва да бъде провъзгласен за светец приживе! Само че тази книга вече сме я чели: "... всички са маскари." Никак, ама никак не си оригинален. Не си и умен, защото гявол мъж не писка!
цитирай
31. boristodorov56 - 23. анонимен
09.03.2011 14:12
Преритваш от желание да изпратя много здраве на някой от близките ти ли?
цитирай
32. анонимен - do 28
09.03.2011 14:12
първо няма да си мълча. второ ще се изразявамн според вашето интелектуално ниво. ако бяхте умни и интелигентни като мен щях да ви говоря интелигентно. ама като сте прости застаряващи комплексари ще ви говоря като простак, за да може да ме разберете. трето не уважавам измет, която дърпа нацията към дъното. не уважавам мързеливи вечно хленчещи застаряващи чичковци и лелки, които въртят и сучат и все едно и също отново и отново. комунистите, бкп, дс, извънземните, анунаките и незнам си още кой. това че сте прости, необразовани и мързеливи си е за ваша сметка. заради такива отрепки като вас не може да се разжива държавата. вече над 20 години все едно и също говорите, пак комунистите пак бкп-то и т.н. явно незнаете, но и други държави са били под комунистическа власт и след 89 година просто решиха да започнат на чисто. каквото е било било. и сега водят един сравнително добър жизнен стандарт за пост-комунистическа страна. а ние тука все тъпчем на едно място. и то заради такива застаряващи чичковци, които вече нямат шанс за нищо в живота и стоят по форуми само да плюят и да търсят виновници за жалкото си положение. ами господа чичковци вие сами сте си воновни. и четвърто пак ще си постна предният коментар:
аве ти си много зле чиче. хахахах откачалник. баси идиота. алооо. ако не си разбрал вече сме 21 век, 2011година членуваме в НАТО и в ЕС. какви ДС, БКП те гонят. хахахха лелееее няма оправия от такива изперкали чичковци. трябва да ви изселим в чужбина, защото сте непотребни., а колкоото до смърт на народа, ами чиче за това не са ти виновни нито ДС, нито БКП. а е виновен твоят любимец Боко Тиквата. аре слагай наколенките и отивай да му лижеш анала.
цитирай
33. marystaneva - 32. анонимен,
09.03.2011 14:15
За разлика от теб, аз не съм номер - имам си име. А ти си говори, не ми пречиш.
цитирай
34. анонимен - до 23/32
09.03.2011 14:15
Ще ви се да забравим.
цитирай
35. анонимен - пак от същият до застаряващите чичковци и лелки
09.03.2011 14:16
и още нещо леличке и чичко. на 24 години съм знам три чуждестранни езика, отказвал съм разбота във Франция и Италия, защото искам със своите знания да помагам на моята родина, а не на чужди интереси. не се продадох за пари. нещо което вие веднага щяхте да направите. на месец печеля повече от майка ми и баща ми взети заедно. имам отлична диплома (е не пълно 6.00, но пак е отлична)
цитирай
36. boristodorov56 - 24. marystaneva
09.03.2011 14:19
Не си ме разбрала - не искам нищо от държавата.
Всичко което е длъжна да направи държавата е да осигури справедливост, защото се изгубва смисъла от съществуването и. В подобни случаи ни е все едно дали ще ни управлява ББ или турският султан, не намираш ли?
Просто в момента хората не могат да преживеят и когато под въпрос е поставено биологичното оцеляване - едва ли някому ще пука какво мислим ние с теб, а когато се разиграват скечове от 1 001 нощ е по-лесно да се напсува на майка и се хване пътя за чужбината.
Българският народ агонизира.
Държавата отдавна принадлежи другиму, но не и на суверена.

Истината винаги трябва да се казва и знае!
цитирай
37. анонимен - така че чичо боре, предлагам ти н...
09.03.2011 14:19
така че чичо боре, предлагам ти няколко варианта. или си пии хапчетата. или просто го остави каквото е било, било. радвай се на природата, вземи си домашен любимец ако щеш. или се изнасяй от България, след като толкова много не ти харесва. до гуша ми е дошло от такива вечно хленчещи чичковци. вие сте от тези хора, които и една торба с пари да им дадем пак ще намерят за какво да хленчат. толкова ли сте глупави, че не може да разберете че не може всичко винаги да е идеално. то ако беше така нямаше да има тревоги, а ако няма тревоги живота нямаше да е така интересен и динамичен. а ако живота не е интересен и динамичен, то тогава защо го живеем...
цитирай
38. boristodorov56 - 37. анонимен
09.03.2011 14:27
Ти не си този, за който се представяш, но както и да е.
Ще ти кажа няколко неща, който и да си - живял съм и в Сащ, и в Зап. Европа и, ако съм щял бих могъл да битувам и до днес там.
Не хленча - цитирай къде съм казал, че лично аз се нуждая от нещо?
Но ако ти имаш самочувствието, вероятно облегнат на кинтите на тата и мама, повечето млади хора у нас нямат тази възможност, а те също искат да имат динамика и перспектива в живота си.
Моята си динамика не бих чакал да ми подскажеш как да я постигам пък и от, който е да е.

Не насочвай нещата на лична основа - има принципни въпроси, а ти точно тях се опитваш да не забелязваш и да ме уязвяваш.

Не знаеш ли, че кожата и главата ми са доста дебели?
цитирай
39. boristodorov56 - 32. анонимен
09.03.2011 14:31
Ти си един лайняв и безличен никой - хич не се самозалъгвай!
цитирай
40. marystaneva - Борисе, не го приемай лично.
09.03.2011 14:50
Не говорех конкретно за теб, а по принцип, за една голяма част от нас, българите.

35. анонимен,
Може и да знаеш три "чуждестранни" езика, но явно по български не си учил достатъчно. ;) Родителите ти, с техните малки /в сравнение с твоята/ заплати, са успели да ти платят образованието. Сега печелиш добре - това е чудесно. Но как точно "помагаш" на Родината, че нещо не стана ясно?! Би ли споделил? Ей така, да обменим опит, пък може и да научим нещо от теб...
цитирай
41. boristodorov56 - 40. marystaneva
09.03.2011 15:12
Разбира се. Говорим за едно и също нещо.
цитирай
42. tit - То - акъл, то - образование!!!:((
09.03.2011 20:15
анонимен написа:
и още нещо леличке и чичко. на 24 години съм знам три чуждестранни езика, отказвал съм разбота във Франция и Италия, защото искам със своите знания да помагам на моята родина, а не на чужди интереси. не се продадох за пари. нещо което вие веднага щяхте да направите. на месец печеля повече от майка ми и баща ми взети заедно. имам отлична диплома (е не пълно 6.00, но пак е отлична)


Имаш непълно 6.00 по фукане!
На такива им се казва - "Целият в калта, ама ей такава уста отворил!"
Другото име е хипопотам, но за да не обиждаме животните...


Отлична диплома има в основния курс, драги! Ако беше учил повече, щеше да знаеш!:):):))
Ма тогава нямаше да се излагаш!
Пък - знам ли? То не е от образованието...
цитирай
43. crusader - Терминът "бразилизация на света"
09.03.2011 21:33
не е случаен.Измислен е, за да покаже и на най-големите оптимисти какво бъдеще очаква човечеството.Това, което става в Бразилия, а именно - съсредоточаване на все повече богатства във все по-малко ръце(фамилии), ще се случи и в други държави.В този смисъл огледалният вариант на девиза - "Смърт на фашизма, свобода на народа!" - "Смърт на народа, свобода на мафията!" не е от вчера.Той обаче облагодетелства тези, които се обявиха за "спасители на пролетариата" в световен мащаб.
Предстои все по-нарастващо тотално ограбване на човечеството, което ще бъде доведено до просяшка тояга.
За да се осъществи "великият план" за победата на комунизма, т.е. човекът да е без родина, без семейство, без родова памет, без история, без религия, без собственост, без съдба, без надежди, без мечти...Един безволеви роб без име - само с номер.Като животно в някаква ферма/скотобойна.
А надежда за едно по-добро бъдеще няма.Единствената ни "утеха" е, че това, което се случва у нас, ще се случи и навсякъде по света - само търпение и гледайте какво ще става!...

Поздрави!
цитирай
44. djgator - Боре
10.03.2011 08:39
Хайде в Неделя да се позабавляваме с изедниците ? :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8059989
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589