Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2011 08:51 - Реквием за тяхна България
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 4718 Коментари: 33 Гласове:
32

Последна промяна: 10.06.2011 09:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

  image

   Първо национализираха всичко. И в резултат на бурното 45 годишно развитие се оказа, че страната е изостанала спрямо света с около 20 години и е на 45 години встрани. Нищо, че статистиката им показва, че 1988-9 страната е на 30-то място по благополучие. Е, паднаха забраните за пътуване и наред с изгонените половин милион сънародници, още милион се изнесе по скорострелен начин. Отидоха да живеят вкл.в страни, които по официалната им статистика са много след нас. Което не значи, че въпросните сънародници са идиоти и не си знаят интереса. Просто е показател за мащаба на официалната им лъжа.

  И както следвайки девиза за грабеж ограбиха личното богатство на хората, спестяванията и пенсионните им фондове така и докараха страната до фалит. Подписа сложи през април 1990 третото поколение социалист А.Луканов. Но пък това не попречи грабежа да продължи. Пенсионните фондове бяха изядени от тях, а спестяванията за жилища – прилапаха. Направиха от лихвоточките нищо, а спестяванията – още по-малко. Отново. Приватизираха си страната. Не че направиха нещо. От капитала си накупиха мерцедеси и си спретнаха мутробарошки псевдо замъци. В най-красивите места на страната. Просто по холивудски. И чисто по цървулковски. И както Щатите си имат Холивуд, ние си спретнахме цървуландия. И се гордеем с нея. И през лятото може дори да помиришем фекалиите им. Разхождайки се из „елитни” квартали без канализация. Помислете си само. Хората които имат цялата власт и почни всички пари, при наличие на куп програми и пари – нямат акъл да си направят канализация на собствените си обиталища. Това е достатъчно. Какво да питам за здравна, образователна, пенсионна или каквато се сетите системи. Това е. Толкова могат. Не повече. „Изкупиха” на безценица предприятията фалирани от тях. Нарязаха ги за скрап. И започнаха да ги ядат. Толкова им е въображението. Колкото моженето.
    И ако за нас емиграцията е изходът от нещата, то това важи и за тях. Защото и те самите, тук вече само препират парите. И ги изнасят навън. След парите – и те. Защото няма инфраструктура за живот. Независимо колко пари имаш. Това е. Толкова могат.
   С което се изравняваме. И на нас и на тях не ни се живее тук. И ние и те не сме доволни от това, което е. И естествено, някой трябва да поеме вината и да го отнесе. И се знае кой. Както казваше дядо ми (мир на праха му)„На калпав елит народа му пречи”. Ние сме виновни и това е. Пуснете си с извинение медия някоя, за да ви обяснят колко сте виноват. Тъй де. Те ви предлагат да избирате между кози барбонки и краве ла.но, а ние глупаците не разбираме, че трябва да избираме ябълки или вишни поне. И по телевизора после проф. Дълбокомъдреников и екс министър Почтеников ни обясняват колко тъпи сме. И е така. Като ти повърнат отгоре иди говори за чистота.

  Та това е.

  Вече сме към края. От десетина години вече, никой не се и опитва дори да ни излъже, че въпросният той така ще оправи нещата, че да ги стигнем. Не американците. Словените, чехите, унгарците. Най-много да ни обещаят, че леба на народа нема да скача, а бендзина и тока ще са евтини… Вяло. И те и ние. Защото си знаем, че това е поредната им лъжа.
   Вече сме кротнали. И ние и те. И всички чакаме просто да дойде фалита и на агонията края. Който не знае – усеща. Усеща, че следващите 10 години бейби бума от 50-те минава в пенсия. Ежегодно по 10% от най-грамотните ни специалисти и деца се изнасят. Знаем, че стигнахме прага на 50% неграмотност. Не абсолютна, но функционална. Което за съвременното състояние на света си е все едно.
  Образованието е в агония, здравеопазването приритва, пенсионната система я чака предсмъртен гърч. И с всеки следващ избор, все повече решаваме въпросът Кой ще дръпне шалтера на страната.
   Кротки сме. Знаем. Тези дето ни говорят по „независимите” медии, те ни и лъжат. Правим се, че си вярваме. Дори и избирателна активност маркираме. Понякога. Колкото да покажем, че още дишаме.
   Но си знаем взаимно. Те – че държат ключа на лъжата. Ние, че те с лъжата пак ще се възпроизведат. И всички чакаме предсмъртният гърч.
   И ние, постепенно и мъчително осъзнаваме, че тяхна България в която и ние живвем умира. И спасението й е в нас. Не в тях. Но някак хем го разбираме, хем очакваме някой друг да ни поведе.
  НО … Това няма да стане. Докато не осъзнаем, че живеем в тяхна държава. И те, колкото и да не могат да я коландрят, ще си държат на статусите, на постовете, на властта докрай. И че ще разбиват всичко ново. С опит трупан в последните почти 70 години.
   Чуждата власт в нашата страна, която ще се съпротивява до нашето общо изчезване.
  И е направо ужасно безнадеждно. Подредени и кротки вървим към поредната хекатомба. Не че някой я иска, а тез дет ни облъчват ни водят бодро натам. И наглед изход няма. Няма? Как?
   Както тогава. Преди почти 200 години. Когато, за 60 години 1000 човека са направили от полузабравеното географско понятие България – Държава.
 
Било е.
  Станало е.
  Може да стане и пак.

  Изпейте реквиема на тяхната страна и да се захващаме да правим България.                                                       


           
                                               http://www.rudozemdnes.eu/





Тагове:   Реквием,


Гласувай:
32



1. kolevdobri - Прав си, ама...
10.06.2011 09:26
Погледнах снимката. И какво видях? Каква хубава жена крачи уверено на фона на боклука! Определено бодито и стои добре, черно в синьо. Това е първото нещо, което видях.

Съгласен съм с написаното. Жалкото е, че ние всички участвахме в това погребение - в собственото си погребение. Преди повече от 20 години викахме по митингите за правото да "плямпаме". Да плямпахме толкова години, като през това време други прибираха за себе си. Нямахме силата като народ да поискаме и отстояваме едничкото нещо, което може да ни направи проспериращи - истинска политическа и икономическа свобода. От онази, същата, която превърна беден и размирен Сингапур в най-проспериращата икономика в света. Преди години ние се кефехме, че можем да говорим вицове за властимащите, без да пострадаме, че можем даже и да ги псуваме по митингите. И това ни беше достатъчно. Наистина сме жалки и това, което ни се случи, вероятно сме си го заслужили. Иначе нямаше да ни се случи. Политическата класа ни подхвърли отдушника на плямпането и ние като тъпи копелета се хванахме на тази въдица. И ни прекараха. Сами се прекарахме.
цитирай
2. kolevdobri - А този, одупеният...
10.06.2011 09:32
Какво нещо е човешката природа! Как може този гражданин на България да се "дупи" и рови в тези боклуци, когато покрай него минава такава красота? Прилича ми на българския народ - толкова много наведен да рови в боклуците, че не вижда как щастието минава покрай него.
цитирай
3. boristodorov56 - 2.kolevdobri
10.06.2011 09:49
Прав си.
Когато всичко е до нас ние не го разбираме и сме му обърнали гръб и затъваме в боклуците.
цитирай
4. boristodorov56 - 4.dalida
10.06.2011 11:29
При цялото ми уважение към теб, като дама - ще съм принуден да не се съглася с констатацията ти, че Герб е най-доброто, което ни се е случвало до сега - без да си кривя душата ни най-малко.
Аец-а Белене, в чието тресавище ще ни набута г-н д-р х. Б. Борисов ще бъде воденичния камък, които ще разруши държавността ни, без да броим другите три члена. Другото стана толкова много, че няма как да го преглътнем за да си изкривим душите и го приемем - цв.цв.,шенген,съдебна с-ма, бири, футболи,тирове,цигари, и т.н. ...
След време ще се окаже, че ББ е една от най- големите измами на ХХ век!
Повервай ми!

цитирай
5. slavimirgenchev1953 - А сега обвиняват
10.06.2011 11:37
демокрация, САЩ и антикомунистите. Но истината е друга: днешното положение е точно следствие на 45-годишното им съсипване на България с фалшиво екстензивно развитие, което съсипа и природата, и хората. Превърнаха народа в население и тълпа, та сега да си показва натрупаната пролетарско-селсдка простотия. И циганизираха държавата, разваляйки катуните, та сега миндианите само се плодяти жвиеят на наш гръб. Комунист? Бий го и на снимка!
цитирай
6. haralanov - Тяхната България не е моята България!
10.06.2011 13:24
А мутрата бате им Бойко никога не ще може да ме убеди,че ние българите живеем по-добре от хърватите!Това е и лъжа и абсурд едновременно!Опелото на държавичката ни предстои.По този начин по,който я карат...Не може да се издържи дълго време!
цитирай
7. kass - Боре,
10.06.2011 13:26
единственото за което си прав е че народа се предаде... Никой не иска да остави България ако и да си изнася парите, добре си им е тук. "Замъците" и "толкова си могат" си е в съзнанието дори и на този клошар ровещ в боклука, дай му малко кеш и му гледай сеира... ще се отдаде на ядене, пиене и жени, но не и да изгради бъдещето си така, че да не стигне до кофите отново... Подобно е с политиците, не заради идеологиите, заради опиянчването от властта е, пусто невидяло... Образованието сега просто е реално, защото партийната принадлежност на мама и тате не ти дават диплома вече, а и никой не я иска, за нищо не му служи... и пак, защото народецът се е предал, да става каквото ще...

"Както тогава. Преди почти 200 години. Когато, за 60 години 1000 човека са направили от полузабравеното географско понятие България – Държава.
Било е.
Станало е."

Станало е, защото някой е искал да стане... Днес никой не иска, нито знае как...
цитирай
8. bojo12345 - Единственото е , че това не тяхно!
10.06.2011 13:55
Всичко, което е на българите, не е на тези, описани тук!
Всичко се поправя с желание и общ труд!
цитирай
9. boristodorov56 - 8. + 9. golden
10.06.2011 14:00
Радвам се, че си чел и писал тук, макар и анонимен.
Но май искаш да ми вмениш някаква вина.
Не ставай повече смешен да наричаш Герб - европейска партия - точно, когато заради него не пускат България в шангенското пространство.

Не трия коментари.

Когато съм постнал чужд материал - прилежно отбелязвам източника.

Последно - ще гласувам, за когото си искам и не виждам защо това е нечий проблем.
цитирай
10. boristodorov56 - Тяхната България не е моята България!
10.06.2011 14:01
haralanov написа:
А мутрата бате им Бойко никога не ще може да ме убеди,че ние българите живеем по-добре от хърватите!Това е и лъжа и абсурд едновременно!Опелото на държавичката ни предстои.По този начин по,който я карат...Не може да се издържи дълго време!

цитирай
11. boristodorov56 - Знае се, знае се Иве! И дори имената на пътеводителите мога да ти изредя!
10.06.2011 14:03
kass написа:
единственото за което си прав е че народа се предаде... Никой не иска да остави България ако и да си изнася парите, добре си им е тук. "Замъците" и "толкова си могат" си е в съзнанието дори и на този клошар ровещ в боклука, дай му малко кеш и му гледай сеира... ще се отдаде на ядене, пиене и жени, но не и да изгради бъдещето си така, че да не стигне до кофите отново... Подобно е с политиците, не заради идеологиите, заради опиянчването от властта е, пусто невидяло... Образованието сега просто е реално, защото партийната принадлежност на мама и тате не ти дават диплома вече, а и никой не я иска, за нищо не му служи... и пак, защото народецът се е предал, да става каквото ще...

"Както тогава. Преди почти 200 години. Когато, за 60 години 1000 човека са направили от полузабравеното географско понятие България – Държава.
Било е.
Станало е."

Станало е, защото някой е искал да стане... Днес никой не иска, нито знае как...

цитирай
12. boristodorov56 - Точно казано!
10.06.2011 14:03
bojo12345 написа:
Всичко, което е на българите, не е на тези, описани тук!
Всичко се поправя с желание и общ труд!

цитирай
13. boristodorov56 - 15. golden
10.06.2011 14:04
Извинявам се, за което!
цитирай
14. vencivaleri1951 - Борисе, защо ми се струва, че не доискадваш неата. Ще се опитам да ти задам няколко въпроса, макар, че няма да отговориш.
10.06.2011 16:27
До радикализирането на комунистите/през двадесетте/ имаме ли трима убити министър председатели? Комунистите ли ги убиха? Защо ги убиха? До вземането на властта от комунистите България беше ли загубила 30% от територията си и не граничеше ли главно с български земи и българи? Кой бе виновен за тези национални катастрофи...комунистите ли? Говориш за национализирани пенсионни фондове които били ограбени през четирдесетте. За какви фондове говориш драги? Та осигурявало се е не повечеот 10% от населението. Какво да се прави с останалите деведесет? След това какво е национализирано като финанси. България е съюзник на Германия и икономически сателит на същата. Изхода от войната се знае, от години сме на купони и видите ли били национализирани фондовете. Остава да ни напомниш и за могъщия български лев като удобно премълчиш, че по голямата част от населението практически не е разполагало с пари. Естествено е при това положение инфлационния натиск /до войната/ да е слаб. Това, че България е била в тридесетте страни по жизнен стандарт не е наша статистика. Няма и да го намериш в официозите ни. Как така ще сме били след водещите кап страни.:))) Тези цифри Боре са ги писали точно тези институти които сега ни изхвърлят общо взето от класациите./МОТ,МВФ, сп. Икономист/британското// След 90те се случи това което сами си го направихме. Зъболекарите взеха практиките, адвокатите канторите, стопанската номенслатура стопанството, финансистите парите...Кой ни е виновен? Не знаехме ли кои са Кобургите и какво са "донесли "на Б-я? Знаехме, но си избрахме Симеон. Не знаехме ли че Димитров, Виденов, Станишев са без практически опит ? Знаехме , но си ги избрахме. Не знаехме ли биографията на Борисов? Знаехме, но си го избрахме. Всички тези които разсипаха земеделието, промишлеността, фалираха банките ги знаем и пак си ги избираме. Припомни само как с ръкопляскания изпратиха Ф Димитров от НС. Защо, за какво...Та той отсече единия крак на страната ни. Ти предлагаш да си върнем страната. Добре, но как да го направим като ти ми казаш, че съм цървул, а аз теб фашист например?:)))
цитирай
15. borjanmljakov - А борко пак го е натиснал ишиасът
10.06.2011 20:33
и май се е понаджасал.
цитирай
16. becelin - Добре де............
10.06.2011 21:56
Като чуя някой да говори за партия , ако не е облагодетелстван от същата.
Веднага да иде да се прегледа.
Партия ,отдавна е синоним на секта.
Едните лъжат ,че ще дойде Бог да ви оправи,а другите сами искат да ви оправят и в двата случая само вазелинът е безплатен.
И никой да ви не лъже,че ще се променим докато има зелени,червени,кафяви или няма значение какъв цвят хитреци и много балами дето приказват ,а не мислят.
Как ПО ДЯВОЛИТЕ, 3 милиона Българи можаха да се преброят по Интернет.
Това не е ли около 48% от ОБЩОТО население на държавата.
Дали това са същите 3 милиона, които гласуват по изборите? Не мисля,че са те.
Гледайте си турските сериали ,СПОРЕТЕ дали сте от Левски или ЦСКА,вечер си пускайте Българския еротичен канал Планета,не дръжте на подробностите ,те не са важни.
Един ден ,когато пишат историята на прехода,ще е последната глава, в историята на България.Тя вече я няма ,има само дългове и голо име.
цитирай
17. sarmatin - побегнаха
10.06.2011 23:41
Не съм съгласен с мисленото на доста хора,в смисъл наи-лесно е да избягаш от проблемите казваш край и тръгваш на някаде самоче проблема остава и на следващите поколения, а този проблем се нарича България нашата родина която бива захвърляна с лека ръка и с поредното бягство в чужбина , по лесно нали а да останеш тук и да се бориш е трудна задача.Всички тези който избягаха по добре да се бяха вдигнали примерно.
цитирай
18. evrazol - +
11.06.2011 07:05
Хората които имат цялата власт и почти всички пари, при наличие на куп програми и пари – нямат акъл да си направят канализация на собствените си обиталища. Това е достатъчно.
цитирай
19. hristo27 - Жалка, много жалка родна картин...
11.06.2011 08:48
Жалка, много жалка родна картинка!
Това е един от символите на БГ демокрацията.
цитирай
20. atil - Така е. Само за захващането да пр...
11.06.2011 09:04
Така е.Само за захващането да правим България е мъгляво и съмнително.Тя няколко пъти и правена и преправяна та към 1940 год.вече е имала някакъв завършен вид съответстващ и съобразен с развитието на света.Колкото до републиката тя няма нищо общо с никаква България и никакви български традиции и потребности.Въпреки това не си затварят мръсната уста да лъжат,че българина нямал монархически традиции?!Комунистите не са "българина" и дори са много далеч от това понятие.Ако те нямат такива традиции това си е техен проблем,но те не престават да занимават хората със себе и с това което им харесва или не харесва.Никакви традиции няма българина освен монархически...,самото православие се основава на монархическите традиции и принципи.Щом си православен волю или неволю ти си вътре в Монархията осветена и благословена от Бога!Така че ако ще си връщаме страната то е друг въпрос,но не тази за която плачеше "Атака",всъщност без да знаят какво точно искат и за каква България става въпрос...
цитирай
21. boristodorov56 - Комунистите у нас са акредитираните от Русия убивачи на българския дух и държавност!
12.06.2011 15:39
"След 90те се случи това което сами си го направихме. Зъболекарите взеха практиките, адвокатите канторите, стопанската номенклатура стопанството, финансистите парите..." - с една дума покопоративно крадене.
Съгласен съм.
Само, че всички бяха в една голяма друга международна престъпно-мафиотска организация от по-висш порядък организация - БКП.

Разбрах тезата ти във втората част на коментара - ние си ги изблахме, всичките и не бива да обвиняваш - международната престъпно-мафиотска организация от по-висш порядък организация - БКП и нейният въоръжен авангард от ДС.

Да имаш да вземаш?

Всичките, които си ми изброил са от котилото на комунистическите гаулайтери и червените гестаповци. До един.

С един въпрос - кой крак на страната отсече Ф. Димитров?
Бе, човече - закона за ликвидиране на ТКЗС-тата(както и да звучи с дългото му название) бе приет по времето на мандата на БСП. Нали не си заблавил?
От друга страна - сам знаеш, че селското стопанство така не можеше да продължава да работи - почти изцяло на гърба на хората. Впрочем проблема не беше във факта на ликвидирането на ТКЗС-тата, а в това, че селската номенклатура и ограби собствеността на им в своя полза. Та днес всички, които обработват земята са арендатори от тази черга и със същия апломб ограбват хората и сега. Дори по времето на предишният парламент твоите съидейници опитаха да прокарат закон в тяхна полза - да могат без да им се възрази от собствениците - да закупуват земята, която обработват по оценка на независим експерт.

Ако ти си забравил - некои хора помнят.

Въпросът не е в това кой е цървул и кой фашист.

Проблемът е в това кой установи неправдата и несправедливостта в обществените отношения в свои лична полза на базата на силата на държавната власт.
цитирай
22. vencivaleri1951 - И ти да имаш да вземаш Боре...
14.06.2011 13:26
Обичамда давам примери от живота. Преди 89та сърбите пазаруваха храна у нас. Сега крайграничните градчета и селца пазаруват в Сърбия. На стоматолог ходят също там/впрочев софиянци също да второто/ Преди няколко години те тъкмо бяха излезли от войната и Стоунс направиха концерт в Б-д. Сигурто си ходил, но не там е въпросът. Тогава ми стана тъжно за две неща. Защо те след война могат да си го позволят, о ние не/концерта/ и защо от София до Калотино земята пустее, а от Калотино на Запад не можеш да намериш педя необработена земя. Не бяха ли те които преживяха страшни войни, икономичски блокади, санкции и проче...Нямам лични причини да съм недоволен от Ф Диминров...Фамилията ми получи не лош пай от реституционните му действия, а мен лично ме обогати почти с парите за една лека кола/обезщетение за незаконосъобразно уволнение, още повече, че сам търсех неукорим предлог да напусна./ Ще кажа само че България произвеждаше почти три пъти повече от нужното и като храни/като калории/, а сега над 60% са храните внос. Дотациите които получавахме от СИФ са в много пъти повече/за с стопанство/ от това което получаваме днес. Ако Пръмов бе дори сънувал като переспектива това което снаха му договори с Европа би на момента останал без топки. Че част от номенклатурата на село се възползва няма никакъв спор. Те знаеха от какво могат да спечелят и от какво не. Там печалбите в някои сектори са огромни. Например зърното. И западния фермер и нашият продават зърното на една цена/борсовата/ Само че издръжката на нашето зърно е далеч по малка/заплати, осигуровки, данъци, горива.../ И от там западняка на трактора заедно с батраците си, а нашият с яхта и манекенка...Така е общо взето и в производството...За мен мошеник цвят и националност няма. Корупцията, олигархията, организираната престъпност са преди 1917га и преди 1944та. Напротив те липсват на практика в тоталитарните общества и когато има прецедент, и когато в основата му стои овластен човек то той получамва по сурово наказание от неовластения.Примери много. Най красноречив е този с "Враг народа" Хората в голямата си част мислят , че това са политическите противници на режима/ СССР/ или заподозрените в това . В по голямата си част обаче това са овластени лица извършили стопански престъпления. Например кмета, чиновника , търговеца...Джон извършвайки дадено престъпление отива в затвора или на стола не като кмета, не като републиканеца или демократа , а като престъпника. Той ще получи точно такава присъда колкото и всеки друг. В СССР, а и у нас не беше така. Кмета Ваня който е крал отива в лагера като враг народа . Жена му/ползвала благата/ също. За същото количество пари Петя който да кажем е обикновен крадец получава далч по лек състав.
цитирай
23. boristodorov56 - Бягаш по тъча, приятелю!
14.06.2011 16:52
Не знам каква е връзката на цялото това твое писание с коментара ми преди твоя.
цитирай
24. vencivaleri1951 - Връзката е пряка:
14.06.2011 17:47
Попита ме какво толкова бил направил Ф Димитров и аз се опитах с пример да ти покажа как съсипа селскостопанския сектор. Ето ти и няколко приблизителни данни. Преди 90 та година около 80% от обработваемата земя/без тази за жито и картофи/ бе под вода. Сега около 30 и при такива цени, че на хората им е почти невъзможно да полеят. Ликвидационните съвети продадоха огромна част от напоитерната ни система за жълти стотинки на гърци и сърби. Бяха унищожени елитни стада допитък за месо. Произвеждахме около 10млн зърно, а сега се радваме на 4. От износител на плодове и зеленчуци станахме вносител. Ликвидационните съвети бяха създадени със закон от Ф Димитров. Съгражданинът ти Стоянов-старши в качеството си на областен извади срещу селяните полиция в Цалапица. Така, че някой друг е позабравил близката ни история. Другото което се опитах да ти кажа е , че олигархията, корупцията, организираната престъпност е действала доста преди "червените гестаповци " да влезнат във властта и то главно в страните които наричаме днес "бели". Мисля си понякога , че твоите съждения са в полза главно на статуквото. Една нация която е разделена е обречена. Ти искаш изграждането на една държава, но без част от обществото. Ти искаш капитализъм, но с капиталисти по твой избор. Ти искаш демокрация, но с отнемане на правата на част от населението/лустрация/ Ти искаш модерна пенсионна система, но с ограничение на пенсиите на част от хората. Това няма как да не раздели хората и да налива вода в мелницата на управниците ни. Ти си се вторачил някъде вминалото и не мърдаш от там. Знаеш, че бой и е.ане не се връщат. Какво от тук на там? То нашата вече е минала, на децата също няма да е спокойно. Да мислим за внуците. Тях да не тровим поне с ежбите си.
цитирай
25. boristodorov56 - 29. vencivaleri1951
14.06.2011 18:32
Приятелю,
нещо се бъркаш - ще ти цитирам речта на др. Петър Младенов, с която обяви дълга на НРБ и "некои" фалове - като например той говореше за разоряване на селското стопанство - забравил ли си.

Но да не ходим толкова далеч в хисторито, а си спомни - кой прие закона за ликвидиране на ТКЗС-тата(както и да звучи с дългото му название) бе по времето на мандата на БСП?

Опитай се да си припомниш кой имаше мнозинство в НС, когато въпросния закон бе приет.

Да не би да твърдиш, че изпълнението на един закон е престъпление?
Да не би да твърдиш, че П. Младенов излъга?



Виж какво - точно с изтърканите и омръзнали на всички аргументи на селските комунисти - не можеш да докажеш нищо. Колко пъти съм ти казвал, че те са за мегдана във Войнягово и то изказани от някой оял се брат`чет на И.Пръмов.


Да мислим за внуците си - добра идея! - ако бяхме го правили требваше да изкормим целата номенклатура преди години.

Без конкретизиране и персонализиране на историческата вина на комунистическите гаулайтери и слугите им от червеното гестапо за ограбването на народа - нема как някой да може да направи нещо реално за внуците си - не разтягай шербетчийски приказки.
Дори отявлените червени боклуци от политбюрото им ги е срам да ги вкарват в употреба.

Виновните са едни!

Ясно е.

Другото не се приема.
Можеш да повтаряш колкото си пъти искаш дивотиите си с пяна на уста - истината е ясна.

Губиш си времето да ме агитираш за незнам какво си.
цитирай
26. vencivaleri1951 - Борисе не за пръв път влизаш в материя която не познаваш.
15.06.2011 13:40
Вяма такъв закон за ликвидиране на ТКЗС та гласуван от БСП и мнозинство. Бъркаш АПК с ТКЗС. Истина е че работеха в тази насока/не си спомням дали направиха закон/, но то бе да отърват кооперациите от ненужните шапки отгоре/АПКатата/ Иначе, земята в реални граници и последктващите ликвидационни съвети си бяха декрети на дошлите с малко , но завинаги. Тяхно бе и действието с което забраниха дотации за земеделие и животновъдство с изключение на тези за тютюна/тогава се обичаха с ДПС/ Колкото до речта на Младенов си я спомням много добре, но да ти кажа според мен той никога не се е отличавал с интелегентност, а в последствие се оказа, че му липсва и коректност. Впрочем то май е родова черта имайки предвид салтоморталетата на племеника му./Н Младенов/ Колкото до доклада никой не отрича проблемите в с топанство, в промишлетостта и проче... Иммаше ги, но имаше и селско стопанство. Той даде пример тогава, че България видите ли внесла лук и картови през 89та!? Да, картофите не станаха ли, малко ли бяха засадени, но бе инцидент. Сега е система драги. Накрая по тази тема бих ти препоръчал да погледнеш статистиката и да видиш относителния дял на износа на селскоктопанска продукция. Впрочем консервените комбинати във Вашия и съкесните Ви Пазарджик и СТ Загора работеха в пълна пара и главно за износ Месокомбинатите също. Сега???

Борисе ,ти не си разбрал или се правиш на ударен и не чуваш какво искам да ти кажа. Не е виновна бившата номенклатура, за днешния ни хаос. Тя си е виновна за тогава. Че някои нейни представители са се възползвали то е защото системата им го е разрешила. Проблемът е че насила и искуствено минахме в друг режим на действие. Започнаха да се създават изкуствени капиталисти. Как да станат такива като имахме средно по няколко хилядарки средно спестявания/кой за дом, кой за кола.../ И на запад първоначалното натрупване е характерно с грабеж и корупция. Няма как да стане иначе. Това корумпира и чиновници и политици ...Това формира и ценностна система присъа за потребителските общества. Говоря за внуците защото знаеш ли колко ми бе трудно докато махнат чалгата от телефоните си, поне малко от малко да започват да четат. То бяха кандърми, подкупи... Бих искал независимо в каква система живеят да живеят по умно и без злоба и отчаяние. Ние живеем глупаво драги и този "бунт" в мрежата не последван по площадите е мимикрия. Това исках да ти кажа.
цитирай
27. анонимен - gGVxZmssJNOTZogeJ
15.06.2011 16:18
With the bases loaded you srtcuk us out with that answer!
цитирай
28. boristodorov56 - "Няма такъв закон за ликви...
15.06.2011 18:07
"Няма такъв закон за ликвидиране на ТКЗС та гласуван от БСП и мнозинство."

Венци, става въпрос за един закон с дълго наименование известен като Закон за възстановяване на селскостопанскте земи и т.н. приет от мнозинството на комунистите по времето на ВНС.
Знам доста добре за какво говоря.
Ти не си наясно и от днешните ти виждания не би могъл да допуснеш, че не някакви декрети на дошлите с малко, но завинаги, а завинаги невинните и непорочни светци от именно комунистическите среди произтича този закон.
Направи справка.
Можеш да се обзаложиш на каквото пожелаеш на 1: 1 000 в твоя полза.
И - друго - не се опитвай да му принудиш да си помисля, че съм живял другаде, а не в България в онези години като ми сочиш някякво хранително изобилие.
Това е вече нагло да го правиш!
За какви картофи говориш?
Лук, леща, боб, домати, краставици, да не говорим за плодове - в магазините на "Булгар плод" - никога не е имало!
За какво селско стопанство ми поменаваш, като 1 литър прясно млеко се продаваше по 26 ст в магазина, но държавата плащаше по 1,05 лв за неговото производство.
Изкуствено се поддържаше всичко и, ако не беше т„нар. самозадоволяване на частните стопани у нас щеше да има глад като в Румъния.
Ти сериозно ли се опитваш да ме убедеш в ефективността на соц. текезесарството?
Идва ми повечко, вервай ми.
Това са световно известни неща!
Виж, в мрежата няма бунт - просто нещата се казват такива каквито са.
В реалният живот хората са оскотяли и без никакъв реален шанс за промяна, която бавно започват да осъзнават.

Знам, че българинът е уникално говедо, но вервай ми - нема се размине без изравняване в резултата с мародерите от кумънизките гаулайтуери и червени гестаповци.

Народа може да бъде лъган и ограбван до време, но не и цялото време!

Сега уродите набраха кураж и взеха да бъдат горди с кумънизмъ си(безподобните неморални уроди, каквито са), но историята вече осъди канибалите.
Ако продължават така ще се стигне и до физически финал. Има време.
В природата равновесието е естествено състояние.

Сега Лильов нема кой да плаши с разрушаване на мирния преход, които даде жертви колкото една война - над 2 500 000 души вече ги няма в България.
Срашно е да си го помисля, но вече стигам до извода, че "мирния преход" т.е. безвъзмездното ограбване на народа - трябваше да бъде взривен и да се разбере истинският лик на животните комунисти, а не да се ебават и гъбаркат с народа!

Спри да пишеш дивотии оневиняващи кумънизките гаулайтери и червени гестаповци.

Обръгна ми!
цитирай
29. анонимен - WobvVNZLQZvzV
16.06.2011 10:28
zlDpOe <a href="http://nwvtmgkjytiz.com/">nwvtmgkjytiz</a>
цитирай
30. анонимен - mMBEFDwfi
16.06.2011 15:46
5OV418 , [url=http://jkeitgirokht.com/]jkeitgirokht[/url], [link=http://aihbwmitybbh.com/]aihbwmitybbh[/link], http://vtfateekysyn.com/
цитирай
31. анонимен - TRdJeMSGZ
17.06.2011 16:52
dDPRMR <a href="http://uqscknplzfsz.com/">uqscknplzfsz</a>
цитирай
32. анонимен - xQVfsxlpFsjqVAyTj
19.06.2011 16:18
dNWJSS , [url=http://txqnrrzxkahy.com/]txqnrrzxkahy[/url], [link=http://kpnkasscygmr.com/]kpnkasscygmr[/link], http://pyvyklnuzicp.com/
цитирай
33. анонимен - fast kamagra
17.01.2012 11:22
Thank you for your post and for your amazing ideas. I really appreciate it because, it is not so important to know everything as to appreciate what we learn. kamagra cheapest <a href=http://medsildenafil.com/>erectile disorder</a> kamagra quick
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8118313
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47590