Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2011 07:07 - Полуистина и манипулацията около "Проекта Бойко Борисов"
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 2933 Коментари: 10 Гласове:
16

Последна промяна: 16.07.2011 15:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image



   Най-напред да кажа - не вярвам в безпристрастните и безкористни анализи правени от личностите гравитиращи около т.нар. кръг "Нова зора", което автоматично прави тези анализи и размишления - подозрителни и тенденциозни за мен. Най-малкото те целят да се скрие истината зад полуистини и по този начин се хвърлят в заблуда четящите ги симпатизанти и съмишленици, които са и без това достатъчно объркани от клишираща разума им идеологемност.
   Всъщност това е едно пространно и доста претенциозно представяне на книгата "Тайният проект Б. Борисов".
    Авторът и Григор Лилов борави с много информация и анализира връзките между парите, креатурите на тайните служби и източниците на задкулисната власт, които определят посоките на развитие на политическия живот у нас.
    Спомням си, че преди 10 ноември`89 той беше кореспондент на в. "Стършел" в Пловдив, но в. "Стършел" по онова време беше орган на ЦК на БКП, което подсказва, че позиционирането му като такъв не е било никак случайно.
    Да приемем, че е бил от душа и сърце изпечен хуморист във време оно, без да поставяме под въпрос нито за миг неговата безкористност и необвързаност с някакви невидими за обикновения човек структори и влияния.
     Не искам и не мога да оспорвам фактите, които са посочени в тази статия.
    Само смея да забележа една тенденция в нея, която е нейната основна цел, смисъл и съдържание - да се представи соя, личността и политическото съдържание на индивида д-р Б. Борисов в съвсем различна от действителната светлина и най-вече като плод и резонанс на някакви западни господари; правят се неуместни внушения за мнима конфликтност с личности и политически тенденции в България.
    Най-важната цел на това писание е да се игнорира всякаква мисъл, че "проекта Бойко Борисов" има нещо общо с задкулисната игра на змиярника от невидимите, но ясно осезаеми властови центрове в БСП.
    Прави се забележително усилие да се скрие факта, че при реализирането на "Проекта Бойко Борисов", той е в зависимост и в пълно подчинение от истинските инвеститори в него - най-големия собственик и икономически фактор у нас след държавата - руските икономически колонизатори.
   Никъде в писанието не прочетох анализ за причините за едномесечното общо гостуване на д-р Б. Борисов и Г. Гергов в Москва няколко месеца преди парламентарните избори, за което знам от откъслечната информация изтекла в медиите. Нито пък някой разбра за причините и резултатите от този воаяж.
     Колкото да се взирах и да търсих - не намерих нито ред, мисъл и подсказване на икономическите и политическите влияния върху личността на д-р Б. Борисов определяни и реално съществуващи следствие фактора Четворен член и свързаните с него енергийни проекти на Кремъл у нас и най-вече за проекта за строителството на руската Аец Белене. Сякаш той се потулва или не съществува.
    Не знам това ли цели самата книга, но за статията презентраща книгата съм напълно убеден.

 



Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. andrei - Разсъжденията ти имат основание.
16.07.2011 09:04
Основната цел на Бърдоквата е да се реализират Руските проекти,като за някакъв баланс и за замазване на очи се дава и на САЩ по нещо.Що се касае за психплогическият му портрет,нещата са верни-интригант,хвалипръцко,изпечен лъжец и завистник,със силно ограничени познания и интелект и не на последно място,зад масивното му телосложение се крие един страхливец.Никога не е бил състезател по карате!Тази легенда съвпада напълно с психологическият му портрет.За незнаещите ще кажа,че каратето е не само спортна дисциплина,но преди всичко философия,която възпитава личността на дисциплина,уважение към другите хора,не насилие и редица още качества,които като ги съпоставите с Бърдоквата,по никакъв начин не се вписват в лиичността му.Познавам доста хора от Хераково-понеже родът на моята баба е от там,които са добре запознати с родовата история на Б.Пълна мистификация е,че дядо му е бил убит по политически причини!Убит е след девети,по причини от ревнив съпруг в кръчмата,след пиянски запой.Хората от селото го познават,като много гаден човек.Същото говорят и за баща му.Както се казва,крушата не пада по далече от дървото.Криминалното му минало е добре известно на службите и поради тази причина е твърде удобен за контрол и манипулации.Поздрав!
цитирай
2. haralanov - Колкото и да не им се вярва на някои хора...
16.07.2011 11:30
ГЕРБ и БСП ще управляват заедно съвсем скоро!
Неизбежно е!
цитирай
3. анонимен - Ай стига !
16.07.2011 16:52
Идеята, че ГЕРБ е проект на БСП е абсурдна. Ирационално и алогично е БСП/БКП да инвестира толкова много в противник, при положение, че може същите ресурси да ги инвестира в себе си. Един от последните проекти на БСП/БКП е РЗС и това е признато публично от Р.Овч.
цитирай
4. raders - Големи анализатори! И не се ли се...
16.07.2011 17:55
Големи анализатори! И не се ли сещате, че всички тези журналистически анализи са като фасулена есенция?
цитирай
5. анонимен - от Севт Непримиримии
16.07.2011 18:14
През последните 20 години все се надявам,да си отиде комунизма...
Не става!Ама никак ,не става!
Единствено ми остава чувството на....самомразене,след всеки пореден избор,за партия,която твърдо е заявявала антикомунизма си,но впоследствие се е оказала поредния комунистически клонинг - СДС,НДСВ,сега и ГЕРБ,в което все по - твърдо се убеждавам,наблюдавайки и анализирайки цялостната й политика.Гледам си сеир,как се отклонява общественото внимание в маловажни проблеми,за да не се осмислят големите и дългосрочните.
Наближават избори и по стар комунистически обичай,започна купуването на гласове/засега завоалирано/.Имам предвид решението за майчинските,което касае ,преди всичко циганите и няма връзка с усърдно трудещите се,за просперитета на страната,внасящи почтено данъци в хазната.Та,какво излиза? - че отново се поощряват измамниците,а честните хора - кучета ги яли!Тях трябва да ги смазва чиновническата машинария,колкото повече,толкова по - добре,за да са толкова изтормозени,че да не им остане акъл ,да мислят,а само да дават спонсорства на политиците,за да им върви някак си работата..
Впрочем,имам и преки наблюдения върху личностното поведение на симпатизанти на ГЕРБ и то никак,ама никак не буди уважение и респект,а много се доближава до това на комунистите...
Във всички партии,без изключение,членуват хора ,водени единствено от меркантилност!
Та затова.....аз няма да гласувам...поне да не се самонамразвам,за пореден път...
цитирай
6. hatanasov - 2. haralanov - Колкото и да не им се вярва на някои хора...
16.07.2011 21:57
Че БКП не и изпускала дори за миг властта след като в нея е съсредоточена цялата парична маса, заграбена своевременно.
цитирай
7. hatanasov - И случайно ли е...
16.07.2011 21:58
че никъде в нета няма биографията на Григор Лилов. Така той става поредният "борец" за свобода.
цитирай
8. baimomchil - Боре
16.07.2011 22:38
с всичкото ми уважение към хора като теб (заклети антикомунисти), се учудвам на фанатичната ви привързаност към СДС (ДСБ, Костов), при все, че именно СДС е проект на БКП.

За ГЕРБ не знам. За момента обаче виждам голям рев от страна на комунягите, което определено ме радва. БББ допуска много грешки, но това е нормално за млада партия.

Аз лично съм по-склонен да вярвам, че САЩ държи БББ с някой компромат или нещо подобно - всичките му действия сочат това за момента.
цитирай
9. анонимен - Б.Б. е проект на едно от
17.07.2011 00:31
трите ядра в БСП. Онези ядра с икономическа власт и политическо влияние а не "дърдорковците" тип Татяна Дончева, А.Пантев и т.н. Защо и как? Хората си имат стратегия за 100 г. напред. Ако през 1993 г. някой ви беше казал, че И.Костов е привлечен като експерт на кръглата маса от страната на А.Луканов, щяхте да се втрещите, нали. Фактите обаче са упорито нещо.
цитирай
10. dedenze - Не знам на кой е проект Бойко
21.07.2011 17:32
Знам, че има афинитет към богатите и силните на деня от изток, запад, север и юг. Същевременно той най малко е виновен за законовата база и обществена система наложена в България, затова и с удоволствие се възползува. Властта и далаверата явно са голям кеф !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8059394
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589