Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2011 08:59 - С чего начинается родина?..
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 3965 Коментари: 20 Гласове:
18

Последна промяна: 01.09.2011 15:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


           След 
постинг на Katana cпорихме с блогера Vencivaleri.
     Задодох му въпрос: Ако хипотетично Путин реши да разходи мотора и дивизиите си из България по някакъв формален повод той, Венци, на чия страна би се бил.
     Отговара беше в рамките на моите очаквания:  Не, Борисе - няма да се бия.
     Този отговор  е почти успокояващ, щото съм сигурен, че ще се бие на страната на рокера гестаповец - т.е. против България в комплект се дупе-гащата си "икономист".
     Без коментар за подобна позиция.
     Нещата са от ясни по-ясни - позиция на горд български комунист, за когото България не е Родина, а поле за защита на интересите на съветска и несъветска Русс.
     Дори няма да питаме в хамериката бият ли негрото.

    
Късно снощи попаднах в
Livejournal  на постинг, в който се дискутираше подобна тема, но касаеща предполагаема агресия на Белорусия срещу Руската Федерация.
     Имаше анкета, която изследваше реакцията на руские в подобна ситуация.
     Пейстнах почти целия постинг относно анкетата, без анализа на автора, който не е важен за нас, но обърнете внимание какъв процент от русите взели участие в анкетата са готови да се включат във войната на Белорусия против Русия. Размислите, на които ни навяват резултатите от тази анкета са многопластови и достойни за специален анализ.
     Целта на цитирането е  да покажа на приятел ми  Венци, че да си по-католик от папата в подобна ситуация е не само неучадно и тъпо , но е по-скоро израз на безродство и повод за срам, но вероятно за него това е причина за "гордост" - гордостта на безбожника интернационалист, за когото традиционните човешки ценности - нищо не означават. Ясна ми е реакцията. Позната.
     Но това е положението - другото е бла-бла.  Реакциите  са предвидими, както и присъщите  му бяснения, гневът, квалификациите, аналогиите и сравненията - напълно излишни!
     Нещата обаче трябва да се казват с истинските им име
на.

     Ето въпросния постинг:


 
 Ливийское навеяло.
  • 31 Авг, 2011 at 1:49 PM

      Итак, давайте представим, гипотетическую ситуацию в вакууме:
       -  Завтра четыре дивизии вооруженных сил Белорусской армии переходят границу РФ и спешным маршем выдвигаются на захват Москвы.
      По пути следования никаких зверств не чинят и население против себя не восстанавливают.



 

Опрос #1774514 Страшное случилось.

Открыт: Всем, подробные результаты видны: Всем, участников: 262

Война с Белоруссией - реальность. Ваши действия?

Показать ответы

Буду защищать Россию от любого врага!
imageimageimage 39 (14.5%)

Пересижу смутное время в подвале. Поближе к тушонке.
imageimageimage 15 (5.6%)

Присоединюсь к белорусам. Лукашенко двинул четыре дивизии - до Москвы дойдет сорок!
imageimageimage 215 (79
.9%)

image            
                                 (илюстрацията в постинга е доста надъхваща)









Гласувай:
18



1. syrmaepon - Мда - любопитен резултат
01.09.2011 09:39
Обаче,ако е имало и коментари биха биле интересни мотивите.Много руснаци не харесват властта на Путин в това число и кумунисти
цитирай
2. boristodorov56 - 1. syrmaepon
01.09.2011 09:58
Кликни на връзката Livejournal и ще прочетеш коментарите.
цитирай
3. анонимен - ген.Власов е имал над 500 000 армия
01.09.2011 10:17
от доброволци ,готови да се бият против болшевиките.Организацията ОУН в Украйна -също.Лошото е че нацистите ,в съответствие с расистката си идеология ,са тероризираи местното население в завзетите земи и така са си спечелили не подкрепа а съпротив тила !
Показателен е коментара на респондента от тези около 80%,че ако тръгнат 4 дивизии от беларусь ,до москва те ще станат 40 !
цитирай
4. boristodorov56 - Това е истината, без начение кой какво мисли и как ще се коментира.
01.09.2011 11:23
анонимен написа:
ген.Власов е имал над 500 000 армия от доброволци ,готови да се бият против болшевиките.Организацията ОУН в Украйна -също.Лошото е че нацистите ,в съответствие с расистката си идеология ,са тероризираи местното население в завзетите земи и така са си спечелили не подкрепа а съпротив тила !
Показателен е коментара на респондента от тези около 80%,че ако тръгнат 4 дивизии от беларусь ,до москва те ще станат 40 !

цитирай
5. syrmaepon - Почетох малко,странни са общо взето
01.09.2011 12:37
boristodorov56 написа:
Кликни на връзката Livejournal и ще прочетеш коментарите.


И пак не мога да разбера - възприемат ли се близки с белорусите или не

"Сибирь и Урал не представляют собой два различных мировоззрения, а Беларусь и РФ - представляют.
Какое Вам ближе? Мне - Белорусское."

Общо взето според мен няма нищо което да сплотява рОсияните и днес пълно безродство...

"Либеральная пропаганда так постаралась в десталинизации что в обществе как мне кажется возникла переоценка Сталина и тоска по сильной личности.
Любой кто сейчас в России начнет копировать Сталина получит поддержку 90% населения. Мне кажется все одобрят новый 1937-ой год. и Формулировки судов тех лет не будт казаться нелепыми!
Теперь я сомневаюсь что репрессии тогда, поголовно одобряли из-за страха!
Вставьте любое имя сегодняшних министров и значимых партийцев и поймёте!
Чубайс - расстрелян за вредительство.
Кудрин - расстрелян за сотрудничество с иностранной разведкой.
и так далее и тому подобное. Меня устроят такие формулировки!
Именно с точки зрения сегодняшнего дня действия Сталина никак нельзя назвать патологическими. У нас наверно смело 90% элиты можно подозревать во вредительстве и работе на пользу других правительств!
Так что популярность Лукашенко это именно надежда на преследование вредителей. "

@boristotdodrov56
много терористическо исказване ))) аз там почти само с кавказци си общувам,понеже нали с когото сме си близки ....)))))) не по език/до доказване на противното/ а по манталитет
цитирай
6. andrei - С такава голяма "обич"
01.09.2011 12:41
Русия накъде се е засилила и колко време ще може да изкара?Любопитно ще е подобно проучване и от Европа ?
цитирай
7. vencivaleri1951 - Верен на себе си винаги и поради това- изопачаваш диалога Борисе
01.09.2011 13:24
Ти попита -Ако Путин реши да поднесе цветя на Альошката и дойде с моторчето/цитирам по памет/ ще се биеш ли. Отговорих ти, че ако дойде да поднася цветя ще поднеса и аз? Иначе отношението си към тази близка нам страна не го крия както и не правя изключение в това...Близки са ми рашките както и на повечето българи. Както на Вазов, както на Петко Славейков, както на Чинтулов...Кой съм аз че да споря с народа си и с най добрите му представители.
А иначе извини ме че отново ще те раздразня...В нас си имаме кръст за храброст от Дуран Кулак...а Вие у Вас?
цитирай
8. boristodorov56 - 8. vencivaleri1951 - Да уточним - все пак е ясно какво имам предвид. Да кажем неясен съм.
01.09.2011 13:45
"Както знаеш, внукът на отровителя на Ленин и Сталин - може да го направи и без да има причина - просто щото не му разрешаваме да си сложи тръбята и каналите за нефт, газ или наркотици." - за това само с мотора ли ще дойде рокера-гестаповец или по стара съвестка традиция и с танкови дивизии?
Както и да е!
Макар да съм уточнил нещо съществено, но да приемем, че не съм могъл да се изразя правилно и не си разбрал.
Сега те питам това, което не си разбрал:
"Ако хипотетично Путин реши да разходи мотора и дивизиите си из България по някакъв формален повод, Венци, ти на чия страна би се бил?"

Е ще си мерим потеклото ли.
За мен е неприемливо, дори малко дебилско, но не мисли, че само твоите деди са се били като военни. То не са и имали избор, де, ако питаш мен - щом са ги мобилизирали - още не е имало шумкари и "помощи" от Ссср.
За твое информация - мой прадядо е бил опълченец; негов син е загинал в Балканската война, но това да не би да ме прави различен от другите хора?
Близки и роднини участници в антинародни комун-онанистически изстъпления - преди и след 09.09`44 - нямам.
Да търся ли свидетелства за съдимост и документи от Военно-историческият архив?

Какво общо имат дедите ни към днешните ни позиции?
цитирай
9. ve6titsa - Как какво общо имат дедите ни!?!
01.09.2011 14:28
На каква основа е изградено съзнанието ти?Всичко има значение.Единият ми дядо-"активен борец" лежал в затвора,защото бил против насилствено да се вземат земите на хората.Другият-бившо ченге-съден,но забележи-неосъждан помогнал да бъде спасена една известна партизанка/най-вероятно от издевателства в затвора/.Много странни са коментарите на руснаците.Приличат ми на "с един куршум-два заека".Хем Белорус,хем Русия без Путин.
цитирай
10. vencivaleri1951 - Хипотетично бих могъл да отговоря точно толкова "сериозно" колкото и повечето
01.09.2011 14:45
руснаци са отговорили на анкетата с настъплението на "Букашенковите" дивизии и ще се измъкна с отговора. Аз съм откровен човек и за товаще отговоря откровенно но преди това два примера за единият -извинявай отново. Интересувал съмсе много за Заимов. Присъдата срещу него е справедлива и съгласно законодателството на страната. Въпреси това изпитвам симпатии към него. Познавах някои офицери от царската армия. Изпитваха същите чувства. След 10 ти мисля , че пръв в "Народна армия" за переспективата и необходимостта Б-я да влезе наново в сериозен военен съюз/предвиждаше процесите на Балканите/ писа баща ми. /Атлантическия съюз на Паси бе доста по късно/ Тогава ген Авдреев го покани за съветник към президенството именно във връзка с поредицата му от статии. Отговорът беше -Благодаря! Да осъзнавам нуждата от подобен щит е едно, да го изграждам срещу колеги с които съм живял в радост и скърби/във въздушните войски има много скръб/ е съвсем друго. Така че отговорът ми на въпросът е не знам. Не искам да мисля за подобно нещо.Много неща ме свързват с тези хора...Идеологията е последна:) Това е истината иначе можех съвсем спокойно да ти кажа...Кой аз ли....но няма да е вярно. Нямаше и да ми повярваш.
цитирай
11. boristodorov56 - ПРЕДЦИТЕ НЕ СА ОПРАВДИНИЕ И ПОВОД ЗА НАЧИН НА МИСЛЕНЕ ИЛИ ОПРЕДЕЛЕНИ ПОСТЪПКИ.
01.09.2011 15:05
ve6titsa написа:
На каква основа е изградено съзнанието ти?Всичко има значение.Единият ми дядо-"активен борец" лежал в затвора,защото бил против насилствено да се вземат земите на хората.Другият-бившо ченге-съден,но забележи-неосъждан помогнал да бъде спасена една известна партизанка/най-вероятно от издевателства в затвора/.Много странни са коментарите на руснаците.Приличат ми на "с един куршум-два заека".Хем Белорус,хем Русия без Путин.

цитирай
12. boristodorov56 - 11. vencivaleri1951
01.09.2011 15:07
За това говоря и аз - напълно и точно доказваш тезата ми.
цитирай
13. vencivaleri1951 - Нищо не доказвам.
01.09.2011 18:06
boristodorov56 написа:
За това говоря и аз - напълно и точно доказваш тезата ми.


Откровенно казах -не знам. Просто ми се вижда абсурдна такава хипотеза и не искам да мисля по нея. Все пак съм син на военен, изкарал съм ШЗО и знам горе долу как би протекла една подобна война между НАТО и Русия. Буферите просто ще са изгорена земя. Престави си и ти хипотетично че на наша територия са радари или прихващачи от тъй бленувания от някои щит. защото ние нямаме нищо друго което би събудил военен интерес у тов Путин:( Логично , а и правилно е първият удар да е срещу възпиращата техника. Е колко е нужно на територия от 111000км2 от мощностите на Володя? Така , че не си мисли, че ще имаш възможност и ти да воюваш. Не знам дали и къде си служил, но потърси твои съграждани/от Карлово/ работили на "Марно поле" Те ще ти кажат, че нашата задача при евентуална война/тогава имахме два ракетни дивизиона, няколко авиационни полка и сериозна артилерия/ беше да устискаме два часа на 6ти американски флот докато се дислоцират тук части на Одеския военен окръг. Това е-два часа!!! Не искам да ти споменавам за предполагаемите жертви на мирното население за тези два часа защото ще те налегнат тежки мисли. Аз ти говоря за разчети приди повече от тридесет години. Представяш ли си за какво иде реч. Сокато се обърнеш и останал само един Альошка:(((
цитирай
14. boristodorov56 - 4. vencivaleri1951- Били сме ги, ако се наложи - пак ще го направим по подабоващ начин!.
01.09.2011 19:24
Забравяш, че сме членове на OTAN и картината, с която ме плашиш - просто е от филм на ужасите, с който можеш да агитираш из сопотският вилает.
Как си представяш една такава война - кой може да си я въобрази, че е възможна.
За теб времето май е застинало някъде около 22 конгрес на КПСС и сластните вопли на пиянгура Брежнев за мир и разоръжаване на хамериката?
Може да не сме военна сила, не е нужно, но все пак има какво да пълни окото на червения гестаповец и внук на отровителя на Ленин и Сталин по тези ширини. Това, скъпи ми Венци, е прекия път на газта и нефта към Европата, която ще плаща въоръжаването на милитаристичните им амбиции.
(Впрочем - това е истинската причина за воденето на Руско-турската война от 1877/78 год. Но ти такива неща не приемаш и предпочиташ да ми пееш фалшивата песен за братската либоф на руското цар или на убиецът му Митя Улянов към поробения славянски брат.)
Какво ще се случи, когато нефта свърши?
Какво се случва с прикладите на автоматите им - ще ги хрускат ли?
Впрочем - богатствата на природата, с която Бог ги дарил - съвсем не са в полза на народа - нали си по-наясно от мен по въпроса, щом си живял там. Не ми ври в очите 3-4 големи града, щом на 100 км. от Москва свършва цивилизования свят.
Колко жалко за жертвите на 100 годишната илюзия за световно господство на куманизмата.
Та въобще няма нито да се обръщам, нито пък Альошката ще си е на мястото - бъди сигурен.
цитирай
15. vencivaleri1951 - Ти просто не четеш.
01.09.2011 21:03
И за мен такава война е невъзможна, а локална с нас също не върви, а и няма за какво. Локална не е била възможна и преди 10ти ноември. Аз просто ти нарисувах сценария на едно учение преди 40 тодини в което съм участвал като "фазан" Нямам идея сега какво тренират нашите момчета, но едва ли е нещо различно. Прогнозират ударите/къде и с каква мощност/, радиацията при ядрени глави,жертвите , разрушенията...Впрочемможе би и ти си виждал подобни изчисления...Иначе и аз смятам, че е невъзможно Европа да воюва с Русия. Просто от Европа /включително и Руската част/ малко какво ще остане читаво. Лично аз смятам, че Русия ако не като пълноправен член в Нато то ще разшири формата си на участие в Съюза. Тя и сега участва в съвместна логистика в Афганистан. Говори се, че и участва с експерти. Все пак те ядоха попарата на авганците. Руския народ наистина живее по зле от Западна Европа, но целите които си поставят/Имам предвид изказването на Путин в Женева пред МОТ/ са сериозни. Колкото до градовете не си прав. Има градове които изпреварват като развитие двата града. Разбира се това се дължи на подземните , а и надземните богатства, но и Норвегия е лидер като стандарт единствено зарад горивата. Някой присмива ли и се?
цитирай
16. boristodorov56 - 16. vencivaleri1951 -
01.09.2011 22:02
Ако норвежците живееха в мизерия като русите - щяха да им се присмиват.
цитирай
17. vencivaleri1951 - И колко души са норвежците Борисе?
02.09.2011 01:29
boristodorov56 написа:
Ако норвежците живееха в мизерия като русите - щяха да им се присмиват.

Тези които работят в добива на енергоносители и преработката им и в Русия живеят добре.Как да живеят добре всички като на всеки двадесет тридесет години я война, революция перестройка...В Норвегия дори и във военно време пазят тишина да не нарушат режима на тюлените:)
цитирай
18. syrmaepon - Усещам както при руснаците ,тъй и при българите
02.09.2011 09:27
поставяне на политическата линия пред националната.Ей това е докарало Велика България до туй дередже,а същото изглежда очаква и Русия.При руснаците мисля има и доста силно противопоставяне Севера срещу Юга - северняците,не смятат южняците много за руси,ама то си е и верно )))
цитирай
19. lisa19 - Eдин цитат:
03.09.2011 00:34
бористодоров: Какво общо имат дедите ни към днешните ни позиции?

Как какво? Ами вие оревахте всичко точно за миналото, сега какво общо имали дедите ни. МНОГО ОБЩО ИМАТ!!! ОСОБЕНО след 9.9.44 г. Някои хора не са оставили на мира тези кости, а е крайно време. Ето едно изречение което в случая е спорно. Дали да спрем да наливаме спирт в огъня или да го угасим с вода. Когато човек сам си противоречи поне нека прояви малко разум и воля да промени собствените си критерии за истина, достойнство и морал.
цитирай
20. boristodorov56 - 20. lisa19 - Не знам защо имаш основание да ме съдиш ?
04.09.2011 19:37
И какви са според теб критериите за истина, достойнство и морал?



До пояснявам ли, че оценката за миналото и нашите разбирания за живота днес са две съвсем различни неща.
Дедите ни са фиксирали действия, които не можем да променим, но можем да осъдим, което истинско човешко достойнство.
Истината е, че нашите разбирания не могат и не бива да предопределят от позициите и делата на предците ни, особено, когато тези дела и позиции са осъдени от историята и закона. Така както не бива и да се определят отношения за определени личности за делата на дедите им, колкото и да осъждаме тези дела като престъпни.
Да подкрепяш пристъпни позиции и дела, на когото и да била е неморално, и непочтено, което си е напълно справедливо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8059523
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589