Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2011 10:09 - Имало едно време в България
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 5985 Коментари: 19 Гласове:
40

Последна промяна: 20.10.2011 12:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 image  

 

     По-отегчителна, по-безплодна, неградивна и скъпа предизборна кампания до сега не се е случвала в  демократичната ни  доба. Тя е критично ограничена откъм нови лица, идеи, креативни предложения за действителна промяна и варианти за изход от глухата улица на обществено-икономическата криза, което предващава неизбежни бъдещи политически катаклизми.
     Ограничения избор в едно безинтересно  съперничеството, с почти предизвестен край, неизбежно тласкат интереса към семплата интрига до санитарния минимум. Още преди да бъде издигнат за кандидат от Герб аматьора Плевнелиев, в изцяло безцветен и скучен профил, беше абсолютен фаворит по силата на една универсална за страната ни инерция, необяснима за здравия разум и практичност на уж безгрешния ни и мъдър електорат.
      Тази кампания показва на практика, че Бойко Борисов държи на всяка цена да контролира изцяло властта в държавата, гарантирайки си още от сега следващия управленски мандат като Премиер на България с последваща опция - Президент. Не могат да бъдат упрекнати щенията му, след като се намират между 1 и 2 милиона безкритично гласуващи за него, а това е доказателство за тоталната липса на перспектива и каквато и да е самовзискателност подсказваща за наближаването на едни трудни бъдещи години.
      Държейки всички лостове на властта в ръцете си от св.св. Бойко и Борисов се очаква да ни изясни  къде ще намира причините за своята политическа безплодност и нищожен КПД.
      Навява загриженост некадърността му да справя с проблемите  на икономиката, бедността, копурцията и най-вече неспособността му да озапти  собствната си склонност да се възползва от неограничената всепозволеност, която му предоставя ситуацията, както и откритото несъобразяване със законите при практикуване на властта си.
      Очакват ни интересни времена и нови емоции!





















Гласувай:
41



1. rustocks - Аман от интересни времена!
19.10.2011 10:26
Аман от интересни времена!
цитирай
2. jabalka - Не е задължително да сте луд за да ..... коментирате, но понякога това помага !?
19.10.2011 10:53
За съжаление е точно така!
А всъщност интересните времена ни станаха естествени спътници във времето , часовете и минутите!
цитирай
3. apostapostoloff - Б. Б. в случая е само онзи, който яде и двата
19.10.2011 10:56
зелника. Защото ние, тъпаците на Всемира, позволихме България лека- полека да се превърне в премиерска република.
цитирай
4. antikom - "Предлагаме президент, който ще представлява интересите на цялата държава и ще бъде независим", щеше да е добре, но подобно нещо не се чу от устата на
19.10.2011 11:19
В България се провеждат президентски и местни избори, но те всъщност приличат на референдум "за" или "против" Бойко Борисов. Това се твърди в изследване, направено наскоро по поръчка на българската фондация "Медийна демокрация". До същия извод стига и Франц-Лотар Алтман - германски политолог и добър познавач на България. Според Алтман този феномен се дължи на начина, по който управляващата партия ГЕРБ издигна своя кандидат за президентския пост.

"На практика Борисов накара министър Плевнелиев да се кандидатира за президент. Така че на него се гледа по-скоро като на фигура, която е нещо като заместител на Бойко Борисов", казва Алтман.

Освен това, допълва германският политолог, мотивите за издигането на Плевнелиев са повече от прозрачни - защото ако той действително стане президент, Борисов ще се отърве от най-сериозния си конкурент. Оттук идва и силното присъствие на премиера в предизборната кампания. Тя, според Франц-Лотар Алтман, преминава вяло, със силно изразено партийно влияние и липса на личен профил на отделните кандидат-президенти. Изключение в това отношение прави единствено Меглена Кунева, която обаче, според Алтман, няма шансове за успех.

Изводът на Алтман: "Партийното мислене в България е все още много силно, което обяснява и факта, че то е определящо в президентската кампания." Това мислене ще доминира явно и действията на бъдещия президент, твърди още Франц-Лотар Алтман: "Тук трябва отново да се спрем на ролята на Бойко Борисов, който от самото начало притисна кандидата си в ъгъла под мотото: "Нямаш думата, ако искаш да станеш президент". А един президент трябва да бъде надпартиен. Той трябва да действа и да се представя като такъв, макар да е издигнат от една определена партия. Правителството няма право да се меси, защото все пак става дума за личност, която ръководи държавата", казва германският политолог.


А каква е прогнозата му за изхода от президентския вот? Алтман е убеден, че ще се стигне до балотаж между кандидат-президентските двойки на ГЕРБ и БСП. Вторият тур ще бъде спечелен от кандидата на управляващата партия, прогнозира германският експерт. Докъде би довело подобно съсредоточаване на цялата власт в ръцете на ГЕРБ? Франц-Лотар Алтман:

"И в Германия канцлерката и президентът са от една и съща партия. В България обаче подобна ситуация е нездравословна", казва германският политолог и допълва: "Опасенията ми са свързани с доминиращата роля на Бойко Борисов. Ако той беше заявил: "Предлагаме президент, който ще представлява интересите на цялата държава и ще бъде независим", щеше да е добре, но подобно нещо не се чу от устата на премиера."

цитирай
5. mt46 - Те, времената, и сега са интересни...
19.10.2011 12:33
Но може и да станат ... страшно интересни...
цитирай
6. mikino - Но може и да станат. . . страшно ин...
19.10.2011 15:20
mt46 написа:
Но може и да станат ... страшно интересни...

По маршрута от 90та, само че този път инициативата ще дойде от хората! На много им писнаха всички цветове и стари мутренски физиономии, или нови потомци!!!
цитирай
7. bojo12345 - УТРОТО е по-мъдро от Вечерта!
19.10.2011 15:33
Дано в неделя някои се събудят по-мъдри!!!
цитирай
8. анонимен - Аз
19.10.2011 16:04
Благодаря за мелодията! Тя е ВЕЧНА!!!!!!!
цитирай
9. анонимен - древно китайско проклятие казва, , ...
19.10.2011 17:28
древно китайско проклятие казва,,пожелавам ти да живееш в интересни времена,,
не разбирам защо не включвате (или изключвате) Светослав Витков ? много млади и не само млади хора ще гласуват за него ,аз също .
цитирай
10. haralanov - Не съм оптимистично настроен но...
19.10.2011 17:32
,,По-отегчителна, по-безплодна, неградивна и скъпа предизборна кампания до сега не се е случвала в демократичната ни доба. Тя е критично ограничена откъм нови лица, идеи, креативни предложения за действителна промяна и варианти за изход от глухата улица на обществено-икономическата криза, което предващава неизбежни бъдещи политически катаклизми"

Никой ама абсолютно никой не знае,какви странности и обрати са възможни в близкото бъдеще!
цитирай
11. vencivaleri1951 - Боре извини , че ще ти разваля вечерта напомняйки ти за руски автор:)))
19.10.2011 19:28
Та речта ми е за Островски/не Коля със шашката:) а Михаил/ Та той написал една книжка/Боце не я е чел/ -У каждого мудреца... Или известна у нас като " и най мъдрия си е малко прост"
Та Боре помни мидумата че ако Плевнелиев стане прзидент/не отписвай друга двойка още/ няма начин да не се сблъска с Боце. Имам известен погледвърху него и бизнеса му и ще ти кажа,- свестен е! Сам се е изградил и едва ли ще поеме негативите на Боце/те са задължителни и не само премиерът е виновен за тях/. Президентът докато е мажоритарен избор неминуемо ще се сблъсква с изпълнителната власт, както премиерът с магистратите докато прокурорът не е в кабинета му. Няма друг начин. Според мен Боце по лесно щеше да контролира с парламентарната си група премиерът ако беше той президент отколкото сега. Ако не открият злато или нефт ГЕРБ няма как да повтори мандата. Ти ще видиш отлив още на местните избори. Прогнозите сочат адски трудни години за ЕС...Ще видиш как Плевнелиев ще критикува Бойко. Пак ти казвам, че обратния вариант бибил по добър заБоце. Виж Путин как го изигра водевила. Назначи Медведев, но го контролираше с "единна Русия" в Думата и с "Наших" на улицата. А онзи не изпълнеше договорката, а щяха да го бламират до дупка.
цитирай
12. hatanasov - От всички кандидати на комунистите и ДС...
19.10.2011 21:14
все свестни и все за родину. 12 милиона в сметка. И Чирков е работил в Германия, но има в пъти по-малко.
цитирай
13. vmir - Борисе, ти си левичар до мозъка на костите си.
20.10.2011 01:34
Изглежда, че дори не можеш да видиш смисъл в нищо, което тръгва извън пропагандните клишета на БСП и "модела" Гоце. Ти просто не можеш да приемеш никакво друго обяснение, освен удобното за най-ретроградните в БСП и компания. Това, че си уж против ДС и прочие, си е сезонен спектакъл, който бързо ще отшуми, но ако напиша как и защо, ще бъде след изборите. Не мога да разбера само защо го правиш. Не е възможно да не си даваш сметка, че когато прокламираш и доразвиваш разбиранията за управлението и обществото на някого, когото уж не одобряваш, ти няма как да си негов опонент или противник, и ако ще и на главата си да тръгнеш, ти ще си останеш негов сподвижник и стожер. Размера на лицемерието ти ме изумява.
цитирай
14. анонимен - Селянин
20.10.2011 02:29
В предишни времена, ние възрастните не знаехме коя е разликата между животните и хората, но разлика има-социализирането.Поне така твърди Нешънъл джиографик.Искам да погледнете кандидатите за президенти. Какви данни имаме за тях? Колко средства притежават, кои са бащите и майките им, с кои семейства са свързани, а с кои групировки,съдии,прокурори, следователи ,началници на МВР и т.н. Всичко за нас е тайна. Като прибавим и г-н Витков, който много уважавам, ще разберем , че не отговаряме за хора, по стандартите на Нешънъл джиографик.
Излиза че сме по-близо до животните. И какво ще правим сега...Много е просто. За да излезем от рамката на комунистическите милиционери се налага да се социализираме.Т.Е. трябва да се обединим и да сложим точка на 22 годишното лутане в дебрите на посткомунистическата система, в която претърпяхме небивал крах за един свестен народ като нашият.Няма да е лесно като имаме предвид високата си интелигентност и взискателност, но се налага. Кое е единственото нещо , което би ни обединило?- опасността да загубим и малкото ,което придобихме през тези 22 години - СВОБОДАТА да говорим. Кой днес се опитва да ни затвори устата, кой не допуска кандидатите за президент до медиите, кой взривява колите на журналистите, кой заявява че знае извършителите , но не ги съобщава на органите и медиите?Мисля,че поне това знаем всички и можем да решим, че няма да гласуваме за подставеният от него човек. 1989 год. беше преломна за живота в държавата ни.Искахме да се оттървем от комунистите, нали? Мисля, че имаме още един консенсус в мисленето.Ако изключим етническата партия, на практика остава само още една партия- СДС. Никой от нас няма да отрича, че в СДС бяха внедрени няколко агенти на ДС, които попречиха на организацията да изяви истинските си възможности през годините. Но и ударите които получи тази организация не бяха малко и леки. Въпреки всичко оцеля и днес с млад лидер, необременен, инициативен, заслужаващ доверието ни и с кандидат като Румен,можем да победим.
цитирай
15. vmir - 10. haralanov - Не съм оптимистично настроен но...
20.10.2011 02:37
haralanov написа:
,,По-отегчителна, по-безплодна, неградивна и скъпа предизборна кампания до сега не се е случвала в демократичната ни доба. Тя е критично ограничена откъм нови лица, идеи, креативни предложения за действителна промяна и варианти за изход от глухата улица на обществено-икономическата криза, което предващава неизбежни бъдещи политически катаклизми"

Никой ама абсолютно никой не знае,какви странности и обрати са възможни в близкото бъдеще!


Аз знам, но не е сега времето да ги обяснявам, щом на "непримиримите" "борци" срещу ДС и БСП не им прави впечатление, че изповядват лицемерната Гоцева доктрина за ролята на президента...

Трагикомедия - логичен резултат, когато чичо Денчо замени диригентската палка с писане на музикални критики... Сякаш малко лумпени, идиоти и всезнайковци наспорил Господ у нас, липсва им само един височайш дигигент на най-високото място в държавата, за да цъфне и върже България.

Калфин обаче не е тъп като уличните лумпени, за да прави каквото сега им обещава, че да го изберат. Както Гоце не беше опозиция, а гръб на триглавата ламя, така и Калфин първи ще изостави алабализмите му за коректив и прочие глупости. Просто хитро ще изчака избралите го лумпени да се налудуват, след което ще им удари по една цепеница по лумпенските задници - колкото да влезе в ролята на спасител на гражданския мир, и ще покани мирната, кротка и благоразумна БСП да похарчат спастреното от последните години. После лумпените пак ще се затръшкат с "долу БСП", но хората вече ще почнат да им отвръщат "Долу лумпените", и намирам, че е очевидно защо...
Лаком гъз, глава затрива...
цитирай
16. boristodorov56 - Най-малко възражения имам точно към кандидатите на СДС и се чудя защо некои уж "десничари" припознават св.св. Бойко и Борисов за такъв и антикомунист
20.10.2011 08:53
анонимен написа:
В предишни времена, ние възрастните не знаехме коя е разликата между животните и хората, но разлика има-социализирането.Поне така твърди Нешънъл джиографик.Искам да погледнете кандидатите за президенти. Какви данни имаме за тях? Колко средства притежават, кои са бащите и майките им, с кои семейства са свързани, а с кои групировки,съдии,прокурори, следователи ,началници на МВР и т.н. Всичко за нас е тайна. Като прибавим и г-н Витков, който много уважавам, ще разберем , че не отговаряме за хора, по стандартите на Нешънъл джиографик.
Излиза че сме по-близо до животните. И какво ще правим сега...Много е просто. За да излезем от рамката на комунистическите милиционери се налага да се социализираме.Т.Е. трябва да се обединим и да сложим точка на 22 годишното лутане в дебрите на посткомунистическата система, в която претърпяхме небивал крах за един свестен народ като нашият.Няма да е лесно като имаме предвид високата си интелигентност и взискателност, но се налага. Кое е единственото нещо , което би ни обединило?- опасността да загубим и малкото ,което придобихме през тези 22 години - СВОБОДАТА да говорим. Кой днес се опитва да ни затвори устата, кой не допуска кандидатите за президент до медиите, кой взривява колите на журналистите, кой заявява че знае извършителите , но не ги съобщава на органите и медиите?Мисля,че поне това знаем всички и можем да решим, че няма да гласуваме за подставеният от него човек. 1989 год. беше преломна за живота в държавата ни.Искахме да се оттървем от комунистите, нали? Мисля, че имаме още един консенсус в мисленето.Ако изключим етническата партия, на практика остава само още една партия- СДС. Никой от нас няма да отрича, че в СДС бяха внедрени няколко агенти на ДС, които попречиха на организацията да изяви истинските си възможности през годините. Но и ударите които получи тази организация не бяха малко и леки. Въпреки всичко оцеля и днес с млад лидер, необременен, инициативен, заслужаващ доверието ни и с кандидат като Румен,можем да победим.

цитирай
17. rustocks - Знаех си аз, че тоз е комуняга!!!
20.10.2011 09:55
vmir написа:

- Борисе, ти си левичар до мозъка на костите си.
Изглежда, че дори не можеш да видиш смисъл в нищо, което тръгва извън пропагандните клишета на БСП и "модела" Гоце. Ти просто не можеш да приемеш никакво друго обяснение, освен удобното за най-ретроградните в БСП и компания. Това, че си уж против ДС и прочие, си е сезонен спектакъл, който бързо ще отшуми, но ако напиша как и защо, ще бъде след изборите. Не мога да разбера само защо го правиш. Не е възможно да не си даваш сметка, че когато прокламираш и доразвиваш разбиранията за управлението и обществото на някого, когото уж не одобряваш, ти няма как да си негов опонент или противник, и ако ще и на главата си да тръгнеш, ти ще си останеш негов сподвижник и стожер. Размера на лицемерието ти ме изумява.



цитирай
18. andrei - Борис не е лицемер,а говори това,което
20.10.2011 11:23
винаги е мислил и защитава.Лицемер е така нареченият vmir,който представяйки се за анти-комунист,се е в блога глупостите си и безпределната си любов ,към комуниста и откровена мутра Бърдоквата.Ако всичко това е някакво заслепяване от "харизмата"на вожда,щях да го подмина с пренебрежение.Но нещата при тази персона са по-дълбоки и те се наричат изгода!Не ми се ще да намесвам в този спор,член от семейството на vmir,защото и аз имам дъщеря и като всеки баща се радвам на успехите й,но това не ми дава право да казвам на бялото черно и да сипя епитети по хората не съгласни с мои позиции-дори предизвикани от изгода.За това апела ми е да спре да посещава подобни блогове и престане с обиди,които се оказват основното му изразно средство при общуване,защото вреди и на човек, за когото държи,като баща.Няма да се разпростирам на широко по въпроса,защото пазя честа на човек,който не заслужава да бъде обругаван,заради действия на баща си.АНАДЪМО!
цитирай
19. boristodorov56 - 13. vmir
20.10.2011 12:38
Впечатляващ е начина, по който ми опонираш.
Излиза, че ако нещо е истина и се твърди от комунистите не бива да се казва, не дай Боже да се подкрепя. Ако трябва да бъда откровен въобще не се интересувам какво казват червените агитатори по простата причина, че тяхната мотивация е неизменно една и съща.
Озадачен съм от начина ти на оспорване на тезите ми (направи ми впечатление още в предния постинг) - той не се различава много от начина на всеизвестните пазители на червената мисъл(справка vencivaleri1951 и някой всеизвестни тук комун.онанисти).
Твърдя го от повече от 3 години - за мен Рапона е план "Б" на комунистите и не ме интересува какво твърди лично той самия, пропагандната му машина или от лично заинтересувани личности като теб.
Ще кажа още веднъж, че ББ е по-вреден от БСП на власт по причина, че като изгуби парламентарните избори Гебр ще изчезне от политическото пространство, както се случи с НДСВ(близнак-хермафродит като него) и няма да има кой да понесе политическата отговорност и комун.онанистите идват отново на бял кон. Както се случи с управлението на НДСВ. Да не забравяме, че кариерата на Рапоня започна при управлението на "Царя" и беше избиран дори за депутат от НДСВ.
Въобще нали знаеш, че не се впечатлявам от оценки и квалификации по мой адрес, нито пък се обиждам.
Не знам какви са ти критериите за левичарството, но БСП съвсесем не е лява партия и не е водила лява политика, политиката на Герб съвсем не е дясна, но това е въпрос на друга тема.

Едва ли можеш да намериш някъде в постингите ми мисъл, с която да съм изказал обвързаност, с която и да е партия. Ще е доста смешно за хората, които ме познават да разберат че съм квалифициран като левичар до мозъка на костите си с мъгливи намеци за някаква връзка с червеното гестапо.
Ако за теб да си десничар означава само да се псуват комунистите и да се хвали ББ - без да се съобразяваш с общоизвестни истини - еба ти - аз не мога да го правя дори с отвращение и затова съм левичар по твоя калъп!
Но признавам си без бой - псувам и всички останали партии и политици, защото и те не стават за нищо извън играта на кукловодите им.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8060714
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589