Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2011 14:57 - Отец Иван
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 6012 Коментари: 17 Гласове:
49

Последна промяна: 24.11.2011 10:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image


     „Лягам.
     Затварям очите и... всичко започва да ми се върти пред тях. 
     Като филм.
     Децата.
     Скъсаните куфари, с които съм ги посрещал.
     Безсънните нощи, когато и по две –три, едно след друго, съм карал по софийските болници.
     После нахлува мисълта – какво ще правят, ако утре склопя очи и си отида от този свят?  Та аз, като съм жив, толкова трудно ги защитавам, а ако стане нещо с мен – те къде отиват?! Машината на чиновниците и бюрократите ще ги засмуче и съсипе завинаги. Те сами няма да могат да се преборят с нея...
     Нямам време.
     Трябва да ги опазя.
     Ставам.
     Ровя в документите. 
     Мисля.
     Обикалям стаята. 

     И то съмнало....”





  Страницата за подкрепа на Отец Иван  във   facebook









Гласувай:
49



1. kasnaprolet9999 - Боре, нещо с линка се е случило и не ти ...
23.11.2011 15:56
Боре, нещо с линка се е случило и не ти е активен за влизането в страницата.
цитирай
2. анонимен - САМО ХОРА, КОИТО НЕ ВЯРВАТ В ГОСПОД И ...
23.11.2011 17:40
САМО ХОРА ,КОИТО НЕ ВЯРВАТ В ГОСПОД И ДОБРОТО -МОГАТ ДА СЪБОРЯТ ПОСТРОЙКИТЕ! НА МИЛИОНЕРИТЕ НЕЗАКОННИТЕ ВИЛИ СА ЗА СЪБАРЯНЕ,Г-ДА УПРАВНИЦИ! СГРАДИ,КОЙТО СЕ ПОЛЗВАТ ЗА ПО 2-3 ДНИ НА ГОДИНАТА ДА СИ ВОДЯТ ТАМ ЛЮБОВНИЦИТЕ! А НЕ ПРИ ОТЕЦ ИВАН,КЪДЕТО СА СЕ ПОДСЛОНИЛИ
БЕДНИТЕ ДУШИЦИ,,,,,
цитирай
3. анонимен - от Севт Непримиримии
23.11.2011 18:04
Безумието на управляващите.....

По татово време,главният архитект на един град,събори пристройката на една селска църква.Отчето на своя глава,решило да я укрепи и поразшири.Църквата е на един хълм и наоколо няма постройки.Не засенчва никого.Но,освирепялият атеист я разруши.След години,там израстна храм за чудо и приказ.Само дето внучетата на същият този главен архитект са глухонями,и четирите!Никога в рода им ,преди това не е имали глухонями.Страшно е.Но,"Бог поругаван не бива!"
цитирай
4. cefulesteven - На централно място в Европарлам...
23.11.2011 18:09
На централно място в Европарламента има експозиция със статуи на бездомници. Поставена е с цел да напомня постоянно на депутатите и на гостуващите за сериозния проблем с бездомниците. А хора като Отец Иван са дар отгоре. Това са единици и ако бяха повече, този проблем, с който най-сериозните институции не могат да се справят, нямаше изобщо да го има.
Да се посегне на съграденото е нечовешко.
И случи ли се, ще е такъв позор за България и така ще ни гледат там, където искаме да имаме авторитет, че ми е срам дори да си помисля.
цитирай
5. sande - Днес голяма Комисия от разни ниституиции са решили да съборят новото крилце.
23.11.2011 18:44
Бюрократи отвратителни.

Успяли са и отец Иман да прелъжат и придумат да си кротува.

Щяли да му помогнат да се построи ново, масивно и пр. С Разрешение и пр.

И кога ще стане? Някога. Никога.
цитирай
6. vostroto - Възмутително е просто как искат да ...
23.11.2011 18:57
Възмутително е просто как искат да съсипят това, което те са длъжни да направят, а не са!
Поздрави, Боре!
цитирай
7. hristo27 - Гадно и цинично! И постройките на ...
23.11.2011 20:20
Гадно и цинично!
И постройките на отец Иван ли снимаха с хеликоптерите?
А незаконните постройки /меко казано, постройчици/ на морето, до язовирите и в планината кой и кога ще ги събори? Нямааааааа. Там не живеят деца и големи без подслон, там се кефят мутрите!!!
цитирай
8. hatanasov - По същия начин...
23.11.2011 23:02
безбожниците комунисти плюят фондация "Бъдеще за България", която построи за първи път след 9.9.44 г. жилища за сираци. А комунистите на същата черна дата заграбиха много жилища в които са и до днес и тях не ги засегнаха "реститутите". Они работали За Родину.
цитирай
9. анонимен - Икономист
24.11.2011 09:17
Мутренската справедливост е пословично с безпардонноста си срещу по-слабите,беззащитните и бедните!Ето това е резултата от дейността на министерството на бившия министър и настоящ президент Плевнелиев.Събориха къщичките на рибарите в "Ченгенето" в Бургас.Бутнаха къщичките на някакви бабички,сега ще съборят крило от приюта.Алооооо,какво стана с въртолетните обиколки бе думбази?Тоя дето е ял филия с мас,може ли да си спомни за миг,бедното детство на син но офицер от МВР?
Сит на гладния вяра не хваща.Ако се открие сметка за помощ на родолюбивото дело но отец Иван,декларирам,че незабавно ще преведа средства според възможностите ми и ще намеря начин да го покажа в блога.Не защото се барам някакъв "ктитор",а защото искам да приканя и други да се включат.Нека бъдем хора,за разлика от животните които ни управляват.
цитирай
10. анонимен - СПРЕТЕ И НЕ РУШЕТЕ А ПОМОГНЕТЕ.
24.11.2011 10:32
ТОВА ЕДИН ВЕЛИК БЪЛГАРИН- И ТРЯБВА ДА МУ СЕ ПОМОГНЕ. ТА ПОМИСЛЕТЕ ВИЕ ЗА ЕДНО ДВЕ ДЕЦА СЕ ГРИЖИТИ И ВИЕ ТРУДНО- А ТОЙ СЕ Е НАЕЛ ЗА 140 ГЪРЛА. ДАНО ГОСПОД МУ ПОМАГА -ЧЕ БЮРОКРАЩИНАТА ЩЕ ГО УБИЕ.
цитирай
11. boristodorov56 - 9. анонимен - Икономист
24.11.2011 10:38
Дом за сираци "Св. Николай" при храм "Св. Троица", БУЛСТАТ: 175743823 или 175236581 Банкова сметка: UNI CREDIT BULBANK,клон Елин Пелин IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF
цитирай
12. bist - подкрепата
24.11.2011 11:44
Срам ме е, че за да се случи нещо хубаво трябва да се бориш със зъби и нокти. Църквата и властта от четвърт век са абдикирали от задълженията си да дадат шанс на бездомните и хората, които искат да променят живота си. Намери се един свещенник и от години се бори за да даде топлина и светлина на нуждаещите се. Бюрократите се крият зад закона, вместо да потърсят начин да изменят разпоредбите и да допуснат изключение, когато сградата е стабилна и се ползва за нуждаещите се. Защо да се руши нещо, което е здраво построено, защото има буква на закона ли? А къде е духът на този закон и ако го няма, защо да не се предизвика промяна? Вярно е че не може да се допуска изключение, защото ще стане правило и никой после няма да може да се оправи, но аз се питам: Не е ли по-лесно -за случаи като този да пренапишем законите, отколкото да строим наново, а построеното да събаряме с багери?
цитирай
13. liliyanaandreeva - Да вземем парите и мястото за някой ...
24.11.2011 14:55
Да вземем парите и мястото за някой МОЛ или СПА - хотел и да построим дом за Отец Иван и неговото благородно дело! В САЩ има такива домове към полицията , но у нас ...
цитирай
14. анонимен - otez iwan e swetez
24.11.2011 15:04
ako sam w bg shte zastana s awtomat pred sgradata na otez iwan i shte gi iztrepa koito se opitat da ja saborjat.moje i men da me utrepat no shte im dam urok. balgari naprawete jiwa weriga okolo pansiona i ne razreshawaite da se sabori. w. b.
цитирай
15. анонимен - kmetiza izrod
24.11.2011 15:24
zashto ne ja rewizirat tazi kmetiza kolko e otkradnala.tja tjabwa da stroi a ne da rushi neshto koeto e napraweno za dobro.ili sitijat na gladnia ne wiarwa. no ima kosmicheska sila kojato niama da i prosti.tazi sila shte opazi bednite horiza i otez iwan.
цитирай
16. анонимен - Ако част от приюта на поп Иван от Нови ...
24.11.2011 16:50
Ако част от приюта на поп Иван от Нови хан наистина бъде съборена, както се разбра преди дни, българското население ще поеме един много тежък колективен грях, който едва ли ще остане ненаказан.
Обяснявам накратко историята, която от много говорене облепна с думи и гражданите започват да не разбират случките. Поп Иван от Нови хан доброволно и със свои сили и средства изгражда приюти за бездомни и изоставени младежи, предимно цигани. Той им дава подслон, грижи се за малките им деца, храни ги, без за това да получава никаква облага.
Няколко души от селото тази доброта на поп Иван ги дразни и те започват да пишат доноси срещу него до строителния надзор, понеже част от постройките в неговия приют са незаконни.
Упорито пращат сигнали и инстанциите като абсолютни безчувствени чиновници тъпо и буквоедно се разпореждат приютът да бъде съборен. Има и съдебни решения и новата министърка на сградите заяви, че няма какво да се направи и ще бутнат приюта, защото не може да не се подчини на съдебно решение.
За да не е съвсем драстично, се осигуряват с пари на данъкоплатците студени фургони на настанените там клетници.
Заради завистта и злобата на някакви хора от Нови хан се разбива едно чудесно и богоугодно място, харчат се от недостигащите пари в бюджета и злото побеждава.
Според мен строителният контрол просто не трябва да се подчинява на съдебното решение, а сегашният или следващият президент да опростят съдебното решение за събаряне. Конституцията им дава това право. Въпросът е защо чиновници и съд не гледат справедливостта и доброто, а забиват нос в буквите и обслужват злото.
Какво значи незаконен приют - нима 90% от селските къщи у нас са законни?
Обичайното право до началото на 80-те години приемаше, че щом една сграда е с покрив, тя може да бъде узаконена срещу символична глоба.
Така бе до 2003 година, когато заради мащабните полузаконни постройки по морето бе въведена тази забрана. Но да сте чули за съборен хотел? Наблюдавайте какво ще се случи с палатите на циганския олигарх Рашков. Или с няколко прословути строежа на вкусни места в София, които излизат извън всякакъв здрав разум. Те стоят и ще си останат, но гнездото на поп Иван ще бъде разрушено.
Иска ми се да кажа някой майтап накрая, но всъщност случващото се показва как злото у нас тържествува. И става все по-силно.
цитирай
17. marystaneva - 16. анонимен,
27.11.2011 21:38
Разбира се, че има премахнати незаконни хотели. Просто те /защо ли?!/ не представляват интерес за медиите...

http://marystaneva.blog.bg/novini/2010/11/22/dnsk-premahna-i-5-etajen-nezakonen-hotel.638847

Има и още:

http://www.dnsk.mrrb.government.bg/UI/RegisterDestruction.aspx

Просто ДНСК започна да работи.

http://reporter.blog.bg/novini/2011/05/30/sybariat-400-nezakonni-stroeja-do-septemvri.756482

А хората от приюта на отец Иван никой няма да ги изгони на улицата посред зимата, напротив - институциите, спазвайки закона, ще помогнат за трайното решение на този проблем.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=812582&audio_id=95170
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8059437
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589