Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2012 17:30 - Как и защо България стигна дотук? А по-нататък?
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 12811 Коментари: 56 Гласове:
43


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     

     Малко предистория.

     Преди няколко месеци случайно попаднах на коментар под някаква статия в българското интернет-пространство, който силно ме впечатли.
     Личеше, че авторът е твърде навътре в нещата, които описваше.   Беше ясно, че е бил пряк свидетел на и участник в събитията, истината за които изясняваше.
     Правото, както е известно, не познава колективната отговорност. Който настоява за колективна отговорност, всъщност ратува за тотална безотговорност. Отговорността винаги и всякога (с изключение на тираничните системи) е била и си остава лична.
     Това се е опитвал да ни каже и въпросният автор.
     Едва тази сутрин успях да открия оригиналната публикация, която (със съкращения) е представена тук, както следвa по-долу.
*


Как и защо България стигна дотук? А по-нататък?*
image






                                                       „Който не знае, е само наивен глупак;
                                                        който знае и мълчи, е престъпник.“
                                                                                              Б. Брехт



     “Изминаха шестнайсет години, през които обществото в България би следвало да си мисли, че управлява страната си чрез различните механизми на демократичното устройство.
      На въпроса – дали това е така – 74 процента отговарят твърдо с„Не!“.
      На въпроса – „Кой всъщност управлява държавата България?“ – не се получава еднозначен отговор.

     Нашата хипотеза е, че държавата България и днес се управлява от същата политическа каста, която е правила това последните шестдесет години. Прехода ние възприемаме не като преход от тоталитарно към демократично управление на обществото и икономиката, а като преход от социал-феодализъм към феодал-капитализъм.

     Тази теза разбира се, се нуждае от доказване, което ще се опитаме да направим тук, а така също ще се опитаме да посочим кой е феодалът, управляващ България и днес.

     Когато четете това, ще ви стане тъжно, както ни беше тъжно и на нас всеки път, получавайки нови и нови сведения и неопровержими доказателства, за да стигнем до тези изводи.
Ние с надежда, че това не е вярно, че грешим в изводите си, търсехме опровержение на всеки нов факт и спорехме, като не искахме, бояхме се да допуснем, че това е ужасната истина. Накрая се предадохме, но все пак имаме една надежда – да ни опровергаете, да ни убедите, че не сме прави. Затова и отнесохме този материал към раздела „хипотези“.
Затова умоляваме ви: ако разполагате с доказателства, опровергаващи нашите изводи, изложете ги. Ако ни убедите – ще се съгласим с облекчение. Но! По-добре да знаем истината, колкото страшна и грозна да е тя, и тогава, може би, бихме могли заедно да търсим изход.

     Какво става в България? Как стана така? Кои са ТЕ? Какъв тип икономика има у нас? Какво става с така наречения „Преход“? Какво ще бъде след това? С влизането в ЕС ще бъде ли достигната целта и коя?

      Много въпроси, на които всеки ще трябва да си отговори сам. Тук, в резултат на непосредствени наблюдения и анализ на обществените процеси през последните десетилетия (а в голяма степен и участие в тях), предлагаме едно становище, което считаме, че дава отговор на редица от въпросите и хвърля светлина върху някои на пръв поглед необясними събития.

     В България, в смисъл на смяна на модела на управление на обществото, преход не се е състоял. Съществувалият у нас модел на социализъм, който е по-удачно да бъде наречен социалфеодализъм, особено в късния си етап, беше заменен с настоящия модел на управление, за който подхожда определението феодалкапитализъм. Въпросът е: Кой е бил и кой е феодалът?

     И в двете фази феодалът е един и същ – структурно и персонално – независимо, че си мени имената, а сега се опитва да бъде безимен, но това няма значение. И добрият феодал е просто феодал.
Някога той се казваше БКП, Партията-“челен отряд” на обществото, която управляваше и разполагаше с целия обществен ресурс. Държавата с всичките си структури беше само инструмент, чрез който се реализираше властта.
      Днес същите тези хора, висшата номенклатура на БКП и техните наследници и прислужници, съставляват политическата каста, ръководеща чиновническата мафия, които управляват страната фактически като окупатори. Продължавайки да разграбват за себе си националното имущество и богатство по най-циничен и безогледен начин. В този грабеж участват всички властови структури – от селския кмет до министър-председателя с цялата огромна армия на непрекъснато плодящите се чиновници. Не че сред тях няма честни и почтени хора. Просто такива са правилата на играта.

      Принципът е стар и универсален. “Кради и не пречи и на другите да правят същото.”
Парламент, съд и полиция имат за задача да съхраняват и развиват в “правилна“ посока добре организирания хаос и беззаконие и да създават и прилагат закони, даващи права и власт на властимащите да грабят страната.

     Спекулациите за приближаването ни към европейските стандарти са верни само дотолкова, доколкото се касаят до доходите на малката група богати и благата на управляващите, които вероятно в някои отношения надхвърлят тези на европейските им колеги.

     Как се стигна дотук?

     Стратегията на „Прехода“ е обмислена много отдавна и старателно подготвена**. За нещастие на България – и успешно осъщественa по замисления сценарий. Нищо, което се случи в края на 1989 и продължава да става и сега, не е случайно. То е резултат на добре обмислени действия, прилагани системно, с цинизъм и жестокост, насочена срещу нашия народ, която не се спира пред нищо.

     Още в края на седемдесетте години партийната върхушка разбра, че пътят, по който вървим, води доникъде. Вместо да търси национално отговорен, цивилизован изход от това (а беше възможно), определени групи от нея се консолидираха и постепенно стигнаха до извода, че трябва да се търси друг път. И пътят беше намерен: Тази държава и форма на управление ще потъне и изчезне, но не и ние с нея.
      Циничното е, че конкретни личности, бидейки идеолози и функционери във висшите ешелони на партийно-държавната йерархия, потърсиха помощ и съвети от големия задокеански брат.
Визираме А. Лилов, А. Луканов, Л. Гоцев и пр. Това са родоотстъпници и майкопродавници. Те верноподанически служеха на Големия брат от Изток, а сега правят това за други. Винаги и изключително само за користния си личен интерес.

     Малко история. Кой преди 1944 г. обещаваше след победата “всенародно светло бъдеще”? То светлото бъдеще дойде, но не беше еднакво за всички.
Е, те тогава, след „славната победа“, в която „мнозинството“ от българския народ „искрено“ вярваше, реално се заложиха основите на социалфеодализма.

     Тогава започна разрушаването на структурите на гражданското общество, което в България в края на тридесетте и началото на четиридесетте беше факт.

     Бяха ликвидирани всички многобройни и добре работещи граждански сдружения, бяха създадени насилствено земеделски кооперативни структури.

     Къде отидоха кредитните кооперации и кооперативните, популярни банки с огромния си финансов капитал, изградени структури и възможности?
     Къде са пенсионният и другите обществени фондове? Как беше унищожена формиралата се финансова, политическа и правна култура и предприемачески дух в българското общество и заменени с безропотното подчинение на директиви и постановления на БКП?

     През 1989 г. събитията се развиха доста бързо и свариха партийната върхушка недостатъчно подготвена. Творците на „Прехода“ обаче, използвайки умело властовите структури на държавата, успяха да догонят събитията и да ги овладеят. Сваляното на Живков беше планирано за два-три месеца по-късно, но някои събития ускориха процесите.

     Тук е уместен въпросът:  „Дали Т. Живков е подозирал подобно развитие?“
      Нека всеки да съди сам.

      През есента на 1996 г. той е подписал нотариално заверени пълномощни на определени хора (имената им са известни) да представляват пред всички институции в България и целия свят финансовите му интереси. Вероятно на негово име са се водили значителни активи в близки и по-далечни страни.

     В резултат на организираното разграбване на страната от наши и чужди беше приватизирано обществено богатство – според едни оценки за 40-50 милиарда, според други – 70-80 милиарда долара.
Откровеното разграбване на бюджета започна със създаване през 87-88 година на частни фирми по Указ 56 и инжектирането им с десетки милиони долари кредити с идеята, че няма да бъдат върнати. Ще добавим още, че вследствие на разрухата в аграрния сектор и промишлеността България всяка година не произвежда брутен национален продукт за 7-8 милиарда долара, а има висока безработица, 30 % от земята пустее и така продължава да обеднява.

      Резултатът?

     Една разсипана държава с драстично увеличаваща се дистанция между бедни и богати.
      С демотивирано общество, без национален идеал, с разрушено селско стопанство, без концепция за инвестиции и развитие на икономиката, с разрушена социална сфера.
     Корумпирана във всички структури и поделения власт.
     Доминиране на криминалните методи за правене на бизнес.
     Управлявана от олигархични структури, ръководени от един център.

     Политическите партии си остават главният инструмент за манипулиране и контрол над обществото. За всяка социална прослойка и група са създадени и финансирани с награбените пари политически партии.

     Ако някоя партия се е пръкнала самосиндикално, са положени успешни усилия тя да бъде овладяна и контролирана с всички средства, подкуп или реална заплаха на лидерите, и ако не се успее – разцепване или създаване на паралелна структура.

     Това трябва да се има предвид при опит да се създаде политически субект – реална алтернатива на сега управляващите

     Решението за довеждане на Сакскобургготски беше взето, не в България, още през 92 година. Целта беше да се измами българският народ и да продължи периода на безвремието, за да бъде вкарана България в ЕС, с което грабежите ще бъдат узаконени и следите скрити.
“Величието” оправда надеждите. Осигури още четири години на националните предатели. Разбира се, както на всеки наемник, на него и семейството му беше добре платено – за сметка на българското общество.

      Не можем да отминем въпроса с често дискутираната тема „Държавна сигурност“ – най-деликатната политическа гатанка в България. Поради две причини.

     Първо, част от де факто управляващия елит са отговорни служители на ДС или техни наследници.
Второ, те най–добре знаят, че основната маса от ДС е добре школувана, с богат организационен опит; голяма част от тях силно патриотично настроени и е твърде опасно, ако те се допуснат неконтролируеми до лостовете на властта.
      Допускат се само тези, които могат да бъдат пречупени, подкупени, заплашени с компромати и в крайна сметка – манипулирани.

      В Живкова България „Държавна сигурност“ никога не е решавала самостоятелни задачи, тя винаги е била “верният отряд” на Партията.
      Това беше най-контролираната част от обществото. На отделни “наши” служители се позволяваха волности, но само в личен, битов план. Политически изяви и решения бяха изключени. Те се наказваха със всички средства. Никакъв аналог с преторианската гвардия в древния Рим, която неведнъж е сваляла и качвала императори.

     Е, хайде да отговорим тогава на въпроса – Kой е виновният за всички политически изстъпления до 1989 година – “ченгетата” или Партията-феодал, на която те служеха?

     Държавни контрабандни канали? Да, имало ги е в най-различни варианти, включително за наркотици и оръжие – за всеки, който плаща. Определени служители в МВР и ДС са разработвали и обслужвали каналите под заповедите и указанията на БКП (където, разбира се, са отивали и парите).
      След 89 година парите и тези канали бяха приватизирани. Същото е със задграничните дружества. Фраза от разговоqр състоял се тогава – 89 година – в кабинета на министъра на вътрешните работи Димитър Стоянов с един от неговите заместници:

     „Спешно трябва да намерим наши хора, на които да дадем да скрият парите. Става дума за много пари.”

     Още малко конкретика. На шести Януари 1990 г. на немного известната среща на генералния секретар на БКП – тогава А. Лилов – с ръководството на „Държавна сигурност“ от цялата страна, след като беше остро разкритикуван и му беше предложено да си подаде оставката, при опита си да говори той беше няколко пъти остро освиркван и принуждаван да си седне, а салонът – усмиряван от министър А. Семерджиев.

     Накрая, когато все пак успя да говори, Лилов нагло и самоуверено заяви:  "Ние сме ви командвали и пак ще ви командваме, а вие сте длъжни да се подчинявате".

     Имал е основание за това, тъй като зад тази увереност са стояли вече над 20 милиарда, откраднати безочливо от бюджета на НРБ и, разбира се, подкрепата на Големия задокеански брат. В последствие тези пари се удвоиха и утроиха посредством изсмукване на ресурсите на обществото чрез финансови машинации, изкуствени дефицити, финансови пирамиди и банкови фалити.

     След тази среща се разбра, че „Държавна сигурност“ не е 100 % резерв на БКП. Няколко дни след това това Лилов е заявил в тесен кръг, пред ръководството на Партията, че с тези хора не може да се работи.

     Резултатът е, че службите за сигурност бяха реорганизирани и част от служителите им – уволнени. С това се сложи началото на разрушаване на структурите на държавата. В послушните медии беше предприета кампания за тяхното дискредитиране.

     Чуждите инвестиции в България.

     Зад повечето от по-големи или по-малки чужди инвеститори и концесионери стои сянката на наш български юнак. Независимо от името на фирмата, банката и пр.

     Корумпираните в Европа и по света са не по-малко, отколкото в България.

     Достатъчно е да споменем малко известния факт, че европейските чиновници, идващи по-рано тук да ни поучават, инспектират и пр. и като се върнат да напишат докладите си за нашия “напредък”, си тръгваха с по няколко десятки хиляди долара в джоба – дадени им, за да отразят в докладите си огромните ни успехи по пътя към Европа.

     Вероятно това беше елемент от международната Пи Ар кампания на нашите правителства***. Сега, с напредване на времето и сроковете за присъединяване нещата загрубяха и същите чиновници, или техните колеги, не могат да премълчават скриваните истини. Никой няма да допусне до себе си беден и крадлив съсед.

      Българската олигархия е мафия от съвършено нов тип.****

     Ние, българите, винаги правим нещо уникално. Вероятно в световната история има и други аналози, но нашия пример си заслужава да бъде изследван.

     Италианската мафия се е зародила в късното Средновековие отначало като групи за взаимна защита на селяните от земевладелците; впоследствие с разрастването си е проникнала в ешелоните на властта.

     Българския принос е в това, че централизираната партийно-държавна власт насади отгоре надолу мафиотските методи на управление на държавата и обществото на всички нива и във всички структури на властта и бизнеса.

     Тук не липсва ангажиментът за лична вярност, било на лидера или на аморфното понятие „партията“.

      Редовите членове на тази мафия са започнали тайно да бъдат вербувани и подготвени за ролите, които трябва да изпълняват далеч преди 10 Ноември.
Нека условно да назовем това операция “Поквара”. Някои от редиците на школата на МВР.

     Част от тях вече не са между живите.

     За децата и верните комсомолски секретари е била предвидена по друга роля. Те сега са в структурите на властта.

     При този обществен климат човешкият живот е загубил смисъл. Убиствата и самоубийствата са ежедневие. Рахитична, централизирана държава с несъразмерен и непрекъснато увеличаващ се брой чиновници, работеща за себе си, за апарата, не е в състояние да се справи с проблемите на обществото.

     Младежта, надеждата на България.
     Деструктивната ценностна система, насаждана у нас, възпитава не съзидатели, творци, а консуматори, чиновници, защото при тая корупция, дето я няма, в България единствено в раздутия държавен апарат имат възможността да се реализират.

      Другият изход – бягство от страната или в престъпния свят.

      Липсата на инвестиции, липсата на индустрия и правила на играта не дава възможност на честните образовани млади хора да се реализират тук. Това е съпроводено със системното зомбиране с пошли предавания по медиите и безбройните долнокачествени холивудски екшъни. Много телевизии, включително и финансираната от бюджета, са се превърнали в бинго зали и казина.

      А сега накъде, в какво е надеждата? България не е бедна и никога не е била такава. Тя има своя народ, своята земя и своята история. България е некадърно управлявана и системно грабена.

      Въпреки всичко, към края на седемдесетте години на миналия век българите успяха да построят и изградят една функционираща и произвеждаща социална държава.
      Въпреки безбройните волунтаристки решения и откровената некадърност на управляващите.
       Българите изградихме своята държава с упорития си труд и с лишенията, които търпяхме с мисъл за бъдещето, с надежда за добруването на децата ни.
      Шайка бандити ограби нашия труд, ограби нашите надежди, ограби бъдещето на нашите деца. Доведе до днешното безпътие и деградация на обществото и се надяват, че ще останат безнаказани.
Много страни са минали през подобни кризи, а България – не за пръв път. Ние вярваме, нещо повече, ние сме убедени в уникалните възможности на обществото да се регенерира, да се самообновяла и лекува своите рани.
       Жалко за нашите отиващи си в нищета пенсионери, за тяхната ограбена вяра, жалко за нерадостното детство на децата ни.

      Но! българското общество още не е казало своята дума.

      Вярваме, че то скоро ще разбере кои са неговите грабители и кои са неговите истински приятели и защитници.”

———————————————————–

* -  Н.Гусев

-  Автор: ст. н. с. д-р Симеон Войнов – Колектив ГИАП (Граждански Институт за Анализ и Планиране) -  петък, 13 January 2006 г. (Авторът е починал 2009 г.)

**  - „Страната „Х“ след момента „t“
http://iankov.blogspot.com/2007/07/t.html ; „Страната „Х“ в стратегията на КГБ“ http://iankov.blogspot.com/2007/07/blog-post_22.html ; „Мълчание в страната „Х“ http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_4331.html

*** - „…За всички българи, които превъзходно познават практиката на българските тайни служби, на пръв поглед изглежда доста странно обстоятелството, че Клаус Янсен е единственият европейски функционер, който официално и категорично е заявил, че е бил обект на престъпни строго секретни оперативни мероприятия, целящи неговото личностно компрометиране и оказване на шантажен натиск относно съдържанието на доклада, който предстоял да бъде изготвен и подписан от него.”
http://www.epochtimes-bg.com/2007-01/2007-06-11_02.htm

**** - „Само българската мафия си има държава”
http://iankov.blogspot.com/2007/07/blog-post_27.html ; “Червената мафия е само държател на заграбеното народно богатство” http://iankov.blogspot.com/2007/07/blog-post_4398.html



                                                                       Източник


 





Гласувай:
43



1. apostapostoloff - Цялата тази статия е една
05.01.2012 17:39
огромна глупост. Авторът е посредствен вариклечко, който не може да проумее, че при капитализма държавата е САМО една много миниатюрна и доста незначителна част от ЦЯЛАТА СТРАНА. То затова беше и бунтът ни- да прогоним държавата от личния си живот и от икономиката. Всичко това стана, получи се, проработи!

И резултатите са налице: за някакви си 22 години България се превърна в Балкански лидер. България е крепост на стабилността и страна, която дори Съветът на Европа дава за пример!
цитирай
2. ploudinperper - 1. apostapostol - off
05.01.2012 17:46
Прочети и помисли.
Не си с изцяло бетониран мозък.

Друго третира автора. Ако искаш да ни наложиш сиромахилката гордост на ББ - просто едновременно ще разсмееш и разплачеш аудиторията с глупост и тъпота.
цитирай
3. dedenze - Хем вярно, хем невярно !
05.01.2012 18:54
Слаб и подвеждащ анализ, пак те комунистите виновни - смешно, такива е имало малко и са избити 1923 - 1944 г. ето горчивата истина за произхода на днешната политическа класа:
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/02/26/etimologiia-na-syvremennite-nashi-politici.694540
Ако някой иска да знае персоналните виновници и техните действия, нека прочете постовете ми със общо заглавие - Преход за наивници
цитирай
4. boristodorov56 - Ми то всичко си е казано, но щом за теб са виновни други извън кръга на комун.онанистическите гаулайтери и червени гестаповци, не сочи линкове, а ги назови.
05.01.2012 20:24
dedenze написа:
Слаб и подвеждащ анализ, пак те комунистите виновни - смешно, такива е имало малко и са избити 1923 - 1944 г. ето горчивата истина за произхода на днешната политическа класа:
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/02/26/etimologiia-na-syvremennite-nashi-politici.694540
Ако някой иска да знае персоналните виновници и техните действия, нека прочете постовете ми със общо заглавие - Преход за наивници



Не ме интересува твоя линк.
Ако имаш своя версия - кажи я тук.
цитирай
5. анонимен - Mnogo silna statija
05.01.2012 23:37
Благодаря, г-н Тодоров. Статията е забележителна и се присъединявам 100 процента към казаното в нея. Авторът е бил високо интелигентен и ерудиран човек.
цитирай
6. анонимен - pebor
06.01.2012 07:43
Харесва ми статията, съгласен съм с изводите. Но да допълня нещо. Аз открих защо сме на тоя хал. Много е просто. Заради безграничната лакомия на властимащите, а също така и на "честния частник". Тази лакомия е най-силното нещо на света. Ако се радзели тая лакомия на 100 и се вземе една част, то това ще бъде единицата за лакомия. И бедния българин е лаком, това е национална черта.
цитирай
7. bojo12345 - Много навременна статия!
06.01.2012 08:34
Напълно те подкрепям.Как да се оправим,след като публична тяйна е ,че Бойко е
бил член на БКП,Цецка не се срамува от факта ,че е била партийна секретарка,
заместничката на Плевленлиев се гордее с дядо си-партизанит от "Чавдар" и бащата на бъдещия Президент е бил отговорен човечец в ОК на БКП в Благоевград....Много ще трябва да чете още българина и да проумее най-сетне!!!!
цитирай
8. andrei - Поздрав за публикацията!
06.01.2012 09:03
Но както забелязвам на много хора не им увира главата.Харесва им в 21 век да живеят във феодална държава, управлявана от криминални престъпници,начело с Бърдоквата/свинаря/.
цитирай
9. анонимен - Боре, браво!
06.01.2012 10:04
От кога я търся тази статия! Използвам случоя да попитам шашавия старец Апостолов. Като какъв е бил личен астролог на Саддам? Като астрологичен гений? Като офицер от службите? Като свободно шляещ се гадател по багдатските пазари?
цитирай
10. анонимен - Икономист
06.01.2012 11:45
Мед ми капе на душата,като чета тази статия!Само не разбрах,защо срамежливо са пропуснати някои париоди от най-новата българска история,характерни със справедливата реституция, приватизация,ликвидации,продажби чрез преговори с потенциални купувачи за левче,скромни РМД та,нежни фондацийки и други екстри.
Пък и видях много ясна персонификация:Луканов,Гоцев,Живков,Лилов,Семерджиев.
Еба си персоналната отговорност!
цитирай
11. chuchumishev - браво
06.01.2012 11:57
хубава статия, малко мъглява но за сметка на това даваща правилна насока който я прочете да се замисли за всички събития случили се след 1972-73а год в икономически и политически план в България(естествено ако ги помни)...както и да си припомним срещата на Рейгън и Горбачов на борда на крайцера"МИНСК" край Малта и какви договорки са постигнати, а именно споразумението м/у САЩ и СССР за мирна и без екцеси конверсия на политическата в икономическа власт за която конверсия запада ще си затвори очите...
цитирай
12. анонимен - Хектор
06.01.2012 11:57
apostapostoloff написа:
огромна глупост. Авторът е посредствен вариклечко, който не може да проумее, че при капитализма държавата е САМО една много миниатюрна и доста незначителна част от ЦЯЛАТА СТРАНА. То затова беше и бунтът ни- да прогоним държавата от личния си живот и от икономиката. Всичко това стана, получи се, проработи!-Братле,ти си или луд или лупен или глупак :)

И резултатите са налице: за някакви си 22 години България се превърна в Балкански лидер. България е крепост на стабилността и страна, която дори Съветът на Европа дава за пример!
-Братле ти си или луд или купен или глупак :)
цитирай
13. анонимен - Икономисте, ще използвам едно вулгарно сравнение, но пък ще е ясно
06.01.2012 11:57
анонимен написа:
Мед ми капе на душата,като чета тази статия!Само не разбрах,защо срамежливо са пропуснати някои париоди от най-новата българска история,характерни със справедливата реституция, приватизация,ликвидации,продажби чрез преговори с потенциални купувачи за левче,скромни РМД та,нежни фондацийки и други екстри.
Пък и видях много ясна персонификация:Луканов,Гоцев,Живков,Лилов,Семерджиев.
Еба си персоналната отговорност!

Когато ти замирише на пръднало, не обвинявай метана, а този който е пръднал.
Самата реституция беше акт на противопоставяне, не беше справедлива и беше проведена от подставените от горепосочените хора. И най-важното. Същите тези хора правиха национализацията. Оспорваш ли?
цитирай
14. анонимен - Само като коментар и пояснение. Тук се крие мъдростта на Горбачов и Рейгън
06.01.2012 12:03
chuchumishev написа:
хубава статия, малко мъглява но за сметка на това даваща правилна насока който я прочете да се замисли за всички събития случили се след 1972-73а год в икономически и политически план в България(естествено ако ги помни)...както и да си припомним срещата на Рейгън и Горбачов на борда на крайцера"МИНСК" край Малта и какви договорки са постигнати, а именно споразумението м/у САЩ и СССР за мирна и без екцеси конверсия на политическата в икономическа власт за която конверсия запада ще си затвори очите...

Колкото и да ни е кофти, но това беше изхода. Няма закъсал тоталитарен режим, който не би прибегнал до война, като краен изход. Било агресивна, било вътрешна.Всеки тоталитарен режим има мощна войска и сили за сигурност, които биха направили всичко, за да продължат да съществуват. Примери ли искате? :-)))))))) Че да ви дам. Т.н. "Възродителен процес" какво е? Вътрешноетническа конфронтация.
цитирай
15. vencivvg - Браво, Фантастична статия ! ! !
06.01.2012 12:19
Браво, Фантастична статия.
Описаните събития са известни, но е много полезно всичките те да се съберат и анализират на едно място в една статия. Намерена е причината нещата да не вървят както ни се иска - причината е комунизма. Той все още си е тук и никога не си е отивал от България. Ето 22 години след промените още водим спор дали ченгетата трябва да са посланици. Вместо да за в затвора и да дават показания за всичките си престъпления. Където е мястото и на всички комунисти ( бивши и настоящи ) членове на комунистически и социалистически партии. Без закон за тотална декомунизация никога няма да се оправим. Защо ли "блог.бг" ми подчертава думата "декомунизация" като неправилно изписана. Не знаят ли че съществува такава дума? Не са ли чували за това понятие? Още едно потвърждение колко сме изостанали по пътя към демокрацията. Разберете, че демокрация без тотална декомунизация не е възможна.
цитирай
16. анонимен - Икономист
06.01.2012 12:23
Не,бе катана,не възразявам,просто още сме живи - помним.Въпроса е не в актовете и извършителите,а защо е пропуснато в статия та.С имена и адреси.Нека някой в прав текст да напише имената на действащите лица и да ги посочи като подставени лица.Или исканията ми са прекалено либерални за твоите разбирания?
цитирай
17. bigbro - Поздрав!
06.01.2012 12:31
Как стигнахме дотук - с комунистите. Като изчезнем кой ще остане - комунистите..
цитирай
18. анонимен - Най-интересното е, че са посочени отдавна и поименно
06.01.2012 12:56
анонимен написа:
Не,бе катана,не възразявам,просто още сме живи - помним.Въпроса е не в актовете и извършителите,а защо е пропуснато в статия та.С имена и адреси.Нека някой в прав текст да напише имената на действащите лица и да ги посочи като подставени лица.Или исканията ми са прекалено либерални за твоите разбирания?

Още по-интересното е, че правосъдната ни система /единствено оторизираната/ хвана грип, хвана настинка, хвана и кинти, някои си хванаха любовници и от двата пола, но не хвана проблема от корените. А ние пишем тук, ще ме прощаваш, но нашите писания са обект на подигравки от вас, но не и захващане с проблемите.
От както си дърдорим в мрежата, какво чета от вас? А вие що биете негрите". Абе човеко, ние сме негрите! Дали ти си нахранен негър, не те прави бял. Колкото Венци е манекен на справедливия соц. От кога рева да се ревизират давностните срокове? Сложи си ръка на сърцето и ми кажи. Ти си спец в продажбата на "онази" продукция. Защо не продължи? Според мен, защото въпросните не те пуснаха там.
цитирай
19. haralanov - Но! българското общество още не е казало своята дума.
06.01.2012 13:12
Това изречение е написано или от наивен или от откровено глупав човек.С останалото в общи линии съм съгласен.Българско общество в смисъл на нещо цяло и относително единно и хомогенно не съществува.Излишно е сякаш да излагам моята версия,защо.Има една относително голяма група от хора,които с неприкрита наслада и удоволствие гласуват на избори за откровени бандити.Някой може ли да оспори това мое твърдение?
цитирай
20. rustocks - 10. анонимен - Икономист - О-паааа!
06.01.2012 13:21
"...характерни със справедливата реституция, приватизация, ликвидации, продажби чрез преговори с потенциални купувачи за левче, скромни РМД-та, нежни фондацийки и други екстри."

Пич далеч от морал и икономичен на истина,
всичките тези практики ги въртяха твоите дружки и айки, от са праиш на ощипан!
Я кажи едно име, извън обичайния кръг на питомци на ЦК на БКП и Комсомола и ДС, които да са налапали нещо в посочените от теб сфери и днес са едрите собственици у нас.

Според легендата преди 22 годин всички са били еднакво бедни и богати.
Кат си икономист обясни с думи прости - как така без капитал днешните феодал-комунисти натрупаха баснословните си състояния.

Но бъди умен и не демонстрирай версията на Политбюро и Сашето Лильов, не всички са червени деменсирали лумпени.

цитирай
21. vencivaleri1951 - Ще си послужа със счетоводен термин а и ще коментирам финанси...
06.01.2012 13:28
Авторът е събрал баби със жаби. Тоест 2 баба плюс 4 жаби дава 6 ама какво?
-Авторът пита: къде отидоха капиталите на популярните, кооперативните банки от преди 44та година. Ако е любопитен мога да му покажа документи и акции от подобна финансова институция. От последното и заседание на управитерното тяло. Ами бяха фалирали бе господине. Подобно на гаранта си/на не една от тях/ Райх банката. За да ви е по лесно да се оправите във финансите припомнете си Ремарк и вижте как кибритче струва милиарди марки. Как в същото време на "Кирковския" брашно и картофи се продават за бижута... Толкова за финансите от преди 44та.
Авторът говори за присвоени 20милиарда скътани пари. -Господине представяте ли си ги тези пари като обемна маса? Къде и от кого са взети, скрити...Как са изнесени. С какво, къде...Сега ако започвете да ми обяснявате, че по банков път, с тайни сметки на приносител...Забравете. По неволя си вадя хляба като счетоводител. А да си такъв много ум не трябва. Това е така защото нещата са изчистени и просто няма как по банков път да изчезнат неведомо такива пари. А и няма откъде да сме ги имали. В последните години теглихме кредити за да ядеме:(
цитирай
22. rustocks - 21. vencivaleri1951
06.01.2012 14:16
Три неистини има в коментара ти.

Първата - че "популярните, кооперативните банки от преди 44та година" фалирали.
Може да са фалирали, но определено след 1945 година, когато включването на васалното ни правителство във войната против Германия изцоца(малко нефинансов, но пределно ясен термин) всички налични ресурси в България в размер на равностойността на един днешен годишен бюджет(четох някъде данни в тази насока, но не мога да цитирам). Тази война докара целия народ до просешка тояга. Това беше национална катастрофа, която червените боклуци умело прехвърлиха за сметка на властта преди септември '44 год. Опитваха се да запушат огромните пробойни с народните заеми. Тях помниш ли, многознайни счетоводителю?

Втората - че няма как 20 млрд. кинта де се изнесат зад граница!
Как не те е срам да лъжеш!
А задграничните дружества?
Какво би попречило да се преведат по банков път, по която и да е сметка по света. Белчо Белчев ли?

Третата е, че не е имало откъде да ги имаме т.е. - БНБ - тези пари?
Ти сериозно ли го казваш това?
Всички заеми през последните пет, преди 89 , години и целият износ през тристранните сделки?
Те могат за 5-10 години да генерират 20 млрд. кинта?


Смехурко, замълчи!

цитирай
23. анонимен - Венци, послъгваш яко! Твоите минават пред подрастващите
06.01.2012 14:30
vencivaleri1951 написа:
Авторът е събрал баби със жаби. Тоест 2 баба плюс 4 жаби дава 6 ама какво?
-Авторът пита: къде отидоха капиталите на популярните, кооперативните банки от преди 44та година. Ако е любопитен мога да му покажа документи и акции от подобна финансова институция. От последното и заседание на управитерното тяло. Ами бяха фалирали бе господине. Подобно на гаранта си/на не една от тях/ Райх банката. За да ви е по лесно да се оправите във финансите припомнете си Ремарк и вижте как кибритче струва милиарди марки. Как в същото време на "Кирковския" брашно и картофи се продават за бижута... Толкова за финансите от преди 44та.
Авторът говори за присвоени 20милиарда скътани пари. -Господине представяте ли си ги тези пари като обемна маса? Къде и от кого са взети, скрити...Как са изнесени. С какво, къде...Сега ако започвете да ми обяснявате, че по банков път, с тайни сметки на приносител...Забравете. По неволя си вадя хляба като счетоводител. А да си такъв много ум не трябва. Това е така защото нещата са изчистени и просто няма как по банков път да изчезнат неведомо такива пари. А и няма откъде да сме ги имали. В последните години теглихме кредити за да ядеме:(

Остава и да кажеш, колко са 20 милиарда в монети по 0,01 лев. Абе, счети! Да си чувал за чекове, бордера,депозити? Само ти ли не си чувал, че кинтите кеш в зората ви бяха кинтите на ТНТМ? Питай Петьо Блъсков! Виден демократ, учител на журналисти и част от карето "уиски по всяко време". Айде не ни лови за канарчета. Направо се задавих, като си представих Луканов, нарамил чували с банкноти и тичащ през граници. А ценните депозити в благородни метали, благородни камъни и исторически ценности ги изнасяхте с дипломатическата поща. Айроплани и бръм,бръм, в сейфовете. Чети к`во пишат участвалите в операциите.
цитирай
24. vencivaleri1951 - Три неистини има в коментара ти. ...
06.01.2012 14:50
[quote=rustocks]Три неистини има в коментара ти.

Първата - че "популярните, кооперативните банки от преди 44та година" фалирали.
Може да са фалирали, но определено след 1945 година, когато включването на васалното ни правителство във войната против Германия изцоца(малко нефинансов, но пределно ясен термин) всички налични ресурси в България в размер на равностойността на един днешен годишен бюджет(четох някъде данни в тази насока, но не мога да цитирам). Тази война докара целия народ до просешка тояга. Това беше национална катастрофа, която червените боклуци умело прехвърлиха за сметка на властта преди септември '44 год.
Какво би попречило да се преведат по банков път по, която и да е сметка по света. Белчо Белчев ли?

Мога да замълча но ползата за теб каква е.
Ако България не беше сменила партньорите си във войната просто нямаше да я има, или внай добрия случай гръцката граница щеше да е до Пловдив. Прочети предложенията на французи и англичани и тогава говори. Прочети и кой ни защитава.
За фалитите: Исономиката на България е вързана главно с тазина германия. Стокооборотът е главно с немците. Например кооперативна банка София е финансирала доставка на храни, тютюн, и дървесина за вермахта. Не са платени по понятни причини и кредитаът остава несъбираем. На практика я фалира. Имам /като история/ акции от нея. Къде да ги предявя?
За 20те милиарда. Как да ти го обясня като не разбираш. Нито икономиката ни е била такава, че да натрупа тези пари, нито е възможно такива пари да изчезнат яко дим.За това казвам, че счетоводството не е сложен занаят/като физиката например/ защото там нещата остават. Задграничните дружества са факт, но не проблемът е проследяването на парите там, а нежеланието за това. За сведение БВП тогава е около 30 млрд лева. Тоест ние имаме натрупани пари почти колкото БВП. Де да беше така драги. Соца нямаше да фалира. Я пресметни колко са страните в света с подобно съотношение. Ще типодскажа една...Норвегия
цитирай
25. vmir - Наличието на популярни и относително верни констатации, не спасява статията от очевидната дебилност на автора,
06.01.2012 14:58
проличаваща в безсмисленото предъвкване и неразбирането на безполезността от пробваните някога, но несработили обяснения. Затова ще акцентирам върху този вид досадна дебилност защото, ако престъпник се разхожда необезспокоявано на свобода 20 години, нормалният човешки разум предполага даване на свидетелските показания, необходими за вкаране на престъпника в затвора, а не викане 20 години, че това е престъпник, когото държавата пази.

Да прилагаш вместо свидетелски показания “доказателства”, че щом някой преди 20 години е членувал в БКП, значи днес той работи за Станишев или за някаква клика около него, е не просто глупост или дебилност, това си е начин за протакане и печелене на време за изтичане сроковете на давност и заличаване следите от престъпленията.

Аман от дебилен “антикомунизъм”, който непрекъснато държи чадър над старите червени муцуни и не позволява да им падне косъм от главите, докато не си обучат "достойни" наследници.
цитирай
26. usandthem - венци , едно именце само ще ти кажа-
06.01.2012 15:05
Росен Карадимов. Виж каква му е връзката с ТНТМ и кои банки се създадоха( и фалираха, естествено) с парите от този фонд. Това е само едничък пример, за останалите нямам нито време, нито място, пък и ти ги знаеш по-добре и от мен.
цитирай
27. vencivaleri1951 - И аз обечам кримките Катана, но добрите кримки...
06.01.2012 15:06
Не казвам, че няма откраднати пари. Казвам че по голяма част от тези откраднати пари могат да бъдат проследени. Това, че не искат е друг въпрос. Именно защото съм просто счети както ти казваш знам, че няма как такива пари да се скрият, а и няма как да са натрупани от семплата ни държависа която се задъхваше от липса на финансов ресурс през тези години. Не страшното беше 10те милиарда дълг, а огромната , трупана с години вътрешнофирмена задлъжнялост. Ще попитам и теб...Колко са страните с подобно съотношение резерв/защото тези20млрд са подобен ресурс/ и Брутен продукт/около 30 млрд по това време/ Та нашите управници по това време трябва да са били финансови корифеи . Смяташ ли че ка били такива? Досега ме убеждаваше колко тъпи, необразовани и проче били.
цитирай
28. vencivaleri1951 - Не ти противореча.
06.01.2012 15:10
usandthem написа:
Росен Карадимов. Виж каква му е връзката с ТНТМ и кои банки се създадоха( и фалираха, естествено) с парите от този фонд. Това е само едничък пример, за останалите нямам нито време, нито място, пък и ти ги знаеш по-добре и от мен.


Просто споря с тезата, че могат да се изнесат без следа такива парични средства. Споря и чене сме имали наличев такъв ресурс. Иначе, от средата на 80те непрекъснато се краде
цитирай
29. анонимен - Икономист
06.01.2012 15:20
Кво ми наскочихте като циганета на топъл ляб?Прави сте,бе!Само искам допълнение към цитираните по-горе имена.Толкоз много ли искам от вас.Нали,божем,катана казва,че отговорността била персонална.Ето,дерзайте.И правосъдната система разбира се.Спомням си едни периои от време в които президент,вицепрезидент,съд,прокуратура премиер,министерски съвет,силови структури,народно събрание,местна власт,БЧК,ХЕЙ,ДВСК,БТС бяха в ръцете на антикомунистите.Само БОК беше в ръцете на Славков.
Та наред с несъмнените успехи,напомнете на грядущите поколения,кой и с какви данъчни и имотни декларации записаха имената си в аналиите (да ме прощава Вежди).Или това не е вярно или за това има давност,или няма значение.
Кражба е имало,има и ще има!това е положението!И горко на този който е откраднал малко или който е откраднал много и не го е легализирал.Тая с морала ще я разправяте вечер на масата след петия сайдер.
А на № 20 ще му кажа следното:1998 г.Кабинета на г-жа Едет Гетова.Предстои търг за приватизация на част от предприятие на "Редки метали" в гара Яна.-Шефа каза (разбирай Ал.Божков - мир на праха и сметките му)...........лв. и от търг става конкурс с преговори с потенциални купувачи.
Я проверете имаше ли търг за това предприятие?
И стотици знайни и незнайни......!Аиде стига са ви дразнили само върха на сърпа и дръжката на чука!
"Не пойман,не вор"!Важи за червени,сини,жълти и гербави!
цитирай
30. usandthem - vencivaleri1951- не мога да повярвам на очите си !
06.01.2012 15:22
Ти, който заедно с още няколко твои съидейници, от дълго време ме убеждаваш във великите достижения на социалистическа България, в мощта на нейната промишленост, в супер развитото селско стопанство, високият стандарт на населението и, както и в първенството и в много области пред редица капиталистически държави, сега свириш отбой !!! Пред трудната дилема да избереш или признанието, че комунистите са крадци, или че са некадърници, ти избра второто ! :) Дерзай, почти си готов за нашия отбор !
цитирай
31. usandthem - икономист
06.01.2012 15:34
Ти пък какви имена визираш, като че ли са на дългогодишни дисиденти и борци против режима на Бай Тошо. Случайни хора във властта няма, всичко е контролирано, няма и в полицията, армията, съда, прокуратурата и т.н.т . Виж списъка на "интелектуалците", май последния такъв се е родил към края на 50-те години на миналия век, тия смешковци, които учеха хората на атеизъм, сега се хвърлят с голи гърди на амбразурата - да бранят колегите агенти от Църквата. Живеем в кофти пиеса, Йонеско пасти да яде !
цитирай
32. apostapostoloff - Даааа, параноиците никога
06.01.2012 15:47
няма да измрат... Пък не са и малко. Според официалната медицинска статистика, в България има 1 800 000 души с психически отклонения...

Ама да знаете, че ДС е жива! Тя ви следи дори тогава, когато спите. Телефоните ви непрекъснато се подслушват. Ебава ви се майката, не защото сте некадърни простаци и леваци, а защото недоубитите комуняги и кадесари ви пречат да пробиете в живота.
цитирай
33. vencivaleri1951 - Във великите достижения на соц България никого не съм убеждавал,защото просто ги
06.01.2012 16:07
usandthem написа:
Ти, който заедно с още няколко твои съидейници, от дълго време ме убеждаваш във великите достижения на социалистическа България, в мощта на нейната промишленост, в супер развитото селско стопанство, високият стандарт на населението и, както и в първенството и в много области пред редица капиталистически държави, сега свириш отбой !!! Пред трудната дилема да избереш или признанието, че комунистите са крадци, или че са некадърници, ти избра второто ! :) Дерзай, почти си готов за нашия отбор !


е нямало. България е била, е и ще лъде/ако я има/ дъпжава със ограничени възможности защото е малка и бедна територия. Соц България беше страна със семпла икономика, но я имаше /икономиката/ за разлика от сега. През 80те бе в затруднено състояние, но не и катастрофирала като в момента./финансово, демографски, духовно, без переспектива/ Аз реплекирах само в две неща. Казах, че България е била във фалит през 44та/победена страна, осъдена на тежки репарации,с купонна от години система, с обезценени пари.../ и , че България никога не е имала възможност да спести , да не говорим, че някой е бил и в състояние безоченво да присвои подобни суми като тези упоменати в статията. Само толкова. Това, че пари се присвоиха от задграничните дружества, от партийните, профсъюзни и комосомолски активи не споря. Дори и облекчен режим създадоха на Комсомола за далавера, но тава далеч не отговаря на посочената сума от 20млрд. Ето един пример за стойността на тези пари по това време. Един тонпетрол/не барел/ се търгуваше тогава за около 160-180 долара. Погледни и златото-околотри пъти по ефтино. А кега обърни тези пари в гориво или злато и виж за какво иде реч. Да не говорим, че ние купувахме тефта по 30 преводни рубли тона.
цитирай
34. анонимен - от Севт Непримиримии
06.01.2012 16:17
Цялата статия е като сценарий за филм по роман на Христо Калчев или Иван Тенев!
Всеизвестен е фактът за значението на съюза "АКО" в цялата човешка история и да се търси "под вола теле",на ръба между реалността и теорията на конспирациите си е направо "язък за барута".
Прав е apostapostoloff,като споменава,че това са тъжни извинения за неудачници.Силните личности не търсят извинения във въображаеми или преекспонирани врагове,а правят нещата - все едно дали в България или извън нея.
Най - голям майсторлък в развиването на такива конспиративно - демонистични теории за "чест" е отново на излъганите комунисти - тези,които се оказаха прецакани от собствените си идоли!
"Най - тежко е да свалиш от пиедестала някого,когото сам си качил там".
цитирай
35. vencivaleri1951 - Прав си приятел
06.01.2012 16:17
apostapostoloff написа:
няма да измрат... Пък не са и малко. Според официалната медицинска статистика, в България има 1 800 000 души с психически отклонения...

Ама да знаете, че ДС е жива! Тя ви следи дори тогава, когато спите. Телефоните ви непрекъснато се подслушват. Ебава ви се майката, не защото сте некадърни простаци и леваци, а защото недоубитите комуняги и кадесари ви пречат да пробиете в живота.


Точно така. Комунягите Борисов, и Цветанов, и Плевнелиев, е Цецка, и Анев и внучето Павлова, и племеничето младенов и вицето Попова...те ни пречат да се реализираме.
Виж и друго приятел. Напразно нахрани с мъжсото си достойнство Камерън. Думите които му приписа един блогър бяха бъзик. Не, че не са истина, но отзи не ги е казал. Не , че не си ги и мисли...
цитирай
36. анонимен - Феодал-капитализъм?
06.01.2012 16:28
Несъм съгласен с това определение. След 1989 г у нас се извърши разпадане на родово-общиния строй създаден от БКП след 1944 г, съпроводено от брутално и безскрупулно разграбване от водачите на племето и техните фаворити на богатството сътворено от всички с много труд и лишения, от хора работещи дето се вика за единия хляб в името на светлото бъдеще. Съгвореният след това обществен строй от същите властимащи хора, може спокойно да се назове
цитирай
37. анонимен - Феодал-капитализъм?
06.01.2012 16:30
Несъм съгласен с това определение. След 1989 г у нас се извърши разпадане на родово-общиния строй създаден от БКП след 1944 г, съпроводено от брутално и безскрупулно разграбване от водачите на племето и техните фаворити на богатството сътворено от всички с много труд и лишения, от хора работещи дето се вика за единия хляб в името на светлото бъдеще. Съгвореният след това обществен строй от същите властимащи хора, може спокойно да се назове преходен пост-соц-робовладелски с характерните за него социални групи: патриции /новобогаташи/ и плебеи /изхвърлените на улицата хиляди безработни/ разчитащи единствено на мизерните помощи на патрициите окупирали и управлението на държавата. Този период продължава до 2009 г, когато започнаха да се усещат наченките на феодализъм характерен преди всичко със земевладелчеството. У нас за разлика от много други страни с размерите на нашата страна няма закон ограничаващ земевладеенето и започна една бясна надпревара на покупка на земя, главно от арендаторите с налетите от държавата субсидии. Отворете саита "Земи.бг" и ще видите за какво става въпрос, т.е. как някой от тях вече притежават над 1 милион декари и продължават да купуват, с амбицията за закупят земята ня цели области. След като осъществят мечтата си сигурно ще заградят с високи зидове собствеността си, ще поставят охрана и ще искат пари за преминаването през техните владения. Теази от вече безимотните селяни, на които ще бъде позволено да живеят там ще бъдат просто крепостни. Те сигурно ще си сформират своя армия или просто ще наемат такава /под формата на охранители/, за да защитават собствеността си. Представете си, че след време в България, която в момента се управлява без ясна перспектива за бъдещето, се появят десеттина такива феодали и започнат да се противопоставят на централната власт. Ще се повтори ли историята от 1393 - 1396 г? Ще го допуснем ли?
цитирай
38. анонимен - О, да! За това "другарите" натовариха златния резерв на "фалирала" България и го дариха на СССР. Нощем, на камиончета и на специалното влакч
06.01.2012 16:45
vencivaleri1951 написа:
[quote=rustocks]Три неистини има в коментара ти.

Първата - че "популярните, кооперативните банки от преди 44та година" фалирали.
Може да са фалирали, но определено след 1945 година, когато включването на васалното ни правителство във войната против Германия изцоца(малко нефинансов, но пределно ясен термин) всички налични ресурси в България в размер на равностойността на един днешен годишен бюджет(четох някъде данни в тази насока, но не мога да цитирам). Тази война докара целия народ до просешка тояга. Това беше национална катастрофа, която червените боклуци умело прехвърлиха за сметка на властта преди септември '44 год.
Какво би попречило да се преведат по банков път по, която и да е сметка по света. Белчо Белчев ли?

Мога да замълча но ползата за теб каква е.
Ако България не беше сменила партньорите си във войната просто нямаше да я има, или внай добрия случай гръцката граница щеше да е до Пловдив. Прочети предложенията на французи и англичани и тогава говори. Прочети и кой ни защитава.
За фалитите: Исономиката на България е вързана главно с тазина германия. Стокооборотът е главно с немците. Например кооперативна банка София е финансирала доставка на храни, тютюн, и дървесина за вермахта. Не са платени по понятни причини и кредитаът остава несъбираем. На практика я фалира. Имам /като история/ акции от нея. Къде да ги предявя?
За 20те милиарда. Как да ти го обясня като не разбираш. Нито икономиката ни е била такава, че да натрупа тези пари, нито е възможно такива пари да изчезнат яко дим.За това казвам, че счетоводството не е сложен занаят/като физиката например/ защото там нещата остават. Задграничните дружества са факт, но не проблемът е проследяването на парите там, а нежеланието за това. За сведение БВП тогава е около 30 млрд лева. Тоест ние имаме натрупани пари почти колкото БВП. Де да беше така драги. Соца нямаше да фалира. Я пресметни колко са страните в света с подобно съотношение. Ще типодскажа една...Норвегия

цитирай
39. анонимен - Бъди по-широко скроен. Виж и от лукановите насам какво стана.
06.01.2012 16:48
vencivaleri1951 написа:
apostapostoloff написа:
няма да измрат... Пък не са и малко. Според официалната медицинска статистика, в България има 1 800 000 души с психически отклонения...

Ама да знаете, че ДС е жива! Тя ви следи дори тогава, когато спите. Телефоните ви непрекъснато се подслушват. Ебава ви се майката, не защото сте некадърни простаци и леваци, а защото недоубитите комуняги и кадесари ви пречат да пробиете в живота.


Точно така. Комунягите Борисов, и Цветанов, и Плевнелиев, е Цецка, и Анев и внучето Павлова, и племеничето младенов и вицето Попова...те ни пречат да се реализираме.
Виж и друго приятел. Напразно нахрани с мъжсото си достойнство Камерън. Думите които му приписа един блогър бяха бъзик. Не, че не са истина, но отзи не ги е казал. Не , че не си ги и мисли...

Една гатанка. Кой вицепремиер каза следните думи : "Егати и страната, щом аз съм и вицепремиер". Ей за това си те обичам! Само Боко ти е виновен за всичко. Не те познавам от преди, но преди Боко, Ив. Костов ти е бил виновен за всичко.
цитирай
40. анонимен - Венци Валери, въпросът ти, към кого да предявиш исканията си по акциите от
06.01.2012 17:54
от Кооперативна банка е ....... изумяващ! Ако толкова настояваш, да ти кажа. Като частен акционер и наследник на собственика /удостоверение за наследство. Според мен не ти си собственикът, а някой от родителите ти/ се обърни към правоприемника на активите и пасивите на банката. А именно национализаторът и. Като подадеш такъв иск, от негова страна би трябвало да последва иск към длъжниците на банката. Тук ще те светна, че активите на Германия са конфискувани от СССР-то, а пасивите са ги оставили на нас. Но какво да се прави, освободители са това. Те не освобождават заради мустаците на Гошо Тарабата. Приятелството си е приятелство, но освобожденията са с пари.
цитирай
41. анонимен - Икономист до usandthem
06.01.2012 18:02
Не,бе уважаеми.Аз не искам никакви имена.Искам да не искат някои хора да ручат само от мекото на баницата.Като си отворят устата,ще трябва да лапат и прегорялото и клисавото и от всичко.
Имената са за тези подсмърчащи сополи с жълто около устата,на които първите нощни полюции,или първото неразположение е било около 2005 г.
Съгласен съм,че повечето хора във властта не са случайни,въпреки,че има и такива,дето са ги срещнали на кръстопътя.Има и други набедени политици-кукли на конци.
Но се радвам,че и ти разбираш кои са основните играчи.Добре.Сега е лесно и безопасно да се псуват комунистите.Ама я да видя стиска ли му на някой да напише нещо,дето го споделя вечер под юргана с жена си,да тегли една цветиста.
Не смеетееее!За това тази по-горе цитирана статия и подобните и са хубави,прекрасни,нужни,навременни и най важното ви отварят очите за неща които до днес не сте знаели.Егати!
За това и ефекта от нея ще е = 0.
Разни старци разбойници като нас ще си препращат остротийки и политически клишета и ще се чувстват горди,че са надприказвали другия.
Е щом това е необходимата ви анестезия - моля.
цитирай
42. tihatavoda - Днес е Йордановден , утре е Ивановден ,
06.01.2012 18:19
а в Южна Корея си имат Министерство на Знанието и Икономиката .... А пък ние сме богати ! Последните изследвания показват ,че деменцията започва след 45 годишна възраст , а не след 60 . Деменцията ли ни е богатството или полицаите , охранителите , изкукуригалите университетски преподаватели и академици ? На всеки да му закачат видеокамера-челник , в България, пак ще се краде . Другото е Знание и Икономика ....И не е в миналото .
цитирай
43. анонимен - Боожееееее! Южните корейци считат японците за безнадеждни мързеливци!
06.01.2012 19:01
tihatavoda написа:
а в Южна Корея си имат Министерство на Знанието и Икономиката .... А пък ние сме богати ! Последните изследвания показват ,че деменцията започва след 45 годишна възраст , а не след 60 . Деменцията ли ни е богатството или полицаите , охранителите , изкукуригалите университетски преподаватели и академици ? На всеки да му закачат видеокамера-челник , в България, пак ще се краде . Другото е Знание и Икономика ....И не е в миналото .

И как работят! А как учат! И колко учат! Бедна ви е фантазията! Ако у нас се пренесе 1/3 от учебната програма на южните корейци, българските родители ще вдигнат бунт, даскалята ще искат да се пенсионират след дипломирането си, а БАН-яджиите ще се самоиздавят доброволно. Една забележка към целокупното българство. Искат да учат тези, които знаят, че не знаят. Бългорството знае всичко по рождение и като такова го мързи да учи и да работи.
цитирай
44. анонимен - Един въпрос
07.01.2012 00:10
Живота ни премина под знака на наглите и безочливи управляващи преди и след 1989 г. Аз отдавна зная, че са едни и същи. То почерка и поведението им напълно ги издава. Но се чудя, какъв да бъде изхода? Дали пък българине не е прекалено търпелив и кротък? И се питам - дали ако не се дигнеме и да изтрепеме сичките дето ръсат простотии като apostapostoloff и оня другия гуньо dedenze, няма нещо да се промени? Само разсъждавам. Щото сичко друго, га че ли пробвахме. Гласувахме безропотно, подчинявахме се, плащахме си данъците, търпяхме. Но не сме се дигали да изтрепеме червената сган. До крак. Со се семействата, роднините и приятелите им. Както са правели хановете на Велика България. Дъл тогава няма да са упраим? Само си мисля де. Но мое и да съм прав.
цитирай
45. daan - добро утро:))
07.01.2012 07:50
добро утро, честит празник
цитирай
46. rustocks - 24. vencivaleri1951
07.01.2012 09:52
Не обвързаността с Германия преди септември'44 на банки и износ е банкрутирало България през 45, а насочването на целия наличен държавен ресурс за участието ни във войната и издържането на съветския окупационен корпус.
Не замитай вината на червените изроди и проблема с участието ни във войната, която бе като съсипваща за икономиката ни. Сам прецени, но ти не си способен, защо Цар Борис III не участвува реално във военни действия или си въобразяваш, че овчарите от шумата са имали по-добри познания от икономистите на Царството?

Впрочем, ти като соцфен би следвало да знаеш какви бяха оценките за стойностите на материалните активи на България, а като уж спец в строителството да си наясно как се трансформират материали в пари и обратно. Лъжеш или си просто елементарен празноглавец, ако сериозно твърдиш, че 20 млд. лв. не могат да се спастрят и изнесат зад граница в продължение на 7-8 години.
Точно тава изнасяне на материални и финансови активи уби България.
Що не се случи подобен срив в другите страни от соц. лагера? Защото не бяха така зверски оглозгани от техните червени елити!

А баснята за спасяването на България от унищожение през 44 год. не струва две пари дори в блогово надприказване, защото все пак помним кой заповяда на Добри Терпешев да се върнат войските ни от Македония и Беломорска Тракия. Жуков? Без санкция от Сталин - сериозно?!!!
А как да не спомена превръщането на българитете от Пиринска Македония в македонци от червените изроди ? И това ли е дело на нашенските комунистически помаци?


Смехурко, нещастен - замълчи и си скрий безрамния гъз!!!
цитирай
47. rustocks - Приятелю, наивен си! Та те владеят всичко - ще ни избият до крак - не си прави илюзии!
07.01.2012 09:59
анонимен написа:
Живота ни премина под знака на наглите и безочливи управляващи преди и след 1989 г. Аз отдавна зная, че са едни и същи. То почерка и поведението им напълно ги издава. Но се чудя, какъв да бъде изхода? Дали пък българине не е прекалено търпелив и кротък? И се питам - дали ако не се дигнеме и да изтрепеме сичките дето ръсат простотии като apostapostoloff и оня другия гуньо dedenze, няма нещо да се промени? Само разсъждавам. Щото сичко друго, га че ли пробвахме. Гласувахме безропотно, подчинявахме се, плащахме си данъците, търпяхме. Но не сме се дигали да изтрепеме червената сган. До крак. Со се семействата, роднините и приятелите им. Както са правели хановете на Велика България. Дъл тогава няма да са упраим? Само си мисля де. Но мое и да съм прав.



Няма нужда от революции, а от мисъл и морал!
Колкото и да се силни финансово никой никъде не е устоял на човешката мисъл и морал!

Точно това липсва на лумпените, които гласуват за онзи, които ги излъже най-красиво и ги лашка с мерак!


цитирай
48. boristodorov56 - 41. анонимен - Икономист
07.01.2012 12:23
"Разни старци разбойници като нас ще си препращат остротийки и политически клишета и ще се чувстват горди,че са надприказвали другия.
Е щом това е необходимата ви анестезия - моля."


Не мислиш ли, че става въпрос за истината за събития и факти, които са изкормвали карантиите на българите през целия ХХ век
в България?
След като се отричат неистово и след като престъпленията не са наказани - значи не са съществували.

Знаеш ли защо българите нямат писана история останала от античността и средновековието?
Защото всеки местен чвор и по-едър абсолют си е въобразявал, че историята започва от него
и следователно всички писани истории до неговото възцаряване трябва да се унищожат.

Пишуваното не е като кажуваното.

Все пак сме хора, нали, а не посредствени пещерни олигофрени доктринално дрогирани с вампиризъм.
цитирай
49. анонимен - Спартакос Тракидис-"Как и защо България стигна дотук? А по-нататък?"
07.01.2012 12:42
Спартакос Тракидис
"Как и защо България стигна дотук? А по-нататък?"
..........................................................................................................
За всички злини са виновни
гърци,руснаци и ...православието.
Питайте тракедонистите,
те... знаят.
цитирай
50. tihatavoda - boristodorov56---Пишуваното не е като кажуваното.
07.01.2012 14:37
В това отношение , нищо не се е променило съществено . И сега мънкаме по чужди сайтове , където неудобните "пишувания " се редактират до степен на удобни . "Великите воини от тръстиката " не са в състояние да си организират каквото и да е било нещо ,което да е НАЦИОНАЛНО по съдържание , смисъл и собственост . Това , което тук се пишува и кажува за ХХ век , в редица страни от ЕС го отнасят за първите десет години от ХХI век .... Е , все отнякъде трябва да се започне или да почакаме новите ОСВОБОДИТЕЛИ ? Едва ли ще ни изненадат , някои от старите ще да са ...СВЯТО МЯСТО , ПУСТО НЕ БИВАЕТ .
цитирай
51. анонимен - Спартакос Тракидис-България или мафията II-Георги Андреев
07.01.2012 15:51
Спартакос Тракидис
"Земята на Ботев и Левски
отново е робска земя."
прочетено в:
http://www.bgpatriot.com/resources/bgmafia/bgmafija.pdf - стр.103


цитирай
52. анонимен - Икономист
07.01.2012 18:17
Г-н Тодоров,радвам се,че обърнахте внимание на бъртвежите ми, от № 41.Ма защо нищо не казвате за по-горните ми въпросчета.Нали Вие сте ратник за "истината и само истината".Що само ХХ в.? Хем началото на ХХI в. е по-близко и дет се вика още не ни се е сменила кожата по опарените пръстчета.
После ей го № 44! И той войнстващ избивач,като любимият Ви кушел!И той иска историята да започне от него.
За това мисля,че всичко е решено и нищо в общественото пространство няма да се промени.И само хедонистичният егоизъм, алчността и гледането на собственото си благополучие е единствения верен модел в съвременна България.
"Спасението на давещите се ....."!
цитирай
53. boristodorov56 - по-скоро бих се придържал към изводите в коментара: 47. rustocks
07.01.2012 18:49
анонимен написа:
Г-н Тодоров,радвам се,че обърнахте внимание на бъртвежите ми, от № 41.Ма защо нищо не казвате за по-горните ми въпросчета.Нали Вие сте ратник за "истината и само истината".Що само ХХ в.? Хем началото на ХХI в. е по-близко и дет се вика още не ни се е сменила кожата по опарените пръстчета.
После ей го № 44! И той войнстващ избивач,като любимият Ви кушел!И той иска историята да започне от него.
За това мисля,че всичко е решено и нищо в общественото пространство няма да се промени.И само хедонистичният егоизъм, алчността и гледането на собственото си благополучие е единствения верен модел в съвременна България.
"Спасението на давещите се ....."!


А за ХХl век - като за ХХ.
цитирай
54. borjanmljakov - боре, пак си се разлютил,
07.01.2012 21:42
да не помодреха доматите прекомерно?
цитирай
55. demograph - Da...
10.01.2012 19:16
Българската олигархия е мафия от съвършено нов тип.****
цитирай
56. анонимен - LOAN OFFER....
16.02.2012 08:05
KATTYESES финансови заеми

Ние предлагаме заеми при лихвен процент на 2% (между 1000 евро на 100,000,000,00 евро). Върни се при проявен интерес:
Ние ще ви предостави по-нататъшни инструкции.

С уважение,
DR. KATTYESES Адин
Главен изпълнителен директор
Свържете се с имейл: kattyeses@gmail.com
цитирай
57. анонимен - Интересный Женский форум
23.10.2012 22:10
Пользователи форума <a href="http://forum.justlady.ru/index.php?showtopic=1375">justlady.ru</a> расскажут о лучших новинках и трендах из мира красоты и моды, помогут выбрать собственный индивидуальный стиль, поделятся секретами молодости и здоровья. http://www.justlady.ru – это крупнейший в Рунете женский форум, где ежедневно обсуждаются более 100 000 тем. Наш форум дарит уникальную возможность поделиться своими проблемами и радостями, откровенно поговорить о сокровенном, спросить совета и рассказать о своем опыте, пообщаться со старыми друзьями и приобрести новых.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8062146
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589