Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2012 17:20 - Защо обичам Кремъл и демокрацията, която е наложил в Русия
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 4043 Коментари: 17 Гласове:
25

Последна промяна: 08.02.2012 17:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



     Покрай посещението на Хилъри Клинтън у нас в блога се развихи истерична пропагандна стихия от писмовни изяви на прокремълското лоби от блогъри проявили  се в дълбокомъдрени анализи и предположения за  целта на нейната кратка визита.
     Всички премудрости се свеждаха до три предпологаеми цели на посещинието:
- да се принуди Правителството да приема добива на шистова газ;
- да получи подкрепа за война на САЩ в Иран и за намеса в политическите събития в Сирия;
- да наложи строеж на атомна централа от американски компании .
     Въобще доказано бе с широк размах, колко са лоши хамериканците, империалистите, капитализмата.
     Не срещнах изразена почуда  или възмущениеот странния факт в "приятелските" ни отношения с Русия, която ни продава 5 пъти по-скъпа природна газ от котировката и на нюйоркската стокова борса (този факт е реалност от търговските способности на Р. Овч. и реалността на един от четворния член  на Гоце Пърламанов).
     Не мога да си представя, че точно от позицията на България зависят действията на САЩ в международен план. От друга страна безвъзмездното  ползване на предоставените американски бази бе предопределено от един договор сключен от Серги Станишев и Гоце Парламанов, но това от скопената  комун.онанистическа мисъл се забравя.  Дори не се запитват защо тези откровени руски продажници сключиха този договор, а блоговите им поддръжници обвиняват демокрацията - ей така - безадресно, но се разбира Костов и сие, некомун.онанистите.
      Уестинг хауз щял да прави централата вместо руския Атомстроймаш, ама не казват, че технологията на  Уестинг Хаус е едно поколение след предлаганата от тази на русите.


     Никъде не прочетох за това какъв е  българския  интерес в целия този хаос от стихията на проруската пропаганда.
     Не видях изразено съчувствие към хората, които ги избиват в Сирия - от чисто човешка гледна точка.
     Нямаше нито едно реалистично мнение извън третирането на посещението в стил късен Брежнев - американците са империалисти, класов враг и причината за всички злини за България.

     И так дальее!

     И точно, когато бях на път да намряза американската и заобичам руската демокрация видях във Фейсбук  снимчицата  на един документ и  съвсем се отчаях !

        image




      Няма братя, няма демокрация - и тези са като онези!







Гласувай:
25



1. chavdar01 - ТАКА Е,НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ.
08.02.2012 17:50
НО ВМЕСТО ДА ГЛЕДАМЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ИЛИ РУСНАЦИТЕ ПРОСТО ТРЯБВА ДА ПОМИСЛИМ ЗА СЕБЕ СИ.КАТО НАРОД И НАЦИЯ.В КРАЙНА СМЕТКА ЗА НАС Е ВАЖНО ПРИ КОИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ БЪДЕМ ПО-ДОБРЕ.
цитирай
2. kykowsky - 1. chavdar01
08.02.2012 18:05
Имаш ли чувството, че критикарите, за които става въпрос имат за цел интереса на страната ни?
цитирай
3. ianchefff - Борка,
08.02.2012 18:12
"Не мога да си представя, че точно от позицията на България зависят действията на САЩ в международен план."

Ама как не можеш? Та ние сме началото и края на цивилизацията, бре?
Ма ний сми номер идно бре! Те, затуй тез червен'ти се ривът...

Д**ба и диваците...


А видя ли снимката на Путин и Рейгън? Мисля, че не е монтаж. Путинката стиснал юмруци, аха аха и ше му вкара едно кроше на тоз педерас, дет' тука цяла Тутраканска селищна система го беше обявила за враг номер едно.

Ай, поздрави и не се коси, комунизма няма да си иде скоро за съжаление.
цитирай
4. bulgar - Каква огромна грешка правите!
08.02.2012 18:51
Защо допускате, че червената паплач са българи!!!
Те са се клели на БКП и СССР, не чакайте нищо добро от тях,
ако забравяте, че са гоени с крадените от народа парички.
цитирай
5. анонимен - "Комунистите имат опит както ...
09.02.2012 07:59
"Комунистите имат опит както в измисляне, така и в унищожаване на нации!

На дневен ред за унищожаване сме ние, Българите! На дневен ред за измисляне са русофилите! След македонска нация защо да няма и русофилска? Русофилска Република България –РРБ-не звучи лошо, като ррръб, като тъпънарррр, като пррростак, като всичко друго, но не и като България!"
цитирай
6. antikom - българия закъсва след 44та
09.02.2012 08:03
българия закъсва след 44та

прехвалените производства унищожаваха златната българска земя, рушаха здравето и отнемаха живота на българския народ, и никой не ядеше танкови стомани и гофрирани тръби с пластмасово покритие, нито пестициди. там, където кафявочервената зараза нацвъка енергопилеещите си фабрики, днес има най-много болни от рак и други страшни болести. с енергията, с която тук правеха една порцеланова чаша, другаде необладаните от кафявочервената чума произвеждаха двадесет и две - ефективност не в пъти, а на порядъци по-ниска поради скудоумието на марионетките на западна азия. жилищата ги продаваха след двадесетгодишно чакане и всичките тези двадесет години колониалното управление работеше с внесените готови пари като с безлихвен заем - но никой нямапше акъл да види как парите могат да изработват пари, всеки мислеше че това е само за харчене. и когато дочакаш голямата опашка за хляб с купони на село по средата на черноземна зона, продавачката поставя ултиматум че ако не бъде взет стария твърд хляб няма да получиш от пресния. малко и за електрониката - мой познат бе командирован чак при "господарите" в москва, за да и подпише експертно одобрение за купуване през средата на осемдесетте на технология, която руснаците бяха откраднали от американската компания моторола през 64та! за сравнение - ако в кремиковци минаваше номерът с престарялото оборудване, и през осемдесетте за "нови" минаваха измервателни уреди от 61ва, а горещото валцуване беше модел 1914та, в електрониката всяка година, а напоследък и всяка седмица се равнява на ледникова епоха!. аман от заслепени изолирани от реалността мнения. именно затова младите и до днес напускат родината, защото все още има живи от онези, които са живели в робството, определено ясно като културно-информационна изолация, целият период под руско командване 1944та-1989та. те все още не желаят да приемат света какъвто е, и продължават упорито да повтарят: "може да сме в акото, може на останалите да им мирише, но там е топло, удобно и си е наше." уви!
цитирай
7. antikom - какви са днес резултатите от ком...
09.02.2012 08:04
какви са днес резултатите от командваната с политически поръчки икономика:

изостанали тотално от останалите страни на същия континент, включително и онези, които бяха поробени като нас половин век, но спряха управлението на старите марионетки. най-остарелите, най-болните, най-оглупелите, най-бедните, най-малкораждащите, най-скороумиращите, най-нещастните, много сме най. да не забравяме опазването от здраве - милиарди похарчени за "борба" всяка година със спин или рак или наркомания, и постоянно увеличение на болните от рак, спин и наркоманите; над седемдесет процента "лекарски грешки", завършващи със смърт на пострадалите и парични премии за сгрешилите; закостеняли системи за опазване от образование и от правораздаване - днешните неграмотници вторично биват ограмотявани при влизане в университета!!!, а за законопрестъпниците всички знаем - няма осъден престъпник за нанесени особено големи поражения над здравето ни или над националната сигурност, например вреди в енергетиката. издигане в ръководство винаги на най-неспособните, но политически верни; разбити пътища, по които можеха да минават търговци, поети и знания; и до днес липса на канализация по цялата страна! - това е така наричаната ком-соц-индустриализация. българите бяха насила откъснати от природосъобразния начин на живот и от традициите им. затова днес младите знаят кючек и не могат ръченица. защото техните татковци и майки правеха същото слушайки кичмузиката, наричана тогава "сръбско" а сега "чалга". поколения наред увредени ментално - защото кой друг би предпочел "черно море, много е добре" пред "калиманку денку"?десетилетия наред достойните биваха посичани с брадви и давани храна на свинете в лагерите на смъртта, но сега пак се раждат, поради края на изолацията, и се пръсват по света, запазвайки българската култура. затова най-доброто кисело мляко се прави в чикаго, а не в българия. затова всеки българин се реализира навън от българия, а не тук, заради светлото минало, което надживяхме и коет
цитирай
8. ploudinperper - Комунистите по съветски обичай и традиция ни ограбиха
09.02.2012 08:09
Българските политици съсипаха народа си, народът изпростя, Наред с всичко друго се разби и образованието, не само като място за придобиване на знания, но и място където се формират морални ценности, формират се мислещи, творчески личности, такива, които да разбират необходимостта от ред и законност. За съжаление какво очаква България с едно неграмотно, духовно ощетено поколение, което даже знанията и уменията, които придобива, завършвайки средно или висше образование не му дават възможност да се реализира. Народът оскотя от бедност и неправда, затова е злобна и безпардонна психологията му.
цитирай
9. chavdar01 - ДО kykowsky
09.02.2012 09:12
ТОВА Е ЛОШОТО,ЧЕ НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА ИНТЕРЕСА НА ДЪРЖАВАТА КАКЪВ Е,А САМО СОБСТВЕНИЯТ.ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ.
цитирай
10. анонимен - Демокрацията звучи добре,
09.02.2012 09:41
но трудно се осъществява...
цитирай
11. ploudinperper - Сравниха Путин с божие чудо
09.02.2012 10:43
Сравниха Путин с божие чудо

Тази оценка за руския премиер и кандидат за трети президентски мандат даде самият патриарх Кирил


Главата на руската православна църква патриарх Кирил сравни 12-годишния период на управление на Владимир Путин с "божие чудо"и разкритикува опонентите на премиера, кандидатирал се за трети президентски мандат, предаде Ройтерс.

Високи оценки за управлението на Путин бяха дадени и от други религиозни водачи - католически, ислямски, юдейски, будистки, на среща, която се състоя в московския манастир "Св. Даниил". На нея присъства и самият руски премиер.

"Помните ли какво беше в Русия в началото на това хилядолетие? Ужасна, системна криза. Посредством Божие чудо и с помощта на силното лидерство ние успяхме да се измъкнем от нея", заяви Кирил.

"Казвам това открито, като патриарх, който трябва да говори истината, без да обръщам внимание на политическата ситуация и пропаганда:

Вие изиграхте огромна роля за връщането в правилния път на нашата затънала страна", обърна се той към Путин.

Всеруският патриарх не пропусна и да разкритикува опонентите на премиера: "Какви са тези (протестиращите по митингите )? Някакви кречетала с обеци и пиърсинги!

Те представляват само малка част от руския народ. Те са проводници на западната култура и са заплаха за Русия. Мнозинството руснаци, уверявам ви, са на същото мнение".

Исканията на демонстрантите той сравни с пронизителни писъци.

Путин бе подкрепен и от другите религиозни лидери, присъствали на срещата.

Справяте се прекрасно,каза главният равин на Русия Берел Лазар, като шеговито добави: "А фактът, че протестиращите провеждат митингите си в събота (шабат, когато ортодоксалните евреи не работят - б.ред.), е доказателство, че зад това не стоят евреите".

Главният мюфтия Равил Гайнутин също декларира подкрепата си за Путин, обръщайки се към него с думите:

"Мюсюлманите ви познават, мюсюлманите ви вярват, мюсюлманите ви желаят успех!".

Мюфтията на размирния Северен Кавказ Исмаил Бердяев пък добави с патриотизъм: "Вие, Владимир Владимирович, сте единственият човек, който показа на САЩ къде им е мястото!".


цитирай
12. анонимен - До автора
09.02.2012 12:54
За да си струва да се коментира сериозно това, което пишеш не е зле като начало да започнеш да наричаш хората с истинските им имена. А за целите на посещението на Хилари Клинтън нещата ще се изясняват с времето. Засега стана ясно, че американска компания има интерес да строи АЕЦ "Белене". На лято се очаква да завърши подготовката за война на САЩ и коалиция срещу Иран, а за шистовия газ пропагандата че добива е безопасен вече започна. Така че нищо скрито не остава.
Някой видял ли е в наша или чужда медия информация колко либийци са избити в град Сирт след като "демократичните сили" с подкрепата на НАТО влязоха в него. Не нали? Няма и да видите.
цитирай
13. анонимен - Боре, Боре... Тия са си още същите
09.02.2012 14:01
и нямат промяна. :-))))))
цитирай
14. boristodorov56 - 12. анонимен -
09.02.2012 17:29
Ти сигурен ли си, че показваш истинските проблеми?
цитирай
15. анонимен - кво се пените, бе...
09.02.2012 17:33
Всички са един дол дренки!!! А ние като сме прости и само блеем, кво чакаме, някой отвън ли да мисли за нас...те си мислят за техните, и са си прави...НИЕ SME ПРОСТИТЕ, НИЕ....
цитирай
16. анонимен - шалом алекум,приятели.
13.02.2012 18:37
шалом алекум,приятели.
цитирай
17. анонимен - шалом алекум,приятели.
13.02.2012 18:40
шалом алекум,приятели.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8060467
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589