Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2012 09:26 - длъжностите на държавата
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 1353 Коментари: 6 Гласове:
27

Последна промяна: 10.02.2012 10:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



     В България всеки климатичен сезон изкара на публичната  повърхност няколко обичайни и всеизвестни слабости на държавната администрация на всички нива, а цикличната им повтаряемост ги превръща в традиционни предпоставка за трагедии.
     Държавната власт не може да се справи, не иска да е отговорна или не и пука за неизбежните  следствия, които превръщат  от всяко природно несъответвие в мащабно бедствие. Каквато и да е точно причината - безпомощността да се реагира адекватно и ефективно   е толкова показна и красноречива, че хвърля в отчаяние всеки здрав разум.
     В сегашната ситуация, като се абстрахираме от търсения PR на видните държавни мъже, трябваше да отидат на място премиер, президент и министри  за да  се окаже някаква помощ на хората. Това говори за неработещи местни властови структури, липса на координация в различните нива на държавната власт, нереално планирани мероприятия и недоверие от държавното ръководство във възможностите на местната власт.  Последното означава разпад на държавността, което удивително напомня за времето на средновековието и края на българската държава през 14 в.
     Всякакви увъртания, нова терминология, манифестиране на загриженост е без значение, когато едни и същи скудоумия и престъпна безотговорност гарантират на обикновения човек живот на ръба на катастрофата.
     Хората вече не са изненадани.
     Народа е безпомощен и тръпне в очакване на следващата "изненада", която да го връхлети.

     Позволили сме го - държавата ни да е безотговорна.
     Търпим не само да ни дои и стриже, но да не ни пази.
     Свикнали сме да приемаме всякакво обещание за гарантиран факт.          
     Съгласили сме се  обществено изявеното лицемерие, на избраните от нас слуги и чиновници,  да ни се натрапва за загриженост, за които да  бъдем признателни и задължени - вместо да я обявим за: след дъжд - качулка и да поискаме сметка за случващото се безобразие.
 
     Ние сме народът!
     Всичките "големци" в държавата са ни длъжни!









Гласувай:
27



1. syrmaepon - въпросът с централизацията според мен е следния
10.02.2012 09:59
ако делегираме някакви отговорности някому,например на общините трябва да им бъдат и предоставени съответни средства за изпълнението им.Не може всички данъци да отиват в центъра ,а за определени мероприятия да отговарят местни структури,които имат пари само да си разпределят заплати.
Просто системата така никога няма да проработи.Разбира се щом се предоставят някакви средства трябва да има и публична ответност,тогава наистина ,ще можем да посочим виновник.Сега всички само си предават горещата палка като щафета
цитирай
2. gocho52 - Струва ми се,че в Европата е по-хрисимо...
10.02.2012 10:47
Не се заразиха нашите с доброта.
Все там киснат , но антибиотикът им е силен...
цитирай
3. nicodima - Всичките "големци" в държавата са ни длъжни!
10.02.2012 12:51
Но... е обратното! Държат се като че ли ние сме им длъжни. Те не служат - те се възползват! Пък и да имаше централизация - видяхме как се "справяше" ведомството на Етем : (...
цитирай
4. venziko - Да така е
10.02.2012 14:09
Ние сме народът! Всичките "големци" в държавата са ни длъжни! Напълно си прав.
Поздрав за хубавия постинг

цитирай
5. ka4ak - Боре,това трябва да стане закон! Всеки който постъпва на държавна работа,трябва собственоръчно,да го пише,без компютри и други подобни!!!:)))
10.02.2012 14:25

48. ka4ak - vmir - Трябва да се изучава в училище,за да не го бъркат децата с футболен отбор!
И всеки който постъпва на държавна работа
19.07.2009 13:02
в молбата си за постъпване на служба,собственоръчно да пишат и следния текст:

"ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПЕТНЯТ ИМЕТО НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ. ЗА ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ НЕПРОСВЕТЕНОСТТА НА НАРОДА НИ И ГО ГРАБЯТ, УЖ БИЛИ ПО-УМНИ И УЧЕНИ, А ВСЪЩНОСТ ЛУКАВИ И ХИТРИ НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ. ЗА ТЕЗИ, КОИТО НАСАЖДАТ ОМРАЗА МЕЖДУ ХОРАТА ЖИВЕЕЩИ В НАШЕТО МИЛО ОТЕЧЕСТВО, БИЛО НА ЕТНИЧЕСКА ИЛИ ВЕРСКА ОСНОВА, С ЦЕЛ ДОКАТО СЕ ИЗБИВАТЕ ПО-МЕЖДУ СИ, ТЕ ДА ТРУПАТ БОГАТСТВА, НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ. ЗА ТЕЗИ, КОИТО ОБЕЩАВАТ МНОГО, САМО И САМО ДА ГИ ИЗБЕРЕТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ, А ПОСЛЕ СЕ ОТМЕТНАТ ОТ ДУМИТЕ СИ, КАТО КАЖАТ, ЧЕ ВРЕМЕНАТА БИЛИ ТРУДНИ И ТЕ ВИДИТЕ ЛИ НЕ ПРЕДПОЛАГАЛИ ЧЕ ТАКОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО, НАКАЗАНИЕТО Е КОНФИСКУВАНЕ НА ИМУЩЕСТВОТО И ИЗГНАНИЕ ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ. ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПОД БУЛОТО НА РОДОЛЮБИЕТО, ГРАДЯТ ЗАКОНИ, А САМИТЕ ТЕ НЕ ГИ СПАЗВАТ ИЛИ ПЪК ГИ ИЗПОЛЗВАТ С ЦЕЛ СВОЕТО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ, НАКАЗАНИЕТО Е СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ. ТОВА Е КОЕТО ИСКАХ ДА ВИ КАЖА, НАДЯВАЙКИ СЕ, ЧЕ ЩЕ ДОВЕДЕТЕ БОРБАТА ДО КРАЙ. БЪДЕТЕ СИЛНИ БРАТЯ И НЕ ЩАДЕТЕ СИЛИТЕ ,НИТО КРЪВТА СИ, ЗАЩОТО ОТЕЧЕСТВОТО НИ НЯМА ДА ПРИПИШЕ ЗАСЛУГИТЕ ВИ ДРУГИ МУ, НИТО ПЪК ЩЕ ПОЗВОЛИ ДА ПОТЪНАТ В ЗАБВЕНИЕ. И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ – ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО, ТО НАС ОБРЪЩА И НИЕ НЕГО ОБРЪЩАМЕ."
цитирай
6. zabylgarite - Те
11.02.2012 16:47
би трябвало да са наши слуги
а се държат назидателно и нагло

е това ме дразни много
разни неизвесвтни до вчера тъпаци
някои без трудов стаж и премиери бяха.......

всичко май е сбъркано при тези хора
там има ли свестни,не знам
дори и 5-10 човека?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8062219
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589