Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2012 08:55 - Бъдеще, зависимо от миналото на комунизма
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 9517 Коментари: 41 Гласове:
30

Последна промяна: 29.02.2012 09:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


     Желая, когато българите се обръщат към недалечното минало, да знаят няколко безспорни факта, които все още не са изписани ясно в историята и не се казват на висок глас.
     А именно:

  • БКП установява едноличен режим в България с помощта на Съветската армия и Сталин чрез убийства без съд и присъди, скалъпени съдебни процеси срещу опозицията, заточения в лагери, изселвания на хиляди семейства от домовете им.
  • По броя на жертвите и размера на насилието спрямо населението България отстъпва само на СССР в целия Източен блок.
  • Най-продължителната въоръжена съпротива срещу комунистическото управление в Източна Европа е на българските горяни, продължила до 1954 г.
  • Първите бунтове срещу комунистическо управление зад желязната завеса е на българските селяни от Кулско през 1951 г., предшестващи работническите бунтове в ГДР през 1953 г.
  • Първата държава от социалистическия лагер, която изпада в неплатежоспособност, е НРБ през 1960 г. при управлението на Тодор Живков. В резултат първият секретар на БКП еднолично и тайно продава златния резерв на България – 23 тона, на Хрушчов, за да върне малка част от дълговете на комунистическата власт към основния й кредитор СССР.
  • Последните комунистически лагери в Източна Европа са тези край Ловеч и Скравена, закрити през пролетта на 1962 г., едва след като в ЦК на БКП достигат сигнали въпреки контрола и наложената конспирация от страна на отговарящия за лагерите замвътрешен министър и дясна ръка на Живков Мирчо Спасов, че в тях се извършват убийства.
  • Човекът, който е лежал най-продължително време – 33 години – в затворите на Източния блок (повече от носителя на Нобелова награда за мир Нелсън Мандела в ЮАР), е българският дисидент и борец за свобода Илия Минев, интерниран и наблюдаван зорко от Държавна сигурност до 1990 г.
  • image

                            Илия Минев(1917-2000)

  • Управлението на БКП не се е свенило да използва Държавна сигурност да спре гласовете на своите критици зад граница като писателя Георги Марков (1975) и емигранта Борис Арсов (1974) чрез отвличане и убийство.
  • Специално създадени от Държавна сигурност фирми извършват под контрола на Политбюро на ЦК на БКП десетилетия наред контрабанда в нарушение на международните норми, включително и контрабанда на оръжие и наркотични вещества, както и износ на държавни капитали.
  • Държавна сигурност след 9 септември 1944 г. е конструирана, развивала се е и е била пряко подчинена на КГБ до 1990 г. Тодор Живков дава указанието „координацията и взаимодействието между ДС и КГБ да се издигат на такова равнище, че те да функционират като единна система, Държавна сигурност да работи като филиал на КГБ”.
  • През 1956 г. Тодор Живков наследява от Вълко Червенков политическата полиция в Държавна сигурност в лицето на ІІІ секретно политическо управление за „борба с контрареволюцията” и развива нейния всеобхватен контрол над обществото с Шесто управление на Държавна сигурност за „борба с идеологическата диверсия, контрареволюционни, националистически и други противодържавни прояви” в НРБ през 1967 г. Репресията над всеки инакомислещ сред интелигенцията, духовенството, научните среди, средствата за масова информация, студентите, включително и членове на БКП, е в основата на комунистическия режим.
  • Репресивният апарат на Държвана сигурност е използван за потъпкване на човешките права на българските граждани, включително и на представители на малцинствата, като най-бруталните мащаби на тази политика, изповядвана от висшето ръководство на БКП, намира израз в насилствената смяна на имената на българските турци.
  • Тодор Живков използва репресивната машина на Държавна сигурност и в последните дни на своето управление за разправа с неформалните организации в страната и за разпръскване на мирния протест на независимото сдружение „Екогласност” пред градинката на „Кристал” на 26 октомври 1989 г.
  • През януари 1990 г., броени месеци преди първите демократични избори в България след краха на комунизма, изпратеният от триумвирата Петър Младенов – Андрей Луканов – Александър Лилов за министър на вътрешните работи ген. Атанас Семерджиев дава строго секретна от особена важност заповед за унищожаване на досиетата на Държавна сигурност тайно от опозицията и от обществото. Целта е БКП да прикрие и запази контрола на своя агентурен апарат и да се прочистят архивите от компрометиращите комунистическото управление материали.
  • Мрежите на зависимост от Държавна сигурност и задкулисното й влияние в политиката, икономиката и медиите хвърлят черна сянка върху процесите на целия български преход от комунистически режим към демокрация.

 

                                                                      Христо Христов,

                                                                        Desebg.com*

        ——————–
      * Независимият специализиран сайт „Държавна сигурност.com” е дългосрочен проект, чиято цел е да предлага на едно място в удобна форма леснодостъпна справочна, историческа и аналитична информация и знание за системата на функциониране на бившата Държавна сигурност и нейната дейност като репресивен орган на БКП по време на комунистическата епоха в България, както да анализира и документира ролята и мястото й в комунистическата държава и по време на прехода от комунизъм към демокрация.

 













Гласувай:
31



1. haralanov - Всичко написано е вярно
29.02.2012 10:30
Остава да се проумее от мозинството хора!
цитирай
2. bojo12345 - Колко ли още ще трябва да им причернее...
29.02.2012 11:57
пред очите ,та да им светне най сетне в главите на някой още тъгуващи по старото!
Днешните управници ( наследници на бившите комунисти ) добре законспирирани бивши сътрудници на отдел седми на ДС ще си намерят и те майстора!
цитирай
3. josarian - Това е добре да знае всяко дете:)
29.02.2012 13:44
Жалко, че позволихме на тези безродници да яхнат народа след промените - небиваше да им позволяваме да сторят това...
цитирай
4. jabalka - Подкрепям!
29.02.2012 14:43
Благодаря за споделеното!
цитирай
5. анонимен - Мн.точно казано...
29.02.2012 15:18
Този текст трябва да се излъчва в най-гледаното тв време,на мястото на рекламите,та дано някои другари най-после прогледнат и проумеят истината.Браво на автора.Благодаря.
цитирай
6. vencivaleri1951 - "Дайте ми две думи написани от някого и аз ще съумея да го обеся" Фуше
29.02.2012 16:37
Тук Христо пристов е използувал целия попаднал му архив и на ЦК и на ДС. Може не две, а милиони думи да използува. Пропуска обаче да каже къде е работел самия той преди 10ти. Ще му напомвя . В списание АБВ-издание на ЦК на БКП. Там не се ходеше по разпределение, а по препоръка и с ходотайство. Възможностите на един редактор в същото списание да облъчва в посока на "правилната линия" са несъизмеримо по големи от който и да е агент или офицер от ДС. Да работиш в "АБВ" значеше да ползуваш Фонд работна заплата, правилегии, социални придобивки за каквито журналистите от други списания и медии можеха само да си мечтаят. Христов и солежката му от същото списание Бончева/сега в комисията по досиетата/ направиха от архивите си бизнес. Само че те се различават много от немския пастор/вероятно бъдещ предизент на Германия/ защото са били звено от същия апарат против когото пишат и при това значимо звено. Ще Разкажа моя среща с г-жа Бончева преди 10ти .
Бях на почивка в Боровец в станцията на ЦК. Въпросната Бончева също беше дошла да покара ски там. Мой състудент който работеше в търговско представителство на Запад също беше дошъл , но в станцията на МВР. Събирахме се вечер в станцията на ЦК защото по понятни причини барът там бе по добре зареден. Та този мой състудент си нямаше работа и направи комплимевн на Бончева как добре карала ски/което си беше истина/ От тук натам за него настана ужас. Тя го преследваше ежеминутно. Да се отърве от нея той престана да идва в бара, но онази го последва в дтанцията на милицията. Ще кажете какво то това. Той работеше ката външнотърговец на Запад , а почиваше в милицията. Не журналист да си, а семки да продаваш щеше да разбереш какво ралботи тозичовек. Тази госпожа катадневно след 10ти в ефир и по вестниците говореше колко били гадни тези от ДС и какво правели , а сама преследваше без какпка достойнство ченгесара. От издание на ЦК както си му е редът отиде в Свободна Европа. Не, че няма верни неща в написаното , но защо Христов не написа за Минев когато имаше трибуна далеч по влиятелна и широка от сайта му сега. Те с колежката му Бончева нима не са правели материали заедно със специалисти по пропаганда на ДС. Могат да ги разправят на хора които нямат представа как работеше системата. Просто не разбирам Боре как се хващаш да лансираш хора като Христов, Инджев-та те са това от което най много се гнусиш. Те са тези на които така цветисто споменаваш майките...помиярски ли беше?:)))
цитирай
7. анонимен - ВенциВалери, моля Ви дайте малко инфо и за други, дето се пенят - Националист
29.02.2012 17:01
Венцивалери, това за Христо Пристов, уж де; Хубаво е дето ни осветлявате. Идеално ще бъде, ако има нещо за Катана, че голям антикомунист се извъди. Но какъв е бил всъщност, щото съм се парил от такива анти преди 1989 год.
цитирай
8. анонимен - Седерастите още си живеят в еуфо...
29.02.2012 17:37
Седерастите още си живеят в еуфорията от 1990 г. и чакат някой да дойде "да ги оправи". На тези лумпени много им липсват времената когато се въргаляха пияни-заляни по градинките симулирайки гладни стачки, като в същото време, бабичките реститутки им носеха кифли и баници, които се ядяха вътре в палатките на скришно.
цитирай
9. анонимен - Управлението на БКП прдължава !
29.02.2012 18:41
Вичко това ще продължава и няма да се спре, до като не се осъдят репресиите и виновните не влязат в затворите.
цитирай
10. boristodorov56 - 6. vencivaleri1951
29.02.2012 18:41
Лоши са - прекалено лоши - точно онези, които работят против отрепките от ДС и осветляват "високопатриотичната" дейност на червените гестаповци и кремълски еничари!
Освен всичко друга са морално пропаднали, пияници, пройдохи, агенти на капитализмата и т.н., и т.н..
Сравни си с вашата Ирина Бокова - "културтрегерката" ви от световен мащаб; недооценената кандидат вицепрезидентка; 35 години недоебаната и след 2 брака - изводите направи сам.
Всичките ви уроди отроци на ЦК на БКП са като нея - вземи единия избърши си задника и го хвърли на боклука.
Ако пишеха в думата - като пловдивската хермафродитка Велислава Дърева щяха ли да са приемливи?

Ченгетата си личат от Джумаята.
цитирай
11. boristodorov56 - Личи си.
29.02.2012 18:43
Кич.ел - не се промъквай анонимно като шумкар към мандра.

цитирай
12. анонимен - прост народ -беден народ
29.02.2012 19:09
трагедия е ,че малоумниците ,които не ги знаят тези факти са много и продължават да гласуват за преименуваните комунисти!Държавна сигурност притежава огромен брой медии и продължава да промива мозъците на неможещите да мислят и расъждават.
цитирай
13. анонимен - За комунистическото наследство и към н.12
29.02.2012 20:55
Не е виновно комунистическото наследство, защото човешкия мозък се промива за кратко време. В парламента и партиите има лица които са били деца,когато приключи комунизма. Тези лица са най–лакоми.Трябва ни Крумовия закон „Посягаш на чуждото– отрязва се дясна ръка. И да се работи много с младите, да се учат на честност. Не може да гласувам някой да ми управлява парите/нашите пари/ и той да граби без мярка.
цитирай
14. desozz - Съгласен!
29.02.2012 21:36
ООООоооо баче ми се струва,че в Полша и ГДР терорът е бил много по-Голям. От това са пострадали много повече германци и поляци. за Чехословакия не съм сигурен ,но дядо ми е споделял,че няма нищо общо с терора в България. Т.е там е било много по зле .Избягал е в Карлови Вари през 1951. Роден в село Раброво Кулско. По думите му терорът там е бил много по-жесток от този у нас. По онова време.
цитирай
15. borjanmljakov - Всеки момент очаквайте унищожителното опровержение на блогера-комунист кушел.
29.02.2012 22:24
Той се кефи на всичко соц.
цитирай
16. raders - Този номер 6 венцивалери освен к...
29.02.2012 22:48
Този номер 6 венцивалери освен клюки, някаква друга информация изнесе ли? Явно е запознат с обстановката. Само забрави да спомене в кой отдел е служил.
цитирай
17. анонимен - A! Гледам календара - 9 септемтри ...
01.03.2012 00:28
A! Гледам календара - 9 септемтри много далеч още, пък бай борис пак е получил болки в простатата.
цитирай
18. vmir - България ще се оправи, когато голямата част от комунистите направят "евала" на авторите на
01.03.2012 07:40
признанията като горните, вместо да ги омаловажават като се тръшкат, че е много гнусно да се издават другарчетата терористи и престъпници. Тези типове все някога трябва да признаят, че укривателството е престъпление по закон и да не се правят на ощипани моми, за да поддържат беззаконието у нас за собствена изгода.

Не виждам нищо лошо в покаянието, гнусно и вредно е да бъде клеймено като ренегатство, за да се прикриват беззакония зад претенции за добродетели.
цитирай
19. анонимен - Не съм съгласен с тези точки
01.03.2012 09:04
Нито са най- важното за миналото, нито са точни. Ако ДС е владеела положението, защо го е изтървала? Най- лесно е да плашиш децата с невидими сили.
цитирай
20. boristodorov56 - А сигурна ли си, че ДС е изтървала положението? В България ли живееш? Сляпа ли си? Новини не четеш ли?
01.03.2012 09:27
анонимен написа:
- Не съм съгласен с тези точки
Нито са най- важното за миналото, нито са точни. Ако ДС е владеела положението, защо го е изтървала? Най-лесно е да плашиш децата с невидими сили.




Невидими сили?

Другарката - ми самият Седефчов Първанов - циганина беше доносника "Гоце" - от това по-видимо - здраве му кажи!
цитирай
21. анонимен - Икономист
01.03.2012 10:56
Всичко по-горе изнесено е вярно!Шокиран съм!До сега не съм го знаел!Мисля,че съзнателно е скривано от българския народ от правителствата на Филип Димитров,Стефан Софиански,Иван Костов,Симеон Сакскобурготски и разбира се истината излиза на яве,днес при истинските анти комунисти от ГЕРБ.Те не са били членове на БКП,не са работили за ДС и респективно за КГБ,не са ползували и не ползуват привилегии,не са деца на комун.онанистическите гаулайтери, а на комун.онанистическият обслужващ персонал на гаулайтерите.За това така силно и правдиво звучат разкритията днес.
Понеже,както казва по-горе един достоен човечец,с това трябва да се ляга и с това да се става,предлагам на г-н Тодоров,който изкарва и за хляб иза хайвер иза "Дом Прериньон" и е велик бизнесмен,да вложи едно 250 000 лв. в издавянета на многотомник на комунистическите престъпления.И да го продава.Аз ще си купя един.Един може да купи и днешното правителство с помощи от Евросъюза.Другите ще се разграбят като топъл хляб от юначните писачи в блога.
И ще следва второ попълнено,преработено и подобрено издание.
Смех!!!!Кой му пука за тия 23 годишни давности.Я излезте и питайте младежта-ваш продукт.
Чалга,пички,поркане,стаф,линйки,и нещо да гепят.
Повече такива теми-повече разочаровани писачи!
цитирай
22. анонимен - ДРЪН ДРЪН...
01.03.2012 11:21
Всичко написано са празни приказки на заблудени хора с промити мозъци...СРАМ!!!
цитирай
23. vmir - Червената гювечарска пасмина пак е долазила.
01.03.2012 11:32
Щото младежите не се били интересували от престъпленията на комунизма и им било далеч по-интересно да търсят нещо за гепане. Ми да вземем да закрием училищата, щом младежите предпочитали да гепят, вместо да учат. Детските градини да ги дадем на същите чeрвени всезнайковци да направят от тях кръчми и чалгаджийници да има къде да ходят учениците от закритите училища. Мамка ви долна и боклуци...
цитирай
24. vencivaleri1951 - Кое е клюка?
01.03.2012 12:08
raders написа:
Този номер 6 венцивалери освен клюки, някаква друга информация изнесе ли? Явно е запознат с обстановката. Само забрави да спомене в кой отдел е служил.

Че Христов и Бончева са работели в АБВ. Че АБВ беше издание на ЦКна БКП? Ами господинчо аз винаги съм четял и за това знам въпросните автори, а не защото съм бил в някакво управление. Не, че не съм могъл да бъда, но не ми е било необходимо, а и съм мързелив и неуправляем по природа. След това пък и трудно беше да се дореди чонек от Вашего брата за донос:)
цитирай
25. анонимен - Икономист
01.03.2012 12:23
По мое време имаше Учители и Училища!Като гледам днешните пияници,псевдо даскали, прекарващи лечението от алкохолната си зависимост на Витоша,търкаляйки се в снега със студотерапия,не се чудя ,че такъв продукт произвеждат.Дървена ваканция-заслужен отдих за дървените философи!
Даже децата ви от срам от вашето образование,бягат през океана да ....абе казват ви че учат!
цитирай
26. vencivaleri1951 - Виждам че сексуалността Борисе те е обсбила сериозно.
01.03.2012 12:25
boristodorov56 написа:
Лоши са - прекалено лоши - точно онези, които работят против отрепките от ДС и осветляват "високопатриотичната" дейност на червените гестаповци и кремълски еничари!
Освен всичко друга са морално пропаднали, пияници, пройдохи, агенти на капитализмата и т.н., и т.н..
Сравни си с вашата Ирина Бокова - "културтрегерката" ви от световен мащаб; недооценената кандидат вицепрезидентка; 35 години недоебаната и след 2 брака - изводите направи сам.
Всичките ви уроди отроци на ЦК на БКП са като нея - вземи единия избърши си задника и го хвърли на боклука.
Ако пишеха в думата - като пловдивската хермафродитка Велислава Дърева щяха ли да са приемливи?

Ченгетата си личат от Джумаята.


Преди изследваше чаршафите на вождовете на марксизъма , но вече си стигнал до Дърева и Бокова. Последната между впрочем искаш или не стана фактор в култуния живот на света. Сори , че не взеха под внимание в ООН мнението ти, но демокрацията понякога е като Темида...:) Понеже всеки следдесетоноемврийски демократ и десидент счита за нужно да украси материала си с името на Ибия Минев/Бог да го прости/ искам да те попитам драги. Знаеш ли къде е паметника му. Знаеш ли колко беден си отиде този наистина изстрадал за правда човек? Как всички се сетихте за него когато си отиде. Къде бяхте реститути, приватизатори, демократи във и около властта когато чезнеше в мизерия този човек? Левски да беше доживял щяхте повторно да разстреляте, както повнорихте с окото на Милев и с разстрела на Вапцаров. Ще ми говори гнидата за Минев ...Чонекът когато е търкал наровете онзи в АБВ е пропагандирал, че мястото на Минев е там., а сега кичи гнусотиите си със страдалеца. Е от такива ми се гади Боре!!!
цитирай
27. borjanmljakov - венци, какво имаш предвид с окото на Милев (Гео предполагам)?
01.03.2012 13:26
Той губи едното си око при раняване през Първта световна. Ще обясниш ли, каква е връзката, че не вдявам.
цитирай
28. vmir - 25, Ей, мръсна сган!
01.03.2012 14:00
Абе направо искай от депутатите си да закрият училищата със закон, щото нямало учители по вкуса ти, пък децата от детските градини да не ходят на обществени заведения, щото не е грижовно да бъдат будени сутрин и освободените сгради да ви бъдат предоставени да ни учите що е то капитализъм. Ама не ви отърва да го кажете открито, та трябва и плюваческа подготовка на всичките ви подобни "гениални" попълзновения, гадове мръсни.
цитирай
29. vencivaleri1951 - Откриват окото/изкуственото/ му при събарянте и нов изкоп на местото на бившаказарма.
01.03.2012 14:09
borjanmljakov написа:
Той губи едното си око при раняване през Първта световна. Ще обясниш ли, каква е връзката, че не вдявам.


В зарити септични ями. След демокрацията много "колтуртрегири" се опитаха да го изкарат псевдопоет защото творчеството му било недостатъчно, контузен в главата и от там надекватен. Нямаш представа какво се говореше за Леда Милева...Не знам можеш да имаш. Та това имах предвид в "изваждането повторно на окото му."
цитирай
30. boristodorov56 - 29. vencivaleri1951
01.03.2012 14:58
Няма нужда да доказвам, че ненаебаната Бокова бе компромисно избрана по определени геополитически причини и по линията на еврейството. Това го знае целия свят - не мислиш ли, че и аз знам некои нещица.
В избори като нейния винаги съзирам еврейската завера и комун.онанизмата в мръсна връзка, а аз никога не съм вярвал в тази доказано съществуваща завера.

Но ти отговарям по причина на "намереното" изкуствено око на Гео Милев.
Веднага казвам - не вярвам на тази версия.
Харесвам творчеството на Милев, но не вярвам на измислената история за окото.
Няма никакви, ама съвсем никакви гаранции или доказателства, че:
- първо е намерено някакво око на това място;
- второ - че е правена експертиза за доказване на принадлежността на намереното око.

Освен това и друг път съм казвал кой и защо уби Гео Милев - убиха го офицери от "Военната лига" и "Звено" по причина, че след Ньой Гео Милев е развеждал из страната враждебните окупационни власти и показвал скритото оръжие на войската, която е трябвало да бъде разоръжена.

С ръка на сърце не мога да преценя трябва ли да ги осъждам и не бих ли направил аз същото днес, ако се случи аналогичната ситуация без значение как се казва плужека.

ПРЕД ИМЕТО БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ИМЕНА СА НИЩОЖНИ.

Освен всичко друго каскет-културистите и комун.онанистите по времето, когато Гео Милев е творил не са признавали творчеството му, а него са считали за декадент.

От друга гледна точка - доказано е - katana ти го доказа, че комун.онанистическите безродници са знаели за, и одобрявали преврата на 9 юни, което означава - същата отговорност за последиците от него - като съучастници. Така, че прийомите на ЧК и практиката да се прехвърля вината от здравата на болната глава са известни доста широко.

Има време Венци или, който пише от твоето име - всичко скрито ще излезе наяве, както пише в книгите.
Не може вечно да се крие истината и да се насаждат лъжи.

Най-голямата слабост на комун.онанизмата ви и нейните идеолози е липсата на човешки морал и достойнство!
цитирай
31. анонимен - Икономист
01.03.2012 15:43
Има време,господа!Съгласен съм с г-н Тодоров!Време за събиране на камъните и време за разхвърляне.Хубавото е,че омразата отнема от живота на всеки мразещ ежедневно по 10 минути.Какво е омразата.Например тъпата,безпросветна и ибрикчийска омраза на бедния псевдо интЕлЕгент от крайните квартали.Малкият човек,чиито живот е смесица от страх,срам и завист.Ето това е етимологията на омразата.Когато не можеш да погледнеш децата си в очите и да им кажеш "Толкоз мога,татьовото"-тогава си готов да мразиш всички.
Във всички случаи сволям шапка / будьоновка/ на г-н Тодоров!Не за първи път подчертавам,че той е един от малкото хора които ясно е прозрял настоящето и му е ясно какво е бъдещето.То йдобре знае ,че само безмозъчните,подивели от страх животни,като се хванат поради глупостта си в капана,ритат силно и така се заплитат още по-здрава!
До следващата дървена ....ваканция,изполичарю на полето на калема и сметалото.
цитирай
32. boristodorov56 - 21. анонимен - Икономист
01.03.2012 15:49
Икономисте, ако икономисаш иронията би следвало да си наясно, че между Герб и Бсп - разлика нема.
Герб, Ндсв и Ишехерия Куни са вариант Б на червените гаулайтери и еничарите от ДС - в това съмнения няма никакви.

Не маам хайвера с черпак като каскет-бизнесмените и не плувам в "Дом Прериньон", защото всичките си стотинки съм изкарал с труд, а не съм ги крал от "общонародната" собственост.
Мога да издам за моя сметка няколко тома описващи престъпления на комун.онанистическата олигофрения(за всичките нема да ми стигнат парите), но при условие, че ти, венци и Филката Боков на всяка глътка от вината замезвате с по един лист от книгата - до изчерпването на листите. Дори ще го направя с удоволствие!

Точно тази опера: Кой му пука за тази 23 годишна давност - няма да се случи!!!

Знае се и сега, а поколенията след нас няма да забравят (вашата заветна цел)!

Камун.онанизмата е престъпление!





цитирай
33. boristodorov56 - 31. анонимен - Икономист
01.03.2012 15:57
Аз, браточка съм без значение.
Твоето мнение за мен също.

Има неща, които не могат да се скрият, оневинят и забравят. Просто е невъзмогно - колкото и да се иска, комуто и да е - това няма да се случи.

Сквернословие е комун.онанисти като венци и подобните ви да жалят за Илия Минев и да ми вменяват вина към Васил Левский!

Не го правете, чвори - щото ще псувам на майка!!!
цитирай
34. vmir - Тодоров, с теб нямаме различия в оценката на миналото и това, че няма вариант да
01.03.2012 16:20
не ни пука за отношението към миналото и триковете за прикриване и съдействие на престъпниците.

Имаме различия в това, че самоопределението е право на всеки, и човек трябва да бъде приеман според самоопределението му до доказване на противното. Нещо повече, аз смятам, че трябва да съдействаме на възможности за подобен избор, самоопределение, и дистанциране от престъпниците (не да се ограничава) и подлецът неслучайно те хвали, че си прозрял настоящето и бъдещето (приравнявайки БСП и ГЕРБ), защото му трябват точно условия за подлости, а подлостите са трудни за вършене там, където се полагат усилия за разграничаване на делата, и този мой принцип не му дава мира на този цървулан гювечар, дето вероятно се е добрал до някакви средства в суматохата и си въобразява, че му завиждат за гювеча, защото сам не познава друго отношение.
цитирай
35. vencivaleri1951 - Не говоря за теб, а за онзи плазмодий Христов
01.03.2012 16:30
boristodorov56 написа:
Аз, браточка съм без значение.
Твоето мнение за мен също.

Има неща, които не могат да се скрият, оневинят и забравят. Просто е невъзмогно - колкото и да се иска, комуто и да е - това няма да се случи.

Сквернословие е комун.онанисти като венци и подобните ви да жалят за Илия Минев и да ми вменяват вина към Васил Левский!

Не го правете, чвори - щото ще псувам на майка!!!


Лично да си придная аз не съм и знаел да 10 ти за съществуването на Илия Минев. После разбрах. Съсварталец се оказа и от там знам. Не го съжалявам...той е човек с кауза макар и да не я подкрепям уважавам такива хора. Ти наистина ли миклиш, че Лъвски би оцелял днес. Ти наистина ли мислиш, че би оцелял и след освобождението. Защо не озеляха арганите му Стамболов и Димитър Петков...Капитан Петко Войвода? Или щеше да се скита немил недраг по чужбина като Лайош Кошут или Гарибалди. За парАта няма авторитет, няма Месия. Кого приживе сме признали?
цитирай
36. анонимен - чичо Тиквичка
01.03.2012 17:34
Забележителна статия, господин Тодоров! Поздравявам Ви за смелостта, доблестта и истините, които публикувате! Ще се радвам някой ден да се запозная по-отблизо с Вас, Вие сте забележителна личност. Моля не се дразнете и не обръщайте внимание на боклуците във форума Стискам Ви ръка и пожелавам Честита Пролет на Вас и хората, които споделят мисленето Ви.
цитирай
37. анонимен - Икономист
01.03.2012 18:03
Псувайте на воля г-н Тодоров!Аз като комунистическо,безродно копиле,нямам ни баща ни майка.Както се казва:"Всуе се морите,не се гаси ,туй що не пламва".Поразителното в случая е,че активистите на ГЕРБ,вече ви припознават за свои хора!Мимикрията на герберският анус,които се казва бонус,ви завладява и вие вече пеете в един хор.Вярно е че мязате на хор от рибки в аквариум-само си отваряте устата,но ми е интересно,кой от кого взаимства?Просто за протокола!
Аз в никакъв случай не споря с вас за важността на историческата истина и за необходимостта тя да бъде презентирана на широката публика.Но нали се борихте и победихте за да изчезне комунистическото потъпкване на истината,всичко да е като на длан,да излезе на яве и хората като прочетат всички страници на комунистическото мракобесие,да го заклеймят,осъдят и най-важното,да се променят и това да не се повтаря.Нали?Или нещо бъркам?
Понеже се величаете като човек който изкарва пари,а значи,човек който не седи на държавната ясла и знае цената на усилията нещо да стане както трябва,ха кажете ми ,защо аджеба е толкоз незаинтересовано обществото от "миналото незабравимо",та се налага непрекъснато да му се напомня?
Защо в деня 1 февруари на паметника на жертвите на комунизма имаше общо около 50 човека,заедно с охраната на комсом. секретар,дето лижеше гъза на Причкапов?Защо на протеста пред ПСА беше 1 певец,1 Инджев,1 Парасол и още десетина зяпачи.
Един е написал кило силогизми в едно изречение на 9 реда и мислите,че това ще се помни?
Я идете пред едно училище и питайте кой е Илия Минев и кой е Азис.След още 5 години идете и питайте кой е Сталин и кой Бойко Борисов.Най-лошото е,че знаеш,че съм прав.А това,че моето мнение не значи нищо за тебе,не променя обективната реалност.
Ще помнят казваш?Ами готов съм на бас!Ако поне 2 от 10 ученика или студента знаят кой е Илия Минев,ще пия мастило,ще замезвам с попивателната, а за десерт ще хапвам от неиздаденият ти труд?Дано,ама???Ако не знаят,ще трябва да си обръснеш брадата!
цитирай
38. vencivaleri1951 - За Икономист
01.03.2012 19:41
Това е лошо , че няма да знаят кой е Минев. Аз не знаех и не беше добре. На мен системата беше направила дане знам кой е, а за деца и внуци че няма да знаят без да го съзнава Боре такива като него /било от ляво, било от дясно / ще са виновни. Той имапари да си издаде неговата истина, аз имам да издам моята. Някои ще проченан него, някои мен, но повечето ще кажат хайде сиктир...не Ви ли омръзна да се мразите.
Той слага всичко под общ знаменател...щом е ималеви тежнения, щом е антифашист значи е сталинист, значи е сифилистик, значи е онанист...Познавам и от другата страна същите... Борето псува всичко що е в парламента, а не разбира
че псувните тапицират дирниците за креслата. Щото той понеже няма възможност да напсува директно ни Борисов, ни Станишев, ни Цецка...псува теб, мен ...и им играе игричката от Римско "Разделяй и владей" Точно за това господата си правят каквото си искат. Понеже сме смразени и не си защитаваме интересите. Ето днес Катана спори със сума ти хора колоко правилни бил бонусите понеже висите ли и онези взимали. Тоест онези понеже ме таковаха и проправиха път сега вече мен не ме боли. Ето логиката му. Сега Бойко ще ги забранява . Всеки към края на мандата забранява по нещо. Тройната след като изпозамениха всичко апетитно забраниха заменките та сега наистина ако възникни нужда сума ти бюрократи трябва да дадът разрешение. Тези ще забранът сега бонусите като се натовариха. Ще стане така, че дребните чиновници с ниските заплати ще са капо накрая. Ти плюеш Сталин/и с право/ но голяма част от "Враг народа" са овластени парт функционери и чиновници които са бъркали в кацата с меда. Ти поне знаеш как беше и по соц време там. В чудо се е видел човекът. То в Китай защо ги гърмят. Я си представи в Китай моделът да беше станал като в България. Ами то щеше да настъпи хуманитарна катастрофа. Да плъзнат 20, 30% по света китайци без хляб и работа... Те за това гепи ли някой над определена сума и заминава...
цитирай
39. boristodorov56 - До интернационалсоциалцървулпрогресистите
02.03.2012 09:10
Когато човешката личност съществува в дефицит на морал и липса на достойнство и като наркоман тя е принудена да се самозаблуждава, че средата, в която живее не е отровена от собствените му изпражнения, както `и, че въздуха не е отровен от вредностите, които той излъчва.
Този дегенерат не може да си представи, че въобще съществува хомеостаза извън представата му за ценност и, което е по-страшно и, в което се състои цялата трагедия за обществото у нас, и се превръща в катастрофа за поколенията - цялата същност на подобни индивиди е насочена да убеждава останалите, че:
- обитаваната от него кочината е храм;
- зурлата му е лице;
- той е месия, а не нерез;
- живота, който хвали не е трагедия;
- идолите му не са канибали;
- присъствието му не отвращава;
- че агресията му не е обида за здравия разум и смисъла на живота!

В природата безсмислената материя се превръща единствено във вредна енергия.

цитирай
40. анонимен - Икономист
02.03.2012 12:15
Г-н Тодоров,нали сте строител?Значи можете да разберете безсмислието на фразата"основната база на фундаменталния цокъл"?В горното си съждение сте пропуснали само едно!Да започнете със"Според мен:........Когато....и дъра,бъра".
Щото пък аз мисля,че на националгамашпсевдодемократистите:
- кочина си е кочина;
- тъжното лице,обляно в сълзи и сополи,мяза на гъз;
- живота му е песен..ма за завист;
- идолите му са го ебали;
-отсъствието им облекчава;
- агресията им е смешна,щото е ялова;
В природото полезността на нещо или вредността му се определя от времето на оцеляване в различни състояния.
Що се отнася за катастрофите и трагедиите,те г-н Тодоров са строго индивидуални актове и ексцеса на трагичен изпълнител Ви отива.Плачете!Сълзите облекчават.
цитирай
41. bloger - 40. анонимен - Икономист
02.03.2012 13:09
Тъпо и нагло парче си. Добре разбирам в 39. boristodorov56 .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8059303
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589