Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2012 19:34 - Иван Костов - за Мишо Шамара, свободата, за ББ и измамата Аец БелЯне
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 6581 Коментари: 26 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     

     Днес в предаването на Люба Кулезич Иван Костов се показа в една съвсем различна и нова светлина, напълно в духа на нормалното политическо поведение и говорене, което у нас политиците нито имат, нито пък могат да демонстрират.

      Вижте разговора тук.









Гласувай:
22



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tit - Кулезич се изявява като най-силна журналистическа "тигрица" напоследък!:)
07.10.2012 20:25
А Костов няма да коментирам, надали и друг ще прояви смелост...
цитирай
2. boristodorov56 - Да засипан е с клишета. Но говореното му е в рамките на политиката, а не на идиотията.
07.10.2012 20:44
tit написа:
А Костов няма да коментирам, надали и друг ще прояви смелост...

цитирай
3. vmir - Склонен съм да приема, че Белене е политическа измама, но не и по причината, която посочва Костов.
07.10.2012 20:48
Костов не казва, че цената на тока ще бъде тройно по-висока и без Белене, защото това е прогнозната цена на тока за след 10-15 години, когато евентуално би била завършена централата. Иначе идеята за политическа измама изобщо не е лишена от основание, и в общи линии се свежда до това да се пробута строежа на политическия опонент, за да бъде загробен с разходите, а в същото време Станишевци и всевъзможни червени тарикати да гледат сеир и да повтарят като изоглавени, че корупцията е превърната в ранг на държавна политика, за да си осигурят порядъчната хапка, пийка и безпроблемно гепане, когато вземат властта с оплювки. Тези под политика не разбират нищо друго, освен такива мурафети. С този номер измъкнаха властта на Костов, с него се надяват да прецакат и ГЕРБ, но Бойко им знае номерата и затова, за разлика от Костов, непрекъснато повтаря какво е направил. Той поне работи и строи, а Костов няма шансове да се върне в управлението, включително и поради слабите глави на такива антибойковити, които го изкарват човек на Бойко.
цитирай
4. vmir - И е прав Костов за врътката с приватизацията, на която Плевнелиев поддаде.
08.10.2012 09:22
Бързата приватизация тогава беше въпрос на спасяване на десетки хиляди, пряко понясящи ударите на неплатежоспособността, на нуждата да се спре трагедията на разложението, за да се тръгне по път, различен от затъването под бодряшките лъжи на заинтересовани от това разграбването да продължи като в начин на съществуване, удобен за комунистическата номенклатурна еничерска сган. Затова не могат да му простят на Костов, в това е и врътката с Белене, че тези типове искат да утвърдят за политика това да плюеш и клеветиш работещия, за да дерибействаш и да гепиш доволен от тарикатщината си. Да, да, те искат Белене, искат да е български, ама друг да ИМ го направи, не те. Както други им направиха приватизацията, реституцията и т.н. защото "добрите" като тях не се занимават с такива "лоши" работи. Каквато беше и врътката с НАТО и какво ли не още. Страхотни представи за политика, няма що. А какво щеше да бъде, ако хората на Гоце бяха взели президентството с идеите му да бъдели опозиция на правителството, майко мила!
цитирай
5. ran - "клишета" казваш ...
08.10.2012 12:25
вярно си е - на Костов му трябва някаква сериозна конкуренция за да престане да се съизмерва със себе си. И тъй като нямаме други от неговата класа, усъвършенстването му е в собствените му ръце. Мисля че Костов, малко по малко, се превръща в икона.

я, по-добре да чуем рондо-то :)
http://youtu.be/z2db23FCvds
цитирай
6. ka4ak - Боре,не е в различна светлина!Можеше да мълчи и до сега,защото постави България на правилния коловоз!:)
08.10.2012 12:25
Недоразумението в СДС,с Петър Стоянов,докара всички последващи бели!:(((
Това е единствения БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК,който поради неразбиране, глупост и комунистически далавери,му бе попречено да сме на нивото от преди 2-та Световна в Европа!:)))
цитирай
7. vmir - Кошмарно е да слушаш нещо прекрасно, когато шумът го надвишава.
08.10.2012 13:28
Ето тук е истината:
http://www.youtube.com/watch?v=-HQyXWkABo0
цитирай
8. haralanov - Иван Костов е...
08.10.2012 16:17
най-смисленият български политик.
цитирай
9. vmir - Случая със сатанизирането на Костов трябва да остане като обеца на ухото на българския избирател,
08.10.2012 16:54
за да може да си вземе поука от грешките и да не го правят друг път на глупак така лесно. Дано и Плевнелиев не продължи да се излага с това за 30-те милиарда активи, защото активите струват не колкото ни се иска, а колкото даде пазара за тях, ако държим да сме демокрация. Ако активите носеха печалба, цената им можеше да е и над 30 милиарда. Кой е луд да дава пари за нещо, което носи само задължения.

Костов направи немислимото, но единствено логично и спасително нещо – разпродаде за по лев предприятия, които не можеха да изхранват работниците си, въпреки, че тези негодни стопански мастодонти изяждаха планини пари, които можеха да отидат за здавеопазване и култура. Беше затрупан с планини от ПРЕДНАМЕРЕНО изфабрикувани лъжи, както и от редица класически провокации. Колко е вярно всичко, за което бяха платени милиарди да се тиражира и повтаря непрекъснато, личи от това, че веднага след разпродажбата на въпросните уж образцови, уж върховни, уж невъобразимо конкурентоспособни гордости на соц индустрията, БВП на България скочи със 70% и след повече от 13-15 годишно неудържимо пропадане на исономикат, България най-накрая тръгна нагоре! Ето това ще остане и е правилно да остане в историята, а не проклятията, с които на уста измряха десетки хиляди, защото бяха горчиво налъгани, че Костов ни е докарал до окаяното положение, като е раздал на хората си за по лев предприятията, които ни влачеха към дъното.

Колко е смешно и жалко да ни убеждават в мощта на татовата икономика, сякаш не помним метрото и АЕЦ Белене колко години преди падането на комунизма бяха започнати и нямаха левче да ги придвижат при цялата мизерия на транспорт и електроснабдяване.
Гнусни лъжци!
цитирай
10. kostadin - За доброто леке на демокрацията ...
08.10.2012 17:11
За доброто леке на демокрацията -Костов изобщо не ми се говори .Хубавото е ,че е бита карта.За мене той е политически извратеняк от ранга на Лукчо
цитирай
11. vmir - 10. kostadin - За доброто леке на демокрацията ...
08.10.2012 17:19
kostadin написа:
За доброто леке на демокрацията -Костов изобщо не ми се говори .Хубавото е ,че е бита карта.За мене той е политически извратеняк от ранга на Лукчо


Хайде недей приема толкова насериозно с което са те налъгали. Виждал съм хора, които гушнаха букета от връзването си за тези лъжи. Да знаеш е едно, да повтаряш и да си вярваш, че знаеш - съвсем друго.
цитирай
12. smani - Е какво излиза: Да живее другаря ...
08.10.2012 19:45
Е какво излиза: Да живее другаря Костов /зов на приятно вцепенените от дъното../ :DDD
цитирай
13. demograph - ДА!
08.10.2012 23:43
ka4ak написа:
Недоразумението в СДС,с Петър Стоянов,докара всички последващи бели!:(((
Това е единствения БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК,който поради неразбиране, глупост и комунистически далавери,му бе попречено да сме на нивото от преди 2-та Световна в Европа!:)))

цитирай
14. vmir - 12. smani - Е какво излиза: Да живее другаря ...
08.10.2012 23:57
smani написа:
Е какво излиза: Да живее другаря Костов /зов на приятно вцепенените от дъното../ :DDD


Отношението към Костов и изработването му са ключов елемент за същността и характера на бъдещата политика у нас. Нормално е всеки политик да си мисли, че благодарение на качествата и делата си е имунизиран срещу изпързалване, но Костов е живият пример колко илюзорна може да се окаже такава самонадеяност. Това Бойко го е забелязал и не само внимава за подобни номера, но и непрекъснато повтаря какво е направил и какво ще прави, а публиката не разбира, че без това лесно и бързо ще го изпратят в политическото небитие по същия начин, както и Костов. Публиката не разбира и нещо още по-важно - че подобна постоянна ангажираност срещу удари под пояса поставят и солидни ограничения пред управляващия екип. И реве, че Бойко се правел на Господ, че бил самовлюбен и прочие обяснения, които доказват само, че оцеляването ни се дължи не толкова на адекватността на публиката, колкото на упоритостта на политици като Костов и Борисов, готови да понасят всевъзможни удари, за да си придвижат ангажиментите. Публиката днес е доста видиотена от непрекъснатите бомбардировки на публичното пространство с всевъзможни идиотски и дебилни обяснения и е напълно забравила поуката от правителството на Ф. Димитров, когато направи фаталната грешка да заяви, че няма да се откланя от задачите си да губи време и енергия заради медийни провокации, и така позволи на легиони ехидни муцуни, подставени за целта да изпълнят медиите и публичното пространство с всевъзможни клевети и интриги, легитимиращи мафията зад паравана на Беровото правителство, които за 5 години се оядоха и накрадоха толкова, че не им беше проблем да гръмнат създателя си Луканов и да свалят собственото си правителство, за да окрадат този път до дупка спестяванията на хората.

Ако публиката не узрее за основополагащата роля на тези прийоми в българската политика, ако продължи да възприема с възторг измамническите похищения на властта и да вярва на измамниците, че това е политиката, ако не съумее да вразуми опозицията и да я накара да гледа на управляващите като на свои съотечественици, а не като на смъртни врагове, за намразването на които от публиката всичко е позволено, политическите усилия у нас ще продължават да си потъват заедно с пропуснатите възможностите в същата помийна яма, каквато я гледаме през последните десетилетия.
цитирай
15. staler - бе не ви ли омръзна да въртите едни и ...
09.10.2012 02:46
бе не ви ли омръзна да въртите едни и същи клишета.костов,мостов--една и съща политика на всички правителства от началото на прехода,та досега.бг е нагледен пример как фридман като полит.практика превръща една индустриална страна,в такава от четвъртия свят.няма лоши/комунистически,социалистически,тоталитарни и пр./стругове,станове,мелиоративни системи,земни масиви и т.н. има глупави,продажни,облъчени,марионетни и т.н. политици.къде са му на вашия ф.димитров,костов,софиански,борисов /да не говорим за правителствата на бсп/реформи на държ.органи като митница,полиция,дан администрация и т.н.,къде са му мерките по протекция,развитие на малкия и среден бизнес,ликвидиране на монополите,енерг.независимост и пр. къде са малките земед.производители и кооперации/в испания,гърция,португалия...ако не се лъжа/.в света страни като сащ например не се свенят да плащат частни банкови и корпоративни дългове с пари на днъкоплатците в години на криза но наште марионетки натикаха държавата на кучето в гъзът,когато ще преобразуват целокупна икономика от една система в друга.защо ли?едва ли само и единствено от глупост.
цитирай
16. vmir - 15. staler,
09.10.2012 09:01
И аз като теб искам да има у нас само най-доброто от Швейцария, САЩ и който още се сетиш. За разлика от теб обаче съм разбрал, че политиците няма как да ми го направят сами през нощта и на сутринта да ми го поднесат на тепсия, за закуска. Не го очаквай дори и за рождения си ден, ако държиш да си го прекараш без ненужни разочарования.
цитирай
17. boristodorov56 - Истната е, че никой нищо не ни дава, а сами си го постигаме. Релността е реално постигнатото от нас.
09.10.2012 09:37
vmir написа:
И аз като теб искам да има у нас само най-доброто от Швейцария, САЩ и който още се сетиш. За разлика от теб обаче съм разбрал, че политиците няма как да ми го направят сами през нощта и на сутринта да ми го поднесат на тепсия, за закуска. Не го очаквай дори и за рождения си ден, ако държиш да си го прекараш без ненужни разочарования.

цитирай
18. vmir - 17. boristodorov56,
09.10.2012 13:17
boristodorov56 написа:
Истната е, че никой нищо не ни дава, а сами си го постигаме. Релността е реално постигнатото от нас.

[/quote]
Точно така е, но да допълня за всеки случай, че за съжаление, за да си бачкаме спокойно и уверени, че има смисъл, трябва да има кой да ни пази от самите себе и разтървава, за да не стигнем до там да си пускаме стрели и да се дебнем как да си смъкнем скалповете, както май живеем от първата Световна Война насам.
цитирай
19. staler - какви тепсии, какво бачкане бе д...
09.10.2012 16:10
какви тепсии,какво бачкане бе джанъм...аз ти казвам че няма полит.сила в бг с полит.програма/камо ли полит.практика/която да ни сложи на правилния коловоз,пък тогава бачкаи на воля,ти за сащ и швеицария бълнуваш.какво се опитваш да кажеш---че народа е тъп и не може да разбере гении като костов,дето слушал класика ли?русия била сила и с нея трябвало да се отнасяш сериозно/некъде около 20 години--за да го вдене/?хората са си ок--гласуват за терминал 2 защото тука няма техен политич.представител.
цитирай
20. vmir - 19. staler - какви тепсии, какво бачкане бе д...
09.10.2012 20:41
staler написа:
какви тепсии,какво бачкане бе джанъм...аз ти казвам че няма полит.сила в бг с полит.програма/камо ли полит.практика/която да ни сложи на правилния коловоз,пък тогава бачкаи на воля,ти за сащ и швеицария бълнуваш.какво се опитваш да кажеш---че народа е тъп и не може да разбере гении като костов,дето слушал класика ли?русия била сила и с нея трябвало да се отнасяш сериозно/некъде около 20 години--за да го вдене/?хората са си ок--гласуват за терминал 2 защото тука няма техен политич.представител.


Избягвам да говоря без сериозна причина от името на други хора, но аз лично не бих гласувал за терминал 2, за да си търся политически представител в чужбина. Далеч по-силен мотив за такова нещо ми са всезнайковците като теб, неспособни за каквото и да било практическо действие или поне смислено решение, от които ми е дошло до гуша. С политик човек има някакъв шанс да се разбере, но с всезнайко шанса непреодолимо клони към нулата.
цитирай
21. staler - какво практ. деиствие или смислено ...
10.10.2012 03:09
какво практ.деиствие или смислено решение се очаква от един обикновен гласоподавател,когато на полит.тезгях се продават само и единствено запъртаци,молим?сещам се само за едно--бране на гъби в изборния ден,което и се практикува от около 0,5 мл души в бившата синя софия.нещо не им се нрави класическата музика.между впрочем матем.моделиране описва в математ.уравнения реално съществуващи системи като целта е при промяна на изх.параметри да може да се предсказва поведението на тази система.какво ли е установил гениалният асистент костов докато се е потил над социалистическата икономика?желая на човека вмир сполука в експериментите му с политиците.
цитирай
22. vmir - 21. staler,
11.10.2012 20:04
Експерименти – интересно. За посоката – също. Според мен става въпрос за отношение. Човешкото общество не се различава съществено от животинското стадо. Точно както едно шугава овца ошугавя стадото, така и става и с човешките вирусни и ментални зарази. Шугавия човек мрази управляващите и вярва, че те са му пречката в живота, а не си дава сметка, че без водачество, организация и творенията им, сам не би могъл да си направи дори моливът, с който да удостовери индивидуалността си. Затова не смятам нито за порядъчно, нито за разумно да се плюят ВСИЧКИ управляващи над нас.

Ние всички САМИ построяваме живота си, но къде ще го построим зависи от водачите ни в прякия и преносния смисъл. Водачите ни отвеждат в равнина, планина, долина, пустиня, блато, оазис. После можем да избягаме оттам, но пак ще отидем при вече отведени от някого. Някога прадедите на днешните финландци се изморили да отбиват нападения и били отведени от водача си в земите на днешна Финландия. “Ще живеем в блата, ще се мъчим двойно и тройно за прехраната си, но поне няма да ни нападат заради земята ни” – казал на съплеменниците си. Така свикнали с труда и си направили държавата като райска градина. Имали вече и какво да защитават, но се замогнали и увереността ги направила ведри и дружелюбни.

Други се заселили върху природни богатства и започнали да се изхранват от продажбата им. Трудовите навици ги напуснали дотолкова, че приели за трудно нещо дори писането и четенето и така започнали да бъркат мисленето с повторения на дочутото. Така изгубили шанса да проумеят, че от суровини наготово няма как да станат по-богати от останалите, защото колкото по-скъпо продават суровините, толкова по-скъпи стават стоките, изработени от тези суровини, и трябва да плащат повече за тях. Почувствали се ограбвани и започнали да мразят работещите и да им приписват своите лентяйски представи и мечтания.

Това са резултатите от водачеството, но стават реалност след време. Не трябва да се бъркат крясъците и истериите на пътниците по време на пътуване с уменията на шофьора. Има си спирки да целта.
цитирай
23. анонимен - UMSqHdts
05.11.2012 02:19
VqEcKu <a href="http://ealtfevtuwiz.com/">ealtfevtuwiz</a>, [url=http://hcyqvnmgnkag.com/]hcyqvnmgnkag[/url], [link=http://pclieoholzhz.com/]pclieoholzhz[/link], http://llneldouezrq.com/
цитирай
24. анонимен - JQCBInASSBct
05.11.2012 03:23
FccQYP <a href="http://vdtfaajmnktw.com/">vdtfaajmnktw</a>, [url=http://xeydqwwbkrtj.com/]xeydqwwbkrtj[/url], [link=http://vwpnimytcgod.com/]vwpnimytcgod[/link], http://gdypaajeyngi.com/
цитирай
25. анонимен - TBqnPaJOUDCiHIntSg
05.11.2012 09:06
x80kib <a href="http://fekqkzzwozel.com/">fekqkzzwozel</a>, [url=http://whbzwaxizpnt.com/]whbzwaxizpnt[/url], [link=http://wnbagcuvdbwq.com/]wnbagcuvdbwq[/link], http://ksoctttsefbs.com/
цитирай
26. анонимен - itSmfYXeLw
05.11.2012 09:26
XT7MMB <a href="http://ywjiajvfjwwz.com/">ywjiajvfjwwz</a>, [url=http://thdoyzvxneej.com/]thdoyzvxneej[/url], [link=http://mwvyltkslabs.com/]mwvyltkslabs[/link], http://jytiwbjbdnij.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8085312
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589