Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2011 19:38 - Време за оправяне
Автор: boristodorov56 Категория: Рецепти   
Прочетен: 5929 Коментари: 23 Гласове:
844

Последна промяна: 29.03.2011 00:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    
 
   image

     Прочетох постинга на phoenix2000 .
     Наистина е време да се оправим.
     Модераторите не са анонимни - знае се кои са, но бива някъде отгоре на лицето на блога  да се пише: Днес модератор е ......  .
     Дори би следвало да има страница на Дежурния модератор, на която под формата на коментари да се задават злободневни въпроси  и получават отговори , както и да се изясняват принципно някои щекотливи проблеми.
    Публично и прозрачно.
    Да е видно  и ясно за всички.
    Все пак ние сме част от потребителите, които  индиректно работят за "Инвестор" чрез присътвието си и с хилядите импресии, които правят сайтовете му атрактивни за реклами.
    Тоест правим кинти за собственика.
    Прозрачността на публичният диалог блогер-модератор за изясняване на всякакви спорове и ситуации е повече от очевиден и смятам, че босовете на блог.бг е време да реагират и отговорят положително на исканията на потребителите за повече принципност, прозрачност и решаване на глупавия проблем с броячите за плюсове и минуси в постингите, ако не искат да съсипят окончателно блог.бг и го изпразнят съвсем откъм съдържание.








Гласувай:
955



1. mafani - А кои са модераторите?
28.03.2011 20:00
Аз питам сериозно!

Писала съм вече- идвам от Бг-мама, където всеки подфорум имаше свои модератори, чиито име, титли, външен вид на профила и т.н. се отличаваха от тези на останалите потребители. Самите модератори се намесваха открито в темите и мотивираха решенията си...
За това и тук нищо все още не ми е ясно.
Само едно де- говори се за модераторите като за Господ, мнозина подозират, че го има, някои твърдят, че са говорили с него, други, че са го виждали, но никой не може да го докаже със сигурност.
цитирай
2. monaliza121 - Тази грамада от столове ми прилича ...
28.03.2011 20:01
Тази грамада от столове ми прилича на натрупаните запитвания, предложения, постинги, оплаквания и разправии по този повод - оправянето.
Ти кажи, кой е човекът долу дето се изнизва?:))))
цитирай
3. mt46 - Подкрепям предложението!
28.03.2011 20:09
Демокрацията не е СЛОБОДИЯ, а блогът не е тоалетна чиния...
Марин Тачков
цитирай
4. smani - Идеята е много добра. Подкрепям. ...
28.03.2011 20:22
Идеята е много добра. Подкрепям.
Веднъж написах в коментар, че е не е лошо модераторите да ни се представят по някакъв начин.. могат да преценят как точно да стане.
Ама я мафани тая идея, я не мафани. По скоро не ни мафани. :)
цитирай
5. tit - Сега, аз лично проблеми с модератор не съм имала,
28.03.2011 21:02
ама и с Господ не съм, мисля!:))
Последното е съмнително и не е доказуемо, но първото е!
В смисъл - два пъти съм писала и двата пъти са ми отговаряли. Вярно е, че както и Господ, така и модераторите не са лесни за проумяване, както и че и в двата случея вяра е нужна!
Проблемът с гласуването за постинг обаче придоби скандални размери. Знаеш, бях се зарекла да не публикувам, докато не се реши, ама като не ми трае траянката!:):):))
Пък и си рекох - майната му, за едни байрячета ли съм?!

Обаче, пак ще се повторя - въпросът е принципен и решение трябва да има! Щото възможността за такива удари под кръста не просто разваля настроението, създава чувство за несправедливост, но НАЙ-ВЕЧЕ РУШИ ВЯРАТА В МОДЕРАТОРИТЕ!:):)))
Значи - въпросът е сериозен, дами и господа!:))

Относно предложението за видимост и легитимиране на лицата, на гражданите които вършат тази работа - да , добре би било! Ще създаде едни по-земни отношения, мисля!
И Зевс е ходил между хората. Верно , че Иисус го разпнаха, но ние подобно отношение към модератор няма да допуснем, вярвам!:)

Само да кажа и това, че никога не съм оставала с впечатление, че модераторите имат отношение към мен, или ме ощетяват. За мен модератора е един денонощно бдящ над сайта човек. Толкоз!:)))

Освен това, смятам че Картаген трябва да бъде разрушен!/Сула/
цитирай
6. hatanasov - Това ще стане...
28.03.2011 23:11
рано или късно! Когато всеки модератор започне да носи отговорност за действията си, както е в някои цивилизовани държави, пък дори и да не са в ЕС.
цитирай
7. tit - Вече не може да се коментира анонимно!:))))
29.03.2011 01:05
Това е и добро, и лошо обаче!
Имала съм чудесни коментари от анонимни...све пак понякога и читатели на днес.бг коментират!
Нооо...това е по малко зло, мисля!
цитирай
8. 4aiotgluhar4e - Аз също смятам, че идеята е добра, но ...
29.03.2011 01:32
Аз също смятам, че идеята е добра, но Инвестор-ът няма интерес от това. Без бъговете и провокираните скандали тук няма да има навалица, а рекламата иска аудитория.
Имам и друго предложение: модераторите най-после да обявят публично политиката си по отношение на рекламата. От няколко месеца текат скандали относно начина, по който все едни и същи хора висят на първа, въпреки че някои от главните герои са откровено неграмотни и некадърни. Народът се пени, коментира връзки, подлизурщина, толериране и откровено неспазване на собствените (на сайта) правила. И никой не вижда фактите, които вадят очи! Или не иска да го каже гласно. Рекламите, мили съблогъри! Рекламите! Те не са официално обявено условие, но са парашут за първа. Ако ги пуснете в блога си, ще дразните читателите, но управляващите сайта ще ви осигуряват аудитория. Така работят пазарните механизми и това е нормално. НО Е КОРЕКТНО ДА СЕ ОБЯВИ ПУБЛИЧНО!
цитирай
9. kass - Боре,
29.03.2011 09:02
кой ли вече не писа за това, но какво от това :)...
Време е да се оправим, ама дъл ще се справим... За жалост се иска масова подкрепа и единодушие, но уви, няма такова...
цитирай
10. diadokolio - Интересни разсъждения???
29.03.2011 09:07
Добър да е денят Ви,
Изчетох внимателно призива и коментарите.
Опитах се да разбера, но ми липсват знания.
Кой ни пречи да се преместим в друг сайт?
Доволен съм от безплатната възможност и гласът ми, от село, да е публичен.
Често ни гостуват и ги разхождаме в гората, но искат път и удобства в пустата местност. Благодарим им за посещението и ги отпращаме.
Гостуващите се впечатляват от продуктите на масата и питат за приготвянето.
Не, отказваме рецептите, те са си наши. Ползване- да, но кухненските си тайни ги крием и отказваме общодостъпност.
Хубавата ракия и ароматното сладко, може да се консумира и върху току що изораната угар.
Може и да не съм в темата?
Важно е съдържанието в тескта ми, а разсейващите емоции са излишни.
Много са купуващите хляб, но праха след сеялката е за малцина.
Природата е надарила:- ароматната роза с бодли, вкусната къпина с бодли, полезната шипка с бодли, подкрепящият глог с бодли, възстановяващата трънка с бодли, афродизиака магарашки трън с бодли. Природни дадености, но с бодлива бариера, която е за смелите и готовите на жертви.
Ползотворен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
11. hristo27 - Боре, твоето предложение, както и ...
29.03.2011 10:15
Боре, твоето предложение, както и други такива са навременни и справедливи за един нормален Блог.бг. Много рядко съм бил песимист, но защо ми се струма, че скоро тези глупости и бъркотии няма да се оправят? Имам чувството, че за някой така е по-добре.
Дано да греша!
цитирай
12. becksss - Направете мен модератор...
29.03.2011 10:49
... само за един месец.
И ще стане Чудо!
Слепите ще прогледнат, сакатите ще проходят, а анонимните... За тях имам други планове, но ще ме обвинят в геноцид, затова няма да ги споделям тук.
цитирай
13. kosara2008 - хубаво предложение
29.03.2011 10:58
дано да се осъществи, приятен ден на всички тук и на теб,Южняко,:)
цитирай
14. chavdar01 - НЕКА ДА СЕ ЗНАЕ КОЙ Е МОДЕРАТОРА.НЕ Е ЛОШО.
29.03.2011 12:07
ТЕ ЗНАЯТ ЗА НАС И НИЕ ДА ЗНАЕМ НЕЩО ЗА ТЯХ.ТОВА Е КОЛЕГИАЛНО.НЕ ЧЕ ЩЕ ИМ ТЪРСИМ СМЕТКА.И НА МЕН МИ ИЗЧЕЗВАТ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ КОМЕНТАРИ И СЕ ПОЯВЯВАТ АНОНИМКОВЦИ.НЕ ЧЕ Е СТРАШНО,НО ПО ДОБРЕ ДА НЕ Е ТАКА.И ВСЕ ПАК НЕКА ГЛЕДАМЕ ПОЛОЖИТЕЛНО!
цитирай
15. phoenix2000 - Подкрепям те
29.03.2011 12:13
1. Нека модераторите не са анонимни, а да се знае кои трие, кои отстранява и кой моделира блога
2. Нека по-бързо отстранят проблема с манипулирането на гласовете

http://baimomchil.blog.bg/drugi/2011/03/29/pitane-otnosno-byga-s-glasuvaneto-nefiksnat-ot-vekove.718375

тук от блог бг казаха, че злонамерени потребители са им виновни, докога в българия ще търсим вината първо в другите? Ког ще си фикснат бъга?
цитирай
16. tomcat - Мисля че коминтернът отново има ...
29.03.2011 14:16
Мисля че коминтернът отново има пръст тука г-н Тодоров!
цитирай
17. kasnaprolet9999 - Подкрепям на 100%. Поздрави.
29.03.2011 15:51
Подкрепям на 100%. Поздрави.
цитирай
18. mikino - И аз съм с вас!
29.03.2011 18:01
Аман от произволи! Във форума на мотористите, даже има потребители с модераторски права, пише се само на кирилица /другото просто се трие/, цензура за идиотски исказвания тип псувни и какво ли още не! Трябва да има ред!
Ясное, че Инвестор са го закъсали с персонала и търсят мениджъри и разни други обекти, но това не трябва да става причина за произвол!
Да не говорим, че има постинги, които заслужават да се четат и не се слагат никъде на видно място! Махнете гласовете, който има интерес ще ви чете, това не е най-важно! Аз искам ред!
Поздрави, Микино
цитирай
19. veseliak - Поздравления за автора,
29.03.2011 19:42
Отношенията модератор-блогер са като отношенията държава-граждани. Модераторът е този, който трябва да наложи правилата, които всеки блогер е приел и следователно трябва да следва. И когато не го прави, модераторът е онзи (полицай, следовател или съдия), който да наложи спазването. От личен опит ще споделя, че има какво още се желае от държавата ;)... пардон, от модераторите!

ПС В интерес на истината още не съм се обърнал към тях директно, но това е защото действам в други посоки. Които ще ме удовлетворят значително повече от простото изтриване на определен блогер.
цитирай
20. mamkamu - Всъщност никой не ни кара да висим ...
29.03.2011 21:29
Всъщност никой не ни кара да висим тук. И понякога имам усещане, че много хора не могат да разберат разликата м-у форум и блог платформа. Но това е друга тема... :)

Гласуването явно не работи като хората, с което то се компрометира напълно и не отразява никакво действително състояние. Сиреч щом има възможност за някой мой пост да са гласували 90 души в рамките на 10 минути, пък мен са ме посетили в това време едва четирима регистрирани потребители, нещо куца в цялата тази работа.

Аз го казах и преди някъде: Купете си по десетина акции от "Инвестор" и след това можете спокойно да пишете на ДВИ-то и да му търсите сметка, в какво аджеба сте си вложили парите. Не, че аз съм тръгнал де :) Но Законът го позволява :)

И сега поглеждам, преди да гласувам върху нанагорното палче под написаното то теб и виждам, че 941 души са гласували за статията. Погледни си в "статистиката" и виж, че толкова хора не са те посетили. Веднъж път, преди време, от един раз те бяха отрязали със стотина и кусур гласа минус и те потопиха в нищото. Случвало ми се е и на мен. Това си е добре познатия ни бъг, който от сума ти време не могат да го оправят служителите на собствениците. В тоя блог циркулират максимум 100-200 редовни. Няма начин за 24 часа да са те посетили толкова регистрирани потребители. Виж, ако са анонимни идващи от сайта на "Днес" това е друга работа. Но те по презумпция не могат да гласуват.

Но както и да ги въртим нещата, въпросът е, че тук всеки блогър получава възможността за по-голяма публика. Ако не беше така, до сега всички да сме си били камшика от това място и да сме се отправили уверено към Гугъл платформата или към някоя друга. Но за там се изисква упоритост и множествено качествени статии, които да те направят четен. С копиране и бла-бла не става...

Поздрави, че си се сетил за туй!
цитирай
21. dolsineq - Подкрепям идеята ти, Боре. Така ...
30.03.2011 21:24
Подкрепям идеята ти, Боре. Така както ние сме открити - е, някой с бурки се поевяват, но за тях няма да говорим сега, така трябва и модераторите да са на наше разположение с имената си, а не като стършели да се поевяват тайно и да "шамаросват" провинилите се блогъри.
цитирай
22. ssstto - трай
30.03.2011 22:51
коньо за интернет
цитирай
23. yotovava - Подкрепям.
31.03.2011 08:35
Снощи станах свидетел как за две минути един току-що пуснат постинг попадна в най-популярни.
Валя
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8062759
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589