Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2012 13:58 - Кой и защо се крие зад анонимните коментари в блог.бг?
Автор: boristodorov56 Категория: Рецепти   
Прочетен: 11744 Коментари: 49 Гласове:
84

Последна промяна: 24.09.2012 10:01



 

 
     До гуша ми дойде от арогантната анонимност, с която ме обиждат в коментарите след  постингигите ми. В прикриващата сянка на анонимността се притаяват някакви дребни човечета, когато искат да ни оплюят,  надприказват или унижат,  а аргументите им са несъстоятелни,  каквото вероятното е безсмислието на цялото им битие.
     Нормално е да имаме мнения и те да са в конфликт с чуждите, изразявайки ги публично. Както `и  да дискутираме,`и оспорваме мненията си, но нека го правим честно - с открито лице пред всички. Защо се крием зад безлични аватари и никове, давайки криле и ползващи услугите на тъмните си страсти. Защо превръщаме пребиваването си тук в маскин бал разиграван със скрит зад гърба ни кинжал в стил танц със саби.
     Безотговорната смелостта  на комплексирани невръстеници се стимулира от тази  натрапчива тайнственост на анонимността и това води до накърняване на нечие чуждо лично достойнство,  и   долнопробно заковаване с обиди на кротки и уязвми  блогъри.
     Чудно защо псуващите никога не представят простотиите с името и личността си, а вероятно в блоговете си(защото това винаги са хора от блог.бг) се показват като благочестиви  и възпитани праведници.
     Не можем ли да имаме силата да бъдем нормални.
     Да не създаваме излишно и тъпо напрежение между нас, с детински влизания с взлом в чуждото лично пространство доказвайки  сякаш  неосъзнатата си незрялост на човешки индивиди.
     Като пиша за анонимността имам точно това предвид.
     Блоговете са личното кътче - на един за връзка със света, за друг за търсене на съмишленици, на трети за намиране на съпричастност към кауза и  най-вече за споделяне на мисли ...
     Всеки си има дълбок личен мотив да се изявява и да го прави, както намери за добре - дори анонимно -  стига да не пречи на другите, а по този начин и на себе си.
     Нека не бъркаме с мръсни ръце в съкровеното на блогъра - независимостта и безкрайната свобода да създава  нещо смислено - за себе си, за другите, за всекиго комуто му хареса.
     Нашите блогчета, звучи ми като блокче за рисуване, са място за мирно съвместно съществуване и вземането на приличието на абордаж и изнасилването на добрия тон е не само липса на възпитание и вкус , но и проява на недопустима и с нищо незаслужена от никого агресивност.
     Да не ограбваме свободата на другите, като се ограничаваме с  изказване на безлики пошли вметки, тъпи цинизми, смешни сериозности.
           Какво пречи да  надделее човечността и се възцари взаимната толерантност в blog.bg. image

 


 





Гласувай:
84



1. mitkaloto - Боре, отговор няма да получиш. Кой ...
02.07.2012 14:05
Боре,отговор няма да получиш.Кой има интерес да ги има? И аз няма да получа отговор!
цитирай
2. gocho52 - Страхливи мразячи...
02.07.2012 14:14
Това са ануснимните.
Не ги харесвам,ако не са разбрали...
цитирай
3. nicodima - Какво пречи да надделее човечността и се възцари взаимната толерантност в blog.bg.
02.07.2012 14:24
Какво пречи ли?
Българският национален характер!
Който се отличава с дребнавостта на битието!
Дребните души си нарочват дребнички цели. За тях е постижение да унижат и обидят. Много такива има и съзнателно игнорирам всеки, който огорчава не само мен, но и хората, които са ми приятни...
Лощото е, че и много от хората, които мислех за свестни, също се оказаха тесногръди в един или друг смисъл...
Българското битуване не прощава...
Не че някъде в другите държави го няма това нещо, но не е така акцентирано като у нас...
Занимават се един с друг хората само в бедните държави. А нали знаеш как са свързани битието и съзнанието... И докато мислим, че битието определя съзнанието, ни избягва истината, че съзнанието определя битието и от нашата яма няма измъкване докато мислим по този начин...
цитирай
4. kass - анонимността е удобството да бъдеш лош
02.07.2012 14:25
без никой да знае, че си ти... Какво се крие зад потребността да си зъл, май никога няма да разберем....
цитирай
5. elinora - Аз лично нямам нищо против някой да влезе с ника си и да ми каже всичко лошо което мисли за блога ми.
02.07.2012 14:33
Обаче не го правят. Влизат анонимно. Даже и да си затворя анонимните коментари, влизат по чуждите блогове, където ме мернат и пак си пишат гадостите които са си решили. Със сигурност анонимните критикари не са един и двама, много са. Навярно това им носи някаква извратена радост, знае ли човек!? :)
цитирай
6. daan - пријателе...
02.07.2012 14:54
тоа се дребни души на кое се што е креативне им преци иги боли душата 9ако воовпшто останало душа ) во тие таквите што ти можеш д апишеш и твориш а тие не можат, што ти си подобар од нив...
и таа помисла ги ужасава...
Така да разбери ја снвната мизерија во која тие живеат и нема д асе јадосуваш, туку продолжи да си пшуваш тоа што си пишуваш..
Поздрави и имај креативен ден:))
цитирай
7. jabalka - Достатъчно е само да го пожелаем и то ще се получи!
02.07.2012 15:02
Когато не се получава , значи не го искат!
Не ми е приятно да констатирам това!
Ще използвам клише, но е подходящо мисля- " Искам, значи мога"
цитирай
8. анонимен - Daani, трудно ми е да те разчета, но ...
02.07.2012 15:18
Daani,трудно ми е да те разчета ,но все пак....
Няма как всички анонимни да са ,,дребни" души,искаш или не....
Няма и как задължително, щом те коментират анонимни,да си талантлив и
НЕРАЗБРАН:)
Предположението ти,че живеят в ,,...???... мизерия"е само силно желание от твоя страна да е така.
Нека всеки си пише и ако е интересен за другите,то блога му ще е посещаван и от анонимни.В много блогове,Даан-ти сам знаеш:)! влизат да коментират по интерес ,само едни и същи хора,почти задължително и банално еднакво:))))))))
цитирай
9. djani - Май е народопсихология...
02.07.2012 15:25
Я не сакам да ми е добре. Сакам на Вуте да му е зле! Така е по нашите ширини...Тук възвишените мисли не помагат.
цитирай
10. muerte - Нищо не пречи, но няма да стане.
02.07.2012 15:31
Защото сме българи. Първия ми пост бе точно на такава тема. И не съм единствения, писал за това. Сигурно всички са писали по този повод. Е, и? Ми, нищо. Керванът си върви, кучетата си лаят. Не можеш да промениш един лумпен, просто защото той си е такъв. И такъв ще си умре.

Затова и има опция да ограничиш анонимните коментари. С това си решаваш проблема. И аз отначалото се опитах да дам думата на всички. Грешка!

Ако наистина държиш на мненията, а не на бройката им - ограничи анонимните. Това е.
цитирай
11. sparotok - анонимност
02.07.2012 15:39
Земляк, анонимността е като алкохола - премахва задръжките на хората и показва истинското им лице. Анонимността предлага и чувство за безнаказаност- нещо идеално за страхливите по душа...

Да пази Господ от такива!
цитирай
12. momchil - Няма как да има толерантност. Ти ...
02.07.2012 16:00
Няма как да има толерантност. Ти смяташ комунягите за престъпници /съвсем правилно/ и го доказваш с аргументи и факти. Те обаче не смятат така и вадят вода от 99 кладенеца, че враговете на народа сами са се наръгали по 17 пъти или, че съвсем правилно са ги изтрепали и т-н. Но тъй като аргументацията им издиша единственият им изход е да очернят източника т.е. теб или другите, който мислят като теб. Или казано по просто. Толеранстност може да има между нормални хора, а между нормални хора и комуняги е невъзможно.
цитирай
13. cefulesteven - Писал съм го много пъти: свобода без ...
02.07.2012 16:33
Писал съм го много пъти: свобода без отговорност е немислима. Анонимните хейтъри сами са си избрали поради една или друга причина ограничението, но толкова ли са наивни, че да се заблуждават, че точно то ги прави по-свободни.

цитирай
14. stoineff - Аз съм за да се казва всичко
02.07.2012 18:46
дори и анонимно да ме псуват, не ми дреме. Честно казано игнорирам голяма част от простотиите, но има много ценни анонимни коментари. Дразни ме, че ми ги модерира някои. Аз съм против цензурата. И лично аз обичам да чета простотиите, които пишат хората... за това и ги провокирам даже :)
цитирай
15. lisa19 - 12. momchil
02.07.2012 19:08
Цитат: Толеранстност може да има между нормални хора, а между нормални хора и комуняги е невъзможно.
.........................
В такъв случай да ти кажа нещо така наречен momchil: Докато в публичното пространство витаят мисли от подобен род като твоите, в които има омраза, няма да има нито толерантност, нито разбирателство. В този момент има разделени семейства точно поради тази причина. Заради подобни глупости се разделят приятели. Кое е по-важно: да запазиш едно приятелство независимо от цвета или да развалиш такова заради цвят. Глупости на тъкалета. Простотия от класа!!! Опростачване до безоумие!!! Допуснахме да ни разделя някакъв си тъп цвят, някакво минало, което би трябвало да не се споменава. Търси се под вола теле!!! Продължавай в същия дух. Лично на мен цялата тази идиотщина ми писна, защото всеки плюе, всеки се опитва да доказва някаква си своя правота с уж доказващи факти, а в същото време не се мисли, защото всичко това дълбае и ще дълбае докато ни унищожи. Прекалената взискаателност която проявяваш с горните думи не говорят за нищо човешко. Едни са нормални, други ненормални. Кои са първите и кои са вторите??? Ненормално е това което пишеш, защото за пореден път виждам някой да разделя хората на такива и онакива. Всички сме българи, само, че сега се псуваме. Защо? Сам си отговори на този въпрос.Всики сме българи, само, че сега не се поздравяваме, даже и роднини. Защо??? Не ти искам отговорите. За да има толерантност изобщо и въобще в тази държава, и в частност в блог.бг трябва да сме с проветрени мозъци, чисти, а и хората да са качествени. Кои според теб са каачествени? Сам си отговори. Не мога да приема, че ти си такъ в човек при наличието на горния цитат. Твърде си егоцентричен, за да проумееш изконното човешко право никой да не потъпква ничие достойнство, нито да унижава, незвисимо че има различие в идеи и мисли. Защо в другите страни при наличие на различни партии няма подобни простотии, а при нас са в изобилие. Защо??? Не ми се говори. Писна ми!
цитирай
16. waterway - 15. stoineff - Аз съм за да се казва всичко
02.07.2012 19:09
stoineff написа:
дори и анонимно да ме псуват, не ми дреме. Честно казано игнорирам голяма част от простотиите, но има много ценни анонимни коментари. Дразни ме, че ми ги модерира някои. Аз съм против цензурата. И лично аз обичам да чета простотиите, които пишат хората... за това и ги провокирам даже :)



Г-н Stoineff, извинете, че не сме се 'сблъсквали' никога тук и не Ви познавам, а си позволявам да Ви говоря. Но понеже аз пък обичам да чета освен постовете и коментарите под тях и понякога започвам отзад напред, попаднах на Вашия току- що. И понеже заявявате, че игнорирате 'част(?) от простотиите', бих искала да Ви попитам - как преценявате коя да е частта, която да игнорирате?
И още нещо - когато цинични или нецензурни обиди са насочени не към Вас в блога Ви, а към друга личност-ник, позната на Вас или не, е без значение, какво правите? Толерирате интригантството, защото Ви е забавно?
Провокирате? Как по-точно?

А колкото до ценните анонимни коментари - да, така е. Има много такива. И прави чест на такива коментатори - с блогове или не.
цитирай
17. mariniki - абсолютно споделям...
02.07.2012 19:09
лесно е да плюеш... и обиждаш анонимно..
и тези същите страхливци нямат куража да се
покажат и коментират с името си...
поздравявам те за този постинг..
и за позицията...сърдечно..
цитирай
18. kalin8 - Привет, адаш!
02.07.2012 19:13
Важното е керванът да си върви...
А за мен, честно казано, са стимул...Следния път да нарисувам нещо, което да ги накара да замълчат...И понякога се случва!
Б.
цитирай
19. hristo27 - Най-вече пречи простотията, Боре. ...
02.07.2012 19:20
Най-вече пречи простотията, Боре. Така се добива една измислена смелост в анонимния. Дребнави, гадни душици.
Има и нормални коментари от анонимни блогери, но това е капка в морето.
цитирай
20. apostapostoloff - Ето ти отговора:
02.07.2012 19:25
Хората, които нямат и капка самоуважение, не уважават никого.

Тези хора са измет, дегенерати, отрепки и тъй като всеки съди за другите по себе си, те смятат, че всички са маскари. Като тях.

Що си ги не туриш на кура?! Еби ги в гъза!
цитирай
21. stoineff - 17. waterway
02.07.2012 19:33
Нали сме за това всички тук. Да контактуваме. Интриги НЕ! Анонимните също имат стил и почерк. "Игнорирам" не означава не прочитам - просто не ми пука за тях. Други пък са доста интересни и има какво да научиш от тях... Когато имаш мнение по един въпрос винаги е хубаво да прочетеш другите какво имат да кажа по него. Дори и да не съвпада с твоето мнение.. дори и да е вулгарно .. дори и да те обижда
цитирай
22. waterway - 22. stoineff - 17. waterway
02.07.2012 19:45
stoineff написа:
Нали сме за това всички тук. Да контактуваме. Интриги НЕ! Анонимните също имат стил и почерк. "Игнорирам" не означава не прочитам - просто не ми пука за тях. Други пък са доста интересни и има какво да научиш от тях... Когато имаш мнение по един въпрос винаги е хубаво да прочетеш другите какво имат да кажа по него. Дори и да не съвпада с твоето мнение.. дори и да е вулгарно .. дори и да те обижда


Дори да е вулгарно?! Дори да обижда?! Хм...Добре, това е Ваше мнение. Дистанцирам се от него.

Не ми казахте нищо за обидите към други личност-никове? Аз вчера имах такъв случай в блога си. Искате да цитирам ли, за да докажа? :) Не, няма да го направя.
Но винаги ще се съмнявам, че е случайно попаднал в блог.бг. читател.
Е, за разлика от Вас, мен това ме отвращава ( извинете израза!). Не бих стояла в една стая ( и метафорично казано също) с подобна личност. Но това, разбира се, е мое мнение. Може би защото простотии от подобен род не ме забавляват. Но това си е мой проблем, ще кажете навярно.
Е, ''каквото дойде у съседа, рано или късно идва и у нас''...
И простете празнословието ми. Беше всуе.......
---------------

Борис Тодоров, извинете ме, че забравих да споделя мислите си по повод поста Ви. Но Вие разбрахте, предполагам.

Приятна вечер с дискусията.
цитирай
23. stoineff - 23. waterway
02.07.2012 20:01
На "Ти", моля! Обидите към други никове не мога да коменирам. Това е все едно да коментирам баба Пена, че одумва с комшийката си на Иван на майка му братовчедка. Блог. бг е собственост на Инвеститор БГ АД и това собственическо отношение ми е меко казано странно - всичко, което се пише тук е тяхно - те могат да трият да банват, да правят всичко каквото си пожелаят. Вие можете да се отвращавате от хората, които плюят (да не кажа онанират) из уеб пространството, но това не означава, че те ще спрат да съществуват ... Не можете да се изолирате нито пред монитора, нито навън народ шарен, луд, безкомпромисен, всякакъв... тВа е :)))
цитирай
24. d3bep - Борко, Това е политика в блог беге. ...
02.07.2012 20:07
Борко,
Това е политика в блог беге. "Уважавани" блогери ОТ ТВОЯТ КРЪГ го правят - безспорно... Кво очакваш за маймуните...
Че гледам тука и кълнат... Същите, които го правят.

Тъкмо поради тази причина в моя блог няма анонимни...
Аз немам зор за коментари, немам зор за статистика за посещаемост.. Не мисля че недопускането на анонимни е цензура, то е правило, а не подбор. ГОня качество на дискусията, а тя не се постига без поне неофициално да се идентифицираш.
Но да ти кажа, каквото повикало, такова се обадило. Вместо да рекламираш определени блогъри, стегни първо тях и те така :)

Да ти ги посочвам ли или сам ще се сетиш?
Премети първо собствения си двор, после мисли за мръсотията на улицата.

Поздрави!
цитирай
25. dolsineq - "Кой и защо се крие зад анон...
02.07.2012 20:18
"Кой и защо се крие зад анонимните коментари в блог.бг?" – и при мен чат пат се появяват такива коментари от анонимни никове, дразнещо е разбира се, но ако искаш да се отървеш от тях, "ухапи" ги и ти, така ще знаят с кого си имат работа и ще стоят надалеч от теб...:)
цитирай
26. gothic - Боре,
02.07.2012 20:29
мисля, че бай Апостол дана точната рецепта....
цитирай
27. balebalev - И мене ме псуват,
02.07.2012 20:29
но не подскачам като тебе. Това се дължи на високото ми самочувствие и острия ми ум.
цитирай
28. tili - Боре, ти като
02.07.2012 20:33
че ли си от вчера тук!
Кучетата си лаят, керванът си върви. Не си ли забелязал колко чисти станаха клозетните стени, откакто Интернет се разпространи.
Не им се връзвай, винаги ще има болни хора, жаби крякащи анонимно в блатото.
цитирай
29. kostadin - Когато са натрапничево постояни ...
02.07.2012 21:58
Когато са натрапничево постояни понякога дразнят Но няма информационна връзка без шум.По тази причина започнах да искам аз да реша кого да пусна или не .Разбира се това е неприятна и излиш5на дейност но няма как ,защ6ото понякога трябва да унищожава човек десетки нищо не значещи изказвания
цитирай
30. gabar4eto - zdr
02.07.2012 22:16
Bore -Priqteliu i az i ti znaem koi sa tezi , no da gi prikanvame kam posledovatelni i otkriti deistviq edva li -naprotiv tova oshte poveche gi stimulira , zashtoto te sa kato muhite ednodnevki ne se li izqvqt tainstveno nqma koi da gi useti.
цитирай
31. анонимен - Подводни
02.07.2012 22:57
Анонимният е интересен случай в нет пространството. Сред тях наистина има хора които са страхливци, извратени душици доказващи сами на себе си колко са велики в своята простотия. Те не са опасни, даже напротив понякога вършат чудесна рабоата със своите коментари, изтрелвайки някое наистиана стойоностно писание напред в класациите така, че да могат повече хора да го прочетат. Но има едни индивиди които със своята двойственост могат дза навлечат безброй беди. Онези които пишат своите блогове под едно име изразявайки позиция, най-често сходна с мнението което е преобладаващо в момента, а същевременно под анонимната маска проявяват истинското си лице и духовно състояние.
цитирай
32. bulgarianland - Умее ли Българинът да общува
02.07.2012 23:26
Отговорът на въпроса,,Умее ли да българинът да общува’’не е еднозначен. Може да се каже и,,да’’и,,не’’,защото има много българи,които умеят да общуват и в група и в ежедневните междуличностни отношения. Не може да се каже ,че българският народ е необщителен като цяло. Но има и такива,които не умеят да общуват,защото не умеят да комуникират с други хора, които са затворени,мислещи само за собственото си съществуване,за своето лично благополучие. Кои са повече,не може да се каже. Но с положителност може да се твърди, че необщуването се засили след 10 ноември 1989 година когато уж дойде демокрацията и би трябвало условията за общуване да станат по-добри. Но това не се случи. Напротив, народа се раздели на групи подкрепящи различни партии, с различни виждания и това още повече ни отдалечи един от друг, станахме хора, които не ценим и не уважаваме чуждото мнение, изопачаваме казаното. Изобщо липса на всякакъв диалог,което не ни води към напредък и успешно развитие.

Нека да вярваме, че скоро ще настъпи това време, когато в общуването българинът ще умее да излезе вън от личния си живот и сметки. Само активното общуване променя, обогатява хората и цели народи, прави ги дейни субекти за личностна, групова и социална изява и промяна.
цитирай
33. lostov - Здрасти,
03.07.2012 00:30
анонимните, които влизат, за да тровят, се разпищолват до безобразие. Виртуална свободия по български ;) Направо чака-рака :DD

И поздрави за поста - направо ми прочете мислите по въпроса, както и повечето от коментарите тук. ;)
цитирай
34. planinitenabulgaria - Възприемай делата на лошиге хора като тези на дявола!
03.07.2012 00:31
Той е сътворен от Бога за да подтиква хората към дела! Без него хората ще притихнат в ленност празна, казва Гьоте. А така започват да творят като него.
цитирай
35. анонимен - Най-смислени и логични нкоментари ...
03.07.2012 01:00
Най-смислени и логични нкоментари видях при Стойнеф и Дзвер. Седнали сте да разсъждавате,уж и задълбочено.Сори,.....ама някои са направо смешни,а някои са пак голямо нищо .
Кои са ,,лошите" и кои са ,,добрите"?
Да пишеш глупости почти всеки ден и да се киприш на първа събрал около себе си също толкова посредствени коментиращи е по-голямо престъпление от това да коментираш анонимно!!!!!!!
Ще изляза анонимно,нали няма да питате как и защо?
цитирай
36. apostapostoloff - Дайте да набараме някой хейтър, а
03.07.2012 04:12
Стойнето ша дойде с винкело!
цитирай
37. deathmetalverses - Хм, та аз за какво накрая си включих модерацията?
03.07.2012 07:11
Да не ми досаждат анонимни!
В блога съм за приятни емоции, а не някой си да ме направи на парцал!

Приятен ден, бате Боре!

Здравко Спасов
цитирай
38. balgarski7vinarki - Dete, ti si jertva na elektronnite kriterii na obshtuvaneto
03.07.2012 07:41
TEZI anonimni NE SA VAJNI !
nito za teb, nito za drugi.
цитирай
39. vencivaleri1951 - Всичко е вярно което си написал, но
03.07.2012 09:42
защо смяташ, че е приемливо да бъдеш арогантен когато си си сложил портретчето? Ексхибиционистите са сред най отсровените представители на човешкия род, но ползата/за другите/ каква е. Анонимен може да бъдеш и тогава когато си се "щракнал" на аватара, прилежно си раписал личните си данни, но водиш епистоларни биткиза каквито в личния си живот не би посмял и да помислиш.
Да се "идкакаш на някого в блога и клед това да кажеш, че не е лично е демагогия, а и липса на възпитание. След това сред блогърите ива хора които не могат да бъдат откровенни за това кои са-военни, магистрати, учители, държавни служители...Представи си някой даскал да побликува еротичните си фантазия било в проза, било в мерена реч или просто коментира сексуалните си предпочитания. Просто не върви, както не върви вякой да показва политически пристрастия, а да упражняма деполитизирана по закон професия...Примерите са безброй, но на чен ми е еднакво неприятно независимо анонимен или не, да псува убежденията ми-политически, религиозни, сексуални и каквито още се сетиш.
цитирай
40. pantaleev - E, хайде сега
03.07.2012 10:09
Верно, не си от вчера от блог.бг. И за мен пишат анонимни глупаци, ама знам как да им отговоря. Както каза Бале Балев - да не ти пука. Да си имаш самочувствието, и да разподскачваш всякакви глупаци в този сайт - дали анонимни, дали с никове. Сигурно ти самият вече си видял че след изгонването на една конфликтна личност от сайта, тук дрязгите между потребители станаха по малко ( не броим анонимните)
цитирай
41. venziko - Да така е
03.07.2012 10:56
напълно си прав по този въпрос
цитирай
42. tikoev - Нормално поведение на ненормални ...
03.07.2012 11:29
Нормално поведение на ненормални хора. Те са същите, които все се стремят да бъдат първи, а в България всички са първи и стремежа им става проблем. Огромен, при това...:) Всъщност трябва да се радваш, че си обект на вниманието им. Какво по-добро доказателство за значимостта на постингите ти?! Приятен ден! :)
цитирай
43. elinora - ан36,
03.07.2012 11:32
тц, няма да те питаме защо излизаш анонимен. Шубето е голям страх, леле, все едно съм в детската градина :))
цитирай
44. vishnichka - Боре, повечето анонимни коментари са от блогъри, изкушават се,
03.07.2012 12:54
щом си позволяват да пишат анонимно, нито ще си кажат, нито ще те разберат...
Мнението ми е точно като на 40. vencivaleri1951 ...
цитирай
45. amrita - Знаеш ли аз какво правя с "анонимковците"
03.07.2012 17:20
Нали под постинга има едно "изтрий" Просто цъквам там, без емоция, без ад се чудя кой е и т.н. Определено понякога са дразнещи, имам си "фен", който успя само за 20 мин да си направи десетина нови регистрации, за да може да конкурира положителния вот под постингите. Но аз съм в блог.бг от 4 години и определено не гледам положителния вот. Даже като чета чужди блогове, често забравям, че има функция за гласуване.

За това пък тук се запознах със страхотни хора, чета всякакви интересни и нови за мен неща, чета стихове (които са ми любимото хоби) и просто пекарвам по един-два часа на ден в уюта на собствения си блог. 4 години..понякога имам чувството, че ми е нещо като къща, която съм строила камък след камък. Е обаче има разни невъзпитани хлапета, които идват и правят бели...
Не мисля, че анонимните недоброжелатели са различни от този тип на невъзпитани хлапета. В крайна сметка кой зрял и умен човек би си губил силите, нервите и времето за подобна инвазия.
Живи и здрави да са, дано скоро излязат от пубертета и дано си пият хапчетата редовно...от мен имат едно неемоционално и хладнокръвно "изтрий"
цитирай
46. ka4ak - Винаги съм твърдял,че трябва да се научим да живеем,не в биокамера или парник,а в свободната зона на живота!:)
04.07.2012 01:12
"01.05.2009 23:24 - Боре,е тука ме настъпи по мазола!
Интернет е богатство и не трябва да посягаме на тази свободна зона,за комуникация!Ако искаш си сложи и камера и микрофон,ако искаш бъди със своето име,прякор или под чуждо име или анонимен,това е твоята свобода и никой не бива да посяга на нея!В твоя блог прави каквото си искаш,но не посягай на свободата!Никога не съм си позволил да изтрия и един коментар,независимо колко грозни,обидни или лъжливи,да са те!Който чете ще може да отсее истината от лъжата и фалша,ако се страхуваш,просто не участваш или отиваш там където има ограничения и влизаш в рамката!

Постинг: ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЗА АНОНИМНОСТТА
Автор на постинга: boristodorov56 "
цитирай
47. stoian11 - Какво пречи ли? Българският н...
05.07.2012 14:20
nicodima написа:
Какво пречи ли?
Българският национален характер!
Който се отличава с дребнавостта на битието!
Дребните души си нарочват дребнички цели. За тях е постижение да унижат и обидят. Много такива има и съзнателно игнорирам всеки, който огорчава не само мен, но и хората, които са ми приятни...
Лощото е, че и много от хората, които мислех за свестни, също се оказаха тесногръди в един или друг смисъл...
Българското битуване не прощава...
Не че някъде в другите държави го няма това нещо, но не е така акцентирано като у нас...
Занимават се един с друг хората само в бедните държави. А нали знаеш как са свързани битието и съзнанието... И докато мислим, че битието определя съзнанието, ни избягва истината, че съзнанието определя битието и от нашата яма няма измъкване докато мислим по този начин...
Браво!
цитирай
48. kasnaprolet9999 - Има хора, които няма как да се изяват ...
05.07.2012 23:42
Има хора, които няма как да се изяват по друг начин и да направят впечатление, освен като критикуват. При някои критиката е градивна и полезно, но при други цели унижаване на човешкото достойнство.Мисля, че всичко това е въпрос на възпитание и вътрешно светоусещане.
цитирай
49. ok3223 - Боре, Боре...
11.07.2012 19:32
Ма ти си бил и фарисей от класа.
Аз се чудя, как така, някои от тези комуно онанисти не те е посетил в късна доба, за да си поговорите на една ръка разстояние в приятелска беседа.
Сигурно, защото са изчезващ вид, затова минаващ метър засега.
Та твоят език и речник е един от най-злокачествените в блог.бг, затова хората ти го връщат, както си е редно...тъпкано.
И хленчиш, и се оплакваш, че били аноними официално.
Тук всичики са аноними(само не и за ДАНС), защото нищо не гарантира, че ника покрива истинско лице.Най-често зад никове се крият други хора
И ТОВА Е АЗБУЧНА ИСТИНА ЗА ВСЕКИ ОТ НАС.
Важни са езика и интелекта показвани в коментарите при дискусиите, културата на езика и думите, а не толкава дали са казани от аноним, или блогър с фалшив ник. Каквито са болшинството заявени в блог.бг.
КАКВОТО ПОВИКАЛО, ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО.
УБАВО ЩЕ Е, МЪЖКАРСКО ЩЕ Е, С ЛИЧНИЯ СИ ПРИМЕР ДА ПОКАЖЕШ ВИСОКА КУЛТуРА И ЕЗИК В СОБСТВЕНИТЕ СИ КОМЕНТАРИ, ПА СЛЕД ТОВА ДА УПРЕКВАШ ДРУГИТЕ.
Така ще заслужиш уважение и ще си спестиш обиди и неприятни посещения в собствения блог.
Анонимите. Между тях има хора на служба, на такива места в администрацията и държавата, в различните институти и институции, на които не е позволено да изказват свободно лични мнения на обществени места.
Та анонимността е като възможност и отдушник за много от тях.
Има няколко гадни простака и лекета, които си личат от далеко, с ниската култура арогантния и хашлашки език.
Но те не правят времето в блог.бг
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8085103
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589