Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2009 19:08 - ПОСТПРАЗНИЧНИ ПРИКАЗЧИЦИ и Б.БОРИСОВ
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 1683 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 11.11.2009 19:20


 
 

 

 

 
ДС: На Бойко му остават 2 години,
 
БСП се връща на власт.

Малко бой е ял Станишев!




                                                             

     „ГЕРБ фактически още не е партия. Тя не се чувства, не се усеща. Всъщност има една личност – Бойко Борисов, която е еманация на периодически избухващата българска енергия, която се събира в обществото. Бойко беше човекът, който олицетвори тази енергия в последните 2-3 г. и дано издържи още 2-3 години”. 
       Това пророкува „На Барекадата” бившият началник на Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов. Той разсъждава в ефира на бТВ по актуалните теми - ще има ли нова лява партия, разпада ли се БСП, имало ли е сценарий за прехода, къде са червените куфарчета.
      „В България има една политическа партия. Тя е истинска, на 120 години. Тя се нарича БСП – с механизми, със сцепление, с искрено безкористно чувство на принадлежност на голяма група хора към нея, поради което тя не може да се разцепи”, отсече Иванов. Според него Станишев говори за нов ляв проект, защото очевидно не е на нивото си на лидер на тази партия и се стряска.
       "Малко бой е ял досега”, заключи Иванов по адрес на БСП-лидера.
      Събитията от преди 20 г., преходът, демокрацията в България са се случили по предварително разписан от върхушката на БКП със съдействието на тайните служби сценарий. Тази теза развиха символи на прехода като Константин Тренчев и Димитър Луджев през последните дни. Според полковника от ДС Димитър Иванов обаче категорично не е имало сценарий – нито във вътрешен, нито във външен план.

      Той бе категоричен също, че червените куфарчета са медиен мит: "Ако ДС беше такъв фактор и имаше тези пари, за които се говореше, промяната нямаше да се случи. Това с куфарчетата звучи крайно несериозно", заяви Димитър Иванов.
      Всички дейци на демокрацията твърдят, че Тодор Живков остави България с 10 млрд. долара външен дълг, т.е. не само с изпразнени, но и със скъсани джобове. И изведнъж при наличие на този дълг започваме да раздаваме едни куфарчета с пари? Това е невъзможно. Така аргументира тезата си, че червените куфарчета са мит, Димитър Иванов. Той отрече съществената роля на Любен Гоцев в прехода.
      Фактите обаче го опровергават, защото лично ние знаем за десетки куфарчета, раздадени на свои доверени хора в провинцията, които сега са водещи бизнесмени. Вярно, че някои от тях се поддадоха на на съблазните и бяха набързо игнорирани.
      Демокрацията е нещо хубаво и добре стана, че настъпи краят на съветсткия тип социализъм. За 70 г. в СССР и за 45 г. в Източна Европа той показа трайните си несъвършенства. Не беше модерен проект за обществено развитие, а догонващ проект, смята Иванов и призна, че съветският тип социализъм е фалирал, защото не можа да стане водеща в икономическо отношение сила в света. Той прогнозира, че със световната икономическа криза идва краят и на американския тип глобализъм.
       Както на 9 септември 1944 г. с решаващата помощ на Съветския съюз дойде социализмът в България, така 10 ноември с решаващата помощ на Съветски съюз си отиде, обясни полковникът от ДС. Според него не е имало и никакъв сценарий за създаването на Мултигруп, чийто вицепрезидент беше. Димитър Иванов коментира тезата, че групировката е била създадена от службите, като контрапункт на опита на Андрей Луканов да заграби икономическата власт в страната.
      „10 ноември ме завари на 38 г., с три висши образования и три деца. Когато правителството на моята партия, начело с Андрей Луканов, ме уволни, останах на улицата и шанс беше, че ме покани пръв Илия Павлов, а не Валентин Моллов, Венцислав Йосифов или някой друг от тогава възникващия частен капитал”, разказа житие-битието си Иванов. Покойният бос на Мултигруп се шегувал по адреса на полковника от ДС, че е „златна монета”, която човек като срещне на паважа, не може да не се наведе да я вземе.
      Първите групировки се създадоха в суматохата от по-безскурупулните и по-ловките млади мъже, които имаха капиталистическа нагласа за развитие и успяха. Когато отпаднаха ограниченията, когато системата за вътрешна сигурност, прокуратурата, съдът бяха разбити тотално, се появи криминалният капитал, каза Иванов.
      Той коментира, че първото поколение от СДС „бяха хора с чисти помисли, идеалисти”.
     „Този диалог ме дразни страшно много. Такива неща не се говорят дори и на сън”, каза Иванов по повод размяната на реплики между Цвятко Цветков и Румен Петков за „нашите момчета” - братята Маргини. „Излагат се и двамата, когато изнасят такива неща. Едва ли диалогът се е състоял в този вид, а дори и да се е състоял, говорят ли се такива неща. Или се правят, или не се правят, но не се говорят”, допълни Димитър Иванов.

       За сегашния премиер Бойко Методиев Борисов се смята, че днес е един от най – богатитеimage хора на България. Още веднъж за жизненият му път:

 - През 1977г. кандидатства в школата на МВР – Симеоново, факултет “Държавна сигурност”, но е приет в “Противопожарна охрана”.

 - През 1990г. отказва да подпише декларацияза деполитизиране (т.е. остава си комунист, член на БКП), напуска МВР и започва охранителна дейност.

 - Участва в управлението на фирмите: 
“Ипон-1” с баща си Методи Георгиев (бивш служител на Софийско градско управление на МВР); “Ипон-2” ; “Ипон-Агенция за сигурност и охрана”; “Интербулпред”; “Тео Интернационал” АД с Румен Николов – Пашата (фирмата е уличена в контрабанда с цигари и необслужван кредит към ПЧБ в размер на 1.27 милиарда лева) ; “Джи Би травъл къмпъни”, свързана със СИК; “Прахайм” ООД; “Будоинвест”; “Цебра” ООД; “Ти Би Ай”; “Химтекс” АД и т.н. .

 - Влиза във връзка с бандитски структури, занимаващи се с изнудване, връщане на пари от длъжници, побои, убийства и т.н. Има данни за връзка на “Ипон” с неразкрито убийство на лице, при което фирмата е била наета за възстановяване на дължими суми от в последствие убития. Не са разкрити и убийствата на служител в “Ипон” и негова приятелка, които се случват малко след крупна кражба от фирмата.

 - Понастоящем “Ипон” е една от най – големите фирми за охрана с около 900 служители. Те охраняват “Мобилтел”, тръбопроводите на “Лукойл”, хазартната фирма”Ай Джи Ем”, алкохолната фирма “Синхрон Инвест”, “Булинс”, къщите и вилите на Славчо Христов, Николай Маринов “Маргина”, Младен Михалев “Маджо” и др.

 - Борисов има обща дейност с кредитни милионери, бивши служители на МВР и ДС и лица от престъпните силови структури, като Румен Николов “Пашата”, съдружник в “Интербулпред”, бивш служител на спец отряда за борба с тероризма, един от лидерите на силовите групировки Младен Михалев “Маджо” – също в охранителния и в хазартния бизнес и лидер на СИК,

 - Цветелина Бориславова – в “Ипон-2”, дъщеря на висш служител на ДС, управителка на СИ банк, която е била собственост на Славчо Христов, т.е. на Костов. Автомобилът й е взривяван, при което е била тежко ранена. Румен Цветков – в “Будоинвест”, ръководил вътрешната охрана в Мултигруп, Алексей Петров – в “Будоинвест”, участва в управлението на застрахователните дружества “Аполо Болкан”, “Спартак”, “Левски Спартак”,

 - Мирослав Дерменджиев – в “Химтекс”, кредитен милионер, близък с Луканов, Тодор Толев – в “Ти Би Ай”, участвал в контрабанда с цигари, застрелян през юни 2003, Павел Алексиев – “Ипон-1”, кредитен милионер, Владимир Петев – “Ипон-Агенция за сигурност и охрана”, бивш служител на ДС, Младен Георгив – “Ипон-Агенция за сигурност и охрана”, бивш служител на ЦС БОП, уволнен заради връзки с престъпни групировки. Започва работа в “Ипон”, отговарял за охраната на царица Маргарита.

 - Евстати Гюров – в “Интербулпред”, бивш служител на ДС, кредитен милионер, засичан във връзки с чеченски групировки, Чавдар Чернев – в “Интебулпред”, бивш служител на ДС, директор на СУ на МВР през 90 – 91 г., издавал масово разрешителни за оръжие на борческите групировки, Живко Делчев – “Ипон-1”, има съвместна фирма с човека на СИК Рахмат Сукра, който заедно с Маджо е в управителните органи на ПИМБ – “банката на мутрите”, чрез която се перат пари и се участва масово в приватизационни сделки.

 - Димо Кръстинов – съдружник в “Интебулпред”, о.з. от ПГУ – ДС. На възловата длъжност в МВР Борисов е лансиран от небезизвестните о.з. ген. Любен Гоцев, о. з. ген. Бриго Аспарухов и от кръга “Банкя”, в който участва Славчо Христов. Като главен секретар на МВР Борисов е обвиняван, не без основание, за спиране на вече заведени оперативни дела срещу близки до него “бизнесмени”.

 - Разкриваемостта на поръчковите убийства през този период е едва 12% и нито един представител на мафията не е вкаран в затвора. Той осигурява чадър на бивши и настоящи ръководители в системата на МВР, които са покровителствали контрабандата, наркотрафика, трафика на хора, кражбите и задграничния трансфер на автомобили (практически неосъществими без протекцията им)

    
imageЕто и част от доверените лица на Борисов, свързани с МВР
о.з. генерал Атанас Атанасов – запазил е пълен контрол над НСС, чрез назначени доверени лица. Със същите мрежи от свои хора в услуга на Борисов работят и Богомил Бонев и Бриго Аспарухов. Имало е сигнали за участието му в контрабанден канал на ГКПП-Русе.

 - Генерал Васил Василев – директор на ДНСП, поддържал тесни връзки с Боян Петракиев- “Барона” и Васил Илиев от ВИС. Отстранен от длъжност през 1995 г., поради сериозни слабости в работата му. Възстановен като директор на РДВР – София от Богомил Бонев. Счита се, че един от организаторите на контрабандата през ГКПП – Калотина

 - Генерал Красимир Петров – директор на РДВР – Бургас. Бил е командир на СОБТ (баретите) и е осигурявал охраната на трафика на цигари от Бургас до Калотина. Издигнат за директор в Бургас от Бойко Борисов, на мястото на Георги Пенев, който е осигурявал защита на производството на фалшиви цигари от фирмата на Бойко “Тео Интернационал”-АД. След като Пенев е пенсиониран, с почести е назначен за регионален директор на “Ипон”.

 - Полковник Иван Дражков – зам. директор на НСС, близък с бизнес кръга “Банкя” и с ген. Атанасов. Полковник Огнян Атанасов – директор на ДОИ-МВР и използван от Борисов за проучване на интересуващи го лица. Полковник Стоян Велчев – зам. директор на СДВР, съученик и много доверен на Борисов, засичан на срещи с Косьо Самоковеца.

 - Полковник Ботьо Ботев – началник сектор “Тежки престъпления срещу личността” – ДНСП. Бил е приближен на Иво Карамански. Участник в случая “Белите брези”. Съпричастен в ликвидирането на трима иранци, с цел прикриване на обслужван от тях наркоканал.
Полковник Александър Василев – началник на 2 РПУ – София,свързан с групировката на Д. Митрев “Богровеца”. Запазил длъжността си, въпреки наличните данни за поддържани от него нерегламентирани контакти и корупционни връзки, тъй като е оказал съдействие за издаване на разрешителни за оръжие на охранителите от “Ипон”. Списъкът е дълъг.

  След назначаването на Борисов за главен секретар на МВР офисът на “Ипон” често се посещава от бивши ръководни служители на службите за сигурност. 39 от кандидатите за кметове на ГЕРБ са били агенти на ДС. Това са само част от имената:

 - Айдън Исмаилов – агент “Пешо”; Ангел Сотиров – агент “Гунди”; Бончо Бонев – “Вила”, бил е явочник; Боян Бояджиев – “Филип”; Ваньо Танов – “Геров”, кандидат за кмет на Русе, бил е в VI-то управление ДС, бивш директор на полицията в Русе, а после на ГДБОП.; Велин Мочовски – “Сашо”, Виктор Добринов – “Васил”, Георги Тодоров – “Арсов”, Димитър Петков – “Георгиев”, Ибрахим Ахмедов – “Андреев”, Иван Иванов – “Филипов”, бил е осведомител в 3-то упр. на ДС,

 - Иван Лесков – щатен служител; Йордан Тодоров – “Кестен”, Йордан Великов – “Янко” (кандидат кмет от коалиция “ГЕРБ, ЗНС, НДСВ, СДС, ДСБ, ВМРО), Йордан Михтиев – кандидат кмет на Горна Оряховица, Марин Шентов – “Орлин”, Неделчо Тодоров – “Сергей”, Реджебали Хасан – “Славков”, Христо Иванов – “Дончо”, Христо Христов – “Мир”, Цено Иванов – “Русев” и т.н.

    В областните ръководства и сред листите за общински съветници на ГЕРБ също има много бивши служители на репресивните служби, например: Павел Димитров, който е депутат от Варна е бивш офицер от ДС, Данчо Симеомов, който е областен организационен секретар за Варна и е работил като ВКР в Морско училище, щатен служител на ДС сега е областен управител.

 - Бойко Боев – агент “Реката”, общински съветник в Пловдив, бил е явочник в ДС; Константин Тилев – агент, секретен сътрудник “Първан”, общински съветник в София (преди това е бил съветник от ССД), Александър Кехайов – агент “Здравец”, Ангел Рангелов – “Желязков”, издигнат от ГЕРБ и ВМРО, Валентин Георгиев – агент ”Октавиян”,

 - Виолета Йончева – “Елха”, Георги Янъков – “Панчев”, Златко Нотев – щатен служител, Константин Гребенаров – щатен, Недялко Либчев “Стоянов”- осведомител, Александър Коцов – “Буляка”, Бончо Бончев – щатен служител от ДС-УБО, Валентин Върбанов – “Гочев”, издигнат за общински съветник в Шумен, Валерий Василев – щатен служител, Веселин Цонев – “Лагуна”, Георги Николов – “Коко”, Данчо Йонков – агент осведомител “Димитров”,

 - Данчо Данев – “Християн”, Димитър Банков – щатен служител, Емануил Кирилов – агент “Генов”, Иван Младенов “Тасев, осведомител; Иван Мирчев – “Колчо”, Красимир Герасимов – агент “Искърски”, Красимир Георгиев – агент “Ком”; Любомир Димитров – щатен служител, издигнат за общински съветник в Бургас, Людмил Иванов – секретен сътрудник “Велко”, издигнат в Плевен; Людмил Лалев ,“Петров”,Марин Кавръков – щатен служител, издигнат за общински съветник в Сливен,

 - Марин Дамгов – “Яков”; Михаил Михайлов – щатен служител, издигнат в Русе; Наско Чилев – “Петър”, Николай Ненчев – “Колев”, Нонко Харалампиев – “Трайчо”, бил е осведомител; Павел Петров – агент “Иванов” от III-то управление на ДС; Петко Пешлейски – “Альоша”; Петьо Тодоров – “Христозов”; Рени Байкова – “Виктория”, Румен Радулов – “Радецки”, Румен Костичков – агент “Генов”, Саво Недков – агент “Петров”, Цветан Маджарски – агент “Денев” и още много други „знайни и незнайни герои”

      Министър председателя на България Бойко Борисов доказа:
1. Че е елементарен и първосигнален човек със самочувствие и без грам покритие! 
2. Че върти, като развален грамофон едно и също до втръсване! 
3. Че вечно някой му е виновен и крив!
4. Че е всичко друго но не и управленец! Неговата роля е не да решава проблемите. а да ги създава! 
5. Че не блести с интелект! Феновете му също!

      Това го разбраха всички трезво мислещи Българи, като не гласуваха за него!!!


      Ето и част от вашите коментари:
Чувство на отвращение поражда фактът, че на 10 ноември Николай Бареков беше поканил тъкмо Димитър Иванов - Мито гестапото, на разговор в студиото. Този индивид е съчетание в една личност на всичко порочно и безнравствено, станало през последените двадесет години. Този човек е персонализацията на българската мафия, омешала в себе си по отвратителен начин държавна сигурност, политиката, бизнеса, мутрите и медиите.

     Ето ви го на живо резултатът на прехода - забогатяло ченге-мутра, политически конспиратор и медиен бос.

    Аман от ченгета, бивши и настоящи. Един ден Цвятко Цветков, друг ден - Димитър Иванов, трети - Стефан Гамизов. Аман вече! Пожалете ни поне на 10 ноември, г-н Бареков. Или ченгеджийницата неудържимо ви влече?!

    Завършваме с една житейска история, която звучи като виц.

   Луканов през 1986-та година ходил в Щатите да крънка пари!
2 милиарда и половина му дадоха! После пак ходи, пак да иска... 
    И тогава го отрязаха.
    Показаха му едно празно чекмедже!
   И му заявиха. Не си го напълнил... Не си върнал стария борч, a искаш още...
                                                           
afera.bg

                                                     ......................................   
                                                                                                              









Гласувай:
8



1. haralanov - Здравей,Боре!
11.11.2009 19:33
Нито аз,нито ти имаме нужда 20 ГОДИНИ след падането на Берлинската стена,Митьо Гестапото да ни дава акъл по една от най-гледаните национални телевизии,кое е така,кое инак!Шефът на политическата полиция в България е затрил сума ти човешки души!Срамно е,че вместо в затвора,този човек се изживява на всезнаещият пазител на тайните!Затова и целият ни преход е такъв.Изродски.Щото е правен от изроди!Изроди задушаващи гражданската енергия и предприемчивост на нормалните хора!
цитирай
2. boristodorov56 - 1. haralanov
11.11.2009 19:58
Абсолютно си прав, че Гестапото ще е последния човек, който ще ни поучава, но има много хора, които нямат представа за механизмите на мислене на тази злокобна личност и въобще подобен вид човешка измет.
цитирай
3. haralanov - Така е...
11.11.2009 20:08
Много хора живеещи в духовна нищета и ленност,така и не разбират каква месомелачка е била комунистическата ДС!В едно обаче съм сигурен!Митьо Гестапото държи Мутрата в ръцете си!Щото онзи е завършил школата в Симеоново и можеш да си представиш,кой му е бил началникът!А пък от такова началство,оттърване няма!Като едното няма нищо ще го държат две годинки.После може и да го натирят!
цитирай
4. boristodorov56 - 3. haralanov
11.11.2009 20:39
Чувал съм, по-скоро четох някъде, още в началото на 1990 год., че КДС има личен състав и сътрудници в размер на 256 000 души, което е равно на 2,85% от населението на страната - около 9 000 000 души към 1989 год. Без милицията, без Вътрешни войски и т.н.
Личния състав на армията по онова време наброява
150 000 души.

Приблизително 3% от населението, повече от сигурен съм, че са консумирали поне 5% от националния ни продукт по онова време. Отделно от това всички червени гестаповци са имали специални екстри, бърз и необясним възход в цивилната кариера, жилища, леки коли, джобни пари и т.н. - тези "безкористни" борци за социализъм.

За мерзостите им няма да говорим.

Виктор Суворов в "Аквариума" описва как се влиза и излиза в ГРУ на СССР. Всички влизат през една и съща врата - но излизат през ръзлични - предателите без изключение през комина на пещта в сградата на централата. Той доста добре описва как са му показали края на един "върнат" обратно беглец - Пенковски - от вкарването му в пещта и пушека от комина.

Не е било по-различно тук - дори е било по-страшно.

Тези хора са възпитани и обучени като еничари и са мотивирани по съвсем различен от нормалното начини.

От тях не може да се очаква нищо добро. Доказателствата са навсякъде около нас - в живота ни - дори в нас.
ДС всяваше и внушаваше панически страх и безпомощност, сблъсъкът ссъс службите му беше трагичен за всеки посмял да надигне глава, камо ли да се провикне...





цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8128311
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47590