Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2010 11:31 - Шкумбата - до Чикаго и назад
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 4004 Коментари: 13 Гласове:
20

Последна промяна: 16.09.2010 11:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Новоназначения културлен аташе в САЩ - и първата му дружка позират без да подозират предстоящият гастрол.
      
    Емблемата на общите политически пристрастия  си личат от далеч.

     Дано  нашенците там разберат вица за Б. Борисов. 

image
  
Защо тази снимчица мина незабелязано из медиите?


Тагове:   България,   Шкумбата,   аташе,


Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zahariada - Защото има филтър.
16.09.2010 11:51
Нано-цедка. Или Цецка.
цитирай
2. mamkamu - :)
16.09.2010 13:24
Що така бе, Шкумба?! А ние вицовете ти слушахме и в тебе се кълняхме... :)
цитирай
3. born - Защо не ?
16.09.2010 15:43
Тази кандидатура е в нормалния стил на дипломацията на РБ. Защо не и Шкумбата след Тодор Колев, Филип Димитров и плеяда други смешници ?
цитирай
4. hristo27 - Боре, като гледам Шкумбата не се е ...
16.09.2010 15:48
Боре, като гледам Шкумбата не се е закичил със значка на бате Бойко.
Или нещо недовиждам ?!?
цитирай
5. haralanov - Аааааааааа....
16.09.2010 16:40
Виж ти...Каква била работата!
А аз г-н Наивников други работи си мисля!
Е ,Боре тук случайна работа наистина няма!
цитирай
6. net - :)
16.09.2010 21:02
Много разумен избор за аташе.

Каквото и да каже /разбрали или не/ , всички ще си мислят, че е виц. Както и тази снимка /нали/. Особено с фона на снимката Първи май- празник на труда, празник на вестник Дума.

Ех, че не можа да стане преди 20 години "Дума вестник на българските" емигранти.
цитирай
7. vencivaleri1951 - За Борис 56
17.09.2010 04:09
Борисе, знаеш ли какво е работата на едно аташе по културата? Вероятно знаеш, но за всеки случай ще ти кажа. Извън това да организира културни мероприятия/поради отдалечеността те са малко/ и съобщава новинки в тази област/пука му на Боци/ главното му задължение е да подържа контакти с диаспората ни там. Е кой ще има по голям успех...един сух дипломат от кариерата или един забавен и контактен човек какъвто е Шкумбата. Успокой се не е червен. Погледни, това е в Борисовата градина , на празника на "Дума" на първи май. Шкумбата е на работа. Наели са го и са му сложили значката. Споредмен Шкумбата е добро попадение за този пост...далеч по добро от Р Желева да кажем:) След това в кои години живеем господа. Какво ако е социалист/а той определено не е и спете спокойно/ , Та светът избра социалист за директор на Юнеско...чакай и това ви дразни...Хем българка хем социалист, с баща виден комунист:(((( Светът е полудял "...Ледът се пука г-да съдебни заседатели..."
цитирай
8. ok3223 - И какво бе Боре
17.09.2010 05:56
С какво е по-лош от педала Ф. Димитров.
Или да е някой от вас, а.
Ама вас ви неще никой. С десетина депутати за къде сте?
Да обирате трохите около Боко и да му лижете подметките.
Че весели хората и види свят. И той да си поизучи децата между другото.
Оно и нашата дипломация е една, като армията. Сичко се командва от Брюксел и ДЪРЖ. ДЕПАРТАМЕНТ. Тези са само статисти, от които нищо не зависи.
Весел човек, убав човек.
Не е от чалгаристан и от чалгарите.
А това е повече от добре.
Да му пожелаем успехи...
цитирай
9. анонимен - Ей с тоя...
17.09.2010 07:57
Ей с тоя (на последните двама) умилителен и разбирателен стил я докарахме до тук. Тоя - убав човек. Оня - наше момче. Тоя - да си изучи децата. Ей пък оня - свет да види! Тогава - какво му е на Боко? И он е убав човек - пожарникар, патриот ще рече, грижи се за народо. Нека и той да види що е да си първио министер...
Нещата са принципни (дали е социалист или не, няма никакво значение), а не компромисни заради "некои съображения". И аз го харесвам - готин е , ама въпроса е има ли ценз или не. Няма значение, че е за културно аташе. Това обезверява останалите, които са учили и са се готвили. След изпълнения като РУми, Шкумбата и много други примери, просто става ясно, че всичко става с връзки, на приятелска и роднинска основа.
Това е и като реплика на оня пост на Борето - за обърнатия свят...
цитирай
10. vencivaleri1951 - за 11
17.09.2010 10:22
Просто не сте прав. В мисиите на всички страни , ситуирани в места където има съответната диаспора се назначават популярни хора които да привличат сънародниците за мероприятията които дипломатите правят. То и една от целите на едно посолство. Не са малко "целесообразните" хора в мисиите. Ако ще трябва да се "краде"/ научни открития/ пращат се учени, ако трябва да се шпионира пращат се кадрови разузнавачи, ако трябва топли връзки с диаспората/както мисля в случая/ пращат популярни хора/артисти, други известни творци, бивши спортисти... Шкумбата не един път е правил скечовете си зад граница, много вероятно и тамда е ходил. Знаят го и от Б-я. Той много по лесно ще намери път до сънародниците ни отколкото кой и да е дипломат. Ако е приятел на някой от силните това само ще му улесни работата. Повтарям всяка мисия се стреми да има подобни хора. За западняците е по трудно защото известен артист или писател да кажем трудно ще го ангажираш с бюджетна заплата. При нас това никога не е било проблем за повечето творци:(
цитирай
11. анонимен - За 12.
17.09.2010 11:01
Логически сте прав, но работата в посолствата е повече "организационна" отколкото да пратиш артист за да прави "представления" за диаспората и да я ангажира "неформално". Освен това хората навън, очакват съвсем други неща от Родината си, а не подобни "топли връзки". Това не са емигрантите от времето на соц-а, които се страхуваха и трябваше да ги "зарибяват". Да не забравяме, че подобен опит вече имахме - с Тодор Колев. Не знам какъв беше ефекта?
цитирай
12. vencivaleri1951 - за 13
17.09.2010 12:44
Не стававъпрос за зарибяване в служба на нещо и някого си...Дървосекачите например /много от българите работят това / ще намерят по лесно език и общи допирни точки със Т Колев, Шкумбата отколкото с някой дипломат. Първите двама могат да ги накарат да ги почувстват близки, че са едни от тях. Това им е пофесия. Не съм за или против Шкумбата. В кабарето предпочитам по скоро Кан-канът:) Тук нюанса който авторът прокарва в съжденията си е че не става, защото се е снимал до Станишев, закачил е "розата"...Станишев бе отвратителен като премиер освен през първата си година, но това не значи, че не разбира от международни отношения ако става на въпрос... Той извърши черната работа за приемането на БСП в ПЕС и за приемането на Б-я в ЕС. Казвам черната работа, а не заради него са ни приели и на двете места. Така, че той ако е протежирал Шкумбата може би го бива. Да не забравяме че той протежира Бокова за посланик във Франция, а Виж къде отиде дамата...:)
цитирай
13. bojiislujitel - В САЩ повечето българи и то в Чикаго ...
19.09.2010 17:56
В САЩ повечето българи и то в Чикаго де-работели като дървосекачи?
Ново пет... Какво ли няма да прочете човек... Ма кой знае-може пък и аз нещо да не съм наясно-то в държавата Илинойс пълно с гори, че знае ли човек. Верно е, че тук царевичните полета като гори изглеждат, ма нейсе...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8125174
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47590